Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΙΧΕΛΗΣ!...

AΠΟ voliotaki

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΚΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ! ΕΙΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΔΡΟΜΟΙ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ, ΟΛΟΙ "ΕΒΑΛΑΝ" ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΙΘΑΡΑΚΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ, Ο ΝΥΝ, Ο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ, Ο ΕΙΔΗΜΩΝ, Ο ΙΚΑΝΟΣ, Ο GOLDEN BOY, Ο ΜΙΧΕΛΗΣ!!...Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ, Ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, Ο ΑΣΧΕΤΟΣ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ! ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!..

ΛΑ.Ο.Σ: Το σούπερ μάρκετ του γλοιώδους και του γελοίου

Οι επιθανάτιοι σπασμοί του ΛΑ.Ο.Σ έχουν προκαλέσει πανικό στον Καρατζαφέρη και κυρίως στους «νταβάδες» που εναγωνίως μοχθούν να διασώσουν το «λαγό» τους…

Αυτοί, βεβαίως, οι επιθανάτιοι σπασμοί (σαν αυτούς του σφαγμένου κόκορα), βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα απορρίμματα του γελοίου και του γλοιώδους της καρατζαφέρειας κακοήθους αθλιότητας.

Υπογραμμίζαμε στο......
προηγούμενο άρθρο μας:

«Οι αγρίως επιδοτούμενοι “προβοκάτορες” των “νταβάδων”»

«Το σύνθημα αυτής της πιο αιχμηρής καθεστωτικής «τσόντας» είναι: «Καιροσκόποι, πολιτικάντηδες και τηλεοπτικά «κόπρανα» όλης της χώρας ενωθείτε»!!!».


Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6395

Θαυμάστε τις τελευταίες «επιδοτήσεις» του ΛΑ.Ο.Σ:

Λευτέρης Κωνσταντινίδης: Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος το 2009 είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ αριστερός για να χωρέσω σε ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ» (τώρα παραχώρεσε!!!)…

Σπύρος Χατζάρας: Ο γραφικός τραμπούκος της ανδρεϊκής ΕΡΤ και σφόδρα διαπλεκόμενος. Μέχρι χθες σκυλόβριζε τον Καρατζαφέρη και πόζαρε σαν νέος «εθνοσωτήρας»…


Βάνα Μπάρμπα: Άλλο πασοκικό βυθοκόρυμα. Είχε αποκαλέσει και τα Σκόπια Μακεδονία…

Το καινούργιο φρούτο είναι ο διαβόητος δημοσιογράφος της καθεστωτικής διαπλοκής, Γιώργος Κύρτσος: Ακραίος νεοφιλελεύθερος και «μνημονιακός»!!!

Ακούγεται και ο «μεγάλος» προπονητής Αλέφαντος, άλλος φανατικός Ανδρεϊκός…

Και ακόμα η «λίστα» δεν έχει ολοκληρωθεί…


Ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο κλόουν της πολιτικής μας ζωής και μας διασκεδάζει, στις μαύρες μέρες που ζούμε. Είναι από αυτά τα πολιτικά ανέκδοτα που αποτελούν το «αντίδοτο» στην τρέλα της φρίκης που ζούμε…

Και όμως τα κανάλια των «νταβάδων» αυτήν την άθλια και φρενοβλαβή αστειότητα την προβάλλουν σαν σοβαρό πολιτικό παράγοντα-«αναλυτή» και μάλιστα καθημερινά και αφηνιασμένα…


http://www.resaltomag.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_864.html 

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Αυτά που λες εμείς τα γράφουμε στα παπάρια μας ποιος το είπε αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου?


Ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού  Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου είχε πάρει τον λόγο και μιλούσε για την καθαριότητα του νησιού ο πρόεδρος από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ και σύμβουλος με τον συνδυασμό του δήμαρχου Μιχελή σηκώθηκε έξαλλος  και απευθυνόμενος φωνάζοντας  αυτά που λες εμείς τα γράφουμε στα αρχίδια μας μετά από αυτά οι σύμβουλοί του συνδυασμού  Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου αποχώρισαν καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν φτάσει  το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου αύριο θα βγάλουν και ανακοίνωση

Σοβαρότατο επεισόδιο έγινε στο αποψινό συμβούλιο με αποτέλεσμα αποχώρησαν από το δημοτικό συμβούλιο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

θα σας ενημερώσουμε σε λίγο

Μας απαγόρεψαν να βγάλουμε φώτο από το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το skopelosnews διαμαρτύρεται.....


ντροπή μεγάλη να μας απαγορεύουν γιατί άραγε?

επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου τώρα !


τους τα χώνει ο ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ  και μπράβο του 1

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αλλαγές στα Υπουργεία, στην κρατική διοίκηση και το Δημόσιο1. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχει προετοιμάσει σχέδιο νόμου «για την αναδιοργάνωση των Υπουργείων και ΝΠΔΔ» (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου). Αυτό το σχέδιο νόμου έμεινε για μετά τις εκλογές. Μέσω αυτού προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στα Υπουργεία, στην κρατική διοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο.
Το πρόβλημα των αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση σε συνδυασμό με τις απολύσεις εργαζομένων, δεν αφορά μόνο του δημόσιους υπάλληλους. Οι αναδιαρθρώσεις στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Παιδείας, Υγείας κλπ., αφορούν όλους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία. Αφορούν όλο το λαϊκό κίνημα, έχουν γενικότερες συνέπειες στα λαϊκά στρώματα και ως εκ τούτου απαιτείται ενιαίος - συντονισμένος αγώνας, σύγκρουση με το αστικό κράτος και την κυβερνητική πολιτική για να μην περάσουν οι απολύσεις και οι αντιδραστικές αλλαγές, για δημόσιους Οργανισμούς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Με πρόσχημα τη σπατάλη, τα διάφορα σκάνδαλα και τις κακές υπηρεσίες, προβλήματα υπαρκτά στον ένα ή στον άλλο βαθμό, προωθούνται αναδιαρθρώσεις που υπηρετούν του στόχους της άρχουσας τάξης για εκσυγχρονισμό της κρατικής διοίκησης ώστε με καλύτερο τρόπο αυτές να υπηρετούν πιο αποτελεσματικά τις γενικές ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και οξύτατου καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Πρόκειται για αλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού.
Διαμορφώνεται μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πιο αντιδραστική και αυταρχική.
Καταργούνται, συγχωνεύονται ή ιδιωτικοποιούνται καίριοι τομείς, ειδικά όσοι συνδέονται με τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Το σχέδιο νόμου υπηρετεί, την στρατηγική κατεύθυνση της πιο άμεσης, πιο γρήγορης κρατικής υποστήριξης της δραστηριότητας του κεφαλαίου σε όλους τους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών της οικονομίας, στη διευκόλυνση της κίνησης κεφαλαίων, στην εξυπηρέτηση της απελευθέρωσης αγορών, κά. Σ΄αυτή τη στρατηγική κατεύθυνση προσαρμόζεται ο διοικητικός μηχανισμός, η λειτουργία των Υπουργείων.
Οι αλλαγές που προωθούνται και με το σχέδιο νόμου, υπηρετούν την ανάγκη διεξόδου των συσσωρευμένων κεφαλαίων και κυρίως την ανάγκη άμεσης κερδοφορίας των μονοπωλίων, μέσα από την απευθείας παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο, του ορυκτού πλούτου, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των υδρογονανθράκων, των υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με τις λαϊκές ανάγκες.
Ως συνέχεια και συμπλήρωση των παραπάνω αλλαγών, η κυβέρνηση έφερε ήδη προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα είναι το βασικό εργαλείο για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους στο δημόσιο, για να γίνουν χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των υπαλλήλων, ούτε βέβαια παίρνονται για την παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για το λαό.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί το ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο επιλογής στελεχών για τη δημόσια διοίκηση και το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να τους καθυποτάξει.
 
2. Οι αλλαγές που συντελούνται στην κρατική διοίκηση ανταποκρίνονται στην κατεύθυνση περιορισμού των κρατικών δαπανών, στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών, τσακίζουν κάθε δικαίωμα για παροχές σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ανατρέπουν εργασιακές σχέσεις και κοινωνικά δικαιώματα, ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών μονάδων στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες των Υπουργείων έχουν άμεση, αρνητική επίπτωση στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών, στην παροχή σύγχρονων ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών.
Από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξαιρείται ο σχεδιασμός και η άσκηση της βιομηχανικής πολιτικής. Η πραγματική αναπτυξιακή πολιτική θα ασκείται απευθείας από τους βιομήχανους και τα μονοπώλια. Καταργούνται Γραμματείες Ενέργειας και το αντικείμενο τους παραχωρείται σε ιδιώτες όπως είναι η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Στο νέο "φορέα Ερευνών και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων" προβλέπεται η συμμετοχή ιδιωτών με πάνω από 70% με σκοπό τη ληστρική εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου.
Η συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης σηματοδοτεί ουσιαστικά τη διάλυσή του, διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στον ορυκτό πλούτο, στο νερό, κά.
Η διάλυση του ΙΓΜΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια σειρά αναπτυξιακούς τομείς και κοινωφελείς δραστηριότητες, όπου δεν θα μπορεί:
Να στηριχθεί το Εθνικό Δίκτυο παρακολούθησης υπογείων νερών, να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός στο πρόγραμμα απογραφής του ορυκτού πλούτου, να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα μόλυνσης υπογείων νερών και εδαφών, να διασφαλιστεί η υδροδότηση προβληματικών περιοχών της χώρας, να αντιμετωπιστούν προληπτικά κίνδυνοι από φυσικά καταστροφικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, σεισμοί, κά.).
Η συρρίκνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), η απόσπασή του από τον αναπτυξιακό προσανατολισμό με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τη δυνατότητα κάλυψης των διατροφικών αναγκών, έχει αρνητική επίπτωση σε μια σειρά λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα. Η κατάργηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η συρρίκνωση 150 περίπου περιφερειακών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων τα Κτηνιατρικά Εργαστήρια και οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου, το πέρασμα των Σχολών Κρεάτων σε ΝΠΙΔ - "ΔΗΜΗΤΡΑ", αποδυναμώνουν τη δυνατότητα να ασκείται έλεγχος στην προστασία της αγροτικής και λαϊκής παραγωγής, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενειών, στην προάσπιση της υγείας του ζωϊκού κεφαλαίου και της δημόσιας υγείας.
Η δομή και ο προσανατολισμός της δημόσιας διοίκησης στην Υγεία-Πρόνοια εντάσσεται στην στρατηγική επιδίωξη να περιοριστεί η ευθύνη και ο ρόλος του κράτους σε ένα "ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών" και από εκεί και πέρα να πληρώνουν οι ασθενείς για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσήλια, μετατρέποντας έτσι την Υγεία σε ζήτημα ατομικής ευθύνης και ακριβό εμπόρευμα προς όφελος των επιχειρηματικών Ομίλων. Ηδη εφαρμόζονται μέτρα στην κατεύθυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων ως αυτοτελείς, αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες. (Λειτουργία απογευματινών ιατρείων, ολοήμερη λειτουργία, συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κ.ά).
Οι διοικητικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο Υπ. Παιδείας κάνουν την Παιδεία ακόμα πιο ταξική, αφαιρούν μορφωτικά δικαιώματα από τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Καταργείται πλήρως η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) και η Ενισχυτική Διδασκαλία. Η συγκρότηση για πρώτη φορά ξεχωριστού τμήματος Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, φανερώνει την προτεραιότητα της άρχουσας τάξης για τη μαζική στροφή των παιδιών στην ΤΕΕ, στην κατάρτιση, στις δεξιότητες, στη σύνδεση της Παιδείας όχι με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, αλλά με τις ανάγκες της αγοράς.
Με τις αλλαγές που προωθούνται στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων δίνεται απευθείας η δυνατότητα στους Επιχειρηματικούς Ομίλους να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα έργων υποδομής. Δίνεται η δυνατότητα στους μεγαλοεργολάβους να κάνουν απ΄ευθείας οι ίδιοι την αρχαιολογική έρευνα, και να προσλαμβάνουν δικό τους ιδιώτη αρχαιολόγο. Ακόμη και η διατήρηση, διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς γίνεται θύμα της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας.
 
3. Ολες αυτές οι αναδιαρθρώσεις στη κρατική διοίκηση είναι αντιδραστικές, συνδέονται άμεσα με τους στόχους των δανειακών συμβάσεων, τη μείωση των μισθών, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αντανακλούν και αντιφάσεις στης αστικής πολιτικής, την αδυναμία της να εκφράσει στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες.
Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των διάφορων Υπηρεσιών και Οργανισμών σχεδιάζουν να γίνουν μετά τις Βουλευτικές εκλογές και μέσα στο 2012 απευθείας 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015.
 
4. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα είναι γενικό το όφελος από τις αλλαγές που προωθεί με στόχο τον περιορισμό του σπάταλου κράτους, την εξοικονόμηση πόρων, το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και της ποιότητας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.
 Ό,τι από αυτά πραγματοποιηθεί θα είναι σε βάρος του λαού και προς όφελος του κεφαλαίου.
Οι δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών όλο και περισσότερο υπολειτουργούν ενώ το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους ελαχιστοποιείται δραματικά.
Πίσω από το επιχείρημα του "πιο μικρού και αποτελεσματικού κράτους" βρίσκεται επί της ουσίας η διαδικασία περιορισμού διοικητικών μηχανισμών που στις σημερινές συνθήκες δεν εξυπηρετούν πια την καπιταλιστική αναπαραγωγή.
Οι εξελίξεις αυτές είναι αποκαλυπτικές σχετικά με τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους, γκρεμίζουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ότι το κράτος είναι πάνω από τις τάξεις και συμφιλιώνει τις αντιθέσεις τους. Είναι απύθμενη υποκρισία όταν ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της ότι οι αναδιαρθρώσεις αυτές πρέπει επειγόντως να προχωρήσουν ώστε να μην γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς. Ψεύδονται, κρύβουν ότι οι αναδιαρθρώσεις αυτές είναι στενά δεμένες, με τις μειώσεις στους μισθούς, φέρνουν την ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα.
 
5. Σε όλες αυτές τις αλλαγές και τα αντιλαϊκά μέτρα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, «Ανεξάρτητοι Ελληνες», «Δημοκρατική Συμμαχία» αποτελούν τη "δύναμη πυρός" για την προώθησή τους. Ολες τις παραπάνω αλλαγές τις έχουν υπηρετήσει, εντάσσονται στις στρατηγικές τους στοχεύσεις, είναι εδώ και χρόνια στις προγραμματικές τους διακηρύξεις.
Συμφωνία επί της ουσίας των αλλαγών εκφράζει και η "Δημοκρατική Αριστερά" (ΔΗΜΑΡ) ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσεγγίζει τις παραπάνω αλλαγές από τη σκοπιά του εξανθρωπισμού του αστικού κράτους, δεν αμφισβητεί τον Ευρωενωσιακό πυρήνα και τη στρατηγική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών.
 
6. Η καθολική απόρριψη των αναδιαρθρώσεων που προωθεί το σχέδιο νόμου, επ' ουδενί δε σημαίνει ότι υπάρχει από την πλευρά του ΚΚΕ αποδοχή ή και ανοχή της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο Δημόσιο.
Ο δημόσιος κρατικός τομέας που διαμόρφωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια η άρχουσα τάξη ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της.
Υπηρέτησε την κερδοφορία του κεφαλαίου, στήριξε την οικονομική και πολιτική του εξουσία, αξιοποιήθηκε για τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων που διαχειρίστηκαν την εξουσία του.
Στη βάση αυτή χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για την εξαγορά ενός τμήματος των δημοσίων υπαλλήλων, για τη δημιουργία ενός κοινωνικού στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας. Υπήρξε ανοχή και καλλιέργεια διαφθοράς από τα πάνω, ώστε να χειραγωγηθεί το κίνημα, να υπάρξει συνενοχή.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαμόρφωσαν και διαχειρίστηκαν τον κρατικό δημόσιο τομέα, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα χάλια της σημερινής δημόσιας διοίκησης, δηλαδή, για το γεγονός ότι αυτός όχι μόνο δεν υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, αλλά βρίσκεται και σε αντίθεση μ' αυτές.
Ακριβώς αυτές τις ευθύνες προσπαθούν να κρύψουν συγκυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», «Δημοκρατική Συμμαχία» όταν καθυβρίζουν και συκοφαντούν συλλήβδην όλους τους δημόσιους υπάλληλους ως τους υπεύθυνους για την κατάσταση στο σημερινό Δημόσιο. Κρύβονται πίσω από υπαρκτά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης που έχει γεννήσει το σύστημα και η πολιτική τους.
Η ουσία του προβλήματος στο δημόσιο τομέα έχει να κάνει με τον προσανατολισμό που αυτός έχει, στο γεγονός ότι αυτός υπηρετεί τις στρατηγικές στοχεύσεις της άρχουσας τάξης και όχι τη φιλολαϊκή ανάπτυξη και τα κοινωνικά λαϊκά δικαιώματα.
Το ΚΚΕ καλεί τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, τις ταξικές συσπειρώσεις των συνδικάτων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών, ενιαία να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή επίθεση του αστικού κράτους, για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση, να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της συγκυβέρνησης, να μην έρθει για ψήφιση στην επόμενη βουλή.
Οι νέοι και οι νέες να αντιπαλέψουν τις βάρβαρες «εκσυγχρονιστικές» εργασιακές σχέσεις, την έντασή της εκμετάλλευσής τους, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, που χρόνια προειδοποιούσε, που σήμερα δείχνει ξανά το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, έχουν συμφέρον και ανάγκη από μια κρατική δημόσια διοίκηση, που βασική της αποστολή θα είναι να υπηρετεί μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και κατ' επέκταση τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι ν' αλλάξει χέρια και τάξη η εξουσία, προϋπόθεση είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία.
Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους δημόσιους υπάλληλους, όλα τα λαϊκά στρώματα να αξιοποιήσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Καλεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα.
Να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων.
Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην εξουσία του λαού.
 
 
 
 
ΑΘΗΝΑ 10/4/2012
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου

Το τείχος του Βερολίνου το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας

Οταν οι δήμιοι των λαϊκών δικαιωμάτων πανηγυρίζουν για την ανατροπή του σοσιαλισμού, οι λαοί πρέπει να βγάλουν - και θα βγάλουν - πολιτικά συμπεράσματα
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
kentriko.jpgΜε επίκεντρο το Βερολίνο και τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για το τείχος  εντείνεται η εκστρατεία του διεθνούς ιμπεριαλισμού να αμαυρώσει τη μεγάλη προσφορά στους λαούς του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Καταβάλλονται επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, από τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, να εμφανίσουν τον καπιταλισμό ως σύστημα που εξασφαλίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία, τις ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι οι ίδιοι που πριν από 20 χρόνια χαρακτήρισαν την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων ως «κοσμογονική αλλαγή», που χαιρέτισαν τον ερχομό μιας νέας εποχής ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας!
Η πείρα έχει αναποδογυρίσει αυτές τις διακηρύξεις. Απέδειξε ότι διαψεύδονται οι ιμπεριαλιστές και ο οπορτουνισμός, οι μεταλλαγμένοι πρώην κομμουνιστές που ταυτίστηκαν με τους δήμιους των λαών στην αντικομμουνιστική υστερία υπέρ των ανατροπών.
Είναι πελώριο ψέμα ότι η πτώση του τείχους ένωσε τους λαούς της Ευρώπης, ότι έφερε την ελευθερία. Σε αυτά τα 20 χρόνια υψώθηκαν πολλά τείχη μπροστά στους λαούς. Η ελευθερία που ήρθε είναι αυτή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών, να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, να διεξάγουν άδικους πολέμους, να επιδίδονται στο δουλεμπόριο εκατομμυρίων ανθρώπων, να θωρακίζουν τις δυνάμεις καταστολής, να καταστρέφουν το περιβάλλον.
Η εκμετάλλευση, η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα, τα μεταναστευτικά κύματα, ο θάνατος εκατομμυρίων από τη δίψα και τις αρρώστιες, είναι τα αποτελέσματα του καπιταλισμού, που θεός του είναι το κέρδος.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε, ήταν ανώτερο σύστημα, απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό. Γι' αυτό εκατομμύρια άνθρωποι αναπολούν το σοσιαλισμό. Πάνω απ' όλα ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε έδειξε τη δυνατότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να νικήσουν και να λύσουν τεράστια προβλήματα.
Δικαιώματα των εργαζομένων, που είναι άπιαστο όνειρο στις συνθήκες του καπιταλισμού, στο σοσιαλισμό ήταν αυτονόητα: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, κατοχύρωση του 8ωρου και του 7ωρου, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, ελεύθερος χρόνος, αξιοπρεπή γηρατειά, κατάκτηση ενός υψηλότατου πολιτιστικού επιπέδου, τεράστια άλματα σε ελάχιστο χρόνο στις επιστήμες και στις τέχνες, στην κατάκτηση του Διαστήματος. Ασφάλεια για το μέλλον που ένοιωθαν ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές.
Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες υπήρχαν πολλές ελευθερίες, ακόμα και τότε που εμφανίστηκαν στρεβλώσεις. Απαγορεύονταν οι «ελευθερίες» των εκμεταλλευτών να ξεζουμίζουν τον εργάτη και τον αγρότη.
Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου
Τα σύνορα ανάμεσα στο δυτικό και στο ανατολικό Βερολίνο, που ας υπενθυμίσουμε βρισκόταν ολόκληρο στο έδαφος της Λαϊκής Γερμανίας, έκλεισαν στις αρχές Αυγούστου 1961. Μέχρι τότε και επί 12 χρόνια τα σύνορα δεν ήταν ασφαλισμένα, ούτε καν υπό έλεγχο. Περνούσαν μέσα από δρόμους, συγκροτήματα σπιτιών, κήπους και υδάτινους δρόμους. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι τα διάβαιναν καθημερινά.
Αλλά το δυτικό Βερολίνο ήταν η πόλη-μέτωπο του ψυχρού πολέμου που ξεκίνησε ο ιμπεριαλισμός. Ήταν «το παλούκι στο κρέας της Ανατολής», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Εκεί δρούσαν πάνω από 80 οργανώσεις κατασκοπείας και τρομοκρατίας. Από εκεί γινόταν κερδοσκοπία με το νόμισμα, ενώ είχαν εγκατασταθεί και γραφεία για τη στρατολογία εργατικών δυνάμεων από τη Λαϊκή Γερμανία, κανονικό ανθρωποεμπόριο με «κεφαλική τιμή».
Στις 10 Ιούλη 1961, ο δυτικογερμανικός Τύπος απαιτούσε κατά της Λαϊκής Γερμανίας «να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα του ψυχρού πολέμου, του πολέμου των νεύρων και του πολέμου των πυροβολισμών... Γι' αυτό, δεν χρειάζονται μόνο συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμοί, αλλά και η υπονόμευση, η θέρμανση της εσωτερικής αντίστασης, η δουλειά στην παρανομία, η αποσύνθεση της εξουσίας, το σαμποτάζ, η διατάραξη των συγκοινωνιών και της οικονομία, η ανυπακοή, η ανταρσία...». Λίγες μέρες αργότερα ο δυτικογερμανός υπουργός Έρνστ Λέμερ έσπευσε στο δυτικό Βερολίνο, για να κατευθύνει τη διεξαγωγή του ψυχολογικού πολέμου. Ταυτόχρονα σαμποτέρ έβαλαν φωτιές σε εγκαταστάσεις του Ανατ. Βερολίνου, στο σταθμό του ηλεκτρικού της πόλης, στη λεωφόρο Λένιν και στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ.
Ήταν εκείνες τις μέρες που το ΝΑΤΟ στην κεντρική Ευρώπη τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και τα τανκς του μπήκαν στο έδαφος της Λαϊκής Γερμανίας. Ήταν την ίδια περίοδο που ο τότε υπουργός άμυνας της Δυτικής Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Στράους δήλωνε ότι πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για ένα είδος εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία!
Στις 11 Αυγούστου 1961 η βουλή της Λαϊκής Γερμανίας έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας του σοσιαλισμού. Τη νύχτα της 12 με 13 Αυγούστου τα σύνορα έκλεισαν.
Την ύψωση του τείχους την επέβαλε ο ιμπεριαλισμός
Ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα, στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δεν ήταν μια κοινωνία χωρίς αδυναμίες και ελλείψεις. Επιπλέον, λαθεμένες στρατηγικές επιλογές, ιδιαίτερα τη δεκαετία του '50 και του '60 και κορυφώθηκαν στην πορεία, οδήγησαν στην καταστροφή της εργατικής εξουσίας. Η ανατροπή του σοσιαλισμού έγινε δυνατή πρώτα απ' όλα επειδή υιοθετήθηκαν νόμοι της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς».
Το ΚΚΕ μελέτησε στο 18ο Συνέδριό του τα λάθη που έγιναν και άσκησε κριτική. Δεν πέταξε το παιδί μαζί με τα νερά, όπως κάνουν οι οπορτουνιστές. Έβγαλε διδάγματα, με σκοπό να διεξαχθεί από καλύτερες θέσεις η εργατική και λαϊκή πάλη σήμερα.
Απευθύνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα να αναζητούν την αλήθεια για το σοσιαλισμό προσπερνώντας τις αντικομμουνιστικές κραυγές, τις «θεωρίες»  που ταυτίζουν το φασισμό με το σοσιαλισμό. Καλούμε να συσπειρωθούν στο πλάι των κομμουνιστών, για τα δικαιώματά τους. Να παλέψουν γι' αυτό που τρέμουν και στο άκουσμά του οι ιμπεριαλιστές, γι' αυτό που στέλνουν σε δίκες κομμουνιστές, ενώ απαγορεύουν και τη δράση τους σε μία σειρά χώρες: Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Καμία δύναμη δεν μπορεί να κλείσει το δρόμο στο μέλλον της ανθρωπότητας.
 
Δείτε τα σχετικά βίντεο
 
Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Η μαύρη σπέκουλα του αντικομμουνισμού
20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου
Ο αντεπαναστατικός γιορτασμός για το γκρέμισμα του «Τείχους του Βερολίνου»
 

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ : ΑΙΣΧΟΣ !


Η κυβέρνηση αφού τσάκισε τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, αφού επέβαλε άγρια χαράτσια και βαριά φορολογία, έρχεται τώρα και απειλεί με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων κλπ. εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων που οφείλουν στο δημόσιο ή 300 ευρώ ή επιπλέον.
Είναι άθλιοι. Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να απομακρυνθούν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. που καταστρέφουν τη ζωή τους και γεμίζουν με κέρδη τα σεντούκια του κεφαλαίου.

Είναι επικίνδυνοι.
Αντεπίθεση με οργάνωση και ισχυρό ΠΑΜΕ παντού.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΑΠΟΧΗ απ’ τις ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ εκτόνωσης


από Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 19:31, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
ΑΠΟΧΗ απ’ τις ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ εκτόνωσης και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων Εργάτες-αγρότες-νεολαίοι: δυναμώστε την πάλη για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων Συσπειρωθείτε-αγωνιστείτε Αντιφασιστικά-Αντιιμπεριαλιστικά και για την ΕΞΟΔΟ της χώρας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ Ένταση της πάλης κατά του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
 
ΑΠΟΧΗ απ’ τις ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ εκτόνωσης και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων
 
Εργάτες-αγρότες-νεολαίοι: δυναμώστε την πάλη για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων
 
Συσπειρωθείτε-αγωνιστείτε Αντιφασιστικά-Αντιιμπεριαλιστικά και για την ΕΞΟΔΟ της χώρας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ
 
Ένταση της πάλης κατά του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ
 
«Μαυρίστε»-καταβαραθρώστε ΟΛΑ τα αστικά κόμματα: μεγαλοαστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μοναρχοφασίστες ακραίου-έξαλου εθνικιστή Καμμένου, μεγαλοαστικό Ντόρας, ναζι-φασίστες ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγής» κλπ.) και σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ.)
 
Οι επικείμενες βουλευτικές ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ (όσον αφορά στη «λύση» των προβλημάτων του τόπου) που προσδιορίστηκαν οριστικά – προφανώς μετά την απαραίτητη άδεια-έγκριση των «αφεντικών»-εκπροσώπων των ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ και εκείνων του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών κερδοσκόπων – για το πρώτο μάλλον 15νθήμερο του  Μάη αποτελούν αποκλειστικά ΕΚΛΟΓΕΣ: πρώτο, αποπροσανατολισμού των πλατιών λαϊκών μαζών απ’ τα κύρια προβλήματα, δεύτερο, εκτόνωσης της οργής και αγανάκτησης των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού που εξαθλιώνεται καθημερινά με κύριο στόχο την άμβλυνση της ταξικής πάλης προλεταριάτου-μπουρζουαζίας, τρίτο, προσπάθεια-«επιχείρηση» στήριξης του διαρκώς κλυδωνιζόμενου, σε βαθιά κρίση ευρισκόμενου, ολοκληρωτικά χρεοκοπημένου και ακραία δυσφημισμένου στα μάτια του λαού σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, τέταρτο, εξυπηρέτησης των ταξικών συμφερόντων του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, πέμπτο, υπεράσπισης-εφαρμογής της τωρινής στρατηγικής ΕΠΙΛΟΓΗΣ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και της κυρίαρχης ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ αντιδραστικής αστικής τάξης: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας στο «λάκκο των λεόντων» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που επαναδιατυπώθηκε εκ νέου με το σύνθημα: «Ευρώπη ή χάος» – και μάλιστα παραμονές  εκλογών – απ’ τον πρόεδρο του «Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» (ΣΕΒ) ή αλλιώς, πριν από ένα χρόνο, διατυπωμένο απ’ το φερέφωνο του ΣΕΒ  σοσιαλδημοκράτισσα Α. Παπαρήγα: «λύση έξω από το ΕΥΡΩ και Δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή» («Ρ»31/5/2011, σελ.6) – μια σαφή φιλο-ΕΕ δηλ. φιλο-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση και πολιτική, την οποία σήμερα ακολουθούν ΟΛΑ τα αστικά κόμματα: μεγαλοαστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μοναρχοφασίστες ακραίου-έξαλου εθνικιστή Καμμένου, μεγαλοαστικό Ντόρας, ναζι-φασίστες ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγή» κλπ.) και σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ.).
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλος, παρεμβαίνοντας δημόσια, ανοιχτά, ωμά και απροσχημάτιστα στο θέμα των εκλογών δήλωσε ότι «οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές-δημοψήφισμα. Όχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί, μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ευρώπη ή χάος». Η χαρακτηριστική αυτή δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ για  «Ευρώπη ή χάος»: πρώτο, εκφράζει εκ νέου τη σταθερή σχέση ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου απ τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ, δεύτερο, δίνει όρκους πίστης στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και αποτελεί επαναβεβαίωση του ξενόδουλου χαρακτήρα της ντόπιας αντιδραστικής αστικής τάξης, τρίτο, επιχειρεί επανασυσπείρωση των κατακερματισμένων δυνάμεων των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων, της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ, με στόχο το ξεπέρασμα της βαθιάς κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος, τέλος, τέταρτο – και σπουδαιότερο – θέτει αποφασιστικά στο κέντρο των ΕΚΛΟΓΩΝ και επαναπροβάλλει την τωρινή στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου:  ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ, και απαιτεί – δημόσια, ωμά και προκλητικά – από ΟΛΑ τα αστικά κόμματα, μεγαλοαστικά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Καμμένου-Μπακογιάννη κλπ.) και τα σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ κλπ.) την αυστηρή τήρησή της – την οποία, ως γνωστό, αποδέχονται ΟΛΑ τα παραπάνω αστικά κόμματα μα ακόμα και όλες σχεδόν οι εξωκοινοβουλευτικές αριστερές Οργανώσεις. Και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κανένας τους δε θέτει σήμερα ζήτημα ΕΞΟΔΟΥ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ (κάποιες θέτουν μόνο έξω από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ) – φιλο-ιμπεριαλιστική στάση που επιπλέον εναρμονίζεται πλήρως και με την τωρινή στρατηγική των ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ που δεν θέλουν, προς το παρόν, έξοδο της χώρας μας απ’ την ΕΕ παρά τα γνωστά προβλήματα (δηλώσεις Μέρκελ, κλπ.).
Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε μια ζοφερότατη από κάθε άποψη κατάσταση: δηλαδή μπροστά στα ερείπια της ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΗΣ καπιταλιστικής οικονομίας και μιας πρωτοφανούς σε έκταση και βάθος απόλυτης εξαθλίωσης των πλατιών λαϊκών μαζών. Όμως εξαιτίας της άκρατης και επικίνδυνης αποπροσανατολιστικής δημαγωγίας ΟΛΩΝ των αστικών κομμάτων (μεγαλοαστικών και σοσιαλδημοκρατικών) είναι αναγκαίο να υπενθυμιστεί πότε και ποιός οδήγησε την οικονομία της χώρας σε συγκαλυμμένη αρχικά και στη συνέχεια ανοιχτά σε πλήρη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Πέραν, βέβαια, των προβλημάτων πουαναπόφευκτα γεννήθηκαν – ανεξάρτητα απ’ την οποιαδήποτε οικονομική πολιτική – απ’ την ίδια την πορεία ανάπτυξης και λειτουργίας του καπιταλισμού και όξυνε η πρόσφατη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής, η εφαρμογή, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, μιας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής απ’ τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ και τη μοναρχοφασιστική ΝΔ, ήταν εκείνη που συνέβαλε στην επιδείνωση κα όξυνση αυτών των υπαρκτών προβλημάτων (μεταξύ άλλων του υπέρμετρου εξωτερικού δανεισμού, των απαράδεκτων συνεχών μεγάλων ελλειμμάτων, της μεγάλης φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, του πληθωρισμού και της κερδοσκοπικής ύψωσης των τιμών, κλπ. κλπ.). Όμως η οικονομία της χώρας οδηγήθηκε σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ την περίοδο διακυβέρνησής της απ’ το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ.Καραμανλή που εφάρμοσε την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική,χρεοκοπία που ήταν ορατή (παρά τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία) ακόμα απ’ το 2006 και εκδηλώθηκε αργότερα ανοιχτά με την εκτόξευση σε δυσθεώρητα ύψη του εξωτερικού χρέους, (σχεδόν διπλασιασμένο πλέον, ξεπέρασε τα 300 δισ. Ευρώ) και τον 5πλασιασμό του ελλείμματος (έφτασε γύρω στο 16% του ΑΕΠ), μ’ αποτέλεσμα να παραμεριστεί η κυβέρνηση Καραμανλή και να βρεθεί-καταλήξει η χώρα στη συνέχειααναπόφευκτα (με δεδομένη την παραμονή της στην ΕΕ), πέραν της επιτήρησης εξαιτίας της Αλογοσκούφειας  «απογραφής», σε τριπλό έλεγχο: Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν.Καραβίτης επισημαίνει για το 2009: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής». Αλλά ακόμα και η δεξιά μεγαλοαστική εφημερίδα «Καθημερινή» σε σημείωμα του δημοσιογράφου Κ.Καλλίτση κάνει λόγο για «μοιραία 6ετία», στο οποίο μεταξύ άλλων (παρά τις υπαρκτές επιφυλάξεις από πλευράς υπολογισμού στατιστικών στοιχείων δίνει το μέγεθος του εκτροχιασμού) σημειώνει: «την 6ετία 2004-2009, οι κρατικές (χωρίς του τάκους) δαπάνες αυξήθηκαν 50%, όταν η μέση αύξηση στις 27 χώρες της ΕΕ ήταν 22%. Ιδικά οι καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου (σχεδόν το 70% των συνολικών) αυξήθηκαν 40%, όταν στις 27 αυξήθηκαν 20%. Τα κρατικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν 25%, ενώ στις 27 μόνο 11%. Στο δημόσιο χρέος προστέθηκαν 116 δισ. Ευρώ και εκτινάχθηκε από τα 183 στα 300 δισ. Ευρώ, αυξήθηκε 63%, ενώ στους 27 μόνο 33% . Η Ευρώπη και η Ελλάδα ήταν σε αντίθετες τροχιές» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»).
Παρόλο που την ΠΡΩΤΗ και ΚΥΡΙΑ ευθύνη για τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της οικονομίας της χώρας έχει η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ.Καραμανλή, τεράστια ευθύνη έχουν και ΟΛΑ τα κόμματα της τότε αστικής αντιπολίτευσης, τα μεγαλοαστικά (ΠΑΣΟΚ και ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ) και τα δυο σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ), τα οποία ούτε αποκάλυψαν, ούτε προειδοποίησαν, ούτε κατάγγειλαν στην εργατική τάξη και το λαό ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και μάλιστα όταν η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της οικονομίας ήταν ήδη απ’ το 2007 εντελώς εξόφθαλμη και ορατή πλέον δια «γυμνού οφθαλμού».
Η καταστροφή που επακολούθησε (συνεχίζεται  χωρίς τέλος) και πλήρωσαν-πληρώνουν πανάκριβα και πολύ σκληρά η εργατιά-αγροτιά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός – θα την πληρώνουν για 10ετίες οι νεότερες γενιές – ήταν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. Επειδή αυτή η καταστροφή είναι πασίγνωστη αφού τη ζουν καθημερινά οι πλατιές λαϊκές μάζες και επειδή έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα το παρελθόν δε θα επαναληφθούν εδώ τα ίδια. Μόνο ένα, εντελώς αβάσιμο και διάτρητο βέβαια, αλλά άκρως παραπλανητικό «επιχείρημα»-ισχυρισμό των αστικών κομμάτων, μεγαλοαστικών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, κλπ.) και σοσιαλδημοκρατικών («Κ»ΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) πρέπει να αντικρουστεί: δηλ. πως θα μπορούσε τάχα να υπάρξει «άλλη» οικονομική πολιτική απ’ αυτή που γνώρισε και ζει ο λαός σήμερα, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ασφυκτικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της χώρας απ’ τα ισχυρά ευρωπαϊκά μονοπώλια, την οποία αποδέχονται ΟΛΑ τα αστικά κόμματα απ’ τα μεγαλοαστικά ως τα σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ).
Με οποιονδήποτε τρόπο και αν είναι διατυπωμένος ο ισχυρισμός αυτός είναι ένας πέρα για πέρα παραπλανητικός και ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟΣ ισχυρισμός (και ταυτόχρονα μια αστική ρεφορμιστική σαπουνόφουσκα) – ισχυρισμός αδίστακτων απατεωνίσκων δημαγωγών αστών πολιτικών (μεγαλοαστών και σοσιαλδημοκρατών) που προκλητικά κοροϊδεύουν και εξαπατούν την εργατική τάξη και το λαό,  γιατί, μεδεδομένη την ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Ελλάδας στο «λάκκο των λεόντων» της ΕΕ, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ-ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για τη χώρα και η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε-εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί και στο μέλλον (την ίδια θα εφαρμόσει και η επόμενη νέο«εκλεγμένη» κυβέρνηση με καταιγίδα νέων μέτρων 16 δισ. τον Ιούνιο), επειδή αυτή καθορίστηκε-καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απ’ τα ευρωπαϊκά και διεθνή ισχυρά μονοπώλια (βεβαίως και με τη συμφωνία του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και της ξενόδουλης αστικής τάξης) και των Οργανισμών τους: Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ (ο επικίνδυνος τυχοδιώκτης εθνικιστής-ρατσιστής Σαμαράς που «κοκορεύονταν» πως δήθεν «διαφωνούσε» κοροϊδεύοντας το λαό, λες και δεν ήταν το κόμμα του που προκάλεσε την καταστροφή, επέστρεψε κάποια στιγμή απ’ την ΕΕ σε άθλια κατάσταση σαν «δαρμένο κουταβάκι») – νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική  που οδήγησε στην καταστροφή της παραπέρα υποδούλωσης της χώρας με τις διάφορες δεσμευτικές συμφωνίες και τα νέα υποδουλωτικά δάνεια, στην πρωτοφανή εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στα ξένα μονοπώλια (ευρωπαϊκά και διεθνή), στην πλήρη εκμηδένιση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας μ’ αποκορύφωμα το διεθνή οικονομικό έλεγχο και το διαβόητο «Ειδικό Λογαριασμό» για την πληρωμή των τοκογλυφικών δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους και τις τράπεζες (εφαρμόστηκε απ’ τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου,  προφανώς θα εφαρμόζονταν και από οποιαδήποτε άλλη ακριβώς η ίδια αν η Ελλάδα παρέμενε στην ΕΕ). 
ΟΛΑ τα αστικά κόμματα (μεγαλοαστικά και της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας) που κατέρχονται στις επικείμενες βουλευτικές ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό και τον τόπο επειδή:πρώτο, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου οδήγησαν την οικονομία της χώρας σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, δεύτερο, αποσιώπησαν-αποσιωπούν, ακόμα και σήμερα, την καταστροφική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της οικονομίας, τρίτο, αποσιωπούν ότι τα σημερινά προβλήματα δεν είναι μόνο προβλήματα του ντόπιου καπιταλισμού αλλά ορισμένα από αυτά προέρχονται ΚΑΙ απ’ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ, και παρόλα αυτά δεν θέτουν θέμα ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ της Ελλάδας απ’ την ΕΕ, τέταρτο, αποσιωπούν ότι οι επιθέσεις στις κατακτήσεις, τα συμφέροντα και το βιοτικό επίπεδο των εργατών-αγροτών δεν προέρχονται μόνο απ’ τον ντόπιο κεφάλαιο αλλά ΚΑΙ απ’ τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, κατευθείαν απ’ τις Βρυξέλλες δηλ. τα Όργανα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πέμπτο, δεν αντέδρασαν στο προκλητικότατο τσαλαπάτημα του περήφανου λαού μας με την ωμή φασιστική επέμβαση των ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ στα εσωτερικά της χώρας, μ’ αφορμή το δημοψήφισμα, επιδεικνύοντας έτσι μια πρωτοφανή εθελοδουλία-ξενοδουλία, μαζί και οι 300 της Βουλής (μ’ εξαίρεση τον Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), έκτο, αποσιωπούν ότι οι «ντόπιες» κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου) είχαν-έχουν υποκατασταθεί απ’ τους θρασύτατους υπαλληλίσκους των Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, έβδομο, ότι και οι υπουργοί της νέας «ντόπιας» κυβέρνησης, μετά τις ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ, θα είναι, όπως και των προηγούμενων, θλιβεροί και αξιοθρήνητοι ιπποκόμοι των πολυπληθών υπαλληλίσκων των ξένων μονοπωλίων.
Γι’ αυτούς τους λόγους:
-          «Μαυρίστε»-καταβαραθρώστε ΟΛΑ τα αστικά κόμματα: μεγαλοαστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μοναρχοφασίστες ακραίου-έξαλου εθνικιστή Καμμένου, μεγαλοαστικό Ντόρας, ναζι-φασίστες ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγής» κλπ.) και σοσιαλδημοκρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ.)
-          ΑΠΟΧΗ απ’ τις ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ εκτόνωσης και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων
-          Εργάτες-αγρότες-νεολαίοι: αντί ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΠΑΤΗ εκτόνωσης και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων που ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – Δυναμώστε την πάλη για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων και για την ΕΞΟΔΟ της χώρας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ.
http://anasintaxi.blogspot.com

Nτέμης> Ότι κάνουμε στη ζωή μας, δεν το κάνουμε για κανέναν. Το κάνουμε για μας...


Κι ενώ ο Μάκαρος βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο στις φυλακές των Σκοπίων, ο Ντέμης Νικολαίδης ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ.
Πριν λίγες μέρες είχε διαψεύσει με δηλώσεις  σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον ήθελαν να βρίσκεται σε επαφή με τον Γιάννη Μπεθάνη και Ρώσους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ αλλά και με τον Ρέστη: "Δεν έχω βρεθεί ΠΟΤΕ στην ζωή μου με Ρώσους επιχειρηματίες και ειλικρινά απορώ πως έχει κυκλοφορήσει αυτό το αστείο σενάριο. Οσον αφορά τις συναντήσεις μου τόσο με τον κύριο Μπεθάνη όσο και με τον κύριο Ρέστη καμία σχέση δεν έχουν με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Είμαι απογοητευμένος από την αντιμετώπιση των θεμάτων της ΑΕΚ από τα ΜΜΕ. Καταλαβαίνω την ανάγκη για ενημέρωση αλλά τα περισσότερα δημοσιεύματα και ιδίως αυτά που αναφέρονται σε ονόματα και σενάρια για πανίσχυρους επιχειρηματίες το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να δημιουργούν ψεύτικα όνειρα και ελπίδες στον κόσμο της ΑΕΚ πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο. Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι κρίσιμη. ΝΑΙ προσπαθώ να βρώ λύση για την ομάδα μου τους τελευταίους τρεις μήνες. Αν και όταν βρεθεί θα υπάρξει ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από εμένα".


Είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες μια συνέντευξη ζωής στο αθλητικό Contra.gr>


Για το ξεκίνημα της καριέρας του και τη μεταγραφή  που δεν ερχόταν: «Από 15 χρόνων έπαιζα στις Εθνικές Ομάδες, 15 μισό Εθνική Παίδων. Κάθε χρόνο περίμενα να πάρω μεταγραφή, να πάω στην Α’ Εθνική. Κάθε χρόνο δεν γίνονταν αυτό. Πήγα 16, 17, 18, 19. Φανταστείτε ότι στα 20 μου πήρα μεταγραφή. Δεν μπορώ να πω πως δεν πέρασα περιόδους που είχα απογοητευτεί. Δηλαδή ήμουν στα όρια. Έφυγα πολύ μεγάλος. Κάθε καλοκαίρι έρχονταν να με δουν. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και μεταγραφή δεν έπαιρνα».
Για το αν τον επηρέαζε που δεν έπαιρνε  μεταγραφή: «Έχω ξαναπεί πως οι ποδοσφαιριστές, οι αθλητές γενικότερα είμαστε πολύ τυχεροί άνθρωποι. Το χόμπι μας γίνεται επάγγελμα. Εκείνη την εποχή το χόμπι μου έκανα. Ήθελα να πάρω μεταγραφή, σκεφτόσουν εκείνη την εποχή τα χρήματα, την δόξα σίγουρα. Αλλά έκανα το χόμπι μου οπότε δεν είναι και πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς. Είχα και τις απογοητεύσεις μου γιατί δεν έφευγα αλλά συγκεντρωνόμουν πάλι σε κάτι που ήταν το χόμπι μου. Μπορεί να έβγαζα και τότε καλά χρήματα σαν 19χρονος, 20χρονος αλλά ήταν χόμπι. Οπότε αυτό το πράγμα επειδή το αγαπούσαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές, σίγουρα μπορούμε και το υπηρετούμε καλύτερα».
Για τη μεταγραφή στον Απόλλωνα: «Θυμάμαι ότι δεν υπήρχαν περιθώρια να επιλέξω, είχα φτάσει 20 χρονών. Θυμάμαι είχα κατέβει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σ’ ένα ξενοδοχείο στον Λυκαβητό. Ήταν εκεί ο κ. Αλαμάνος, σοβαρός άνθρωπος, εγώ 20 χρονών λίγο ψαρωμένος. Οπότε συζητά λίγο με τον πρόεδρο του Εθνικού, τα λένε οι δυο τους και μετά φωνάζει εμένα να υπογράψω συμβόλαιο. Αν και δεν μ’ ένοιαζε τίποτε, πήγα να υπογράψω και εκεί που έγραφε το ποσό δεν υπήρχε, ήταν κενό. Τους λέω μισό λεπτό πρέπει να μιλήσω στο τηλέφωνο. Παίρνω τηλέφωνο τον πατέρα μου και του λέω: «Πήγα να υπογράψω συμβόλαιο στον Απόλλωνα αλλά δεν έχει χρήματα είναι μηδέν». Και μου λέει ο πατέρας μου στο τηλέφωνο : «Υπέγραψε κι ας είναι μηδενικό το συμβόλαιο. Απλά φύγε από δω». Και γύρισα κι έβαλα την υπογραφή μου».
Για τη συμβουλή του πατέρα του και το ξεκίνημα στον Απόλλωνα: «Ότι και να είναι, ήθελα να παίξω Α’ Εθνική. Με πίστευα όπως κι ο πατέρας μου. Αυτό εννοούσε. Πήγαινε στην ‘Α Εθνική κι ας είναι μηδέν. Θα έρθει. Θα έρθει και η οικονομική καταξίωση. Οπότε έτσι έγινε. Αργότερα θυμάμαι μου έβαλε κι ένα μισθό δήθεν ο κ. Αλαμάνος, μου έκανε κάποιες χάρες, με πρόσεχε γιατί ήμουν καλός παίκτης. Αν του ζητούσα λεφτά μου έδινε. Αλλά επειδή ήταν καλές χρονιές κι εκείνος φαντάζομαι ποτέ δεν έχει πληρώσει στον Απόλλωνα τόσα λεφτά για πριμ, τα χρήματα που πήραμε εκείνες τις δύο χρονιές τουλάχιστον στον Απόλλωνα ήταν πάρα πολλά. Δηλαδή για μένα που ήμουν μόνος μου και κατέβηκα στην Αθήνα ζούσα πάρα πολύ άνετα».
Για την επιτυχημένη  πορεία του Απόλλωνα τότε: «Με προπονητή τον κ. Παθιακάκη ο οποίος ήταν πολύ της πειθαρχίας, ήξερε μπάλα, συγκυρία ότι υπήρχαν μονάδες μέσα καλές, καλοί παίκτες δηλαδή και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό κλίμα. Υπήρχε ο Μήνου, ο Κοβάσεβιτς, ο Βελέντζας, ο Ποζαπαλίδης, ο Μπάρνιακ, ο Κόλα, μονάδες δηλαδή καλές. Κι όλα αυτά θέλουν και μια τύχη κι έτυχε το κλίμα να είναι καλό. Και κάναμε πράγματα τα οποία ούτε και πιστεύαμε».
Για το γεγονός ότι  δεν πέτυχε ποτέ γκολ εναντίον της ΑΕΚ: «Ίσως είναι η μοναδική ομάδα η ΑΕΚ στην οποία δεν έχω βάλει γκολ. Και το θέμα δεν είναι πως δεν ήθελα να βάλω γκολ επειδή ήμουν ΑΕΚ. Ήθελα να βάλω γκολ πιο πολύ απ’ όλες τις ομάδες για να με δουν και να με πάρουν στην ΑΕΚ. Θυμάμαι κάτι χαμένες ευκαιρίες, κάτι αστείες ευκαιρίες που δεν μπορούσα να βάλω γκολ, δοκάρι μέσα στην Ριζούπολη. Εν τω μεταξύ έχανα ευκαιρίες και ο κόσμος της ΑΕΚ με χειροκροτούσε γιατί ήταν γνωστό πως ήμουν Αεκτζής, οπότε νόμιζε… δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του. Είναι από τα περίεργα αυτό. Νομίζω ότι έχω βάλει παντού γκολ, σίγουρα δεν έχω βάλει στην ΑΕΚ».
Για το γεγονός ότι  δεν έγινε η μεταγραφή του το 1995 στην ΑΕΚ και αν τον επηρέασε: «Θυμάμαι ότι υπήρχε απογοήτευση που δεν πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ. Δεν θυμόμουν καθόλου πως είχα οκτώ αγωνιστικές να πετύχω γκολ. Αλλά από την άλλη εκείνη την εποχή ήταν γνωστό γενικότερα πως ήμουν Αεκτζής κι όταν πέρασε κι εκείνη η μεταγραφική περίοδος και δεν είχε γίνει η μεταγραφή μου, έχει τύχει 2-3 φορές να γυρνάω σπίτι μου στην Καλογρέζα έμενα τότε, κι έβρισκα σημειώματα από οργανωμένους Αεκτζήδες από κλαμπ, μου τα πετούσαν κάτω από την πόρτα και μου έλεγαν κουράγιο, εμείς σε αγαπάμε, θα σε περιμένουμε στην ΑΕΚ. Γενικά υπήρχε ένα τέτοιο κλίμα».
Για το γεγονός ότι  δέχτηκε το χειροκρότημα στην Τούμπα από τους φιλάθλους του  ΠΑΟΚ: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το έχω στο μυαλό μου γιατί εκεί με έμαθε όλη η Ελλάδα. Έτσι το έχω. Μου έχει μείνει το χειροκρότημα της Τούμπας, δεν είναι εύκολο κοινό. Στον Απόλλωνα έπαιζα βέβαια αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο κοινό. Η ομάδα τους έχανε σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν δύσκολο. Είναι δύσκολο να χειροκροτείς αντίπαλο παίκτη. Μου έχει μείνει και για το ότι σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς έβαλα δύο ωραία γκολ. Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο. Το ότι με χειροκρότησε όλο το γήπεδο ή το ότι έβαλα τα δύο γκολ. Δεν ξέρω. Ακόμη τα ζυγίζω.»
Δυο μήνες μετά συνέβη το ίδιο με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Σ’ ένα πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι έτυχε να βάλω ένα από τα πιο ωραία γκολ μου νομίζω. Υπήρχαν και οι φήμες ότι είχα κλείσει στον Ολυμπιακό. Όλο αυτό νομίζω μέτρησε».


Για την άρνηση του  να πάρει μεταγραφή  από τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό: «Ήταν δύσκολο. Από πού να αρχίσω. Είχα φύγει, είχα κρυφτεί, με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα ο Αλαμάνος για να πάω να υπογράψω, καθώς τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό.  Ήμουν σε ένα νησί με έναν φίλο μου και δεν απαντούσα στα τηλεφωνήματα. Ο μάνατζερ μου  δεν με πίεζε για τον Ολυμπιακό, απλά μου έλεγε «κάνε ένα ραντεβού, θέλουν να σε δουν». Δεν με πίεζε για να πάω στον Ολυμπιακό, του είχα ξεκαθαρίσει ότι θέλω να πάω στην ΑΕΚ. Το ραντεβού τελικά έγινε, αντιμετώπισα έναν άνθρωπο του Ολυμπιακού γνωστό, ο οποίος μιλούσε απέναντι σε έναν νεαρό, είχε και λίγο ύφος. Κλείνοντας, η κουβέντα ήταν «αν δεν έρθεις στον Ολυμπιακό θα μείνεις στον Απόλλωνα»… Άγνοια κινδύνου από μένα, ως πιτσιρικάς, με το που τελείωσε η συνάντηση δεν υπήρχε… δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, αλλά και η συμπεριφορά δεν μου άρεσε. Μετά ήθελε να μου μιλήσει στο τηλέφωνο, γιατί εγώ είπα δεν υπάρχει πιθανότητα να πάω στον Ολυμπιακό. Πάλι οι πιέσεις να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Ολυμπιακό, μιλάω και στο τηλέφωνο, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Του είπα ότι εσείς είπατε ότι αν δεν πάω στον Ολυμπιακό θα μείνω στον Απόλλωνα, οπότε θα μείνω στον Απόλλωνα. Έτσι του έκλεισα το τηλέφωνο. Μετά σκεφτόμουν τι να κάνω για να μπορέσω να πετύχω αυτό που θέλω, πως θα πάω στην ΑΕΚ. Ο Αλαμάνος μου έλεγε θα πας στον Ολυμπιακό, αλλιώς θα μείνεις στον Απόλλωνα. Με την ΑΕΚ είχα κάνει μια συνάντηση, όχι επίσημη. Η ΑΕΚ με ήθελε, αλλά είχαν συμφωνήσει στον Απόλλωνα. Ένα βράδυ που ήμουν στο γραφείο του μάνατζέρ μου, του Πασχάλη Παπαδόπουλου, σκέφτηκα κάτι. Εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός είχε κάνει καλές μεταγραφές, είχε πάρει και τον Μπάγεβιτς, γενικά υπήρχε ένα κλίμα ότι πάει για το πρωτάθλημα, ότι γίνεται μεγάλη ομάδα, γιατί είχε και μια περίοδο που δεν ήταν πολύ καλή, για δέκα χρόνια. Οπότε ρώτησα τον μάνατζέρ μου πως θα κάνω γνωστό σε όλους –μιας και δεν είχα πολλές σχέσεις με δημοσιογράφους-  ότι θέλω να κάνω μία δήλωση. Μου είπε κάποιον στην Ώρα για Σπορ νομίζω και κάπου αλλού. Θυμάμαι ότι πήρα τηλέφωνο, ότι δεν πίστευαν πως είμαι εγώ στο τηλέφωνο στην εφημερίδα και έκανα μια δήλωση ότι είτε θα πάω στην ΑΕΚ είτε θα μείνω στον Απόλλωνα. Την επόμενη μέρα γράφτηκε παντού, όπως περίμενα αντέδρασε ο Ολυμπιακός και είπε ότι παίκτης που δεν θέλει να έρθει σε μας, ούτε εμείς τον θέλουμε και όλα πήραν τον δρόμο τους».
Για το ρίσκο της απόρριψης του Ολυμπιακού: «Δεν σκεφτόμουν τέτοια πράγματα, είχα άγνοια κινδύνου. Δεν θυμάμαι να φοβόμουν για κάτι. Δεν λέω πως ήμουν θαρραλέος, ήμουν ένας πιτσιρικάς που είχε κάτι στο μυαλό του και έπρεπε να γίνει».
Για το αν επηρεάστηκε από τη μετακίνηση του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό και την περίπτωση να τον ακολουθούσε: «Καθόλου. Είχα λατρεία  στον Μπάγεβιτς, όπως όλοι μας, αλλά όχι. Πριν από τη μεταγραφή, έτρωγα σε ένα  εστιατόριο, ήταν νομίζω Απρίλιος και  στο διπλανό τραπέζι ήταν ο  Μπάγεβιτς. Σε κάποια στιγμή από ευγένεια τον χαιρέτησα, είχαμε παίξει και στο Κύπελλο είχαμε χάσει στον τελικό και θυμάμαι να μου έχει πει ο Μπάγεβιτς, «θα ήθελα να σ’ έχω στην ομάδα μου» ή κάτι τέτοιο. Εκ των υστέρων σκεφτόμουν τι εννοούσε, γιατί τότε ήταν στην ΑΕΚ. Αναρωτιόμουν τι εννοούσε ακριβώς λέγοντας ομάδα μου, είχε κλείσει στον Ολυμπιακό;  Εμένα να με επηρεάσει αυτό, όχι. Κατ’ αρχήν ήμουν από τους πικραμένους ΑΕΚτζήδες επειδή έφυγε ο Μπάγεβιτς, δεν τον κρίνω, έτσι ήταν εκείνη την εποχή, ήμουν ΑΕΚ».
Για την αντιπαλότητα ΑΕΚ-Ολυμπιακού: «Ο Μπάγεβιτς έφυγε  και πήγε στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ ήταν πικραμένη από αυτό, Ο Ολυμπιακός έκανε όλες τις μεταγραφές, έριξε πολλά χρήματα, γενικά υπήρχε μια τρομερή αντιπαλότητα μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Θυμάμαι εκείνο το ματς του Κυπέλλου, ως πιτσιρικάς, κάνοντας πλάκα. Θυμάμαι ότι στρίψαμε στον ιππόδρομο, παίρνοντας την ευθεία για το Καραϊσκάκη και θυμάμαι να σπάνε τα πάντα! Άκουγες μόνο πέτρες να πέφτουν στο λεωφορείο. Όλοι ήμασταν κάτω και γινόταν πόλεμος. Το λεωφορείο πήγαινε όμως, πώς να σταματήσει. Μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα βάλει τα γέλια. Τώρα που το σκέφτομαι είναι τρομακτικό, τότε, πάλι θα ξαναπώ, ως πιτσιρικάς γελούσα. Έκανα πλάκα. Όταν πήγα την πρώτη χρονιά η ομάδα ήταν καλή, ήταν στρωμένη ομάδα. Οπότε όταν ανέλαβε ο Ραβούσης, ο οποίος ήταν βοηθός του Μπάγεβιτς, η ομάδα ήταν στρωμένη και ήταν μια καλή ομάδα. Πιστεύαμε στα πόδια μας. Λέω στο τηλέφωνο  σε μια φίλη μου, τη Σοφία, αν φτάσουμε στο γήπεδο, θα κερδίσουμε! Το πίστευα πολύ. Γενικά το πίστευε και ο κόσμος πολύ. Φτάσαμε τελικά!  Κερδίσαμε κιόλας, ήταν ωραίο ματς. Μια ωραία κούρσα του Κετσπάγια, πάνω από το μισό γκολ είναι του Κετσπάγια, εγώ απλά την έσπρωξα στα δίχτυα».
Τα  χρόνια στην ΑΕΚ: «Τα πρώτα χρόνια μου στην ΑΕΚ αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός για πολύ συγκεκριμένο λόγο, λόγω Μπάγεβιτς, λόγω του ότι μπήκε πολύ δυναμικά και ήταν ο αντίπαλος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και επειδή υπήρχε αυτή η σχέση των οπαδών της ΑΕΚ με τον Μπάγεβιτς σε μεγάλη ένταση. Αυτό που με ενδιέφερε παραπάνω εμένα ήταν να δίνω χαρά σε αυτόν τον κόσμο, πάντα τα 3-4 πρώτα χρόνια η νίκη με τον Ολυμπιακό είχε μεγαλύτερη σημασία, από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό. Ήταν το ντέρμπι. Εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ, που νομίζω ότι είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή σίγουρα για μένα στην ΑΕΚ, ήταν σαν ταινία. Έχω πει με τους φίλους μου πριν δύο βράδια πως θα γίνει, το προηγούμενο βράδυ στο ξενοδοχείο ήρθε ο «Ντούντου» μαζί με τον Βαμβακά να συζητήσουμε αν πρέπει να ξεκινήσω ή αν πρέπει να μπω αλλαγή, ποια είναι η γνώμη μου, φυσικά δεν είχα γνώμη. Δε θυμάμαι καν τι είπα. Ο Ντούντου είπε στο τέλος ότι θα κρατήσουμε το μηδέν, θα σε βάλω αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και θα βάλεις το γκολ. Θα κερδίσουμε και θα φύγουμε. Ξεκινάει το ματς, δεν θυμάμαι άλλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου είχε τόσο μεγάλη υπεροχή ο Ολυμπιακός. Δηλαδή είχε κατηφόρα, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, δεν περνούσε η μπάλα το κέντρο με τίποτα. Ο Ατματσίδης έπιανε τα πάντα, από το 10ο λεπτό προσπαθούσα να βρω τα μάτια του προπονητή, να με δει για να μπω. Ήμουν στον πάγκο και τον κοιτούσα συνέχεια. Αυτός τίποτα. Έχανε ο Ολυμπιακός ευκαιρίες συνέχεια, ήταν μαρτύριο, δεν ξέρω πως πέρασαν τα πρώτα 45 λεπτά. Ποδοσφαιρικά μας είχε ισοπεδώσει. Ημίχρονο… Εγώ να περιμένω, να είμαι σε αναμμένα κάρβουνα. Ξεκινάει το δεύτερο, πάλι το ίδιο. Ο Ολυμπιακός στην επίθεση, εμείς στην άμυνα. Για ένα λόγο πίστευα ότι αυτό που έχουμε συμφωνήσει θα γίνει. Δεν ξέρω γιατί, νομίζω το πίστευε και ο κόσμος. Και σε κάποια φάση γυρίζει και μου κάνει νόημα να σηκωθώ για ζέσταμα. Με το που σηκώνομαι, θυμάμαι τον κόσμο μας, να πανηγυρίζει θαρρείς και θα κερδίσουμε. Ήμασταν υπερτυχεροί που ήταν ακόμα 0-0. Κάνω ζέσταμα και τελικά επειδή έτσι τα ήθελε η τύχη και η μοίρα, μπήκα, έκανα το γκολ και κερδίσαμε 0-1».
Για το ρίσκο της επέμβασης στη μέση: «Όλα με ρίσκο  τα έκανα στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές. Τα πρώτα 2-3 χρόνια έπρεπε να παίζω στα ματς με τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να βρω τρόπο. Θυμάμαι ότι έναν μήνα δεν έκανα προπονήσεις. Ρώτησα τον φυσιοθεραπευτή μου, γιατρούς, έκανα μια ένεση ξυλοκαϊνη-κορτιζόνη στη μέση, μια μέρα πριν. Θυμάμαι ότι για έναν μήνα ήμουν στο κρεβάτι, για να σηκωθώ έπρεπε να πιάνω τους τοίχους. Είχα ισχυρούς πόνους. Δεν μπορούσα με τίποτα να σταθώ. Έκανα την ένεση, επί της ουσίας ήταν παυσίπονη, για να μπορέσω να σηκωθώ χωρίς να πονάω. Για να παίξω έστω και λίγο. Πήγα αποστολή, πήγα για ζέσταμα με τον φυσιοθεραπευτή νωρίτερα και θυμάμαι ότι ήταν σαν να μην είχα κανένα πρόβλημα. Τίποτα, σαν να ήμουν κανονικά στις προπονήσεις. Έβλεπα τον κόσμο που πανηγύριζε και πετούσα. Σπριντ, άλματα, τα πάντα. Γυρνάω μέσα και λέω στον προπονητή πως είμαι ΟΚ. Αλλάζω φανέλα, ετοιμάζομαι και μαζευόμαστε για να βγούμε έξω. Εκεί πονάω πάλι. Με πιάνει η μέση και δεν μπορώ να κουνηθώ! Λέω του προπονητή, ότι δεν μπορώ να κουνηθώ. Μου λέει, δεν πειράζει, βγες! Ήμουν σαν να έχεις καταπιεί καδρόνι και δεν μπορείς να στρίψεις. Βγήκα, παραλίγο να βάλω και γκολ. Αλλά εντάξει, όχι ότι έπαιξα, απλά στεκόμουν για 45 λεπτά».   
Η ψυχολογία των ντέρμπι: «Η ψυχολογία ήταν πολύ ισχυρός παράγοντας. Το έβλεπες  στα μάτια των αντιπάλων στη  Φιλαδέλφεια ότι έχουν χάσει! Τα δύο πρώτα χρόνια, το έβλεπα στα μάτια τους. Υπήρχε φόβος. Μας φοβόταν ο αντίπαλος, ήμασταν και καλή ομάδα όμως. Ο Ολυμπιακός χτιζόταν εκείνα τα δύο χρόνια, η ΑΕΚ ήταν πιο έτοιμη. Ένιωθες δηλαδή ότι ήμασταν πολύ πιο έτοιμοι για τα ματς».
Για το αν σκεφτόταν τι σημαίνει ο ίδιος  για τον κόσμο  της ΑΕΚ: «Ναι, έπρεπε να βάλω το γκολ. Έπρεπε να παίζω για να σκοράρω. Επειδή οι συγκυρίες ήταν έτσι και  πήγα στην ΑΕΚ όταν έφυγε ένα σύμβολο  τόσων χρόνων, που λάτρεψαν όλοι, και πήγα εγώ, αρνούμενος να πάω στον Ολυμπιακό, με υποδέχτηκαν οι ΑΕΚτζήδες πολύ ζεστά από την πρώτη στιγμή. Οπότε ήταν πιο εύκολο για μένα να αποδώσω από την πρώτη χρονιά. Μου προκαλούσε ευθύνη, όχι όμως άγχος αυτό. Και να ένιωθα άγχος, θα ήταν πριν το ματς. Μες το γήπεδο να έχω άγχος, δεν με θυμάμαι».
Για το ματς που ο Βάντσικ του στέρησε πολλά γκολ και τελικά κατάφερε να σκοράρει (1997-1998, 2-1): «Κοιτάξτε ποια είναι  η διαφορά μεταξύ τερματοφύλακα  και επιθετικού. Το ματς δεν έληξε 5-1 υπέρ του Παναθηναϊκού επειδή, πέντε  μου έπιασε ο Βάντσικ και ένα έφαγε! Έληξε 2-1 υπέρ μας. Ο Βάντσικ μπορεί να μου έπιασε πέντε, τελικά ένα έβαλα και κερδίσαμε. Είναι λίγο άδικο αν το σκεφτείς. Ο Βάντσικ μπορεί να μην έτρωγε γκολ, στατιστικά είχε πιάσει πάρα πολλά στο ματς. Εγώ είχα πείσμα. Με θυμάμαι μέχρι το 90’ να προσπαθώ να βάλω γκολ. Δεν θυμάμαι να μ’ έχει πάρει ποτέ από κάτω σε έναν αγώνα, το να χάσω μια ευκαιρία. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και είχα χάσει εγώ πολλές φάσεις. Αλλά και στατιστικά δηλαδή, τόσες φορές προσπάθησα να βάλω γκολ στον Βάντσικ και μπήκε ένα από τα έξι σουτ σε εκείνο το παιχνίδι».
Για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη Λοκομοτίβ και τις επαφές με την Άντερλεχτ: «Υπήρχε ένα κλίμα  μετά το ματς, κυρίως επειδή έχασα μια  ευκαιρία καλή για να κερδίσουμε, έτσι την έχω στο μυαλό μου. Οι ΑΕΚτζήδες την έχουν ως μια ευκαιρία που δεν χάνεται, αλλά έχω χάσει πολύ πιο εύκολες. Αλλά υπήρχε πολύ αρνητικό κλίμα, το ένιωθα. Νομίζω ότι όλοι ήθελαν να φύγω, ότι ήμουν ο μοναδικός υπεύθυνος για τον αποκλεισμό και ότι δεν με ήθελαν. Αυτό ένιωθα. Ίσως ήταν άδικο, ίσως ήταν για λίγο. Για 2-3 βδομάδες, αλλά δεν το σκεφτόμουν αλλιώς. Δεν το σκέφτηκα ως αχαριστία. Κατ’ αρχήν, στις εφημερίδες είχε γραφτεί ότι δεν με ένοιαζε, ότι στην επιστροφή έκανα πλάκα, γελοιότητες.  Όλος ο κόσμος ήθελε να πάμε στους «4» και εγώ δεν ήθελα… Ή φταίω εγώ που έχασα την ευκαιρία και όχι όλη η ομάδα που καθόμασταν απέναντι σε μια μέτρια ομάδα, τα τελευταία 10 λεπτά δεν βγήκαμε από το τέρμα μας. Το θεώρησα άδικο όλο αυτό. Δεν μπορεί να φταίει ένας ποδοσφαιριστής που έχασε μια ευκαιρία σε ένα ματς και να δέχεται τρομερή κριτική απ’ όλο τον Τύπο. Δεν είναι μόνο ο Τύπος, είναι και οι συμπαίκτες, όλοι και η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν πήγα μόνος μου, δεν το έσκασα για να πάω να μιλήσω με την Άντερλεχτ. Θυμάμαι ότι πήγα εκεί και η Άντερλεχτ είχε ετοιμάσει τα συμβόλαια. Δηλαδή περίμεναν να υπογράψω. Μου είχαν δώσει φανέλα. Για έναν λόγο δεν το έκανα. Δεν ξέρω γιατί. Τους είπα όχι, θα γυρίσω πίσω πρώτα και μετά θα υπογράψω. Γύρισα πίσω, με περίμεναν κάποιοι φίλοι της ORIGINAL έξω από τα γραφεία του μάνατζερ που είχα. Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα μαζί, εισέπραξα αγάπη. Είπαν «δεν είναι όπως νομίζεις, σ’ αγαπάμε». Μετά έφυγα, πήγα σε ένα ξενοδοχείο στα νότια προάστια για τρεις μέρες, μόνος μου. Θυμάμαι ότι ήμουν ολομόναχος και τσακωνόμουν στο τηλέφωνο με οικογένεια, φίλους, με όποιον μ’ αγαπούσε, γιατί όλοι έλεγαν «φύγε» και θυμάμαι αυτό που μου είχε πει και ο πατέρας μου, όταν ήμουν στον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, «φύγε για να πας Α’ Εθνική», το ίδιο και πάλι, «φύγε». Εγώ έλεγα όχι, θα μείνω. Δεν έχω τσακωθεί ξανά με τους γονείς μου. Ένα κλίμα απ’ όλους τους φίλους μου, την οικογένειά μου ήταν να φύγω, και εγώ να τους λέω όχι, τελικά θα μείνω. Τόσο απλά. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι έκανα αυτό το τριήμερο. Ήμουν εκεί και σκεφτόμουν. Δεν είχα επαφή με κανέναν άλλο, μόνο με φίλους στο τηλέφωνο. Είναι πολύ δύσκολο να πω τι θα έκανα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω. Νιώθω πολύ καλά. Όσο έπαιζα, νόμιζα ότι απλά ήμουν ένας καλός παίκτης, ο οποίος είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει. Αφού τελείωσα, κατάλαβα ότι ήμουν καλός παίκτης, αλλά παρόλο που είχα αυτοπεποίθηση όταν έπαιζα, ποτέ δεν πίστευα ότι ήμουν πολύ καλός παίκτης, το κατάλαβα αφού τελείωσα την καριέρα. Αν το δω εντελώς ποδοσφαιρικά, αν έφευγα τότε, θα έκανα μια άλλη καριέρα. Αλλά επειδή, το είχα δηλώσει και παλιότερα,  ποτέ δεν ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής –δεν μπορώ να πω ότι λειτούργησε υπέρ μου αυτό, αλλά έτσι ένιωθα και έτσι νιώθω -  όχι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι και το πώς νιώθεις, είναι πολλά πράγματα μαζί. Οπότε τα ίδια θα έκανα».
Για τις κατά καιρούς διαπραγματεύσεις του με την ΑΕΚ: «Δεν έκανα ποτέ διαπραγμάτευση με κανέναν πρόεδρο  της ομάδας και κανένας πρόεδρος της ΑΕΚ και κανένας πρόεδρος, δεν έκανε ούτε καν με τον μάνατζέρ μου, σχετικά με τα χρήματα. Γιατί πολύ απλά, προτείνανε καλά συμβόλαια και η απάντησή μου ήταν «ναι». Στην Άντερλεχτ, πήρα τηλέφωνο τον κ. Νικολάου και του είπα πως θέλω να μείνω, μου είπε «αυτή είναι η πρόταση» και του είπα «ναι». Ούτε μάνατζερ έβαλα, ούτε τίποτα. Ποτέ δεν έκανα παζάρι ή διαπραγμάτευση με την ΑΕΚ, σε κανένα συμβόλαιο μου».
Για τον αγώνα με τον  Ολυμπιακό και  τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του  στα κάγκελα της  Σκεπαστής: «Γενικά όλα μου  τα γκολ τα πανηγύριζα μπροστά στους  οπαδούς μας, δεν νομίζω ότι έχω πανηγυρίσει μπροστά σε οπαδούς αντιπάλων ποτέ, όπου κι αν ήταν. Και την προηγούμενη χρονιά ήταν στο άλλο τέρμα και έπρεπε να πάω εκεί, δεν μου άρεσε ποτέ να πικραίνω οπαδούς, έχω ένα σεβασμό στον οπαδό, απλά ήθελα να κάνω χαρούμενους τους δικούς μας… θυμάμαι ανέβαινα στα κάγκελα και ήθελα να ανέβω και ξαπλώσω, είχε ένα δίχτυ πάνω από τη σκεπαστή εντάξει δεν θα έφευγα ποτέ από εκεί, ευτυχώς που δεν το έκανα...Πάρτι».
Για την απόσυρσή του  από την Εθνική ομάδα ως ένδειξη  διαμαρτυρίας για  τις κακές διαιτησίες εναντίον της ΑΕΚ: «Η Εθνική ομάδα  είναι τιμή. Ξεκίνησα να παίζω στην Εθνική το 1988. Αν εξαιρέσω το Euro 2004, που είχα τραυματισμούς, από το 1988 ως το 2004 ήμουν βασικός σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Αυτά τα δύο χρόνια έλειπα μόνο. Αλλά εντάξει, μου κόστισε. Δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος μου. Ιδίως τώρα που μπορεί να καταλάβει και ο κόσμος τι γινόταν. Ιδίως τώρα που όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τι γινόταν. Δεν είναι απλά μια Εθνική ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κάτι άλλο, δεν είναι έτσι. Κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε. Αυτοτιμωρία ήταν, δεν τιμωρούσαμε κάποιον, αλλά κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε, κάπως. Κανείς δεν είχε αντιδράσει ποτέ. Ήταν ένας τρόπος, σωστός ή λάθος, ήταν ένας τρόπος διαμαρτυρίας. Ήξερα ότι ήταν βαρύ αυτό που θα έκανα, αλλά το σκέφτηκα καλά στα αποδυτήρια».
Για το διεθνές βραβείο  Fair Play μετά το γκολ του που ζήτησε να ακυρωθεί στον τελικό Κυπέλλου με τον Ιωνικό: «Ήταν μια δικαίωση, από πού να δικαιωθώ, από το ελληνικό πρωτάθλημα που παίζαμε; Δεν μπορώ  να διανοηθώ να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή θα ήμουν αυτή τη στιγμή και θα είχα κερδίσει ένα Κύπελλο «κλέβοντας»  τους παίκτες και την ομάδα  του Ιωνικού;  Θα κοιμόμουν ήσυχος; Δεν γίνεται, δεν το συζητάω. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση».
Για τα διοικητικά της  ΑΕΚ όσο ήταν ποδοσφαιριστής: «Οι ευθύνες που  λέγαμε νωρίτερα ότι ένιωθα, το ότι  με ένοιαζε το μέλλον της ομάδας και όχι απλά η απόδοσή μου, μοιραία μείωσαν την απόδοσή μου στο γήπεδο, το μυαλό μου ήταν συνέχεια στο ποιος απατεώνας ήρθε να διοικήσει την ομάδα, θυμάμαι ότι ήμουν διακοπές σε κάτι νησιά στο εξωτερικό και σηκώθηκα και έφυγα, γιατί ένας τύπος από το Μεξικό, ήρθε να πάρει την ομάδα. Δεν κέρδισα κάτι από αυτό».
Για την πίστη στον πρωταθλητισμό και  την αποχή του  από τις προπονήσεις  στην ΑΕΚ: «Κάθε χρόνο πίστευα… Δεν ξέρω που έβρισκα την πίστη, αλλά ήμασταν στα αποδυτήρια, από τη μία πλευρά εγώ, από την άλλη 4-5 πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές από μένα, και είχαμε μια τεράστια διαφορά αντίληψης. Εγώ που έλεγα, πάμε, φέτος θα το πάρουμε το πρωτάθλημα και οι 4-5 που λέγανε αποκλείεται, πάλι ο Ολυμπιακός θα το πάρει στο τέλος. Η διαφορά του αισιόδοξου από τον απαισιόδοξο. Στο τέλος δίκιο είχαν. Απλά στο μεσοδιάστημα, περνούσα καλύτερα από αυτούς. Τι εννοώ, το ότι είχα πίστη και είχα κίνητρο να παίξω, με κρατούσε ζωντανό όλη τη χρονιά. Ενώ το να είσαι απαισιόδοξος, σε κάνει να τα παρατάς λίγο πιο εύκολα, πιο γρήγορα. Αν έχεις στο μυαλό σου, το «ό, τι και να κάνω είναι μάταιο» σίγουρα δεν μπορείς να αποδώσεις. Και νομίζω με τα χρόνια στην ΑΕΚ, επειδή ήταν μια σκληρή πραγματικότητα, χανόταν η πίστη. Τώρα αν με επηρέασε για την αποχή μου από τις προπονήσεις, δε νομίζω ότι σκεφτόμουν αυτό. Μετανιώνω γι’ αυτό, απλά άρχιζα να νομίζω ή να έχω ευθύνη να με ενδιαφέρει ακόμη και η διοίκηση της ομάδας, το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης στα παιχνίδια. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, έπρεπε να είχα φύγει από την ομάδα. Αν δεν μπορούσα να αλλάξω κάτι στη διοίκηση ή δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα, τότε έπρεπε να είχα φύγει και όχι να έμενα αντιδρώντας. Ο προπονητής με έπεισε να συνεχίσω. Αγαπούσα κάθε προπονητή. Και ιδίως τον Φερνάντο. Ανθρώπινος. Τον πίστεψα μέχρι το τέλος. Δεν είχαμε μιλήσει μόνο για ποδόσφαιρο. Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος, σοφός. Και τον αγαπάω. Τότε ίσως ήθελα και εγώ από κάπου να πιαστώ, να πιστέψω. Για να έχω πάλι κίνητρο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές και προπονητές. Μιλάμε μεταξύ μας και βρίσκουμε άκρη. Δεν πάει να πει ότι έφτιαξαν όλα, αλλά μου έλειπε».
Για τον Μάκη Ψωμιάδη  ως ιδιοκτήτη της  ΑΕΚ και τις  διαφορές του με τον  Φερνάντο Σάντος: «Με ιδιοκτήτη τον  Ψωμιάδη, τότε. Ο οποίος αν θυμάμαι καλά έκανε μεταγραφές μόνος του, χωρίς να ρωτήσει τον προπονητή, τον Σάντος. Ο Σάντος ως σοβαρός άνθρωπος και προπονητής είπε ότι παραιτείται, δεν μπορούσε να μείνει σε μια ομάδα που η διοίκηση έκανε μεταγραφές χωρίς να τον ρωτάει. Όχι ότι είχε πρόβλημα με τον Ίβιτς για παράδειγμα, κι αυτό φάνηκε και στη συνέχεια, καθώς τον έβαζε βασικό. Εκεί χάλασε το κλίμα. Ενώ ήμασταν πολύ δεμένοι μέχρι τότε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, γίναμε στρατόπεδο.  Κάποιοι ήταν με τη διοίκηση και οι περισσότεροι με τον Σάντος, όπως εγώ. Εκεί μπορώ να πω, πρώτη φορά στη ζωή μου θυμάμαι να έχω κάνει πράγμα… Δηλαδή έχω πάει στο σπίτι του Ψωμιάδη, τον έχω πάρει τηλέφωνο, του έχω πει θέλω να σε δω, ενώ δεν του μιλούσα καν. Έχω πάει σπίτι του, του έχω πει ότι αν θες να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να κρατήσεις τον Σάντος. Μπροστά μου πήρε τηλέφωνο τον μεταφραστή και κίνησε τις διαδικασίες για να μείνει. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανα, αλλά κοιτούσα να μην πάει χαμένη η χρονιά. Δεν είχα άλλο τρόπο να αντιδράσω. Είχα πάει στο σπίτι του Φερνάντο για να του μιλήσω, απέξω ήταν αυτοκίνητα με μπράβους. Δηλαδή ήταν μια κατάσταση κινηματογραφική λίγο. Τελικά έμεινε. Όπως αυτός μου μίλησε και συνέχισα στην αρχή της σεζόν, πιστεύω ότι μαζί με τον Άκη Ζήκο τον επηρεάσαμε θετικά. Είδε ότι έχει ποδοσφαιριστές να στηρίζεται και ήμασταν τότε και έμπειροι ποδοσφαιριστές, δεν ήμουν νεαρός. Μετά όμως δεν ήταν ίδιο το κλίμα μεταξύ των παικτών. Δεν είχαμε καλό κλίμα. Ήταν κάποιοι με τον Ψωμιάδη και οι περισσότεροι ήμασταν με τον Φερνάντο. Τραγικό! Τραγικό ότι μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο. Είναι τραγικό το δίλλημα από μόνο του, δεν στέκει. Η ομάδα άλλαξε και ποδοσφαιρικά. Μέσα στο γήπεδο έβλεπα αλλαγή. Δεν έπαιρνα πάσες. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι τραγικό».
Για το κλίμα με Μπάγεβιτς: «Δεν αντεχόταν άλλο. Ήταν η τελευταία χρονιά, με επιστροφή Μπάγεβιτς, ένα κομμάτι του κόσμου μας δεν μπορούσε να το δεχτεί. Υπήρχε ένα κλίμα, με το οποίο δεν θα απέδιδα καλά, δεν θα μπορούσα να συνεχίζω να παίζω. Όπως δεν ήταν καλή και η τελευταία μου χρονιά».
Για το μεταγραφικό ενδιαφέρον και η φυγή στο  εξωτερικό: «Θυμάμαι ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τη Μονακό, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν. Κάτι πρωταθλήματα τα οποία δεν με ενδιέφεραν. Η Ρέιντζερς, η οποία είχε ενδιαφερθεί και παλιότερα. Η Παρί Σεν Ζερμέν μου άρεσε. Ξεκίνησα προπονήσεις, μεταξύ μας φιλικά παιχνίδια, με Χαλίλχοτζιτς προπονητή.  Μετά από 10 μέρες, ενώ έπρεπε να υπογράψω, μου έκαναν τα ιατρικά τεστ. Με φώναξε στο γραφείο του και άρχισε να μου κάνει… Τότε την μεταγραφή την έκανε ένας μάνατζερ, ο Τσάλασαν, ο οποίος είχε τον Καρεμπέ στον Ολυμπιακό. Γνωστό όνομα. Εγώ δεν είχα ντιλάρει ποτέ στη ζωή μου, ούτε στην ΑΕΚ, ούτε εκεί. Είχα πει θέλω αυτά τα χρήματα, αυτό το συμβόλαιο. Και με είχε φωνάξει στο γραφείο του να μου κάνει παζάρια για το συμβόλαιο. Πράγμα για το οποίο, ούτε έτοιμος ήμουν, ούτε ήθελα να μιλήσω εγώ για τέτοια πράγματα. Αλλά είχαν περάσει 10 μέρες και ήταν όλα ΟΚ. Δεν μου άρεσε, θεώρησα ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή. Πήγα στο ξενοδοχείο, πήρα τα πράγματα, πήγα στο κέντρο του Παρισιού σε ένα ξενοδοχείο και έκατσα εκεί. Ήρθε ο μάνατζερ και μου λέει, σε ψάχνει ο Χαλίλχοτζιτς. Του λέω πως δεν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσω, δεν υπογράφω στην Παρί. Μου λέει ότι εκ των υστέρων έμαθε, ότι η Παρί και όλες οι γαλλικές ομάδες όταν έχουν χρωστούμενα των προηγούμενων μηνών, δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν νέο συμβόλαιο, έπρεπε να ξεπληρώσουν και μετά. Δεν μου το είχε πει κανείς, δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του Χαλίλχοτζιτς, έπαιρνε τηλέφωνο για να μιλήσουμε, δεν του μιλούσα, στενοκέφαλος, είχαν περάσει οι μέρες, είχαν μείνει λίγες, δεν είχα ομάδα και παρόλα αυτά, είπα όχι. Δεν θέλω  να πάω στην Παρί. Άρχισε λίγο το άγχος. Στη γυναίκα μου είπα, ότι αν δεν βρω ομάδα δεν γυρίζω στην Αθήνα, θα μείνω Παρίσι. Όλοι ήταν λίγο αγχωμένοι γιατί περνούσαν οι μέρες. Και μετά, μια μέρα ήρθε η πρόταση από την Ατλέτικο. Δεν σκεφτόμουν να γυρίσω πίσω όσο δεν έβρισκα ομάδα. Μετά από 10-20 χρόνια που θα έχω μεγαλώσει περισσότερο και θα κάνω μια αναδρομή, θα πω περισσότερες λεπτομέρειες για το τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι. Τώρα δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Έκατσε η Ατλέτικο Μαδρίτης, μου άρεσε και το ισπανικό πρωτάθλημα και έγιναν όλα πολύ εύκολα. Πήγα, υπέγραψα και πέρασα 7 μαγικούς μήνες».

Διαφορές  ανάμεσα στην Ισπανία  και την Ελλάδα: «Αυτό που μου  έχει μείνει και δεν μπορώ να το περιγράψω αν προσπαθήσω είναι το ότι σαν να άδειασε το σώμα μου και το μυαλό μου, σαν να κουβαλούσα τόσα πολλά πράγματα, προβλήματα, σκέψεις, χιλιάδες και εκεί δια μαγείας ήμουν τόσο ελεύθερος και δεν σκεφτόμουν τίποτα. Ιδίως στην αρχή, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Ήμουν τόσο ελεύθερος. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να κάνω καλή διατροφή, να κάνω καλή γυμναστική και να παίζω. Τίποτα άλλο. Είχα πάει 70 κιλά, είχα 6,5% λίπος, όλες μου οι μετρήσεις ήταν άψογες. Έκανα δυο φορές τη μέρα προπόνηση, τίποτα, μόνο μπάλα. Μετά σκεφτόμουν, αν ήμουν έτσι στην Ελλάδα και δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο, θα έπαιζα πολύ καλύτερα. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια, νομίζω συνολικά και όχι ανά παιχνίδι δεν νομίζω να έχω παίξει πάνω από το 70%. Η φυσική μου κατάσταση, η ψυχραιμία, η διαύγεια που είχα ήταν τεράστια η διαφορά. Έπαιζα, υποδεχόμουν τη μπάλα τις πρώτες δύο αγωνιστικές και πάντα το μυαλό μου ήταν ότι ένας έρχεται, είτε μου ρίχνει κλωτσιά, είτε μου τραβάει τη φανέλα. Μέχρι να καταλάβω ότι μπορούσα να πάρω τη μπάλα και να γυρίσω, ότι ο αντίπαλος δεν είναι κολλημένος επάνω μου, πέρασαν τρεις αγωνιστικές. Δηλαδή είχε πλάκα. Έπαιρνα τη μπάλα και έστριβα, δεν είχα ούτε κλωτσιά ούτε φανέλα! Θυμάμαι ένα ματς με τον ΟΦΗ, όπου είχα τον προσωπικό αντίπαλο σε όλο το ματς από την φανέλα. Κατ’ αρχήν δεν έχω τσακωθεί ποτέ με προσωπικό αντίπαλο. Ποτέ, όσο και να με χτυπούσε. Παίζαμε, παίζαμε, πάντα από τη φανέλα ο στόπερ του ΟΦΗ. Σε μια φάση ο ΟΦΗ κερδίζει κόρνερ, εγώ είμαι στο κέντρο του γηπέδου. Ο στόπερ του ΟΦΗ είναι δίπλα μου και με πιάνει από τη φανέλα. Η μπάλα είναι δικιά τους και εκτελούν κόρνερ. Γυρνάω, τον κοιτάω και του λέω «τι κάνεις;», ήταν πολύ αστείο. Μου απαντάει, «τι να κάνω ρε Ντέμη, δεν μπορώ αλλιώς»! Εντάξει, σεβασμός. Δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Από συνήθεια την έπιανε, σου λέει τόσα λεπτά την πιάναμε, τώρα θα την αφήσουμε. Και μετά πάω σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο σίγουρο θα τύχει μια τέτοια φάση, αλλά δε νομίζω στην Ελλάδα να έχω υποδεχτεί τη μπάλα χωρίς να έχω κολλημένο αντίπαλο. Ποτέ! Ποτέ όμως. Άλλο ποδόσφαιρο και άλλη η δική μου ψυχολογία».

Για το συμβόλαιο με την Ατλέτικο: «Για ένα λόγο… από την αρχή ήταν να κάνω δύο χρόνια συμβόλαιο, όμως τους είπα ένα. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχα τίποτα στο μυαλό μου. Σαν να ήθελα να τους πω, δείτε με πρώτα και μετά αν θέλετε εγώ εδώ είμαι. Τον Ιανουάριο που με φώναξε ο πρόεδρος για να κάνουμε το άλλο συμβόλαιο, το μυαλό μου ήταν σε άλλα πράγματα. Δεν δέχτηκα, είχα πάρει την απόφαση ότι θα σταματήσω την καριέρα μου το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι είμαι λογικός άνθρωπος. Ότι κάνουμε στη ζωή μας, δεν το κάνουμε για κανέναν,  το κάνουμε για εμάς. Τα πάντα. Δεν θέλω να φανεί ότι έχω κάνει κάτι για κάποιον, για μένα το έκανα, ένιωθα καλά. Και ελεημοσύνη να κάνεις, για σένα την κάνεις. Νιώθεις καλά όταν την κάνεις. Ότι έκανα στην καριέρα μου ή στη ζωή μου και ότι κάνει ο οποιοσδήποτε, το κάνει πρώτα για τον εαυτό του. Αυτό λέγεται βαθύτατος εγωισμός και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εγωιστές αν και είναι παρεξηγημένη λέξη, αλλά από τη στιγμή που τα έκανα όλα αυτά για να νιώθω καλά σημαίνει ότι τουλάχιστον δεν είναι παράλογο».
Για τον τραυματισμό του πριν το Euro 2004: «Δεν μπορούσα καν να τρέξω. Ήθελε να δηλώσει παίκτες ο Ρεχάγκελ και γινόταν κουβέντα, να με δηλώσει ή όχι. Δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση…

Τα ονόματα των καθηγητών που μετατίθενται στη Μαγνησία


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το 2012. Στη Μαγνησία μετατίθενται οι εξής:
Φιλόλογοι: Αλεξουπούλου Ελένη Β’ Μαγνησίας, Αναγνώστου Κατερίνα-Λουίζα Β’ Μαγνησίας, Αργυράκη Σοφία Α’ Μαγνησίας, Γεωργανόπουλος Ευρ. Β’ Μαγνησίας, Καλτσά Παναγιώτα Δ’ Μαγνησίας, Κατσικλής Δημήτριος Β’ Μαγνησίας, Κουτρουλού Βασιλική Δ’ Μαγνησίας, Λιώτη Ελένη Α Μαγνησίας, Λουκίδου Γεωργία-Ρεββέκα Α’ Μαγνησίας, Μαλαθούνη Ουρανία Β’ Μαγνησίας, Μουρτζή Αλεξάνδρα Α’ Μαγνησίας,  Μπαρμπαλίκη Μαρία Α’ Μαγνησίας, Μπουκώρου Μαρία Β’ Μαγνησίας, Παπάζογλου Αγγελική Β’ Μαγνησίας, Παππά Αθανασία Β’ Μαγνησίας, Πούλιου Αριστέα Α’ Μαγνησίας, Σακελλαρίου Κρυστάλω Α’ Μαγνησίας, Σουίπα Σταυρούλα Α’ Μαγνησίας,  Σπανού Μαρία Β’ Μαγνησίας,  Στασινούλια-Κούτη Άννα Α’ Μαγνησίας, Στεργιοπούλου Ρεβέκκα Α’ Μαγνησίας, Τζαβελοπούλου Αικατερίνη Δ’ Μαγνησίας, Τσούκα Ακριβή Α’ Μαγνησίας, Φλωροπούλου Άννα Α’ Μαγνησίας, Χρονοπούλου Δέσποινα Α’ Μαγνησίας,
Βιολόγοι: Ανδρεάκου Ειρήνη-Ζαχ. Β’ Μαγνησίας, Γαλανοπούλου Ευανθία Α’ Μαγνησίας,
Μουσικής: Βαϊούλη Γεωργία Δ’ Μαγνησίας,
Γαλλικής: Ανδρέου Στυλιανή Α’ Μαγνησίας,
Μαθηματικοί: Αϋφαντή Αθηνά Α’ Μαγνησίας, Γουργιώτου Αφροδίτη Α’ Μαγνησίας, Δαφερέρας Παναγιώτης Δ’ Μαγνησίας,  Ζιώγας Χρ. Β’ Μαγνησίας, Καρνάβας Χρ. Α’ Μαγνησίας, Καρολής Παν. Α’ Μαγνησίας, Μοσχάτος Δημ. Α’ Μαγνησίας, Νίμπη Μαρία Β’ Μαγνησίας, Παπαγιαννακοπούλου Βασιλική Α’ Μαγνησίας, Πατακιούτης Ιωαν. Α’ Μαγνησίας, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία Β’ Μαγνησίας,
Φυσικοί :Παππάς Γεώργιος Α’  Μαγνησίας, Κοκώνης Νικ. Α’ Μαγνησίας,
Ηλεκτρολόγοι Π12: Πιτσιάβας Φωτιος Α’ Μαγνησίας,
Φυσικής Αγωγής: Σπανόπουλος Δημήτριος Α’ Μαγνησίας,
Χημικοί: Καραϊσκου Στεφανία Γ’ Μαγνησίας, Λατζώνης Πολυνίκης Β’ Μαγνησίας,
Τρουμπουτζά Μαρία Β’ Μαγνησίας,
Θεολόγοι: Κατσιάννης Αθαν. Α’ Μαγνησίας,
Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 14.856 και από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,38%).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις με τη λήξη του διδακτικού έτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2012, συνεχιζόμενης όμως της εν λόγω απόσπασης, μέχρι τη λήξη της.

όλα γίνονται στην Σκόπελο συνεδριάζει τώρα η οικονομική επιτροπή στον δήμο γιατί ρε παιδιά τραβιόμαστε εδώ και δεν την κάνετε στην γλώσσα?


αφού όλοι από την γλώσσα είσαστε ?

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις κατασχέσεις για οφειλές προς το δημόσιο άνω των 300 ευρώ


Είναι απαράδεκτο να επιτραπούν κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, καταθέσεις και ακίνητα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων είτε χρωστούν στην εφορία 300 ευρώ ή 5.000 ευρώ. Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα με τις δραστικές περικοπές, τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, για να δώσουν νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Αναγνώστης προειδοποιεί τους πολιτικούς για τις ψήφους...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς τα δύο αυτά κόμματα, η μαφία της πολιτικής δηλαδή με χρώματα πράσινο και μπλε, αφού καταστρέψανε την χώρα, αντί να... κρεμασθούν, έρχονται και ζητούν την ψήφο μας για να μας σώσουνε..Αν είναι δυνατόν...Και θέλουν και αυτοδυναμία...Κούνια που σας κούναγε αληταράδες!! Πώς γίνεται ο ψευταντώνης (Σαμαράς), να ρίχνει μία κυβέρνηση (Μητσοτάκη) και τώρα να ηγείται αυτής της παράταξης..μήπως δεν ήθελαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μας φέρουν ως εδώ; Είναι επίσης τυχαίο ότι ο Καραμανλής, που τον έχουνε για τίμιο και πατριώτη, τον έφερε και τον στήριξε; Σηκωθείτε να φύγετε όσο είναι καιρός, ψεύτες..αλήτες..προδότες!! Επίσης, μην νομίζετε ότι ο λαός κοιμάται..Στις εκλογές θα μας δείτε...!!
Αναγνώστης

Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα Ζουράφα.

Κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι που κινούνται σαν ιδιοκτήτες!!! Νέα Ναυμαχία ( Σάββατο 7/4/2012) στην περιοχή! Ζουράφα ή Λαδόξερα, η βραχονησίδα πάνω από την οποία πρόσφατα «εξαφανίστηκε» ο φάρος που φιλοξενούσε. Φαίνεται πως την «πήρε το κύμα»…! (φωτό δεξιά) Λεπτομέρεια, σημαντική, είναι πως το όνομά της «Λαδόξερα» το πήρε από το αναβλύζων πετρέλαιο πολύ κοντά της… Στην περίπτωση που συνεχίσει να υπάρχει, ως βραχονησίδα, η Ελλάδα έχει.....
δικαιώματα (των 6 ναυτικών μιλίων προς τα ανατολικά) έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων… Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης (Παπανδρέου και Παπαδήμου) φαίνεται πως η Ζουράφα ή Λαδόξερα, αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως πέρυσι, αλλά και φέτος, τουρκικά ερευνητικά σκάφη έκανες «βόλτες» – έρευνες στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το Θρακικό πέλαγος -έως τα ανατολικά της Θάσου- που φέρεται να έχει σημαντικές «υποψίες» για ύπαρξη υδρογονανθράκων… Η βραχονησίδα καθημερινά γίνεται χώρος, όπου οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης, για το ποιοι είναι αφεντικά στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και σήμερα Σάββατο, αφού κυκλοφορούσαν λες και ήταν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να φέρουν στην περιοχή 20 τράτες για ψάρεμα (δεν υπάρχει ούτε λέπι αυτήν την περίοδο) και να μην δίνουν σημασία ότι υπάρχει μία βραχονησίδα Ελληνική με 6 μίλια χωρικά ύδατα. Δύο από τα αλιευτικά πέρασαν στα 0,8 του μιλίου δίπλα από την Ζουράφα, λές και δεν συμβαίνει τίποτα!!! Τα 20 Τουρκικά αλιευτικά συνοδευόταν από Τουρκική Ακταιωρό σε μία επίδειξη δύναμης που έκαναν στην περιοχή. Για ακόμη μία φορά δεν έγινε επεισόδιο, καθαρά από λόγους τύχης, αφού στην περιοχή πήγε το 040 του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή τις τελευταίες βδομάδες από τον Πειραιά. Για πολύ ώρα γινόταν ένα κυνηγητό μεταξύ των δύο ακταιωρών και το μόνο που κατάφερναν ήταν να καίνε καύσιμα, αφού οι Τούρκοι αλιείς συνέχιζαν να ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάποια στιγμή ανέβηκε και 2η Τουρκική Ακταιωρός στην περιοχή και από την Σαμοθράκη, συνέδραμε το περιπολικό του Λιμενικού σώματος. Γέμισε η θάλασσα από τέσσερα περιπολικά σκάφη, 20 Τουρκικές μηχανότρατες και 5 Ελληνικές , σαν να γινόταν ναυμαχία. Γύρω στις 5 το απόγευμα λες και δώθηκε εντολή και ταυτόχρονα το 040 και η μεγάλη Τουρκική Ακταιωρός πήραν διαφορετική πορεία προς Λήμνο και Αίνο αντίστοιχα και το κυνηγητό σταμάτησε και μαζί σταμάτησε το ανακάτεμα των νερών. Στο παρά πέντε δεν έγινε επεισόδιο, αν και η Τουρκική ακταιωρός είχε την κάνη του πυροβόλου όπλου της προς τα πάνω σηκωμένη, σε αντίθεση με άλλες φορές που την είχε κάτω. Το γεγονός είναι, ότι τα Τουρκικά αλιευτικά, ψάρευαν ανενόχλητα στα χωρικά μας ύδατα και έχουν καταφέρει μέρα με τη μέρα να αγνοούν την Ζουράφα δημιουργώντας καθεστώς στην περιοχή. Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που αναφερόμαστε στο θέμα και δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι αιρετοί του τόπου μας, που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σκόπιμα απέχουν από το πολύ σοβαρό θέμα, αφού δεν ανοίγουν ούτε το στόμα τους, ενώ για άλλα η γλώσσα τους δεν μαζεύεται μέσα. Την επόμενη φορά που ίσως το επεισόδιο να είναι σοβαρό-εκεί οδηγούν τα πράγματα-δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν κάτι. 

ΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ SKOPELOS NEWS .Απεργία των Ναυτικών μας:


Προς                                                                 Αθήνα
Εξοχότατον  Κύριον                                       09-04-12
ΛΟΥΚΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΟ
Πρωθυπουργό                            ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μέγαρο  Μαξίμου
Αθήνα

Εξοχότατε  Κύριε  Πρωθυπουργέ,

                       Θέμα: Απεργία των Ναυτικών μας:
                      -----------------------------------------------
Με την απεργία των Ναυτικών μας (Π.Ν.Ο.) βασανίζετε τον
Ελληνικό Λαό, ταλαιπωρείτε τους τουρίστες, και τα εμπορεύματα, διότι εσείς και οι υπουργοί σας, είσθε ανίκανοι να βρείτε μια αξιοπρεπή  λύση.
Είσθε ανίκανοι να μοιράσετε «δυό γα’ι’δουριών άχυρα», που λέει η λα’ι’κή παροιμία.
Λες και το πρόβλημα της ταλαίπωρης τάξης των Ναυτικών μας,
είναι το Κυπριακό πρόβλημα.
Για λύση βρήκατε την αντιπαλότητα και αντιπαράθεση μεταξύ
των συντεχνιών του Ελληνικού λαού, και τελικά την επιστράτευση, λύσεις που μόνον άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικοί θα εύρισκαν, γιαυτό ο λαός σας λέει ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.!!
Από επιστράτευση έχει υποφέρει η συμπαθής τάξη των Ναυτικών μας, όσο καμιά άλλη εργατική τάξη.
Βρήκατε την εύκολη λύση, αυτή τη ξέρει και ο μπακάλης της γειτονιάς.!!!  Τι ζητάνε οι συμπαθείς Ναυτικοί μας;;;
Απλώς ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και εξασφάλιση των συντάξεων στα τιμημένα γηρατειά.
Γνωρίζετε ότι θαλασσοπνίγονται 30 χρόνια μακριά από τις οικογένειές των, για να στείλουν συνάλλαγμα στη πατρίδα, και έτσι να βοηθήσουν την εθνική οικονομία;;; και το κράτος δεν τους παρέχει ούτε μια ασπιρίνη;;; ενώ είναι υποχρεωμένο να τους παρέχει, αφού τα ασφαλιστικά τους ταμεία είναι δικά τους!
Έγιναν με δικά τους χρήματα, και ήλθατε εσείς οι ληστές, επίορκοι, και εφιάλτες πολιτικοί και τα κλέψατε……
Ήρθατε εσείς οι απατεώνες, προδότες, κλέφτες, και δοσίλογοι
Πολιτικοί όλων των εποχών, και καταληστέψατε όλα τα ταμεία των Ελλήνων εργαζομένων, και τα χρήματα αυτά των ασφαλιστικών ταμείων τα στείλατε στις τράπεζες των παγκόσμιων Δικτατόρων, Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, στα αφεντικά σας!!
Με τους χαρακτηρισμούς αυτούς σας φωνάζει όλος ο Ελληνικός Λαός, στις πλατείες των πόλεων, στις διαδηλώσεις, παρελάσεις,
Εθνικές και θρησκευτικές εορτές, όπως προχθές στο Μεσολόγγι.
Έτσι σας φωνάζουν και όλα τα ΜΜΕ, και δεν αισχύνεστε!!!
Όσον αφορά τους Ναυτικούς μας, εσείς οι πολιτικοί επί
Ανδρέα Παπανδρέου, του Τσάρου της Οικονομίας Αρσένη, και του τότε ΥΕΝ  Κατσιφάρα, μεταφέρατε όλα τα σε συνάλλαγμα αποθεματικά του ΝΑΤ , στη Τράπεζα της Ελλάδος, και από εκεί στις τράπεζες του Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, στα αφεντικά σας!!!
Τότε ο ΑμερικανοΕβραίος Ανδρέας ανεφώνησεν!
«Τι τα θέλουν οι Ναυτικοί τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα, αφού οι συντάξεις πληρώνονται σε δραχμές, και το Κράτος
εγγυάται με επιχορηγήσεις να καλύπτει τα κενά του ΝΑΤ».
Το κακό συνεχίστηκε και επί αλήστου μνήμης Σημίτη, με
Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εσάς, τότε αποτελειώσατε,
και κατακλέψατε ότι είχε απομείνει στο Ταμείο ΝΑΤ.
Εν συνεχεία ήλθε ο Υιός Jeffrey, και διέλυσε το Υ.Ε.Ν. διότι
Ούτω διετάχθη να πράξει από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και μαζί με το ΥΕΝ, διέλυσε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα επί πρωθυπουργία σας, τελειώσατε και τον Οίκο Ναύτου (Ο.Ν.) που παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μωροί και τυφλοί…….. λέει το Ευαγγέλιον.
Αλλά τι περιμένεις όταν έχεις για Υ.Ε.Ν. τη κυρία BILTERBERG;;; αυτή η κυρία δεν θα κοιτάξει τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, αλλά τα συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής  Δικτατορίας, μαζί με εσάς!!!
Φέρατε από τη χερσαία Γη, μια άσχετη γυναίκα, που δεν έχει πατήσει το πόδι της σε πλοίο και θάλασσα, για να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης των Ναυτικών μας, και την κάνατε
Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας!!!! Τόση ασχετοσύνη!!!
Όποιον άλλο Υπουργό από τις τάξεις των Ναυτικών μας, και
από το Λιμενικό Σώμα, ή από το Πολεμικό Ναυτικό, εάν είχατε,
θα είχε επιλύσει το πρόβλημα μέσα σε μια ώρα.
Τώρα ταλαιπωρείται όλη η Ελλάς!!!
Η ανικανότητα είναι το έμβλημα της Κυβερνήσεώς σας.
Ο Θεός να σώσει την Ελλάδα από τα Σιωνιστικά χέρια σας!!!

Επί  τούτοις διατελώ,

                                    Μετά  τιμής

                                  Αντώνης  Γρυπαίος
                                  Πλοίαρχος/ Διεθνολόγος
                                  E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου