Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Ευχές στον Γιώργο Αναγνώστου υποψήφιο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Ν. Μαγνησίας!!!

 Σύντροφε Γιώργο
σου εύχομαι ολόψυχα καλόν αγώνα και καλή επιτυχία! Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα στη Βουλή, αυτοδημιούργητους, ιδεαλιστές, ηθικούς και τίμιους, ικανούς και πάνω απ’ όλα αγνούς πατριώτες  Ελπίζω να διατηρήσεις την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου και την ακλόνητη πίστη στις αρχές της ιδεολογίας μας. . Είσαι άξιο παλληκάρι και ένα φως ελπίδας και ικμάδας στα  ψηφοδέλτια του ΚΚΕ
Ελπίζω και σου εύχομαι  να μπορείς  να εμπνέεις 18χρονους έφηβους και να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση σε όλοι την Σκόπελο
σύντροφε Γιώργο
 O Μαρξ αποδέχεται την έννοια της κοινότητας που δημιούργησε ο Ρουσώ, βασική του θέση όμως είναι ότι αυτη δεν αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Η κοινωνία εμφανίζεται διαιρεμένη σε τάξεις των οποίων τα συμφέροντα αντικρούουνται διαρκώς.
Στόχος κάθε τάξης είναι ο έλεγχος των μέσων παραγωγής. Η τάξη που τελικά το κατορθώνει αυτό είναι εκείνη που κυριαρχεί και που διαμορφώνει την κοινωνική υπερδομή (την ιδεολογία, την ηθική, το θεσμικό πλαίσιο) με τέτοιο τρόπο ώστε να συντηρεί την κυριαρχία της. Η ανώτερη μορφή ταξικής πάλης είναι ο πολιτικός αγώνας, η πάλη δηλαδή εναντίον της τάξης των εκμεταλλευτών ως συνόλου και της εξουσίας της σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το ανώτερο στάδιο του πολιτικού αγώνα είναι η κοινωνική επανάσταση, που έχει ως καθήκον την αντικατάσταση των παλαιών παραγωγικών σχέσεων με καινούριες. Ο χαρακτήρας μιας επανάστασης καθορίζεται από το είδος των αντιθέσεων που λύνει και απο το καθεστώς που εγκαθιδρύει. Το βασικό στην κοινωνική επανάσταση είναι το πρόβλημα του περάσματος της εξουσίας στα χέρια των εκπροσώπων των νέων παραγωγικών σχέσεων. Η κοινωνική επανάσταση δεν τελειώνει εδώ αλλά πρέπει να προχωρήσει στην οικοδόμηση των νέων παραγωγικών σχέσεων. Η οικοδόμηση αυτή γίνεται μέσα απο συνθήκες ταξικής πάλης που εξακολουθεί να διεξάγεται και μετά την κατάκτηση της εξουσίας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς για Νίκη
το skopelos news θα σε στηρίξει με όλες του της δυνάμεις  του.
ΗΛΙΑΣ .Π

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλους τους νομούς – νέα πρόσωπα το 60%

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλους τους νομούς – νέα πρόσωπα το 60%

Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ είναι και ο Γιώργος Αναγνώστου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Σκόπελο,!!!Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας είναι οι:

Γιώργος Αναγνώστου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Σκόπελο,

Γιώργος Λούμας, Γραμματέας N.E. Μαγνησίας του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ,

Αποστόλης Νάνος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου,

Κωσταντίνα Ρηγάκη, εκπαιδευτικός, μέλος Γραμματείας Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μέλος ΔΣ Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου,

Αποστόλης Ριζόπουλος, δάσκαλος, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., δημοτικός σύμβουλος Βόλου,

Ρίτσα Ρούσση- Κωττή, πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου,

Κώστας Στεργίου, μεταλλεργάτης, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος βενιζέλος τι σχέση έχει με την εταιρία αυτή . και το παλάτι που ετοιμάζουν να χτίσουν στην Σκόπελο?

Η ΤΑΜΠΕΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΘΕΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ
Oλοι η Σκόπελος έχει θέμα αυτές τις μέρες το ακίνητο μπακλαβάς η πρώην ταβέρνα δειλινά το καλύτερο κομμάτι στην Σκόπελο και συζητάνε ότι ο κύριος βενιζέλος είναι ιδιοκτητης ενός από τα τέσσερα πολυτελές κτίρια που θα κατασκευασθούν ,και υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά αφού στα 100 μετρα είναι η βίλα του πεθερού του μπακατσέλου εμείς θα είμαστε σε συνεχή ενημέρωση να μάθουμε περισσότερα

Ο αγαπημένος των πατριωτών του κώλου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όταν διάβασα την είδηση για την υποψηφιότητα με το ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, δέν μπόρεσα να συγκρατήσω τα γέλια μου!!!

Όχι γιατί ο κ. Δελαστίκ θα είναι υποψήφιος βουλευτής (εδώ είναι ο κ. Λιάρος...) αλλά γιατί είναι αμέτρητα τα άρθρα του που έχουν φιλοξενηθεί σε "κεντροδεξιά" Blogs με σκοπό να ... πλήξουν την ΝΔκαι τον Α. Σαμαρά που συμμετείχε στην κυβ. Παπαδήμου ...

Γέλασα γιατί φανταζόμουν ότι έβλεπα τα μούτρα των διαχειριστών αυτών των "Δεξιών" blogs όταν μάθαιναν ότι τόσο καιρό, διαφήμιζαν τον υποψήφιο βουλευτή του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της Άκρας Αριστεράς Σύμφωνοι, ο κ. Δελαστίκ έχει πολύ περισσότερες εμφανίσεις σε αυτά που το κόμμα του έχει καταχωρήσει σε "καθεστωτικά" ΜΜΕ, και σύμφωνοι περισσότερα είναι τα άρθρα του που βασίζονται στην φαντασία του συγγραφέα παρά σε "αποδείξεις"...

Πιθανότατα γιαυτό θα έχει καλή επιτυχία ο κ. Δελαστίκ.
Οι χειριστές τωνανθελληνικών σεναρίων, των ιστοριών τρόμου και διαπλοκής , πάντα είχαν το δικό τους κοινό στην χώρα μας.

Όποιος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις μπορεί να κάνει μέχρι και κόμμα στην χώρα αυτή.
ΑΡΚΕΙ να προβληθεί καταλλήλως...
Όποιος έχει διαβάσει άρθρα του , καταλαβαίνει ...
Τελικά αυτές οι εκλογές έχουν βαλθεί να ρίξουν κάθε προσωπείο !!!

http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_13.html#more

Θα έχουμε μανούβρες με τα δρομολόγια των πλοίων στην Σκόπελο!


μαθαίνουμε περίεργα πράγματα από επιβάτες που πήγαν να κλείσουν εισιτήρια θα έχουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε

«Όχι» δικαστών στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους

Διαφωνούν με τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς ζητώντας την εξαίρεσή τους για λόγους προστασίας των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.

Με επιστολή που απέστειλαν έξι δικαστικές ενώσεις προς το πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακής κατάστασης της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη ανάρτηση έστω και μία φορά των προσωπικών τους στοιχείων που αφορούν μεταξύ άλλων την ταυτότητα, τις διευθύνσεις ή ακόμη και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς γιατί όπως υποστηρίζουν δημιουργείται κίνδυνος για τη ασφάλεια τη δική τους αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους. Για το λόγο αυτό ζητούν να γίνει εξαίρεση σ’ αυτούς απ’ την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που προβλέπεται από το αρ.3 του ν. 4065/2012.

Παράλληλα, οι δικαστικές ενώσεις υπέβαλλαν ερώτημα στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με το οποίο ζητούν να γνωμοδοτήσει η Αρχή αν είναι συμβατή με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων η απόφαση αυτή της Βουλής «ενόψει των κινδύνων που ενέχει η δημοσιοποίηση των προσωπικών και περιουσιακών στοιχείων των ανωτέρω υπόχρεων και των προστατευόμενων αυτών μελών και η ευχερής πρόσβαση σε αυτά οποιουδήποτε πέραν των αρμοδίων προς έλεγχο οργάνων.

Οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κ. Αργύρη ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών και η ανάρτισή τους σε κοινή θέα « θα προκαλέσει τους κινδύνους που προαναφέραμε και δεν θα είναι εφικτή μετά από αυτό οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση» Στην επιστολή σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Όπως είναι γνωστό η δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνει την αναφορά συγγενικών προσώπων, λεπτομερή έκθεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου και συνυποβάλλεται μαζί με την φορολογική του δήλωση, το Ε-9 και τους τίτλους κτήσεως αυτών. Οφείλουμε, ενόψει αυτών, να εκθέσουμε σε εσάς τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και στις περιπτώσεις των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η φύση των καθηκόντων τους, η οποία τους τοποθετεί στο κέντρο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαδίκων. Ειδικότερα, είναι προφανές ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζομένων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας) των τραπεζικών μας λογαριασμών κλπ, πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο. Σημειώνουμε ότι ήδη εκκρεμεί αίτημά μας για την εξέταση του ζητήματος που έχει προκύψει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως κατά την αρμοδιότητα σας ,ως αυτή περιγράφεται στην ανωτέρω διάταξη, καθορίσετε τον τρόπο ανάρτησης των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έτσι ώστε να μην αποκαλύπτονται τα ανωτέρω κρίσιμα στοιχεία. Θα πρέπει να επισημάνουμε την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, δεδομένου ότι η δημοσιοποίηση έστω και για μια φορά των στοιχείων αυτών θα προκαλέσει τους κινδύνους που προαναφέραμε και δεν θα είναι εφικτή μετά από αυτό οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση».

Μείνετε συντονισμένοι στο skopelosnews αποψε θα έχουμε μια μεγάλη αποκάλυψη!


Mαζί Ανεξάρτητοι Έλληνες και Άρμα Πολιτών - Γεγονός το πατριωτικό μέτωπο


Την δεύτερη θέση, με προοπτική να κτυπήσει ακόμα και πρωτιά σε περίπτωση που συνεχιστεί η μείωση των ποσοστών της ΝΔ και εξακολουθήσει η δυναμική των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κτυπά πλέον το Κίνημα του Πάνου Καμμένου, μετά την αποδοχή από τον Γιάννη Δημαρά της πρότασής του να συνεργαστούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το Άρμα Πολιτών.
Σε επίπεδο ποσοστών το Άρμα Πολιτών συγκέντρωνε περί το 2% στις δημοσκοπήσεις, αλλά σε επίπεδο δυναμικής το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο.Πρόκειται πλέον για ένα ευρύ διαπαραταξιακό πατριωτικό μέτωπο που ξεκινά από την δεξιά και φτάνει μέχρι την Αριστερά και ήδη έχει προκαλέσει τριγμούς τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ.
Βουλευτής της ΝΔ σημείωνε πριν λίγο στο defencenet.gr αναφορικά με την συνεργασία ότι "Έτσι όπως πάει ο Πάνος θα περάσει το ΠΑΣΟΚ".
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με ανακοίνωσή τους, όπως ήδη έγραψε το defencenet.gr απηύθυναν δημόσιο κάλεσαμ στον Γ.Δημαρά, με ανακοίνωσή τους, αναφέροντας ότι "οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών". «Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας» ανέφεραν.
Ο κ. Καμμένος εκθείασε δημόσια τον κ. Δημαρά, σημειώνοντας ότι τον τιμά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τονίζει: «Άλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών».
Αμέσως ανταποκρίθηκε ο Γ.Δημαράς που όμως ταυτόχρονα εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων.
«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν», υποστηρίζει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και διευκρινίζει ότι ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα τους προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο κ. Δημαράς, αν και επισημαίνει τη διαφορετική πολιτική καταγωγή των δύο κομμάτων, αποδέχεται τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία, όπως διευκρινίζει, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, όπως τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας και ο σεβασμός του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γράμμα από έναν μετανάστη στη Γερμανία

O «Dr.Vladimiros», όπως είναι το διαδικτυακό του ψευδώνυμο, είναι Έλληνας που ζει τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία. Από εκεί παραθέτει την προσωπική του εμπειρία με βάσει τις συνθήκες διαμονής του στη χώρα. Προς γνώση και προβληματισμό...
«Η Γερμανία με απόφασή της που δεν την ξέρει κανείς και πέρασε κάτω από το τραπέζι, από το Γενάρη έκοψε όλα τα επιδόματα ανεργίας και το κοινωνικό σύστημα, όχι μόνο από τους εκτός Ευρώπης μετανάστες αλλά και από τους πολίτες της ΟΝΕ που δεν είναι Γερμανοί.

Σας παραθέτω λοιπόν την προσωπική μου εμπειρία.

Βρίσκομαι στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Λειψία από τον Οκτώβρη. Ήρθα εδώ για πολλούς και διάφορους λόγους και για τον πιο σημαντικό, έχω εδώ δυο κόρες, η μαμά τους είναι φίλη μου και Γερμανίδα και θέλω να μεγαλώνουν κοντά μου.

Το καθεστώς εδώ για κάποιον που ήταν πολίτης της ΟΝΕ ήταν το εξής:

Έπρεπε να δηλώσω ότι είμαι εδώ, ότι ζω εδώ, πράγμα που το έκανα και μετά από τρεις μήνες διαμονής θα είχα το δικαίωμα να μπω σε πρόγραμμα εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, επίδομα ανεργίας και τα λοιπά.

Μετά τους τρεις μήνες λοιπόν άρχισε για μένα μια απίστευτη γραφειοκρατική περιπέτεια, να μαζεύω, να συμπληρώνω χαρτιά και να με τρέχουν από γραφείο σε γραφείο, δίχως να μου λένε ότι στην τελική δεν δικαιούμαι τίποτα. Όλο αυτό τον καιρό πέρασα πολύ δύσκολα, για να σας δώσω να καταλάβετε, μόνο το εισιτήριο για το τραμ, μόνο να πας είναι 2.10 ευρώ, πέρα δώθε στις υπηρεσίες.

Με βάλανε να κάνω ασφάλεια, να κάνω τραπεζικό λογαριασμό, να τους πάω πιστοποιητικά, εφορίες, νοσοκομεία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και όλα αυτά μετά το τρίμηνο.

Δηλαδή με τρέχουν τώρα σχεδόν 2 μήνες για να πάρω χθες την απάντηση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με αυτή που είχα πάρει πριν από μια βδομάδα.

Η κυρία λοιπόν αυτή στο termin C του job center και στην ομάδα 293 μου είπαν τα εξής:

"Δε μπορούμε εμείς εδώ πέρα να ταϊζουμε όλους τους τεμπέληδες που θα μαζευτούν στη χώρα μας, από Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Μα εσείς είστε μουσικός... Μπορείτε άνετα να βγάλετε αρκετά χρήματα στο δρόμο" μου είπε ειρωνικά και απαξιωτικά και με έστειλε να βγάλω μια ενημέρωση του τραπεζικού μου λογαριασμού, δηλαδή πόσα χρήματα έχω μέσα και να τους την στείλω ταχυδρομικός, να βγάλω ιδιωτική ασφάλεια με δικά μου χρήματα και μετά μου είπε πως θα εξετάσουν το αίτημα μου και ότι θα μου απαντήσουν μετά από τρεις βδομάδες.

Να σημειώσω ότι είμαι άνεργος εδώ στη Γερμανία και ότι δεν έχω σπίτι για να μείνω και ότι δουλειές δεν υπάρχουν και ότι δεν ξέρω και τη γλώσσα και μου έλεγαν ότι θα με στείλουν σε δωρεάν σχολείο για μετανάστες μα τώρα πια δεν υπάρχει.

Όλοι οι προηγούμενοι υπάλληλοι, εκτός από μια φασίστρια στο υπουργείο εργασίας που μου έβγαλε την παναγία, με εξυπηρετούσαν με το πριν τον Γενάρη καθεστώς κι ας είχαν περάσει οι προθεσμίες... Να υποψιαστώ ότι με δουλεύανε;

Να σκεφτώ ότι τόσο καιρό οργάνωνα τη ζωή μου τσάμπα;

Το πρώτο μάλλον... σε συνδυασμό με την αμηχανία του συστήματος λίγο πριν την επίγνωση.

Η Γερμανία λοιπόν θωρακίζεται και τα ακροδεξιά ανακλαστικά ξυπνούν μπροστά στον κίνδυνο, το φόβο της οικονομικής κρίσης.

Οι πολίτες πυροβολούνται καθημερινά από τους γκαιμπελίσκους του spiegel και των υπόλοιπον καθεστωτικών ΜΜΕ. Μη νομίσει κανείς ότι στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι μοναδικό... κι εδώ τα ίδια σκατά ταϊζουν τον κόσμο.

Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ το κράτος κρατάει το λαό. Εδώ το κράτος δεν αφήνει κανένας να πεινάσει, κανένας να μην έχει σπίτι. Ξέρει τι κάνει η εξουσία πολύ καλά. Έτσι και οι πολίτες είναι νομοταγείς, αγαπάνε το κράτος τους και μιλάω για τους πιο πολλούς και σε μια δύσκολη κατάσταση σίγουρα θα το υπερασπιστούν.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Μα είναι η Ευρώπη του 2012.

Ας μην βγούμε για μια ακόμη φορά προφήτες λοιπόν...

Τα συμπεράσματα δικά σας.»απο DrVladimiros


ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΑΠ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ! ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ


Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μπορεί να πηγαινοέρχεται στις ΗΠΑ και να κλείνει συμφωνίες για αγορά όπλων, διατηρώντας ταυτόχρονα ελληνικά στρατεύματα στο εξωτερικό που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ συμμετέχοντας στην κατοχή που επιβάλλει το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, αλλά οι περικοπές στο λειτουργικό κόστος είναι πλέον δραματικές.
Οι συνάδελφοι φαντάροι και το μόνιμο προσωπικό πλέον κινδυνεύουν. Τα μέτρα υγιεινής είναι ανύπαρκτα, τα εμβόλια κόπηκαν, οι καταστάσεις επιβίβασης μειώθηκαν, η συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων ακούγεται ως ανέκδοτο.
Πλέον όμως κόβουν στους στρατιώτες ακόμη και το φαγητό.
Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι διοικητές των μονάδων που νοιάζονται μόνο για την καριέρα τους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που ασκεί με συνέπεια την συνολική αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.
Πότε θα καταλάβουν ότι τα προβλήματα που μας δημιουργούν είναι ακραία και ελλοχεύουν πλέον τεράστιοι κίνδυνοι;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
AΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ......ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ
Είμαστε στρατιώτες και ήμασταν στο Φυλάκιο της ΠΑΠ Ευγενικού την περασμένη εβδομάδα (πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα).Το φυλάκιο αυτό όπως μας είχαν πει στρατιώτες σειράς μας είναι γνωστό για το λίγο φαγητό και πολλές φορές για την μη επάρκεια του φαγητού, με αποτέλεσμα να μοιραζόμαστε την κανονική μερίδα στα 2 ώστε να φτάσει για όλους.
Το Σάββατο είχε χοιρινή τηγανιά καλόμαγειρεμένο και νόστιμο, αλλά κάθε μερίδα ήταν μια μερίδα νηπίου και όχι στρατιώτη από τον οποίο ζητούν να είναι ξάγρυπνος το βράδυ στη σκοπιά. Την Κυριακή το ίδιο, 1 μικρό κομματάκι κρέας. Κάθε πρωί το γάλα έφτανε για ελάχιστα άτομα καθότι υπήρχαν μόνο 3 λίτρα γάλα για 35 άτομα, το είχαμε αναφέρει μια φορά στον υπεύθυνο δεκανέα για τα μαγειρεία και μας είπε ότι υπάρχει το στέλνει η μονάδα που είναι υπεύθυνη για το φυλάκιο και ότι το έχουν αναφέρει σε επίσκεψη του διοικητή και εκείνος είπε ότι αυτό έχουμε, η ίδια απάντηση για το μεσημεριανό και η ίδια για το βραδινό.
Αναρωτηθήκαμε δηλαδή ο διοικητής αυτός πίνει μόνο τσάι το πρωί , τρώει μια φέτα ψωμί με κασέρι για πρόγευμα, μια μερίδα νηπίου για μεσημεριανό και το ίδιο για βραδινό; Μάλλον έπρεπε να καλέσουμε επίσημα το διοικητή αυτόν να διαμείνει 2 μέρες με τις συνθήκες σίτισης αυτές και να έχει από πάνω και τις απαιτήσεις που έχουν από εμάς.
Δηλαδή έχουμε τόσες υποχρεώσεις αλλά από δικαιώματα τίποτα;
Ρωτώντας τους προηγούμενους στρατιώτες της μονάδας που ήταν στο φυλάκιο μας είπαν ότι είπαν αμάν να φύγουν γιατί δεν άντεχαν άλλο και ότι η μόνη τους ελπίδα για φαγητό λόγω της τόσο μικρής μερίδας ήταν η ψησταριά στο διπλανό χωριό από το οποίο έκαναν παραγγελία ώστε να φάνε και να μην πεινάνε.
Δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε για να τρώμε σωστά; Υπήρχε ένα πίνακας ανακοινώσεων που έγραφε το πόσα γραμμάρια έπρεπε να είναι η μερίδα κάθε φαγητού. Είδαμε το κρέας και έλεγε 280γρ. Ρωτώντας πόσα γραμμάρια είναι η μερίδα τον υπεύθυνο τον μαγειρείων μας είπε: "όταν στέλνουν λιγότερη ποσότητα από αυτή που πρέπει τί άλλο να κάνουμε για να φάτε όλοι έστω και από λίγο;" Δηλαδή γιατί να μην τρώμε κανονική μερίδα και να αρκούμαστε στο λίγο; Το πρωί το γάλα όπως είπαμε δεν έφτανε.
Αν δεν μπορούν να στείλουν για όλους τουλάχιστον ας πουλάνε γάλα στο ΚΨΜ να αγοράζουμε να πίνουμε και να μην είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε στη σκοπιά και να ζαλιζόμαστε από την πείνα. Ευτυχώς τώρα πλέον γυρίσαμε στη μονάδα όπου το φαγητό είναι πολύ καλό και η μερίδα χορταστική. Κάποια στιγμή βέβαια η μονάδα θα μας ξαναστείλει στο φυλάκιο εκείνο και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε όλη εκείνη την περιπέτεια. Ελπίζουμε τουλάχιστον να σεβαστούν το ότι είμαστε στρατιώτες με γονείς άνεργους και άπορους και δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα και να παραγγέλνουμε από έξω. Δηλαδή οι υπεύθυνοι τέτοια μερίδα τρώνε και δίνουν στα παιδιά τους; Ας σκεφτούν ότι μπορεί στη θέση τη δική μας να ήταν τα ίδια τους τα παιδιά ή και εκείνοι.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να πράξουν ότι απαιτείται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.com/

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Καταγγελία διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για διευθυντή σχολείου


 
 
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας
Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21
Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) – 6936)584278
Fax: 24210)20483
e-mail: elme.mag@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr
 
Τρίτη, 17 Απριλίου 2012
Αρ. Πρωτ. 045
Προς
• Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
• Σχολεία και Υπηρεσίες Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας
Κοινοποίηση
• ΜΜΕ

Θέμα: « Καταγγελία διενέργειας  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για Διευθυντή Σχολείου »
Το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, με απόφαση του Διευθυντή του και του Συλλόγου Καθηγητών, δε λειτούργησε μία ημέρα αντίξοων καταστάσεων λόγω χιονόπτωσης.
Αυτό αποφασίστηκε επειδή αφενός η λειτουργία του κρίθηκε επικίνδυνη για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών και αφετέρου σημαντικό μέρος των μαθητών του Σχολείου προέρχεται από την περιφέρεια και δεν ήταν δυνατό να προσέλθει λόγω καιρικών συνθηκών.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτηση έγγραφη απολογία από τον Διευθυντή του Σχολείου. Πράγματι ο Διευθυντής έστειλε έγγραφη απολογία όπου αναλυτικά επεξηγούσε το σύννομο και αναγκαίο της απόφασής του και ταυτόχρονα διατύπωνε κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς.
Την απολογία αυτή κοινοποίησε στη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Επίσης κοινοποίησε την απολογία και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ως είθισται και όπως ζητά από τα μέλη της η ΕΛΜΕ ώστε να έχει γνώση των πραγμάτων και δυνατότητα υποστήριξης, αν χρειαστεί.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκης αποφάσισε, δύο μήνες μετά, να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ). Η ΕΔΕ στρέφεται εναντίον του Διευθυντή του Σχολείου, ενός στελέχους με πολύχρονη διοικητική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το προς διερεύνηση αντικείμενο της ΕΔΕ είναι η Δημόσια Κριτική των Ενεργειών της προϊσταμένης αρχής από τον εν λόγω Διευθυντή του Σχολείου!!!
Έχοντας γνώση του περιεχομένου της απολογίας του συναδέλφου, η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι η αντίδραση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκη αποτελεί ή εκδήλωση Βοναπαρτισμού ή προσωπική εμπάθεια ή προσωπική ανασφάλεια για το κύρος της διοικητικής θέσης που κατέχει ή πολύ απλά, διοικητική αδυναμία.
Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι γενικευμένες κατηγορίες όπως Δημόσια Κριτική Προϊσταμένων χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από την εξουσία, μικρή ή μεγάλη, για «συμμόρφωση», εκφοβισμό και καταστολή.
Πιστεύουμε ότι η ΕΔΕ αυτή αποτελεί έκδηλη κατάχρηση εξουσίας.
Όσοι πιστεύουν ότι τα Σχολεία είναι ή πρόκειται να γίνουν στρατώνες και οι εκπαιδευτικοί αμίλητα φοβισμένα στρατιωτάκια, είναι ξένα σώματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και επικίνδυνα στοιχεία για την εκπαίδευση και την κοινωνία.
 Όσοι πιστεύουν ότι σ’ αυτό το περιβάλλον ισοπέδωσης των πάντων θα εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς για να τους καταστήσουν άβουλα υποκείμενα προώθησης των επιδιώξεών τους είναι γελασμένοι. Αν αυτό το αποδεχόμασταν θα ακυρώναμε το ρόλο μας και το λειτούργημά μας.
Καλούμε τους συναδέλφους μάχιμους εκπαιδευτικούς, να υπερασπιστούμε την ελευθερία της σκέψης, του λόγου, της κριτικής που αποτελούν τις ουκ άνευ προϋποθέσεις της δημοκρατικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Καταγγέλλουμε την πράξη διενέργειας της ΕΔΕ γιατί θεωρούμε ότι στην ουσία αποτελεί μήνυμα απαίτησης υποταγής προς «άπαντας τους ναυτιλλομένους» και παρέχουμε κάθε νομική υποστήριξη για την απόδειξη της καταχρηστικότητάς της.

 

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:
«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό δίλημμα, ένα τρομοκρατικό μήνυμα, που λένε στο λαό: Σκύψτε το κεφάλι, ξεχάστε, ξαναψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, πίσω απ' αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα υπάρχει κάτι το θετικό, γιατί δείχνει ότι δεν έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως πριν. Η λύση σε αυτές τις εκλογές και η μεγάλη ευκαιρία για το λαό είναι να καταψηφίσει τα δύο κόμματα με φανατισμό και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που είναι το ικανό και έμπειρο κόμμα να μπει μπροστά, μαζί με το λαό, μπροστά στις θύελλες που έρχονται, είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει να συνδυάζει σωστά την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με την προοπτική να νικήσει ο λαός και να έχει τη δική του εξουσία. Αυτό για μας είναι το νόημα των εκλογών».

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ»


«Εμείς δεν θεωρούμε σκάνδαλο μόνο τις μίζες που πάντα συνοδεύουν τα εξοπλιστικά κάτω από το τραπέζι. Σκάνδαλο που κυριολεκτικά σου σηκώνονται οι τρίχες είναι να βρίσκεται η Ηλεκτρομηχανική, το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που κατασκευάζει αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, που ανήκει στο χώρο της πολεμικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας, ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, να δίνονται παραγγελίες σε ιδιώτες -και ποιος ξέρει που- και να κινδυνεύει με κλείσιμο και ανεργία το προσωπικό. Αυτό είναι νομιμοποιημένο σκάνδαλο και για το οποίο εμείς διεκδικούμε και θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων να δοθούν παραγγελίες αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το κρατικό εργοστάσιο και να μην παίζουν με άλλους ιδιώτες και ποιος ξέρει με τι άλλα κερδοσκοπικά παιχνίδια».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε γνήσιος και ξεχωριστός λαϊκός τραγουδιστής. Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, ο Δημήτρης Μητροπάνος αναγκάστηκε να βγει πολύ νωρίς στη βιοπάλη αναζητώντας μεροκάματο. Έχοντας αυτά τα βιώματα  τραγούδησε τις αγωνίες, τους αγώνες και τα βάσανα του λαού και κέρδισε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Με τη δωρική του φωνή και την ξεχωριστή του ερμηνεία πλούτυνε το λαϊκό τραγούδι. Ο Δημήτρης Μητροπάνος στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ παρά τις όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις είχε. 
Το ΚΚΕ εκφράζει την βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Πέθανε ο Μητροπάνος. Σπεύδουν να εξασφαλίσουν CD με τραγούδια του οι εκδότες, κοράκια-νταβατζήδες της Κυριακής!


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων, ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέληξε σε ιδιωτικό νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.
antinews.gr

"Δεν θα επιτρέψουμε ούτε τον πνευματικό ούτε τον οικονομικό μαρασμό της Θεσσαλονίκης μας"


 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κίνδυνο που υπάρχει να σταματήσουν την λειτουργία τους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει μετά το PSI ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δήλωσε:

"Δεν θα επιτρέψουμε ούτε τον πνευματικό ούτε τον οικονομικό μαρασμό της Θεσσαλονίκης μας" 

Ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργών ότι οι αποφάσεις τους για το PSI δεν θα ήταν "αναίμακτες". 'Ήξεραν, και το έχω πει δημόσια πως έστελναν τον λογαριασμό και στα Ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ όπως τον έστειλαν και στους μικρο καταθέτες που είχαν εμπιστευτεί τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους.
Εγώ έχω πίστη στον κοιμισμένο γίγαντα που λέγεται Έλληνας. Στο Ελληνικό μυαλό που διαπρέπει σε όλο τον κόσμο και δεν θα αφήσουμε να στερήσουν την δυνατότητα από τα Ελληνόπουλα να εκμεταλλευτούν το μυαλό τους για να προοδεύσουν. Αυτή είναι η περιουσία της χώρας μας. Με έχετε ξανακούσει να το λέω μέσα στην Βουλή και θλίβομαι που το λέω αλλά κάποιες αποφάσεις παίρνονται λες και κάποιοι  μισούν τους Έλληνες. Να ξέρουν πως θα μας βρουν απέναντι τους.
Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω πως μειώνονται κατά 50% οι  φοιτητές που σιτίζονται, ότι κινδυνεύουν από κατασχέσεις για απλήρωτους λογαριασμούς τα Πανεπιστήμια, ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα!
Να γιατί φωνάζαμε και λέγαμε όχι στον προεκλογικό μποναμά για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Ο Ελληνικός λαός ξέρει, βλέπει, και μας κρίνει όλους. 
Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η νεολαία μας ούτε η τοπική οικονομία. Θα κερδίσουμε την μάχη για τον τόπο μας. Υπάρχει ελπίδα και λύσεις αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, για το καλό της πόλης μας.

Η Θεσσαλία με τα μάτια των περιηγητών

Χριστίνα Πολέζε
Η Θεσσαλία του 1897 βρέθηκε στο επίκεντρο της  παρουσίασης του βιβλίου της Χριστίνας Πολέζε, που τιτλοφορείται «Η Θεσσαλία με την γραφίδα των περιηγητών».
«Αν κάποιος κάνει μία προσεκτική ανάγνωση του βιβλίου αυτού, θα γοητευτεί» τόνισε η κ. Βασιλική Μάνδαλου, φιλόλογος,  η οποία διάβασε, στον κόσμο που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, αποσπάσματα από το βιβλίο της κ. Πολέζε.
Με την σειρά του ο κ. Αλέξης Γαλανούλης, εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, υπογραμμίζοντας ότι παρόλο που δεν είχε μεγάλη διάρκεια, σημάδεψε την ιστορία της Θεσσαλίας, «τα σημάδια του πολέμου είναι τριγύρω μας, σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε ο κ. Γαλανούλης.
«Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο, αντιλαμβάνεται, πόσο καταστροφικός ήταν ο πόλεμος και ιδιαίτερα όταν οι πληροφορίες, που βρίσκονται στο βιβλίο, προέρχονται από ανθρώπου οι οποίοι δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε Τούρκοι, για να υποθέσει κάποιος ότι υπάρχει σκοπιμότητα», κατέληξε ο κ. Γαλανούλης.
Επίσης, η κα Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη, φιλόλογος και λογοτέχνης, ανέφερε ότι το βιβλίο αφορά αποσπάσματα, 5 περιηγητών, που ήρθαν στη Θεσσαλία την περίοδο 1897 – 1940.
Παράλληλα, η κα Τσιώλη, κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ασχολήθηκε με τα αποσπάσματα, τα έργα των περιηγητών, ενώ κατέγραψε τις εντυπώσεις, που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους στην Θεσσαλία.
Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησαν Θεσσαλικά τραγούδια, από το Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας, υπό την διεύθυνση του κ. Γιώργου Καραγιαννάκη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν, το ΔΟΠΑΕΛ, η ΕΛΟΣΥΛ, το βιβλιοπωλείο «Γνώση» και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Παρουσιάστηκε η 7άδα του ΚΚΕ στην Καρδίτσα – Αναλυτικά οι υποψήφιοι

http://www.karditsanews.gr/?p=42001
Προσκλητήριο στους εργαζόμενους, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου του νομού μας, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν απηύθυνε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό μας. Ο Γραμματέας κ. Γιάννης Τσιούτρας ζήτησε από το λαό της Καρδίτσας να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο βήμα υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αναλυτικά:
Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.
Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.
Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.
Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά – αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων.
Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ,  και βεβαίως  τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα – νύχτα, ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για  διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού.
Σ΄ αυτές τις εκλογές σου ζητούν την ψήφο σου για να επικυρώσεις, να προσυπογράψεις, όλα όσα αντιλαϊκά μέτρα ψήφισαν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και πολλά από αυτά τα στήριξαν και κόμματα δήθεν «αντιμνημονιακά».Επιπλέον σου ζητούν με την ψήφο σου να δώσεις «λευκή επιταγή» για τα νέα, πιο σκληρά μέτρα που ήδη έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.
Ο λαός πρέπει να αναδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα, τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα σαν οδοστρωτήρας. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή, και φιλεργατική, και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.
Στις 6 Μάη και ο λαός της Καρδίτσας θα πρέπει να δώσει την απάντηση που πρέπει. Να στείλει το δικό του μήνυμα υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1.    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ, δημοτικός σύμβουλος δήμου λίμνης Πλαστήρα, μέλος ΝΕ Καρδίτσας του ΤΕΕ.
2.    ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ, χημικός-οινολόγος, γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου εκτάκτων εκπαιδευτικών ΤΕΙ Καρδίτσας, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Σέκλιζας.
3.    ΚΟΥΤΡΑ ΧΑΡΑ, φιλόλογος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Καρδίτσας, γραμματέας του συλλόγου γυναικών ν. Καρδίτσας.
4.    ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, μηχανικός ΤΕ, υπάλληλος ΟΤΕ, γραμματέας ΔΣ τεχνικών ΟΤΕ, γραμματέας οικονομικών της επιστημονικής ένωσης ΤΕ μηχανικών, μέλος του ΔΣ του εργατικού κέντρου Καρδίτσας, περιφερειακός σύμβουλος.
5.    ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, πρώην  βουλευτής, περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος  της  ΕΟΑΣΚ.
6.    ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΑΡΗΣ, αγρότης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Λεύκης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Παλαμά.
7.    ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ, εκπαιδευτικός, πρόεδρος  του ΔΣ της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καρδίτσας «Η ΑΘΗΝΑ».
http://www.karditsanews.gr/?p=42001

“Χιώτες Πολίτες και Ανεμογεννήτριες”: πεζοπορία - περιήγηση στα χνάρια των προγόνων μαςΔιαβαίνοντας στα χνάρια των προγόνων μας - Πεζοπορία στο Αίπος από τους «Πολίτες και Ανεμογεννήτριες»
 
Πεζοπορία στις περιοχές του Αίπους που απειλούνται από την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

Μπαμπακιές, Αντρόλακκος, Εγγύσα, Φράγκου Λάκκοι, Περδικόβουνο, Κουμά Λάκκοι, Φλωριανό Βουνό, Σπηλακιά. Τόποι αρχαίοι, τόποι ονειρεμένοι, τόποι άγνωστοι για πολλούς. Στο τρίγωνο που σχηματίζεται από τον Ανάβατο, το Πιτυός και το Φλώρι ο περιηγητής συναντά αναρίθμητα ίχνη της αρχαίας Χίου (βλέπε "Η αρχαία πόλις Χίος" σελ. 217 - Γεωργίου Δ. Ζερβούδη δ.φ.).

Βαδίζοντας σ' αυτό το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τους κέδρους και τα πεύκα απολαμβάνει κανείς παράλληλα την μοναδική θέα στον Ανάβατο, στο ρέμα και τον κόλπο της Ελίντας, στο Πελινναίο, στο Όρος, στα Ψαρά και στο απέραντο Αιγαίο!

Οι “Χιώτες Πολίτες και Ανεμογεννήτριες” σας προσκαλούν την Κυριακή 22 Απριλίου σε "πεζοπορία - περιήγηση στα χνάρια των προγόνων μας". Οδηγός μας θα είναι ο Γιώργος Χαλάτσης.
Σημείο συνάντησης είναι το Αθλητικό Χωριό Αίπους στις 9 π.μ.
Διάρκεια της πεζοπορίας περίπου 3 ώρες.
Απαιτούνται παπούτσια πεζοπορίας.

Οι συμμετέχοντες σ'αυτή την δράση αποδέχονται ότι φέρουν οι ίδιοι την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το info@voreioaigaiosos.gr ή επισκεφτείτε το www.voreioaigaiosos.gr

Νέα μαθήματα από το Σεπτέμβριο στα λύκεια

 Τι θα ισχύσει από του χρόνου

Νέα δεδομένα και... μαθήματα περιμένουν από τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές που σήμερα πηγαίνουν Γ’ γυμνασίου ή Α’ λυκείου!


Χαθήκατε με τις αλλαγές που γίνονται συνεχώς στην Παιδεία; Και που είστε ακόμα! Από το Σεπτέμβριο αλλάζει και πάλι το τοπίο, με νέα μαθήματα να μπαίνουν στη ζωή των παιδιών.

Από τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, η Α’ τάξη του γενικού λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο.

Τα μαθήματα της Β’ λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής. Κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.

Τι γίνεται με τις εξετάσεις; Οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το γυμνάσιο στο λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ λυκείου.

Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου.
http://thassospress.blogspot.com/2012/04/blog-post_975.html#more 

Πανηγύρι Αγ. Γεωργίου στην Αγκαιριά Πάρου 2012

Την Κυριακή 22 Απριλίου και την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 σας προσκαλούμε στο πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου στην Αγκαιριά Πάρου! Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει παράσταση από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές και θα ακολουθήσουν κεράσματα
(ψητό κατσικάκι κ.α., όλα προσφορές των κατοίκων του χωριού) και τα οποία θα προσφερθούν στον κόσμο από τα μέλη του συλλόγου!!! Θα ακολουθήσει παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό και περιφορά της εικόνας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου. H εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους: Δήμο Πάρου, ΚΔΕΠΑΠ, Τοπική Κοινότητα και Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς. Σας περιμένουμε!
Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος
http://www.tiniaki.gr/2012/04/2012_16.html#more 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
Σας παρακαλούμε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αύριο, 18 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σε συνέχεια της από 14 Μαρτίου 2012 διακοπείσας συνεδρίασης στο κατωτέρω θέμα ημερήσιας διάταξης:
1. Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας.
Ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Επιτροπής
Δημήτρης Λιανός
http://naxosfan.blogspot.com/2012/04/blog-post_17.html 

Με αισιοδοξία γιόρτασε ο Τύρναβος το Πάσχα

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΚΡΙΣΗ

Του Κώστα Τσόλα
Ελάχιστα φθηνότερο σε σύγκριση με πέρυσι στρώθηκε φέτος το πασχαλιάτικο τραπέζι και στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου – Αμπελώνα. Έτσι φέτος η τιμή του πασχαλιάτικου οβελία κυμάνθηκε στα κρεοπωλεία της περιοχής έως 8,90 ευρώ ενώ στα σούπερ μάρκετ η τιμή του ξεκινούσε από τα 6 ευρώ το κιλό.
Μετά τις απαραίτητες προμήθειες οι οποίες παρά την κρίση έγιναν και φέτος με τη σχετική υπερβολή σε ό,τι αφορά τις ποσότητες, ο παγερός αέρας τουλάχιστον τις πρωινές ώρες δεν πτόησε τους πολίτες να στήσουν γιορτινές παρέες και γλέντι σε κάθε σπίτι.
Όπως φάνηκε πολλές οικογένειες αψήφησαν την οικονομική κρίση και έδειξαν ότι η περιοχή αντέχει ακόμα οικονομικά παρά τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν.
Τα ψητά αρνιά γύριζαν στις σούβλες ενώ πλάι του το ίδιο τα κοκορέτσια, τα κεμπάπ και άλλα κρεατικά, χωρίς να λείπουν νωρίτερα τα χταποδάκια στα κάρβουνα για να συντροφέψουν το τσιπουράκι και το κρασάκι.
Λίγες ώρες νωρίτερα, με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εντός και εκτός των ναών γιορτάστηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.
Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου στους ναούς του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των γύρω χωριών χιλιάδες πιστοί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, τσούγγρισαν τα πασχαλινά αυγά και μετά τα μεσάνυχτα σε οικογενειακό κλίμα απόλαυσαν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.
Οικογενειακά στα Πλατανούλια Τυρνάβου αλλά σε διαφορετικούς χώρους πέρασαν την ημέρα του Πάσχα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Στέλιος Ροντούλης, στο σπίτι του στενού του συνεργάτη κ. Χρήστου Μαλάκου και στο σπίτι του παππού του, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος. Ο κ. Μαλάκος εκτός της παρουσίας του στην αναστάσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, νωρίτερα στις 9.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, παρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στο Δαμασούλι μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, με την ευλογία του εφημερίου του Δαμασίου οικονόμο π. Γεώργιο.
Νωρίτερα έγινε η ανάσταση και στη γραφική Λυγαριά όπου το αναστάσιμο μήνυμα έφερε ο π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας από τα γειτονικό Αργυροπούλι.
 Και φέτος, οι γιορτινές μέρες στην περιοχή του Τυρνάβου ήταν αναίμακτες αφού σύμφωνα με το Α.Τ. Τυρνάβου δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ή άλλο δυσάρεστο περιστατικό, ωστόσο υπήρξαν κάποια κρούσματα πολυφαγίας με στομαχικές διαταραχές σε πολίτες χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου υπήρξαν κάποια περιστατικά με τραυματισμό παιδιού, υπερβολική μέθη, κάποιες αρρυθμίες της καρδιάς, αλλά και λόγω της πολυφαγίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Που πάμε φέτος τον τουρισμό δείτε ξενοδοχείο πολυτέλεια με 11 ευρώ την βραδυά!!


 
Το Top Hotel βρίσκεται στο λόφο Ψαθί, στο χωριό Σταλός, με θέα στη θάλασσα, σε απόσταση μόλις 200μ. από την παραλία του Σταλού, 7χλμ. από τα Χανιά και 10χλμ. από το λιμάνι. Προσφέρει παραδοσιακό κρητικό πρωινό σε μπουφέ.
Το Top hotel συνδυάζει το οικογενειακό περιβάλλον με την καθαριότητα και την ασφάλεια, προσφέροντας καλά εξοπλισμένα δωμάτια με κλιματισμό, τηλεόραση, ραδιόφωνο και σύστημα μουσικής, θυρίδα ασφαλείας και μικρή κουζίνα.
Το ξενοδοχείο Top διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις και ανέσεις που περιλαμβάνουν 24ωρη ρεσεψιόν, δωρεάν Wi-Fi, χώρους καθιστικού με δορυφορική τηλεόραση, παιδική χαρά, πισίνα με ξαπλώστρες, ομπρέλες, μπαρ πισίνας και χώρο στάθμευσης.
Δωρεάν WiFi
Διαμέρισμα

Top Hotel

Σταλός

ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ . Τον έψαχνες πολύ καιρό?

 Που τον βρήκες και τον όρισες Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας τον  Αργύρη Κοπάνα που έχει την ευθύνη στους τομείς των Βορείων Σποράδων, άλλα δεν έχει έρθει πάρα μόνο 1 φορά στα δυο χρόνια μάλλον του
πέφτουν μακρυά οι βόρειες Σποράδες ,για κοιτα ρε κατι  πολιτικούς που θέλουν και να πάνε για βουλευτές μετά τον αφήνουμε στην κρίση τον πολιτών των βόρειων Σποράδων
Η.Π

Ο κύριος Κοπάνας δεν καταδέχεται να ενημέρωση τους κατοικους τον βορειων σποράδων.αντίθετα από την λάρισα σέβονται τους κατοικους τις θεσσαλίας και μέσο του μεγαλυτερου blog στις βόρειες σποράδες ενημερώνουν όλους τους θεσσαλούς


 «Εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για την «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» 

Την 19η Απριλίου, που καθιερώθηκε ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα, τιμά με εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας -  Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων,  είναι το εξής:
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012
Ωρα 10.30 Άφιξη επισήμων και έναρξη επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Ελένη Δημητρίου, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Ώρα 11.00 Θα ακολουθήσει δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και φορείς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο Λόρδος Βύρων, μεγάλος ποιητής και κορυφαίος φιλέλληνας, γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788. Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Μεγάλη πηγή της ποιητικής του έμπνευσης αποτέλεσε το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα πριν 200 χρόνια (Σεπτέμβρης 1809-Απρίλης 1811). Τότε έγραψε το ποίημά του «Η Κατάρα της Αθηνάς», ένα δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Έλγιν για την λεηλασία του Παρθενώνα. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1823 και αγωνίστηκε στο πλευρό των «ελεύθερων πολιορκημένων» του Μεσολογγίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Απριλίου 1824. Ήταν υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.   Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών. Θυσιάστηκε για την ελευθερία των Ελλήνων γιατί ήταν υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο…
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(  17-4-2012 )

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου