Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Σοβαρές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου

Σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό
Με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, εν όψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Από πλευράς εξοπλισμού ελλείψεις καταγράφονται σε καρδιογράφους, απινιδωτές, ακόμη και οξυγόνο, ενώ τα ασθενοφόρα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι παλαιάς τεχνολογίας και πολύ συχνά παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες. Από την πλευρά τους οι γιατροί λόγω καθυστέρησης στην έγκριση κονδυλίων, αναγκάζονται να αγοράζουν από την τσέπη τους μέχρι και γάζες, ενώ λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό κάνουν μέχρι και 30 εφημερίες το μήνα.
Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, υπηρετούν τέσσερις γενικοί γιατροί, ένας αγροτικός γιατρός και δυο νοσηλεύτριες.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Ν. Σακελλαρόπουλο, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφορούν ένα αγροτικό γιατρό, δυο νοσηλεύτριες και ένα οδηγό ασθενοφόρου.
Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχει ανάγκη για έναν καινούριο καρδιογράφο και ένα ακτινολογικό μηχάνημα. Τα τρία ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι παλαιάς τεχνολογίας με αποτέλεσμα οι μηχανικές βλάβες να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για την προμήθεια ενός καινούριου.
Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρόπουλος, «από πλευράς ιατρικού προσωπικού και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με ένα γενικό γιατρό. Αν έχουμε την ενίσχυση της αντίστοιχης περσινής περιόδου, θα είμαστε ικανοποιημένοι και θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, καθώς υπηρετούν μόνο ένας γενικός γιατρός, μια παιδίατρος και ένας αγροτικός γιατρός. Για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνται τρεις επιπλέον γενικοί γιατροί, καθώς και τρεις ακόμη αγροτικοί.
Στο μικροβιολογικό εργαστήριο υπάρχει έλλειψη παρασκευαστή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διενέργεια εξετάσεων, ακόμη και γενικής αίματος. Το ένα ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση από μηχανικής πλευράς, ωστόσο ο ιατρικός εξοπλισμός του είναι ελλιπής. Όπως ανέφερε η αναπληρωτής προϊσταμένη του Κ.Υ. Σκοπέλου κ. Μαρία Τσάμπρα, «ο απινιδωτής δεν λειτουργεί και οι οδηγοί από μόνοι τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα σοβαρό περιστατικό, καθώς δεν διαθέτουμε τραυματιοφορείς» συμπληρώνει. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με την προμήθεια βενζίνης για το ασθενοφόρο, καθώς τα κονδύλια δεν επαρκούν και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων του νησιού, πλην ενός, δεν φουλάρουν το ρεζερβουάρ με πίστωση.
Σύμφωνα με την ίδια, «ο καρδιογράφος πνέει τα λοίσθια, λειτουργεί μόνο ένα ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαθέσιμες ποσότητες οξυγόνου για τις φιάλες. «Τρέμουμε μήπως και τελειώσει το οξυγόνο και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε» επισήμανε η κ. Τσάμπρα.
Περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας τόνισε πως «είναι πραγματικά άθλιες. Διαθέτουμε πλήθος από μάσκες, ενώ αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε από την τσέπη μας γάζες. Όλα τα προαναφερόμενα κρίνονται επικίνδυνα για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Σκοπέλου κατά την τουριστική περίοδο. Αν το Κ.Υ. επανδρωθεί με έναν επιπλέον γενικό γιατρό, θα είμαστε ικανοποιημένοι».
Επίσης, η κ. Τσάμπρα αναφέρθηκε και στο θέμα των διακομιδών στο Νοσοκομείο Βόλου με ιδιωτικό πλωτό μέσο. «Μια διακομιδή στοιχίζει συνολικά 3.000 ευρώ. Αν επανδρωθεί σωστά το Κέντρο Υγείας, τότε θα μειωθούν οι διακομιδές και ως εκ τούτου και το μεγάλο κόστος που απαιτείται» συμπλήρωσε.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου υπηρετούν ένας γενικός και δυο αγροτικοί γιατροί. Από τη Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου έχει ζητηθεί η επάνδρωσή του με έναν οδοντίατρο, έναν παιδίατρο, μια νοσηλεύτρια και ένα βοηθό ακτινολογικού.
Από πλευράς εξοπλισμού καταγράφεται έλλειψη ακτινολογικού μηχανήματος, καθώς και αναλώσιμων υλικών, όπως ράμματα και γάζες.
Υπό διάλυση βρίσκεται το ασθενοφόρο που διαθέτει το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπως είπε ο αγροτικός γιατρός που υπηρετεί σε αυτό κ. Λευτ. Παπαντωνάκης. «Ουσιαστικά το ασθενοφόρο δεν χρησιμοποιείται, καθώς σπάνια λειτουργεί. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός ασθενοφόρου σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς επίσης και να ικανοποιηθεί το αίτημα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την επάνδρωση με τις προαναφερόμενες ειδικότητες γιατρών» προσέθεσε ο ίδιος.
Γιώργος Ξυνός
http://e-thessalia.gr/?p=19136 

Ένταση πριν από την ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Μαρούσι

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα μπροστά από το Δημαρχείο Αμαρουσίου, όταν ομάδα πολιτών διαμαρτυρήθηκε για την ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...
η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 19.30.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν φυλλάδια, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο, προκειμένου να επιβάλουν την τάξη, και προέβησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές. Επάνω στα φυλλάδια αναγράφονταν οι φράσεις «Αλληλεγγύη στους ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους» και «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί».
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_7639.html#more 

Ανάληψη ευθύνης για ΟΤΕ


Οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Παρόλαυτα θέλουμε να αναφέρουμε δυο λογάκια για την τρέχουσα συγκυρία και την επιλογή του περάσματος στην επίθεση. Καθώς η μητρόπολη έχει γεμίσει με κάθε λογής μπάτσους και οι φυλακές συντρόφους, καθώς το φασιστικό δηλητήριο ρέει άφθονο από τις οθόνες και οι ξεφτίλες ετοιμάζονται για άλλο ένα εκλογικό πανυγηράκι, καθώς η καταστολή προς τον εσωτερικό εχθρό αναβαθμίζεται και επεκτείνεται είπαμε να βάλουμε την δική μας διαφορετική πινελιά στο μίζερο αυτό τοπίο.
Στις 19/4 κόψαμε με ηλεκτρικό πριόνι τα ρολά του κλειστού πάρκινγκ του ΟΤΕ στα Εξάρχεια και καταστρέψαμε ολοσχερώς το σύνολο των οχημάτων που βρισκόντουσαν εκεί.
Ο ΟΤΕ πλέον αποτελεί θυγατρική της Deutche Telecom. Η γερμανική πολυεθνική είναι ένας κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία στο είδος της στην Ευρώπη, με μονοπωλιακή θέση στην διεθνή αγορά. Ταυτόχρονα είναι και πρωτοπόρος στα συστήματα ελέγχου και επιτήρησης. Το 2008 μάλιστα εν μέσω σκανδάλου η Deutche Telecom επιβεβαίωσε ότι είχε κρατήσει τα στοιχεία κινητών τηλεφώνων από 17 εκατομμύρια πελάτες της. Η Deutche Telecom συνεργάζεται στενά με το γερμανικό κράτος και η θυγατρική της η Τ-Systems έχει αναλάβει τις ψηφιακές τηλεπικοινωνίες της γερμανικής αστυνομίας.
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα στο γιατί για μας αποτελεί στόχο.
Αφιερώνουμε την κίνηση μας αυτή στον Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Κ. Σακκά που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 6 Απρίλη, διεκδικώντας την άρση των νέων εκδικητικών προφυλακίσεων και την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της αναρχικής συντρόφισσας Σ. Αντωνίου λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μια κατάσταση που επιδεινώνεαι μέρα με την μέρα λόγω της συνθήκης του εγκλεισμού.
Επίσης στεκόμαστε δίπλα στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στον αναρχικό Θ. Μαυρόπουλο, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και αυτοί απεργία πείνας από τις 8 Απρίλη, διεκδικώντας την οριστική μεταγωγή του Γ. Τσάκαλου και του Π. Αργυρού στις φυλακές Κορυδαλλού από αυτές του Δομοκού.
Δεν ξεχνάμε τον αξιοπρεπή κρατούμενο Σ. Δαρβίλα που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 4 Απρίλη απαιτώντας την χορήγηση άδειας που δικαιούται και η οποία του στερείται εκδικητικά, ούτε και τους συλληφθέντες της 12 Φλεβάρη.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1393983 

ΕΦΕΤ: Αποσύρθηκαν λουκάνικα με … λιστέρια


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε βιομηχανία αλλαντικών & τροφίμων, διενήργησε διερευνητική δειγματοληψία από έτοιμα συσκευασμένα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, στα οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes.
Πρόκειται για λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με την εμπορική επωνυμία «franka LUNCHEON ΘΡΑΚΗΣ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 380 γραμμαρίων (6 τεμάχια ανά συσκευασία), με ημερομηνία λήξης 28-6-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ», ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης, ΤΚ 68100.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία ), καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής οπαδών του φασισμού, λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Με αναφορά στον προπηλακισμό κατά του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την ομιλία του στη Λαμία, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας την επίθεση από «συντεταγμένες δυνάμεις της Χρυσής Αυγής».

«Καταδικάσαμε με όλη τη δύναμη της πολιτικής μας φωνής αυτή την ενέργεια και καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί μας και να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και χαίρομαι γιατί έχει αρχίσει η ανταπόκριση των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλευτικού τόξου σε αυτή την πρόσκληση» τόνισε.

πατάτες ρεεεεεε στην παραλία τώρα της ΣΚΟΠΕΛΟΥ!

 33 λεπτά το κιλό τρεχάτε να προλάβετε είναι από  Νευροκόπι ο παραγωγός

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY +δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ 

   

  ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

  Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Γύρος κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Λουκάνικο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ

       
   
  Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο
  1,20 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Λουκάνικο
  0,80 Ευρώ
  Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
  1,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ

Επίθεση στον Πέτρο Ευθυμίου στο Μαρούσι (video)

Ο ίδιος καταγγέλλει μέλη της «Χρυσής Αυγής»

Επίθεση στον Πέτρο Ευθυμίου στο Μαρούσι (video)
Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, δέχτηκε το μεσημέρι στο Μαρούσι ο Πέτρος Ευθυμίου. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο βουλευτής, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια του Αμαρουσίου τα μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν φυλλάδια αντελήφθησαν την παρουσία του και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Μόλις τον είδαν άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως "αλήτες προδότες πολιτικοί" και "κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" ενώ στη συνέχεια του πέταξαν αντικείμενα και τον προπηλάκισαν.
Την καταγγελία επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ, ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την επίθεση καταδίκασε και η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καλώντας  όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προστατέψουν τη δημοκρατία.

“Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί"!, σημειώνει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Επείγον! Χρειάζεται κόσμος στο Μαρούσι

ΕΞΩ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
Σύντροφοι και συντρόφισσες κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το Δημαρχείο Αμαρουσίου, με σκοπό να αποτρέψουν την σημερινή ομιλία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μ.Χρυσοχοϊδη.
Χρειαζεται να έρθει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται
http://athens.indymedia.org 

Σάλος από το ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος"> Η οικογένεια του πρώην υπ. Ναυτιλίας Γ. Διαμαντίδη αγόρασε ακίνητα αξίας 1.170.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες!


Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος»-τον "τσάκοσαν" οι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα ο Δημ. Μαρκόπουλος- για τον αιφνίδιο (νέο)πλουτισμό της οικογένειας του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη η οποία εν μέσω κρίσης απέκτησε πολυτελή ακίνητα στη Σαρωνίδα-με θέα πιάτο τη θάλασσα-αντί 1.170.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο πόθεν έσχες το ζεύγος Διαμαντίδη δηλώνει κοντά στα 120.000 ευρώ σε λογαριασμούς.
Βέβαια σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων τα παιδιά και η σύζυγος του Διαμαντίδη ζήτησαν και έλαβαν δάνειο 800.000 ευρώ από την γαλαντόμα Εμπορική Τράπεζα!
Η οικογένεια  Διαμαντίδη,  ο οποίος έμεινε μόνο 10 μήνες στο υπουργείο Ναυτιλίας –έκανε τις συγκεκριμένες αγορές στο διάστημα Οκτωβρίου του 2011-Ιανουαρίου του 2012 την ώρα που οι πολίτες στενάζουν κάτω από τη μπότα του Μνηνονίου.

Όλοι οι κάτοικοι τον των βόρειων Σποράδων ψήφο στον Γιώργο Αναγνώστου υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας!!!

Γιώργος Αναγνώστου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Σκόπελο υποψήφιος του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας

Όλοι οι κάτοικοι τον  των βόρειων Σποράδων είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτές της εκλογές με τα προβλήματα που έχουμε στα νησιά μας προκειμένου να μπορέσουμε να αντισταθούμε όλοι ανεξάρτητος πολιτικών πιστεύω .ψήφο στον Γιώργο Αναγνώστου υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας

Πατάτες Νευροκοπίου στην Σκόπελο με 0,33 λεπτά το κιλό!


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ

Στο λιμάνι της Σκοπέλου από της 19,00 σήμερα

Πασχαλινά ραβασάκια της Εφορίας σε επαγγελματίες Σκιάθου και Σκοπέλου

Διακόσια σημειώματα σε επαγγελματίες Σκιάθου και Σκοπέλου
Με ομοβροντίες... εκατομμυρίων ισοδυναμούν τα μπιλιετάκια που στέλνει τις τελευταίες μέρες η ενιαία ΔΟΥ (Α , Β ) Βόλου σε εκατοντάδες επαγγελματίες της Σκιάθου και της Σκοπέλου, η οποία απτόητη συνεχίζει για την επίτευξη του στόχου που της έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και χθες είχαν σταλεί περισσότερα από 200 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων και τα οποία αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ, από εισόδημα κ.α
Ειδικότερα το συνολικό ύψος των οφειλών που αντιστοιχούν στα ειδοποιητήρια που έχει αποστείλει η ΔΟΥ Βόλου αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 9.500.000 ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές επαγγελματιών της Σκιάθου και τα 3.000.0000 σε οφειλές επαγγελματιών της Σκοπέλου.
Τα... πασχαλινά ραβασάκια της ΔΟΥ Βόλου επιμερίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι ειδοποίηση της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας με την οποία καλείται ο φορολογούμενος να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, εκμεταλλευόμενος - εφόσον η οφειλή δεν ξεπερνά, ως νομικό πρόσωπο τα 75.000 ευρώ-μέχρι τις 30 Απριλίου τις διατάξεις για υπαγωγή τους στη σχετική ρύθμιση. Η δεύτερη κατηγορία σημειωμάτων που αποστέλλει η ΔΟΥ Βόλου είναι η ειδοποίηση από το Δικαστικό Τμήμα ότι κινούνται από τη ΔΟΥ οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων για την είσπραξη των οφειλών τους. μέσω δικαστικών επιμελητών που κινούν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.
Συμβόλαιο Αποδοτικότητας
Εξάλλου με βάση τα Συμβόλαια Αποδοτικότητας που υπέγραψε πρόσφατα η ΔΟΥ Βόλου με το Υπουργείο Οικονομικών ο στόχος εσόδων που πρέπει να επιτύχει μέσα στο 2012 είναι της τάξεως των 155.000.000 ευρώ.Το συγκεκριμένο συμβόλαιο θα το συνυπογράψουν ο Διευθυντής, οι υποδιευθυντές και οι Προϊστάμενοι της ΔΟΥ Βόλου. Πέρυσι τα έσοδα της ΔΟΥ Βόλου ήταν 184.000.000 ευρώ, ωστόσο όπως σημειώνουν στελέχη της, έχουν αποχωρήσει από τη ΔΟΥ Βόλου και έχουν υπαχθεί στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων στην Αθήνα,μεγάλες βιομηχανίες που εδρεύουν στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου όπως η ΙΜΑΣ, η ΕΥΡΗΚΑ κ.α. Βιομηχανίες και επιχειρήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια συνεισέφεραν ετησίως περίπου 7.000.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Σε ιδιώτη τμήμα της καθαριότητας της Σκιάθου

Εντονες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Με εντάσεις πραγματοποιήθηκε χθες ο διαγωνισμός για την εκχώρηση τμήματος των υπηρεσιών καθαριότητας της Σκιάθου σε ιδιώτη, ενώ μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μετέβησαν στο νησί σε ένδειξη διαμαρτυρίας πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο Δημαρχείο και καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή του την Δημοτική Αρχή για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη. Αν και στόχος ήταν η ματαίωση του διαγωνισμού και «η διαφύλαξη του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α» τελικά εκτός από την αναστάτωση και την ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου για εργασιακά και συνδικαλιστικά θέματα, ο διαγωνισμός έγινε κανονικά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τελικά, ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη η παραπάνω συγκέντρωση και η τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, με αποτέλεσμα τμήμα των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου να εκχωρηθεί σε ιδιώτη για πέντε μήνες.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καραστατήρας προτίθεται να καταθέσει ένσταση επί της διαδικασίας, την οποία θα κοινοποιήσει άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, θεωρώντας ότι «δεν πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες».
Την πλήρη αντίθεσή του στην παραπάνω διαδικασία εξέφρασε και ο Θόδωρος Τσαλούχας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, τονίζοντας ότι «ανοίγει με αυτό τον τρόπο ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας», ενώ η πρώτη σε ψήφους από την πλειοψηφούσα παράταξη τη ΔΑΣ Εύη Καρυδάκη έκανε λόγο για «τρομοκρατία και φασισμό», καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, «τη στάση του Δημάρχου να καλέσει την αστυνομία».
Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την Δημοτική Αρχή της Σκιάθου στην συγκεκριμένη απόφαση, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Διολέττας, υπογραμμίζει ότι «ο ιδιώτης εργάζεται με δικά του οχήματα, γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή την στιγμή έχουμε ανάγκη από οχήματα και για να επισκευαστούν τα υπάρχοντα, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το ποσό που απαιτείται».
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας υπογραμμίζει ότι ο νόμος που ισχύει για τους 8μηνίτες είναι αποτρεπτικός προκειμένου να προσληφθεί εποχικό προσωπικό, «διότι όσοι συμπληρώνουν τρία οχτάμηνα απασχόλησης δεν μπορούν να απασχοληθούν εκ νέου στον Δήμο», εξηγεί. «Αυτή την στιγμή, συνεχίζει ο ίδιος, δουλεύουμε με δέκα διμηνίτες προκειμένου να ετοιμάσουμε το νησί για το καλοκαίρι, ενώ για να λειτουργήσει όπως πρέπει η υπηρεσία καθαριότητας, χρειαζόμαστε πάνω από 25 άτομα και αυτή την στιγμή δεν έχουμε εργατικό δυναμικό. Κατά συνέπεια, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν αρκετοί υπάλληλοι για να δουλέψουν στην καθαριότητα και παράλληλα υπάρχει πρόβλημα με τα μηχανήματα, αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να οδηγηθούμε στην συγκεκριμένη προσωρινή λύση».
Το θέμα των απολύσεων τέθηκε πολύ έντονα στην διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και τόσο ο Δήμαρχος κ. Πλωμαρίτης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέστησαν σαφές ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς», τονίζοντας παράλληλα ότι «πρόθεσή μας είναι να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων μας και γι’ αυτό τον λόγο εκχωρείται τμήμα της καθαριότητας σε ιδιώτη, και κρατούμε το υπόλοιπο δουλεύοντας με το υπάρχον προσωπικό».
Τέλος επισημάνθηκε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω του ότι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί υπάλληλοι και για την πρόσληψη ενός νέου, απαιτείται προηγουμένως η συνταξιοδότηση τεσσάρων επιπλέον, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη στην αποκομιδή των 45 τόνων απορριμμάτων που συσσωρεύονται στην διάρκεια της θερινής περιόδου.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεξαμενόπλοιο με καύσιμα προσάραξε


Δεξαμενόπλοιο με καύσιμα προσάραξε στη Θεσσαλονίκη

Το δεξαμενόπλοιο Ocean Blue, το οποίο μετέφερε καύσιμα από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρνακα, προσάραξε στα ανοιχτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν υπάρχει ρήγμα και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3-4 μποφόρ, ενώ σπεύδει ρυμουλκό για να αποκολλήσει το δεξαμενόπλοιο.

Τα μέλη του πληρώματος (14 Έλληνες) είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κόσμος το 'χει... τούμπανο κι εμείς... κρυφό καμάρι(επιστρέφουμε στην δραχμή!!!


Ρήτρα δραχμής ζητά για τα δάνεια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα!!!
Ο κόσμος το 'χει... τούμπανο κι εμείς... κρυφό καμάρι για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας τους επόμενους μήνες. Για του λόγου το αληθές, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή "ρήτρα δραχμής" και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που έχει ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες!
Αυτή την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνοντας ότι η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Η πλευρά της ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη ΔΕΗ δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου: Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) [σσ. δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν πάρει... στο λαιμό τους!]
[Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Να παραπέμψουμε τους αναγνώστες μας στα επανειλλημένα άρθρα και σχόλια του defencenet.gr; Από την πρώτη στιγμή που υπεγράφησαν αυτές οι καταστροφικές για την πατρίδα μας συμφωνίες με τους ξένους δανειστές ξεσκεπάζαμε την κοροϊδία των κυβερνώντων απέναντι στους Έλληνες πολίτες που δεν έπαυαν να τους καθησυχάζουν για την "επιτυχία" των μνημονίων που μας επέβαλαν διαδοχικά, ενώ στην ουσία μετέτρεπαν άνευ όρων τη χώρα σε αποικία της ΕΕ.
Όταν διαπίστωσαν ότι μας πείθουν όλο και λιγότερο, άρχισαν να μας εκβιάζουν και να μας τρομοκρατούν με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως! Είναι απλώς θέμα χρόνου και συγκυριών...]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΙΤΕ Ζωοδόχος Πηγή, Εορτασμός 2012-Zoodoxos Pigi 2012 Celebrations, Skiathos

«Ο θείος μου, υπασπιστής του Μεταξά»!


Υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. μοιράζει στην Αθήνα ατομικό προεκλογικό φυλλάδιο καλώντας τον κόσμο να τον ψηφίσει και αυτοσυστήνεται ως εξής: «Είμαι πρόεδρος της Ενωσης Θυμάτων Πελοποννήσου. Τέως ιδρυτής του Αντικομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Τέως Υπαρχηγός της 4ης Αυγούστου. Κατάγομαι από στρατιωτική οικογένεια. Ο πατέρας μου εφονεύθη από τους κομμουνιστές. Ο θείος μου, υπασπιστής του Μεταξά και αρχηγός της Εθνικής Αντίστασης Πελοποννήσου»...
Τι να σχολιάσει κανείς για τέτοια... διαπιστευτήρια! Οσο κι αν ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να κρύψει τι είδους κόμμα είναι στην πραγματικότητα, με κάτι τέτοια αποκαλύπτεται.

«Αντιμνημονιακές» κοροϊδίες

Είναι φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού που παλιότερα ακολουθούσε ή απλώς ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα έχει αποφασίσει να τους γυρίζει την πλάτη. Είναι πραγματικά θετικό στοιχείο ο απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έχει σημασία η τάση αυτή που φαίνεται σήμερα να ενισχυθεί και να φτάσει μέχρι τις κάλπες, χωρίς να ανακοπεί από τα διάφορα εκβιαστικά διλήμματα που θα ρίχνουν στο λαό μέχρι την τελευταία στιγμή τα δύο κόμματα. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει όμως, αυτός ο απεγκλωβισμός να μην καταλήξει σε δεξαμενές, οι οποίες μετεκλογικά θα συνδεθούν και πάλι είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ και θα καταθέσουν την οργή του κόσμου που θα εκφραστεί στις κάλπες, σε κυβερνήσεις που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ίδια πολιτική των μνημονίων και της σφαγής του λαού.
Γιατί όλα αυτά τα κόμματα, παλιά και καινούργια, που έχουν ντυθεί τώρα τον «αντιμνημονιακό μανδύα», κοροϊδεύουν το λαό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το κόμμα του Καμμένου και από το κόμμα της Κατσέλη έως τη Χρυσή Αυγή, αν και εμφανίζονται «αντιμνημονιακοί» δεν αμφισβητούν την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας σε αυτήν. Είναι κοροϊδία, λοιπόν, να λένε ότι θα καταργήσουν τις συμφωνίες σφαγιασμού του λαού που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ, παραμένοντας ταυτόχρονα μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Η κατάργηση των μνημονίων προϋποθέτει σύγκρουση με την ΕΕ. Ούτε καν επαναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δεν μπορούν να κάνουν, ακριβώς γιατί η συμφωνία με την ΕΕ δεν το επιτρέπει... Επιπλέον, όλα τα παραπάνω τάχα «αντιμνημονιακά» κόμματα αναγνωρίζουν το χρέος και την ανάγκη να πληρωθεί είτε ένα μέρος του είτε ως σύνολο, είτε άμεσα είτε μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια. Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, μόνο το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν είναι χρέος του λαού, δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει.
Αυτό προϋποθέτει όμως, σύγκρουση, προϋποθέτει λαό οργανωμένο που θα οικοδομήσει τη δική του εξουσία. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεί να γίνει με μια υποτιθέμενη φιλολαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Οχι μόνο γιατί δεν αμφισβητούν την ΕΕ, αλλά και γιατί δεν αμφισβητούν την εξουσία των καπιταλιστών. Ολοι τους, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι θέλουν ανάπτυξη και επενδύσεις, εννοώντας φυσικά καπιταλιστική ανάπτυξη. Ομως, οι καπιταλιστές θέλουν μισθούς πείνας και τσακισμένα συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Πώς θα ανακουφίσουν, λοιπόν, το λαό από τα βάρη του, πώς θα κάνουν π.χ. αναδιανομή πλούτου, χωρίς σύγκρουση με τους καπιταλιστές; Ξέρουν πως αυτό δε γίνεται, γι' αυτό κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό με δήθεν εύκολες λύσεις που όμως δεν υπάρχουν. Λύση υπάρχει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ και λαό οργανωμένο και αποφασισμένο να ξεμπερδέψει μια για πάντα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να ξεμπερδέψει με τους καπιταλιστές.

Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Η λαϊκή προοπτική

Είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται θέματα όπως η νέα ονομαστική μείωση των μισθών και συντάξεων, οι ακόμα πιο επώδυνες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών. Η αλήθεια είναι ότι, με βάση το μνημόνιο, έχει συμφωνηθεί η επόμενη κυβέρνηση να πάει το λαό για ακόμη μεγαλύτερη συντριβή μετά τις εκλογές.
Οι δύο εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για το μέγεθος της επίθεσης που σχεδιάζει η οικονομική ολιγαρχία ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, αν τύχει και στις κάλπες δεν γκρεμιστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ή αν η ψήφος των λαϊκών στρωμάτων διασπαρεί στο σκορποχώρι των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Η έκθεση της ΕΕ «υπενθυμίζει» τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, όπως αυτές περιέχονται στο μνημόνιο που υιοθέτησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ευθέως αναφέρει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, καθώς μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιούλη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ...κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος αναδιάρθρωσης του συστήματος Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πίσω από την περίτεχνη αυτή διατύπωση, υποκρύπτεται ο ενταφιασμός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, όπως τη γνωρίσαμε έως σήμερα, από την οποία θα απομείνει μόνο το σαρκίο της... Οι πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης θα συνεχιστούν, με περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 15% την τριετία 2012 - 2014, όπως και οι περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το ΔΝΤ προαναγγέλλει ότι στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προβλήματος της «γήρανσης του πληθυσμού» θα πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος ανατροπών στο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό σύστημα. Παράλληλα, με χειρουργική ακρίβεια, περιγράφει το σφαγιασμό των κοινωνικών δαπανών, οι οποίες, άκουσον - άκουσον, από 49,7% του ΑΕΠ το 2011, θα πρέπει να μειωθούν στο 41,2% έως το 2015 και τα επόμενα χρόνια... Μας περιγράφουν, δηλαδή, την επίγεια κόλαση και, με τα δεδομένα αυτά, κανείς δε δικαιούται να λέει ότι δε γνώριζε... Ολα είναι πεντακάθαρα.
Στη διαλεκτική σχέση της πολιτικής με την οικονομία, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα πρέπει εν τέλει να επιλυθεί με τη μία ή την άλλη πολιτική επιλογή και πρόταση. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συνεργασία, λένε καθαρά, ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή του μνημονίου 2, άρα με τη σταύρωση του εργαζόμενου λαού. Οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, όλων των αποχρώσεων, διατείνονται ότι μπορεί να είσαι και με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με το λαό. Δηλαδή, κοροϊδεύουν και ψηφοθηρούν ασύστολα και ανενδοίαστα.
Τη μόνη ρεαλιστική για τα λαϊκά συμφέροντα πρόταση, αυτή της αποδέσμευσης από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή, εξουσία, την εκφράζει το ΚΚΕ. Γι' αυτό μαζί με την καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, από τις κάλπες πρέπει να βγει αποφασιστικά ενισχυμένο το ΚΚΕ.

Να πιάσει τόπο η ψήφος
Τα αστικά ΜΜΕ επικεντρώνουν σταθερά το ενδιαφέρον στο «άθροισμα» που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ενδιαφέρον αυτό φάνηκε πιο καθαρά στον τελευταίο γύρο των δημοσκοπήσεων που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας. Τα αστικά επιτελεία αλλά και οι ξένοι σύμμαχοί τους έχουν την αγωνία και το φόβο αν από κοινού τα δύο κόμματα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από το αναγκαίο ποσοστό ψήφων και εδρών στη Βουλή για να σχηματιστεί κυβέρνηση, που θα επιβάλει τη νέα σφαγή των μισθών και των συντάξεων, τις παραπέρα περικοπές σε Υγεία-Πρόνοια, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να διασφαλιστεί η «επανεκκίνηση» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με τη «νομιμοποίηση» από τη λαϊκή ψήφο. Ταυτόχρονα έχουν έτοιμες και τις εφεδρείες, δηλαδή τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, που διατυμπανίζουν τη στοχοπροσήλωσή τους στην ΕΕ, στην παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Ως κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι πανέτοιμα να στηρίξουν ή να συμμετάσχουν σε μια συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και γι' αυτό τα περιλαμβάνουν στον ευρύτερο σχηματισμό της λεγόμενης «ευρωπαϊκής πλειοψηφίας». Οι προεκλογικοί διαξιφισμοί, οι κοκορομαχίες και οι εκατέρωθεν κατηγορίες για κόμματα του ευρώ και της δραχμής που εκτοξεύονται, εντάσσονται στα τρομοκρατικά διλήμματα των αστών για να υποτάξουν τη λαϊκή ψήφο στην αστική πολιτική κάθε απόχρωσης. Οι αστοί δε φοβούνται από τη δύναμη των λεγόμενων αντιμνημονιακών. Η δύναμή τους αθροίζεται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ο λαός δεν πρέπει να σπαταλήσει την ψήφο του στα διάφορα αντιμνημονιακά αναχώματα, αλλά να τη δώσει εκεί που πιάνει τόπο και μετρά 100% υπέρ των δικών του συμφερόντων: στο ΚΚΕ.

Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά και στην Σκόπελο?

SAMARASΕπίσκεψη στη δεύτερη εκλογική του περιφέρεια, τη Μαγνησία, προγραμματίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου.Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πιθανό να βρεθεί στο Βόλο το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου, καθώς στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί ομιλία του στη Λάρισα.σύμφωνα με πληροφορίες του skopelos news ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφτεί και την Σκόπελο !

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΜΠΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα, οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΕΛΑΣ -

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψηφίου Α Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το βίντεο ντροπής του άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη από αστυνομικούς


Στην επέτειο της 21ης Απρίλη, το σύνθημα των διαδηλωτών του Συντάγματος «ψωμί, παιδεία, ελευθερία…η χούντα δεν τελείωσε το 73» γίνεται επίκαιρο με την βαρβαρότητα της Αστυνομίας να αποτυπώνεται σε άλλο ένα βίντεο. O άγριος ξυλοδαρμός του μετανάστη από αστυνομικούς έφερε ξανά στο προσκήνιο τις βάρβαρες μεθόδους που χρησιμοποιεί σε βάρος των πολιτών.
Η επιχείρηση σκούπας της Αστυνομίας  αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως σκουπίδια για τις χωματερές ανθρώπινων ψυχών των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην εποχή των συγκυβερνήσεων του μαύρου μετώπου και της Τρόικα που έφτασε στη τελευταία διαδήλωση στο Σύνταγμα προς τιμή του  Δημήτρη Χριστούλα,  να ανοίξει το κεφάλι του Μάριου Λώλου, του προέδρου των φωτορεπόρτερ.
Η αστυνομική βαρβαρότητα στις γειτονιές ανεβαίνει όσο πέφτει το επίπεδο ζωής με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, το ρήμαγμα των νοσοκομείων και των υπηρεσιών πρόνοιας ενώ η ανεργία διαλύει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων.
Αστυνομία παντού δικαιοσύνη πουθενά, εξαθλίωση απλωμένη σε κάθε δρόμο είναι το συμπλήρωμα ενός πολιτικού συστήματος που βουλιάζει στη κρίση και κοιτάει στο παρελθόν.
Ίσως ο κύριος Χρυσοχοίδης να είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με την αγαστή συνεργασία του με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην εκκαθάριση των Πλατειών και της απόδοσης τους στον πιο οργανωμένο μαφιόζικο έγκλημα των νονών της νύχτας στη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα και να διατάξει απλά άλλη μία ΕΔΕ για «ανθρωπιστικούς λόγους». Δεν θα πείσει κανένα.
Ίσως πάλι να μην προλαβαίνει, διότι στη σύντομη προεκλογική περίοδο θέλει να πουλήσει φόβο και ανοίγει τώρα τη βεντάλια κατά των αντιεξουσιαστών και των κινημάτων αυτοδιαχείρισης και ελεύθερων χώρων στα Εξάρχεια. Πολλά καρπούζια κάτω από μάι μασχάλη που δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα!
    Η απάντηση θα έρθει με τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, όπως αυτή την Τρίτη 24 Απρίλη στην Ομόνοια στις 6μμ κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Χρειαζόμαστε ανταρσία ενάντια στη καταστολή και το ρατσισμό!

- Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων


Εργαζόμενοι στον Τουρισμό, Επισιτισμό, Ξενοδοχεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση και ζητά νέα, με μειώσεις μισθών δίχως επιδόματα, κατάργηση 5θημερου και 8ωρου, κατάργηση του δικαιώματος επαναπρόσληψης των εποχικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων αξιώνει μείωση 15% σε όλους του μισθούς και πετσόκομμα των δικαιωμάτων στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές η κυβέρνηση που προωθούν μαζί με τα πρόθυμα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου: κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας, νέα μείωση μισθών 15%, μείωση μέχρι και κατάργηση στις αποζημιώσεις απόλυσης και κουτσούρεμα της κανονικής άδειας κατά 10 μέρες.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), συνεπής συνομιλητής του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, προετοιμάζει τον κλάδο για μια εξέλιξη αντίστοιχη αυτής που συναποφάσισε η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (πασκε-δακε-αυτ.παρεμβαση) με τα πολυκαταστήματα, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι δεχτούν πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, θα μειωθεί η ένταση της επίθεσης, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους οδήγησαν την εργατική τάξη στον πάτο και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να ξεγελάσουν, αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους εργοδότες (κρίση, μείωση του εσωτερικού τουρισμού, φταίνε οι κινητοποιήσεις κ.ά.).

Σήμερα προσπαθούν ξανά να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος να πληρώνουμε μόνιμα την κρίση τους. Ότι η ανεργία, οι μισθοί πείνας, το κουτσούρεμα των κοινωνικών παροχών θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ευημερία. Ότι χωρίς κέρδος δεν υπάρχει ζωή, ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι ουτοπία. Σε τι διαφέρουν άραγε οι εργατοπατέρες από τους ξενοδόχους που στο εξώδικο-καταγγελία της ΣΣΕ μιλούν για ξενοδοχεία που κλείσανε, κρύβοντας πόσα πεντάστερα άνοιξαν οι πολυεθνικές μέσα στην κρίση; ή από τους μεγαλοεστιάτορες που τσουβαλιάζουν τον μικρό αυτοαπασχολούμενο που έβαλε λουκέτο, με τα μονοπώλια σε εστίαση και κέτερινγκ που γιγαντώνονται.
Την αλήθεια είπε μόνο το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψαν τη ρίζα του κακού, την αντίθεση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που οι πολλοί παράγουν τον πλούτο και μια χούφτα πλουτοκράτες τον ιδιοποιούνται.
Το λέμε για μια ακόμη φορά:

Όσο ο τουρισμός, η αναψυχή, η στέγη, η παιδεία, η υγεία, θα είναι εμπόρευμα, η ικανοποίηση αυτών των αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα αποτελεί μόνο μακρινό όνειρο.
Όσο τα ξενοδοχεία, τα εργοστάσια, τα πλοία, θα ανήκουν στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, μισθοί και δικαιώματα θα καθορίζονται από την ακόρεστη δίψα τους για όλο και μεγαλύτερα κέρδη.

Για μια ακόμα φορά πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας είναι η αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, σε βάρος όσων μας θέλουν δούλους, δίχως δικαιώματα, με μόνο σκοπό να παράγουμε όταν και όπως αυτοί θέλουν τα κέρδη τους.
Η καταδίκη των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και όλων των κομμάτων-σωσίβιο αυτού του πολιτικού συστήματος στις επερχόμενες εκλογές, αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να αποτρέψουμε όσα χειρότερα μας ετοιμάζουν μετά τις 6 Μάη και να περάσουμε στην αντεπίθεση για αυτά που μας αξίζουν.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους σε κάθε ξενοδοχείο και επισιτιστικό κατάστημα να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε νομό της χώρας. Να μην δεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση που θα κάνει τη ζωή των οικογενειών τους κόλαση. Να δώσουμε συλλογικά τη μάχη να μην περάσει η λογική του «λιγότερου κακού». Ο κατήφορος που φέρνει μια υποχώρηση δεν έχει τελειωμό.
Η απαίτηση για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών και που θα καλύπτουν τις απώλειες των δύο τελευταίων χρόνων, πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα και σύνθημα.

Καμιά Ομοσπονδία, κανένα σωματείο, κανένας συνδικαλιστής δεν έχει την εξουσιοδότηση να παίξει με τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
Τα σωματεία γεννήθηκαν από την ανάγκη για υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης μας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα ανήκει στα σωματεία και στους εργαζόμενους του κλάδου. Με συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας να μπει το ζήτημα ξεκάθαρα:

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η λύση είναι αριστερά!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ : Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς

Στις επερχόμενες εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας .
ΤΩΡΑ είναι η ώρα ,να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός , να καταδικαστούν τα μνημόνια και η τρόικα .
Μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά ,μπορεί να ανατρέψει το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης , με πρωταγωνιστή το λαό.

Νέος συνασπισμός εξουσίας
Γι’ αυτό ενωθήκαμε όσοι συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Γι’ αυτό καλούμε όλες τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν γνήσια την πολιτική των συνεταίρων του δικομματισμού και των δορυφόρων τους σε μια κοινή προσπάθεια προεκλογικά και μετεκλογικά.

Δεν δημιουργούμε αυταπάτες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αλλά μπορεί να αντιστραφεί .

Δεσμευόμαστε - με την καθημερινή συμπαράσταση και κινητοποίηση του λαού - να ακυρώσουμε τα μνημόνια, τις δανειακές Συμβάσεις, το καθεστώς επιτροπείας από ΕΕ-ΔΝΤ και να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία που εξοντώνει την κοινωνία και λεηλατεί τη χώρα. Δεσμευόμαστε να ξεκινήσει μια νέα επίπονη αλλά αναγκαία πορεία ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες.
Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε κατά προτεραιότητα μέτρα που ανακουφίζουν τα ευάλωτα στρώματα, που προασπίζουν τα δημόσια αγαθά και επιτρέπουν στο λαό μας να βγει όρθιος από την κρίση καθώς και μέτρα γενναίας αναδιανομής εισοδημάτων, πλούτου και εν γένει πόρων που θα στηρίξουν ένα εναλλακτικό οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο.
Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να αποκτήσουν φωνή όσοι σήμερα δεν έχουν.


Μνημόνια: το κοινό πρόγραμμα ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Οι συνέταιροι του δικομματισμού καθώς και τα σχήματα-δορυφόροι τους ,ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική. Η ύπαρξή τους συνδέεται με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομήχανους. Αν συνεχιστεί η κυριαρχία τους, η Ελλάδα θα γίνει μια τριτοκοσμική χώρα στην Ευρώπη με μισθούς και συντάξεις πείνας, με μεγάλη φτώχεια, με κακή εκπαίδευση για τους πολλούς και ακριβά σχολεία για λίγους, με υποβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πολυτελείς ιδιωτικές κλινικές για λίγους. Μια χώρα εχθρική στη νέα γενιά , με κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό και απαξιωμένο εργατικό δυναμικό, , με το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία στη διάθεση κάθε αετονύχη επενδυτή.


Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίσουν. Μνημόνιο, λένε, ή έξοδος από το Ευρώ.
Λένε ψέματα. Η ίδια η Μέρκελ ομολογεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για την ευρωζώνη.
Δεν εκβιαζόμαστε από το πλαστό δίλλημα ευρώ ή καταστροφή, ούτε δεχόμαστε θυσίες στο όνομα νεοφιλελεύθερων επιλογών.
Για την αριστερά προέχουν οι ανάγκες της κοινωνίας κι όχι τα συμφέροντα των τραπεζών και των ισχυρών κρατών της ευρωζώνης.
Μνημόνιο, λένε, ή χάος. Λένε ψέματα. Μνημόνιο σημαίνει ύφεση , φτώχεια, ανεργία για το λαό, παραγωγική παρακμή για τη χώρα και δισεκατομμύρια για δανειστές και τράπεζες.
Αυτή είναι η πολιτική επιλογή της τρόικας, της Συμμαχίας Συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων Σοσιαλδημοκρατών που κυβερνά την Ευρώπη και τη χώρα μας. Για να αυξηθούν τα κέρδη με την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το δημόσιο χρέος παραμένει μηχανή κερδοσκοπίας για τις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους και μοχλός πίεσης και εκβιασμών.
Για να επιβάλουν αυτή την πολιτική, μας βάζουν υπό κηδεμονία και επιτήρηση, καταργούν το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, ασκούν βία εναντίον ανθρώπων που διαμαρτύρονται. Οι δημοκρατικοί θεσμοί μετατρέπονται σε φάρσα και κυριαρχεί το δόγμα της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.
Δεν είμαστε μόνοι μας
Μας λένε ότι θα απομονωθούμε. Λένε ψέματα. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αντίσταση για να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη δομή, λειτουργία και πολιτική της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η δική μας επιτυχία στην Ελλάδα, λοιπόν, δεν σημαίνει απομόνωση, αλλά θα δώσει κουράγιο και δύναμη στους άλλους λαούς ,ιδίως του ευρωπαϊκού νότου. Μπορεί να γίνει αφετηρία για μια άλλη Ευρώπη.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
10 στόχοι διεκδίκησης και δέσμευσης

1.Ασπίδα προστασίας για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση
· Να μην υπάρχει πολίτης χωρίς ελάχιστο εισόδημα, ή επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, κοινωνική προστασία, στέγη, πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
· Προστασία και μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
· Έλεγχο και μείωση των τιμών , μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη βασικής ανάγκης.
2.Να απαλλαγούμε από τον βραχνά του χρέους.

Το χρέος είναι ταξικό και απάνθρωπο. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι , η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί. Εκφράζει τις ανισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Απαιτείται άμεσα:

· Αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους.
· Διαπραγμάτευση για την διαγραφή του χρέους με προστασία ασφαλιστικών ταμείων και μικροαποταμιευτών αξιοποιώντας κάθε μέσο όπως είναι ο λογιστικός έλεγχος και η διακοπή πληρωμών.
· Ρύθμιση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης.
· Ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος των ευρωπαϊκών κρατών.
· Ριζική αλλαγή του ρόλου της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.
· Απαγόρευση των κερδοσκοπικών τραπεζικών προϊόντων.
· Πανευρωπαϊκή φορολόγηση του πλούτου, των χρηματοοικονομικών πράξεων και των κερδών.
3.Αναδιανομή,φορολογία του πλούτου ,κατάργηση περιττών δαπανών.
· Δημιουργία περιουσιολόγιου ,ενίσχυση και ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
· Επαρκής φορολόγηση των περιουσιών άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και των μεγάλων εισοδημάτων.
· Προοδευτική αύξηση στο 45% του συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των ΑΕ .
· Φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών και ειδική φορολογία της πολυτελούς κατανάλωσης.
· Κατάργηση της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών και της Εκκλησίας
· Άρση του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου, καταπολέμηση φοροδιαφυγής και η εισφοροδιαφυγής.
· Απαγόρευση κάθε συναλλαγής μέσω εταιριών off shore.
Να βρεθούν νέοι πόροι με την αποτελεσματική αξιοποίηση κάθε κοινοτικού ευρώ, με διεκδίκηση του γερμανικού κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
4.Παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση
· Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και αναμόρφωσή τους σε δημόσιο τραπεζικό σύστημα με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Να σταματήσει το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
· Ανάκτηση όσων στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Λειτουργία με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και δημοκρατικό σχεδιασμό. Προάσπιση των δημόσιων αγαθών.
· Προστασία και ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του κοινωνικού τομέα, των συνεταιρισμών .
· Οικολογικός μετασχηματισμός του μοντέλου ανάπτυξης, της παραγωγής στην ενέργεια, στη μεταποίηση, στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα με κριτήρια την διατροφική επάρκεια και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
· Ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της παραγωγικής εξειδίκευσης.

5.Σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια
Η απαξίωση της εργασίας και οι εξευτελιστικοί μισθοί ούτε επενδύσεις φέρνουν, ούτε ανάπτυξη ούτε απασχόληση.
Εμείς προωθούμε:
· Καλά αμειβόμενη, ρυθμισμένη και ασφαλή εργασία.
· Αποκατάσταση άμεσα του κατώτερου μισθού και των πραγματικών μισθών μέσα στην επόμενη τετραετία
· Άμεση επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
· Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για την προστασία της εργασίας. Απόκρουση απολύσεων και της εργασιακής απορύθμισης.
6.Δημοκρατία παντού. Δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες
Η δημοκρατία έχει νοθευτεί. Η Ελλάδα μεταβάλλεται σε αυταρχικό -αστυνομικό κράτος
Απαιτείται:
· Εγκαθίδρυση λαϊκής κυριαρχίας και αναβάθμιση του κοινοβουλίου. Καθιέρωση απλής αναλογικής. Διάκριση των εξουσιών. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των οικονομικών προνομίων των βουλευτών.
· Πραγματική αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση με ενισχυμένο ρόλο και επαρκείς πόρους.
· Εισαγωγή μορφών άμεσης δημοκρατίας και θεσμών αυτοδιαχείρισης, εργατικού και κοινωνικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα. Μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής.
· Κατοχύρωση των δημοκρατικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών και των νέων στην οικογένεια, στην οικονομία και στη διοίκηση
· Επίσπευση διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων.
· Δημοκρατική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με συμμετοχή των εργαζομένων.
· Αποστρατιωτικοποίηση και δημοκρατική αναμόρφωση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Διάλυση των ειδικών δυνάμεων καταστολής.
7.Ισχυρό κοινωνικό κράτος.
Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, η κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών και η μείωση της χρηματοδότησης όσων απέμειναν κάνουν την Ελλάδα χώρα της απόλυτης κοινωνικής αδικίας.
Χρειάζεται:
· Ένα άμεσο πρόγραμμα για την αποκατάσταση των συντάξεων με τριμερή χρηματοδότηση και σταδιακή επιστροφή των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
· Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας ώστε σταδιακά να φτάσουν στο 80% του μισθού. Κανείς άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
· Ενιαίο σύστημα ουσιαστικής κοινωνικής προστασίας όλων των ευάλωτων κατηγοριών.
8.Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων
Η υγεία εξασφαλίζεται δωρεάν με επαρκείς πόρους από ένα δημόσιο σύστημα υγείας. Αναγκαία άμεσα μέτρα είναι:
· Στήριξη και αναβάθμιση νοσοκομείων, δομών του ΙΚΑ και υποδομών υγείας και ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
· Αποτροπή των απολύσεων και κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό
· ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας όσων κατοικούν στην Ελλάδα.
· Κατάργηση συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις για χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.
9.Προστασία της Παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των Μνημονίων.
Ειδικά για την παιδεία απαιτείται:
· Ενίσχυση της καθολικής, δημόσιας και δωρεάν παιδείας με κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και υποδομές σε όλες τις βαθμίδες. Υποχρεωτική 14χρονη ενιαία εκπαίδευση.
· Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου και ενίσχυση της αυτοτέλειας και του ακαδημαϊκού χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αποκλειστικά δημόσια ιδρύματα
10.Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική
Η πολιτική της προσαρμογής στις επιθυμίες των ΗΠΑ και των ισχυρών κρατών της Ε.Ε. δημιουργεί κινδύνους για την ανεξαρτησία, την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας.
Χρειάζεται:
· πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.
· Εφαρμογή της αρχής: κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
· Απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και κατάργηση των ξένων βάσεων.
· Διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
· Στήριξη της προσπάθειας του κυπριακού λαού για την επανένωση του νησιού.
Να αντιμετωπιστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διαφορές για το όνομα της ΠΓΔΜ και να καθοριστούν οι ΑΟΖ ,αξιοποιώντας το διεθνές δίκαιο και με βάση την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Αυτό το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα έχει αποτύχει και πρέπει να ανατραπεί!
Η οικονομική κρίση που συγκλονίζει τον παγκόσμιο καπιταλισμό διέλυσε ψευδαισθήσεις.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι η καπιταλιστική κερδοσκοπία είναι απάνθρωπος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας. Ότι η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών ωφελεί μόνο τους τραπεζίτες και βλάπτει τους πολλούς. Μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοτραπεζίτες εισπράττουν τα δισεκατομμύρια που λείπουν από την Υγεία, την Παιδεία και τις συντάξεις.
Η έξοδος από την κρίση χρειάζεται τολμηρά μέτρα που θα εμποδίσουν τους υπαίτιους της κρίσης να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Εμείς επιδιώκουμε το νέο πρότυπο παραγωγής και διανομής του πλούτου να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία να γίνει δημόσια και η οικονομία να διευθύνεται δημοκρατικά με κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια. Ο σοσιαλισμός με ελευθερία, πλήρη άνθηση της δημοκρατίας όπου όλοι οι πολίτες συμμετέχουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ,είναι ο στρατηγικός μας στόχος.


ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μπορούμε να νικήσουμε. Με την ενότητα και τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά. Με την συμμαχία του λαού, την έμπνευση, τη δημιουργική προσπάθεια και με τους αγώνες των εργαζομένων, που θα εξουσιάζουν και θα διαμορφώνουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Τώρα ,ψηφίζει ο λαός! Τώρα παίρνει την εξουσία ο λαός!

Σε αυτές τις εκλογές μπορεί και πρέπει με την ψήφο του να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση, να δώσει τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η λύση είναι αριστερά!

βροντερό και κατηγορηματικό όχι, στις προθέσεις της Εταιρείας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, χαιρετίζει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ, που από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, μέσα από πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα,  Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και με άλλους τρόπους, είπαν ένα βροντερό και κατηγορηματικό όχι, στις προθέσεις της Εταιρείας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας αλλά και έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που θα καλύπτει τουλάχιστον, τις βασικές τους ανάγκες.
Όχι μόνο απέρριψαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αλλά και δήλωσαν αποφασισμένοι να συμμετέχουν σε όσες και όποιες κινητοποιήσεις και αν χρειαστεί, σε περίπτωση που η ΚΑΡΦΟΥΡ επιμείνει στις προθέσεις της.
Η επιχείρηση παρόλα αυτά και παρόλο που υπάρχουν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, με τελείως προκλητικό τρόπο, ζητά από τους εργαζόμενους, με διάφορα τερτίπια και απειλές, να συναινέσουν με την υπογραφή τους στην μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, βάζοντάς τους μάλιστα να υπογράψουν και σε σχετικές καταστάσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν κανενός είδους χαρτί με την επιχείρηση και αυτοί που τυχόν ξεγελάστηκαν και έχουν υπογράψει σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν την τροποποίηση της σύμβασής τους.
Καλούμε δε την εταιρεία να σταματήσει αμέσως αυτές τις μεθόδους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί της την καθολική αγωνιστική αντίδραση όλων των εργαζομένων.       
     


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
«ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 - 2ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. FAX: 2105229813. SITE: www.sesem.gr. e-mail: sesem@otenet.gr.

Εσένα ρε άχρηστε σε φτύνανε κι έλεγες ψιχαλίζει.


Το έπιασες το υπονοούμενο έτσι.....

Ας πηδάμε κι ας γελάμε για να λεν πως δεν πεινάμε.

ΗΦΗΜΗΡΙΔΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΑΠ ΘΕΣΑΛΙΑ ΡΙΞΤΗ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΡΕ

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ

Στον Δρόμο του Σαββάτου 21/4

Στον Δρόμο του Σαββάτου 21/4

Ναι, μπορούμε!

 • Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης και επιστημονικός σύμβουλος της VPRC: Οι εκλογές θα μας βάλουν σε μια νέα ιστορική περίοδο. Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

 • Η ρευστότητα, οι συγκολλήσεις και ένα μέτωπο που δεν έγινε. Η βαθιά τομή και το έλλειμμα της διπλής ενότητας, του Ρούντι Ρινάλντι

 • Ευάγγελος... Πιραντέλο. Ταλαντούχος και στο θέατρο του παραλόγου, του Χρήστου Πραμαντιώτη

 • Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα: Μαζί με το λαό να αλλάξουμε την πραγματικότητα, συνέντευξη στον Νίκο Ταυρή

 • Η Χρυσή Αυγή μακρύ χέρι του συστήματος. Παρακράτος, κρυφές χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ του νεοναζιστικού μορφώματος, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

 • Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας: Εκλογικό επίδικο η επιβίωση της χώρας και της κοινωνίας, συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

 • Τριγμοί και αναδιατάξεις στο γαλλογερμανικό άξονα. Τι διακυβεύεται τελικά στις γαλλικές εκλογές

 • Σουαζιλάνδη: Kenny Kunene, γ.γ. του ΚΚΣ «Στο βασίλειο της Κόκα-Κόλα ο αγώνας αναπτύσσεται», συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ

 • Μας διδάσκει η Βενεζουέλα σήμερα; Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα και εύγλωττοι παραλληλισμοί, του Ορέστη Σταμόπουλου

 • Ο μεσαίωνας της Cosco αποκαλύπτεται. Δύο απολυμένοι για συνδικαλιστική δράση λιμενεργάτες καταγγέλλουν, του Γιώργου Κατερίνη

 • Για τον Δημήτρη Μητροπάνο γράφουν η Έλενα Πατρικίου, ο Νίκος Μάλλιαρης και ο Στέλιος Ελληνιάδης

Γράφουν και επιμελούνται οι: Μιχάλη Σιάχος, Ρούντι Ρινάλντι, Γιάννης Τσούτσιας, Γιώργος Τσίπρας, Λουκάς Αξελός, Χρήστος Πραμαντιώτης, Γιώργος Κατερίνης, Μάνος Κατριβάνος, Νίκος Ταυρής, Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Πέτρος Αλ Αχμάρ, Ορέστης Σταμόπουλος, Μάριος Διονέλλης, Ηλίας Σταθάτος, Ματίνα Παπαχριστούδη, Γιάννης Βορινός, Κώστας Μπακατσής, Μπέττυ Σκούφα, Νίκος Μάλλιαρης, Έλενα Πατρικίου, Χριστίνα Ανδρέου, Γιάννης Πατίλης, Στέλιος Ελληνιάδης, Νίκος Κουνενής, Χρίστος Καραμάνος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΥΛΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης και επιστημονικός σύμβουλος της VPRC: Οι εκλογές θα μας βάλουν σε μια νέα ιστορική περίοδο. Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

Editorial

Ναι, μπορούμε!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ρευστότητα, οι συγκολλήσεις και ένα μέτωπο που δεν έγινε. Η βαθιά τομή και το έλλειμμα της διπλής ενότητας, του Ρούντι Ρινάλντι

Ο Καραγκιόζης πριν από τις εκλογές! «...Η Ελλάδα που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει» του Γιάννη Τσούτσια

Ζητά... λυμένα χέρια. Το αδιέξοδο Σαμαρά και η φυγή στην ακροδεξιά ρητορική, του Γιώργου Τσίπρα

Scripta Manent, Ανθολόγος: Λουκάς Αξελός

Ετιέν Ντε Λα Μποεσί (1530-1563) [Ένας λαός σκλαβώνεται μόνος του]

Ευάγγελος... Πιραντέλο. Ταλαντούχος και στο θέατρο του παραλόγου, του Χρήστου Πραμαντιώτη

Το εκβιαστικό δίλημμα της 14ης Μαΐου. Οι συνδικαλιστικοί φορείς καλούνται να συνυπογράψουν το ξεθεμέλιωμα των συλλογικών συμβάσεων , του Γιώργου Κατερίνη

Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών από τις βουλευτικές εκλογές, του Μάνου Κατριβάνου

Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα: Μαζί με το λαό να αλλάξουμε την πραγματικότητα, συνέντευξη στον Νίκο Ταυρή

Η Χρυσή Αυγή μακρύ χέρι του συστήματος. Παρακράτος, κρυφές χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ του νεοναζιστικού μορφώματος, του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας: Εκλογικό επίδικο η επιβίωση της χώρας και της κοινωνίας, συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τα ψηφοδέλτια και οι στόχοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενίσχυση και κλιμάκωση των αγώνων εντός και εκτός Βουλής

Εκλογική συνεργασία Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ)

Διπλή ταρίφα: Προσοχή στα στιγμιαία λάθη!

Σε θέσεις μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μανώλης Γλέζος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Η ΚΟΕ στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τριγμοί και αναδιατάξεις στο γαλλογερμανικό άξονα. Τι διακυβεύεται τελικά στις γαλλικές εκλογές

Γυρίζει: Βόρεια Κορέα – Ο πύραυλος του... εγγονού, του Γιώργου Τσίπρα

Σουαζιλάνδη: Kenny Kunene, γ.γ. του ΚΚΣ «Στο βασίλειο της Κόκα-Κόλα ο αγώνας αναπτύσσεται», συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ

Ιντιφάντα: Διεθνείς αλληλέγγυοι ξεμπροστιάζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ

Μας διδάσκει η Βενεζουέλα σήμερα; Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα και εύγλωττοι παραλληλισμοί , του Ορέστη Σταμόπουλου

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αντεργατικών μεθοδεύσεων συνέχεια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με μειώσεις μισθών ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους τουρίστες.

Μονόδρομος ο αγώνας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ωμός εκβιασμός από την AbuDhabi Mar

Δικαίωση για τους εργαζόμενους στην Ανακύκλωση. Η πρώτη απόφαση κατά μονομερούς μείωσης μισθών.

Ο μεσαίωνας της Cosco αποκαλύπτεται. Δύο απολυμένοι για συνδικαλιστική δράση λιμενεργάτες καταγγέλλουν, του Γιώργου Κατερίνη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακονίζουν τα μαχαίρια για το φιλέτο του Ελληνικού. Σε ρόλο «πλασιέ» ο Παπακωνσταντίνου πανηγυρίζει για τους νέους πελάτες..., του Μάριου Διονέλλη

Κρήτη: Ένταση για το υβριδικό στο Κράσι Χερσονήσου

Στον ευρωμονόδρομο ο Δήμος Αθηναίων. Προεκλογικά κομπρεμί καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Άγρια Δύση κατάντησε η Χαλκιδική. Γυναίκες-κατοίκους της περιοχής κράτησε ομήρους η «Ελληνικός Χρυσός», του Νίκου Ταυρή

Επικοινωνία: Μας βλέπει κι ο κόσμος, του Μάριου Διονέλλη

Κατεχόμενη τροϊκανή ζώνη τα Εξάρχεια. Το ειδικό καθεστώς ενόψει εκλογών κάνει επίδειξη δύναμης, του Ηλία Σταθάτου

Mediaλογώντας: Η ασφάλεια των τηλεοπτικών στούντιο πληρώνεται ακριβά, της Ματίνας Παπαχριστούδη

Η άλλη Θεσσαλονίκη

Δίκτυα αλληλεγγύης γεννιούνται σε όλες τις γειτονιές. Οι πολίτες οργανώνονται και απαντούν στην κρίση με αλληλεγγύη, του Γιάννη Βορινού

tόπος δυτικώς... και η αλήθεια στον τόπο δυστυχώς, του Κώστα Μπακατσή

Χρειαζόμαστε μια συνολικότερη αλλαγή. Μια πολιτική τοποθέτηση για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση, της Μπέττυς Σκούφα

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει ξανά το κολαστήριο της ΚΥΠ. Επίσκεψη μνήμης το Σάββατο 21 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Μητροπάνος. Δεν ζητιάνεψε τίποτα, κατέκτησε αυτά που ήθελε, του Νίκου Μάλλιαρη

Με κόντρα τον καιρό: Ιωνικός επικήδειος στην δωρικότητα του Μητροπάνου, της Έλενας Πατρικίου

Κάτια Γέρου: «Πρέπει να σπάσουμε την “αποτρόπαιη σιωπή” μας», συνέντευξη στην Χριστίνα Ανδρέου

Βιβλιοπαρουσιάσεις: Γιὰ ἕναν πολιτισμὸ τοῦ περιτυλίγματος, του Γιάννη Πατίλη

Θηλυκό-αρσενικό στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Διήμερο προβολών και συζητήσεων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Λαϊκή εξέγερση ή λαϊκή εξουσία; Σύντροφοι/σσες από την επαρχία λένε όχι στον κατακερματισμό της Αριστεράς

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ, του Στέλιου Ελληνιάδη

Δημήτρης Μητροπάνος: Κάνε κάτι να χάάάάσω το τρένο

Ο πολιτισμός πριν από την πολιτική ή η πολιτική πριν από τον πολιτισμό;

Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εναλλάξ του Νίκου Κουνενή

Προτάσεις για την τελική λύση

Όσα θάφτηκαν

Οι Σημιτάνθρωποι

Εν τέλει

Ο Άκης και η γενικευμένη σαπίλα, του Χρίστου Καραμάνου

Σκιτσάρουν ο Πέτρος Ζερβός και ο Latuff

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου