Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Παλιά κόλπα πεζοδρομίου προς άγραν ψηφοφόρων

Πολλά και βρόμικα μέσα χρησιμοποιεί η Εξουσία, για να μας χαζέψει και να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους της. Άλλοτε παλιά και τώρα "επιστημονικά", όπως είναι οι δημοσκοπήσεις.

Image scaled down
«Άγρα πελατών: αδίκημα που διαπράττει “όποιος παροτρύνει και παρενοχλεί με οποιοδήποτε τρόπο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων να δεχθεί ή να αποκρούσει ταξιδιωτική ή μεταφορική υπηρεσία, υπηρεσίες εστίασης ή ψυχαγωγίας ή τουριστικού καταλύματος ή προϊόντα εμπορικού καταστήματος” (Ν. 3498/2006, άρθρο 53)» (από το Βικιλεξικό).
Κατέβαινα κάποτε την Πανεπιστημίου, βαδίζοντας προς την Ομόνοια. Τριάντα μέτρα πριν φτάσω στην Πατησίων, είδα δεξιά μου στο πεζοδρόμιο μια ομάδα δέκα περίπου ανθρώπων που είχαν κυκλώσει ένα μικρό τραπεζάκι. Κάποιος τύπος είχε απλώσει πάνω του κάτι μικροεμπορεύματα, που προφανώς θα άξιζαν· αλλιώς, γιατί να προκαλέσουν το μεγάλο ενδιαφέρον τόσων ανθρώπων; Καθότι περίεργος ως πιθηκοειδές, τσίμπησα και πλησίασα για να δω καλύτερα. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δέκα ενδιαφερόμενοι έγιναν δεκαπέντε. Πάνω στο τραπεζάκι, ο υπαίθριος μικροπωλητής είχε τοποθετήσει μερικά κίτρινα πλαστικά μπουκαλάκια και επεδείκνυε τις μαγικές ικανότητες ενός παχύρευστου υγρού που καθάριζε κάθε είδους βρομιά. «Πόσο;» ρώτησε μια κυρία. «Το ένα τρία ευρώ, τα δύο πέντε» της απάντησε ο μικροπωλητής κι εκείνη του ζήτησε αμέσως δύο, λες κι ήθελε να προλάβει μη τυχόν και τα πάρουν οι άλλοι και χάσει το πολύτιμο αυτό κατασκεύασμα. Της τα ’βαλε σε μια σακούλα, εκείνη του ’δωσε ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, πήρε τα ρέστα, κι εξαφανίστηκε προς την Πατησίων φανερά ευτυχισμένη για το απόκτημα. Την παρακολούθησα για λίγο με το βλέμμα καθώς απομακρυνόταν, όταν άκουσα τον διπλανό μου να ζητάει κι εκείνος δυο μπουκαλάκια, να τα παίρνει και να εξαφανίζεται σαν την προηγούμενη πελάτισσα.
Απομακρύνθηκα και στάθηκα στα πέντε μέτρα, για να παρακολουθήσω το φαινόμενο καλύτερα. Αρκετοί περαστικοί, βλέποντας την ομάδα πλησίαζαν περίεργοι να δουν κι αυτοί περί τίνος πρόκειται, κι άλλοι αγόραζαν, ενώ άλλοι συνέχιζαν αδιάφοροι το δρόμο τους. Έτσι, η ομάδα άλλαζε μέλη, αλλά πάντα διατηρούσε τον αριθμό της, γύρω στους δεκαπέντε ανθρώπους κατά μέσο όρο.
Κάποια στιγμή, είδα εκείνη την πελάτισσα που είχε αγοράσει ευτυχής τα δυο μπουκαλάκια να επιστρέφει και να τα τοποθετεί σε μια μεγάλη σακούλα, κάτω απ’ το τραπεζάκι, χωρίς ν’ αλλάξει κουβέντα με τον πωλητή. Η ομάδα των υποψήφιων θυμάτων είχε αλλάξει μέλη κάνα δυο φορές μέχρι την επιστροφή της κι έτσι κανείς απ’ τους συγκεντρωμένους εκείνη τη στιγμή γύρω απ’ το τραπεζάκι δεν την είχε δει ν’ αγοράζει τα δυο μπουκαλάκια· εκτός, φυσικά, από εμένα. Γέλασα κι έφυγα. Ήμουν βέβαιος πως κάποιοι ή κάποιες από εκείνους που «αγόρασαν» το μαγικό παχύρευστο υγρό θα επέστρεφαν κάποια στιγμή για να τοποθετήσουν τα μπουκαλάκια πάλι στη θέση τους. Δυο, τρεις, δεν έχει σημασία. Όσοι χρειάζονταν για να στηθεί το κόλπο και να αποδώσει.
Η ίδια απάτη, σε διάφορες παραλλαγές, παίζεται σε πολλά επίπεδα του καπιταλιστικού μας κόσμου κι από πολλούς «ευυπόληπτους» επιχειρηματίες. Κι επειδή ακριβώς παίζεται ευρέως, έχουν εκδοθεί διάφοροι νόμοι για να ρυθμίζουν οι καπιταλιστές μας «τίμια» τον μεταξύ τους ανταγωνισμό σε βάρος των υπολοίπων. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παραπάνω, του νόμου 3498/2006, που χαρακτηρίζει αδίκημα την παρότρυνση ή παρενόχληση στους τομείς των επιχειρήσεων που αναφέρει. Αυτό, όμως, όπως έχει αποδειχτεί, δεν αποτελεί καθόλου εμπόδιο στο να παίζουν γενικά οι καπιταλιστές μας το κόλπο του πεζοδρομίου που περιέγραψα. Μόνο που το παίζουν επιστημονικά, χρησιμοποιώντας άλλα μέσα, νόμιμα και παράνομα. Αυτοί δε βγαίνουν στα πεζοδρόμια σαν τους μικρεμπόρους της Αθηνάς, για να σε παροτρύνουν να μπεις στο κατάστημά τους. Ούτε ασκούν «παρεμπόριο» σαν τον υπαίθριο πωλητή με τα κίτρινα μπουκαλάκια που περιέγραψα πιο πάνω. Ο οποίος, αν προσέξατε, δεν… «παρότρυνε» ούτε «παρενόχλησε» κανέναν: χρησιμοποίησε κάποιους συνεργάτες του σαν «πελάτες», ώστε να τσιμπήσουν οι άλλοι και ν’ αγοράσουν τα μπουκαλάκια του. Κάτι ανάλογο χρησιμοποιούν και οι καπιταλιστές μας. Εκτός απ’ τις διαφημίσεις των εμπορευμάτων τους (νόμιμο μέσο και επιστημονικός τρόπος παρότρυνσης και πλύσης εγκεφάλου), διαθέτουν και πλήθος συνεργατών κάθε είδους για να κάνουν τα κόλπα  τους, κυρίως πολιτικούς και δημοσιογράφους. Θυμηθείτε πόσοι Έλληνες, με παρότρυνση της κυβέρνησης και διαφόρων Μ.Μ.Ε. έχασαν τις περιουσίες τους παίζοντας στα χρηματιστήρια και πόσοι, σήμερα, διαμαρτύρονται, γιατί έχασαν τις οικονομίες τους, τις οποίες προτίμησαν να αποταμιεύσουν σε ομόλογα, μετά από συμβουλές (βλ. «παροτρύνσεις») των τραπεζών, της πολιτικής εξουσίας και διαφόρων «οικονομολόγων» τους.
Αφορμή για τα παραπάνω μου έδωσε μια παραλλαγή του κόλπου του πεζοδρομίου που παίζεται σήμερα από την πολιτική εξουσία, τα αστικά Μ.Μ.Ε. και κάποιες καπιταλιστικές επιχειρήσεις σαν τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων. Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες (8-12 Απριλίου 2012) τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις επιλογές των ψηφοφόρων. Κι εκείνο που μου προκάλεσε κατάπληξη είναι τα ποσοστά που δίνουν στο συμπαθέστατο (για την Εξουσία) κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Ας τα δούμε:
Στις 8 Απριλίου 2012 (την Κυριακή που πέρασε) η δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύτηκε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», εμφανίζει ποσοστό 6,7% για τη «Δημοκρατική Αριστερά». Την ίδια ημέρα η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της δίνει 9% (με «αναγωγή στα έγκυρα», πράγμα που δημιουργεί εντυπώσεις μεγαλύτερης πελατείας, σύμφωνα με το κόλπο του πεζοδρομίου).  Την επομένη ημέρα (9 Απριλίου 2012) η δημοσκόπηση της GPO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του MEGA και της εκπομπής «Ανατροπή» του γνωστού για την ανατρεπτική του ιδεολογία Πρετεντέρη, δίνει στο ίδιο συστημικό κόμμα ποσοστό 5,9%. Κι ακριβώς μετά από δύο μόλις ημέρες (11 Απριλίου 2012), εμφανίζεται η δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσίευσε ο «ΣΚΑΪ» και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η οποία δίνει στη «Δημοκρατική Αριστερά» ποσοστό… 12%. Κι όλα αυτά μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες.
Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία γι’ αυτά που παίζονται πάνω στο θέμα των δημοσκοπήσεων στα παρασκήνια της Εξουσίας, ώστε να χαζέψουν το εκλογικό σώμα και να το κατευθύνουν «επιστημονικά» προς τα κει που θέλουν. Ξέρω, όμως, ότι αυτό επιδιώκουν κι ότι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το πετύχουν. Όπως ήξερε κι ο υπαίθριος πωλητής του πεζοδρομίου της Πανεπιστημίου ότι, για να τραβήξει πελάτες και να πουλήσει το υγρό κατασκεύασμά του, έπρεπε να εμφανίσει κάποιους πελάτες πλαστούς. Το ίδιο ακριβώς πράττει τώρα η Εξουσία, που χρησιμοποιεί πλαστούς αριθμούς προκειμένου να δείξει πως εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι προτιμούν αυτό το «αριστερό» της κατασκεύασμα, ώστε να παρασύρουν τους υπόλοιπους ψηφοφόρους της Αριστεράς και να το ψηφίσουν. Πάντως, αρκετοί τσίμπησαν τότε κι αγόρασαν κίτρινα μπουκαλάκια, για να ανακαλύψουν αργότερα ότι το περιεχόμενό τους άφηνε τις βρομιές απείραχτες ή τις έκανε… ανεξίτηλες.
oapatris.wordpress.com

ΕΕΠΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟ


ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΓΕΙΑ -ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΙΣ 6

Προσαγωγή γερμανών και άλλων ευρωπαίων ακτιβιστών έξω από την Γερμανική Πρεσβεία

Σήμερα κάνοντας μια μικρή πορεία πήγαμε από τα Εξάρχεια στη Γερμανική Πρεσβεία, μεταφέροντας μια μεγάλη χρυσή Κουράδα, στεφανωμένη με την φωτογραφία της κυρίας Μέρκελ. Είμασταν μια μικρή διεθνής ομάδα (γερμανοί, ισπανοί, γάλλοι, έλληνες, μια βελγίδα ένας αυστριακός, ένας φιλανδός....).
Σήμερα κάνοντας μια μικρή πορεία πήγαμε από τα Εξάρχεια στη Γερμανική Πρεσβεία, μεταφέροντας μια μεγάλη χρυσή Κουράδα, στεφανωμένη με την φωτογραφία της κυρίας Μέρκελ. Είμασταν μια μικρή διεθνής ομάδα  (γερμανοί, ισπανοί, γάλλοι, έλληνες, μια βελγίδα ένας αυστριακός, ένας φιλανδός....). Αντί όμως  εκεί να δεχτούν το δώρο μας και να ακούσουν τον λόγο που τους είχαμε ετοιμάσει, στείλανε μια ομάδα ΜΑΤ να μας περικυκλώσουνε και στη συνέχεια περιπολικά για να μας προσαγάγουν για αναγνώριση στοιχείων στη ΓΑΔΑ. Εκεί μείναμε περιμένοντας τουλάχιστον δυο ώρες. Οι ευρωπαίοι φίλοι μας, αντιμετώπισαν το συμβάν με χιούμορ, τραγουδώντας και "δουλεύοντας" τους αστυνομικούς. Παρ' όλα αυτά, κι αυτό το γεγονός όπως τόσα άλλα μας θυμίζει την παντελή έλλειψη δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης που επικρατεί στη χώρα μας.

ΚΚΕ: Κλιμάκωση του αυταρχισμού η απόφαση Τέντε

Ανακοίνωση με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε για τις καταλήψεις Πανεπιστημίων και Δημοσίων Κτιρίων, εξέδωσε το ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Κλιμάκωση του αυταρχισμού η απόφαση Τέντε
«Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που καλεί να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε κάθε περίπτωση κατάληψης πανεπιστημίων και γενικότερα δημοσίων κτηρίων, αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Η κίνηση αυτή και μάλιστα στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών κατά του λαού και της νεολαίας και δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων και των κομμάτων της. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται οργανωμένα για το δίκιο του και να αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης.
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους τρομοκράτες και να απαντήσει με ψήφο στο ΚΚΕ».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του «Ριζοσπάστη» για τις μονοεδρικές


Και κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την απάτη με τις μονοεδρικές.

Σχόλιο για την αύξηση της ανεργίαςΟι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, πρέπει μαζί και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν με τον αγώνα και την ψήφο τους ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ.

Ανακοίνωσε τους υποψηφίους Προσωπικότητες της Αριστεράς και μέλη κινημάτων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Με σύνθημα «στις 6 Μαΐου 'μαύρο' στο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» κατεβαίνει στις εκλογές η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προβάλλει ως αναγκαίο τον αγώνα για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, για την αποδέσμευση από ευρώ - ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο και την αναδιανομή του πλούτου.

Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους «να έρθουν ξανά ενισχυμένα τα κόμματα του κεφαλαίου για να συγκυβερνήσουν προχωρώντας στις επιθέσεις. Ούτε να επικρατήσουν οι αυταπάτες ότι μπορεί η αριστερά να διαχειριστεί με δικιά της κυβέρνησης αυτό το άθλιο σύστημα».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές ως μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου. Στα ψηφοδέλτιά της περιλαμβάνονται στελέχη της Αριστεράς, συνδικαλιστές από το εκπαιδευτικό κίνημα, μέλη του κινήματος των πλατειών, του «Δεν πληρώνω», προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, από το γυναικείο κίνημα, τα κινήματα ελεύθερων χώρων, κ.ά.

Υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γιώργος Ρούσης - πανεπιστημιακός, Αγγελος Χάγιος - ηγετικός στέλεχος του ΝΑΡ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου - δημοσιογράφος, Γιώργος Δελαστίκ - δημοσιογράφος, Λεωνίδας Βατικιώτης - οικονομολόγος, Παναγιώτης Σωτήρης - πανεπιστημιακός, Χρήστος Μπίστης - στέλεχος του ΕΚΚΕ.

Επίσης, μετέχουν οι κ.κ. Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός - και οι δυο συνδικαλιστές δάσκαλοι, από τους διαδηλωτές που αθωωώθηκαν στη δίκη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η αρχιτεκτόνισσα κυρία Σοφία Τσάδαρη και ο ειδικευόμενος ιατρός κ. Σπύρος Δρίτσας, από το φοιτητικό κίνημα του 2006.

Οπως επισημαίνουν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η διεύρυνση της επιρροής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτυπώνεται και σε δύο σημαντικές υποψηφιότητες: της Φλώρας Παπαδέδε, συνδικαλίστριας της ΔΕΗ (ως πριν από έναν χρόνο μέλος του ΚΚΕ) και του Αρη Σταματάκη, πρώην γραμματέα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, που τώρα θα κατέβει υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα για μια άλλη κοινωνική και πολιτική πορεία, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων «και άρα της κοινωνικής πλειοψηφίας». Αγωνίζεται για «έναν νέο κομμουνισμό, μια νέα εποχή συλλογικής ζωής, κοινοκτημοσύνης, δημιουργικής εργασίας και πολιτιστικής άνθησης». Με αυτό το πλαίσιο στόχων ζητά αποφασιστικά τη λαϊκή ψήφο.
Newsroom ΔΟΛ

Επίθεση από εκπρόσωπους του σύριζα στο skopelos news μέσω από παπαγαλάκια του σύριζα της Θεσσαλίας διαβάστε ο φασίστας του σύριζα τη γράφει για εμάς και βγάλτε συμπεράσματα για το ήθος τους που θέλουν και συνεργασία τα Λαμόγια της καρέκλας

Έχουν ξεφύγει εντελώς στο ΚΚΕ!

Μετά την προβοκατόρικη επίθεση των τελευταίων ημερών από το Ριζοσπάστη και προσωπικά από την Αλέκα Παπαρήγα, διάφορα "κόκκινα" παπαγαλάκια ανά την Ελλάδα αναπαράγουν την φτηνή, αισχρή κι ανήθικη προπαγάνδα του ΚΚΕ, μέσα από blog κυρίως.
Ένα από αυτά είναι και το ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΝΕΑ (Kamposnews.blogspot.com) του κ. Γιώργου Πιπερόπουλου (σοβαρού -κατά τα άλλα- αρθρογάφου στον τοπικό Τύπο), το οποίο αναδημοσίευσε χθες (χωρίς προφανώς να διασταυρώσει τις πληροφορίες) μια ανάρτηση κάποιου αγράμματου από τη Σκόπελο - φανατικού οπαδού του ΚΚΕ, το skopelos-news.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Πιπερόπουλο: Τον τιμάει η οποιαδήποτε αναδημοσίευση σαν κι αυτή του Σκοπελίτη Blogger;; 
Εδώ δεν μιλάμε για μια άλλη άποψη. Εδώ μιλάμε για κοινή συκοφαντία.
Γιατί ο κ. Πιπερόπουλος (ή όποιος άλλος κρύβεται πίσω από το blog) δεν σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του;; (αν τελικά έχει...)
Αν και δεν θα θέλαμε να αναδείξουμε τέτοιας ποιότητας ιστότοπους, σας προτείνουμε παρ' όλα αυτά να πάτε ΕΔΩ, μόνο και μόνο για να διαβάσετε την ποιότητα της πολιτικής κάποιων αμετανόητων γκεμπελίσκων του ΚΚΕ...
ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ 
 ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ  ΕΔΩ

Αναληψη Ευθυνης Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


"Ανάμεσα σε τόσες νύχτες,τόσους βράχους,τόσους σκοτωμένους -είπε- εσύ,
Επανάσταση μας άνοιξες τις φαρδιές λεωφόρους για μια πανανθρώπινη συνάντηση[...]
Αν τίποτα άλλο δεν κερδίσαμε -είπε- μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα      συναντηθούμε."
                                                                           
                                                                                                Γίαννης Ρίτσος - Όχι Πολιτκή

  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στις 9/4/12 στο κτήριο που στεγάζεται
η Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Θεοφιλοπούλου στο Νέο Κόσμο.

  Η "Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αρμόδια για τη διαχείρηση "δυσλειτουργιών" της Δημόσιας διοίκησης σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση και εφαρμογή της δημόσια πολιτικής σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, τις δομές και τα συστήματα. Πρόσφατα ο υπουργός Δ. Ρέππας συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους επικεφαλείς των υπουργείων σε συζητήσεις με την τρόϊκα για εργασιακά ζητήματα, ζητήματα απολύσεων, εφεδρείας και συνθηκών εργασίας στο δημόσιο τομέα (μείωση μισθών και ελαστικοποίηση των ορών εργασίας)
  Εντάσσουμε την επίθεση μας αυτή στο πλαίσιο της έμπρακτης αντίστασης ενάντια στις δομές της κυριαρχίας επιδιώκοντας να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση που θα οδηγήσει στην τελική αποδόμηση του υπάρχοντος.
 Η κυριαρχία βλέποντας την, με γοργούς ρυθμούς, αποσταθεροποίηση της κοινωνικής συναίνεσης, ως απόρροια της γενικευμένης συστημικής κ΄ρισης και γνωρίζοντας ότι οι κοινωνικοί - ταξικοί αγώνες οξύνουν ολοένα και περρισότερο τις αντιστάσεις, επιδιώκει όχι μόνο την στρατιωτική καταστροφή των επαναστατικών δυνάμεων καθώς και του κάθε αγωνιζόμενου αλλά και την απονοηματοδότηση του ίδιου του αγώνα και την τελική αφομίωση του απο το ίδιο το σύστημα. Καθήκον του επαναστατικού κινήματος είναι να μετεξελίξει όλη αυτή τη διαδικασία σε επαναστατική προοπτική, κρατώντας
ανοιχτό τον πόλεμο απέναντι στο Κράτος και το Κεφάλαιο και αναδεικνύοντας διαρκώς τα πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά της σημερινής κρίσης. Η συγκρότηση ενός αδιαμεσολάβητου μετώπου μέσα απο τους κόλπους των καταπιεσμένων θα οδηγήσει στη δημιουργλια αναχωμάτων στα σχέδια  που προωθεί η κυριαρχία, με τελικό στόχο την Κοινωνική Επανάσταση για την ανατροπή του Καπιταλισμού, οποίος έχει τη δυνατότητα να αναπαράγεται μέσα απο την καταστροφική και απάνθρωπη δομή και λειτουργία του.
  Λειτουργικό και βασικό κύτταρο του μετώπου αυτού είναι η επαναστατική βία, πολιτική επιλογή που δεν αποτελεί αυτοσκοπό ούτε υπαρξιακή διέξοδο για την εκπλήρωση της αναφορικότητας, αλλά χρησιμοποιείται ως απελευθερωτικό μέσο αγώνα απέναντι στη βία του καπιταλιστικού  οικοδομήματος. Η κρατική βία είναι μια καθημερινή συνθήκη της καπιταλιστικής κοινωνίας. Εκφράζεται πολυεπίπεδα και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Εκφράζεται άμμεσα, απο το προφανές, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους στρατός - μπάτσοι αλλά και
έμμεσα απο τον καταναγκασμό της εργασίας, τη σχέση εργασίας - κατανάλωσης, την τυποποιήση της καθημερινότητας, τις κοινωνικές ανισότητες, το φυλετικό διαχωρισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Αναλύοντας τις σημερινές συνθήκες και κάνοντας αναδρομή στην ιστορία του καπιταλισμού,  το πολιτικό μας πρόταγμα γίνεται ξεκάθαρο πλέον στα μάτια του κάθε ανθρώπου. Πως ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί. Τότε μόνο θα σταματήσει να αναπαράγεται μέσα απο τις κρίσεις του δημιουργώντας νέες αδυσώπητες συνθήκες διαβίωσης. Η πραγματική ελευθερία θα αναδυθεί εκεί που δεν θα υπάρχει ο καταναγκασμός, εκεί που η εργασία δεν θα μετατρέπεται σε εμπόρευμα, αλλά θα αποτελεί αυτοσκοπό και μέσο για να εκφράσει κάθε άνθρωπος τις  δημιουργηκές του ικανότητες. Μόνο λοιπόν, προωθώντας την ανατροπή του, διαμέσου της
Κοινωνικής Επανάστασης θα μπορέσουμε να μεταβούμε σε μια αταξική κοινωνία, ισότητας και ελευθερίας.

  Αφιερώνουμε το χτύπημα μας στους 4 αγωνιστές συντρόφους: Κώστα Σακκά, Γιώργο
Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια και Στέλλα Αντωνίου, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι απο τις 4/12/2012. Οι 3 πρώτοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας την απελευθέρωση της αναρχικής συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου για λόγους υγείας, καθώς και την άρση των νέων εκδικητικών διώξεων τους.


Επαναστατική Δράση

Πάσχα στη Σκόπελο Easter Skopelos island Σκόπελος είναι μια καλή επιλογή για να περάσουμε το Πάσχα!

MRB: B'Αθήνας 1η η ΝΔ, 2ο το ΚΚΕ!


Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ να προηγείται σταθερά με 15,5% παρουσιάζεται σε νέα δημοσκόπηση της MRB σε δείγμα 1.514 ατόμων που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου, στη Β' Αθηνών, στην οποία ψηφίζει το μισό περίπου εκλογικό σώμα.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο κόμμα με 9,9%, όταν στο παρελθόν κυριαρχούσε στη Β' Αθηνών.
Χαμηλά είναι και τα ποσοστά της ΝΔ, η οποία συγκεντρώνει 15,5%, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν το 9,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,4% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 6,8%, ενώ ένα άνετο ποσοστό φαίνεται να συγκεντρώνει και η Χρυσή Αυγή, που αγγίζει σχεδόν το 5%.  

- ΝΔ: 15,5%
- ΚΚΕ: 10,2%
- ΠΑΣΟΚ: 9,9%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,7%
- ΣΥΡΙΖΑ: 9,4%
- ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,8%
- Χρυσή Αυγή: 4,9%
- Οικολόγοι-Πράσινοι: 4,2%
- Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%
- ΛΑΟΣ: 2,2%
- Δημοκρατική Συμφωνία: 0,4%
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
- Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 1,2%

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 


Πάγωσε η τσιμινιέρα στην Σκοπέλο από το Εξπρές Σκιάθος δείτε (φώτο)

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Τώρα στο skopelos delivery καλέστε και What's Up είμαστε ανοιχτά σήμερα !

Καλέστε 6983776201

Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ σύμφωνα με την MRB σε δείγμα 1514 ατόμων που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου


MRB για Β’ Αθηνών: ΝΔ 15,5%, ΚΚΕ 10,2%, Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 9,9% – Καμμένος 9,7%

της MRB σε δείγμα 1514 ατόμων που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου επιβεβαιώνει τον πολυκερματισμό και την ρευστότητα του πολιτικού συστήματος στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη δηλαδή εκλογική Περιφέρεια της χώρας όπου ψηφίζει το μισό περίπου εκλογικό σώμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτήν την γιγαντιαία εκλογική Περιφέρεια το έρχεται τρίτο με 9,9% όταν στο παρελθόν κυριαρχούσε στη Β’ Αθηνών. Χαμηλά είναι και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει 15,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν το 9,7% με τον στο 9,4%, την ΔΗΜ.ΑΡ. Στο 6,8% ενώ ένα άνετο ποσοστό φαίνεται να συγκεντρώνει και η ακροδεξιά που αγγίζει σχεδόν το 5%.

Αναλυτικά, στην δημοσκόπηση της MRB τα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

 • : 15,5%
 • : 10,2%
 • ΠΑΣΟΚ: 9,9%
 • : 9,7%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 9,4%
 • ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,8%
 • Χρυσή Αυγή: 4,9%
 • Οικολόγοι-Πράσινοι: 4,2%
 • Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%
 • ΛΑΟΣ: 2,2%
 • Δημοκρατική Συμφωνία: 0,4%
 • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
 • Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 1,2%

Η διαπλοκή στο μεγαλείο της. ΑΣΤΕΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ !!!


Μάθαμε ότι στον διαγωνισμό για την αποκατάσταση ζημιάς στον ντόκο που δένουν τα οχηματαγωγα στη Σκιάθο, δόθηκε από 3 εργολάβους ίδια έκπτωση 3%.
Καραμπινάτη δηλαδή συμφωνία των εργολάβων. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να παρέμβει αμέσως για να μη κατακυρωθεί ο διαγωνισμός, αλλά και να καταγγείλει τη διαδικασία. Τα λαμόγια στη Τεχνική Υπηρεσία του Βόλου θα τρέξουν να αναθέσουν το έργο. Γνωστή η τακτική τους.
 ΠΑΝΟ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΣΟΥ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 3% ΑΝΤΙ 40% ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

Θέλουν και συνεργασία με το ΚΚΕ από τον χώρο του τότε ΣΥΝασπισμού -σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- πόσοι έφυγαν ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.... Μπίστιδες, Ανδρουλάκηδες, Δαμανάκη και άλλα καλόπαιδα. .....

Αντε τελειώνετε επιτέλους με την καραμέλα αυτή της ενωμένης αριστεράς από τον Τσίπρα
συνεργασία με τα λαμόγια που θέλουν καρέκλα και μόνο συντρόφους του καναπέ και του σαλονιού δεν βλέπετε τα ΜΜΕ 32 φορές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ 1 του ΚΚΕ στα κανάλια αυτό δεν σας λέει τίποτα ?
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα βρει ειλικρινά με το ΚΚ; Το έργο αυτό όμως δεν παίχτηκε και το 89;

Μάλιστα τότε μεταπήδησαν πολλά "καλά παιδιά" από τον ένα χώρο στον άλλο που σήμερα -και απο πολύ καιρό- που βρίσκονται; ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ;;; Μάλιστα ακούστηκαν και 2 ονόματα (χωρίς να κατονομαστούν δημόσια -και γιατί αλλωστε να γίνει αυτό, στο Ελλάντα ζούμε- ) από τον χώρο του τότε ΣΥΝασπισμού -σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- ότι λαδώθηκαν από ανθρώπους της ΟΤΕ και της ΖΗΜΕΝΣ...

Μιλώντας με 2-3εις ΚΚεδες γι'αυτό το ερώτημα, αυτό που κατάλαβα είναι ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, και το θεωρούν κόμμα "δεξαμενή" του ΠΑΣΟΚ και συστημικό.
Και από οτι συμπέρανα δεν ειναι το θέμα να "αρπάξουν" την εξουσία αλλά το να είναι τουλάχιστον το 51% του λαού έτοιμο να παλέψει και να εργαστεί για να πετύχει αυτό το σύστημα που πιστεύουν.

Τώρα με αυτόν τον κωλολαό ίσως και να μην έχουν άδικο...
Αλλά αν ήταν έτοιμος ο λαός ή η κοινωνία θα είχε ανάγκη της ηγεσίας αυτής ; Θα ήξερε τι ψήφιζε και ακόμα όταν θα παρουσιαζούντουσαν τα σημάδια σύψης θα είχε τα δημοκρατικά αντανανακλαστικά να πετάξει έξω και να απομωνόσει τα "καρκινικά" κύτταρα...

Αντιθέτως αυτό που επικράτησε ήταν τα: "ωχ βρε αδερφε" και "ελα μωρέ αφού όλοι τα παίρνουν" και "για ποια πατρίδα μιλάς τώρα.." και όλα τα ωχαδερφίστικα που μας κάνανε ραγιάδες των Γερμανογάλλων μέσω των πολιτικών καρκινωμάτων που τάχα δημοκρατικά ψήφίζουμε...
ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ 

Τα άνθη της άνοιξης στην Σκόπελο φώτο από το "Σκοπελοσνεως"
Κεντρική προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με το σύνθημα «Υπάρχει άλλος δρόμος,  χωρίς χρέος, ευρώ , Ε.Ε. και μνημόνια» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε την εκλογική της προκήρυξη για τις εκλογές της 6ης Μαΐου
Δείτε την προκήρυξη εδώ

Ο Δήμος Σκοπέλου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΚΛΗΜΑ - ΤΖΙΛΑΛΗ - Χ.Υ.Τ.Α.»,

 
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΚΛΗΜΑ – ΤΖΙΛΑΛΗ – Χ.Υ.Τ.Α.», με προϋπολογισμό 1.775.862,07€ + ΦΠΑ 16% 284.137,93€= 2.060.000,00 ΕΥΡΩ.
1. Το έργο αποτελείται από την κατηγορία εργασιών ΟΔΟΠΟΙΙΑ, με προϋπολογισμό 1.149.521,10€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και άσφαλτο απολογιστικά). Επιπλέον, κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, με προϋπολογισμό 43.002,29€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα και άσφαλτο απολογιστικά), κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, με προϋπολογισμό 5.032,60€ (δαπάνη εργασιών, χωρίς ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα και άσφαλτο απολογιστικά) και άσφαλτος απολογιστικά 97.526,80€ (δαπάνη εργασιών χωρίς ΓΕ και ΟΕ).
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της υπηρεσίας στο Δημαρχείο Σκοπέλου, μέχρι τις 17/05/2012. Για την παραλαβή τους οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν στο Δήμο Σκοπέλου την δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 35 ΕΥΡΩ. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β΄.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24243 50122, FAX επικοινωνίας 24240 23230, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Αγάπη Τσιρακίδου.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22/05/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00'' π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά το άρθρο 4, παρ. 2 του Ν. 1418/84 και το άρθρο 7 του π.δ. 609/1985.
4. Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π. που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι : 3η ή 4η τάξη ανεξαρτήτως έδρας επιχείρησης ή 5η τάξη για επιχειρήσεις που η έδρα τους ή ο δεύτερος νομός που έχουν δηλώσει στο Μ.Ε.Ε.Π. βρίσκεται στο νομό εκτέλεσης του έργου, για έργα κατηγορίας
ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.
β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
γ) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην
τάξη 2η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 34.804,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.
6. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΣΠΑ, Επ. Πρ/μα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007-2013. Προβλέπεται προκαταβολή (άρθρο 51 & 51 του Ν.3669/08).
7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Στην Olympic Air το Αθήνα-Σκιάθος

alt
Το ποσό των 157,4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν έως τον Απρίλιο του 2016 τέσσερις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των δρομολογίων των άγονων γραμμών που φέτος αυξήθηκαν σε 26.
Η Olympic Air απέκτησε δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης συνολικά σε 15 άγονες γραμμές (σε 13 παλιές, μεταξύ αυτών και η Σκιάθος και 2 καινούργιες), η Astra Airlines με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε 5 γραμμές, η Sky Express με έδρα το Ηράκλειο σε 5 γραμμές και η Aegean Airlines σε ένα δρομολόγιο.
Το υπουργείο Μεταφορών άναψε προχθές το πράσινο φως για την ανάθεση του έργου των άγονων γραμμών από την ερχόμενη Πρωτομαγιά, επικυρώνοντας τον σχετικό διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Επίσης, αποφασίστηκε να παραταθεί έως τα τέλη Απριλίου και η σύμβαση της Aegean για την εκτέλεση τεσσάρων άγονων δρομολογίων, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Σημειώνεται ότι για τις 2 νέες άγονες γραμμές (Αθήνα - Ζάκυνθος και Αθήνα - Σύρος), τις οποίες αναλαμβάνει η Olympic Air, έγινε ξεχωριστός διαγωνισμός, ενώ από τον διαγωνισμό για τις 24 άγονες γραμμές αποκλείστηκαν οι εταιρείες Aeroland και Minoan Air.
Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των 24 άγονων γραμμών μέχρι τον Απρίλιο του 2016 θα ανέλθει στο ποσό των 157.466.020,43 ευρώ. Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι εταιρείες οφείλουν να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές (αορίστου διάρκειας) καλής εκτέλεσης της σύμβασης, το ύψος των οποίων θα ανέρχεται στο 5% του αιτηθέντος αντισταθμίσματος για καθεμία από τις γραμμές. Επίσης, για καθεμία από τις γραμμές που θα εκτελούνται χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, ως εγγύηση εκτέλεσης της σύμβασης θα κατατεθεί το ποσό των 40.000 ευρώ.

Μειωμένη κατά 30% η κίνηση στη Μαγνησία και 90% στην Σκόπελο!

Στις δύο διανυκτερεύσεις περιορίζονται οι επισκέπτες
Γράφει:
12/04/2012, 10:30
Μειωμένη κατά 30% είναι φέτος η κίνηση στη χερσαία Μαγνησία, λόγω του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι και η πλειοψηφία των επισκεπτών έχει κλείσει καταλύματα για μόλις δύο διανυκτερεύσεις, τη στιγμή που πέρυσι η έξοδος των επισκεπτών διαρκούσαν τουλάχιστον ένα τριήμερο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, η ζήτηση είναι μεγάλη για την πόλη του Βόλου και στην Αγριά, όπου ήδη παρατηρείται πληρότητα 80% σε ξενοδοχεία 3 ως 5 αστέρων, ενώ τα μικρότερων κατηγοριών ξενοδοχεία (1 και 2 αστέρων), είχαν πληρότητες μέχρι και χθες, ωστόσο οι κρατήσεις αφορούν κυρίως για διανυκτερεύσεις το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Μικρότερες είναι οι πληρότητες για άλλους προορισμούς και συγκεκριμένα 55% για Πορταριά - Μακρινίτσα, 30% για Ζαγορά - Τσαγκαράδα και 55% για Βυζίτσα - Μηλιές.
Οι τιμές ανά κατηγορία διαμορφώνονται ως εξής:
1* έως 2* από 30,00 έως 45,00 € το δίκλινο με πρωινό
3* έως 4* από 50,00 έως 70,00 € το δίκλινο με πρωινό
4* έως 5* από 70,00 έως 100,00 € το δίκλινο με πρωινό
Παραδοσιακά αρχοντικά Α’, Β’ και πολυτελείας από 70 έως 120 € το δίκλινο με πρωινό.
Ειδικά πακέτα προσφορών για 4ημερες διαμονές και πάνω συμπεριλαμβανομένων διατροφής αναστάσιμων δείπνων και γεύματος προσφέρουν ελκυστικές προτάσεις που ξεκινάνε από 180 € το άτομο.
Οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής έχουν τη δυνατότητα να βρούνε δωμάτιο σε όλες τις περιοχές, τόσο ορεινές όσο και παραθαλάσσιες σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων.

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Δύο νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» λίγο μετά τις 10.00 (ώρα Ελλάδος) την Καλιφόρνια και το Μεξικό.

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.17 στον Κόλπο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σεισμών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ. και επίκεντρο 547 χλμ. από το Φοίνιξ. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Μόλις 10 λεπτά νωρίτερα, σεισμός μεγέθους 6,2R σημειώθηκε στην Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στις αμερικανικές ακτές, καθώς στη 01:55 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 7 Ρίχτερ στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μεξικού, στην επαρχία Μιτσοακάν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των ακτών του Όρεγκον, ενώ ακολούθησε κι ένας μικρότερος σεισμός ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια.

Βόλος: Πολλοί ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τους «Ανεξάρτητους Ελληνες»

kamenosΤα 16 άτομα που φέρονται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος να ενδιαφέρονται είναι οι εξής: Αλεξίου Κωνσταντίνος, Επιχειρηματίας, Αναστασίου Αθανάσιος, Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Δαμάλας Γεώργιος, Φαρμακοποιός, Καμπερόπουλος Αθανάσιος, Επιχειρηματίας, Κοίλιας Νικόλαος, Συνταξιούχος, Κόκκαλης Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός, Κουτσούκος Γεώργιος, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μπέττυ Γιάννα, Δημοσιογράφος, Μπότσικας Μαρίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μωυσίδης Κώστας, Δημ. Σύμβουλος Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέστορας Ιωάννης, Περιβαλλοντολόγος, Μεταλλειολόγος – Μηχανικός, Πανταζή Ξένια, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Πολύζου Μαρία, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Χρηστάκης Χρήστος, Επιχειρηματίας, Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος, Αντιστράτηγος Ε.Α., Χρυσοβελώνη Μαρίνα, Δικηγόρος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε πως ο Πάνος Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» θα κάνουν την μεγάλη έκπληξη, γιατί πρεσβεύει υγιείς και καθαρές λύσεις και προτάσεις.

Πάσχα έξω από το εργοστάσιο

konti1Πάσχα έξω από το εργοστάσιο της πρώην ΚΟΝΤΙ (Arcelor Mittal) στη Β’ ΒΙΠΕ θα κάνουν οι πρώην εργαζόμενοι που διανύουν τον ένατο μήνα κινητοποιήσεων, διεκδικώντας τη δικαίωσή τους μέσα και από δικαστικούς αγώνες. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει εξασφαλίσει μέσα από χορηγίες και δωρεές από καταστήματα του Βόλου, τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, που θα στηθεί δίπλα στα νάιλον τσαρδάκια, έξω από το εργοστάσιο.

Αφίσα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσια, Κ.Σακκά

Αφίσα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσια, Κ.Σακκά και για την Στ. Αντωνίου

Image scaled down
 Αφίσα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας
Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσια, Κ.Σακκά
και για την Στ. Αντωνίου

Διόδια Μαλακασίου Τρικάλων (Εγνατία οδός) - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.


Πριν από λίγες ώρες, ερχόμενος από Γιάννενα προς Τρίκαλα, επιχείρησα να περάσω τα διόδια Μαλακασίου (Εγνατία οδός), πίσω από ένα άλλο αυτοκίνητο, χωρίς να πληρώσω, όταν ξαφνικά ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΜΟΥ!
Καταγγέλλω απερίφραστα αυτή την ενέργεια των υπαλλήλων-λακέδων των διοδίων, η οποία θεωρώ ότι έγινε από δόλο και όχι τυχαία!   Μιλάμε για μια ενέργεια, η οποία εκτός από το ότι θα μπορούσε να μου σπάσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!
Για ένα 2ευρο που θα έχανε η εταιρεία που υπηρετούν, οι λακέδες της δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο, όχι μόνο το αυτοκίνητό μου, αλλά και την ίδια τη σωματική μου ακεραιότητα και ζωή μου ακόμη!
ΑΙΣΧΟΣ!

Νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Προς νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που εκπνέει στα τέλη Απριλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Από τις αρχές του έτους... έχουν εισπραχθεί μόλις 200 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 45,5 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία έχει να κάνει με την ανάγκη του κράτους να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, ενώ αφορμή για τη νέα παράταση θα αποτελέσουν οι επικείμενες εκλογές.
Πάντως, τα φετινά έσοδα κινδυνεύουν από τη μη επαρκή στελέχωση των εφοριών στο σκέλος των εισπράξεων φόρων, ενώ η αναδιοργάνωση - συγχώνευση των ΔΥΟ δεν έχει φέρει ακόμη τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εγώ δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
“Ότι έκανα, το έκανα με πλήρη συνείδηση ως Ελληνίδα πολιτικός αλλά και ως επαγγελματίας. Δεν έχω μετανιώσει για να υπογράφω δηλώσεις μετανοίας.”
Αυτά έλεγε σε συγκινησιακή φόρτιση η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο, χωρίς να κρύβει την πικρία της για τον πόλεμο που δέχεται από κάποιους πρώην συναδέλφους της στο κόμμα. “Ακόμα και την στήριξη μου στον Αβραμόπουλο βάζουν μπροστά, για να μην επιστρέψω. Ποιοί; Αυτοί που άνοιξαν τις
κερκόπορτες που μας οδήγησαν σήμερα εδώ”.
Τίποτα πάντως δε έχει κριθεί και η επιστροφή της βουλευτού στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη. 

/olympia.gr 

Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη! Φόβισέ τους ισχυροποιώντας το ΚΚΕ!


Μαθητή, μαθήτρια,
Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη σε εσένα που είσαι παιδί εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
Τώρα που παίρνεις σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου, που ετοιμάζεσαι να δώσεις εξετάσεις ή να πιάσεις δουλειά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τις οποίες δε φταις εσύ και η οικογένειά σου, τώρα καλείσαι να πάρεις και μια σοβαρή πολιτική απόφαση.
Η ψήφος είναι κι αυτή ένα όπλο. Μην το πετάς! Ιδιαίτερα σε εσένα που είσαι νέος δεν ταιριάζει η μοιρολατρία του «δεν αλλάζει τίποτα». Πριν από εσένα πολλοί νόμιζαν ότι με την αποχή τιμωρούν τους υπεύθυνους των προβλημάτων τους. Τους έλυσε τα χέρια. Αξιοποίησαν την αποχή για να παρουσιάσουν την πολιτική τους, που κάνει τη ζωή σου κόλαση, ως μονόδρομο! Αποδείχτηκε ότι ήταν τουφεκιά στον αέρα.

Το ΚΚΕ δεν παρουσιάζεται σαν σωτήρας που θα σου λύσει τα προβλήματα, δεν σου τάζει εύκολες λύσεις. Παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, σε καλεί να πάρεις τώρα τη ζωή στα χέρια σου. Αν μένεις ανοργάνωτος σήμερα, πολύ περισσότερο αύριο, θα είσαι εύκολος στόχος. Μην περιμένεις, μην τους αφήσεις να σε «δέσουν» για όλη σου τη ζωή. Διεκδίκησε όλα όσα δικαιούσαι και σου κλέβουν. Στο σχολείο και στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά, οργάνωσε το δικό σου αγώνα μαζί με τους συμμαθητές σου και τους συναδέλφους αύριο, με όλους τους εργαζομένους. Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός είναι ανίκητος. Αυτό πιστεύει το ΚΚΕ και γι’ αυτό οι κομμουνιστές μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Δώσε δύναμη στον αγώνα για τη ζωή που σου αξίζει, με ισχυρό ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ παλεύει για να έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός. Είναι κομμάτι του λαού και ενάντια στα μονοπώλια, τους καπιταλιστές. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν είναι «μια από τα ίδια». Δεν δέχτηκε ποτέ ότι ρεαλισμός είναι να πηγαίνεις στο σχολείο και να μην έχεις βιβλία, καθηγητές, θέρμανση, η οικογένειά σου να ματώνει για να σε μορφώσει. Να δουλεύεις σαν σκλάβος για 400 ευρώ. Δεν παζάρεψε ποτέ πόσα θα χάσεις εσύ και η οικογένειά σου. Είπε καθαρά και ξάστερα από την πρώτη στιγμή: να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία που έσκασε από τα κέρδη και ευθύνεται για την κρίση και όχι ο λαός.

Το ΚΚΕ το χωρίζει άβυσσος από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ:
 • Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για τους άνεργους γονείς σου, για τους μισθούς πείνας, που σου κλείνουν το δρόμο για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Είτε με αυτοδύναμες, είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας θα συνεχίσουν την επίθεση στα δικαιώματά σου.
 • Από τα «νέα» κόμματα που τα συγκροτούν βουλευτές και πρώην υπουργοί που τσάκισαν τα δικαιώματα και το μέλλον σου. Το ΛΑΟΣ -κόμμα της προβοκάτσιας, του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού- κυβερνούσε μέχρι χθες. Μην τους αφήνεις να σε κοροϊδεύουν.
 • Από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει με μεγάλα λόγια για ανατροπές, αλλά εννοεί ότι οι βιομήχανοι θα γίνουν ξαφνικά φιλάνθρωποι χωρίς να συγκρουστείς μαζί τους! Ότι η ΕΕ -αυτή η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων- είναι κατά βάθος καλή ή ότι μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαών. Σπέρνουν αυταπάτες.

Τιμώρησέ τους! Σε τρομοκρατούν…

Αυτοί που χρεοκόπησαν την οικογένειά σου, σου λένε ότι αν δεν τους ξαναψηφίσουμε… θα χρεοκοπήσουμε!
Ότι αν δεν έχουμε ισχυρή κυβέρνηση… θα έρθει το χάος! Αυτοί που με τις ισχυρές κυβερνήσεις έφεραν το χάος της ανεργίας, της φτώχειας, της αμορφωσιάς και της εξαθλίωσης για άλλες δυο γενιές!
Ότι αν δεν δεχτούμε να δουλεύουμε τα επόμενα 30 χρόνια με μισθούς πείνας… θα πεινάσουμε.
Ότι αν βγούμε από την ΕΕ που τσακίζει τους λαούς… θα τσακιστούμε!

Τρομοκράτησέ τους εσύ!

Μη σε απασχολεί όταν μιλάνε για ακυβερνησία. Επιδιώκουν ισχυρή κυβέρνηση για να είναι ισχυρή η επίθεση στη ζωή των λαϊκών οικογενειών, στη ζωή σου. Ό,τι χρώμα και να έχει η κυβέρνηση να είναι αδύναμη, ανίσχυρη, να έχει κοντά ποδάρια. Κόφ’ τους το βήχα με ισχυρό ΚΚΕ.

Το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το πρωτοπόρο που ψάχνεις, υπάρχει

Είναι έξω από τα όρια αυτού του συστήματος.
Κοίτα όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Το δικαίωμά σου για μόρφωση χωρίς να πληρώνεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι!
Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι. Σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά! Ο λαός μπορεί να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, να παράγει για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων! Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ!

Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα, υπάρχει λύση!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΕΛ.ΑΣ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συμβουλές και συστάσεις προς τους πολίτες σχετικά με περιστατικά εξαπατήσεων

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου