Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΠΕΦΤΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ -ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Την δεύτερη θέση με  20 % δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Κομμουνιστικό Κόμμα στην Τσεχία.

Δεν αποκλείεται καθόλου η δεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας, η οποία μόλις προ διετίας είχε εκλεγεί πανηγυρικά με το υψηλότερο ποσοστό που είχε πάρει ποτέ κυβερνητικός συνασπισμός μετά την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία τον Νοέμβριο του 1989, να μην προλάβει να βγάλει την εβδομάδα. Να καταρρεύσει από εσωτερικές αντιθέσεις που εδράζονται όμως στο μίσος των Τσέχων εναντίον της και έτσι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον Σεπτέμβρη.
«Σταματήστε τους κλέφτες!» ήταν το κεντρικό σύνθημα μιας κολοσσιαίας για τα τσεχικά δεδομένα διαδήλωσης άνω των 120.000 ατόμων στην κεντρική πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας, το Σάββατο, την οποία διοργάνωσαν τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η άμεση προκήρυξη πρόωρων εκλογών ήταν το κύριο αίτημα των διαδηλωτών. Ενα αίτημα που υποστηρίζει πλέον πάνω από το 70% του τσεχικού λαού, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
«Στους Τσέχους φαίνεται ότι το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι τίποτα άλλο από το φως ενός τρένου που τρέχει δαιμονιωδώς κατά πάνω τους!» έγραψε χαρακτηριστικά αρθρογράφος της τσεχικής εφημερίδας«Ντνες».

«Μέρες χάους στην Τσεχία» έγραψε και η σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», προσθέτοντας ότι η τύχη της δεξιάς τσεχικής κυβέρνησης «κρέμεται από μια μεταξωτή κλωστή» και προχωρώντας στα κακά μαντάτα:

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι εκλογές θα οδηγούσαν σε μια ακραία αριστερή στροφή. Σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση η οποία θα είχε ψήφο ανοχής από τους κομμουνιστές της λίθινης εποχής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχίας και Μοραβίας. Για πρώτη φορά μετά την πολιτική αλλαγή θα μπορούσαν οι κομμουνιστές να συναποφασίζουν τουλάχιστον έμμεσα τα κυβερνητικά δρώμενα. Αυτό για την ώρα φαίνεται να αφήνει εντελώς αδιάφορους τους Τσέχους», υπογραμμίζει η «Ντι Βελτ» με έκδηλη απογοήτευση.
Την ίδια άποψη εκφράζει και η επίσης σοβαρή συντηρητική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» της Γερμανίας, η οποία γράφει μεταξύ άλλων:
«Νέες εκλογές θα οδηγούσαν σε ήττα της κυβέρνησης κατά τις δημοσκοπήσεις και θα άλλαζαν πλήρως τον συσχετισμό δυνάμεων στο κοινοβούλιο. Οι σοσιαλδημοκράτες θα έπαιρναν τις περισσότερες ψήφους και στη δεύτερη θέση θα έρχονταν οι κομμουνιστές. Μόλις στην τρίτη θέση θα προσγειώνονταν οισυντηρητικοί και ακόμη πιο πίσω το κόμμα του υπουργού Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ. Ο μέχρι τώρα τρίτος και μικρότερος εταίρος των δύο συντηρητικών κομμάτων, το κόμμα Δημοσίων Υποθέσεων, που συγκλονίζεται από πολυάριθμα σκάνδαλα (VV), θα έπαιρνε λιγότερο από το 2% και έτσι θα αποκλειόταν από το κοινοβούλιο».

Υπό το πρίσμα της βεβαιότητας της εκλογικής συντριβής, τα δεξιά κυβερνητικά κόμματα θέλουν να αποφύγουν την προσφυγή στις κάλπες «όπως ο διάβολος το λιβάνι», γράφει πολύ χαρακτηριστικά η «Ντι Βελτ».
Σαν να μην έφτανε το λαϊκό μίσος κατά της κυβέρνησης, ήρθε στις 13 Απριλίου και η καταδίκη του πραγματικού ηγέτη και προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δημοσίων Υποθέσεων Βιτ Μπάρτα για μια απίθανη υπόθεση διαφθοράς: ο Μπάρτα δωροδοκούσε συστηματικά τους ίδιους τους... βουλευτές του κόμματός του (!!!) για να παραμένουν πιστοί σε αυτόν προσωπικά.
Το άκρως διασκεδαστικό και εξευτελιστικό είναι ότι όχι μόνο ο Μπάρτα είχε στηρίξει την ίδρυση και ύπαρξη του κόμματός του στην... καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και ότι η βουλευτής του κόμματος αυτού Καρολίνα Πεάκε ήταν αντιπρόεδρος της τσεχικής δεξιάς κυβέρνησης με αρμοδιότητα την... καταπολέμηση της διαφθοράς!
Τα δύο δεξιά κόμματα του πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας και του υπουργού Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ έχουν όμως μόνο τους 93 από τους 200 βουλευτές του τσεχικού κοινοβουλίου. Κυβέρνηση σχημάτισαν μόνο με τη βοήθεια των 21 βουλευτών του κόμματος Δημοσίων Υποθέσεων.
Ο πρωθυπουργός Νέτσας αντιλαμβάνεται βεβαίως ότι διασύρεται συνεργαζόμενος με το κόμμα αυτό.Οι βουλευτές του όμως εξεγέρθηκαν όταν είπε ότι διακόπτει τη συνεργασία, γιατί αυτό σημαίνει ανατροπή της κυβέρνησης, πρόωρες εκλογές, απομάκρυνση της Δεξιάς από την εξουσία και απώλεια της βουλευτικής έδρας για δεκάδες βουλευτές των δεξιών κομμάτων.


Διάσπαση
Ψήφος εμπιστοσύνης με... εξαγορά ψήφων!


Οργιώδης θα είναι η αυριανή ψηφοφορία στην τσεχική βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη δεξιά κυβέρνηση της Πράγας. Τα δύο συντηρητικά κυβερνητικά κόμματα έχουν μόνο 93 από τους 100 βουλευτές. Θέλουν να απαλλαγούν από τον αρχηγό του τρίτου κυβερνητικού κόμματος, τον Βιτ Μπάρτα. Εχουν όμως ανάγκη από τουλάχιστον 8 βουλευτές του γι' αυτό και ανέθεσαν στην προερχόμενη από το κόμμα αυτό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να το... διασπάσει! Ανομολόγητα φυσικά έχει εξαπολυθεί μια τεράστια επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών, όσων το δυνατόν περισσότερων από τους 21 που διαθέτει προκειμένου να δημιουργηθεί μια εξαγορασμένη κυβερνητική νέα πλειοψηφία που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης!


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο


Ο αμετανόητος υποστηρικτής του μνημονίου κ.Σαμαράς όχι μόνο δεν έχει να πει τίποτα στον ελληνικό λαό που θα βελτιώσει τη ζωή του, αλλά υπόσχεται μια κοινωνία φόβου και ένα κράτος αυταρχισμού με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος και απογυμνωμένη τη δημοκρατία. Υπόσχεται μια ζωή χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε μια κοινωνία όπου προτεραιότητα είναι η καταστολή των αγώνων του λαού.
 Τολμά να μιλά για ασφάλεια , εκείνος που από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, βυθίζει στην απόγνωση και τη φτώχεια το σύνολο των συμπολιτών μας.  Η ανασφάλεια στις γειτονιές, στη διαβίωση, στα γεράματα, στην αρρώστια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών.
Στόχος του είναι μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και θα περιορίζει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Μια κυβέρνηση επικίνδυνη που θα ανοίξει και συνταγματικά το δρόμο στην πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. 

Κλειστούς χώρους χρήσης ναρκωτικών ετοιμάζουν κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων

Μετά την παταγώδη αποτυχία του σχεδίου δημιουργίας μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία, που θα έλυνε υποτίθεται το πρόβλημα με τις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας, τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους) προχωρούν σε μια νέα ανάλογη εξαγγελία: Δημιουργούν δυο κλειστούς χώρους (στο Σταθμό Λαρίσης και στη Λεωφόρο Καβάλας), όπου οι χρήστες θα κάνουν - άκουσον άκουσον - «υγιεινή» ...χρήση ναρκωτικών. Οπως και με τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, που η πρόεδρός του παραδέχτηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα του κέντρου, έτσι και με την υπόσχεση ότι θα μεταφέρουν τις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων σε κλειστούς χώρους, προκειμένου να τις κρύψουν από τη βιτρίνα της πόλης, εμπαίζουν και τους κατοίκους του κέντρου και τους τοξικοεξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Και είναι τέτοια η υποκρισία τους, που την ίδια στιγμή που εξήγγειλαν τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσαν κιόλας ότι έχει ξεκινήσει η συνταγογράφηση υποκαταστάτων από γιατρούς στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή, υπάρχουν χρήστες που πάνε στις μονάδες, παίρνουν τις δόσεις μιας βδομάδας και φεύγουν... 
Οπως ανακοινώθηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλλιώρη, οι χώροι αυτοί θα λειτουργήσουν το επόμενο τρίμηνο και εκεί θα διανέμονται στους χρήστες σύριγγες «αρκεί να έχουν ήδη τη δόση τους», ενώ θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε οι χρήστες να ...«προσανατολίζονται στους συγκεκριμένους χώρους»! Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο εγχείρημα είχε γίνει στην Ελβετία, στο γνωστό πάρκο της Ζυρίχης, όπου οι αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν, καθώς μέσα σε λίγα μόνο χρόνια μετατράπηκε σε κόλαση ζωντανών νεκρών.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ επανειλημμένα έχουν μιλήσει για τη δημιουργία κλειστών χώρων, προκειμένου να κρυφτεί το πρόβλημα των ναρκωτικών κάτω από το χαλί καταδικάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να θάβονται ζωντανοί. Επανειλημμένα, έχουν προπαγανδίσει το φασιστικής έμπνευσης ιδεολόγημα «οι χρήστες είναι χρόνιοι ασθενείς που πρέπει να παίρνουν το χάπι τους σ' ένα νοσοκομείο». Σήμερα, σύμφωνα με τον «απολογισμό έργου ΟΚΑΝΑ διετίας 2010 - 2012», όπως παρουσιάστηκε χτες από την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, περίπου 7.400 άνθρωποι σ' όλη τη χώρα λαμβάνουν υποκατάστατα στα νοσοκομεία. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που εξυπηρετούμε δεν έχει στόχο την απεξάρτηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τους συγκρατούμε όσο γίνεται περισσότερο στο πρόγραμμα», δηλαδή στη συντήρηση και τη διά βίου εξάρτηση, παραδέχτηκε η Μ. Μαλλιώρη και σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας προεκλογικών σκοπιμοτήτων μίλησε για «ουσιαστική, ολιστική αναδιοργάνωση του τρόπου παροχής φροντίδας στους εξαρτημένους ασθενείς, με σεβασμό πρώτα και πάνω από όλα στην αξιοπρέπειά τους ως ατόμων».
Επικίνδυνη πολιτική για τους χρήστες και την κοινωνία
«Η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία είναι ακατάλληλες, ασφυκτικές, χωρίς φυσικό φωτισμό και αερισμό, κρυμμένες σε υπόγεια, πίσω από σκουπίδια, περικυκλωμένες από κάγκελα». Αυτή είναι η πραγματικότητα των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση της Επιστημονικής Επιτροπής Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, η οποία μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ περιγράφουν ότι οι δομές παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένες, ιδιαίτερα όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Αττική το προσωπικό 7 δομών στελεχώνεται από 24 γιατρούς και νοσηλευτές που δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε να αρρωστήσουν μια που δεν υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει, ενώ κάθε παθολόγος επισκέπτεται 4 διαφορετικές δομές την εβδομάδα. «Το κράτος, σημειώνουν, έχει υποχρέωση να παρέχει στους εξαρτημένους ολοκληρωμένη και πολύμορφη θεραπεία. Αντ' αυτού, προτάσσεται η με ελάχιστη φροντίδα και επίβλεψη παροχή υποκαταστάτων, μια προοπτική που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για τους ίδιους τους εξαρτημένους, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο» και παράλληλα καταγγέλλουν ότι εδώ και 4 χρόνια καταστρατηγείται ένα από τα βασικότερα εργασιακά δικαιώματα, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προωθούν τη συνταγογράφηση υποκαταστάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα από τους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ και χωροταξικά θα γίνεται από το Σεπτέμβρη σε 3 νέες μονάδες στην Αθήνα. Η συνταγογράφηση υποκαταστάτων και «τα προγράμματά μας οφείλουν να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τα υποκατάστατα περισσότερο ως φάρμακα και λιγότερο ως ναρκωτικά» κι ένα από τα κριτήρια για συνταγογράφηση είναι οι «αρνητικές ουροληψίες κατά 50% (οπιούχα - αλκοόλ - βενζοδιαζεπίνες)» (απόσπασμα από τις "Κατευθυντήριες Γραμμές Θεραπευτικής Λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ"). Τη συνταγογράφηση υποκαταστάτων υποστηρίζουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη που θέτει σε άμεσο κίνδυνο πρώτα απ' όλα τους ίδιους τους χρήστες, παραβιάζοντας κάθε επιστημονική δεοντολογία, ενώ με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη συνταγογράφηση και από ιδιώτες γιατρούς.
Υβρις στον αδιάκοπο μόχθο και αγώνα
«Είμαστε υπέρ της πρόληψης, όπου κι όταν μπορούμε», είπε υποκριτικά η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ εκθειάζοντας το έργο των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ) το οποίο συστηματικά και διαχρονικά υπονομεύεται από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) με παρέμβαση και ανακοίνωσή του κατήγγειλε: Τις περικοπές μέχρι και 50% της προβλεπόμενης χρηματοδότησης του υπουργείου Υγείας προς τα ΚΠ τόσο για το 2011 όσο και για το 2012, την επιλεκτική χρηματοδότηση Κέντρων από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με διάφορα προσχήματα, τις σωρευμένες οφειλές του υπουργείου Εσωτερικών προς τα ΚΠ ύψους 18.432.237 ευρώ από το 2009, την υποστελέχωση των ΚΠ, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι αυξημένες και οξυμένες κοινωνικές ανάγκες, την άρνηση έγκρισης εποπτειών και εκπαιδεύσεων, παγίωση του θεσμικού προβλήματος των ΚΠ, την ετεροβαρή και πρόχειρη ανάπτυξη μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων ουσιών με χαμηλές προδιαγραφές κ.τ.λ.
πηγή: www.rizospastis.gr

Καφενεία, κουρεία, σουβλατζίδικα όπου υπάρχει ραδιοφωνάκι καλούνται να πληρώσουν ΑΕΠΙ

Εκπομπή ΑΕΠΙ (μέρος 2ο): Μια ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες (Video)

Η ΑΕΠΙ όπως είδαμε στην προηγούμενη εκπομπή είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων. Ο νόμος της δίνει το δικαίωμα να εισπράττει από καταστήματα που παίζουν μουσική πνευματικά δικαιώματα σε ποσά που η ίδια ορίζει.

Ο νόμος τοποθετεί το ίδιο το κράτος ως διαμεσολαβητή υπέρ της ΑΕΠΙ. Ο καταστηματάρχης, αν
διαφωνήσει στο ποσό που απαιτεί η ΑΕΠΙ, έχει απέναντί του την Ελληνική Αστυνομία και το αυτόφωρο....

Καφενεία, κουρεία, σουβλατζίδικα όπου υπάρχει ραδιοφωνάκι καλούνται να πληρώσουν ΑΕΠΙ. Αν δεν το κάνουν, αν αμφισβητήσουν το δικαίωμα αυτό της εταιρείας, ο Δήμος δεν τους δίνει άδεια. Το ελληνικό κράτος δουλεύει για μια Ανώνυμη Εταιρεία.

Η ΑΕΠΙ όμως επεκτείνεται και στο διαδίκτυο εκμεταλλευόμενη τις ασάφειες του νόμου. Sites καλούνται να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα μόνο και μόνο επειδή με συνδέσμους, , παραπέμπουν σε άλλα sites που ήδη πληρώνουν δικαιώματα. Καλούν δηλαδή τον ταχυδρόμο να πληρώσει το γραμματόσημο στο φάκελο.
ΑΕΠΙ, λοιπόν, μέρος δεύτερο. Μια ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες. Klik ΕΔΩ για το βίντεο.
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»
KoutiPandoras.gr

Με αφορμή το κίνημα της αυτοχειρίας

Και πάλι για την υγεία και τον βολονταρισμό – με αφορμή το κίνημα της αυτοχειρίας.
Και πάλι για την υγεία και τον βολονταρισμό – με αφορμή το κίνημα της αυτοχειρίας. Πριν πέντε χρόνια και με αφορμή την απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές του ελληνικού κράτους, το 2008, είχα κάνει μια μικρή τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα της υγείας και του βολονταρισμού. Σήμερα, με το κίνημα της αυτοχειρίας να διογκώνεται, νιώθω την ανάγκη να κάνω μια μικρή αναδιατύπωση υπενθύμισης της άποψής μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνθήκες τις οποίες βιώνουμε τόσο σαν κοινωνία όσο και σαν κίνημα που πολεμά και αλλάζει τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολες και πως η απελπισία που επικρατεί έχει τη δύναμη να εξαπλώνεται σαν την πανούκλα και να κατακτά διαρκώς νέες βάσεις και χαρακώματα. Σημαίνει, όμως, αυτό ότι πρέπει να εξοντώσουμε εθελοντικά τους εαυτούς μας; Τόσο ως κοινωνία όσο και ως άτομα, επηρεάζουμε και αλλάζουμε διαρκώς τις συνθήκες ύπαρξής μας. Είμαστε ολοκληρωτικά δοσμένοι στον βολονταρισμό, είτε ενεργητικά είτε παθητικά, είτε δρώντας είτε παραμένοντας αδρανείς. Η επιδίωξη του βολονταρισμού, της βουλησιαρχίας απέναντι σε κοινωνικά καθορισμένες συνθήκες, μπορεί να πραγματωθεί τόσο ενεργητικά όσο και παθητικά. Υποστηρίζω όμως, ότι και η εθελοδουλεία δεν είναι παρά μια μορφή βολονταρισμού, απέναντι σε φυσικοβιολογικά καθορισμένες συνθήκες. “Ο εμφανιζόμενος πόνος {...} ενημερώνει τον οργανισμό για μια τέτοια επιβολή {...} Η επιμονή σε μια μορφή επιβίωσης όπου επικρατεί ο καταναγκασμός, γίνεται πια ανεπιθύμητη και ο οργανισμός {...} επιδιώκει ως όλον να ξεπεράσει αυτή την επιμονή, κατάλοιπο του πρότερα εθελοδουλικού τρόπου λειτουργίας του.” Δεν είναι μια ξεκάθαρα βουλησιαρχική ενέργεια η απόρριψη του σώματος και όσων αυτό μας λέει, προς όφελος της υποταγής μας σε συνθήκες που το πολεμούν και δεν το ικανοποιούν; Ενώ όμως το ίδιο το σώμα μας ως μια βιολογική οντότητα, ως ένα εντελώς ετεροκαθοριζόμενο από τις κοινωνικοπεριβαλλοντικές συνθήκες οικοσύστημα, είναι η κινητήρια δύναμη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές και ανατροπές των ετεροκαθοριζόμενων ζωών μας, η εθελοδουλεία οδηγεί στην απόφαση να αρνηθούμε για πάντα το σώμα μας προς όφελος των δυναστών μας. Όσο και αν συνειδητά ο αυτόχειρας θεωρεί ότι δρα ενεργητικά ενάντια στις υπάρχουσες κοινωνικά καθορισμένες συνθήκες, στη πράξη η κίνησή του είναι μια εθελοδουλική μορφή βολονταρισμού. Και δυστυχώς μπροστά σε αυτή τη σύγχυση είναι τόσο τυφλός, που τα μάτια του δεν ανοίγουν, ίσως, παρά μόνο τη στιγμή του θανάτου.

[Αφίσα]Να μην συνηθίσουμε την ασχήμια αυτού του κόσμου

Ας παραμείνουμε συνεπείς στα όνειρά μας

Image scaled down
Τα ακροδεξιά κελεύσματα της πατρίδας, οι εθνικιστικές κορώνες, οι αντικομμουνιστικές κραυγές και οι ναζιστικές πρακτικές αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι. Η εδραίωση της πολιτικής ατζέντας στα άκρα της Δεξιάς, η υπερπροβολή των φασιστικών πρακτικών από τα ΜΜΕ και ο ρατσιστικός και συντηρητικός λόγος τους αποτελούν προσπάθειες απόσπασης κοινωνικής συναίνεσης από μία μερίδα του πληθυσμού και θέλουν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην  κοινωνική λεηλασία που διεξάγεται τα τελευταία δύο χρόνια. Μία προσπάθεια αναχαίτισης των ανατρεπτικών πρακτικών, των επερχόμενων εξεγέρσεων και των κοινωνικών αντιστάσεων που αμφισβητούν τον καπιταλισμό.

Να μην συνηθίσουμε την ασχήμια αυτού του κόσμου

Το φασιστικό μίσος, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια, την εξαθλίωση και το θάνατο
Τους νεοναζί, τους μπάτσους, τους εθνικιστές και τους ρατσιστές

Ας παραμείνουμε συνεπείς στα όνειρά μας


Να μην συνηθίσουμε τη συνομωσία της σιωπής και τη βία που κατοικεί στη συναίνεση
Διότι ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό δεν είναι πόλεμος κάποιων άλλων, αλλά δικός μας. Και δε θα τον  αναθέσουμε σε κανέναν στο πλαίσιο των εκλογικών αυταπατών και της «συμμετοχής στα κοινά» που παράγουν. Ο πόλεμος αυτός δε θα διεξαχθεί στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά στο δρόμο, στις πλατείες, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Στις αδιαμεσολάβητες, αυτοοργανωμένες και αντιιεραρχικές συνελεύσεις.
Να ακυρώσουμε κάθε εκλογική διαδικασία, ενδυναμώνοντας τις ακηδεμόνευτες και αυτοοργανωμένες εστίες αντίστασης.
Να τσακίσουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος
Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας


Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά
http://pat61.squat.gr/

Ανάληψη ευθύνης για τριήμερο μπαράζ

@@@
Τη Δευτέρα 23 Απριλίου πυρπολήσαμε τα ATM της Μαρφιν και της ΑΤΕ στο Γουδί.
Την Τρίτη 24 Απριλίου πυρπολήσαμε όχημα της Κολοσσός security στην Ανδρέα Κάλβου στη Νέα Ιωνία.
Την Τετάρτη 25 Απριλίου πυρπολήσαμε τα ΑΤΜ της proton και της Α.Τ.Ε ατην Τριών Ιεραρχών στην περιοχή των Πετραλώνων.
       Το σύνολο των ενεργειών μας το αφιερώνουμε στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει με απεργία πείνας από τις 6 Απριλίου ο Α. Μητρούσιας, ο Γ. Καραγιαννίδης και ο Κώστας Σακκάς, οι οποίοι διεκδικούν την άρση των νέων εκδικητικών προφυλακίσεων και την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της αναρχικής συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, η οποία όλο και χειροτερεύει εξαιτίας των συνθηκών του εγκλεισμού.
       Ήδη ο σύντροφος Κ. Σακκάς και ο Γ. Καραγιαννίδης έχουν μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο και στο Γενικό κρατικό αντίστοιχα. Μάλιστα ο σύντροφος Γ. Καραγιαννίδης εκτός των άλλων υποβάλλεται στο βασανιστήριο της παρουσίας δίσκου με φαγητό, δίπλα στο κρεβάτι του με σκοπό να "σπάσει" την απεργία.
      Φυσικά΄είμαστε δίπλα στα μέλη της Σ.Π.Φ και στον αναρχικό Θ. Μαυρόπουλο, οι οποίοι κάνουν και αυτοί απεργία πείνας από τις 8 Απριλίου με αίτημα την οριστική μεταγωγή του Γ. Τσάκαλου και του Π. Αργυρού στις φυλακές Κορυδαλλού από αυτές του Δομοκού. Μάλιστα ο σύντροφος Π. Αργυρού έχει μεταφερθεί και αυτός στο νοσοκομείο.
      Το πέπλο της σιωπης γύρω από τις απεργίες πείνας των συντρόφων μας, οι εκδικητικές νέες προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια και οι νέοι όροι αποφυλακίσεων δεν μας φοβίζουν - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
Μαχητική Επιτροπή Αλληλεγγύης

Προσφέρεις γιατί νοιάζεσαι!


Την ώρα που οι πολιτικοί έχουν μπει στην διάσταση των εκλογών και από τηλεοπτικά -πλέον- μπαλκόνια ρητορεύουν λες και ζουν σε μια άλλη κοινωνία, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο  τον κοινωνικό ιστό όρθιο.
Μερικοί  από αυτούς είναι τα στελέχη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί οι οποίοι προσφέρουν σε περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας βοήθεια.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως παρά τα αλεπάλληλα ρεπορτάζ τόσο των συναδέλφων όσο και του Πινακίου που επιδεικνύουν το φάσμα της φτώχειας που καλούνται να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψηφίους δεν έχει προτείνει κάτι ουσιώδες μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται.  
Το «Μαζί για το Παιδί» δεν στέκεται στην σελίδα της πολιτικής αντζέντας αλλά της κοινωνικής και έτσι  θα καλύπτει τους φορείς, με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια.
Η υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»
Η υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» στεγάζεται στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους και ξεκινά τη δράση της καλώντας σας σε συμμετοχή. 
Πότε; Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρες 10.00 έως τις 17.00, καθημερινά, μπορείτε να προσφέρετε όποιο από τα παρακάτω είδη μπορείτε:
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
Τρόφιμα: Ζάχαρη, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, κονσέρβες διάφορες, λάδι, αλεύρι, αυγά, κρέας, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, τυρί, πατάτες.

Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, ξυραφάκια.
Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.
Σχολικά είδη & παιχνίδια:
Μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD, DVD παζλ, παραμύθια, τουβλάκια, παστελίνες, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια κλπ.
Φάρμακα / Επιδεσμικό υλικό
Ό,τι και αν δώσετε θα πιάσει τόπο γιατί θα φτάσει σε παιδάκια που στερούνται είδη που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα .
 
 
 

Όχι «ξένοι» στον τόπο μας!                                                                       Άρθρο του Θανάση Νάκου,
 βουλευτή  Μαγνησίας
Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Ν.Δ.

           Σε πολλές περιοχές της χώρας, νιώθουμε πλέον «ξένοι» στον τόπο μας. Χωρίς προστασία, με φόβο, νιώθοντας όχι μόνο ανασφάλεια απέναντι στην αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και τεράστια αμηχανία για το πώς «τελικά γίναμε έτσι» που να κοιτάζουμε με καχυποψία γύρω μας. Πώς φτάσαμε τελικά στο να δημιουργούνται οι συνθήκες, μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να επικρατούν ακραίες θέσεις που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ιδεολογίες που προέρχονται είτε από την μια πλευρά με τα αριστερίστικα κλισέ που ποινικοποίησαν επί χρόνια την αυτονόητη ανάγκη να μην είναι η Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι», είτε με το τελευταίο φαινόμενο με τις εθνικιστικές υστερίες των νοσταλγών του ναζισμού που περιγράφουν έναν εφιαλτικό κόσμο.
         Η ολοκληρωμένη πρόταση της Ν.Δ., έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά - και η οποία, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δουλεύτηκε και τεκμηριώθηκε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας- βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους.
          Πέρα από τα συγκεκριμένα μέτρα και τις σαφείς προτεραιότητες που θέτει περιέχει και κάτι άλλο, το οποίο είναι η αρχή του τέλους για το βασικό ζήτημα που γέννησε και συντήρησε όλη αυτή την κατάσταση, που κορυφώθηκε με την οικονομική κρίση. Δίνει επιτέλους πίσω την ελευθερία της σκέψης για τα αυτονόητα. Ξαναγυρνάει πίσω στις βασικές ανάγκες και τα δικαιώματα οποιουδήποτε πολίτη, οποιασδήποτε δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας. Στέκεται ακριβώς στην σωστή ισορροπία ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη μιας χώρας και στα ανθρώπινα δικαιώματα του μετανάστη. Περιγράφει μια Ελλάδα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και κανόνων, η οποία μπορεί να είναι πραγματικά δίκαιη. Διαχωρίζει με σαφήνεια την έννοια της ανοχής στην παρανομία και στο έγκλημα από την έννοια της ανεκτικότητας που έχει κάθε δημοκρατική κοινωνία για τον «ξένο».
         Η πρόταση της Ν.Δ. για τα θέματα ασφάλειας και δικαιοσύνης δεν έχει ούτε το λαϊκισμό της αναχρονιστικής αριστερίστικης λογικής που εκτός των άλλων ήταν τελείως ανήμπορη και ανίκανη στην πράξη, ούτε την εκδικητική βία των ακραίων που με την ίδια ευκολία που σήμερα θα τιμωρήσουν τον ξένο, αύριο θα τιμωρήσουν τον «αντιφρονούντα».
        Αυτή τη δυναμική στάση που λέει ότι επιτέλους πρέπει να βάλουμε τέλος στο να νιώθουμε «ξένοι» εμείς στον τόπο μας, που πρέπει να αντικρούσουμε δυναμικά την «άοπλη εισβολή» των λαθρομεταναστών τηρεί η Ν.Δ. Στάση που μπορεί να γίνει πράξη με την δύναμη του έθνους και μια ισχυρή κυβέρνηση που θα ξέρει να το προστατεύσει.

Δηλώσεις Γιώργου Βαλαχή

«Δίνω το 28% με 1 ευρώ στον κ. Πάτση»
...
Τη διαβεβαίωσή του ότι το ποσοστό που εκπροσωπεί στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Νίκη, δηλαδή το 28% (12% δικό του και 16% του κ. Χρόνη), το παραχωρεί έναντι ενός ευρώ στον κ. Πάτση έδωσε μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο Blue Star Fm και την εκπομπή του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης ο μέτοχος της ΠΑΕ κ. Γ. Βαλαχής. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τον απασχολεί τι θα κάνει με το δικό του ποσοστό ο κ. Γιδόπουλος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Γνωρίζετε.... τα τεκταινόμενα του Δεκεμβρίου και τα καραγκιοζιλίκια που συνέβησαν με τον μεγαλομέτοχο και μεγαλοεκατομμυριούχο, τον κ. τάδε, που ήθελε να πάρει την ΠΑΕ με κάποιους χειροκροτητές από πίσω του. Εγώ δεν τον ξέρω τον κ. Πάτση.

Από πληροφορίες που έχω είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Με πήρε κάποιος συνεργάτης του και μίλησα μ’ αυτόν δέκα λεπτά σήμερα το πρωί. Του είπα ότι αυτή τη στιγμή με απασχολεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, για να κάνει πραγματικότητα αυτό το οποίο εγώ δεν μπόρεσα να κάνω, δηλαδή να πάει η ομάδα στην Α’ Εθνική.

Μου ζήτησε να μιλήσουμε την Παρασκευή. Του είπα ότι το πακέτο των μετοχών είναι όλο στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, όποτε το χρειαστεί, και το δικό μου και του κ. Χρόνη και δε με απασχολεί καμία διαπραγμάτευση, αρκεί να περπατήσει η Νίκη Βόλου, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Τον κ. Πάτση δεν τον ξέρω, μόνο τηλεφωνικά μιλήσαμε προχθές. Του είπα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι μετοχές είναι στη διάθεσή του και να έρθει να τις πάρει έναντι ενός ευρώ.

Δε με απασχολεί τι θα κάνουν οι άλλοι μέτοχοι και έχω γραμμένους κι αυτούς που προσπαθούν να επηρεάσουν απόψεις στη Νίκη με τρύπιες τσέπες. Η άποψή μου είναι απόλυτη. Δίνω τις μετοχές μου στον κ. Πάτση και με την ευχή μου στην Α’ Εθνική. Ελέγχω το 12%, που είναι το δικό μου ποσοστό, και το 16% της οικογένειας Χρόνη. Το 28% δίνεται από μένα στον κ. Πάτση έναντι ενός ευρώ, που ενδιαφέρεται για το καλό της Νίκης.

Μου ζήτησε να κατέβω στον Βόλο Πέμπτη ή Παρασκευή και του είπα θα κατέβω αν είναι να τελειώσετε την υπόθεση. Δε με απασχολεί τι θα γίνει με το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου. Δε θέλω να εμπλακώ σε τέτοια πράγματα. Τους έχω γραμμένους και τους μετόχους, οι οποίοι προσπαθούν με τρύπιες τσέπες προσπαθούν να επιβάλουν γνώμη στη Νίκη Βόλου.

Δεν ξέρω αν ο κ. Γιδόπουλος δε δεχτεί να παραχωρήσει το ποσοστό του κι ούτε με νοιάζει τι θα κάνει, γιατί τις αμαρτίες της εταιρείας τις πλήρωσα και εγώ. Ήρθα με την καλή μου την καρδιά να χάσω τα λεφτά μου, πληρώνοντας προσφυγές που δημιούργησαν άλλοι. Σίγουρα το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου επηρεάζει το πλειοψηφικό πακέτο. Ανέλαβα κάποιες πρωτοβουλίες τον Δεκέμβρη και κάποιοι ήθελαν να μου το παίξουν βαρύ πεπόνι. Το λέω ανοιχτά: τους έχω γραμμένους και τους μετόχους. Θέλουν με γεια τους με χαρά τους. Δε θέλουν; Δε με ενδιαφέρει.

Είμαι πολύ εκνευρισμένος απ’ αυτά που συνέβησαν τον Δεκέμβρη. Να πληρώνω και να δέχομαι να δώσω την ομάδα κάπου που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, γιατί ήθελαν να μου το επιβάλλουν κάποιοι, ενώ αποδείχτηκε πόσο λάθος ήταν. Εγώ δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο σε κανέναν αγαπητό κ. Πάτση, ο οποίος ενδιαφέρεται για το καλό της εταιρείας και της Νίκης Βόλου»

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY +δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ 

   

  ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

  Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Γύρος κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Λουκάνικο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ

       
   
  Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο
  1,20 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Λουκάνικο
  0,80 Ευρώ
  Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
  1,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ

Ακούει κανείς ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ?Eίναι δυνατό με 10 ευρώ τον μήνα να έχουν νοικιάσει στο κεντρικότατο σημείο του νησιού στην παραλία τις Σκοπέλου δεύτερον να έχουν απλώσει ταμπέλες η εμπορική τράπεζα που είναι τεραστίων διαστάσεων αλλοιώνοντας και το παραδοσιακό  χρώμα του νησιού τρίτο η ταμπέλες είναι στα αγγλικά και τέταρτον η απόφαση είναι για το κυλικείο του ΚΑΠΗ  και όχι για το δημοτικό καφενείο και τέλος μιλάει η απόφαση για 4 τετραγωνικά περίπου και ο χορός είναι πάνω από 10 να καταγγείλουμε ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλος τις τράπεζας έχει και τα κλειδιά του δημοτικού καφενείου, πάμε τώρα στο ρεύμα που καταναλώνει αυτό το έκτρωμα σύμφωνα με έρευνα του "σκοπελοσνεως" χρειάζεται περίπου 100 euro τον μήνα κατανάλωση ,εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτο σκάνδαλο τι είναι ?,καλά ο δήμαρχος που ήταν μεγάλο στέλεχος τις εμπορικής τραπέζης η δημοτική σύμβουλοι γιατί δεν μιλάει  κανένας .εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι πάντως θα το ψάξουμε ποιο πολύ το θέμα 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου