Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ όπως το ΠΑΣΟΚ...

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση (2/5) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, υποσχέθηκε, μεταξύ των άλλων, να μας κάνει ... Νορβηγία! Δεν είναι, βέβαια, ο πρώτος που θέλει να κάνει την Ελλάδα ... Σκανδιναβία. 
Οπως όλοι, θυμόμαστε το σύνθημα της μετατροπής μας σε «Δανία του Νότου», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και του πρώην προέδρου του, Γ. Παπανδρέου, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις!
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την «τροχιά» του ΠΑΣΟΚ ακόμη και σημειολογικά! 
Οπως το ΠΑΣΟΚ πριν 3 χρόνια, στις εκλογές του 2009, υποσχόταν να ξεπεράσει η χώρα την καπιταλιστική κρίση υπό την ηγεσία του και με τα συνθήματα «λεφτά υπάρχουν» και «θα σας κάνουμε Δανία», έτσι κι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ προτείνει θολές «αντιμνημονιακές κυβερνήσεις», που δε θα θίξουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα και την εξουσία των καπιταλιστών, αλλά θα εξασφαλίσουν την ευημερία των εργαζομένων και θα κάνουν τη χώρα ... Νορβηγία.
Οπως έκανε πριν 3 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σκορπώντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προτείνοντας τις εύκολες λύσεις, για να κλέψει την ψήφο τους! 
Η όλη εξέλιξη και μπροστά στην αποστροφή που νιώθουν εκατομμύρια εργαζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, θυμίζει το ρητό: «Ο βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο βασιλιάς!». 
Η διαφορά είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση του αστικού συστήματος, πριν καν ακόμη εκδοθεί το «πιστοποιητικό θανάτου» του τελευταίου.
Το δίλημμα «Νιγηρία ή Νορβηγία», που έθεσε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι καθόλου καινούργιο. Μ' αυτό πορεύεται τους τελευταίους μήνες και η «μνημονιακή» κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ηταν τον περασμένο Μάρτη το κεντρικό μοτίβο στο ενεργειακό συνέδριο του «Εκόνομιστ», όπου συμμετείχαν επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας μας. 
Το ψευτοδίλημμα αυτό επιδιώκει να πείσει τους εργαζόμενους πως μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού και η αξιοποίηση των ενεργειακού πλούτου της χώρας θα βοηθήσει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιχειρηματίες. Δηλαδή, και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη!
Μονάχα που αυτή η «λογική» αφαιρείται από το γεγονός πως δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια του καπιταλισμού φιλολαϊκή ανάπτυξη. Μοιάζει να «ξεχνά» πως στις συνθήκες του καπιταλισμού τα μονοπώλια είναι αυτά, που με μνημόνια ή χωρίς εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο, όπως γίνεται και στη Νορβηγία. Και στη χώρα αυτή (και μάλιστα χωρίς μνημόνια) λαμβάνονται σήμερα μέτρα, ανάλογα με αυτά που λαμβάνονται στη χώρα μας, με στόχο τη συρρίκνωση της τιμής της εργατικής δύναμης! 
Τους διαφεύγει ακόμη αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι βαμμένοι με αίμα!
Ισως, βέβαια, ο κ. Τσίπρας, όταν λέει πως θα μας κάνει Νορβηγία, να εννοεί πως θα τους φτάσουμε και θα τους ξεπεράσουμε ως χώρα στις αυτοκτονίες, στον αλκοολισμό, στα ναρκωτικά. 
Ενα πρέπει να χει ξεκάθαρο: Το ΚΚΕ δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά μέσα στις αδιέξοδες κι επικίνδυνες λύσεις των «αντιμνημονιακών» κι «αριστερών» κυβερνήσεων, που τώρα σερβίρει με ... νορβηγική γαρνιτούρα!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Όποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι “δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ” και το άλλο στέλεχος να λέει ότι “θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους”. Αναφερόμαστε στην γκάμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ απευθύνθηκε και απευθύνεται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία. Με σταθερές θέσεις. Με σιγουριά ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται, στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε από το λαό το συνολικό μας πρόγραμμα. Στην κάλπη, όμως, δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό χωρίς παλινωδίες που θα δώσει δύναμη στο λαό. Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας είναι το ΚΚΕ».


ΑΘΗΝΑ 3/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΡΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ
Η δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, με τους πηχιαίους τίτλους περί της «υγειονομικής βόμβας», έμοιαζε με τις τελετουργίες του Μεσαίωνα: ιδού οι μάγισσες, ιδού οι υπαίτιες για την καταστροφή. Μα δεν τους έφτασε η διαπόμπευση, τώρα αντί να αντιμετωπιστούν με τη φροντίδα που επιβάλλει η ασθένειά τους, οι γυναίκες αυτές υφίστανται επιπλέον την κράτηση και την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους! Απορεί όλη η ελληνική κοινωνία και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος με ποιο τρόπο η αστυνομία και το ΥΠΡΟΠΟ είναι αρμόδια να αποφανθεί για το ποιος είναι ο αρχικός υπεύθυνος για την ασθένεια, απορεί κάθε προοδευτικός πολίτης ποια αρχή επιμερίζει έτσι την ευθύνη ώστε να φταίνε 11 οροθετικές γυναίκες και να είναι αθώα θύματα 2000 άντρες!

Σ' ένα πρωτοφανή διαγκωνισμό βαρβαρότητας, οι Υπουργοί του Μνημονίου Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος διαπομπεύουν και ποινικοποιούν τα θύματα του trafficking, του σεξουαλικού καταναγκασμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Επιδιώκουν την τρομοκράτηση του κοινωνικού σώματος και τον εκφασισμό του δημόσιου λόγου. Μʼ ένα ναζιστικής έμπνευσης ρεσιτάλ ανθρωποφαγίας καταργούν κάθε κανονισμό ιατρικού απορρήτου και συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων. Ποινικοποιούν τα θύματα και όχι τους θύτες, που είναι τα κυκλώματα σωματεμπορίας και οι πολιτικές που οδηγούν στην απόγνωση.

Ιδού οι ένοχοι: Χρυσοχοϊδης - Λοβέρδος αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία. Σε κατάσταση πανικού θέλουν να ξεχάσουμε ότι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι οι πολιτικές τους που διαλύουν τα νοσοκομεία, τις προνοιακές δομές και την κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός όμως έχει μνήμη και δεν ξεχνάει ποιοι ευθύνονται για τη φτωχοποίησή του, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Mείνετε συντονισμένη στο skopelosnews


το Σάββατο το βράδυ η πρώτη ζωντανή εκπομπή από το skopelosnews tv

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" - "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ"...


Οσο πλησιάζει η ώρα, που ο καθένας θα βρεθεί μόνος πίσω από το παραβάν της κάλπης, οξύνεται η τρομοκρατία για τον ουρανό που θα πέσει στο κεφάλι μας αν η λαϊκή ψήφος δεν πάει στις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σ' αυτήν την τρομοκρατία πάνε χέρι - χέρι και οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί.
Οι πρώτοι με τις εντολές για την επόμενη μέρα. Η τελευταία πράξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν να υπενθυμίσει την κληρονομιά. Η εντολή συγκεκριμένη: να εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση από όποιον και αν εκλεγεί στις 6 Μάη.
Οι δεύτεροι με τη διαβεβαίωση ότι το μέλλον της εργατικής τάξης είναι μέσα στην ΕΕ και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την πιο φιλολαϊκή ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Η αυταπάτη γκρεμίζεται γρήγορα με την υπενθύμιση: Ο Ολάντ ανήκει και αυτός στο μνημονιακό στρατόπεδο.
***
Ολοι μαζί κρύβουν ότι η επίθεση είναι γενικευμένη με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο.
Ολοι μαζί κρύβουν ότι πολύ πριν υπάρξει η κρίση και το μνημόνιο, έχουν
υπογράψει ότι πρώτος όρος ύπαρξής τους ως πολιτικά κόμματα είναι η προώθηση των πολιτικών της ΕΕ.
Το κλειδί, για να εμφανιστούν ως μνημονιακά ή αντιμνημονιακά κόμματα, ενώ μαζί υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, είναι να κρύψουν τις ταξικές αναφορές τους.
***
Κλειδί για την εργατική τάξη - και μπροστά στην κάλπη - για να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει το «ποιος με ποιον» είναι η ζωή της, η εμπειρία της.
Ο,τι πληρώνει οφείλεται στην κυριαρχία του κεφαλαίου και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τη στήριξή του είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ. Στις πολιτικές της ΕΕ που στήριξαν όλοι οι δήθεν «αντιμνημονιακοί». Οφείλεται, επίσης, στον παροπλισμό των εργατών με τον έλεγχο μεγάλου μέρους των συνδικάτων από τους εργατοπατέρες, όλους εκείνους που έχουν θεό τους την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, με προκλητικά αντεργατικό σ' αυτόν τον τομέα το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εμπειρία των εργατών, όμως, δεν έχει μόνο αρνητικά παραδείγματα.
Στην εμπειρία της εργατικής τάξης καταγράφεται και η αγωνιστική αντιμετώπιση της επίθεσης. Καταγράφεται το ΠΑΜΕ. Καταγράφονται οι Λαϊκές Επιτροπές. Καταγράφονται ένας προς ένας οι αγώνες, στους οποίους οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν. Καταγράφεται το ΚΚΕ σαν κόμμα που έγκαιρα προειδοποίησε για την κρίση και τα μέτρα που έρχονται. Εγκαιρα οργάνωσε την αντίσταση. Δεν πρόδωσε στιγμή τα λαϊκά συμφέροντα . Κάλεσε ξανά και ξανά το λαό να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Εδειξε τα άλλα κόμματα όχι γι' αυτό που γενικά διακηρύσσουν αλλά για τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί η πράξη τους. Πήρε κάθε αναγκαίο μέτρο, για να βρεθεί ετοιμοπόλεμη η εργατική τάξη.
***
Για την εργατική τάξη, κριτήριο ψήφου είναι και το πώς αντιμετώπισε ο αστικός Τύπος την κορυφαία εκδήλωσή της: Την απεργία της Πρωτομαγιάς. Την έθαψαν σαν να μην ήτανε Πρωτομαγιά. Την εξαφάνισαν. Και πώς αλλιώς, αφού έγινε μπροστά στη «Χαλυβουργία». Εγινε έτσι που να δείξει ποιος είναι ο δρόμος των εργατών.
***
Με δεδομένα τόσο τη δανειακή σύμβαση, όσο και τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο, τι προέχει για την επόμενη μέρα; Να 'ναι οργανωμένος ο λαός έτσι που να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οργανωμένος, μάλιστα, έτσι που να ξεμπερδεύει γρήγορα με κάθε δύναμη που παίζει ρόλο πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος.
Χτεσινό το παράδειγμα, το δίνουν εργατοπατέρες απ' όλο το φάσμα των μνημονιακών και αντιμνημονιακών στη ΔΕΗ. Υπογράφουν σύμβαση για μείωση μισθών και απολύσεις. Δίνουν και δείγμα της διαπραγμάτευσης: Να δοθεί ένα επίδομα μετάθεσης στους υποψήφιους να απολυθούν!
Αυτήν την πραγματικότητα θα υποστούν αύριο οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους στα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αυτήν την πραγματικότητα, θα αντιπαλέψουν οι ταξικές δυνάμεις, με τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ, στην πρώτη γραμμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρξει στις 7 του Μάη. Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί ένα όσο το δυνατό ισχυρό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή. Απαιτεί κάθε εργατική ψήφος να γίνει βόλι που να χτυπά στην καρδιά του συστήματος. Ετσι μόνο πιάνει τόπο.
Ασχετο: Πριν από λίγες μέρες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε καλέσει τον Τσίπρα να συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος κυβερνήτης. Και χτες ο μαθητής, με συνέντευξη στη ΝΕΤ, ανταπέδωσε: Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να θίξει τους καπιταλιστές, αλλά αντίθετα θα διασφαλίσει ότι αυτοί θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα να επενδύουν με καθαρούς κανόνες, χωρίς γραφειοκρατία και με διαφάνεια. Σωστός ο λόγος του, αποδεκτός από τους καπιταλιστές. Λόγος που αρμόζει στην «κυβερνώσα αριστερά». Εξάλλου, όπως ως αντιπρόεδρος του ΚΕΑ ο Τσίπρας έχει υπογράψει ότι θα σέβεται και θα προωθεί τις πολιτικές της ΕΕ έτσι και ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στην Ευρώπη μήνυμα ότι δεν πρέπει να ανησυχεί.

Δολοφονική επίθεση αστυνομικών κατά μεταναστών στην Κυψέλη

Γύρω στις 18:30 σήμερα, πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε βάναυσα σε τρεις μετανάστες, στο κέντρο της Κυψέλης.
Ο ένας από τους μετανάστες βρίσκεται αυτή την ώρα βαριά τραυματισμένος και αναίσθητος στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Χαιρωνείας 3 (λίγο πάνω από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης), όπου συγκεντρωμένος κόσμος καλεί σε συμπαράσταση. Άλλος ένας μετανάστης γλίτωσε ελαφρά τραυματισμένος, ενώ ο τρίτος τράπηκε σε φυγή. 
Ο βαριά τραυματισμένος νεαρός είναι Παλαιστίνιος, ηλικίας 19 χρονών. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, οι τρεις μετανάστες κάθονταν αμέριμνοι σε μικρή πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη, όταν η πεζή περιπολία των μπάτσων τούς πλησίασε και τους ζήτησε να την ακολουθήσουν. Οι αστυνομικοί παρέσυραν τους μετανάστες στο στενό της οδού Χαιρωνείας, μακριά από τον κόσμο στη Φωκίωνος Νέγρη, όπου τους επιτέθηκαν με αγριότητα, χωρίς καν να τους ζητήσουν χαρτιά!
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε προ ολίγου με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου καλούνται να παραστούν δικηγόροι. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το αστυνομικό τμήμα της οδού Θύρας 22 για να καταγγείλουν την επίθεση.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η επίθεση των αστυνομικών έγινε καθ' υπόδειξη γνωστού χρυσαυγίτη της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον τόπο του συμβάντος και κάνει κήρυγμα στους κατοίκους για την "ανάρμοστη" συμπεριφορά της αστυνομίας!

Εξαιρετικά Επείγον. Προσοχή: πρέπει να ακούσετε το ηχητικό μήνυμα !

ΔΕΗ: όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νυχτερινό τιμολόγιο

Σε εφαρμογή τέθηκε από 1η Μαίου η θερινή περίοδος για όσους κάνουν χρήση του τιμολογίου με νυχτερινό ρεύμα, που όπως κάθε χρόνο έχει 6μηνη διάρκεια και θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2012.
Όσοι επομένως πελάτες της ΔΕΗ κάνουν χρήση του μειωμένου νυχτερινού ρεύματος, θα πρέπει να ξέρουν ότι για το διάστημα αυτό, δηλαδή από 1ης Μαίου έως και 31 Οκτωβρίου, το συγκεκριμένο τιμολόγιο ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι και τις 7 το πρωί.
Αντίθετα, στη νυχτερινή περίοδο, που μόλις έληξε, και ίσχυε από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου, το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο, ίσχυε από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 8 το πρωί, και από τις 3.50 το μεσημέρι έως και τις 5.30 το απόγευμα.
Εννοείται ότι όσοι έχετε ήδη νυχτερινό τιμολόγιο, δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό, και η ρύθμιση εξακολουθεί να ισχύσει κανονικά.  Όσοι δεν έχετε νυχτερινό τιμολόγιο και επιθυμείτε να βάλετε, χρειάζεται να γίνουν τα παρακάτω :
• Να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο λεγόμενος αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλέ, διατομής 1,5 χιλιοστού) μεταξύ του μετρητή της ΔΕΗ και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης (απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη).
• Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υποβάλετε σχετική αίτηση μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου (όπου θα αναφέρεται οι εργασία που έκανε), να υπογράψετε νέο συμβόλαιο στο όνομά σας, καθώς και να καταβάλετε 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Ας δούμε τώρα πότε συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο :
1. Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης).
2. Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο.
3. Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον
Μπορείτε , δε, να έχετε ακόμη μεγαλύτερο όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο αν :
1. Προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.
2. Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης
Και εννοείτε πως όφελος έχετε και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα  χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας. Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.
Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα. Έστω ένας καταναλωτής που ξοδεύει 1800 κιλοβατώρες / τετράμηνο. Δεν έχει ενεργοποιήσει το νυχτερινό τιμολόγιο, και έχει τριφασικό. Ο λογαριασμός του έρχεται στα 256,26 ευρώ.
Ο ίδιος καταναλωτής ενεργοποιεί το νυχτερινό. Ο λογαριασμός του έρχεται στα 206,43 ευρώ. Δηλαδή, το νυχτερινό τον γλιτώνει από 50 ευρώ το τετράμηνο ή 150 ευρώ ετησίως.
(Πηγή energypress, 01/05/2012)
http://www.econews.gr/ 

ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ


Ρε για δες. Η "αριστερά" γιγαντώθηκε.
Είναι ένα βήμα πριν την εξουσία (τρομάρα της) και αφού μοίρασε υπουργεία απλόχερα ( στο ΚΚΕ επιφύλαξε τη μεγίστη των τιμών , κοτζάμ πρωθυπουργία μας πρόσφερε, αλλά εμείς εκεί γαϊδούρια Κυπραίικα), κράτησε τη θέση του γελωτοποιού, του διασκεδαστή του αριστερού πλήθους για τον καλύτερο , τον κορυφαίο !
Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω τοοοοοον ....... Γιώργο Τράγκααααααααα!!!!
Υ.Γ. Συγγνώμη Λάκη Λαζόπουλε , αλλά έχεις ισχυρό ανταγωνιστή πλέον.
ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος!

Η κυρίαρχη προπαγάνδα υποστηρίζει ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι μονόδρομος. 

Ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό κοινωνικό σχέδιο απέναντι στη φυλακή των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της αγοράς και της μισθωτής σκλαβιάς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντά: Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν δικαίωμα, μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο κοινωνικός πλούτος που παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους, τα εφόδια που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι δυνατότητες που δίνει μια ισότιμη συνεργασία όλων των λαών του πλανήτη, τα απελευθερωτικά στοιχεία που γεννά η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εφικτό.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει τα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, μεταφορές, δρόμοι, φάρμακο, επικοινωνία, λιμάνια, νερό, ηλεκτρισμός, έρευνα, κατοικία κ.ά.), ο αγροτικός-διατροφικός τομέας, ο ορυκτός πλούτος, το τραπεζικό σύστημα, οι καίριες παραγωγικές μονάδες να βρίσκονται υπό δημόσια-συλλογική ιδιοκτησία και υπό συλλογικό εργατικό έλεγχο, να λειτουργούν σε όφελος του κοινού καλού και όχι με κριτήριο το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον αγροτικό τομέα, όπου το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε βασικά προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής αγγίζει κατά μέσο όρο στο 94%. Μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, με επίκεντρο την παραγωγή ποιοτικών, φθηνών και επαρκών τροφίμων για όλο τον πληθυσμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβίωση της υπαίθρου θα έδινε λύση στο διατροφικό πρόβλημα.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και δημιουργική δουλειά. Σημαίνει να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, η εφεδρεία και η «αξιολόγηση» που οδηγεί σε απολύσεις. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τους κοινωφελείς οργανισμούς. Να παρθούν μέτρα κατά της ανεργίας. Να μειωθεί δραστικά ο χρόνος εργασίας -κάτι που το κάνουν εφικτό οι νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις- και να αυξηθεί ο χρόνος για ανάπαυση, μόρφωση, πολιτιστική δημιουργία και απόλαυση, αναψυχή, ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.    
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει να υπάρξει ριζική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων που τον παράγουν και σε βάρος εκείνων που τον ιδιοποιούνται. «Λεφτά υπάρχουν» και μπορούν να βρεθούν αν σπάσει η μηχανή του χρέους και δεν πληρώσουμε ευρώ στους τοκογλύφους, αν μπει χέρι στα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών και στα 600 δις ευρώ που έχουν στην Ελβετία, αν φορολογηθεί ή δημευτεί η εκκλησιαστική-μοναστηριακή περιουσία, αν μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, αν απαλλαγούμε από τα πολυεθνικά κοράκια που λυμαίνονται την υγεία, το φάρμακο, τους δρόμους, τα καύσιμα. Αν μπει χέρι σε αυτούς, μπορούν να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα που ισοπέδωσαν τα εργατικά εισοδήματα, να έχουμε όλοι μισθούς το λιγότερο 1.500 ευρώ από μια δουλειά, να έχουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, φάρμακο, ασφάλιση, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και τη φορομπηξία. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο: Σύμφωνα με τη Eurostat, η σημερινή Ελλάδα παράγει πλούτο αξίας 232 δις ευρώ το χρόνο. Αν κατανεμόταν εξίσου σε όλους τους απασχολούμενους 15-65 ετών θα έδινε ένα καθαρό, κατά κεφαλήν εισόδημα 2.580 το μήνα.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει να ορίζουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους το τι θα παράγεται και πώς, για ποιο σκοπό και με ποια μέσα. Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν τη μόρφωση, την εμπειρία, τις δυνατότητες να διαχειριστούν, να διευθύνουν και να κατευθύνουν την παραγωγή, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους κοινωφελείς οργανισμούς προς όφελος του δημόσιου και συλλογικού συμφέροντος. Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν χρειάζονται εργοδότες, διευθυντές, ιεραρχικές και καταπιεστικές δομές. Ούτε χρειάζονται όλα αυτά τα άχρηστα προϊόντα με τα οποία τους κατακλύζουν οι εταιρείες, ο ανταγωνισμός τους και το κυνήγι του κέρδους. Αντίθετα, χρειάζονται προϊόντα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, να ανεβάζουν το μορφωτικό και πολιτιστικό τους επίπεδο. Χρειάζονται αρμονία και ισορροπία με τη φύση και το περιβάλλον και όχι λεηλασία της φύσης και καταστροφή του περιβάλλοντος.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει να αναπτυχθούν οι ελευθερίες και να γίνει ουσιαστική η δημοκρατία. Να καταργηθεί κάθε κατασταλτικός και καταπιεστικός μηχανισμός, να πάψει η πλύση εγκεφάλου των χειραγωγημένων ΜΜΕ, να ανθήσουν οι μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, να απαλλαγούμε από το σάπιο πολιτικό σύστημα, τις κυβερνήσεις του και την εικονική και ελεγχόμενη από τους ισχυρούς του χρήματος δημοκρατία. Να διαμορφωθούν θεσμοί και όργανα που να εκφράζουν και να επιβάλλουν τη δική τους θέληση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, τις πόλεις, σε όλη την κοινωνία. Το επόμενο βήμα είναι να συντονιστούν σε πανκοινωνικό επίπεδο -σε επίπεδο εξουσίας, δηλαδή-, μέσα από αντιπροσώπους με κριτήρια την   αιρετότητα, την ανακλητότητα, τον εργασιακό χαρακτήρα, τη μισθοδοσία με το μέσο εργατικό μισθό και την υποχρεωτική εναλλακτικότητα.
Καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο σημαίνει, τέλος, να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τους διεθνείς δυνάστες και επικυρίαρχους όλων των λαών του κόσμου: το ευρώ και την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες. Απ' όλους αυτούς που τους απομυζούν, που αναπνέουν αφαιρώντας το δικό τους οξυγόνο, που δημιουργούν και δεν αντιμετωπίζουν την «κρίση χρέους», που εμποδίζουν την ισότιμη και με αμοιβαιότητα συνεργασία με τους λαούς όλου του κόσμου.
.
Μια τέτοια κοινωνική προοπτική δεν είναι μόνο αναγκαία. Είναι και εφικτή. Εφικτή, όμως, στο βαθμό που θα την απαιτήσουμε, θα τη διεκδικήσουμε και θα την επιβάλλουμε με τη συλλογική μας πάλη. Σε μια τέτοια πάλη αξίζει να στρατευτεί ο καθένας μας, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Σε αυτή την πάλη σας καλεί να πάρετε τη δική σας θέση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γι’ αυτή την υπόθεση σας καλεί να κάνετε τη δική σας ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οχι στους δυνάστες και τους σωτήρες


«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί τελευταίως να μας πείσει πως η μεν αυτοδυναμία που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτος στόχος, η δε πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι… εφικτός!

Θεωρεί δηλαδή πιθανό να… κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές – διότι αυτό σημαίνει μια τέτοια «πρωτιά» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κατοικείται από παράφρονες και μαζοχιστές αυτόχειρες, οι οποίοι θα σπεύσουν να επιβραβεύσουν τον βίο και την πολιτεία του ιδίου, του προκατόχου του και όλων όσων κυβέρνησαν (λέμε τώρα) τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Στο μεταξύ, μας εμφάνισε και ένα ακόμη εφεύρημα: Τάσσεται, λέει, υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ποιες είναι αυτές οι «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις»; Θεωρητικά όλες, πλην του ΚΚΕ.

Στην πράξη όσοι, κατά τον κ. Βενιζέλο, έχουν την ίδια άποψη με αυτόν περί φιλοευρωπαϊσμού.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, φιλοευρωπαϊσμός είναι να εμφανίζεσαι στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, στα Συμβούλια Υπουργών και στο Eurogroup και να αποδέχεσαι όλα όσα σου σερβίρουν – πολλά από τα οποία βάζουν σε περιπέτειες και την ίδια την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου πρώτα και Παπαδήμου μετά να προβλέψουν, να σχεδιάσουν, να προτείνουν και να εφαρμόσουν, σε συνδυασμό με το έλλειμμα ηγεσίας που παρατηρείται και εκτός συνόρων, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ΕΕ.

Και επομένως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι καθόλου βέβαιο πλέον τι σημαίνει «φιλοευρωπαϊστής».

Το μόνο βέβαιο είναι πως στις 7 Μαΐου υπάρχει αδήριτη ανάγκη ενώπιον των δανειστών μας (ΕΕ και ΔΝΤ) να εμφανιστούν άλλα πρόσωπα, που επιτέλους θα εμπνέουν τον σεβασμό τους και δεν θα προκαλούν απαξιωτικά σχόλια και ιταμές συμπεριφορές.

Ακόμη και αν αυτά τα πρόσωπα δεν υπήρχαν, έπρεπε να τα εφεύρουμε.

Οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής, μας δίνουν την ευκαιρία να τα βρούμε.

Αυτός και μόνο θα ήταν ένας ικανός λόγος να μην δοθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο προσωπικώς η δυνατότητα να εκπροσωπήσουν ξανά τη χώρα στις Βρυξέλλες.

Πάρτε για παράδειγμα όσα λέει τώρα ο κ. Βενιζέλος περί των μικροομολογιούχων: Στις 25 Απριλίου θυμήθηκε να μας πει πως «δεν  θα έπρεπε να περιληφθούν στο PSI», αλλά τελικά, με δική του ευθύνη περιελήφθησαν, διότι, όπως είπε, «μας ανάγκασαν οι εταίροι μας, το ΔΝΤ και η τρόικα».

Ε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό από κανέναν.

Δεν είναι ηγέτης αυτός που «αναγκάζεται» από οποιονδήποτε – ακόμη και από τον δανειστή του.

Διότι η ισχύς μιας χώρας δεν είναι να μην μπορεί να δανειστεί και να «αναγκάζεται», αλλά η δυνατότητά της να δανείζεται.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος μας λέει τώρα πως… ξέρει τι να κάνει για να βρεθεί τρόπος αποκατάστασης των φυσικών προσώπων που επλήγησαν από το PSI – για το οποίο συνεχίζει να πανηγυρίζει, διαφημίζοντάς το ως προσωπικό του επίτευγμα.

Φυσικά, δεν ξέρει τι να κάνει. Αν ήξερε, θα το είχε κάνει.

Τι δηλαδή; Περιμένει να του δώσουν την «πρωτιά» για να το κάνει; Και στο μεταξύ κρατά τη «λύση» ως επτασφράγιστο μυστικό;

Αν «ξέρει», γιατί δεν το κάνει τώρα, ώστε να τρέξουν να τον ψηφίσουν όλοι εκείνοι που έχασαν τα χρήματά τους;

Πολύ φτηνό και πολύ ξεπερασμένο το τρυκ – «ψηφίστε με πρώτα, για να σας σώσω μετά».

Αν μπορείς να μας σώσεις, κάντο τώρα!

Φυσικά, πρόκειται για ένα ακόμη προπαγανδιστικό αγκίστρι. Διότι ήδη από τις 12 Μαρτίου, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε επισήμως πως «ο υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδας τον διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει διακριτική μεταχείριση των Ελλήνων μικροομολογιούχων»!

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος μας λέει τώρα πως «η τρόικα θα συμφωνήσει σε επέκταση του προγράμματος ως το 2015».

Προφανώς και αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές. Πριν από τις εκλογές, απαγορεύεται να σωθεί άνθρωπος.

Διότι, ως γνωστόν, οι εκλογές γίνονται για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος.

Οπότε, παρέλκει οποιαδήποτε άλλη «σωτηρία» - αρκετές φορές, ένδεκα τον αριθμό, μας έσωσε το ΠΑΣΟΚ, δικαιούται να… σκεφθεί και μια φορά τον εαυτό του.

Συγγνώμη, αλλά αν είναι βέβαιο ότι η τρόικα θα συμφωνήσει για την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν της ζητά να συμφωνήσει προεκλογικά, ώστε να κερδίσει με άνεση την «πρωτιά» του;

Αν μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, δεν θα τον συνέφερε να το κάνει προεκλογικά;

Αυτά τα καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Το βέβαιο είναι πως η τρόικα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτε με τον κ. Βενιζέλο.

Απλώς θα συνεχίσει αυτή (η τρόικα) να τον «αναγκάζει» και αυτός (ο Βενιζέλος) να υποκύπτει.

Με λίγα λόγια – και επειδή ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος το έχει πει – το brand name (sic) της Ελλάδας δεν πρόκειται να αποκατασταθεί στον αιώνα τον άπαντα, αν στο τιμόνι της χώρας συνεχίσουν να βρίσκονται αυτοί που δυσφήμησαν τη χώρα και κουρέλιασαν το όνομά της.

Αυτός που συκοφαντεί τη χώρα του δεν μπορεί μετά να την υπερασπιστεί.

Δεν μπορείς τη μια στιγμή να λες πως ο λαός σου «είναι τεμπέλης, διεφθαρμένος, ανίκανος» και την άλλη να εκθειάζεις τις αρετές του.

Διότι, απλά, δεν πείθεις!

Τα εν οίκω μη εν δήμω: Και αυτό το γνωρίζουν τα μικρά παιδιά!

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά αν το ΠΑΣΟΚ εξασφάλιζε την «πρωτιά» για την οποία μιλά ο κ. Βενιζέλος, τότε και οι ίδιοι οι δανειστές μας θα μας θεωρούσαν άξιους της τύχης μας.

Πλην όμως, ακόμη και μια ενδεχόμενη μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις ίδιες σκέψεις θα οδηγούσε.

Προφανώς, αυτό επιδιώκουν και οι λοιποί «σωτήρες» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια – αφού προηγουμένως προσγειώθηκαν στον πλανήτη Γη προερχόμενοι από τον… Άρη!
 http://www.elzoni.gr/html/ent/571/ent.21571.asp

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Υπογράφουν για στήριξη του ΚΚΕ41 συνδικαλιστές του κλάδου απευθύνουν στους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα ξενοδοχεία κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ, στις εκλογές στις 6 Μάη. Στο κάλεσμα που υπογράφουν, σημειώνουν, μεταξύ άλλων:
«Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Όλους εμάς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μας γνωρίζεις.
Δεν υπήρξε αγώνας που να κερδήθηκε χωρίς και τη δική μας αποφασιστική δράση και συμμετοχή.
Είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ, είτε φίλοι και υποστηρικτές του, πρωτοστατήσαμε, μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για να μην περάσουν τα μέτρα, να μην εφαρμοστούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Το ΚΚΕ ήταν που έγκαιρα σε προειδοποίησε για τη θύελλα που ήρθε. Το ΚΚΕ υπήρξε ο πιο πολύτιμος στυλοβάτης στους αγώνες του κλάδου μας για να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ, για να μην ψηφιστούν και να μην εφαρμοστούν όλα τα αντεργατικά βάρβαρα μέτρα. Αυτό ήταν το όπλο μας, η δύναμή μας, το αποκούμπι μας.
Όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να σε κοιτάμε στα μάτια και να σου ζητάμε στις 6 του Μάη να ψηφίσεις ΚΚΕ.
Την επομένη των εκλογών έχουμε ανάγκη από όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς τα ξενοδοχεία, τα κέτερινγκ, τα επισιτιστικά είναι άδεια ντουβάρια.
Το ΚΚΕ έχει την πείρα και την ικανότητα να μετατρέπει τη δύναμη και το θυμό σου σε οργάνωση και δράση. Να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις επιθέσεις της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, τις απειλές και τις προβοκάτσιες.
Τώρα είναι η ώρα να τρομοκρατήσεις αυτούς που σε τρομοκρατούν, σε εκβιάζουν, σε απειλούν, τσακίζουν τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου.
Μόνο το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών θα είναι στο πλευρό σου. Ολοι οι υπόλοιποι θα εξαργυρώσουν την ψήφο σου με συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα ή για την στήριξη κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν νέα, χειρότερα, μέτρα.
Μη σκορπίσεις την ψήφο σου δεξιά και αριστερά. Τώρα ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Τώρα πανίσχυρο ΚΚΕ, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».
Το κάλεσμα υπογράφουν:
Κατσώτης Χρήστος, Ξενοδοχοϋπάλληλος, γραμματέας στο ΕΚΑ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος, Τάκας Νίκος, γενικός γραμματέας και μέλος ΔΣ επιχειρησιακού σωματείου στο Καζίνo της Πάρνηθας. Παραρτήματα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων: Μάγδα Χαλτσωτάκη, πρόεδρος Νοτίων, Δράκος Παναγιώτης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Νοτίων, Μούχος Γιώργος, πρόεδρος Βορείων, Μπάμπης Βασιλειάδης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Βορείων, Ααρών Σάντρα, πρόεδρος Πειραιά.
Επιχειρησιακά σωματεία:
«METROPOLITAN»: Καρατζάς Βαγγέλης, πρόεδρος, Χατζούδας Γιώργος γενικός γραμματέας, Αγγελοπούλου Κατερίνα, αντιπρόεδρος, Νικολαΐδου Ιουλία, ταμίας, Ολγα Αυγούλα πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων.
«INTERCONTINENTAL»:Κουκουμάκης Μιχάλης, πρόεδρος, Ιωαννίδης Κώστας, έφορος.
«HILTON»: Παστός Κώστας, μέλος ΔΣ, Καρδούλιας Φώτης, μέλος ΔΣ, Δασκαλοπούλου Μαρία, μέλος ΔΣ, Τουρτσινάκη Ελένη, μέλος του συμβουλίου εργαζομένων.
«LEDRA MARRIOTT»: Ντότσικας Μπάμπης, μέλος ΔΣ, Λέγγας Κώστας, μέλος ΔΣ, Αγγελοπούλου Ξένια, μέλος ΔΣ.
«DIVANI CARAVEL»: Ποπρέλκας Γιώργος, πρόεδρος, Στάμου Στάμος, γενικός γραμματέας, Κολλιόπουλος Ηλίας, μέλος ΔΣ, Πανταζή Ζωή ταμίας.
«ΣΕΝΤ ΤΖΟΡΤΖ ΛΥΚΑΜΠΕΤΟΥΣ»: Πετρίδης Ευάγγελος, πρόεδρος, Μαύρος Κυριάκος, μέλος ΔΣ.
«ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ»: Τσουραπάς Μένιος, πρόεδρος, Μιχαλάκης Λεωνίδας, αναπληρωτής γραμματέας, Τσόλκας Νίκος, μέλος ΔΣ.
«STANLEY»: Φιλίππου Φίλιππος, πρόεδρος, Μπαλαδήμα Ευτυχία, γενική γραμματέας.
«CROWNE PLAZA»: Πατσούρος Φώτης, πρόεδρος, Σιέμος Σταύρος, αντιπρόεδρος.
«NOVOTEL»: Χάλακα Νίκη, πρόεδρος.
«ROYAL OLYMPIC»: Ρούστας Νίκος, πρόεδρος.
«GRAND RESORT LAGONISSI»: Λιάτσιου Φανή, πρόεδρος.
«ATHENS PLAZA»: Τσάμης Ηλίας, μέλος ΔΣ.
«ΤΙΤΑΝΙΑ»: Γερολυμάτος Νίκος, πρόεδρος.
«ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»: Καρασούλης Νίκος, πρόεδρος, Συλλαϊδής Παναγιώτης, αντιπρόεδρος, Μαρκουλίνος Αντώνης μέλος ΔΣ, Αλεξάς Γιώργος, μέλος ΔΣ, Πατινιώτης Γιάννης, μέλος ΔΣ.


το Γραφείο Τύπου της
Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ
Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕ
Π. ΜΕΛΑ 65 - ΓΑΛΛΙΑΣ - ΒΟΛΟΣ
ΤΗΛ 2421033200 -36200
FAX 2421025162

Άρχισαν οι πτήσεις τσάρτερ προς Μαγνησία


Ξεκινούν σιγά-σιγά οι πτήσεις τσάρτερ από τα αεροδρόμια Κεντρικής Ελλάδος (Ν. Αγχιάλου) και Σκιάθου, ωστόσο με τις πρώτες αφίξεις φαίνεται ότι κατά την φετινή θερινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει μείωση όχι τόσο προς το νησί του Παπαδιαμάντη, όσο προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ο αριθμός των πτήσεων φέτος αναμένεται να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, στο αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας ωστόσο θα σημειώσει μείωση, που ίσως φθάσει και το 10%.
Πλήρη εικόνα αναμένεται να έχουν πάντως οι τουριστικοί παράγοντες της περιοχής τέλη Μαΐου, οπότε και οι πτήσεις τσάρτερ θα βρίσκονται πλέον σε κανονικούς ρυθμούς.
Την Δευτέρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου η πρώτη πτήση τσάρτερ για την φετινή περίοδο, με Ολλανδούς τουρίστες από το Άμστερνταμ. Η πτήση ήταν της εταιρίας Transavia. Από αύριο ξεκινούν τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και οι αγγλικές εταιρίες και μάλιστα αύριο αναμένονται πέντε πτήσεις από Αγγλία. Τον ερχόμενο Ιούνιο υπολογίζεται ότι σε εβδομαδιαία βάση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου θα πραγματοποιούνται 50 περίπου πτήσεις τσάρτερ.
Σύμφωνα με στέλεχος της ΥΠΑ στο νησί «βρισκόμαστε στα περυσινά επίπεδα, όσον αφορά τις πτήσεις, καθώς αν και ακύρωσε μία πτήση η Air Berlin, αυτή η ακύρωση καλύφθηκε από μία κυπριακή και μία ακόμη αγγλική».
Πάντως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, οι πληρότητες των πτήσεων είναι μειωμένες και την Δευτέρα έφθασαν 31 Ολλανδοί, ενώ η πτήση της Transavia εξυπηρέτησε και την Χίο.
Στη Σκιάθο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή θερινή περίοδο, ωστόσο ο προβληματισμός δεν αφορά τις αφίξεις τουριστών, αλλά το πόσα χρήματα θα ξοδέψει ο καθένας από τους επισκέπτες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και του Ομίλου Τουριστικής Προβολής και Marketing κ. Γ. Κουκουλάκης, δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Ομίλου, που έγινε την Κυριακή, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και στόχοι του και ο προγραμματισμός δράσης για το καλοκαίρι.
Οι επιχειρήσεις του νησιού αποφάσισαν να συνδράμουν σε θέματα προβολής και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, προορίζονται για θέματα φιλοξενίας δημοσιογράφων και καταχωρήσεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του εξωτερικού για το νησί του Παπαδιαμάντη. Μάλιστα η καμπάνια αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου απευθύνεται η Σκιάθος.
Το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας
Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι πτήσεις της γερμανικής εταιρίας «Air Berlin» από τη Νυρεμβέργη προς το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος). Ωστόσο οι πτήσεις της Δευτέρας 7, της Δευτέρας 14 και της Δευτέρας 21 Μαΐου ακυρώθηκαν και θα ξεκινήσουν κάθε Δευτέρα από τις 28 του μήνα. Επίσης σύμφωνα με την ΥΠΑ, στις 11 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ από Αγγλία και συγκεκριμένα από Μάντσεστερ μία και μία από το Γκάτγουικ του Λονδίνου με την εταιρία «Monarch».
Ωστόσο φέτος η Μαγνησία δεν συνδέεται με τη Ρώμη, ενώ η μόνη εσωτερική πτήση προς Κρήτη βρίσκεται στον «αέρα». Οι εταιρείες που θα εκτελέσουν πτήσεις φέτος από και προς την Αγχίαλο είναι  «Air Berlin», «Austrian Airlines», «Monarch Airlines», «Transavia», ενώ προβλέπεται να ξεκινήσει πτήσεις και η εταιρία, Rae, που θα συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με τη Γενεύη. Οι πτήσεις της «Ryanair» γίνονται κάθε Κυριακή, Τρίτη, Τέταρτη και Πέμπτη, με προορισμούς το Μιλάνο, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες.
Η «Air Berlin» θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα (από τις 28 του μήνα) τη Ν. Αγχίαλο με Βιέννη, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο. Στις 19 Μαΐου ξεκινάει εξάλλου και η εταιρία «Austrian Airlines», με πτήσεις από Βιέννη, κάθε Σάββατο.
Η εταιρία «Transavia» ξεκίνησε τις πτήσεις της τη Δευτέρα 30 Απριλίου, με μία εβδομάδα δηλαδή καθυστέρηση (αντί της 23ης Απριλίου) και έφερε 60 τουρίστες.
Οι πτήσεις της Transavia γίνονται από το Άμστερνταμ, ενώ κάθε Σάββατο, γαλλική εταιρία θα μεταφέρει τουρίστες στο αεροδρόμιο, με προορισμό την Εύβοια.
Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς οι πτήσεις φέτος θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 10% περίπου, ωστόσο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τέλη του μήνα.
Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν καταγραφεί 46.338 αφίξεις, 46.086 αναχωρήσεις και 9.232 διερχόμενοι τουρίστες. Συνολικά είχαν καταγραφεί 1002 κινήσεις αεροσκαφών, με τις περισσότερες από την αεροπορική εταιρία «Ryanair». Μήνες αιχμής για το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Μην ξαναγίνεις ένας χέστης

Στις εκλογές θυμήσου Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

του Mind the Gap
Σε βλέπω …
Σε παρακολουθώ από τότε που σε πρωτοείδα στις πλατείες να φωνάζεις “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή”. Ήσουν σαστισμένος και αμήχανος και κοίταγες δεξιά και αριστερά με φόβο καθώς περπατούσες προς τις συγκεντρώσεις. Μάλλον δεν είχες ξαναβρεθεί ποτέ στη θέση του διαδηλωτή, έδειχνες φοβισμένος καθώς προσπερνούσες, μόνος σου, τις διμοιρίες των ΜΑΤ και κράταγες το βλέμμα σου χαμηλά και υποτακτικά μέχρι να ενωθείς με το πλήθος. Εκεί άλλαζες. Άλλαζες σε κλάσματα δευτερολέπτου, σήκωνες το βλέμμα απ το πεζοδρόμιο και γυάλιζε το μάτι σου. Το κορμί σου ίσιωνε και η γλώσσα σου λυνόταν. Μέσα στην ασφάλεια των πολλών γινόσουν ξάφνου παλικάρι, μούντζωνες, έβριζες, φώναζες. Φώναξες πως έχουμε χούντα, ούρλιαξες συνθήματα για τιμωρία και κρεμάλες, έλεγες πως θα μπουκάρεις στη βουλή και θα λιντσάρεις τους κλέφτες που εκμηδένισαν τη ζωή σου με μια υπογραφή. “Η χούντα δεν τελείωσε το 73″, αυτό το σύνθημα το φώναζες ποιο δυνατά απ όλα. Σε παρατηρούσα στα πηγαδάκια με ανθρώπους που δεν γνώριζες, αλλά ένιωθες πως είσαι στην ίδια μοίρα, να επαναλαμβάνεις πως “η κυβέρνηση είναι παράνομη”, πως “καταπατήθηκε το σύνταγμα”, πως “πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος από τους προδότες του μνημονίου”. Κάθε φορά που σε ξανάβλεπα ήσουν όλο και πιο οργισμένος, τόσο που κάποια στιγμή έφτασες να ψελλίσεις στην αρχή και να κραυγάσεις μετά “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”, όταν ένιωσες τη βία και την χημική καταστολή πάνω σου. Έλεγες πως θα κόψεις τα χέρια σου απ τη ρίζα που τους ψήφισες και ζήταγες μανιασμένα εκλογές. Ορκιζόσουν πως θα τους τιμωρήσεις, πως θα τους εξαφανίσεις, πως θα τους τσακίσεις αν τολμήσουν να εμφανιστούν προεκλογικά στη γειτονιά σου. “Στις εκλογές θα δείτε καθίκια” μουρμούριζες όταν τους έβλεπες στα δελτία ειδήσεων και χειροκρότησες όταν έβλεπες σκηνές από γιαουρτώματα και αποδοκιμασίες. Μέχρι που εσύ ο συντηρητικός δημοκράτης έλεγες “ά ρε 17 Νοέμβρη που χρειάζεται τώρα”, μέχρι που σου πέρασε η σκέψη “να πάρω ένα καλάσνικοφ και να τους θερίσω όλους”. Μέχρι που χειροκρότησες εσύ, ο νοικοκύρης άνθρωπος, τους πιτσιρικάδες που κάψανε τις τράπεζες. Σε έβλεπα να σε πνίγει το παράπονο για τις αυτοκτονίες ανθρώπων που δεν γνώρισες ποτέ, αλλά ένιωθες με κάποιο τρόπο στη θέση τους. Ξαφνικά, από αδιάφορος μοιρολάτρης, ένιωθες παλικάρι έτοιμος να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.
Και ήρθε επιτέλους η ώρα. Όταν άκουσες για την προκήρυξη των εκλογών σε πλημμύρισε μια μαύρη χαρά, “τώρα θα δείτε” είπες, “θα σας γαμήσω να γίνει ο πάτος σας Βατοπέδι και το μουνί σας υποβρύχιο”. “Ήρθε η ώρα της τιμωρίας” σκέφτηκες, “τέρμα η ασυλία, τέρμα τα πάρτι, τέρμα τα ψέμματα, τέρμα οι παραγραφές, θα σας περάσουμε λαοδικίο, θα δημεύσουμε τα κλεμμένα και θα σας κρεμάσουμε στα δέντρα παλιοκουφάλες”. Εσύ τα έλεγες αλλά, υποσυνείδητα, τα έλεγες στον πληθυντικό. Είχες ακόμη την ορμή της ασφάλειας ότι ανήκες στο μέγα πλήθος και ένιωθες αποφασισμένος να σηκώσεις το ανάστημά σου. Σχεδόν κοινωνικό υποσυνείδητο. “Δε θα με πάρουν τηλέφωνο από τα κομματικά γραφεία τους να με καλέσουν σε προεκλογική συγκέντρωση ; θα πέσει η χριστοπαναγία σύννεφο, δε θα έρθουν στο καφενείο να μιλήσουν ; θα τους πετάξω έξω με τις κλωτσιές”, μονολογούσες. Μονολογούσες και έκανες πρόβα στο μυαλό σου την γιορτή, την νύχτα των εκλογών, που τα κόμματα του μνημονίου που ψήφιζες από τη μεταπολίτευση ως τώρα θα εξαφανιζόντουσαν. Μονολογούσες στον καθρέφτη και έκανες γκριμάτσες, σαν του Ντε Νίρο στον ταξιτζή και προετοιμαζόσουν για τη στιγμή που θα συναντούσες κάποιον από δαύτους να σου ζητά την ψήφο σου και θα του έλεγες “χάσου από μπροστά μου παλιοκηφίνα”. Μονολογούσες πως “δεν την ξαναπατάς”, πως “ξύπνησαν τα κορόιδα”, πως “δεν ξαναγίνεσαι κοψοχέρης”. Μονολογούσες, μέχρι που ξαφνικά …. Μέχρι που ξαφνικά κατάλαβες πως μονολογούσες, μόνο-λογούσες, μόνος, λόγια, μόνος … Δεν ήταν πια ασφαλή ομαδικά και απρόσωπα συνθήματα ο λόγος σου και η σκέψη σου. Δεν υπήρχε η ανώνυμη κάλυψη του πλήθους, σαν αυτή που είχες όταν φώναζες “ή εμείς ή αυτοί” στις πλατείες. Εσύ ήσουν μόνος τώρα, μία ψήφος, ένας άνθρωπος, ένα νούμερο και κείνοι απέναντι, αρχηγοί κομμάτων, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, τραπεζίτες, μεγαλοκαρχαρίες … “Αυτοί”, φάνταζαν ξαφνικά να είναι περισσότεροι από σένα στα πάνελ των προεκλογικών εκπομπών. Μόνος. Και ξαφνικά πανικοβλήθηκες, “τι θα γίνει αν τους ψηφίσουν οι άλλοι ;” σκέφτηκες, “τι είμαι εγώ ένας ψήφος μόνο ;”.  Ανασφάλεια. Μήπως τελικά αν σε πάρουν τηλέφωνο απ το γραφείο της Τούλας Τσούλου Τσέπογλου, που ψήφιζες τόσα χρόνια, ίσως θα έπρεπε να είσαι ευγενικός. “Και αν εκλεγεί ; αν χρειαστώ ένα ρουσφέτι ; μην κλείσω και την πόρτα”. Σκέφτηκες πως ίσως τελικά δεν πρέπει να βρίσεις τον Νίκωνα Μιζάκη, τον κουμπάρο της ξαδέρφης του μπατζανάκη σου, που θα σου ζητήσει να τον ψηφίσεις, “γιατί είναι δικό μας παιδί, δεν είναι σαν τους άλλους”. Και όσο πλησίαζαν οι εκλογές, που τόσο ήθελες να γίνουν για να τους ξεφορτωθείς και για να αλλάξεις τη ζωή σου, τόσο νερό έβαζες στο κρασί σου, φοβήθηκες να μεθύσεις μόνος σου. Σε έδειχναν με το δάχτυλο οι δημοσιογράφοι, που λίγες μέρες πριν τους αποκαλούσες ελεεινά παπαγαλάκια των τραπεζιτών, και σου έλεγαν πως θα έχουμε ακυβερνησία, χάος χρεωκοπία και συ άρχισες να πέφτεις στην παγίδα τους. Την παγίδα της μοναξιάς και της ανασφάλειας παλικαρά μου, αυτή είναι η παγίδα. Μόνος εσύ και η κάλπη στο παραβάν, μόνος, μόνος, μόνος, μόνος, μόνος σου. Και εκεί που ήθελες παλικαρά μου να χέσεις μέσα στην κάλπη και να τους θάψεις μες τα σκατά, εκεί που ήσουνα θεριό ανήμερο όταν ήσουν με τους πολλούς, άρχισες να κλάνεις βρωμερές συνήθειες, απ το φόβο της μοναξιάς σου και απ τις ληγμένες κονσέρβες του “διαίρει και βασίλευε” που σε τάιζαν από τότε που γεννήθηκες. Άρχισες να σκέφτεσαι πάλι με την ατομικότητα που σε έφερε μέχρι εδώ, με τον φόβο που σε κατάντησε έρμαιο αυτών που σε κατέστρεψαν και σε βίασαν, με την ανασφάλεια πως όλα είναι πεπρωμένο και πως τίποτα δεν αλλάζει. Σε φέρανε στο γήπεδό τους φοβισμένε χουλιγκάνε της καθημερινότητας, στο γήπεδο της ατομικότητας, στην έδρα τους, στις κερκίδες με τα σημαιάκια των διλημμάτων, τα βεγγαλικά των υποσχέσεων και τα απειλητικά συνθήματα και έχασες την μπάλα από το τρακ.  Άρχισες να φαντασιώνεσαι πράγματα που θα μπορούσες να χάσεις, ενώ ήξερες καλά πως δεν έμεινε τίποτα πια να χάσεις, “ίσως κάτι να μου δώσουν πίσω απ όσα πήραν”, “ίσως πάρουν κάποιο ισοδύναμο μέτρο και αφήσουν τη σύνταξή μου χωρίς άλλη μείωση”. Άρχισες τις εκπτώσεις στα δίκια σου παλικαρά μου, τις εκπτώσεις. “Η εμείς ή μερικοί από αυτούς”, παλικαρά μου ; “Η χούντα δεν τελείωσε, σχεδόν, το 73″, τσολιά μου ; “Φέρτε πίσω τα μισά κλεμμένα” ; “Εεε Ωωω, πάρτε το, μισό, μνημόνιο και φύγετε από δω (αλλά όχι όλοι)” ; “Ένα ελικόπτερο, αλλά όχι, για κάθε υπουργό” ; Σε βλέπω, δεν σου πέρασε πραγματικά η οργή, δεν είναι πως τους συγχώρεσες, δεν είναι πως σε έπεισαν πως έχεις λάθος και πως τα έφαγες μαζί τους. Είναι ο φόβος της ατομικότητας ψευτοπαλικαρά μου, είναι που σε πήγαν, πονηρά, σηκωτό, απ τις πλατείες στον καναπέ σου να ρεμβάζεις προεκλογικές τρομοεκπομπές, μόνος σου, σε απομάκρυναν από το αίσθημα της αλληλεγγύης και τις συλλογικότητας των πλατειών. Σε απομόνωσαν. Σε γύρισαν τούμπα εκεί που σε θέλανε πάντα, σε θέλουν μόνο σου. Μόνος σου. Είναι λοιπόν ο φόβος που σε οδηγεί να προσπαθείς δικαιολογείς την ντροπή σου, που φλερτάρεις με την ιδέα να παραδοθείς πάλι αμαχητί. Είναι φτηνή δικαιολογία το επιχείρημα πως δεν έχεις επιλογή, παλικαρά μου, φοβάσαι. Φοβάσαι γιατί έχασες την εμπιστοσύνη σου σε εκείνο σου τον εαυτό, τον μόνο, που ήταν εκατομμύρια αποφασισμένοι μόνοι ευατοί στις πλατείες. Σε βλέπω. Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Ήσουν νταής, για λίγο, γιατί δεν ήσουν μόνος, γιατί σχεδόν πίστεψες πως πολλοί μαζί μπορούνε, γιατί είμασταν περισσότεροι, γιατί η φράση “οργή λαού φωνή θεού” μετουσιώθηκε για πρώτη φορά στη ζωή σου από θεωρητικό κλισέ σε πραγματική εικόνα. Σε βλέπω. Ξέρω πως ένιωσες καλά, που έστω και για λίγο έγινες παλικάρι, μαχητής, ανυπάκουος, αντάρτης, εξεγερμένος, διεκδικητής, που σήκωσες ανάστημα και περηφάνια. Απελπισμένα θαρραλέος. Και τώρα ξεφουσκώνεις και προσπαθείς να κρύψεις το φόβο σου πίσω από πορδοκουβέντες, πως τάχα δε ξέρεις τι να ψηφίσεις, πως δε υπάρχουν σοβαρές αντιπροτάσεις, πως όλα είναι ίδια. Σαν το πρεζόνι που φωνάζει, την ώρα που σουτάρει, “τέρμα τελευταία φορά”, μέχρι να ακούσει την ηχώ της δήλωσής του στο μυαλό του και πανικόβλητο τρέχει στην πιάτσα να προλάβει τον ντίλερ, από τον τρόμο των στερητικών συμπτωμάτων. Σε βλέπω. Φοβάσαι τόσο μην σου στερήσουν την δόση με τα κλεμμένα δανικά που ψάχνεις τρόπο και δικαιολογία να αναβάλεις την απεξάρτηση. Σε βλέπω παλικαρά, όλοι σε βλέπουν, το παραβάν είναι διάφανο. Απλά θυμήσου, πως είχες αποφασίσει, ποιους δεν θα ξαναφηφίσεις ποτέ για να μην ξαναβρεθείς στην άθλια θέση να σε αποκαλέσει ξανά κάποιος παραφουσκωμένος σκατόσακος συνυπεύθυνο για την κατάντια σου και τα φαγοπότια τους.
Σε βλέπω και βλέπεις και συ ακόμα καλύτερα και καθαρότερα τον εαυτό σου, όσο κι αν φοβάσαι να το παραδεχτείς πως φοβάσαι. Κοιτάξου καλά. Για λίγο έγινες παλικάρι, ήσουν πολλοί, ήσουν εσύ, ήσουν αξιοπρεπής, ήσουν περήφανος, ήσουν αποφασισμένος και ένιωθες δυνατός. Έφτασες να αγγίξεις τη στιγμή που ευχόσουν.  Ήσουν πολλοί εσύ. Οι περισσότεροι εσύ. Εκατομμύρια εσύ. Δεν έχεις καμία δικαιολογία πλέον, γιατί ξέρεις πολύ καλά πως είσαι περισσότεροι εσύ από “αυτούς”, το μέτρησες στους δρόμους. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ποιοι σε λήστεψαν, σε ποδοπάτησαν, σε κορόιδεψαν. Μείνε λοιπόν παλικάρι τώρα, μην φοβάσαι, μείνε συνεπής στην απόφαση που πήρες στις πλατείες. Μην φοβάσαι. Εσύ άρχισες το τέλος των τυράννων σου, μόνος σου το άρχισες, εκατομμύρια “μόνοι τους” το άρχισαν, τελείωσε το, τελείωσε τους.
Τελείωσε αυτό που άρχισες μαζί με τους πολλούς και μην ξαναγίνεις ποτέ χέστης.
Mind the Gap
http://wp.me/p1pa1c-gSO

ΜΑΖΕΨΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΗΣ


ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟ SKOPELOS NEWS ΔΕΝ ΚΟΛΟΝΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΗΣ

ΑΝΤΕ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΓΝΩΜΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνέντευξη τύπου για το σύστημα αναμετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

1 / 2
Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας η έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων»

Ρένα Καραλαριώτου: «Καλούμαστε να διεξάγουμε εκλογές με λιγότερο προσωπικό. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες»

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφαρμόζει ένα σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της ερχόμενης Κυριακής στηριζόμενη στις δικές της υπηρεσίες. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας.
Το σύστημα στηρίζεται σε δυο βασικά στοιχεία: 1) το λογισμικό για την εισροή δεδομένων και την ηλεκτρονική διαχείριση των αποτελεσμάτων που δημιουργήθηκε από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και 2) θα υπάρχει μια κοινή βάση δεδομένων για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας απ’ όπου θα υπάρχει ταυτόχρονη εισαγωγή πληροφοριών απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Το αποτέλεσμα θα είναι η γρήγορη και με μεγάλη ευκολία και ακρίβεια ροή των αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό και με αισθητά μικρότερο κόστος σε σχέση με άλλες εκλογικές διαδικασίες.
«Είναι ένα εγχείρημα το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά», δήλωσε ο κ. Αγοραστός, «καθώς ποτέ έως σήμερα δημόσιος φορέας δεν έχει υλοποιήσει μόνος του μια τέτοια διαδικασία. Υπάρχει έτοιμος ένας χάρτης ενεργειών για την άμεση εισροή δεδομένων και τη γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων». Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την υποδοχή τηλεγραφημάτων, κατόπιν θα γίνεται έλεγχος του τηλεγραφήματος αναπαραγωγή και διανομή των τηλεγραφημάτων: στο τμήμα πληροφορικής, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο site της Περιφέρειας, στα Μέσα Ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα. Θα υπάρχουν διαθέσιμα τόσο τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Περιφέρειας, όσο και εκείνα ανά Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτικό Διαμέρισμα και Εκλογικό Τμήμα. Κατά τον ίδιο τρόπο θα βγαίνουν και οι σταυροί προτίμησης.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός: «Η ταχύτητα των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την ταχύτητα αποστολής των τηλεγραφημάτων που θα γίνεται απ’ τα εκλογικά κέντρα. Παράλληλα ευελπιστούμε το σύστημα «Σύζευξης» του Υπουργείου Εσωτερικών να λειτουργήσει σωστά, παρόλα αυτά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα της διαδικασίας».
Aπ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε έτοιμοι σήμερα για μια εκλογική διαδικασία που είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες. Καλούμαστε να τη διεξάγουμε με 51 άτομα από 130 που είχαμε στο παρελθόν βάση της μείωσης που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Παρόλα αυτά έχουν παρθεί οι απαραίτητες αποφάσεις και έχουν τοποθετηθεί τα άτομα για τη καλύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα από την σελίδα http://www.ekloges.thessaly.gov.gr η οποία πρόκειται να «τρέξει» μέσα στις επόμενες ημέρες και έχει υλοποιηθεί με την επιμέλεια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα φέτος θα είναι διαθέσιμα και στα κινητά τηλέφωνα από τον ίδιο ιστότοπο, ενώ ανοικτή θα παραμείνει και η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου