Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΠΟΨΕ !

"Suryana" θα εκδικηθούμε!

Ένα από τα θύματα των αμερικανοκίνητων τρομοκρατών της 10ης Μάη στη Δαμασκό.
Σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση. Μέλος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Δαμασκού.
* To "Suryana" είναι...

Χρυσή Αυγή και ΣΚΑΙ: ποιος είναι πιο φασίστας;

Η εκπομπή στο ΣΚΑΙ του Ευαγγελάτου ήταν μια ακόμα προπαγάνδα ενάντια σε μετανάστες και υπέρ του εθνικισμού. Ο Ευαγγελάτος, από τους αυθεντικούς κατασκευαστές του ελληνικού ρατσισμού και της ακροδεξιάς ρητορικής, ήδα από τα 90ς απλά συμφωνεί σε όλα με τα αυγά, τους δίνει βήμα και δεν έχει και καμιά ουσιαστική κριτική. Και γιατί άλλωστε; ο συγκεκριμένος μαλάκας είναι από τους βασικούς υπονομευτές της διαμαρτυρίας και των κινημάτων, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδεολογικό κάλλυμα και μικρόφωνο των εντολών για σκούπες και δολοφονίες μεταναστών.
Είναι πραγματικά δυσανάλογο της περίπτωσης, το ότι δεν έγινε ντόρος για την εκπομπή του Ευαγγελάτου όπου έβγαλε στον αέρα τους Παναγιώταρο και Κασιδιάρη, δυο από τους μεγάλους τραμπούκους των ναζήδων, ο ένας από τους οποίους δικάζεται. Η εκπομπή έμοιαζε με συνέλευση στελεχών των χρυσών αυγών, όπου ο Ευαγγελάτος στην ουσία επαλήθευε αν οι φασίστες έχουν μάθει καλά ότι τα ρατσιστο-κάναλα διδάσκουν τόσα χρόνια. Τα βρήκαν σε όλα, και στο τέλος καταδίκασαν και το Χίτλερ.
Ο Ευαγγελάτος, βασικό φερέφωνο των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους, υπήρξε στα 90ς μια φωνή υστερική, ρατσιστική, εθνικιστική, υποστηρίζοντας σκούπες, και δολοφονίες μεταναστών, την ελληνοσερβική φιλιά, συνεισφέροντας όσο και όπως μπορούσε στο να υπνομεύει και ρουφιανεύει τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ πολλές φορές μεσολαβούσε ώστε να μην γίνεται καν αναφορά σε αυτούς, ιδίως όταν βάλλονταν τα συμφέροντα των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των πετρελεάδων.
Ο Ευαγγελάτος είναι ο ιδεότυπος του έλληνα εθνκιστή δημοσιογράφου των 90ς - 00ς, ο οποίος ασκεί απευθείας πολιτική προπαγανδίζοντας όλες τις ερμηνείες της άκρας δεξιάς και του επιθετικού ελληνικού ιμπεριαλισμού. Εκτός από σημαντικός ιδεολογικός στυλοβάτης του κεφαλαίου, όπως και αυτεπάγγελτος τηλεοπτικός διώκτης και δικαστής αναρχικών και αριστερών, ο Ευαγγελάτος υπήρξε και από τους βασικούς κατασκευαστές της TRASH αισθητικής εκδίκησης της χούντας, της άσκησης μιας δημοσιογραφίας της ξεφτίλας, όπου κυρίαρχα πρότυπα ήταν ο δημοσιογράφος μπάτσος, ο υστερικός υπονομευτής των καταπιεσμένων, ο ψεύτης και η "κατίνα".
Στην εκπομπή με τους Χρυσαυγήτες, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, όπως φάινεται ξεκάθαρα είναι και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ:
--Θα πει μερικά χμ χμ σε αλυτρωτικές αποστροφές των χρυσαυγητών για την Κωνσταντινούπολη και τη Θράκη, όπου διαφαίνεται μια υπόγεια συμφωνία.
--Συμφωνεί γενικά γύρω από τη "μεταναστευτική πολιτική" πρόταση της Χ.Α. και ότι δε ζήτησε η Ελλάδα εργατικό δυναμικό, για τα μάτια του κόσμου μόνο κάτι λέει για νυκοκυραίους μετανάστες που είναι και αυτοί άνθρωποι. Δηλαδή ο Ευαγγελάτος δεν αποστσιοποείται και δεν αρθρώνει ουσιαστικό αντίλογο απέναντι στην λογική της Χ.Α. Συναινεί στο ότι πρέπει να φύγουν σχεδόν όλοι οι μετανάστες εκτός απο΄όσους δουλεόυν για μας φρόνιμα, ότι είναι παράνομοι με δική τους ευθύνη και όχι λόγω της εκμετάλευσης από το ελληνικό κράτος, ενώ χρησιμοποιεί συνεχώς και ο ίδιος ο δημοσιογράφος τη λέξη "λαθρομετανάστες".
--Όταν οι φασίστες της οργάνωση που μαχαιρώνει μετανάστες αρχίζουν να παραλληλούν ότι οι "ξένοι έκαναν εισβολή, ήρθαν πηδώντας μάντρες" κτλ, ο Ευαγγελάτος θα συμφωνήσει με ένα χμ χμ για να πει στη συνέχεια "ναι αλλά κάποιοι είναι νοικοκυραίοι".
Και όταν οι χρυσαυγήτες συνεχίσουν με όλη τη ρητορική της παρανομοποίησης των μεταναστών, τότε  ο φασίστας δημοσιογράφος θα κάνει ότι τουμπεκιάζεται, ότι συμφωνεί πως ήρθαν παράνομα και είναι λαθρομετανάστες και ότι λέει η Χ.Α. δηλαδή.
-- Πραγματικά δεν διαφωνούν σε τίποτα. Άλλωστε, όπως δηλώνουν οι φασίστες, οι χρυσαυγήτες "σέβονται τηη διαφορετικότητα" ενώ θα συμφωνήσουν όλοι μαζί  - χρυσαύγουλα και δημοσιογράφος - πως είμαστε υπερήφανοι ως έλληνες"!!!
-- Συζητάνε μαζί για το πως θα "τους βάλουμε στο καράβι" και στο πως θα γίνει μαζική απέλαση. Το πρόβλημα είναι το πως, ε Ευαγγελάτε;
-- Γενικά σε αυτό το σημείο της εκπομπής, στις απίστευτες μπούρδες των φασιστών ο Ευαγγελάτος ακούει παθητικά, σιγοντάρει και δεν είναι καθόλου επιθετικός όπως ας πούμε όταν μιλάει με συνδικαλιστές ή αγωνιζόμενους ανθρώπους. Γιατί άλλωστε; Τα ίδια χυδαία και λαϊκιστικά ψέμματα δεν έχει πει και ο ίδιος τόσα χρόνια. Όταν οι χρυσαυγήτες λένε πως οι μετανάστες εδώ την περνάνε πούδρα (ΕΔΩ, που έχουν πεθάνει χιλιάδες στα σαπιοκάραβα, στις φυλακές, στα κρατικά και τα εργασιακά κάτεργα) ο Ευαγγελάτος απλά θα κουήσει το κεφάλι. Οι φασίστες περνάνε τα μυνήματα τους.
-- Ο Ευαγγελάτος γίνεται (μάλλον εσκεμμένα) γελοίος όταν ρωταέι τι γίνεται "όταν ένας έλληνας χτυπάει ένα λαθρομετανάστη", και αναπαράγει τη λογική της Χ.Α. για αυτοάμυνα των ελλήνων και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Όταν οι χρυσαυγήτες μιλάνε για 80% ποσοστά εγκληματικότητας των ξένων εναντίον ελλήνων, ένα απίστευτα ψεύτικο ποσοστό που δεν υπάρχει σε καμία έρευνα ο ευαγγελάτος λέει επί λέξει: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. Τι λές ρε μεγάλε;;;  Αν δεν αμφισητηθεί αυτό το απίστευτο ρατσιστικό παραλλήρημα από τον Ευαγγελάτο, τότε το παιχνίδι της ανοχής στο ρατσισμό το παίζουν και όλοι οι θεσμοί που αναγωρίζουν το εν λόγω υποκείμενο ως δημοσιογράφο.
Για όσους δεν κατάλαβαν τη σημασία του παραπάνω, να το κάνουμε λιανά: ένας δημοσιογράφος που θεωρείται mainstream έχει καλεσμένους φασίστες που ασκούν βία εναντίον μεταναστών και διαδίδουν παρέα ψευδή ρατσιστικά στοιχεία ανύπαρκτων ερευνών. Μήπως πρέπει να υπάρξει κάποιου τύπου απάντηση από τα αρμόδια σωματεία;

Σε καμία έρευνα Ευαγγελάτο δεν τεκμηριώνεται ότι "οι μετανάστες ασκούν βία κατά 80% εναντίον των ελλήνων", και εσύ λες πως δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς; Μήπως είσαι λίγο παραπάνω φασίστας και από τον Κασιδιάρη;
--- Όταν ο Παναγιώταρος λέει τι έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα ο Ευαγγελάτος ακούει λες και έχει απέναντι του καμία Μ.Κ.Ο. Ακούει με ενδιαφέρον και επικροτεί με τον τρόπο του.
Τα πνεύματα ανάβουν όταν φτάνει το θέμα στην επίθεση στον Ευθυμίου. Εδώ φαίνεται πως οι φασίστες αναβαπτίστηκαν σε όλη τη κολυπήθρα του πάνω συντάγματος και του διαταξικού "κλέφτες προδότες πολιτικοί". Ο Ευαγγελάτος αφού δεχθεί το "χιούμορ" γύρω από την επίθεση στο λαμόγιο και συνάδελφο του Ευθυμίου θα επιχειρήσει να ανεβάσει τους τόνους για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και το Χίτλερ.
-- Όταν ο φασίστας Ευαγελάτος, που ο λόγος του έχει παίξει ρόλο στο να νομιμοποιούνται τα πογκρόμ ή τα κολλητηλίκια με τους Σέρβους σφαγείς το παίζει όχι αντιφασίστας αλλά έλληνας που θίγεται για το Δίστομο γιατί εκεί "έσφαξαν έλληνες πολίτες" (sic) οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος λένε πως το καταδικάζουν γιατί ήταν έγκλημα πολέμου. Και ΤΟΤΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ!!!! Το δέχομαι!! λέει ο Ευαγγελάτος, και εδώ ξεπλένονται οι έλληνες Ναζί στην εκπομπάρα ως αγνοί πατριώτες!!!
== Για τον Ευαγγελάτο οι χρυσαυγήτες είναι ήδη "βουλευτές του ελληνικού λαού" και με αυτόν τον τρόπο "γίνεται η κουβέντα". Επίσης θα συμφωνήσει με τον Κασιδιάρη πως υπήρξαν εκτός του Χίτλερ πολλοί χασάπηδες (γενικά ο Ευαγγελάτος λέει τη φράση "θα συμφωνήσω μαζί σας" ενοχλητικά πολλές φορές και με πάθος προς τους φασίστες.
Στο τέλος της εκπομπής ο Ευαγγελάτος θα το γυρίσει - μαζί με τους χιτλερικούς!! - στο αντιχιτλερικό, δίνοντας έτσι και αντιναζιστικό άλλοθi στην εκπομπή του. Τελικά τα παιδιά δεν είναι χιτλερικοί, είναι το συμπέρασμα.....Όλα καλά;

http://www.youtube.com/watch?v=RvSaOIK79eQ&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mx-_miz4WD0

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος στην ΚΟΝΤΙ

Προκλητική η στάση της ARCELLOR MITAL. Με τον πιο περίτρανο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ ότι έχουν γίνει προσλήψεις σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε προχθές στο εργοστάσιο.
Με πρωτοβουλία του ΕΚΒ κλιμάκιο με τον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιθεώρησης μετέβησαν στη Β΄ΒΙΠΕ προκειμένου να γίνει έλεγχος στο παρουσιολόγιο της εταιρίας. Η είσοδος στον πρόεδρο του ΕΚΒ απαγορεύτηκε για μία ακόμη φορά, ενώ ο έλεγχος έδειξε ότι πράγματι επαναπροσλήφθηκαν εργαζόμενοι που η εταιρία στον ΟΑΕΔ είχε παρουσιάσει ως απολυθέντες.
«Το γεγονός ότι η ΚΟΝΤΙ φοβάται τον έλεγχο και πίσω από το «καμουφλάζ της πολυδιακηρυγμένης εταιρικής «εκκαθάρισης» υπάρχει έντονη, αλλά αδιευκρίνιστη λειτουργική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, που δεν… επιτρέπεται όμως να τη γνωρίζουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων βρήκαν και κατέγραψαν στα Δελτία τους οι Επιθεωρητές Εργασίας κατά τον προχθεσινό αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Β’ ΒΙ-ΠΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Σύμφωνα με το ΕΚΒ χαρακτηριστικό της ένοχης και συνάμα προκλητικής στάσης της Εταιρίας, η οποία καταφανώς έχει λόγους να φοβάται τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του, είναι το γεγονός ότι αν και στο μικτό κλιμάκιο ελέγχου συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θαν. Παπαδημόπουλος, στον τελευταίο δεν επετράπη εν τούτοις η είσοδος στο εργοστάσιο, κατά παράβαση της εργατικής Νομοθεσίας.
Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, σύμφωνα με το «Βιβλίο Εισερχομένων» που τηρεί η εταιρία, εμφανίζονται ονομαστικώς να ξαναεργάζονται μέσα στο εργοστάσιο και άτομα που η Arcelor MIttal είχε ψευδώς παρουσιάσει στις κατατεθείσες λίστες στον ΟΑΕΔ ως «απολυθέντες», αφού αποδείχθηκε πως οι συγκεκριμένοι είχαν οικειοθελώς αποχωρήσει και δεν εδικαιούντο επομένως επιδόματος εργασίας, κάτι άλλωστε που προκάλεσε και την σε εξέλιξη ευρισκόμενη εισαγγελική έρευνα για απάτη κατά του Δημοσίου.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα πιστοποιούνται πλέον και επίσημα από το τηρούμενο «παρουσιολόγιο» και τα «βιβλία κινήσεως» της Εταιρίας, το οποίο φυσικά το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Βόλου θα επισυνάψουν στον ογκώδη φάκελο που διερευνά η Δικαιοσύνη, ως ένα επιπλέον ατράνταχτο όπως τονίζεται στοιχείο.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σίμος Ορφανός «Τήνος - Δημιουργική Πορεία» για τη γιορτή της Μητέρας

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης Τήνου «Τήνος - Δημιουργική Πορεία» ο Σίμος Ορφανός αναφαίρεται στη γιορτή της Μητέρας.
Μάνα ! Μια λέξη τόσο μικρή που όμως κρύβει μέσα της δύναμη, στοργή και αγάπη. Κάθε μια γράφει τη δική της ιστορία με γέλια και δάκρυα, με προσφορά και αγάπη.
Ο μεγαλύτερος θησαυρός για τα παιδιά και η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.
Η αιώνια μάνα που σφραγίζει τη ζωή μεγάλων και μικρών λαών, που σφραγίζει τη ζωή του καθενός 
μας και όπως είπε και ο Βίκτωρας Ουγκώ: «Η Μητέρα είναι η καρδιά της ανθρωπότητας»
Επιμέλεια Κατερινα Αλβέρτη 

Σήμερα Σάββατο πάμε στην ταβέρνα του Ηλία για κοκορέτσι κοντοσουβλι παιδάκια κατσικάκι .και αίθουσα και μπροστά στην θάλασσα και όποιος τα θέλει στο σπίτι έχει και delivery home


ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY +δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ 

   

  ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

  Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Γύρος κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Λουκάνικο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ

       
   
  Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο
  1,20 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Λουκάνικο
  0,80 Ευρώ
  Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
  1,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ

Αυτοκόλητο από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Αγρινίου Ενάντια στα Χαράτσια

Όλοι σήμερα στις 19:00 στην Πλ. Κύπρου - Καλλιθέα

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
​ Χθες το βράδυ στις 22:00 στην Πλατεία Κύπρου έγινε πέσιμο από φασίστες σε μετανάστες.  Γύρω στα 40 άτομα, με καλλυμένα πρόσωπα και φορώντας μαύρα, επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές σε αιγύπτιους μετανάστες που κάθονταν στην Πλ. Κύπρου. Αποτέλεσμα, ένας αρκετά σοβαρά τραυματίας, με μόλωπες στην πλάτη και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
 Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχουν καταγραφεί στην Καλλιθέα την τελευταία περίοδο, και περισσότερο από την Κυριακή κι έπειτα. Την Τρίτη φασίστες είχαν επιτεθεί ξανά σε μετανάστες με αποτέλεσμα εκείνη τη φορά τρεις τραυματίες.
 Οι φασίστες έχουν πια αποθρασυνθεί, καθώς το χθεσινό πέσιμο έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, που έβλεπαν τον αγώνα μπάσκετ στα καφέ της πλατείας. Την επίθεση παρακολουθούσαν ατάραχοι ΔΙΑδες/ΔΕΛΤΑδες που περίμεναν να ολοκληρωθεί το πέσιμο για να "κυνηγήσουν" τους φασίστες.

 Σήμερα το απόγευμα η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Καλλιθέας καλλούν σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία Κύπρου. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές
οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ


Να μπει τώρα τέλος στη συνεχιζόμενη υποκρισία στην οποία πρωταγωνιστούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στον «ευρωμονόδρομο» που φέρνει τα μνημόνια και το σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να χαλάσουμε τα σχέδια εκφοβισμού και παγίδευσης του λαού. Όλοι τη Δευτέρα στο Πεδίον του Άρεως στις 8:30 το βράδυ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.ΑΘΗΝΑ 12/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Aύριο η σύσκεψη - Πιθανή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας κάλεσε του Αρχηγούς στην σύσκεψη που προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά όχι όπως προβλέπει το Σύνταγμα: Εδώ έχουμε ακριβώς την εφαρμογή της γνωστής διαφήμισης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας: Όταν λέμε ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς εννοεί τους τρεις που έχουν πάρει διερευνητική εντολή (Α.Σαμαρά, Ε.Βενιζέλο και Α.Τσίπρα).
Αυτούς τους τρεις θα δει πρώτους και μετά θα δει κατά μόνας τους άλλους τέσσερις: Π.Καμμένο, Α.Παπαρήγα, Ν.Μιχαλολιάκο και Φ.Κουβέλη. Ο Α.Τσίπρας δεν θέλει να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Ν.Μιχαλολιάκο και ο Α.Σαμαράς με τον Π.Καμμένο...
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ...
Η σύσκεψη μόνο τυχαία δεν γίνεται αύριο: Αν σχηματιστεί κυβέρνηση θέλουν να προλάβουν τις αγορές στο άνοιγμα της Δευτέρας. Όλα μελετημένα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

To ΣΔΟΕ ψάχνει καταθέσεις μισθωτών και στην Σκόπελο που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία?

Μισθωτούς με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που δεν εμφανίζονται στις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς και εταιρίες που απέκρυπταν εισπράξεις από την εφορία αποκάλυψαν... έλεγχοι που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, αξιοποιώντας το νέο πληροφοριακό σύστημα ELENXIS…

Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δεκάδων φυσικών και νομικών προσώπων και κατόπιν αντιπαραβολής των ποσών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των ελεγχομένων και των ποσών που αυτοί είχαν δηλώσει προέκυψαν τα εξής:

- Μισθωτός με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα βρέθηκε με ποσά συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του! Τα χρήματα αυτά «συσσωρεύτηκαν» στο λογαριασμό του συγκεκριμένου μισθωτού μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 «εισέρευσαν» στο λογαριασμό του 2,8 εκατ. ευρώ, το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκατ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκατ. ευρώ! Όλα αυτά τα χρήματα προήλθαν από δραστηριότητες αδήλωτες στην εφορία.

- Ιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει «περάσει» μέσα από τον τραπεζικό του λογαριασμό πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ παράνομα εισπραχθέντα ποσά σε διάστημα 7 ετών, από το 2003 έως το 2010! Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού.

- 'Αλλος ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του.

- Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν να έχουν «εισρεύσει» στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου ενώ ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να δικαιολογήσει την προέλευσή τους με νόμιμα παραστατικά.

- Ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2000 μέχρι το 2009 ποσά συνολικού ύψους 983.364 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία.

- Φυσικό πρόσωπο που είχε δηλώσει στην εφορία τη δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής προστασίας απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 22,79 εκατ. ευρώ (!) που πραγματοποίησε την περίοδο 2009-2010.

- Εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 9,38 εκατ. ευρώ στις χρήσεις 2007 και 2008 (4,765 εκατ. ευρώ το 2007 και 4,62 εκατ. ευρώ το 2008).

- Εταιρία κατασκευής επίπλων και φωτεινών επιγραφών δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για εισπράξεις συνολικού ύψους 5,87 εκατ. ευρώ, τις οποίες πραγματοποίησε την περίοδο 2003-2007.

- Δικηγορική εταιρία απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, τα οποία απέκτησε την περίοδο 2006-2010.

- Εταιρία που κατασκευάζει συσκευασίες απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 1,28 εκατ. ευρώ τη διετία 2009 και 2010.

- Τεχνική εμπορική εταιρία απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2006-2008. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ύψος των 1,75 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς ήταν το ποσό που απέκρυψε.
thestival.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/to_12.html 

Για τις μαμάδες όλου του κόσμου


Ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μάνα έχει καθιερωθεί, παγκοσμίως, η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Με μία κάρτα, ένα λουλούδι και ένα φιλί τα παιδιά θα ευχηθούν την Κυριακή, 13 Μαϊου, «χρόνια πολλά» στις μαμάδες όλου του κόσμου.
Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αύριο για να τιμήσουμε όλοι το πιο "ιερό" πρόσωπο της ζωής μας, την μητέρα μας.

διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικονομική κρίση".


Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πέμπτη 10 Μαΐου 2012
http://www.youtube.com/watch?v=R4EAQjndsGM

Τα δικαιολογητικά για το Σήμα του ΕΟΤ Aπό τη Νέα Ενωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας

Aπό τη Νέα Ενωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας και τον πρόεδρό της Γ. Αθανασάκη έγινε γνωστό ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( Τεύχος Α ΄ Αρ. Φύλλου 82 )οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργική αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων με το ειδικό σήμα λειτουργίας τους που συνιστά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικού καταλύματος, η οποία επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν εντός του ίδιου τουριστικού καταλύματος και την προέγκριση του ειδικού σήματος λειτουργίας που είναι το προσωρινό ειδικό σήμα λειτουργίας που χορηγείται με την υποβολή πλήρους φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο 150 στα δικαιολογητικά αδειοδότησης για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α) Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στην οποία ανήκει.
Β) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη.
Γ) Άδεια δόμησης η οποία εκδίδεται από την υπηρεσία δόμησης του οικείου ΟΤΑ ή άλλη αρμόδια αρχή.
Δ) Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το σύνολο της εγκατάστασης το οποίο εκδίδεται από τη οικεία Πυροσβεστική υπηρεσία για τα τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι κλινών και για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις ανεξαρτήτου δυναμικότητας.
Ε ( Βεβαίωση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος του καταλύματος ή βεβαίωση σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο του δήμου, οι οποίες εκδίδονται από τον οικείο φορέα λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Η Βεβαιώση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος μπορεί να αντικαθίσταται με βεβαίωση διπλωματούχου ή πτυχιούχου μηχανολόγου μηχανικού ή ηλεκτρολόγου μηχανικού ή χημικού μηχανικού.
2. Για τα κύρια τουριστικά καταλύματα υποβάλλονται επιπλέον τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Α ) Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις από την αρμόδια υπηρεσία, όπου απαιτείται
Β) Βεβαίωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας περί ενημερότητας των προς αυτό υποχρεώσεων με αναφορά στη νομική μορφή της επιχείρησης.
Γ ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599 / 1986 του αιτούντος για τον ορισμό διευθυντή , όπου απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση του υποδεικνυόμενου ως διευθυντή ότι αποδέχεται τη θέση του διευθυντή και πληροί όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να εκτελεί χρέη διευθυντή σε τουριστικό κατάλυμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


μεγάλη κατανάλωση του τσίπουρου Τίρναβου στην Σκόπελο ,εμείς βάζουμε ερώτημα ποιος καταναλώνει το περισσότερο στην Σκόπελο?

Αυτός που αγαπά την Σκόπελο και νοιάζεται κρίνετε από τα έργα του !

 Αυτός που αγαπά την Σκόπελο και νοιάζεται κρίνετε από τα έργα του !
καταλάβατε κάποια λαμόγια που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το προσωπικό σας συμφέρον και η κονόμα και ξέρουμε τι λέμε έρχεται η μέρα που θα σας βγάλουμε έναν έναν τα όνομα σας
.Και στα @@@@ αν νομίζετε ότι σας φοβόμαστε ....

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε κάνοντας βόλτα στην παραλία τις ΣκοπέλουΕνα μπράβο από εμάς στο λιμενικό ταμείο Σκοπέλου και όχι στο νέο λιμενικό ταμείο γλώσσας που δεν ενδιαφέρεται φυσικά για την Σκόπελο .καλά τον Πάνο Μελαχροινάκη δεν τον προτείνατε ούτε για μέλος ,με τόσα χρόνια πείρα δεν θα πρόσφερε τίποτα στην Σκόπελο?μα τόσο μα τόσο κακία ,εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Σκοπέλου κύριο Πάνο Μελαχροινάκη και είμαστε και αντίθετη πολιτικά ,άλλα δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο έργο του σε όποιες δηλαδή δυνατότητες είχε, σήμερα μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε κάνοντας βόλτα στην παραλία τις Σκοπέλου συνεργεία από το λιμενικό ταμείο καθάριζαν τα πεζοδρόμια που είναι στην αρμοδιότητα του δήμου Σκοπέλου γιατί κύριε Μιχελή δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η Σκόπελος μπορεί να σας ψήφισαν μόνο 266 άτομα όμως είσαστε δήμαρχος όλου του νησιού εμείς επιφυλασσόμαστε προς το παρόν να συνεχίσουμε το θέμα αυτό  άλλα θα είμαστε μαζί σε οποία προσπάθεια είναι για το καλό του νησιού ,και αντίθετη στις μαλακίες που θα γίνονται σε όποιον είναι από πίσω από αυτές και είναι αρκετή.

Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα!

Τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τι ακριβώς εννοεί;
Πόσα από αυτά που λέει τα εννοεί και τι εννοεί από όσα λέει;
*
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους τοκογλύφους και θα απαλλάξει το λαό από το χρέος;
*
Την απάντηση την έδωσε χτες, μιλώντας στον «Real Fm», ο κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Πρόκειται για τόσο αποκαλυπτική απάντηση που δε χρειάζεται κανενός είδους σχολιασμό.
*
Είπε ο κ. Δραγασάκης:
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;
Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ.
Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό.
Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους.
Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
*
Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα. Μα όλα!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Επεσαν εντελώς οι μάσκες

Τις προάλλες, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε γράμμα στους επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ, με το οποίο κατέθετε τα διαπιστευτήριά του και διαβεβαίωνε ότι στόχος μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της αριστεράς δεν είναι να καταγγείλει το μνημόνιο, όπως διαδίδει εντός της Ελλάδας, αλλά να το επαναδιαπραγματευθεί. Γράφει επί λέξει ο Τσίπρας: «Συνεπώς, οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη». Το σούσουρο που προκάλεσε η αποκάλυψη μιας ακόμα κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα αφορά στη βασική προγραμματική του δέσμευση, ανάγκασε χτες το μηχανισμό του να διανείμει εσωτερικό σημείωμα, με το οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Λένε, μεταξύ άλλων, ότι «η φράση περί απονομιμοποίησης του μνημονίου είναι ιδιαίτερα αιχμηρή» (σ.σ. αναφέρεται στην επιστολή Τσίπρα), αλλά στο διά ταύτα επικεντρώνουν στις «αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αφού εκεί πρέπει «να αλλάξει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική» και το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής»! Προσθέτουν, μάλιστα, ότι «εάν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμείνει, τα προβλήματα θα επανέλθουν και θα αναπαράγονται».
Τι λένε, δηλαδή; Οτι καμιά πρόθεση να καταγγείλουν το μνημόνιο δεν έχουν, και επιπλέον τα εναποθέτουν όλα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (δηλαδή τον θύτη) καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο λαός θα σωθεί αν η λυκοσυμμαχία θα αποκτήσει μια άλλη πολιτική. Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση της προπαγάνδας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε προεκλογικά να κοροϊδέψει το λαό και να κλέψει την ψήφο του. Τώρα, μάλιστα, λέει στο λαό ότι ακόμα κι αν καταγγείλει το μνημόνιο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής παραμένει ίδιο»! Δηλαδή, φούμαρα αυτά που έλεγε στο λαό ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα άλλαζε δήθεν τη ζωή του, θα αποκαθιστούσε μισθούς και συντάξεις, θα καταργούσε αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους και πάει λέγοντας. Για να μη μείνει μάλιστα καμιά αμφιβολία για το τι πραγματικά επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μεγάλο είναι το ψέμα που σερβίρει το λαό, ήρθε χτες ο Γ. Δραγασάκης (στον «Real Fm») να διαβεβαιώσει ότι: «Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ. Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
Τι λέει; Καραμπινάτη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σαν αυτή που θέλουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ. Την κωλοτούμπα, βέβαια, σπεύδει να την δικαιολογήσει ο ίδιος, με άλλη αποκαλυπτική ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του «άλλα σήμερα, άλλα αύριο». Λέει ο Δραγασάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας δυναμικός χώρος. Δεν έχει καμία σχέση με τον "Συνασπισμό" του 1990 που ψήφισε το Μάαστριχτ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές δεν είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν». Από κοντά και η Ρ. Δούρου, η οποία αποκάλυπτε χτες στο «Βήμα Fm»: «Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από το Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο, λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, "θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε". Οταν, λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί». Αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι, κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό για να του κλέψουν ψήφους και να στρογγυλοκαθίσουν σε υπουργικές καρέκλες, για να κάνουν από άλλη μπάντα ό,τι και οι αστικές κυβερνήσεις. Ο λαός να χαλάσει τα σχέδια στο σύστημα και την πλουτοκρατία που με αστική ή «αριστερή» κυβέρνηση θέλει να τον ρίξει ηττημένο στη γωνία. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του, η οργανωμένη πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΙΣ?

ΑΝΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ


ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ......

Οι εφημερίδες της Θεσσαλίας

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑhttp://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_thessalia&Itemid=91

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ

ΦΡΙΞΤΕ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Μετά την απόφαση τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να διαγράψει από το Σύλλογο τον Πετράκη με την αιτιολογία ότι διέσπειρε ναζιστική προπαγάνδα και στρατολογούσε μαθητές μέσα στα Σχολεία και τα Γυμναστήρια της πόλης, το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και το αυγό του φιδιού γέννησε το μόρφωμά του.
Ο κ. Καλλιμάντζαλης Βασίλειος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ,, κατήγγειλε από το βήμα του Ρ/Σ σταθμού του ΗΧΩ 99.8, τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου και εξήγησε το πώς η ΕΛΜΕ προχώρησε στην απόφαση αυτή.
Από νωρίς το πρωί, η “άλλη πλευρά” διεκδικούσε αντίλογο με το πρόσχημα ότι ένας άνθρωπος λοιδορείται δημόσια κι έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν.
Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Πετράκη, κα Φλεβαράκη Μαρία, υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Λασιθίου με τη Χρυσή Αυγή, απαίτησε να βγει ο σύζυγός της στον αέρα για να διαψεύσει τις “ανήθικες” σε βάρος του κατηγορίες…
Έτσι έγινε. Ο “καθηγητής” τηλεφώνησε, τοποθετήθηκε δημόσια με προκλητικό ύφος και αισθανόμενος ότι πήρε τη ρεβάνς του, έκλεισε ως Καρδηνάλιος!
Η συνέχεια είναι σοκαριστική.
Μία γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ, οργισμένη ζήτησε το βήμα του σταθμού για να καταγγείλει τον κατα συρροή παρα φύσιν βιασμό σε βάρος της από το Χρυσαυγίτη Πετράκη. Η μαρτυρία της είναι ένα ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ στα μούτρα μιας ολόκληρης κοινωνίας που αν δεν ενεργήσει άμεσα για να στείλει τους εγκληματίες νεοναζί στα σκουπίδια, θα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
Το αρχείο ήχου έχει πάρει το δρόμο για τον Εισαγγελέα. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398941
http://ergatis.wordpress.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος Αλήθεια ποια η θέση τους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε και θεωρεί ως πανάκεια για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα την αντιμετώπιση του κρατικού χρέους. Αλλωστε το συνδέει άμεσα, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα με την ανάπτυξη, την καπιταλιστική ανάπτυξη όπως έχει αποδειχτεί, αφού έχει ήδη μιλήσει για την υγιή επιχειρηματικότητα και βεβαίως τη λύση την αναζητά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Αλλά ποια είναι ακριβώς η θέση του για τη διαχείριση του χρέους; Εδώ έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες που αποκαλύπτουν την αφερεγγυότητά του ως πολιτική δύναμη. Ας παρακολουθήσουμε τι έχει πει διαχρονικά:
 • Αρχικά υπέδειξε «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», την οποία έκανε η κυβέρνηση, συμφωνώντας με τους δανειστές στο «κούρεμα», με τις γνωστές συνέπειες για το λαό - το «κούρεμα» των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, του ΟΕΚ κλπ.
 • Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε τη συγκρότηση «επιτροπών ελέγχου του χρέους», αναγορεύοντας το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές σε «εθνικό ζήτημα» (άρα να πληρώσει ο λαός), που θα αποφανθούν για το «επαχθές» τάχα κομμάτι του, το οποίο θα διαγραφεί.
 • Λίγο μετά, πρότεινε... «απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαγραφή μέρους του ή επαναγορά του ή κοινό μηχανισμό δανεισμού, έκδοση ευρωομολόγου».
 • Μετά πρόβαλε τη θέση για... «ριζική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ριζική διαγραφή του χρέους ώστε να γίνει διαχειρίσιμο και βιώσιμο και μετά να μπορείς και να δανείζεσαι αν θέλεις και να έχεις δυνατότητα να κάνεις επενδύσεις για ανάπτυξη, το πρόβλημα είναι το χρέος (...) η αιτία είναι το χρέος».
 • Λίγο πριν τις εκλογές μίλησε για «τριετή αναστολή πληρωμών προς ιδιώτες», αλλά «με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ» και «με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών (...) Εμείς διεκδικούμε να συμφωνήσουν, από εκεί και πέρα τα πράγματα στη ζωή δεν γίνονται πάντα όπως τα διεκδικείς».
 • Τελευταία μετά τις εκλογές, ζητούν... «αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί, ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία», με «επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης».
***
Επίσης ο Αλ. Τσίπρας στις 25/1/2011 έλεγε: «Η κυβέρνηση, αντί να παίζει κρυφτούλι, πρέπει τώρα να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς νέα μνημόνια, επαναδιαπραγμάτευση που θα στηρίζει την κοινωνία και όχι τους τραπεζίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά διεκδικούν μια νέα, δίκαιη ρύθμιση του χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, χαμηλούς τόκους και "κούρεμα" του χρέους, που θα μπορέσει να δώσει ανάσα στην κοινωνία».
Ο ίδιος σε ομιλία στον «Ερυθρό Σταύρο» μίλησε για «διαγραφή του χρέους, αναστολή πληρωμών, στήριξη των κοινωνικών αναγκών και αναδιανομή του πλούτου με προοπτική ανάπτυξης».
Αλλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα», στις 8/5/2012, ανέφερε: Σε σχέση με τα «επόμενα βήματα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους».
***
Ας δούμε τι είπαν άλλα στελέχη του...
Ο Π. Λαφαζάνης στο ΣΚΑΪ στις 8/5/2012, σχετικά με το ίδιο ζήτημα είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του».
Επίσης στις 13/10/2011, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο Γ. Δραγασάκης πρότεινε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους σε συνάρτηση με τη δυνατότητα εξαγωγών, όπως έκανε και η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο».
Ο δε Δ. Παπαδημούλης στο «Βήμα FM» στις 9/5/2012 έλεγε: «Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο και δεν θα επιστρέψουμε τα χρήματα».
Μια μέρα πριν ο Δ. Στρατούλης πάλι στο «Βήμα FM» στις 8/5/2012 τόνιζε: «Οταν πούμε "όχι" στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν "όχι" στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε, προεκλογικά, στο λαό, τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Είπαμε ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την πληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές και θα επαναδιαπραγματευτούμε μαζί τους, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους»...
Αλήθεια ποια η θέση τους;

Πότε λέει την αλήθεια;

Φυσικά, για τον οπορτουνισμό το ερώτημα είναι ρητορικό αφού δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις το πότε. Είναι στο DNA του η ικανότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με τη λαϊκή αγανάκτηση και κυρίως ανάλογα με τα προτάγματα της αστικής τάξης ή τμημάτων της.
Στην προσπάθειά του να αναλάβει την κυβερνητική διαχείριση των υποθέσεων του κεφαλαίου, ο ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει προσπάθεια να συγκεράσει αντιφατικές θέσεις, που για προεκλογικούς και αντι - ΚΚΕ λόγους έχει υποκριτικά υιοθετήσει.
Μια σύντομη υπενθύμιση της πορείας του έχει τη σημασία της: Οι βασικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα απ' όλα ο ΣΥΝ, το 1990 αποτέλεσε το όχημα για τη διάλυση του ΚΚΕ χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ και όλη τη δεκαετία του 1990 ήταν υπέρμαχος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, πρωτοστάτης της προπαγάνδας για την ανάγκη η Ελλάδα να πετύχει τους οικονομικούς στόχους και τα πολιτικά πρότυπα της ΕΕ. Κόμμα πιστό στην ΕΕ, παρέμεινε και όλα τα επόμενα χρόνια, το επιβεβαίωσε με την συμμετοχή του στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η βασική του «κριτική» στην ΕΕ ήταν από τη σκοπιά ενδυνάμωσης της πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ και βαθύτερης ενσωμάτωσης της χώρας σε αυτή. Προτάσσοντας την πολιτική ενοποίηση, που μάλιστα την παρουσίαζε ως βήμα τιθάσευσης των αγορών.
Σε αυτή τη λογική ήταν και οι «διεκδικήσεις» τους για το λεγόμενο ευρωοομόλογο που σήμερα είναι θέση όλων σχεδόν των αστικών δυνάμεων. Για πάνω από μια δεκαετία ήταν αντίπαλοι σε κάθε αγώνα που αναπτυσσόταν (εργατικό, αγροτικό, ακόμα και αντιπολεμικό). Συναλλάσσονταν με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς εμπνεόμενοι από τα ανάλογα παραδείγματα των Πρόντι και Ντ' Αλέμα στην Ιταλία, του Ζοσπέν στη Γαλλία.
Ασχετα αν δεν κατέληξε η προσπάθειά του για συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο και με ευθύνη τότε του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα άλλα επίπεδα ήταν σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ (στη ΓΣΕΕ, συμμετείχε στην ΟΚΕ και τις άλλες μορφές κοινωνικού εταιρισμού, συνδιοικούσε στην ΚΕΔΚΕ με τον Κουκουλόπουλο του ΠΑΣΟΚ και συναποφάσιζαν στην αφαίρεση πόρων από τους δήμους και τις κοινότητες).
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν άρχισε να ξεφτίζει το όνειρο του εκσυγχρονισμού του ΠΑΣΟΚ, να αποκαλύπτεται πως ο αστικός εκσυγχρονισμός δεν έφερνε ευημερία για όλους, ενώ ταυτόχρονα ο καπιταλιστικός κύκλος έμπαινε σε διαφορετική φάση που προμήνυε την κρίση και την όξυνση νέων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανάδειξη νέων παιχτών σε αυτές, η ρητορεία του ΣΥΝ άρχισε να προσαρμόζεται.
Πριν περίπου μια πενταετία άρχισε να λέει πως πρέπει δίχως να εγκαταλείψει τις εποικοδομητικές προτάσεις, να περάσει στη «μεγάλη αφήγηση», μια ωραία οπορτουνιστική φράση που δεν λέει τίποτα αλλά υποτίθεται ότι περιγράφει μια άλλη κοινωνική πραγματικότητα.
Ετσι από εκεί που έβγαζαν σπυριά σε οποιαδήποτε αναφορά στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, που το θεωρούσαν παρωχημένο και αναχρονιστικό, πέρασαν στην οπορτουνιστική αξιοποίησή της και στην υποκριτική αναφορά σε αυτή. Ετσι άρχισαν τα «δειλά» αφιερώματα στον κομμουνιστή ήρωα Ν. Μπελογιάννη κ.ά. Ετσι ενώ οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους πρόγονοι αποκηρύσσουν όπως ο διάβολος το λιβάνι την ένοπλη επαναστατική πάλη, άρχισαν ακόμα και τις αναφορές στον Δεκέμβρη του 1944, στον αγώνα του ΔΣΕ.
Ετσι ενώ αστέρες του οπορτουνισμού - ιστορικοί και άλλοι ειδήμονες του χώρου - από τις σελίδες της «Αυγής» και της «Εποχής» έγραφαν πως ήταν ξεροκεφαλιά του δογματικού ΚΚΕ η πάλη ενάντια στις δηλώσεις μετανοίας, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίσταζαν να φωνάζουν το σύνθημα: «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές»!!
Στελέχη του ΣΥΝ (π.χ. Τόλιος, Λαφαζάνης, Καρτερός) ανέλαβαν εργολαβικά να υπενθυμίζουν το κομμουνιστικό τους παρελθόν, που είχαν προδώσει, να αποκτήσουν «λαϊκή αναφορά» και «λαϊκή γλώσσα» που όπως έλεγε ο Στρατούλης είχε ανάγκη ο ΣΥΝ για να επιπλεύσει, σε αντιπαράθεση με την «αριστερά της ευθύνης» που πρόβαλε τότε ο Κουβέλης.
Οι ίδιοι άνθρωποι που αποχώρησαν από το ΚΚΕ το 1991 λοιδορώντας το μαρξισμό - λενινισμό, την τελευταία πενταετία κατέφυγαν στη «μαρξολογία», ενώ ο Λαφαζάνης ανακάλυψε την ανάγκη «νέου Μπολσεβικισμού» (sic).
Τα πολλά όμως αντιφατικά καθήκοντα δημιουργούν μπερδέματα στην μετεκλογική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης προεκλογικά μιλούσε για έξοδο από την ζώνη του Ευρώ και σύγκρουση με την ΕΕ. Μετά τις εκλογές καταπίνει τη γλώσσα του όταν τον ρωτάνε στις διάφορες εκπομπές. Τη μια λέει ότι «ήταν μια προσωπική μου άποψη», την άλλη όταν τον ρωτάνε θυμώνει: «μα τι είναι αυτά που μου κάνετε» και τέλος καταλήγει να υπερασπίζεται «μια άλλη Ευρωζώνη» δηλαδή εντός της ΕΕ και της ζώνης του Ευρώ.
Ετσι είναι, για να σε εμπιστευτεί το κεφάλαιο να αναλάβεις την κυβερνητική διαχείριση των υποθέσεών του, πρέπει να δώσεις τα διαπιστευτήριά σου. Αυτά που δεν δίνει το ΚΚΕ και που έχουν σκυλιάσει αστοί και οπορτουνιστές γιατί δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.
Υ.Γ.: Τα κόκκινα σημαιάκια της ΚΟΕ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - με το «ντροπαλό» πλέον σφυροδρέπανο που μισοκρύβεται στη γωνία - έδιναν ορισμένο άλλοθι, λειτουργούσαν ως δόλωμα. Την ημέρα των πανηγυρισμών του Τσίπρα δεν χρειάζονταν πια, έτσι την επόμενη μέρα η «Αυγή» φρόντισε να παραποιηθεί ακόμα και η σχετική φωτογραφία, σβήνοντας το σφυροδρέπανο από την κόκκινη σημαία. Η πόζα ήταν καλύτερη χωρίς αυτό, η φωτογραφία άλλωστε θα κυκλοφορούσε και διεθνώς...

Του Φάνη ΠΑΡΡΗ*
* Ο Φάνης Παρρής είναι μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπούλια Στο τραπέζι οι τρέχουσες υποχρεώσεις για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας

Την «αγωνία» της πλουτοκρατίας για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που υπαγορεύονται από τη δανειακή σύμβαση και την αποπληρωμή των δανειστών, μετέφερε χτες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, σε μεταξύ τους συνάντηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λ. Παπαδήμος τόνισε στον Κ. Παπούλια ότι η «αδυναμία» σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, «καθυστερεί τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων» και την προώθηση μέτρων και πολιτικών που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και έχουν «συμφωνηθεί με τους εταίρους» της ΕΕ. Για τα ίδια θέματα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τηλεφωνικά και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ανάμεσα στα θέματα που επίσης έθεσε ο Λ. Παπαδήμος στον Καρ. Παπούλια, ήταν και η αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει τις επόμενες μέρες και δεν έχει συμπεριληφθεί στη διαδικασία του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων. «Ηλθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις διεθνείς αγορές» είπε ο πρωθυπουργός στον Καρ. Παπούλια μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκε η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν) και της Ευρωζώνης (Γιουρογκρούπ) που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη βδομάδα 14 - 15 Μάη, στη διάρκεια των οποίων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η υλοποίηση και η πορεία του βάρβαρου «δημοσιονομικού προγράμματος» της ελληνικής κυβέρνησης ύψους 11,5 δισ. για την περίοδο 2013 - 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης η εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 20 Μάη στο Σικάγο και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μάη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστήριζαν χτες ότι ο Λ. Παπαδήμος προτίθεται να ενημερώσει τον Καρ. Παπούλια για την απόφασή του να μην αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε περίπτωση που υπάρξουν εκ νέου εκλογές.

Διάλυση όλων των οργάνων

Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου και ανακοίνωσε ότι το ίδιο θα ζητήσει και από τα στελέχη όλων των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Οργανώσεων. «Δεν υπάρχουν πλέον κομματικά όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος», ανακοίνωσε χτες στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία «Εθνικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης» μέχρι το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου, η οποία ουσιαστικά θα υποκαταστήσει τη λειτουργία όλων των υπόλοιπων κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
«Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντιπροσωπευτικά», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να «κοπεί ο ομφάλιος λώρος του ΠΑΣΟΚ με τον κυβερνητισμό». Η «υπόθεση του Ακη μάς αποτελείωσε», ισχυρίστηκε ο ίδιος, επιδιώκοντας να αποσπάσει τα πρόσωπα από την αντιλαϊκή πολιτική που σύσσωμο υπηρέτησε και υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Αύριο ο Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το «ιδεολογικό στίγμα» της αναπαλαίωσης του κόμματος σαν τη «σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά της ευθύνης».

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Απογειώνει την κοροϊδία στο λαό

«Δεν μιλάμε με δυο γλώσσες» (!) είπε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο
Νέο προεκλογικό διάγγελμα έκανε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, θέλοντας με ψέματα να καλουπώσει το λαό στο μονόδρομο της ΕΕ.
Απογειώνοντας την κοροϊδία, είπε: «Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες. Ούτε παίζουμε ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού». Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις προχτές ο ίδιος έστειλε στην ΕΕ μια επιστολή με διακηρύξεις τελείως αντίστροφες με αυτά που λέει στο λαό για να τρυγήσει ψήφους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάγγελμά του κάλεσε τα άλλα κόμματα, με τα οποία συζητά το σχηματισμό συγκυβέρνησης, να πουν αν θα αποδεχτούν την άρση της μετενέργειας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την εφαρμογή των 77 νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Λ. Παπαδήμος, την άμεση ιδιωτικοποίηση του 33% της ΔΕΗ, τις απολύσεις στο Δημόσιο. Αυτό που δεν είπε είναι ότι και ο ίδιος, όπως και τα άλλα κόμματα, για όλα αυτά τα ζητήματα δεν είπε κουβέντα στην επιστολή του στην ΕΕ και περιορίστηκε σε ευχολόγια για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου.
Κατά τα άλλα, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε τη ΔΗΜΑΡ για «μετατόπιση και ευθυγράμμιση με την πρόταση Βενιζέλου» και, προκειμένου να εγκλωβίσει το λαό σε διαχειριστικά δίπολα, είπε ότι «έχουμε μπροστά μας τώρα μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με αριστερό άλλοθι», υπονοώντας ότι το κόμμα του είναι απέναντι.

Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...

Οτι έκανε και προεκλογικά κωλοτούμπες στις θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι άλλα προπαγάνδιζε το ένα στέλεχος άλλα το άλλο για το ίδιο θέμα είναι γενικά γνωστό. Αλλά στη βασική προγραμματική του θέση, με την οποία «ψάρευε» ψήφους, σχετικά με την «κυβέρνηση της αριστεράς» που θα καταργούσε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, για να ανακουφιστεί ο λαός, εδώ έδωσε ρεσιτάλ αναξιοπιστίας, αφερεγγυότητας και καιροσκοπισμού εγκλωβίζοντας λαϊκές δυνάμεις σε μια πολιτική γραμμή που ήξερε εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να την εφαρμόσει και ας έκανε ότι το 'παιζε αντάρτικο με την ΕΕ.
Ετσι, παρουσιάζοντας τον Απρίλη τις «προτεραιότητες για τον νέο συνασπισμό εξουσίας», μίλησε για «την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου». Ο Αλ. Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στα Γιάννενα, για το ίδιο θέμα είπε. «Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας: Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. Μορατόριουμ πληρωμών». Στους πέντε άξονες για το σχηματισμό κυβέρνησης, ένας απ' αυτούς ήταν η: «Ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις». Ενώ η κατάργηση της δανειακής σύμβασης έγινε «μορατόριουμ στην αποπληρωμή του (σ.σ. χρέους) και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης». Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Κανένα νέο μέτρο λιτότητας τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή αργότερα. Κατάργηση του νόμου του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του».

Βολεύει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική της ΝΔ με στόχο την επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, βάζει «στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα», όπως είπε χθες ο Αντ. Σαμαράς, καταθέτοντας νέα διαπιστευτήρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στους ξένους συμμάχους τους ότι είναι ικανοί να διεξαγάγουν αποτελεσματικά τον αντεργατικό αντιλαϊκό πόλεμο. Να περάσουν διά πυρός και σιδήρου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Αυτό σημαίνει να τελειώσουν οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα που ακόμη έχουν απομείνει. Να τσακιστεί η ταξική πάλη κόντρα στο κεφάλαιο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Κατά τα άλλα, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της ΕΕ και ότι θέλει να καταγγείλει μνημόνια και δανειακή σύμβαση - κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει - για να τον αναγορεύσει ως βασικό εκλογικό του αντίπαλο. Αυτό βολεύει και το σύστημα, και τον ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ. Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στα κάλπικα διλήμματα «δεξιά-αριστερά» και «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ή «ευρώ ή δραχμή». Να σηκώσει κεφάλι κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους, με το ΚΚΕ.

Το τελευταίο αντίο.

Μπενύτο μαναράκι μου, έμαθα πως τα βάζεις με αδύνατους. Κακό παιδί. Δεν κάνει. Σου φταίει λες ο Ανδρέας. Αυτός κοιλάρα μου, είναι μακαρίτης εδώ και  χρόνια. Ας τον ήσυχο. Σε αποτέλειωσε πιστεύεις η ιστορία με τον Άκη. Παρεμπιπτόντως, να πω στον  Άκη, "ατυχία μεγάλε". Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, τώρα θα ήσουν έξω. Αλλά βλέπεις λογάριαζες χωρίς το λαό.
Γλυκιά μου, η ιστορία με τον Άκη, ναι σου κόστισε λιγάκι. Ήταν, γιατί βλέπεις, όταν τον υπερασπιζόσουν, δεν κρατούσες μια πισινή. Αθώος έλεγες. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Εμ, μην το βάζεις, κάηκες.  
Τα ρίχνεις στο χαζό. Εντάξει φταίει, όσο και ο διάολος με το μήλο. Αλλά, ομορφάντρα μου, η σκέψη να φταίει και κάποιος υπουργός του, που όταν έβαζε χαράτσι μέσω ΔΕΗ, γυάλιζε το μάτι του, σου περνά από το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου; Μπάαα. Βενιζέλο, ο πιο έξυπνος να είσαι, που δεν είσαι, αν κάνεις τέτοια, ο λαός σε στέλνει σπίτι σου κι ακόμα παραπέρα.
Ζουμερέ μου, έχασες γιατί έγδαρες τον κοσμάκη. Έχασες, γιατί καταντήσατε από κόμμα, διεφθαρμένη συμμορία. Έχασες γιατί είσαι αλαζόνας. Στο είπα, μην κατέβεις εκλογές. Όχι δεν διαβάζω χαρτιά. Ούτε πατούσες, ούτε μουστάκια. Σου μετέφερα, τι έλεγαν πρώην οπαδοί και στελέχη σου. Ξέρεις πιο ήταν το μοιραίο λάθος σου; Η ΔΕΘ, που εξήγγειλες το χαράτσι. Από κει και μετά, ήσουν τελειωμένος. Όπως ο Σαμαράς με την στήριξη στο ΓΑΠ. Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε ούτως ή άλλως, εξ αιτίας του μνημόσυνου.
Και ένα μικρότερο λάθος τακτικής. "Ο Σαμαράς πρωθυπουργός" που έλεγες προεκλογικά. Σε άφησα, είχες πλάκα που αυτοκτονούσες. Ρε Βαγγέλη, σκέψου, αν ο πράσινος ήθελε Σαμαρά πρωθυπουργό, εσένα θα ψήφιζε; Πήγαινε κατευθείαν ΝΔ.  
Ωραία στην έσκασε ο Γιωργάκης. Κι είναι και χαζός. Αλλά είναι και μισός καουμπόι, έχει που να πάει. Γιατί νομίζεις έκανε ποδήλατο, κανό, μαραθώνιο; Να βρει με ποιο τρόπο θα φύγει πιο γρήγορα, όταν ο λαός θα τον κυνηγάει, να του ζητήσει τα λεφτά που υπήρχανε. Εσένα δε σε κόβω να τη γλυτώνεις. Ένεκα τα σπληνάντερα…   
Τι να κάνεις τώρα με ρωτάς. Όταν ένα μαγαζί είναι σε τέτοια χάλια, το κλείνουν. Λένε: κλειστό λόγω πένθους. Και βγάζουν εισιτήριο για έξω. Ζήτησες παραιτήσεις, σωστό. Λείπει όμως μια, η δική σου. Βαγγελιώ μου, πήραμε σα λαός μια απόφαση. Να σας κάνουμε ότι μας κάνατε. Δείξαμε ψυχραιμία, υπομονή, κατανόηση, συγχωρέσαμε πολλά, υπερβολικά πολλά.
Έπρεπε να σας παλουκώσουμε πολύ πιο πριν. Αλλά έρχεται κάποτε η ώρα. Καλώς φοβάστε. Οι αποτυχίες σπίτια τους. Οι κλέφτες φυλακή. Αυτά που ξέρατε τέλος. Και μη νομίζετε ότι θα αλλάξουμε γνώμη. Μπενύτο μου, ήταν να μην το αποφασίσουμε. 
Άδειασε μας τη γωνία λοιπόν.    

Νέο ενημερωτικό φυλλάδιο της Αρχής για την νόμιμη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα και την αποστολή αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam)


Ερωτήσεις – απαντήσεις για την αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία (spam)
1. Τι είναι η αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία;
Αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία (γνωστή και ως spam) είναι κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα
που αποστέλλεται με σκοπό την εμπορική προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή και κάθε
άλλο διαφημιστικό σκοπό χωρίς ο παραλήπτης να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για αυτό.
2. Τι είδους μηνύματα περιλαμβάνει το spam;
Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και μηνύματα που αποστέλλονται μέσω
κινητού τηλεφώνου (SMS, MMS), υπηρεσίες στιγμιαίων μηνυμάτων (instant messaging –
ΙΜ, π.χ. MSN ή Google chat) ή άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικής ανταλλαγής μηνυμάτων (π.χ.
μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook).
3. Tα μηνύματα spam έχουν πάντα εμπορικό περιεχόμενο;
Όχι. Τα μηνύματα spam μπορεί να αποσκοπούν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό σκοπό, π.χ. να
προωθούν δράσεις φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ή πολιτικών κομμάτων.
4.Ποιο είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία;
Στην Ελλάδα η αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία ρυθμίζεται από το αρ. 11 του Νόμου
3471/2006 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής
στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ανάλογοι Νόμοι υπάρχουν και στις υπόλοιπες
χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/58/EK.
Το άρθρο 11 με τίτλο “Μη ζητηθείσα επικοινωνία” ορίζει στην παράγραφο 1 τα εξής: “Η
χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας
(φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών
επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη
παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για
κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των
προτέρων ρητώς”.
Με άλλα λόγια, κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται χωρίς την προηγούμενη ρητή
συγκατάθεση του παραλήπτη, δηλαδή κάθε μήνυμα spam, είναι παράνομο.
Εξαίρεση αποτελεί, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 11, η περίπτωση στην οποία
τα στοιχεία επικοινωνίας του παραλήπτη αποκτήθηκαν από τον αποστολέα νομίμως. Τέτοια
περίπτωση συντρέχει μόνον όταν τα στοιχεία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο παρόμοιας,
προηγούμενης συναλλαγής, κυρίως πώλησης παρόμοιων προϊόντων ή υπηρεσιών.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παρέχεται στον παραλήπτη κατά τρόπο σαφή και
ευδιάκριτο η δυνατότητα να αρνηθεί την περαιτέρω λήψη μηνυμάτων.
2
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν ο παραλήπτης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, ο
αποστολέας των μηνυμάτων οφείλει να του παρέχει τη δυνατότητα ανάκλησης αυτής,
δηλαδή εναντίωσης στη λήψη των μηνυμάτων, με απλό και εύκολο τρόπο, π.χ. μέσω του
διαδικτυακού του τόπου ή μέσω αποστολής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Όλα τα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να έχουν έγκυρη
διεύθυνση αποστολέα και να αναφέρουν ευδιάκριτα και σαφώς την ταυτότητα του αποστολέα
ή του προσώπου προς όφελος του οποίου γίνεται η αποστολή.
Στην περίπτωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν την εμπορική
προώθηση αγαθών ή υπηρεσιών, ο αποστολέας υποχρεούται (σύμφωνα με το Π... 131/2003
που αφορά νομικά ζητήματα υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας στην εσωτερική
αγορά), να αναφέρει τον εμπορικό χαρακτήρα του περιεχομένου στο θέμα του μηνύματος.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις ισχύουν για τους παραλήπτες που είναι είτε φυσικά είτε νομικά
πρόσωπα.
Καθένας μπορεί να καταγγείλει την αποστολή αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην
Αρχή, η οποία εξετάζει τις καταγγελίες και δύναται να απευθύνει συστάσεις ή να επιβάλει
στους αποστολείς μηνυμάτων spam τις προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Ν. 2472/1997
κυρώσεις. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την καταστροφή του αρχείου με τα
δεδομένα των παραληπτών καθώς και χρηματικό πρόστιμο.
5. Πως μπορώ να κάνω νόμιμη ηλεκτρονική αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων χωρίς
να κάνω spam;
Αν σκοπεύετε να διαφημίσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με την αποστολή
ηλεκτρονικών μηνυμάτων (π.χ. με αποστολή ενημερωτικών δελτίων, προσφορών,
προσκλήσεων), διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω ειδικότερες ερωτήσεις – απαντήσεις:
i.) Χρειάζομαι ή όχι τη συγκατάθεση των παραληπτών για την αποστολή μηνυμάτων;
• Αν δεν είχατε προηγούμενη συναλλαγή με τους παραλήπτες, πριν από την αποστολή
οποιουδήποτε μηνύματος πρέπει να έχετε λάβει εγγράφως ή ηλεκτρονικά τη
συγκατάθεσή τους.
• Αν είχατε προηγούμενη συναλλαγή με τους παραλήπτες κατά την οποία έχετε λάβει τα
στοιχεία επικοινωνίας τους, μπορείτε να απευθύνετε ηλεκτρονικά μηνύματα σε αυτούς
χωρίς τη συγκατάθεσή τους μόνο όταν αυτά αφορούν στην προώθηση παρόμοιων
προϊόντων ή υπηρεσιών ή άλλων παρόμοιων διαφημιστικών σκοπών.
ii.) Τι πληροφορίες πρέπει να παρέχω στους παραλήπτες κατά το στάδιο συλλογής των
δεδομένων τους;
• Σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε πριν από τη λήψη της συγκατάθεσης πρέπει να
ενημερώνετε τους παραλήπτες των μηνυμάτων σχετικά με την ταυτότητά σας (π.χ.
επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τον σκοπό
της επεξεργασίας των δεδομένων, την ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης, καθώς τους
πιθανούς αποδέκτες των δεδομένων (π.χ. τρίτες συνεργαζόμενες με εσάς εταιρείες).
• Κατά την ενημέρωση σχετικά με τους αποδέκτες των δεδομένων θα πρέπει να αναφέρετε
συγκεκριμένα τους εν λόγω αποδέκτες (π.χ. εταιρεία Χ, Ψ) ή τη γενικότερη
επαγγελματική κατηγορία στην οποία εντάσσονται οι αποδέκτες (π.χ. εταιρείες πώλησης
ηλεκτρονικών ειδών).
3
iii.) Πώς μπορώ να λαμβάνω νόμιμα τη συγκατάθεση των παραληπτών;
• Μπορείτε να λαμβάνετε την συγκατάθεση των παραληπτών σε έντυπη μορφή, για
παράδειγμα μέσω διανομής διαφημιστικών εντύπων σε εκθέσεις ή παρουσιάσεις
προϊόντων.
• Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε τη συγκατάθεση σε ηλεκτρονική μορφή, π.χ. με χρήση
συστήματος κατά το οποίο γίνεται και έλεγχος των ηλεκτρονικών δεδομένων του
παραλήπτη (σύστημα double opt-in ή verified opt-in). Για το συγκεκριμένο θέμα
συμβουλευτείτε την ειδική Οδηγία της Αρχής.
• Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε προηγουμένως ενημερώσει τον παραλήπτη κατά
τον τρόπο που αναφέρθηκε στην ερώτηση ii) παραπάνω, παρέχοντας επίσης πληροφορία
σχετικά με τη δυνατότητα μετέπειτα διαγραφής του από το αρχείο σας (ή αλλιώς
ανάκλησης της συγκατάθεσής του).
• Η δήλωση της συγκατάθεσης σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ρητή, π.χ. ο παραλήπτης
να επιλέγει τη συγκατάθεση και όχι το σχετικό πεδίο να είναι προεπιλεγμένο.
• Όταν τα δεδομένα των παραληπτών διαβιβάζονται σε τρίτους - αποδέκτες (π.χ.
συνεργαζόμενες εταιρείες), η συγκατάθεση για τη διαβίβαση θα πρέπει να λαμβάνεται με
ξεχωριστό πεδίο (ξεχωριστά για κάθε αποδέκτη ή ανά κατηγορία αποδεκτών, όπως
αναφέρεται στην ερώτηση ii) παραπάνω).
• Η συγκατάθεση που δίδεται για συγκεκριμένη εταιρεία δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες
του ομίλου, εκτός αν για αυτό ενημερώνεται ρητώς ο παραλήπτης και δίδει τη
συγκατάθεσή του σε ξεχωριστό πεδίο για κάθε εταιρεία ή επαγγελματική κατηγορία
εταιρειών του ομίλου.
• .εν θα πρέπει να χρησιμοποιείται η πρακτική της αποστολής μηνύματος πρόσκλησης
(invitation e-mail) με σκοπό τη λήψη της συγκατάθεσης του παραλήπτη. Στα μηνύματα
αυτά ο αποστολέας συνήθως δηλώνει την επαγγελματική του ταυτότητα και ρωτάει τον
παραλήπτη αν θέλει να λαμβάνει διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν στην εταιρεία
του.
• .εν πρέπει να ζητάτε από τους παραλήπτες των μηνυμάτων σας να τα προωθούν σε
τρίτους ή να σας χορηγήσουν τις διευθύνσεις τρίτων, εκτός και αν έχουν λάβει
προηγουμένως τη συγκατάθεση των τρίτων (πρακτική γνωστή και ως viral marketing,
δείτε: (http://www.wilsonweb.com/wmt5/viral-principles.htm)
iv.) Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθώ ως προς τη διαχείριση των συγκαταθέσεων των
συνδρομητών;
• Θα πρέπει να τηρείτε τις δηλώσεις συγκατάθεσης των παραληπτών σε ειδικό αρχείο.
• Επίσης πρέπει να παρέχετε σαφή διαδικασία με την οποία να μπορεί ο παραλήπτης να
ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του και να ζητήσει τη διαγραφή του από τη λίστα
παραληπτών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
• Στο ίδιο ή σε διαφορετικό αρχείο με αυτό των συγκαταθέσεων πρέπει να τηρείτε και τις
αιτήσεις διαγραφής των παραληπτών, όπου θα καταγράφεται η ημερομηνία της
διαγραφής του παραλήπτη, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του στα οποία
αποστέλλονταν τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα (π.χ. ηλεκτρονική διεύθυνση).
v.) Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθώ ως προς τη διαχείριση του αρχείου προσωπικών
δεδομένων των παραληπτών;
• Θα πρέπει να παρέχετε στους παραλήπτες δυνατότητα ενημέρωσης για τα προσωπικά
δεδομένα που τηρείτε στο αρχείο σας, δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα,
καθώς και δυνατότητα διόρθωσης, κατόπιν αίτησής τους, εφόσον υπάρχουν σφάλματα
στις καταχωρίσεις ή επιδιώκεται η επικαιροποίηση των υφιστάμενων στοιχείων.
4
• Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για
την ασφάλεια του αρχείου ή αλλιώς τη διαφύλαξη της εμπιστευτικότητας, της
ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων.
• Καλή πρακτική αποτελεί να διαθέτετε διαδικασία παρακολούθησης και χειρισμού των
παραπόνων για αποστολή αζήτητης επικοινωνίας.
vi.) Τι πρέπει να γνωρίζω αν συνεργάζομαι με κάποια εταιρεία προώθησης πωλήσεων
για τη διαφήμιση των προϊόντων ή υπηρεσιών μου;
• Οι συνεργαζόμενες εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν καταρχήν τη δική σας λίστα
παραληπτών, παρέχοντας μόνο τα μέσα αποστολής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (την
πλατφόρμα της διαφήμισης).
• Σε περίπτωση που οι εταιρείες διατηρούν δική τους λίστα πρέπει να μπορούν να
εξασφαλίζουν ότι έχουν λάβει τη συγκατάθεση των παραληπτών όσον αφορά τον
συγκεκριμένο τύπο διαφήμισης που θέλετε να πραγματοποιήσετε (π.χ. οι παραλήπτες να
έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα για κάποιο είδος
προϊόντων ή υπηρεσιών).
• Θα πρέπει να έχετε δυνατότητα ελέγχου της λίστας των παραληπτών και του τρόπου
αποστολής των μηνυμάτων (συγκατάθεση, αρχείο διαγραφών, κλπ), σύμφωνα με όσα
αναφέρθηκαν παραπάνω.
• Όλα τα ανωτέρω πρέπει να προβλέπονται στη σύμβασή σας με τη διαφημιστική εταιρεία.
Τα παραπάνω σημεία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη είτε όταν η αποστολή των μηνυμάτων
γίνεται με μη αυτόματο τρόπο, είτε όταν γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο, π.χ. με τη
χρήση ειδικού λογισμικού μαζικής αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
6. Πότε η συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι παράνομη;
Η συλλογή προσωπικών δεδομένων παραληπτών και κυρίως διευθύνσεων ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου είναι παράνομη όταν αυτές συλλέγονται:
• Με αγορά ή δωρεάν προμήθεια λιστών ηλεκτρονικών διευθύνσεων από εταιρείες ή
οργανισμούς που έχουν συλλέξει τις διευθύνσεις με τρόπο παράνομο και αθέμιτο,
δηλαδή χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεση των κατόχων των
ηλεκτρονικών διευθύνσεων. .είτε την Απόφαση 83/2009 της Αρχής για περισσότερες
πληροφορίες.
• Από καταλόγους που δεν έχουν συσταθεί για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής
προώθησης ή κάθε άλλου είδους διαφήμισης και τα πρόσωπα που περιέχονται σε αυτούς
δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για τη λήψη τέτοιας μορφής ηλεκτρονικής
επικοινωνίας. Παραδείγματα αποτελούν οι κατάλογοι των επαγγελματικών ενώσεων, των
σωματείων, συλλόγων, κατάλογοι εκθέσεων (π.χ. συγκεκριμένων επαγγελματικών
κλάδων, οι κατάλογοι στοιχείων επαφής συνδρομητών ), κλπ.
• Μέσω .ιαδικτύου (harvesting), όπως από χώρους συζητήσεων (forums), ιστολόγια
(blogs), ιστοσελίδες (π.χ. όταν περιέχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις χρηστών ή κοινών
διευθύνσεων επαφής εταιριών τύπου «info@company.gr», «noc@company.gr»)
υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωτικές λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
(mailing lists), διαδικτυακές υπηρεσίες πληροφοριών καταλόγου (white – yellow pages),
κ.α. Αυτά ισχύουν, ανεξαρτήτως εάν η συλλογή διευθύνσεων πραγματοποιείται
χειροκίνητα ή αυτόματα (π.χ. μέσω προγραμμάτων – αράχνης (web crawlers)).
• Από τρίτους, για παράδειγμα από άτομα που δίνουν τις διευθύνσεις φίλων τους χωρίς την
προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεση των φίλων (δείτε ερώτημα 5 iii).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου