Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Το Σάββατο η πρώτη ζωντανή εκπομπή του skopelosnews tv !

Ετοιμαστείτε για πολλές αποκάλυψης όλα στην φόρα ζωντανά κάθε μέρα από τον Ηλία

Aπαγχονισμένος βρέθηκε 50χρονος επιχειρηματίας

Φωτογραφία για Πύργος : Aπαγχονισμένος βρέθηκε 50χρονος επιχειρηματίας
Aπαγχονισμένος βρέθηκε το απόγευμα 50χρονος επιχειρηματίας στον Πύργο. Το περιστατικό έγινε μέσα στην αποθήκη του ισόγειου καταστήματός του στην οδό Δεληγιάννη και Πατρών και βρέθηκε από την μητέρα του. Ο αυτόχειρας διατηρούσε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Σοκ στον Πύργο καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα αυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας.

Ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε σκοινί και ένα σκαμπό το οποίο και έσπρωξε από τα πόδια του. Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, μπροστά στο δελτίο θύελλας που ήδη έχει αναγγελθεί.
Ο εργάτης, η εργάτρια, ο φτωχός υπάλληλος, ο φτωχός επαγγελματίας και αγρότης, ακόμα και αν δεν πήρε μέρος σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, μπορεί και πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο το ταξικό, το πολιτικό του ένστικτο.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, σας έχει φέρει πιο κοντά στην εμπειρία ότι η ένταξη ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τα μονοπώλια, είναι σε βάρος των λαών.
Όλη η Ευρώπη έχει δοκιμάσει τα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τη συνεργασία φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κυβερνήσεις συνεργασίας με μεταλλαγμένα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα. Έχετε γνωρίσει κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Γαλλία και Ιταλία, δυστυχώς και με κομμουνιστές μέσα, να παίρνουν ενεργό ρόλο στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, με πόλεμο, με εκβιασμό και εκφοβισμό.
Μετά την συνθήκη του Μάαστριχτ, που την ψήφισαν όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, άρχισε η αρπαγή των λαϊκών κατακτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Βρήκαν την ευκαιρία τότε να περάσουν μια συνθήκη χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή αντίσταση, καθώς το εργατικό κίνημα βρέθηκε σε υποχώρηση, ενώ προχωρούσε η καπιταλιστική παλινόρθωση στις σοσιαλιστικές χώρες. Σ΄ αυτό το έδαφος, βγήκαν στην επιφάνεια τα κόμματα νοσταλγοί του Χίτλερ, του φασισμού με πρόσχημα το υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιούργησε η ΕΕ και η Ελλάδα ως χώρα που στήριξε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ληστεία των λαών.
Η ΕΕ έχει παίξει το δικό της ρόλο στην εμφάνιση τέτοιων κομμάτων, καθώς αποτελεί σήμερα επίσημη ιδεολογία της η ανιστόρητη ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού.
Μόνο ένα πανίσχυρο ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό εργατικό κίνημα με γερές συμμαχίες, μπορεί να οδηγήσει τις φασίζουσες και φασιστικές απόψεις στο περιθώριο, να μείνουν γραφικά γκρουπούσκουλα. Καμία άλλη πρόταση δεν μπορεί επί της ουσίας να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, με φραστικά αντιφασιστικά αναθέματα.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που τα συμφέροντά σας είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δοκιμάστε να ξαναβρείτε την ελπίδα κάνοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ στην κάλπη. Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός. Το ΚΚΕ μόνο του πριν ακόμα φανούν τα σύννεφα στον ορίζοντα, προέβλεπε, προειδοποίησε, όταν τα άλλα κόμματα ταύτιζαν την ΕΕ με την ασφάλεια και την ευημερία.
Θυμηθείτε τι έχουμε προβλέψει για την πορεία της ΕΕ, για τον πόλεμο, για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, για το σχέδιο Ανάν στο Κυπριακό, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, για τις κοινοτικές επιδοτήσεις, για τα διάφορα κοινοτικά πακέτα με αποδέκτη την πλουτοκρατία. Προειδοποιήσαμε στις εκλογές του 2009 ότι στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφέρονταν αντιδραστικές αλλαγές, που κατοπινά ήταν γραμμένες στα Μνημόνια.
Κάθε μέρα ο εργαζόμενος λαός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος ακούει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης.
Από τα άλλα κόμματα ακούει ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία να σχηματισθεί μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, μια κυβέρνηση της αριστεράς, που θα διαπραγματευθεί μέσα στα όργανα της ΕΕ. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα ψεύτικα επιχειρήματα για το μπόνους των 50 εδρών και τις μονοεδρικές.
Οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμα από το λαό, είναι μπροστά μας. Ωστόσο η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες. Επιμένουμε, η μισή αλήθεια αποτελεί πελώριο ψέμα.
Αν σχηματισθεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο, κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, δραματική εμπειρία θα ζήσει ο λαός. Τις πρώτες κρίσιμες μέρες θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή απογοήτευση, σε μια τυφλή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει.
Είμαστε βέβαιοι ότι κομμουνιστές, αριστεροί που χώρισαν οι δρόμοι μας στην δίνη των γεγονότων του 1990-1992 καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέμε, ανεξάρτητα αν διατηρούν διαφωνίες μαζί μας. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει να συμμετέχει ένα κομμουνιστικό κόμμα, ένα ριζοσπαστικό κόμμα σε μια κυβέρνηση διαχείρισης. Το παράδειγμα της Γαλλίας με την αιμοδοσία στον Ολάντ από το αριστερό Μέτωπο δεν θα σώσει τον γαλλικό λαό ούτε βεβαίως τους λαούς της Ευρώπης.
Η επόμενη βουλή, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι γεμάτη εκπλήξεις. Μην αφήσετε τις εκπλήξεις να σας αποπροσανατολίσουν. Δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, να εμφανισθούν νέα κόμματα, και όλοι μαζί να παίξουν για τα καλά το παιχνίδι της αναμόρφωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, να γίνουν το πλυντήριο των αμαρτιών του καπιταλιστικού συστήματος.
Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα, προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων.
Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να παραπλανά με μπλόφες όπως πριν, βρήκε άξιο διάδοχο στο πρόσωπο της λεγόμενης ανανεωτικής μεταμελημένης αριστεράς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στο πυρ το εξώτερον την πολύτιμη ιστορική πείρα του 20ου αιώνα, την ταξική πάλη, την προοπτική της.
Είναι φανερό ότι μια συνεργασία και με άλλες δανεικές ψήφους, μια προϋπόθεση έχει: Το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις που πατάνε στην στέρεα πείρα του παρελθόντος και του σημερινού ζοφερού καπιταλιστικού παρόντος. Έτσι θα γίνουμε πολύ χρήσιμοι, για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως.
Ήδη λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι επίδοξοι κατά φαντασία – προς το παρόν – πρωθυπουργοί λένε καθαρά ότι για να υπάρξουν θετικές αλλαγές στην Ελλάδα και ανατροπή των συμφωνιών, πρέπει να γίνουν αλλαγές και στα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, να έλθει τάχατες παντού η αριστερά στην εξουσία.
Αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το παίξουμε, γιατί δεν θέλουμε να σκοτώσουμε τις ελπίδες του λαού.
Αν αυτοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το λαό, εμείς δεν την χάνουμε ποτέ. Ο εργαζόμενος λαός θα ξεσηκωθεί, στις πρώτες γραμμές θα είναι και αυτοί που σήμερα διστάζουν ακόμα και φοβούνται.
Χθες στα Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού, καθώς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ την Δευτέρα 7 Μάη να ανατρέψουν τις αποφάσεις του που έχουν μάλιστα επικυρωθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίων. Από το 1968 περιμένουν να πάρουν την ρεβάνς, και πιο δυνατά από το 1991-92. Να μεταλλαχθεί το ΚΚΕ ή να αφανισθεί, ώστε να έχουν όλοι τους λυμένα τα χέρια για αντιλαϊκές συμπράξεις, συμμαχίες τόσο μέσα στο κίνημα όσο και στην διακυβέρνηση.
Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια ώστε την μια να λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο, την άλλη να μιλάνε για διαπραγμάτευση, την μια να λένε αριστερή κυβέρνηση και την άλλη να λένε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα που οδηγεί σε καιροσκοπικές και επικίνδυνες συμμαχίες. Από την μια να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν το χρέος και από την άλλη να παραπέμπουν σε ατέρμονες διαδικασίες για να δούμε πόσο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και πόσο όχι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.
Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας. Ο κ. Σαμαράς παιδί του συστήματος τόλμησε να μην υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, καθαρά για δημαγωγικούς λόγους, και τον έσυραν σε υπογραφή του δεύτερου, σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης.
Ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο.
Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Πατώντας σε δύο βάρκες θα ρίξετε το λαό στην θάλασσα αν πάρετε στα χέρια σας την διακυβέρνηση.
Δεν υπάρχει θετική αναδιαπραγμάτευση για το λαό στην ΕΕ. Οι αλλαγές και τροποποιήσεις που θα γίνουν θα είναι αποκλειστικά υπέρ της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν ζητάμε ή όλα τίποτε, όπως όλοι τους ισχυρίζονται. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στις 7 του Μάη όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί. Δεν θα είμαστε απλοί θεατές και παρατηρητές περιμένοντας να απογοητευθεί ο λαός και να βγάλει διδάγματα από το πικρό μάθημα. Εμείς θα είμαστε στην μοναδική πλειοψηφία που θα υπάρχει, στην λαϊκή πλειοψηφία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει και άλλα ο λαός, να μη τα χάσει όλα. Να διεκδικήσει έστω και κάτι να κερδίσει για να οργανώσει με εμπιστοσύνη την αντεπίθεσή του. Διαθέτουμε επεξεργασμένα αιτήματα και άμεσους στόχους για σήμερα, εδώ και τώρα. Για την ανεργία και τις προσλήψεις, τα δημόσια κοινωνικά έργα, για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων από την πλήρη χρεοκοπία, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τις συλλογικές συμβάσεις, για τους φτωχούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, για τους μικροπαραγωγούς αγρότες, για την δημόσια υγεία, την πρόληψη, την πρόνοια, για το συνολικό μεγάλο πρόβλημα της Υγείας και της Παιδείας, για τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για την επαγγελματική κατάρτιση, για τα πάντα. Τα έχουμε επεξεργασθεί και ως προτάσεις νόμου, τα θέτουμε βεβαίως πριν απ όλα στους αγώνες, στο κίνημα.
Γι’ αυτό και ζητάμε δύναμη, μεγάλη δύναμη για να γίνουν οι αγώνες πιο αποτελεσματικοί, οι αγώνες δεν είναι για μας αυτοσκοπός, δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός.
Γι αυτό μπορούμε να συναντηθούμε στην κάλπη με ριζοσπάστες αριστερούς, με εργαζόμενους που έχουν ταξική συνείδηση, χωρίς να απαιτούμε να υιοθετήσουν όλες τις θέσεις μας. Άλλωστε η κάλπη δεν δεσμεύει οριστικά κανένα και καμία.
Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που επηρεάζονται από το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή. Διαβεβαιώνουμε τον λαό πως ό,τι και να κάνει, όση δύναμη και να δώσει στα κόμματα που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, όταν έλθει η ώρα θα υποστεί την έξωση από την ευρωζώνη, την έξωση από την ευρωπαϊκή ένωση. Θα πάθει δηλαδή αυτό που σήμερα μοιάζει να φοβάται. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους, για να αποτραπούν οι οικονομικές συναλλαγές της χώρας με τα σοσιαλιστικά τότε Βαλκάνια, για να μαντρωθεί ο ελληνικός λαός στο ψεύτικο ευρωπαϊκό όνειρο, για να φοβάται ο ελληνικός λαός μήπως τον διώξουν κάποτε.
Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ επίσης έγινε για πολιτικούς λόγους. Εκείνη την περίοδο, καθώς άρχισε σε παγκόσμιο επίπεδο ένας νέος γύρος ανταγωνισμού με ανερχόμενες καπιταλιστικές χώρες στην Ασία, στη Λατινική Αμερική οι ευρωπαίοι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους ήθελαν να δείξουν μια μεγάλη ΕΕ που θα έχει καταπιεί όλους τους λαούς της Ευρώπης, μια μεγάλη ευρωζώνη.
Τα τελευταία χρόνια μελετώνται εναλλακτικά σενάρια, εκδίωξης χωρών από την ευρωζώνη, ενώ οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για συμφωνίες και με κράτη εκτός ΕΕ.
Σκεφθείτε ακόμα και ένα επίσης σενάριο που έχει γίνει γνωστό ήδη είναι επεξεργασμένο στα βασικά του σημεία. Να ισχύσει για την Ελλάδα και για άλλες χώρες η χρήση του ευρώ, πλήρως υποτιμημένου στο εσωτερικό και υπερτιμημένου στις διακρατικές σχέσεις, έτσι που το χρέος θα γίνει 5πλάσιο και πολλαπλάσιο. Άρα το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν έχει καμία αξία. Και με ευρώ και με δραχμή δίχως ριζική πολιτική αλλαγή ένα μεγάλο μέρος του λαού θα είναι εντελώς πτωχευμένο.
Όλα τα κόμματα από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ του λένε ότι ο αγώνας θα γίνει μόνο σε ένα επίπεδο, στα όργανα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο ΔΝΤ.
Και εμείς ρωτάμε: Δεν υπάρχουν αντίπαλοι και εκμεταλλευτές του λαού, δεν υπάρχει καπιταλιστική εργοδοσία, μονοπώλια, τράπεζες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και ισχυροί μεσάζοντες, αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, δεν υπάρχουν μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεξαγωγείς;
Ποια κυβέρνηση, από όλες αυτές που προτείνονται, θα υποχρεώσει τα μονοπώλια σε όλους τους κλάδους να καταργήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας, τις ατομικές συμβάσεις με τον τρομοκρατημένο εργάτη και υπάλληλο μπροστά στο κίνδυνο της ανεργίας; Ποιος θα υποχρεώσει την επιστροφή των κουρεμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των νοσοκομείων, των ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν σε κρατικά ομόλογα την αποταμίευσή τους;
Πώς θα διασφαλισθεί ο μικροπαραγωγός αγρότης να γλυτώσει από το ακριβό ρεύμα, τα ακριβά λιπάσματα και γενικά τα καλλιεργητικά εφόδια, πώς θα του εξασφαλίζεται να πωλείται η παραγωγή του, να του δίνει ένα καλό εισόδημα και την ίδια ώρα να μη αγοράζει ακριβά ο εργαζόμενος ως καταναλωτής;
Θέτουμε επίσης το ερώτημα σε όλα κόμματα και ειδικά στα λεγόμενα αριστερά που ψελλίζουν περί εθνικοποιήσεων: Θα καταργήσετε τη λίστα των υποχρεωτικών ιδιωτικοποιήσεων, που εδώ που τα λέμε είναι επιβεβλημένες, όχι μόνο από την δανειακή σύμβαση, αλλά κυρίως από την συνθήκη του Μάαστριχτ, είναι βασική απόφαση και υποχρεωτική εντολή από την πλευρά της ΕΕ;
Aν θα συνεχίσετε την γυροβολιά για αγοραστές και μακροχρόνιους ενοικιαστές που αφορούν:
§ Το σύνολο σχεδόν των υποδομών μεταφοράς της χώρας που ανήκουν στο κράτος (δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα).
§ Τις επιχειρήσεις ύδρευσης δηλαδή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Τις υποδομές της ενέργειας.
§ Τις Τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία.
§ Τις επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα.
§ Την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη ΔΩΔΩΝΗ, την ΕΛΒΙΖ, τη ΣΕΚΑΠ κλπ.
§ Τις Μεταλλευτικές επιχειρήσεις, τη Λάρκο.
§ Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Φιλέτα γης, θαλάσσιες εκτάσεις.
Υπόσχεστε κοινωνική πολιτική αλλά αυτή πως θα ασκηθεί χωρίς κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και ενώ οι καπιταλιστές εργοδότες απαιτούν μείωση ως και κατάργηση των εργοδοτικών κρατήσεων;
Τι θα κάνετε απέναντι στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας να διεξάγει έρευνα για υδρογονάνθρακες στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και στην κυπριακή ΑΟΖ;
Όλα τα κόμματα από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή την μαγική γι αυτούς λέξη, ως καραμέλα, την λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού μας «έσωσαν», όπως προκλητικά λένε, από την χρεοκοπία, τώρα υπόσχονται ότι θα γίνουν επενδύσεις, θα έλθει ανάπτυξη, η πίττα θα μεγαλώσει, άρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα γίνει αναδιανομή. Θυμούνται ίσως την μεγάλη αναδιανομή που έγινε προ κρίσης όταν υπέγραψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αύξηση 77 λεπτών την μέρα. Τέτοιες δόξες υπόσχονται στο λαό, όταν βέβαια τον έχουν φθάσει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ των μήνα. Ο κ. Τσίπρας χαϊδεύει τα αυτιά των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων ότι θα στηρίξει το κόμμα του την υγιή επιχειρηματικότητα. Αυτό το σύνθημα, κοινό με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εκτός των άλλων συνεπειών, χτυπά την μικρή επιχείρηση.
Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, όσο βεβαίως μπορούν να κρύψουν, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Έλληνες και ξένοι επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας.
Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις με την απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, εργατικού δυναμικού και υπηρεσιών της συνθήκης του Μάαστριχτ, επενδύουν στην Ελλάδα για να συσσωρεύουν κεφάλαια και να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό, εξαγορές, δεν έχουν κανένα πατριωτικό κώλυμα να κλείσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να βγουν στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν στριμώχνονται σε τέτοιες ερωτήσεις απαντούν ότι θα κάνει το κράτος επενδύσεις. Δηλαδή θα ιδρύσουν κρατικά εργοστάσια σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας; Θα συγκρουστούν με την ΕΕ; Τότε γιατί δεν έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης και εξόδου;
Τι θα κάνουν με την θάλασσα των εισαγωγών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε στην Ελλάδα;
Τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν;
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και όλα τα άλλα κόμματα που μάλιστα διεκδικούν εντολή για κυβερνήσεις μονοκομματικές ή συνεργασίας έχουν καταπιεί την γλώσσα τους σε μείζονα ζητήματα που τρέχουν όλο και πιο γρήγορα και θα τρέξουν αμέσως μετά τις εκλογές.
Η διαπάλη στην περιοχή μας, Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Καύκασος, παίρνει επικίνδυνες εξελίξεις, σε μια περιοχή που διαθέτει ενεργειακό πλούτο κι αποτελεί «πέρασμα» των πρώτων υλών από την Κεντρική Ασία, την Κασπία, τη Μέση Ανατολή, τόσο προς τη Δύση, όσο και προς τις γοργά ανερχόμενες δυνάμεις της Ασίας (Κίνα, Ινδία κ.ά.).
Ισχυρότατα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πλέκονται σ' ένα «κουβάρι» αντιθέσεων και διαπάλης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εμποδιστεί κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν πιθανό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν και της Συρίας. Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Το ΚΚΕ διαθέτει ρεαλισμό, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων μέσα στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια για να ανακαλύψει ο λαός την δύναμή του, για να περάσει στην αντεπίθεση ως την ριζική ανατροπή που εμείς της δίνουμε όνομα και περιεχόμενο: Εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, εργατικός λαϊκός έλεγχος από τα κάτω προς τα επάνω.
Δεν θα προκύψει σε μια μέρα, ούτε σε μια νύχτα. Ούτε έχουμε αυταπάτες ότι θα προκύψει άμεσα, μέσα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αν η εργατική λαϊκή εξουσία δεν είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη της εργατικής λαϊκής πάλης, είναι καιρός όμως να δυναμώσει η μοναδική συμμαχία που μπορεί να εμποδίσει τα χειρότερα, να κατακτήσει, τελικά να νικήσει. Η δική μας πρόταση συμμαχιών δεν ξεκινάει ανάποδα, από τις κορυφές. Η από τα πάνω συμμαχία είναι ευάλωτη εάν δεν δοθεί βάρος και προτεραιότητα στο πιο βασικό: Τη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να αναμετρηθούν με τα μονοπώλια, τις επιλογές των ιμπεριαλιστών. Η λαϊκή συμμαχία που τα φύτρα της σήμερα υπάρχουν ένα όνομα έχει: Συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου.
Το έργο της λαϊκής συμμαχίας ξεκίνησε προχθές και χθες, στο έδαφος των καθημερινών προβλημάτων. Δε περιμένουμε την μεγάλη μέρα της νίκης της, αλλά δουλεύουμε να έχει έστω μέσα στις σημερινές συνθήκες μικρότερες ή μεγαλύτερες νίκες.
Η κοινωνική συμμαχία πρέπει να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού. Όμως δίχως πανίσχυρο ΚΚΕ αυτή η συμμαχία δεν θα μπορέσει να αποκτήσει μαζικότητα, αποτελεσματικότητα, συνέχεια με προοπτική.
Είναι όρος αναγκαίος για να μπουν σοβαρά εμπόδια στη σαρωτική επέλαση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να πολεμηθεί αποτελεσματικά και νικηφόρα για το λαό η πολιτική τους.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί για τα άμεσα προβλήματά του, να συγκεντρωθούν δυνάμεις που στηρίζονται και στην δική τους πείρα, ώστε να διεκδικήσουν να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στους κλάδους της μεταποίησης και γενικότερα της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου εμπορίου. Να δημιουργηθούν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στους κλάδους στρατηγικής σημασίας όπως της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των μεταφορών, της εξόρυξης. Να κοινωνικοποιηθούν η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέου τύπου παραγωγικοί συνεταιρισμοί.
Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο νέου τύπου συνεταιρισμός των μικρών παραγωγών θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές παραγωγικές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. Μόνο η λαϊκή οικονομία μπορεί να εξαλείψει οριστικά την αναρχία της παραγωγής, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Μπορεί να αξιοποιήσει και να κατανείμει σε αυτήν την κατεύθυνση το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, εξαλείφοντας την ανεργία.
Πλούτος και αναπτυξιακές δυνατότητες διαθέτει η Ελλάδα μόνο που είναι μακριά από το λαό, μακριά από το λαό που παράγει.
Η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμο ορυκτό πλούτο, εγχώριες ενεργειακές πηγές, διαθέτει τσιμέντο και άλλα δομικά υλικά για κατασκευές.
Διαθέτει σημαντικές δυνατότητες κάλυψης των εγχώριων διατροφικών αναγκών. Διαθέτει και μπορεί να δημιουργήσει σημαντική βάση παραγωγής κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης - υπόδησης καθώς και σχετική τεχνογνωσία.
Σημαντική υποδομή υπάρχει επίσης σήμερα στη βιομηχανία μετάλλου.
Είναι μεγάλη δύναμη στη ναυτιλία, υπάρχει σημαντική υποδομή τεχνογνωσίας στον κλάδο της κατασκευής και επισκευής πλοίων εμπορικών, τουριστικών και πολεμικών.
Σ’ αυτή την βάση είναι ρεαλιστικό όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα σε ισότιμες δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας Υγείας, Παιδείας, αναψυχής, προστασίας των παιδιών και των υπερηλίκων. Το οικογενειακό νοικοκυριό μπορεί να στηρίζεται από κρατικές κοινωνικές υποδομές (π.χ. εστιατόρια, καθαριστήρια στους μεγάλους εργασιακούς χώρους).
Στα εκλεγμένα όργανα εξουσίας θα μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στις κοινωνικές παραγωγικές μονάδες και θα διασφαλίζεται η αντιπροσώπευση των συνεταιρισμένων εμπορευματοπαραγωγών, των φοιτητών, των συνταξιούχων κ.λπ. Ακόμη και στο ανώτατο όργανο εξουσίας για το σύνολο της χώρας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δε θα είναι μόνιμοι αλλά ανακλητοί.
Το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το πλεονέκτημά του και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης είναι ότι δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν, να μας ξεγελάσουν, να μας φοβίσουν.
Αυτό το ΚΚΕ πιο ισχυρό έχει ανάγκη ο λαός, το χρειάζεται η χώρα.
Πάνω απ’ όλα όμως η συνεισφορά του ΚΚΕ είναι να δώσει ώθηση στην λαϊκή αφύπνιση, στην λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλία. Την ανατροπή, την εργατική λαϊκή εξουσία θα την κατακτήσει ο πρωταγωνιστής λαός.
Όμως η επικείμενη εκλογική μάχη έχει την σημασία της. Αν μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό, τότε την άλλη μέρα από πολύ χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει την θύελλα, τον πόλεμο που έρχεται. Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη είναι μια σημαντική προϋπόθεση, δεν πρέπει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για το λαό.
Εμπιστευθείτε το ΚΚΕ, δεν θα σας προδώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν είναι μόνο πρωτοπόροι στις ιδέες αλλά και στις θυσίες, στην ανιδιοτέλεια.


ΑΘΗΝΑ 02/05/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεξιόστροφο το κυβερνητικό κουστούμι του ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις Τσίπρα στη ΝΕΤ

Ζητώντας κυβέρνηση χωρίς ανατροπή της δικτατορίας του χρέους και της ΕΕ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει έναν όλο και πιο δεξιόστροφο λόγο.
Ο Α. Τσίπρας έκανε δηλώσεις σήμερα (Πρωινή Ενημέρωση, ΝΕΤ), όπου επανέλαβε τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς» με ψήφο άλλων, ζωγραφίζοντας τον Καμμένο. Ζήτησε ένα «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» για να προσελκύσει η χώρα ξένους επενδυτές, λες και η Siemens έδρασε σε άλλη χώρα. Ενσωμάτωσε στο λόγο του τη ρητορεία περί «υγειονομικής βόμβας» που συνιστούν οι μετανάστες, προτείνοντας βέβαια πιο «ανθρωπιστικές» λύσεις. Ανέφερε επί λέξει ότι «οι απελάσεις δεν πραγματοποιούνται γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο εφαρμογής τους».
Αν και ο Α. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι ο καπιταλισμός έχει σημάδια κατάρρευσης, προτείνει σαν απάντηση τη σοσιαλδημοκρατική ουτοπία. Την αυταπάτη ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι θα μας δώσουν μερίδιο από τον πλούτο που συσσωρεύουν.
Σε αυτό το δρόμο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει τις ριζοσπαστικές φωνές στο εσωτερικό του, ενώ πολεμά την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη λογική της χαμένης ψήφου. Χαμένη όμως είναι μια ψήφος σε μια πολιτική που αναμασά τα περί υγιούς επιχειρηματικότητας και δεν τολμάει να μιλήσει για διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ.
Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από Μνημόνια, χρέος και ΕΕ, για να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Στις 6 Μάη είναι η ώρα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οταν αυτοαποκαλύπτεται ο τυχοδιώκτης και σαλτιμπάγκος Καζάκης

Το βίντεο που παραθέτουμε κάνει τον γύρω του διαδικτύου και είναι τα λεγόμενα του Δ. Καζάκη στην τηλεόραση «Κρήτη tv» στις 29 Απρίλη.
Αυτός λοιπόν ο σαλτιμπάγος της πολιτικής ομολογεί δημόσια τα νταλαβέρια που είχε με τον Καμμένο και ότι του έγινε πρόταση από τον επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»: «να πάρει το ΕΠ.ΑΜ. όσα λεφτά θέλετε για να μπορέσει να έχει τη δυνατότητα εκλογικής καθόδου ή στήριξης».

Διευκρίνισε δε, ότι αυτή η χρηματοδότηση θα ήταν «ιδιωτική χορηγία» από τον ίδιον τον Π. Καμμένο.

Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα γιατί γίνεται πλήρης η αυτογελοιοποίηση του Δ.Κ και όχι γιατί περιμένουμε από ένα τυχάρπαστο, τυχοδιωκτικό άτομο όπως ο Δ. Καζάκης να ζητήσει συγνώμη για τα όσα έχει πει –στο «ράδιο 9»- και έχει γράψει στον ιστότοπο του σε βάρος του μπλοκ μας, όταν εμείς στις 6/12/2011 είχαμε κάνει μια ανάρτηση με τίτλο «Αν το δούμε κι αυτό …..».

Γράφαμε λοιπόν τότε μεταξύ άλλων: «Πάγια τακτική μας είναι να μην αναπαράγουμε φήμες, να μην δίνουμε καμιά βάση σε ότι πολιτικό σενάριο κυκλοφορεί. Αυτή την φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι η πληροφορία μας έρχεται από μια πηγή που οι καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι θα την χαρακτήριζαν «αξιόπιστη» και δεύτερον είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό που τίποτα πια –όσον αφορά τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα προκύψουν- δεν θεωρείται απίθανο … Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση. Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια. Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη».

Το τι επακολούθησε μετά απ’ αυτή μας την ανάρτηση, απ’ τον ίδιο τον Καζάκη, αλλά και από ιστότοπους που πρόσκεινται φιλικά στο ΕΠΑΜ, πιθανόν να το γνωρίζεται. Η δικιά μας απάντηση τότε βρίσκεται εδώ.

Τώρα όμως που η όλη αλήθεια γίνεται γνωστή και μάλιστα από το στόμα του ίδιου του Δ। Καζάκη, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που αναπαράγαγαν τιςhttp://www.blogger.com/img/blank.gif ηλίθιες συκοφαντίες του Δ.Κ και χαρακτήριζαν τους συντελεστές του μπλοκ μας «εκπροσώπους και τα βαποράκια του "βαθέως κράτους"»;


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_9072.html

Κάψιμο περιπτέρου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ρέθυμνο

Επίθεση στο προεκλογικό περίπτερο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ρέθυμνο από τα αυγά, μια εβδομάδα μετά την ματαίωση της ραδιοφωνικής συνέντευξης του "περιφερειάρχη" Κρήτης Καρεφυλάκη από την ANTIFA. Και κάλεσμα σε αντιναζιστική πορεία.

Θέλοντας μάλλον να εκδικηθούν για την ματαίωση της ραδιοφωνικής συνέντευξης του "περιφερειάρχη" τους Καρεφυλάκη από την ANTIFA, τα αυγά στο Ρέθυμνο ξέσπασαν το μένος τους στο προεκλογικό περίπτερο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κεντρικό σημείο της πόλης... Έχοντας τόσο καιρό την ανοχή από τους μπάτσους να αλωνίζουν και να γεμίζουν την πόλη με τα συνθήματα τους, τώρα ξεκινάνε νέο γύρο προκλήσεων.... Ούτε εδώ ούτε πουθενά, θα τσακίσουμε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά....

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 3/5 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστροφή του εκλογικού της περιπτέρου στο Ρέθυμνο

Αργά το βράδυ της Τρίτης 1ης Μάη νεοναζί της Χρυσής Αυγής καίνε το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία Μικρασιατών, με περίσσιο θράσος αφήνουν την υπογραφή τους στους χώρους γύρω από το περίπτερο κολλώντας αυτοκόλλητα τους. Αφού η Χρυσή Αυγή έφυγε κυνηγημένη από τα χωρία της Κρήτης, με αποκορύφωμα την «πόρτα» που έφαγε στην καμένη από τους γερμανούς Βιάννο ξαναγυρνά στις πρακτικές εκείνες που αρμόζουν σε μια εγκληματική φασιστική συμμορία που είναι στην πραγματικότητα. Θρασύδειλα αλλά και φασιστικά προσπαθεί να ανακόψει το πολιτικό ρεύμα των εργαζομένων και της νεολαίας που αντιπαλεύει όλη αυτή τη μαύρη θύελλα που ζούμε σήμερα.

Η κίνηση τους αυτή ακόμα και συμβολικά λέει πολλά. Επέλεξαν να κάψουν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς γιατί μισούν την εργατική τάξη και τους αγώνες της. Έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να εξαφανίσουν το επίκαιρο όσο ποτέ σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» γιατί είναι νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών και εχθροί των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.

Μας κόλλησαν και την υπογραφή τους με το σύνθημα τους «για να ξεβρωμίσει ο τόπος» γιατί αν και θέλουν να εμφανίζονται ως αντισυστημικοί θέλουν να ξεφορτωθούν όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, τον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία, την φτώχεια, το χρέος, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο. Δε θα τους αφήσουμε να χύσουν άλλο το ρατσιστικό και ναζιστικό τους δηλητήριο όχι μόνο στη πλατεία Μικρασιάτων, γιατί οι έλληνες ξέρουν από προσφυγιά, αλλά και σε κάθε πλατεία, γειτονία και εργασιακό χώρο. Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μετανάστες για να πετάξουμε στα σκουπίδια αυτή τη συμμορία των δολοφόνων που είναι το πιο πιστό δεκανίκι ενός συστήματος που διαλύει καθημερινά τις ζωές μας.

Καλούμε τους εργαζομένους και της νεολαία του Ρεθύμνου, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Φανερά και με τον πιο πλατύ τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προπαγανδίζει τις θέσεις της και θα αγωνίζεται κόντρα είτε στον αποκλεισμό που της επιβάλουν τα κόμματα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα δεκανίκια του στον προεκλογικό αγώνα είτε στις τραμπουκικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε αύριο 3/5 σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία από το καμένο περίπτερο στην πλατεία Μικρασιατών στις 18:00 προς τους 4 Μάρτυρες

Ξύλο σε ΠΑΣΟΚ και διάλυση του περιπτερου τους στο Αιγάλεω

Σιγά μην αφήνε ο κόσμος όρθιο το περιπτερο τους.Καθε προσπαθεια να το ξαναστήσουν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα

Καποιοι εχουν τρομερο θρασος.

Το ΠΑΣΟΚ πηγε να στησει περιπτερο στην κεντρικη πλατεια του Αιγάλεω τον εσταυρωμένο.

Πρώτα έπεσε αυθόρμητο ξύλο απο κοσμο που ειδε το περιπτερο τους.(έφεραν ΔΙΑδες για να τους σώσουν!)Το ίδιο βράδυ σπάστηκε.

Πλαι στο σωστό σύνθημα τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονια, προστέθηκε το επισης σωστό ' ούτε στο Αιγάλεω ούτε πουθενά τσακίστε τους ΠΑΣΟΚους σε κάθε γειτονιά.

Αυτό το ΔΝΤ κόμμα θα γκρεμιστεί συθέμελα. Τα γραφεία του ας γίνουν χώροι για τους αστέγους.

Διορίστηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στον νομό

Αναρτήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Βόλου οι πίνακες του διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων για τα 360 συνολικά εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Διορίζονται 608 δικηγόροι (με τους αναπληρωτές τους) και 62 δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστές. Η παραλαβή των διοριστηρίων τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώς σήμερα το μεσημέρι. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να εμφανιστούν στο εκλογικό τμήμα που διορίζονται έως το μεσημέρι – το αργότερο – του ερχόμενου Σαββάτου. Σε περίπτωση κωλύματος εμφάνισής τους θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τη δικαστική αρχή (εν προκειμένω τον Άρειο Πάγο) για να γίνει νέα κλήρωση αντικατάστασής τους. Σημειώνεται ότι σήμερα Πρωτομαγιά θα λειτουργήσουν υπηρεσίες στο Δικαστικό Μέγαρο για την εξυπηρέτηση της εκλογικής προετοιμασίας.

Από το Πρωτοδικείο Βόλου έχει γίνει η κλήρωση των μελών εφορευτικών επιτροπών για τα 360 εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι κληρώθηκαν από οκτώ μέλη (τέσσερα τακτικά και άλλα τέσσερα αναπληρωματικά) για κάθε εκλογικό τμήμα. Από την Αστυνομία έχει γίνει η διανομή των ειδοποιητηρίων στα σπίτια των μελών εφορευτικών επιτροπών. Τυχόν μέλη εφορευτικών επιτροπών που ζητούν εξαίρεση θα πρέπει να το ζητήσουν από το δικαστικό αντιπρόσωπο το πρωί της Κυριακής.

Κάθε συνδυασμός κόμματος, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, ή μεμονωμένος υποψήφιος έχουν το δικαίωμα να διορίσουν από έναν αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωτή τους σε κάθε εκλογικό τμήμα. Ο διορισμός του αντιπροσώπου γίνεται με γραπτή δήλωση του αρχηγού του κόμματος ή της διευθύνουσας επιτροπής, είτε απευθείας στον πρόεδρο του οικείου Πρωτοδικείου, είτε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να κοινοποιήσει το διορισμό στους προέδρους των Πρωτοδικείων.

Όσον αφορά στις προθεσμίες χθες 30 Απριλίου έληξε η προθεσμία των πέντε ημερών πριν από την ψηφοφορία για την ειδοποίηση των διορισθέντων μελών των εφορευτικών επιτροπών με φροντίδα του Εισαγγελέα του οικείου Πρωτοδικείου.

Στις 2 Μαΐου λήγει η προθεσμία των τριών ημερών πριν από την ψηφοφορία για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές αρχές.

Στις 3 Μαΐου λήγει η προθεσμία των δύο ημερών πριν από την ψηφοφορία για την άφιξη των εφόρων και των τακτικών ή αναπληρωτών αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στον τόπο διορισμού τους.

Από την Τετάρτη 2 Μαΐου διακόπτονται οι συνεδριάσεις των ποινικών και αστικών δικαστηρίων. Η τακτική λειτουργία των δικαστηρίων θα αρχίσει και πάλι τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 10 Μαΐου.

Στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Βόλου ορίζονται τα «συνεργεία» δικαστικών υπαλλήλων, που θα διεκπεραιώσουν τη δικαστική διαδικασία. Τυχόν αναπλήρωση μελών εφορευτικών επιτροπών ή δικαστικών αντιπροσώπων, την παραλαβή των σάκων από τα εκλογικά τμήματα και την καταμέτρηση – διασταύρωση των ψηφοδελτίων για την επικύρωση του αποτελέσματος.

Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών αυξάνονται και τα μέτρα τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Το διάστημα αυτό οι βασικές οδηγίες αφορούν στην αύξηση των περιπολιών – νυχτερινές κυρίως ώρες – γύρω από τα εκλογικά κέντρα και γραφεία. Επίσης διευκόλυνση των προεκλογικών συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. Στον έλεγχο της Αστυνομίας υπόκειται ακόμη η τήρηση της κοινής ησυχίας από τις τυχόν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις. Ανήμερα των εκλογών, βασικός στόχος, είναι η διατήρηση του ήρεμου κλίματος για να ψηφίσουν οι πολίτες.

Ακρόπολη-Σκόπελος 5-1

Ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάληψη της τρίτης θέσης της Β’ Τοπικής διατήρησε η Ακρόπολη, που νίκησε πριν από λίγο σε εξ αναβολής ματς της 29ης αγωνιστικής τη Σκόπελο στο Σέσκλο με 5-1.

Η Ακρόπολη μ’ αυτή τη νίκη έφτασε τους 57 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση και αν πάρει το διπλό από την τρίτη Δάφνη στο φινάλε του πρωταθλήματος, τότε τη φτάνει στη βαθμολογία, υπερισχύοντας παράλληλα στην ισοβαθμία.

Στο σημερινό παιχνίδι μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Παγώνης. Ο παίκτης που πήγε στην Ακρόπολη από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου τον Ιανουάριο, πέτυχε τέσσερα τέρματα, ολοκληρώνοντας οργανωμένες επιθέσεις της ομάδας του με εύστοχα τελειώματα μέσα από την περιοχή. Στο πρώτο μέρος το σκορ ήταν ήδη 4-0, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να προβάλουν αντίσταση.

Ο Παγώνης άνοιξε το σκορ στο 12’ και έκανε το 2-0 στο 25’, για να έρθει στο 35’ ο Αξιώτης μετά από ασίστ του Καπουράνη να γράψει το 3-0 και να σημειώσει το 11ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 40’ ο Παγώνης πέτυχε το 40’, για να ολοκληρώσει το προσωπικό του … σόου στο 48’.

Η Ακρόπολη στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα και έτσι η Σκόπελος βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στο 58’ με πλασέ του Κερμελή, ενώ στο 81’ ο Χυσάι αστόχησε σε πέναλτι.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σαρρής, Καπουράνης (46’ Παλάντζας), Στεργιόπουλος, Σουλιώτης, Κολιαμήτρας, Θ. Φώτου, Αξιώτης, Τσούτσας, Παγώνης, Μόσιος (50’ Πασιάς), Πούλιος (60’ Τάμπας)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Σοφιγγίτης, Γλύκος, Μποζίλοφ, Παχής, Καραθανάσης, Παπαλάπας (46’ Γκουμάς), Χρυσοφός Π., Προκοπίου, Χυσάι, Κερμελής, Σκιαθίτης

Ποιο τουρισμό θέλουμε ?


τουρισμό να είμαστε Ινδία να είμαστε Αφρική να είμαστε Ταΐλάνδη?ε όχι ρε δεν θέλουμε τέτοιο τουρισμό θέλουμε να μας σέβονται και να πληρώνουν κανονικά και όχι ψίχουλα τέτοια λιγούρια ουστ από τα νησιά μας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Το "κουτούκι του Παγοπώλη" στα Μυκονιάτικα, η εισβολή των ναζί και η αντιφασιστική πορεία

Ούτε στα Μυκονιάτικα, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Image scaled down

Την Παρασκευή 27 Απρίλη, στα Μυκονιάτικα των Αγίων Αναργύρων (και πιο συγκεκριμένα στο «κουτούκι του Παγοπώλη») έγινε ακάλεστη απογευματινή συγκέντρωση νεοναζί με ομιλητή τον μαχαιροβγάλτη Παναγιώταρο. Μια στρατιωτική δράκα μελών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ως εισβολέας σε μια ταξικά υποβαθμισμένη γειτονιά όπου η συμβίωση ντόπιων και μεταναστών είναι μια τοπική συνθήκη δεκάδων χρόνων. Περίπου 60 νεοναζί εισβολείς στρατοπέδευσαν στους δρόμους πέριξ του μαγαζιού (άλλοι με τα φραπόγαλα κι άλλοι με τις ελληνικές σημαίες στο χέρι), στήνοντας ζώνες επόπτευσης και ελέγχου προς τους κατοίκους της γειτονιάς για την "ασφαλή" διεξαγωγή της καφενειακής συν-ομιλίας του υπαρχηγού τους με τους θαμώνες του μαγαζιού (κάποιοι παλιόγεροι που ξέφυγαν από τον Μελιγαλά). Δύο ώρες μετά, η φάλαγγα των ναζιστικών αποβλήτων αποχώρησε από τη γειτονιά αφήνοντας όμως μέσα στο "κουτούκι του Παγοπώλη" τη δυσωδία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού.

Είναι αδιανόητο σε γειτονιές όπως τα Μυκονιάτικα που τις κυκλώνει η φτώχια και η εξαθλίωση, σε μια περίοδο που όλοι πρέπει να σταθούμε ενάντια στους από πάνω, να δίνεται χώρος σε μισάνθρωπους -σε νοσταλγούς του Χίτλερ- έτσι ώστε να εμφανίζονται και να μιλούν για διαχωρισμούς ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, να τολμάνε δηλαδή να μιλάνε για διαχωρισμούς ανάμεσα σε φτωχούς ανθρώπους. Είναι αδιανόητο να δίνεται χώρος σε αυτούς που πρόκειται στο μέλλον να στερήσουν από την κοινωνία κάθε ατομική και συλλογική ελευθερία και κατάκτηση. Είναι αδιανόητο να δίνεται χώρος σε αυτούς που ονειρεύονται την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και τον εξαφανισμό όσων δεν χωρούν στα άρια πρότυπά τους και τις ηγεμονικές προσταγές τους. Είναι αδιανόητο να δίνεται χώρος σε όσους υμνούν τα στρατιωτικά καθεστώτα, τις φυλετικές εκκαθαρίσεις και την διευρυμένη κοινωνική υποδούλωση στις ναζιστικές φαντασιώσεις τους.

Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 29 Απρίλη το πρωί, 60 αντιφασίστριες/ες πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά περνώντας από σπίτια ντόπιων και μεταναστών, καφενεία και πλατείες, διαβάζοντας κείμενα και πετώντας τρικάκια για την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, ενάντια στους θιασώτες του φασισμού αλλά και του κοινοβουλευτισμού, ενάντια στην εισβολή της Χρυσής Αυγής αλλά κι ενάντια στην αυταπάτη των εκλογών. Η πορεία πέρασε -μεταξύ άλλων- και έξω από το «κουτούκι του Παγοπώλη» όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση. Στην θέα της πορείας, γείτονες που βγήκαν στα κοντινά μπαλκόνια υποδείκνυαν αυτόβουλα και με θέρμη στους διαδηλωτές τον τόπο όπου δύο μέρες νωρίτερα στρατοπέδευσαν τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας, κάτι που βέβαια ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστό. Ακολούθησε η απαραίτητη «συζήτηση» με τον ιδιοκτήτη που παραχώρησε για λίγες ώρες το μαγαζί του στους νεοναζί αλλά και μια επιβεβλημένη συμβολική «αναπαράσταση» της δυσωδίας που άφησαν πίσω τους τα χιτλερικά αποβράσματα τις προηγούμενες ημέρες.

Ούτε στα Μυκονιάτικα, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.αντιφασίστες-αντιφασίστριες από τη γειτονιά

Ένα ευρώ το άρθρο!

Κι' όμως δεν είναι κάποιου είδους σαξονικό χιούμορ. Είναι μια διαδικτυακή αγγελία που ζητάει αρθρο-σκλάβους.
Κι' όμως δεν είναι κάποιου είδους σαξονικό χιούμορ. Είναι μια διαδικτυακή αγγελία που ζητάει αρθρο-σκλάβους. Όπως πληροφορούμαστε από την αγγελία (βλ. φωτογραφία), ο κυρ Παντελιός (σικ) στον οποίο αποστέλλονται οι αιτήσεις "εργασίας" έχει ακόμα την απαίτηση τα άρθρα να είναι πάνω από 300 λέξεις και φυσικά να είναι μοναδικά.

 
Οι αποκλειστικότητες, λέει, πληρώνονται πολλαπλάσια... το πόσο πολλαπλάσια δεν μας το αποκαλύπτει η αγγελία (πολλαπλάσια του 1 αποτελούν οι αριθμοί από το ένα ως το άπειρο), γιατί μάλλον είναι τόσο δυσθεώρητο το ποσό που το αφεντικό φοβάται ότι ο αιτών θα πάθει κάποιο ανεπανόρθωτο σοκ...
 
Συμβουλεύουμε, επίσης, τα αφεντικά του εν λόγω "μεγάλου πόρταλ ενημέρωσης" να αποσύρουν από τα απαραίτητα προσόντα το "ανήσυχο πνεύμα", γιατί κάθε εργαζόμενος που φέρει αυτό το προσόν είθισται να ανταποδίδει το κάθε ευρώ με μια φάπα προς τέτοιους εργοδότες.
 
Υ.Γ Αν το παραπάνω πολιτικό άρθρο γνώμης (περιλαμβάνεται στα συγγραφικά πεδία της αγγελίας) δημοσιευτεί στο πόρταλ σας, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα 0.5 (καθότι γύρω στις 150 λέξεις) σε κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών, για να έχουμε περισσότερα να σας πετάμε στο άδειο σας κεφάλι.
http://katalipsiesiea.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Όχι στους εκλογικούς εκβιασμούς


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
τoυ Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρου, υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο με διάφορες παραλλαγές, έτσι και τώρα, ιδίως τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί η θεωρία της "χαμένης ψήφου". Παρουσιαστές, πολιτευτές, δημοσκόποι και καιροσκόποι αγωνιούν να μας πείσουν:
Η ψήφος στα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή λένε, ευνοούν το πρώτο κόμμα.
Αν πάλι μπούν πολλά κόμματα στη Βουλή, τότε μειώνεται το απαιτούμενο ποσοστό που πρέπει να πετύχει το πρώτο κόμμα για να αποκτήσει αυτοδυναμία.
Και στις δύο περιπτώσεις "μικρός" = ένοχος.
Σπάνια ωστόσο όσοι υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη είναι σε θέση να την τεκμηριώσουν. Στηρίζονται στην άγνοια των συνομιλητών τους και στην εύλογη ευπιστία τους: Στην Ελλάδα ποτέ δεν έγιναν εκλογές με απλή αναλογική. Πάντα με καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα (τριφασικό, πλειοψηφικό, ενισχυμένη αναλογική κ.λ.π.). Κάποιος σατανικός επιλεκτικός υπολογισμός, αποτυπωμένος πονηρά στο νόμο, μετέτρεπε πάντα τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες. Και όταν αυτά δεν αρκούσαν να εξασφαλίζουν το επιθυμητό στην άρχουσα τάξη αποτέλεσμα, παρά την απαγόρευση νόμιμης λειτουργίας του ΚΚΕ 1947 - 1974, προστέθηκαν η βία και η νοθεία και κάθε μέσο που στην πράξη αναιρούσε την ισότητα της πολιτικής έκφρασης και της ψήφου. Σήμερα η εξωφρενική κρατική χρηματοδότηση των κοινο - και ευρωκοινοβουλευτικών κομμάτων (την οποία μέχρι τώρα κανένα κόμμα, δεξιό, αριστερό η πράσινο δεν αρνήθηκε) και η επιλεκτική τηλεοπτική προβολή τους σε συνδυασμό με την απαγόρευση κάθε «παραδοσιακής» εκλογικής προπαγάνδας.
Η συνταγματική επιταγή της λαϊκής κυριαρχίας, σε συνδυασμό με την αρχή της ισότητας απέναντι στο νόμο και την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει την "ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης" (άρθρα 1,4, 52) υπήρξε πάντα ένα ακόμα κενό γράμμα. Η ισότητα της ψήφου, που μόνο με την απλή αναλογική εκπληρώνεται, καθώς αποτρέπει την πολλαπλή χρήση ή την υποτιμημένη χρήση ή την αχρησία της, ουδέποτε αποτυπώθηκε σε εκλογικό νόμο.
Και η καταλήστευση των μικρών κομμάτων από τα μεγάλα έχει πράγματι μεγάλη ιστορία. Και ο εκλογικός της εκβιασμός ήταν συνεπακόλουθος. Εγκλώβιζε πάντα την αριστερά (που στέκεται ακόμα αμήχανη στη μομφή ότι ταύτιζε τον Ν. Πλαστήρα με τον Α. Παπάγο, λες και ξεχνάμε επί ποιού εκτελέστηκε ο Ν. Μπελογιάννης) να στηρίζει αστικές δυνάμεις, άλλοτε με τη λογική του μικρότερου κακού (Ε.Κ. - Γ. Παπανδρέου Α΄ το 1961 -1964) και άλλοτε με την προτεραιότητα του αντιδεξιού μετώπου (ΠΑΣΟΚ - Α. Παπανδρέου). Κάποτε της παρήγαγε παράκρουση, που οδηγούσε και σε αντίθετα αποτελέσματα (1989).
Το χειρότερο όμως είναι η πολιτική ανοχή που παρήγαγε και μερικές φορές η αναπαραγωγή απέναντι σε μικρότερες πολιτικές δυνάμεις. Μία τέτοια αναπαραγωγή, με στοιχεία αλαζονείας, δεχόμαστε και εμείς από παράγοντες που ανήκουν στη "μεγάλη αριστερά".
Το πολιτικά απαράδεκτο είναι προφανές: Αντί να καταγγέλλεται η κλοπή των ψήφων με τα εκλογικά συστήματα και κυρίως να απομυθοποιούνται οι εκλογικές αυταπάτες (εκείνο το "εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την εξουσία θα ήταν παράνομες" δεν ακούμε να το λένε ποτέ), διεκδικείται το μερίδιο στα κλοπιμαία για να μην τα πάρει το πρώτο κόμμα. "Μην δίνεις την ψήφο σου σε εκείνον που έτσι και αλλιώς του την έκλεψαν. Δώστην σε μένα για να μην την κλέψει το πρώτο κόμμα. Και αν γίνω πρώτο κόμμα εγώ, ακόμη καλύτερα".
Και αντί να καταγγέλλεται ότι κόμματα με ποσοστό μικρότερο του 50% (βλ. παρακάτω) αποκτούν περισσότερες από 150 στις 300 έδρες, ασκείται πίεση για να μετακυλισθεί η κλοπή σε βάρος των μικρότερων.
Ο πολιτικός κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Πρόκειται για νοοτροπία αντίθετη όχι μόνο στην κουλτούρα της αριστεράς, αλλά σε κάθε στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση.
Ας δούμε όμως εάν είναι έστω και νομικά βάσιμη η θεωρία της χαμένης ψήφου: Οι εκλογές διεξάγονται σύμφωνα με το ν. 3231/2004 ("νόμος Σκανδαλίδη", όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 3636/2008 ("νόμος Παυλόπουλου"). Όλες οι ισχύουσες εκλογικές διατάξεις κωδικοποιήθηκαν σε ενιαίο κείμενο με το Π.Δ. 26/2012, όπου και μπορεί κανείς να ανατρέξει (ιδίως άρθρα 99, 100) για την επαλήθευση όσων ακολουθούν.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του ισχύοντος εκλογικού νόμου είναι:
1) Το όριο 3% για να μπεί ένα κόμμα στη Βουλή (ισχύει από το 1993 - παλιότερα ήταν 1% και με αυτό είχε αποτύχει το Κ.Κ.Ε. εσωτερικού το 1981, ενώ είχαν μπεί οι "Οικολόγοι - Εναλλακτικοί" και εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας το 1989 και μετά αυξήθηκε σε 3% για να αποτραπεί το τελευταίο ενδεχόμενο και γενικά η δημιουργία μικρών κομμάτων).
2) Η πριμοδότηση του πρώτου κόμματος (ανεξαρτήτως ποσοστού) με επιπλέον 50 (αντί 40 που προέβλεπε ο νόμος Σκανδαλίδη, με τον οποίο έγιναν οι βουλευτικές εκλογές του 2009, καθώς κάθε εκλογικός νόμος εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη της θέσπισής του εκλογική αναμέτρηση) έδρες από αυτές που του αναλογούν.
3) Η αναλογική κατανομή των υπολοίπων 250 εδρών (238 στις εκλογικές περιφέρειες και 12 βουλευτές επικρατείας).
4) Το ότι με ποσοστό ψήφων 40,5% (ήταν 42,7% στο νόμο Σκανδαλίδη), το πρώτο κόμμα αποκτά σε κάθε περίπτωση 151 έδρες.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω :
α) Το πρώτο κόμμα, έτσι και αλλιώς παίρνει επιπλέον 50 έδρες, ακόμη και αν δεν υπάρξει ούτε μία ψήφος σε κόμματα εκτός Βουλής.
β) Αυτές οι 50 έδρες αντιστοιχούν στο 17% περίπου των εγκύρων ψηφοδελτίων, αφού απλή αναλογική θα σήμαινε περίπου μία έδρα ανά 0,33%. Θα δούμε σε λίγο από ποιόν αφαιρούνται.
γ) Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (και το πρώτο και τα υπόλοιπα) μοιράζονται αναλογικά τις υπόλοιπες 250 έδρες.
Αν υποθέσουμε ότι τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν ποσοστό 17%, τότε οι 50 έδρες κλέβονται από αυτά και μόνο για να πριμοδοτήσουν το πρώτο κόμμα και η κοινοβουλευτική δύναμη των εντός Βουλής κομμάτων μένει ανέγγιχτη.
Αν αντίθετα δεν υπάρχουν ψήφοι σε κόμματα εκτός Βουλής, αυτό το 17% που αναφέρεται παραπάνω αφαιρείται υποχρεωτικά από τα εντός Βουλής κόμματα (κυρίως από το δεύτερο και μετά από το, τρίτο κ.ο.κ.) για να αποσπασθεί το bonus των 50 εδρών. Σε τούτο συντελεί και η πρόβλεψη να μην υπολογίζονται στη δεύτερη κατανομή οι ψήφοι των λοιπών πλην του πρώτου κόμματος στις μονοεδρικές (8 τον αριθμό πλέον) περιφέρειες.
Τα δύο παραπάνω παραδείγματα είναι οριακά. Τα ίδια τηρουμένων των αναλογιών ισχύουν στις ενδιάμεσες περιπτώσεις.
Συνεπώς την πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα, δεν την δίνει σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε από τα επόμενα, αλλά ο ίδιος ο νόμος. Θέμα κατανομής είναι μόνο σε ποιό μέρος του εκλογικού σώματος θα χρεωθούν τα κλοπιμαία, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Και είναι εύλογη η ανησυχία όσων προσβλέπουν στη δεύτερη θέση, τρίτη κ.λ.π. να μην πληρώσουν αυτοί τον λογαριασμό. Αλλά όχι και δίκαιη. Και γίνεται εξοργιστική όταν συνοδεύεται από ψέματα.
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι ανάλογα με το πόσο πολλά είναι τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή, μειώνεται το απαιτούμενο ποσοστό που πρέπει να πετύχει το πρώτο κόμμα για να αποκτήσει αυτοδυναμία, θα είχα να παρατηρήσω ότι και πάλι αντί να καταγγέλλεται ο εκλογικός νόμος, νομιμοποιούνται τα αποτελέσματά του και με μία άλλη επικίνδυνη πολιτικά και νομικά προσέγγιση, αυτήν της απόδοσης συλλογικής ευθύνης, τα μικρά κόμματα καλούνται να μην μπουν στη Βουλή.
Τα κόμματα όμως αποτελούν φορείς πολιτικής δράσης που τα νομιμοποιεί η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Με την έννοια αυτή στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε "λαϊκά νομιμοποιημένοι" γιατί είμαστε μαζί με την εργατική τάξη και τον λαό στους αγώνες του και αυτό επιβραβεύεται κάθε μέρα στο δρόμο, αλλά ακόμη και στις κάλπες των σωματείων που μετέχουμε. Δεν είμαστε δημιουργήματα του δοκιμαστικού σωλήνα των τηλεοπτικών εκπομπών, που συνεχώς κατασκευάζουν κρατικοδίαιτα κόμματα - λύσεις και δεκανίκια για τον δικομματισμό. Ο τελευταίος επιτέλους συντρίβεται και το μόνο που δεν χρειάζεται η αριστερά, είναι να αποκτήσει διεκδικητές των ρόλων του. Και το εκλογικό ακροατήριο δείχνει επιτέλους να έχει πάψει να είναι δεκτικό σε εκβιασμούς υψηλού ή χαμηλού επιπέδου.
Δεν έχουμε συνεπώς να δώσουμε λόγο σε κανέναν, ούτε για την πολιτική μας αυθυπαρξία. Δεν διατηρούμε, και κυρίως δεν διασπείρουμε εκλογικές αυταπάτες, αλλά δεν επιτρέπουμε και κανενός είδους απάτες.
Η διεκδίκηση του 3% είναι βάσιμη. Το νοιώθουμε μέρα με τη μέρα. Είτε ευδοκιμήσει, είτε όχι, η ενδυνάμωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα αποτελέσει σημαντικό στήριγμα των εργατικών αγώνων του αύριο, συνολικό δυνάμωμα της αριστεράς και ισχυροποίηση του ριζοσπαστικού, αντικαπιταλιστικού πόλου της στον εσωτερικό της συσχετισμό.

Συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Βασίλειο Χαλάτση, τον Ταξίαρχο Συμεών Οφείδη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Καλομπάτσιος ΧρήστοςMε τους αστυνομικούς ο Χρ. Καλομπάτσιος

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Λάρισας κ.  Χρήστος Καλομπάτσιος, επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Βασίλειο Χαλάτση, τον Ταξίαρχο Συμεών Οφείδη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε όλες τις Υπηρεσίες και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωση Αστυνομικών Λάρισας κ. Μιχάλη Τολίκα.
Στη συνάντησή τους εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Χρήστος Καλομπάτσιος επεσήμανε στο προεδρείο ότι, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς χθες δήλωσε ότι θα αλλάξουν οι μορφές αστυνόμευσης και θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες σε βάρος των αστυνομικών.
Για το μεταναστευτικό, πρότεινε να αλλάξει ο νόμος 3838 (Ραγκούση), για τη νομιμοποίηση και την παραμονή των μεταναστών που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε συνεργασία με την Ε.Ε. να επαναπατρισθούν στη χώρα τους όλοι οι παράνομοι μετανάστες.
Τέλος ο Χρήστος Καλομπάτσιος επαίνεσε το σημαντικό, πολύπλευρο και κοινωνικό έργο που επιτελεί όλο το προσωπικό των Υπηρεσιών στον τομέα της δημόσια τάξης και ασφάλειας.

Πυρκαγιά σε κτήμα

fotiaΓεωργική έκταση ενός στρέμματος έκαψε πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία χθες στις 3 το μεσημέρι στα όρια της Τσαγκαράδας. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση καθώς στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα και δώδεκα άνδρες. Μέχρι και σήμερα το πρωί έμειναν εκεί δύο χοήματα με πέντε πυροσβέστες, καθώς υπήρχε κίνδυνο αναζωπύρωσης. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ χαλαρώστε λίγο ρε

πολύ ψηλά τον αμανέ πήρατε μάλλον έχετε μπερδέψει της εποχές δεν είναι 1967 καταλάβατε?

«Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια της πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη Επενδυτικών σχεδίων στο μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους  φορείς να   συμμετάσχουν  στο  μέτρο  2.3  «Μεταποίηση και  
        Εμπορία   του Άξονα  Προτεραιότητας   2,  του  Επιχειρησιακού   Προγράμματος    
        Αλιείας  2007-2013 .
             Η  υποβολή   αιτήσεων   στο   μέτρο   2.3  «Μεταποίηση &Εμπορία»   είναι    
          μέχρι 31-7-2012.
              Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων στο πλαίσιο του  παραπάνου  μέτρου  μπορούν
          να είναι,   Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Α.Ε,
           ΕΠΕ,ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρίες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές/Αλιευτικές
           Επιχειρήσεις),  που  δραστηριοποιούνται   στον   τομέα  της   μεταποίησης   και
           εμπορίας αλιευτικών προϊόντων.
              Οι  ενδιαφερόμενοι φορείς  / δυνητικοί  Δικαιούχοι  μπορούν  να  υποβάλλουν
          τις  αιτήσεις για  την  υπαγωγή  των επενδυτικών  τους σχεδίων  και  το σχετικό
           φάκελο, τόσο σε έντυπη   όσο   και   σε   ψηφιακή   μορφή   ( CD / DVD ROM   
           για  περιβάλλον WINDOWS, κείμενα σε  MS WORD και πίνακες σε MS EXCEL)   
            μέχρι 31-7-2012.
               Οι  αιτήσεις  για  την  υπαγωγή  των  επενδυτικών σχεδίων  κατατίθενται στην
          Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας
          ( ΕΥ   ΕΦΔ  ΕΠΑ) Αντίγραφο  πλήρους φακέλου  κατατίθεται  και  στην Δ/νση   
            Αγροτικής   Οικονομίας    &   Κτηνιατρικής   Π.Ε  Λάρισας,  Τμήμα    Αλιείας ,
            προκειμένου  να   λάβει   γνώση   και   να  εκδώσει   τη   σχετική    « Βεβαίωση
            Κατάστασης της Μονάδας».
                Περισσότερες πληροφορίες :
           1) Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων  Ε.Π Αλιείας, Μιχαλακοπούλου 103-
              Αθήνα .
             2)   Δ/νση   Αγροτικής   Οικονομίας & Κτηνιατρικής  Π.Ε   Λάρισας ,  Τμήμα   
              Αλιείας,  Ηρ.  Πολυτεχνείου 169 –Λάρισα.       

Θανάσης Νάκος: «Η ανάπτυξη των νησιών μας στην πρώτη γραμμή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές.»


Την τελευταία Κυριακή πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου επέλεξε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος για να επισκεφθεί τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Με νωπές ακόμη τις μαζικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών  για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που θα ισοδυναμούσε η περικοπή δρομολογίων, ο Τομεάρχης Προστασίας  του Πολίτη της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην άμεση και αποτελεσματική όπως αποδείχτηκε, παρέμβασή του στην αρμόδια Υπουργό προκειμένου να μείνει αμετάβλητο το πρόγραμμα ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα νησιά μας.
Άμεσες  ήταν επίσης οι παρεμβάσεις του Θανάση Νάκου με κατάθεση Ερωτήσεων στη Βουλή, στα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ και στα τρία νησιά, στην καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου της Σκιάθου, στην προώθηση έργων για τις λιμενικές υποδομές, όπως και σε άλλα θέματα που απασχόλησαν τους φορείς των νησιών.
Ουσιαστικές επίσης, χαρακτηρίστηκαν από τους πολλούς νησιώτες που έσπευσαν να ακούσουν τις θέσεις της Ν.Δ. και του Θαν. Νάκου για τη νησιωτικότητα, οι δράσεις και τα έργα που εκτελέστηκαν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, στη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αναφερόμενος στις  προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της ακτοπλοΐας τόνισε τη λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού στις θαλάσσιες μεταφορές, την εγγύηση της υψηλής ασφάλειας στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  και τη διασφάλιση του μεταφορικού έργου από και προς όλους τους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Ακτοπλοΐα, η Νέα Δημοκρατία σε συνεχή συνεργασία με τον κλάδο διαμορφώνει και προωθεί ολοκληρωμένη πολιτική που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνει:
• Εκσυγχρονισμό του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σύγχρονων και τεχνολογικά εξελιγμένων πλοίων.
• Επανασχεδιασμό του Θαλάσσιου Δικτύου Μεταφορών με βάση τις πραγματικές ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας.
• Βελτίωση του επιπέδου της ναυτικής εκπαίδευσης και εναρμόνιση των ειδικοτήτων με τις ανάγκες των τεχνολογικά εξελιγμένων πλοίων.
• Εξορθολογισμό του ΦΠΑ που επιβαρύνει την τιμή του εισιτηρίου.
•  Βελτίωση των λιμενικών υποδομών με προσπάθεια μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων  και χρήσης των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μετά από άμεση εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων.
«Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα, έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και έχουμε επεξεργαστεί  ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που συνδυάζει τη νησιωτικότητα με την τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζουμε τη λειτουργία αποκεντρωμένων διοικητικών δομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (One Stop Shops), ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικά κάθε νησιώτης στο νησί του και προωθούμε την κατά προτεραιότητα ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών στα διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής σε συνδυασμό με την ανάπτυξη Έξυπνων Χρηματοδοτικών Εργαλείων για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των νησιών» επεσήμανε ο Θανάσης Νάκος απευθυνόμενος στους κατοίκους της Σκιάθου.
 «Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δική σας συναίνεση να τα αλλάξουμε όλα. Με την ισχυρή εντολή σας, με αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουμε και τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο κ. Θανάσης Νάκος που ζήτησε από τη νησιωτική Μαγνησία να παραμείνει στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης του νομού.

Κάλεσμα των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες Στη νέα θύελλα που φέρνουν, αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ


     
 «Εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες,

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων στα συνδικάτα του κλάδου μας με τις θέσεις του ΠΑΜΕ σας καλούμε να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Έχουμε το θάρρος και το δικαίωμα να σας κοιτάμε στα μάτια και να ζητάμε την ψήφο σας στις εκλογές γιατί όλοι εμείς χρόνια τώρα, χωρίς κανένα συμβιβασμό, υποχώρηση, συνδιαλλαγή με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, αντισταθήκαμε σε κάθε αντεργατικό μέτρο.
Συμβάλαμε αποφασιστικά στο κέρδισμα κατακτήσεων. Στην αντίσταση για να μην αφαιρεθούν όλες μας οι κατακτήσεις.
Γιατί το κόμμα μας δεν λέει ψέματα, δεν κοροϊδεύει, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, δικαιώθηκε σε όσα έλεγε. Δεν πατάει σε δυο βάρκες.
Σας καλούμε να αποφασίσετε κρίνοντας κάθε πολιτική δύναμη με βάση την πείρα σας.
Αυτές τις μέρες παραμονές των εκλογών, οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας συνδιαλέγονται με την εργοδοσία πόσα θα χάσουμε και ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία με τους μεγαλεμπόρους.
Είναι αισχρό ψέμα ο ισχυρισμός ότι με τη μείωση μισθών θα αποτραπούν απολύσεις, ανεργία, ελαστική και προσωρινή εργασία.
Είναι απάτη ότι υπάρχει χρυσή τομή που να ικανοποιεί τους εργαζόμενους και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Μόνοι ωφελημένοι από μια τέτοια σύμβαση θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο χώρο του εμπορίου.
Βάζουν πλάτη να εφαρμοστούν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που συναποφασίζουν κυβέρνηση, Ε.Ε., πλουτοκρατία.
Είναι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις που καλούν το ΚΚΕ να βάλει νερό στο κρασί του και να συμβιβαστεί με τις δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θολό δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο, δηλαδή να υποταχθεί το ΚΚΕ σε μια συνεργασία όπου θα αποδέχεται ότι οι εργαζόμενοι και τα μονοπώλια «έχουν κοινά συμφέροντα».
Σε μια συνεργασία που θα παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Εκεί οδηγεί η άποψη που λέει «ενότητα των αριστερών δυνάμεων».
Μια τέτοια συνεργασία θα την ήθελαν πάρα πολύ οι εργοδότες.
Δεν είναι όμως συμμαχία για τους εργαζόμενους. Θα είναι καταστροφική για το λαϊκό κίνημα.
Σας καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση με το ΚΚΕ για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Είναι το μόνο κόμμα που τοποθετείται με σαφήνεια στο κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: με τα μονοπώλια ή με το λαό. Δεν πατάει σε δυο βάρκες. Είναι με το λαό!»

Υπογράφουν οι:

ΜΠΙΚΑΣ ΜΑΚΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας, Εκτ. Επιτροπή ΟΙΥΕ
ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Δυτ. Αττικής
ΧΟΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Επιχειρησιακού σωματείου Καρφούρ Μαρινόπουλος DIA, Εκτ. Επιτροπή ΟΙΥΕ
ΒΑΡΚΑ ΚΑΛΙΤΣΑ, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Επιχειρησιακού σωματείου Καρφούρ Μαρινόπουλος DIA
ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Εκτ. Επιτροπή ΟΙΥΕ
ΓΚΟΓΚΑΚΗ ΝΤΙΝΑ, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. σωματείου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
ΣΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδικάτου Καθαριστριών Ν. Αττικής
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Επιχειρησιακού σωματείου LIDL Ν. Αττικής
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Επιχειρησιακού σωματείου LIDL Ν. Αττικής
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΜΑΚΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ
ΚΑΤΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
ΓΑΛΛΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου Αφοι Κωνσταντακάτου
ΡΕΪΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου Καθαριστριών και Εργ. Συνεργείων Πειραιά
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Ιδ. Υπαλλήλων Λαμίας
ΤΑΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λειβαδιάς
ΚΑΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χαλκίδας
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων
ΑΛΕΞΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Αγρινίου
ΓΚΟΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Κέρκυρας
ΞΥΘΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
ΤΣΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Παν. Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών, Πρόεδρος σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέλος Δ.Σ. ΟΙΥΕ
ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ, Γεν. Γραμματέας σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
ΝΑΤΖΝΕ ΝΙΚΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
ΣΟΥΡΒΑ ΧΑΪΔΩ, Γεν Γραμματέας σωματείου Καθαριστριών Εργ. Συνεργείων Θεσσαλονίκης
ΤΟΛΑΚΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Φλώρινας
ΒΟΓΙΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ξάνθης
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Καβάλας
ΤΣΙΓΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Τρικάλων
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Καρδίτσας
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λάρισας
ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Λάρισας, μέλος Δ.Σ. ΟΙΥΕ
ΚΑΡΦΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ρόδου
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χίου
ΣΑΛΟΥΣΤΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χανίων Κρήτης
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Καλαμάτας
ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ζακύνθου
ΠΑΝΑΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Πρόεδρος Συνδικάτου Εμπορίου – Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας


το Γραφείο Τύπου της
Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου