Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Παπατόλιας για Καρτάλη: "Νίκησε η διαπλοκή!"

Εκτός του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, μένει τελικά, ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην εξέλιξη αυτή, κατονομάζοντας ευθέως ως υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του, τον βουλευτή του κόμματος, Κώστα Καρτάλη....


Σε μια λιτή, αλλά αιχμηρή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπατόλιας επισημαίνει συγκεκριμένα, τα εξής: «Νίκησε η διαπλοκή του Κώστα Καρτάλη, του ξενόφερτου και εγκάθετου εκπροσώπου των μεγαλοσυμφερόντων των Αθηνών. Δυστυχώς, έχασε η προοδευτική παράταξη. Έχασε πάνω απ’ όλα η πολιτική ηθική».


Επικρατέστερος για τη θέση του κ. Παπατόλια στο ψηφοδέλτιο φέρεται ο δικηγόρος, πρώην αντινομάρχης, κ. Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα που θα το στελεχώσουν, είναι: Κώστας Καρτάλης, Εύη Αδαμάκη, Τζούλια Τσαλίκη, Κατερίνα Γαργάλα, Δημήτρης Σπανός και Φώτης Κοφινάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, επισήμως, ο λόγος αποκλεισμού του κ. Παπατόλια από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ εξωτερικά μεγάφωνα στις εκκλησίες

 καταρχην θα πρεπει η εκκλησια οπως καθε κεντρο διασκεδασης να εχει αδεια για την μικροφωνικη εγκατασταση

πολυ απλα καλεις την αστυνομια την ωρα που υπαρχει ηχορυπανση και κανεις μηνυση για διαταραξη οικιακης ειρηνης

μπορεις να υποβαλεις και μηνυση για προσυλιτισμο

και δες εδω αποφαση του Συνηγορου του πολιτη σχετικα με το θεμα

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι το πρόβλημα της εκπομπής θορύβου από μηχανολογικές εγκαταστάσεις ναών (ενοριών ως ΝΠΔΔ) συνιστά, σε πολλές περιπτώσεις, καθ όλη την επικράτεια, πρόβλημα ηχορύπανσης και, επομένως, πρόβλημα υποβάθμισης του περιβάλλοντος και διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας. Το κρίσιμο πρόβλημα είναι γνωστό στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές, οι οποίες έχουν κατά καιρούς εκδώσει ειδικές οδηγίες για τον περιορισμό του.

Η μη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 1180/81 από τις κατά νόμο αρμόδιες υπηρεσίες, σε περιπτώσεις όπως οι εξετασθείσες, συνιστά παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ :

1. Την άμεση εφαρμογή των κρισίμων διατάξεων του π.δ. 1180/81 στις ανωτέρω υποθέσεις με κάθε νόμιμο μέσο, ιδίως δε τη διενέργεια αυτοψιών και την επιβολή κυρώσεων αρμοδίως σε περίπτωση υπέρβασης των επιτρεπόμενων ορίων θορύβου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του π.δ. 1180/81, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου σε περιοχές που επικρατεί το αστικό στοιχείο είναι 50 DB.

2. Την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ με σκοπό την αναγνώριση της υπαγωγής των θρησκευτικών ΝΠΔΔ στις διατάξεις του π.δ. 1180/81 (άρθρο 1 παρ. η) ως δυνητικών πηγών φορέων ηχορύπανσης από τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις τους.

3. Την έκδοση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων που προβλέπονται στο άρθρο 14 παρ. 4 του ν. 1650/86.»Σχόλιο


Η έκδοση του παρόντος πορίσματος (το οποίο δημοσιεύεται στην πλήρη μορφή του στην ιστοσελίδα της Αρχής) υπήρξε το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και διαμεσολάβησης της Αρχής σε δύο υποθέσεις, όπου οι ελεγχόμενες υπηρεσίες είχαν καταγράψει το πρόβλημα εκπομπής έντονου θορύβου από τις κωδωνοκρουσίες για τη σήμανση της ώρας και από τη μετάδοση της θείας λειτουργίας μέσω μεγαφωνικών εγκαταστάσεων τοποθετημένων στο εξωτερικό των εκκλησιών. Η ιδιαίτερη σημασία του πορίσματος της Αρχής ως προς τη θεωρία και πράξη του δικαίου περιβάλλοντος έγκειται α) στην αναγνώριση - με βάση την ερμηνεία του Συντάγματος, του ν. 1650/86 και του π.δ. 1180/81 - ότι η εκπομπή θορύβου από τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις ναών συνιστά δυνητική ηχορύπανσης, β) η οποία υπάγεται στο περιεχόμενο της νομικής έννοιας της προσβολής του ακουστικού περιβάλλοντος και γ) πρέπει να υπαχθεί τυπικά και ουσιαστικά σε κανονιστική ρύθμιση και διοικητικό έλεγχο.

Περαιτέρω, η Αρχή εκτίμησε ότι το δικαίωμα στην ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας μπορεί χωρίς δυσχέρειες να εναρμονιστεί με το δικαίωμα στο φυσικό περιβάλλον, υπό την εκδοχή της προστασίας από τον έντονο θόρυβο (όπως έχει ουσιαστικά δεχθεί η νομολογία αστικών δικαστηρίων), μέσω της κανονιστικής ρύθμισης που προβλέπει ανώτατα όρια εκπομπών θορύβου για τις μηχανολογικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ναών.

Το πόρισμα επιμένει ότι η άρνηση της Διοίκησης να προβεί σε επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση διαπιστωμένης ηχορύπανσης, με την επίκληση της έλλειψης ειδικής νομοθεσίας, συνιστά παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας, καθώς το οικείο π.δ. δεν προβλέπει εξαιρέσεις σε σχέση με τις εγκαταστάσεις θρησκευτικών ΝΠΔΔ και την εκπομπή θορύβου από αυτές[3]. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει χειριστεί και ερευνά δεκάδες υποθέσεις σχετικά με ηχορύπανση, ιδίως από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και έχει εκδώσει στο παρελθόν δύο πορίσματα σχετικά με την ηχορύπανση από τη λειτουργία σταθμού λεωφορείων και από την αποκομιδή απορριμμάτων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας (υποθέσεις 1666/1999 και 2352/1999, 9374/1999 αντίστοιχα).

Η ανταπόκριση της Διοίκησης υπήρξε θετική από την πλευρά της αρμόδιας υπηρεσίας Διεύθυνσης ΕΑΡΘ του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία ενημέρωσε την Αρχή ότι, με πρωτοβουλία της, συγκάλεσε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων (με εκπροσώπηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Εκκλησίας της Ελλάδας) με θέμα της εκπόνηση σχετικής ΚΥΑ, σε εφαρμογή του άρθρου 14 του ν. 1650/86, το οποίο προβλέπει την έκδοση αποφάσεων για την προστασία από το θόρυβο. Ωστόσο, στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν μέσω των Μ.Μ.Ε. σοβαρές επιφυλάξεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα εγγράφως.[1] Οι κωδωνοκρουσίες αυτές ήταν στο πλαίσιο της θείας λειτουργίας.

[2] Τα χτυπήματα αυτά σήμαναν τη 10η ώρα της ημέρας.

[3] Το παρόν πόρισμα παρουσιάζεται κα σχολιάζεται εκτενώς από τη Χαρίκλεια Αθανασοούλου, στο Περιβάλλον και Δίκαιο, 2005, τ. 1, σελ. 144 - 148.
http://www.nomosphysis.org.gr/articles. ... catpid=118

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νέο τσάκισμα μισθών και συμβάσεων μετά τις εκλογές

Ετοιμάζουν εφιάλτη για το λαό, αν δεν τους κόψει τα πόδια στην κάλπη με πανίσχυρο ΚΚΕ
Στα χειρότερα που έρχονται, η διέξοδος είναι μια: Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός για να αποκρούσει τη θύελλα, να ανοίξει δρόμο προς τα μπρος
Τον εφιάλτη που ετοιμάζουν στο λαό, αν από την κάλπη δεν βγάλει τσακισμένα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και ταυτόχρονα πανίσχυρο του ΚΚΕ, περιγράφουν απροκάλυπτα οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.
Στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία (δόθηκε χτες στη δημοσιότητα) και του ΔΝΤ (παρουσιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα), οι αντεργατικές κατευθύνσεις αφορούν την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το βάθεμα της εσωτερικής υποτίμησης, με νέες δραστικές μειώσεις των μισθών κατά 15% την τριετία 2012 - 2015 και πλήρη «αναθεώρηση» (βλέπε κατάργηση) της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές για μειώσεις του χρόνου της άδειας εργασίας κατά 10 ημέρες, των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, από 14 σε 12 το χρόνο, και της αποζημίωσης που καταβάλλεται για απόλυση προσωπικού. Ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών θα έχει συνέχεια, με έμφαση από το 2013 και μετά. Στα πλαίσια αυτά, ζητούν επιπλέον ανατροπές στο ρημαγμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.
Ενδεικτικό είναι, ότι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, την περίοδο 2012 - 2015, θα πρέπει να γίνουν περικοπές δαπανών ίσες με το 8,5% του ΑΕΠ, ενώ ως το 2030 το ύψος των περικοπών θα πρέπει να ανέλθει στα 24 δισ. ευρώ ή το 10,7% του ΑΕΠ.
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που παρουσίασε χτες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρός της, Μ. Μπαρόζο, δε λείπουν αναφορές για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, κάτι το οποίο προϋποθέτει -όπως επισημαίνουν- τη συνέχιση της πολιτικής της βαθιάς εσωτερικής υποτίμησης. Ευθέως αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στοχεύει σε μείωση του ονομαστικού, ανά μονάδα «εργατικού κόστους» κατά 15% στην περίοδο 2012 - 2014!
Για λογαριασμό της κυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας, προαναγγέλλουν ακόμα νέες περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και «την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος για μια αναδιάρθρωση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον καθορισμό των μισθών, μέχρι το τέλος του Ιουλίου»!..
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα «σύμβαση», την οποία θα καταρτίσει μονομερώς η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση -αν δεν αποδώσει το θέατρο με τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε εργατοπατέρες και εργοδότες- θα προβλέπονται μειώσεις του χρόνου της άδειας κατά 10 ημέρες, της αποζημίωσης που καταβάλει ο εργοδότης για απολύσεις, αλλά και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 14 σε 12.
Προσάναμμα στην «ανάπτυξη»
Αφού αναγόρευσε τους ακόμα φθηνότερους εργάτες σε βασικό μοχλό της ανάπτυξης στην Ελλάδα, η Κομισιόν συστήνει ακόμα «έλεγχο των δημόσιων οικονομικών και των εσόδων (...) εξασφάλιση της ροής των δανείων προς την πραγματική οικονομία με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε φθηνά δάνεια (...) και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να προσελκυστούν επενδυτές από το εσωτερικό και το εξωτερικό και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης».
Σε ό,τι αφορά τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Επιτροπή επιχαίρει ότι διαθέτει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 4 δισ. ευρώ και ότι επέφερε αλλαγές στη νομοθεσία της, «προκειμένου τα κονδύλια αυτά να γίνουν περισσότερο ευέλικτα και να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας». Τονίζει ακόμα ότι πρέπει να ενταθούν οι ιδιωτικοποιήσεις «με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών».
Επιβεβαιώνοντας ότι οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι αντιγραφή από τα κιτάπια της ΕΕ, η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για «στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» ισχυριζόμενη προκλητικά ότι το δεύτερο μνημόνιο «προστατεύει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και τους χαμηλοσυνταξιούχους, στοχεύει στη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητά της και προσανατολίζεται προς ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα».
Πρόκειται για πρόκληση και κοροϊδία στο λαό, που στενάζει από τις αντιδραστικές ανατροπές σε Υγεία και Πρόνοια, ενώ δε διστάζει να βγάλει τη γλώσσα και στους άνεργους, λέγοντας ότι «η Επιτροπή τονίζει ότι συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές με σκοπό τη βοήθεια και τη στήριξή τους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Ειδικότερα, η Επιτροπή τονίζει ότι προωθεί προγράμματα μαθητείας και στηρίζει περιόδους σπουδών και κατάρτισης σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ».
Η έκθεση του ΔΝΤ
Το σκηνικό της κατεδάφισης όποιας κοινωνικής κατάκτησης έχει μείνει όρθια, συμπληρώνει η έκθεση δημοσιονομικών προοπτικών του ΔΝΤ, η οποία, εκτός των άλλων θέτει θέμα νέων ανατροπών στη κοινωνική ασφάλιση και σφαγιασμό ως τη ρίζα των κοινωνικών δαπανών. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει μέχρι και το 2030 να περικοπούν δαπάνες για τη «γήρανση του πληθυσμού» ύψους 7,5 δισ. ευρώ ( 3,4% του ΑΕΠ), οι οποίες, εκτός από τα κονδύλια για τις συντάξεις, αφορούν και περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα και τις δαπάνες υγείας.
Πέραν αυτών, σύμφωνα με την έκθεση, απαιτούνται και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ως το 2020, 16 δισ. ευρώ (7,3% του ΑΕΠ) κυρίως από τον τομέα των δημοσίων δαπανών, καθώς θεωρούν ότι από την πλευρά των εσόδων δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Από τις προβλέψεις φαίνεται ότι οι μεγάλες περικοπές δαπανών θα γίνουν από το 2013 και μετά και θα έχουν ως βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην επόμενη διαβούλευση με την τρόικα.
Ειδικότερα την περίοδο 2012 - 2015 αναμένεται να γίνουν περικοπές δαπανών ίσες με το 8,5% του ΑΕΠ: Από 49,7% του ΑΕΠ το 2011, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπεται μειωθούν στο 41,2% από το 2015 και τα επόμενα χρόνια, κάτι που προϋποθέτει νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, αλλά και νέες περικοπές των συντάξεων.

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το πολιτικό της πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απέστειλε επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς του, η οποια καταλήγει: «Αποφάσισα να αποδεχτώ την άκρως τιμητική για μένα πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας με την υποψηφιότητά μου αυτή να την ενισχύσω ολόπλευρα και ολόψυχα ως τη δύναμη εκείνη που ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη συνέπεια στα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, να την ενισχύσω ως την τη πιο συνεπή, αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή, αριστερή δύναμη».

Ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, ανέφερε πως: «Είναι τιμητικό για μας που έχουμε εκατοντάδες βουλευτές μαζί μας, μιας άλλης Βουλής, αυτής των εργαζομένων και του λαού μας», ενώ εξήγησε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς μία ακόμη κοινοβουλευτική δύναμη , αλλά να αξιοποιήσει την παρουσία της και στο Κοινοβούλιο για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των αγώνων. «Με το που θα αναδειχτεί κυβέρνηση, στο πρώτο νομοσχέδιο η θέση μας είναι οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να μπλοκάρουν τη Βουλή.», είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη μάχη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε από κοινού δράση όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς: «Να συμφωνήσουμε με όλες τις δυνάμεις ότι θα συμπράξουμε σε μια τέτοια ανατροπή χωρίς ούτε μία μέρα ανοχής». «Το μήνυμά μας», είπε, «δεν είναι μόνο εκλογικό. Απευθύνεται προς τον κόσμο της εργασίας και λέει: 'Κάντε τη δική σας Ανταρσία'. «Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει πως επιλέγουμε να δώσουμε τη μάχη ακόμα και στο γήπεδο του αντιπάλου. Και εκεί, εκτός έδρας, πάμε για το 'διπλό'».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, στην τοποθέτησή του τόνισε πως τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα έχουν ήδη αποτύχει στην προσπάθειά τους να στήσουν μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς την Αριστερά. «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει στις εκλογές και δεσμεύεται ότι “Στους φίλους του Τσοχατζόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή για τα δις που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Δεν τα 'φάγαμε μαζί' όπως μας έλεγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τα φάγανε αυτοί μαζί με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.»

Υπογράμμισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλώς μια αντιμνημονιακή δύναμη αλλά «προτείνει ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του καπιταλισμού. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά. Το γρανάζι δεν το κινούν αυτοί, αλλά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Χαλυβουργίας, του ALTER και όλων των ΜΜΕ, των νοσοκομείων και των σχολείων.»

Στο ερώτημα για την κυβερνητική προοπτική της Αριστεράς, ο Π. Κωνσταντίνου υποστήριξε πως «ρόλος της Αριστεράς και των κομμάτων της δεν είναι να πάρουν την κυβέρνηση μέσω κοινοβουλευτικού δρόμου. Ρόλος της Αριστεράς είναι να οργανώσει και να δυναμώσει τους αγώνες μέχρι την επαναστατική ανατροπή του συστήματος. Όπου η Αριστερά συμμετείχε σε κυβερνήσεις οδηγήθηκε σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.»

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, τόνισε πως «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή θα σημαίνει όχι απλώς ότι θα υπάρχει αντικαπιταλιστική παρουσία μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως ότι θα υπάρχουν βουλευτές έξω από τη Βουλή, μέσα στην πλατεία Συντάγματος που θα παλεύεουν για την ανατροπή των νόμων». «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ», συνέχισε, «είναι η δύναμη που είπε καθαρά από την αρχή: Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές, παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους. Υπάρχει άλλος άμεσος δρόμος να σωθούν οι εργαζόμενοι ο μονόδρομος της ανατροπής. Απέναντι στους εκβιασμούς για το ευρώ, εμείς λέμε καθαρά ρήξη με την ΟΝΕ, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ζητάμε εθνικοποίηση των τραπεζών, των στρατηγικών επιχειρήσεων που να περάσουν κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Το σύνθημα 'Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία' δεν είναι μόνο του παρελθόντος. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να το κάνουμε πράξη. Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ψήφος χαμένη, είναι ψήφος δύναμης για το κίνημα και την Αριστερά.»

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέοι, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια, οργανώνονται συνεντεύξεις Τύπου, όπου παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 20 Απρίλη.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ρούσης και Σπύρος Μαρκέτος, η Γιάννα Σακελλαρίου συνδικαλίστρια στο ΔΟΛ, ο ηθοποιός Κίμων Ρηγόπουλος, ο Σάββας Ψάλτης από το κίνημα τυφλών, η συνδικαλίστρια Σύλβια Κοιλάκου και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, Μαρία Στύλλου, Αλέκος Βερναρδάκης και Γιάννης Φελέκης.

Σε Αθήνα και Πειραιά, ενδεικτικά συμμετέχουν οι παρακάτω:

Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Χάρης Μανώλης, απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιωργος Παυλόπουλος, συνδικαλιστής στις τράπεζες και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, η Ελένη Καλαμπόκα, συμβασιούχος μιας μέρας στον Ιππόδρομο, ο Νίκος Καββαδάς, ειδικός γραμματέας της ΟΣΝΙΕ, Κώστας Καταραχιάς, γιατρός και μέλος της διοίκησης του σωματείου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Άλκης Ψυχογιός, γιατρός και μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στο Κρατικό Νίκαιας, οι Γιάννης Θεοχάρης και Βασίλης Συλαϊδής από τη διοίκηση του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η Φλώρα Παπαδέδε, συνδικαλίστρια της ΔΕΗ, ο Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στον αερολιμένα Αθηνών, η Στέλλα Ζούπα, συνδικαλίστρια στο χώρο του βιβλίου-χάρτου, η Χρυσούλα Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Παντελής Αυθίνος, γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΗΔΙΚΑ, ο Γιώργος Κοβιός, πρόεδρος του Σωματείου μισθωτών τεχνικών, ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΔΣ εργαζομένων ΜΟΔ, η Μαρία Ξιφαρά, μέλος ΔΣ εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός, η Τιάνα Ανδρέου, μέλος ΔΣ Σωματείου Κεφαλαιαγοράς, Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ εργαζόμενων ΔΕΠΑ.

Οι πανεπιστημιακοί: Παναγιώτης Σωτήρης, Τίνα Ζορμπαλά και Σπύρος Σακελλαρόπουλος.

Οι δημοσιογράφοι: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου, Τάσος Αναστασιάδης (ΔΟΛ) και ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ Γιώργος Δελαστίκ. Οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Ραχιώτης.
Ο Χρήστος Τουλιάτος από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Ο Παναγιώτης Μαυροειδής από την Πρωτοβουλία ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ.
Ο Νίκος Πυρουνάκης, από το κίνημα ενάντια στην οικοπεδοποίηση του Ελληνικού και η Παγώνα Στόμη, από το κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ Κερατέας.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρώην ευρωβουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», ο Τάσος Αναστασιάδης, συντονιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο», ο Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, όπως η Αναστασία Βεργάκη, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Ελένη Βαφειάδου αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ, και αγωνιστές που αναδείχτηκαν στο νεολαιίστικο κίνημα των τελευταίων ετών: Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Γράψας, Σοφία Τσάδαρη, Μαριάννα Τσίχλη, Νίκη Αργύρη, Σπύρος Δρίτσας, Ηλίας Κεφαλάς.

Επίσης, ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Αλέκος Παπασπυρίδης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης.

εδώ δεν είναι Σκόπελος είναι Αραβία !


και βάζει και cd για να μην κουράζετε καταλάβατε έτσι......

ΠΡΟΣ bloger τοπικα ρε Γιωργάκη ξυπνα η Σκόπελος έχει υποψήφιο βουλευτή


γιατί τσιμουδιά ποιους φοβάσαι?
αφού στην Σκόπελο εισε δεν το έμαθες ακόμη.......

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ


ΣΤΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ !

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΔΗ? ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΙΩΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΗ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ 
ΝΑ ΠΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ ΑΝΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΥΖΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ αποχή από τις εθνικές εκλογές, κλείσιμο των δήμων αλλά και αποκλεισμό των λιμανιών ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 εκπρόσωποι της τρόικας και η αποχή από αυτές τις εκλογές, συμφέρει πολλούς από αυτούς!Ταυτόχρονα δε, κάποιοι άλλοι "προσπαθούν" να μην περάσει αυτή η περικοπή στα δρομολόγια απειλώντας πως... δε θα στηθούν κάλπες!!! Ξεχνώντας (;;;) πως η αποχή από αυτές τις εκλογές, συμφέρει πολλούς από αυτούς, που θα βάλουν τη σφραγίδα τους για να μειωθούν τα δρομολόγια...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ 
παραμυθία της χαλιμας από τους δημάρχους και ψέματα όλα για το θέα Αθήναι είναι πέστε μας ρε δήμαρχοι της συμφοράς πότε κάνατε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις? αν έχετε @@@@ και θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι κάντε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις στα αλήθεια ,άλλα πως να κάνετε αφού με τους εφοπ-λιστές πίνετε καφεδάκι παρέα και δεύτερον είσαστε όλοι δεσμευόμενοι στα κόμματα της τρόικας
2)ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής αρνήθηκε να μιλήσει στο skopelos news σήμερα !!!
3)Επιστολή της επιτροπής αγώνα Σκοπέλου με Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Προς δημάρχους τον βόρειων Σποράδων και στην μαύρη κυβέρνησή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!
http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_3509.html

 Η δύναμή μας, δεν είναι στο διάλογο, στα παρακάλια, στις ψευτοαπειλές και στην υποταγή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ - Για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε για το γιορτασμό της 1ης ΜΑΗ. Αποφάσισε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αττική να πραγματοποιηθεί στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου στις 10π.μ., με κεντρικό σύνθημα «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης των εργαζομένων σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και ισοπεδώνεται κάθε εργατικό δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Η νίκη των εργαζομένων της χαλυβουργίας, θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Καλεί τα συνδικάτα, τις επιτροπές του ΠΑΜΕ να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση εργοδοτών – κυβέρνησης και τρόικας που ξετυλίγεται σε όλους τους χώρους, μετατρέποντας τον κάθε τόπο δουλειάς σε «χαλυβουργία».
Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπάρξουν εκδηλώσεις προετοιμασίας σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους δουλειάς και για να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κεντρικές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


Χθες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με τη διοίκηση της ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, επικαλούμενοι την κρίση, τη μείωση του τζίρου των καταστημάτων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, ζήτησαν τη μείωση των μισθών και τον περιορισμό των άλλων δικαιωμάτων, όπως επιδόματα – αποζημιώσεις – δώρα κλπ.
Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ – ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), συζητά το πάγωμα και τις μειώσεις μισθών καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι φορτωθούν ένα μέρος της κρίσης, πετσοκόβοντας τα δικαιώματά τους, θα μειώσουν την ένταση της επίθεσης, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.
Τα ίδια παραμύθια που λεν οι εργοδότες, τα αναμασάν και τα παπαγαλίζουν οι εκπρόσωποι (εκπρόσωποι να σου πετύχουν) των εργαζομένων.
Η συγκεκριμένη πλειοψηφία ήδη έχει υπογράψει για τα πολυκαταστήματα με το ΣΕΛΠΕ μειώσεις μισθών από τα 918€ μεικτό βασικό μισθό στα 903€.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή τη στάση της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων. Είναι η ίδια ακριβώς προδοτική στάση που ακολουθούν τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε δεκάδες ομοσπονδίες και εκατοντάδες συνδικάτα, διευκολύνοντας εργοδότες και κυβέρνηση στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πόσο ζωτικής σημασίας για τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους ζήτημα είναι η αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, σε βάρος αυτών των δυνάμεων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Το ψηφοδέλτιο για τους «Ανεξάρτητους Ελληνες»

ellinesΥποψήφιοι στη Μαγνησία στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» είναι οι: Αλεξίου Κων/νος επιχειρηματίας, Αναστασίου Αθανάσιος εκπαιδευτικός τεχνολόγος ηλεκτρονικός μηχανικός, Γιάννα Δέσποινα (Μπέττυ) δημοσιογράφος, Νέστορας Ιωάννης περιβαλλοντολόγος, μεταλειολόγος-μηχανικός, Πολύζου Μαρία ελεύθερη επαγγελματίας, Χρηστάκης Χρήστος επιχειρηματίας και Χρυσοβελώνη Μαρίνα δικηγόρος.
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Αύριο Παρασκευή, τα μεσάνυχτα, λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Το Πρωτοδικείο Βόλου θα μείνει ανοικτό έως τα μεσάνυχτα για την παραλαβή των αιτήσεων.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου ορίστηκαν τα 336 εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας, για τη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, τα τέσσερα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, που θα λειτουργήσουν στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου (Κύπρου - Λ. Βύρωνος), καθώς και ένα εκλογικό τμήμα φυλακών Κασσαβετείας στο Αϊδίνι.

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα

Κηδεύεται αύριο στις τέσσερις και μισή από το νεκροταφείο Χαλανδρίου, η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα, η οποία πέθανε χθες σε ηλικία 73 ετών από καρδιακό επεισόδιο.
Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς στο Ελεύθερο Θέατρο, ερμήνευσε ρόλους σε ταινίες του Νίκου Παπατάκη, τής Τόνιας Μαρκετάκη και άλλων σκηνοθετών και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: "Κίτρινος Φάκελλος", "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά". Η πιο πρόσφατη συνεργασία της στην τηλεόραση και στο θέατρο ήταν με τον Χάρη Ρώμα.
Τη θλίψη της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Συνελήφθησαν 53χρονος και 30χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο.

Δύο ακόμη άτομα, με οφειλές στο Δημόσιο, προσήλθαν αυτοβούλως χθες και σήμερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να παραδοθούν.
Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 53χρονος ημεδαπός, εργολάβος μεταλλικών κατασκευών, για οφειλές προς το Δημόσιο (μη απόδοση ΦΠΑ), που ανέρχονται σε 47.191 ευρώ.
Εξάλλου, τις πρωινές ώρες σήμερα (19-04-2012) στο Βόλο, προσήλθε στη Ασφάλεια αυτοβούλως και στη συνέχεια συνελήφθη, ένας 30χρονος ημεδαπός, έμπορος βιομηχανικών αερίων, για οφειλές προς το Δημόσιο (μη απόδοση ΦΠΑ), ύψους 31.400 ευρώ Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου με την κατηγορία της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 18 του Ν. 2523/97.

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ:


Πέρασαν 2,5 χρόνια με τη Σιωνιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πέρασαν 2,5 χρόνια με μια εχθρική προς τον Ελληνισμό Κυβέρνηση.
Πέρασαν 2,5 χρόνια με μια Βουλή ασχέτων ως προς τη δουλειά που εκλήθησαν να κάνουν. Μια Βουλή με βο(υ)λευτές πιόνια και μαριονέτες στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Μέσα στην οικονομική Άβυσσο που βυθίστηκε η Ελλάς, οι βουλευτές ασχολούνται με ρουσφετολογικές «ντροπολογίες» για ψηφοθηρία, διότι δεν υπάρχει πρωθυπουργός να τους βάλλει φραγμό, και ψηφίζουν μνημόνια που δολοφονούν τον Ελληνικό Λαό.
Η εφημερίδα Financial Times του Λονδίνου αποκαλεί τους «Έλληνες»
Πολιτικούς, προδότες και κλέφτες.
Μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια πέρασε πάνω από την Ελλάδα Αρμαγεδδώνας που κατάστρεψε την χώρα στο πέρασμά του.
Το μίσος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, καθρεπτίζεται στα πρόσωπά τους. Καλλίτερα να ήμασταν δυό χρόνια χωρίς κυβέρνηση, παρά με αυτή τη λαίλαπα που πέρασε πάνω από την Ελλάδα, και σάρωσε τα πάντα στο διάβα της.
Ισοπέδωσαν τη πατρίδα μας, τη χρεοκόπησαν, και πέσανε στα μαλακά!!
Απορώ πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διαμέλισαν τη χώρα, με την απώλεια εδαφών.
Είναι απορίας άξιον το γεγονός, πως βρέθηκαν όλα αυτά τα Σιωνιστικά στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε εκεί βρήκαν πολιτική στέγη
αφού ο Σοσιαλισμός είναι επινόηση του Σιωνισμού, και όλων αυτών των μυστικών Σατανικών οργανώσεων των πεφωτισμένων, Μασόνων,
της λέσχης Bilterberg του Ρότσιλντ, της τριμερούς επιτροπής του Ροκφέλερ, της λέσχης «κρανία και οστά» του Bush. Εκτός αυτών έχουμε τους Να’ι’τες, Τοξότες, και όλες αυτές τις διεθνείς αηδίες, οργανώσεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Έτσι λοιπόν συναντάμε μέσα στο Πανελλήνιο Σιωνιστικό Κίνημα, ονόματα ξενικής προελεύσεως που κατέχουν ηγετικές θέσεις μέσα στο Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο,
ακούγονται ονόματα όπως, Ανδρέας Μινέ’ι’κο-Παπανδρέου   Αμερικανικής ιθαγένειας, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Jeffrey Chant-Papandreou Αμερικανός, πρώην πρόεδρος του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ.  Τούρκογλου αγνώστων λοιπών στοιχείων.   Ιωσήφ του Παγκάλου (Εορτάζει τη Μεγάλη Δευτέρα), αγνώστων λοιπών στοιχείων, Hanna CoenBilterberg, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ονόματα όπως, Saragkousis, Hanna Saragkousi, Κοεντζόγλου, Louerdi, η Σκοπιανής προελεύσεως Ντούγκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όλοι αυτοί διακοσμημένοι με DRAGON, και άλλα Σιωνιστικά αστέρια. Όλοι αυτοί κρύβονται κάτω από Ελληνικά ονόματα, διότι με κακόηχα ονόματα όπως π.χ. το Τουρκικό  «Τούρκογλου» δεν θα μπορούσαν να πολιτευθούν.
Έτσι μεταμφιέζονται σαν τη Γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας…….
Ο λαός τους αποκαλεί τσιφούτηδες και τσιφούτισες, όπως π.χ. τη κυρία υποψήφια βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, η οποία άλλαξε την ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης επί Ν.Δ., και η οποία είναι η προσωποποίηση της τσιφούτισας. Όλοι αυτοί οι τσιφούτηδες δεν δίνουν στον άγγελό τους νερό που λέει ο λαός, και σήμερα πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού. Με όλους αυτούς θα γεμίσει και πάλιν η Βουλή των Ελλήνων, αφού η αφέλεια και επιπολαιότητα των σημερινών Ελλήνων έχει φθάσει στο Ζενίθ. Όλοι αυτοί βρήκαν στέγη μέσα στο Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ , με αποτέλεσμα τη μετατροπή της Ελλάδος, σε αποικία και προτεκτοράτο των Σιωνιστικών Δυνάμεων ΗΠΑ & Γερμανίας.
Όπου Σοσιαλισμός εκεί και Σιωνισμός!!! Και τανάπαλιν.
Όλοι  αυτοί παρέλαβον προ 2,5 ετών Ελληνικό κράτος, και παραδίδουν Σιωνιστική αποικία στη παγκόσμιο Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία. Σήμερα έχουν για προ’ι’στάμενο το κ.Παπαδήμο εκλεκτό τέκνο της τριμερούς επιτροπής του κ. Ροκφέλερ, όπως λένε τα ΜΜΕ, και δοτό Πρωθυπουργό απέξω.
Είναι τόσο ανθέλληνες που απέκρυψαν την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι έτσι θέλει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Δεν θέλουν υψηλό το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων!!! Φοβούνται τον Ελληνισμό οι ανθέλληνες, δοσίλογοι, και προδότες.
Μια ανακάλυψη που ίσως αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας γίνεται
προσπάθεια να θαφτεί, ο τάφος του μεγαλύτερου Έλληνα, του Μεγάλου
Αλεξάνδρου!!! Η Ελληνίδα αρχαιολόγος κυρία Σουβαλτζή ανακάλυψε το τάφο του Αλέξανδρου, κάτι που ανακοίνωσε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός αποσιώπησε και απέκρυψε
η «Ελληνική» κυβέρνηση των δοσιλόγων τσιφούτηδων πολιτικών, η οποία αποτελείται από διεθνιστικά και νεοταξικά πιόνια, οι οποίοι έθαψαν το θέμα για να μην ανέβει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα του Ισραηλινού πρέσβη στην Αίγυπτο, ο οποίος επισκέφθηκε τη κυρία Σουβαλτζή, και από όσα ειπώθηκαν πολλά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θάφτηκε η μεγάλη αυτή ανακάλυψη που θα έσωζε τη Μακεδονία μας…….
Είναι και αυτό μία από τις πολλές εθνικές προδοσίες που διέπραξαν
οι δοσίλογοι τσιφούτηδες πολιτικοί μας.
Ο κ. Παπαδήμος ήταν το όνειρο των δανειστών μας που έγινε πραγματικότητα, ύστερα από αγώνα και εισηγήσεις του κυρίου Καρατζαφέρη. Αυτό έκαναν οι «πατριωτικές» δυνάμεις, μας φόρεσαν καπέλο τον αχυράνθρωπο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Το δοτό πρωθυπουργό των τσιφούτηδων της Ν.Τ.Π.
Τι έχει πετύχει ο κ. Παπαδήμος μέχρι τώρα για την Ελλάδα;;; υποταγή στα μνημόνια των δανειστών και μόνο, δηλαδή οικονομική σκλαβιά.
Ας μας πεί ο κ. Παπαδήμος που είναι ο χρυσός της Ελλάδος;;; Είναι ή όχι στις τράπεζες των τσιφούτηδων προέδρων κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας;;;.
Γιατί επί προεδρίας του στη Τράπεζα Ελλάδος έδωσε 20 τόνους Ελληνικό χρυσάφι, μαζί με τον τσιφούτη Σημίτη (όνομα και πράμα), στις τράπεζες του Αρχιτσιφούτη Ρότσιλντ;;;
Γιατί η τράπεζα της Ελλάδος σήμερα είναι ιδιοκτησία του Ρότσιλντ;;;
Τι απέγινε ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος;; Εδόθη στις μεγάλες εταιρίες πετρελαίων των κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, ή όχι;;; Μετέτρεψαν τις Ελληνικές θάλασσες, σε διεθνείς θάλασσες, και την Ελληνική ΑΟΖ σε διεθνή ΑΟΖ, όπου ο κάθε άρπαγας παίρνει όποιο κομμάτι θέλει. Μπάτε σκύλοι αλέστε……
Δεν μας έφθαναν όση πολιτική ανικανότητα είχαμε, θέλαμε και το Παπαδήμο. Βρήκαμε μια μαριονέτα της GOLDMAN SACHS –όπως λένε τα ΜΜΕ- και τον κάναμε Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Τόσο «Μακάκες» είμαστε.
Ο κ. Παπαδήμος είναι από τους βασικούς συντελεστές της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδος.
Η Σιωνιστική Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου σήμερα αποτελείται από 40 Πασόκους Σιωνιστές υπουργούς. Όσα Σιωνιστικά ονόματα αναφέραμε πιο πάνω σήμερα είναι υπουργοί του κ.Παπαδήμου.
Εν όψει εκλογών ο κ. Παπαδήμος ασκεί τρομοκρατία στο λαό, ρίχνοντας το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή, έτσι εξυπηρετεί τον προδοτικό δικομματισμό των δοσιλόγων και εφιαλτών πολιτικών, διότι ο δικομματισμός που έφερε τη χώρα σε αυτή τη δραματική κατάσταση,
χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. 
Εδώ κρίνουμε χρήσιμο να παραθέσουμε ένα χιουμοριστικό
κείμενο του σκιτσογράφου ΣΤΑΘΗ, για ψυχαγωγία των αναγνωστών μας. « Η Ελλάς του κυρίου Παπαδήμου, (πρώην Γιωργάκη, πρώην Καραμανλή, πρώην Σημίτη), είναι αδύνατον να δεχθεί Επιτροπεία- δεν
την έχει ανάγκη, αφού είναι Προτεκτοράτο!
Ούτε ξένο  Διευθυντήριο χρειάζεται η μικρά πρώην διεφθαρμένη,- το νύν τιμία Ελλάς- είναι υπό Καθεστώς Εντολής.
Δεν χρειαζόμεθα  Γκαουλάιτερ,  έχουμε  Ύπατους Αρμοστές.
Ούτε Κομισάριους έχουμε ανάγκη, διαθέτουμε  Ανθυπάτους.
Και επιτέλους!!  Τη δημόσια διοίκηση την εποπτεύουν οι Γάλλοι.
Τη δημόσια περιουσία το Αγγλικό Δίκαιο. Την οικονομία οι Γερμανοί.
Την άμυνα οι Αμερικανοί. Τι άλλο θέλουν να επιτροπεύουν και μας
προσβάλλουν τόσο βάναυσα;;
Γιατί δηλαδή μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο και ετέθη υπό Καθεστώς
Κατοχής;; Δεν μας φθάνει το Τρίο Στούτζες της Τρόϊκας
 (Τόμσεν κλπ), για να μας κόβουν τους μισθούς και να μας βάζουν χαράτσια;;; Δεν μας αρκεί ο χερ  ΡΑΪΧενμπάχ για να μας ληστεύουν;;
Χρειαζόμαστε και άλλους βάφεν τοκογλύφους για να γίνουμε Μποτσουάνα;; Το ίδιο με μας δεν πεθαίνουν και μεταναστεύουν οι Πορτογάλοι στην Αγκόλα από το φάρμακο Μέρκελ;;;
Δεν χρειάζεται λοιπόν να μας στείλουν και άλλους αγάδες-επιτηρητές
(σιγά μη μας στείλουν και τη Λεγεώνα των Ξένων), τους παίρνουμε και μόνοι μας. Από Γερμανοτσολιάδες στην αποικία, να φάνε και οι κότες. Η Ελλάς ανήκει στη Δύση, δεν χρειαζόμαστε και άλλους Σταυροφόρους για να ανήκουν  οι μισθοί μας στην Ινδία,  τα παιδιά μας  στην Διασπορά, και το Αιγαίο στην  ΑΟΖ  της Τουρκίας.
Μπορούμε και μόνοι μας!!  Με κάθε τιμή: Ο Γενίτσαρος της Γειτονιάς,
Ο Ραγιάς της δουλειάς σας, ο Γραικύλος της συμμαχίας σας».       
Τι πέτυχε ο Παπαδήμος μαζί με τους υπουργούς του Jeffrey μέχρι τώρα;
Διέλυσαν τις ένοπλες δυνάμεις, η αμυντική ισχύς της χώρας είναι σε επίπεδα επικίνδυνα για την ασφάλειά μας, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να
«μπουκάρουν» ή να αγοράσουν τα νησιά μας, έδωσαν την Ελληνική ΑΟΖ  σε Αμερικανούς και Τούρκους, διέλυσαν τη παιδεία αφήνοντας τα παιδιά χωρίς βιβλία.
Σκλάβωσαν τη πατρίδα με δεύτερο μνημόνιο, PSI , δανειακές συμβάσεις που ποτέ δεν θα μπορέσει ο λαός μας να ξεχρεώσει.
Διέλυσαν το σύστημα ΕΣΥ που με τόσο κόπο και αίμα είχε φτιάξει ο λαός μας. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα Σκοπίων-Αλβανίας. Πολλαπλασίασαν την ανεργία, επέβαλλαν φόρους, (ων ουκ έστιν αριθμός), όλα αυτά τα χρήματα από φόρους και χαράτσια πάνε στις τράπεζες των τσιφούτηδων κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, αφεντικών του ΓΑΠ και Παπαδήμου. Δυσφήμισαν τους Έλληνες παγκοσμίως σαν διεφθαρμένους και τεμπέληδες, (ότι θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω,
και αγγέλοις και ανθρώποις), είπαν πολλά ψέματα στο λαό.
Έθεσαν την εθνική μας κυριαρχία υπό επιτήρηση και αμφισβήτηση.
Ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις για να βγούμε από τα αδιέξοδα της οικονομίας-χρεοκοπίας, αυτοί παραμένουν προσκολλημένοι στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Τη πατρίδα μας σήμερα κυβερνά
το τρίο  Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ, τα αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Αχυράνθρωποι σαν το Jeffrey-Papademos
και τη παρέα τους, είναι πιόνια στα χέρια της «Αγίας Τριάδος», των τσιφούτηδων. Ξεπούλησαν τον ορυκτό πλούτο της χώρας (πετρέλαια, χρυσό, ουράνιο, Φυσικό αέριο, κλπ) έναντι πινακίου φακής στα αφεντικά τους, από τον οποίο θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν τη χώρα εάν υπόγραφαν επωφελείς συμβάσεις για το δημόσιο. Σκανδιναβοί και Ρώσοι ζήτησαν την εκμετάλλευση με επωφελείς συμβάσεις 50%-50% και αρνήθηκαν, προτίμησαν να τα δώσουν στις εταιρίες των τσιφούτηδων αφεντικών τους κ.κ. Ρότσιλντ-Ροκφέλερ, με συμβάσεις 80%-20% δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο θα λαμβάνει μόνο 20% από το ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, και το 80% στις εταιρίες της «Αγίας Τριάδος», των τσιφούτηδων.
Η υπερδύναμη Ρωσία ζητάει ναυστάθμους σε Λήμνο και Σύρο, έναντι δισεκατομμυρίων ευρώ, και οι  αχυράνθρωποι του ΝΑΤΟ αρνούνται.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε-σύμφωνα με τα ΜΜΕ- να έλθει για τις εορτές του Πάσχα στην Ελλάδα, (Άγιο Όρος), και οι Γραικύλοι εφιάλτες του Ελληνισμού, αρνήθηκαν……(ΜΜΕ).
Τορπίλισαν τις συμφωνίες για τους αγωγούς ενέργειας με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα σήμερα να κρεμόμαστε από τις διαθέσεις των Σιωνιστών.
Γέμισαν τη χριστιανική Ελλάδα με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες,
(το Στρατό κατοχής της Παγκόσμιας Δικτατορίας-Ν.Τ.Π.) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να γίνουμε Λιβύη και Συρία. Σήμερα η ασφάλεια της χώρας είναι στα χέρια της τριάδος Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ. Επέβαλλαν το τέλος ακινήτων (χαράτσι μέσω ΔΕΗ), και τώρα προγραμματίζουν το φόρο ιδιοκατοίκησης, δηλαδή στο δικό μας σπίτι, θα πληρώνουμε φόρο-ενοίκιο, και όλα αυτά τα χρήματα πάνε στις τράπεζες της Αγίας Τριάδος  Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ και ΣΙΑ.
Ξεπούλησαν όλη τη Δημόσια περιουσία στην «Αγία Τριάδα»……
Εν κατακλείδι για τον ξενόφερτο Παπαδήμο έχουμε να πούμε,
«Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς»…………
Όλα αυτά τα κάνουν για να τους στηρίζει η «Αγία Τριάς» στην εξουσία.
«Εζήλωσαν τη δόξα των ανθρώπων μάλλον υπέρ την δόξαν του Θεού»
λέγει το ιερόν Ευαγγέλιον. Εμείς τους λέμε «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές»……         
                                    
Από το διαδίκτυο πληροφορούμεθα. Blog: «Ξυπνήστε Ρε!!!»
Πρίν από χρόνια, είχα ακούσει κάποιον μεγαλοπαράγοντα των διεθνών αγορών στη Νέα Υόρκη, γνωστό «φίλο» της Ελλάδος και με εμπλοκή σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά σκάνδαλα των τελευταίων δύο δεκαετιών, να λέει για το Λουκά Παπαδήμο: «Είναι πιστός σαν σκυλί στο Ροκφέλερ, και τελείως αστοιχείωτος για τη θέση που κατέχει.
Αυτό τον κάνει δυο φορές πιο πιστό.» Τότε ο κ.Παπαδήμος ήταν ακόμη
Αντιπρόεδρος της πανίσχυρης  Σιωνιστικής Ε.Κ.Τ. και επειδή συμμεριζόμουν απόλυτα αυτή τη παρατήρηση, «πιστό σκυλί»  και
«αστοιχείωτος», από τη πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως διοικητής
της Τράπεζας της Ελλάδος στη δεκαετία του ’90, δεν μου έκανε καμιά
ιδιαίτερη εντύπωση το σχόλιο αυτού του μεγαλοπαράγοντα.
Για μένα τότε ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας από τους πολλούς άχρωμους και άοσμους «τεχνοκράτες» που μπορούν να ξεχωρίσουν από τους γύρω τους μόνο από το χρώμα ή τα σχέδια της γραβάτας τους.
Χωρίς να έχουν κανένα μα κανένα άλλο προσόν ευφυϊας, ή ιδιοσυγκρασίας, επιβιώνουν στις αυλές των ισχυρών ηγεμόνων της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής σαν τυπικοί σφουγκοκολάριοι.
Μόνη τους ικανοποίηση οι πλουσιοπάροχες αμοιβές.
Δεν είναι δα και λίγο για κάποιον που δεν έχει τα πνευματικά προσόντα να γίνει ούτε καν ένας καλός ψιλικατζής της γειτονιάς, να αναδειχθεί στα ύψιστα αξιώματα της χώρας του.
Που να ήξερα ότι μετά από λίγα χρόνια θα τον είχαμε πρωθυπουργό στην Ελλάδα και μάλιστα δοτό.
Έτσι κάθε φορά που ακούω δηλώσεις του κ.Παπαδήμου, κάθε φορά που διαβάζω τις συνεντεύξεις του, η ρήση το «πιστό σκυλί, αλλά τελείως αστοιχείωτος» μου έρχεται αυθόρμητα στη μνήμη .
Εμείς λέμε, «τι καλό είναι να έχει κανείς μέσον τον Ροκφέλερ,
μέχρι Πρωθυπουργός γίνεται.»
Και πώς να μη μου έρθει στη μνήμη όταν τον ακούς να λέει:
«Είναι σημαντικό να επισημανθεί κάτι που επισήμανα επίσης κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι τα τελευταία δύο έτη, δηλαδή το 2010 και το 2011 (Κυβέρνηση Jeffrey),  η Ελληνική οικονομία ανέκτησε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει μεταξύ του 2000 και του 2009,  έναντι όλων των εμπορικών της εταίρων, και ανέκτησε επίσης το 50% περίπου της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει κατά τη δεκαετία 2000-2009 έναντι των εταίρων της στην ευρωζώνη», είπε σε συνέντευξη τύπου στις 31/01 και μας άφησε άφωνους!!! Και ακάθεκτος συνέχισε: «Αυτό δείχνει ότι η προσαρμογή της οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μέσα σε δυό χρόνια. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πρόσθετα βήματα προκειμένου η Ελληνική οικονομία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε ένα επίπεδο που θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη, και θα συμβάλει στη σταδιακή απορρόφηση της ανεργίας.»
Είναι καλά ο άνθρωπος;; Ξέρει τι λέει;; Πως είναι δυνατόν να μιλά για ανάκτηση ανταγωνιστικότητας σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση;; Τέτοιες ανοησίες δεν έχει τολμήσει να πεί ούτε ο ΓΑΠ. Και να φαντασθεί κανείς ότι μας τον πλασάρουν σαν «ειδικό»!!
Ο κ.Παπαδήμος μπορεί να διορίστηκε ως «πιστό σκυλί» των διεθνών τσιφούτηδων, στη πρωθυπουργία της χώρας, για να επιτελέσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει από το εξωτερικό, αλλά δεν σταματά να χαρίζει τη δυστυχία στον Ελληνικό λαό, με τους τσιφούτηδες υπουργούς του, επιδεικνύοντας απλόχερα την άλλη πολύ χρήσιμη ιδιότητά του, δηλαδή το πόσο «αστοιχείωτος» και άτολμος είναι.
Την ανικανότητά του απέδειξε στην απεργία των Ναυτικών όπου ήταν
ανίκανος να επιλύσει ένα απλό εργατικό πρόβλημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω έλλειψης αποφασιστικότητας και πρωτοβουλιών. Σκεφθείτε αυτός ο άνθρωπος τι θα πράξει όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Θα  χ…… επάνω του.
Ούτε θέλω να το σκέπτομαι ότι σε περίοδο πολέμου, θα έχουμε Παπαδήμο πρωθυπουργό. Θα πράξει ότι τον διατάξει ο Ροκφέλερ!!!
Ο άνθρωπος αυτός έχει προγραμματιστεί να εκτελέσει μια μοναδική αποστολή: την επιβολή πάση θυσία των ίδιων πολιτικών και προγραμμάτων που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή!!!
Είναι ανίκανος να παράγει πολιτικές και να λαμβάνει γενναίες αποφάσεις.
Τώρα έχει προγραμματισθεί (σαν Ρομπότ) στο πως θα αποτελειώσει έναν ολόκληρο λαό, και μια ολόκληρη χώρα.
 Έτσι τον έχει προγραμματίσει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία της «Αγίας Τριάδος» Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ της Ν.Τ.Π. και παγκοσμιοποίησης.
Μέχρι τότε πως θα επιβιώσουν οι άνεργοι που ήδη έχουν φτάσει επίσημα στο ½ της απασχόλησης;;;
Πως θα επιβιώσει το 50% του Ελληνικού πληθυσμού που ήδη έχει πέσει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας;;;
Πόσο χρόνο τους δίνει ο κ. Παπαδήμος;;; Πόσο νομίζει ότι μπορούν να περιμένουν πριν δούν τα ραδίκια ανάποδα;;; Αυτά δεν ενδιαφέρουν το κ.Παπαδήμο. Τον ενδιαφέρει οι παγκόσμιοι τσιφούτηδες να είναι καλά.
Όλα αυτά ο κ. Παπαδήμος αδυνατεί να αντιληφθεί, αφού σαν τραπεζίτης ήταν στην υπηρεσία των τσιφούτηδων ντόπιων και διεθνών!
              ΟΙ  ΔΕΚΑ  ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ  Ν.Τ.Π.
           ----------------------------------------------
Εδώ κρίνουμε σκόπιμο και χρήσιμο για ενημέρωση των αναγνωστών μας, να παραθέσουμε τις 10 εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, όπως αυτές χαράχτηκαν επάνω σε λίθινες στήλες-κολώνες στη πολιτεία της Γεωργίας των ΗΠΑ. (Governing stones
of Georgia). Δείτε τις δέκα συγκλονιστικές οδηγίες των διεθνών τσιφούτηδων δικτατόρων.
Ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες.
Ένα μήνυμα γραμμένο σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες.
Ένα μήνυμα σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής.
1.-Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 πληθυσμό
     σε συνεχή ισορροπία με τη φύση!!!
2.-Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και πολυμορφία.
3.-Ενώστε την ανθρωπότητα, μέσω μιας νέας ζωντανής γλώσσας.
4.-Τιθασεύστε το πάθος, τη πίστη, τη παράδοση, και όλα τα πράγματα
με ψύχραιμη λογική.
5.- Προστατεύετε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και
δίκαια δικαστήρια. ( Σαν αυτό της Χάγης…….)
6.- Αφήστε  όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
(Σαν αυτό της Χάγης ……. Τώρα σωθήκαμε…..)
7.-Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
8.-Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
9.-Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας
την αρμονία με το άπειρο.
10.- Να μην είστε καρκίνος για το πλανήτη, αφήστε χώρο για τη φύση.
Εξακολουθείτε ακόμη να κατηγορείτε ορισμένους από εμάς ότι βλέπουμε παντού συνωμοσίες;;; ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ…… Τέλος.-
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ για τη πατρίδα μας.

                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                    Διεθνολόγος.-
                                    E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Πηγές:
----------
1.- enikos.gr
2.- Ξυπνήστε Ρε!!!

ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής αρνήθηκε να μιλήσει στο skopelos news σήμερα !!!


πήγαμε να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε στο πρόβλημα με την περικοπή των δρομολογίων άλλα ήταν μαζί με τον κύριο φιδάκι και κεσμετζη και δεν δέχτηκε ούτε να μας δει ενώ είναι υποχρεωμένος και σύμφωνα με την ανακοίνωση στην είσοδο ότι δέχεται δημότες  μέχρι της 13,00 εμείς ήμασταν εκεί στης 12 το μεσημέρι ,
μόνο όσοι γράφουν καλά λόγια δέχεται να μιλάει ο κύριος Μιχελής αμ δεν θα σου κάνουμε την Χάρη να γίνουμε ορτινατζες

παραμυθία της χαλιμας από τους δημάρχους και ψέματα όλα για το θέα Αθήναι είναι πέστε μας ρε δήμαρχοι της συμφοράς πότε κάνατε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις? αν έχετε @@@@ και θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι κάντε ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις στα αλήθεια ,άλλα πως να κάνετε αφού με τους εφοπ-λιστές πίνετε καφεδάκι παρέα και δεύτερον είσαστε όλοι δεσμευόμενοι στα κόμματα της τρόικας


Κοινή επιστολή, μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων έστειλαν οι 3 δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων προς την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία κοινοποιούν στους πολιτικούς αρχηγούς, στους βουλευτές του νομού, στην περιφέρεια και στον ΕΟΤ και στην οποία αναφέρουν:
 

κάντε τώρα ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις

Επιστολή της επιτροπής αγώνα Σκοπέλου με Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Προς δημάρχους τον βόρειων Σποράδων και στην μαύρη κυβέρνησή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!

«Η ταλαιπωρία των επιβατών στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα των ακτοπλοϊκών  συγκοινωνιών των νησιών μας  είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ». 

«Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση που διοργανώνουν οι δήμαρχοι των βόρειων Σποράδων με αποχή από τις εκλογές και ορισμένοι φορείς  κινείται στη λογική του "μικρότερου κακού" και δεν ανοίγει δρόμους για ουσιαστική λύση του προβλήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τον νησιών μας». 

 «Καλούμε τους κατοίκους τον βόρειων Σποράδων  και τα ταξικά συνδικάτα, να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους νησιώτες και τους ναυτεργάτες για:

Εθνικό Δημόσιο Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση τον νησιών μας, χειμώνα - καλοκαίρι, με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.
Αντικατάσταση  του "Πήγασος εξπρές " και του "Σαντορίνη εξπρές " που είναι και τα δύο υπέργηρα πλοία και επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών.
Μείωση των τιμών των εισιτηρίων πλοίων. Καμία μείωση των δρομολογίων . Καθημερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. τής Σκιάθου Σκοπέλου και Αλόννησου
Πλήρη κάλυψη των πλοίων με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού για ασφαλή ταξίδια.
Πλήρη κάλυψη εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Άμεση διαμόρφωση του λιμανιού της Σκοπέλου Σκιάθου Αλόννησου για την ασφαλή προσέγγιση πλοίων».

Επιτροπή αγώνα Σκοπέλου 

Σποράδες: αποχή από τις εκλογές


Με δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και με αποχή από τις εκλογές, απειλούν οι φορείς των νησιών
Με αποχή από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, κλείσιμο των δήμων, καθώς και αποκλεισμό των λιμανιών προειδοποιούν οι Δημοτικές Αρχές των νησιών των Βορείων Σποράδων, στην περίπτωση κατά την οποία εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η πρόταση της Hellenic Seaways σχετικά με την εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα από το Βόλο το χρονικό διάστημα μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Οι δήμοι ζητούν δρομολόγια σε καθημερινή βάση με συμβατικό πλοίο. Στη σχετική απόφαση κατέληξαν χθες, με την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο θα αποσταλεί στην αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, στο πλαίσιο του περιορισμού των λειτουργικών της εξόδων λόγω οικονομικής κρίσης, υπέβαλε πρόταση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για περικοπή των δρομολογίων της από το λιμάνι του Βόλου προς τα αντίστοιχα των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Σύμφωνα με την πρόταση, από τις 24 Απριλίου και μέχρι τις 15 του ερχόμενου Ιουνίου θα εκτελούνται τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή, από το Βόλο προς τα νησιά.
Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και η εκτέλεση, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ενός δρομολογίου του φλάινγκ κατ τα Σάββατα με αναχώρηση από το Βόλο και ενός αντίστοιχου τις Κυριακές με αναχώρηση από τα νησιά.
Η πρόταση βρίσκεται ήδη προς έγκριση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Χθες συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, ενώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις μεταξύ των Δημοτικών Αρχών και φορέων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να διαχωρίζει τη θέση της, ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο άλλων δήμων, θα αποσταλεί στην αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι Δημοτικές Αρχές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση κατά την οποία εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η πρόταση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το πλάνο των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει αποχή από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, κλείσιμο των δήμων και αποκλεισμό των λιμανιών των νησιών, προκειμένου να καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων.
Όπως ορίζεται στο σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως με την εγκριτική υπογραφή του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην πρόταση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Οι Δημοτικές Αρχές ζητούν την άμεση απόσυρση της πρότασης και την εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το λιμάνι του Βόλου προς τα αντίστοιχα των νησιών των Βορείων Σποράδων σε καθημερινή βάση με συμβατικό πλοίο.
Όπως υποστηρίζεται, με την περικοπή των δρομολογίων σε τρία την εβδομάδα το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος, θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών και των επισκεπτών, αλλά και στην τροφοδοσία των νησιών με είδη πρώτης ανάγκης.
«Στην περίπτωση κατά την οποία» επισημαίνει ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης «δεν έχουμε δρομολόγια σε καθημερινή βάση, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Με την έγκριση της απόφασης θα κλείσουμε τους δήμους, οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης. Θα αποκλείσουμε τα λιμάνια, προκειμένου να καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων και δεν θα επιτρέψουμε να στηθούν κάλπες στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν υποχωρούμε, διότι, αν μέχρι τις 15 του ερχόμενου Ιουνίου τα δρομολόγια περιοριστούν σε τρία την εβδομάδα, θα καταστραφούμε. Με την υπογραφή της έγκρισης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην πρόταση της Hellenic Seaways ξεκινάμε αμέσως δυναμικές κινητοποιήσεις. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση με το αρμόδιο Υπουργείο για την εκτέλεση δρομολογίων καθημερινά με συμβατικό πλοίο και είναι υποχρεωμένη να την τηρήσει» τονίζει ο Δήμαρχος Σκιάθου.
Από την πλευρά του, τέλος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής σημειώνει ότι «βρεθήκαμε προ τετελεσμένων, ξαφνικά και απροειδοποίητα η Hellenic Seaways θέλει να περικόψει τα δρομολόγιά της και να αποκλείσει ακτοπλοϊκά τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Δεν είναι δυνατό να περικοπούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τα αντίστοιχα των νησιών των Βορείων Σποράδων σε τρία την εβδομάδα και μάλιστα με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Συνέπεια θα είναι οι κάτοικοι των νησιών μας να μην μπορούν να μετακινούνται από και προς το Βόλο, οι επισκέπτες μας να μην έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις διακοπές τους, ενώ προβλήματα θα προκύψουν στην τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση κατά την οποία εγκρίνει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την πρόταση της πλοιοκτήτριας εταιρείας» καταλήγει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου