Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Να πάρουμε στα χέρια μας την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η ένταση της επίθεσης ενάντια στο λαό και το βάθεμα της εξάρτησης αποτελούν τη μόνη διέξοδο για την άρχουσα τάξη και το πολιτικό τους προσωπικό (παλιό και «νέο»), ώστε να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να αποτελούν πυλώνα της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην περιοχή.
Παρά τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού προσωπικού αλλά και τη συνολική αμφισβήτηση του λαού απέναντι τους που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία, κανένα τμήμα αυτού του χώρου και αυτής της τάξης δεν είναι διατεθειμένο να ξεκόψει από τη βασική στρατηγική της επίθεσης στο λαό και της έντασης της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές.
Η επίθεση, λοιπόν, του συστήματος δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα. Δεν είναι μια παρένθεση που θα την διαδεχθούν η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Η επίθεση αυτή επιδιώκει να διαμορφώσει τους όρους της ζωής μας για τα επόμενα χρόνια.. Δεν έχει όρια που να εξαρτώνται από διεργασίες και ανακατατάξεις στο πλαίσιο του συστήματος.
Το μόνο όριο που μπορεί να συναντήσει είναι το τείχος που μπορεί να ορθώσει το μέτωπο πάλης των λαϊκών δυνάμεων. Γίνεται καθαρό ότι η οικοδόμηση αυτού του μετώπου πάλης είναι σήμερα η άμεση προτεραιότητα και αποτελεί όρο υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού μας να ζήσει. Στην κατεύθυνση οικοδόμησης αυτού του μετώπου πρέπει να στοχεύσουν οι πιο επίμονες, συνεχείς, σοβαρές και αποφασιστικές προσπάθειές μας.
Από το 2003 το ΚΚΕ(μ-λ) επιχείρησε να μορφοποιήσει και να επεξεργαστεί την κατεύθυνση αυτή με την οποία αν και κινείται πιο συστηματικά από τότε. Η πρότασή μας απευθυνόταν στα κοινωνικά λαϊκά στρώματα, αυτά που σε μια πορεία μπορούν να συνενώσουν τις κινήσεις τους και τα πυρά τους προκειμένου να αντισταθούν και να ανατρέψουν την επίθεση.
Η πρότασή μας αυτή δεν προχώρησε αν και ήταν αντικειμενικά αναγκαία. Αν εξαιρέσουμε τις δυνάμεις και την επιρροή του ΚΚΕ(μ-λ) καμιά άλλη, μικρότερη ή μεγαλύτερη συλλογικότητα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό το καθήκον. Για χρόνια εισπράτταμε την απάντηση ότι είχαν «άλλες προτεραιότητες». Η πρόταση του μετώπου φαινόταν ανεπαρκής, αμυντική, χωρίς πολιτικό στίγμα κ.λπ.. Ήταν, βλέπετε, σε εξέλιξη τα μεγαλεπήβολα σχέδια για «λαϊκή εξουσία», για «μεγάλη Αριστερά», για «πόλο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», για «ενότητα των ομοϊδεατών».

Την τελευταία περίοδο, με την άγρια επίθεση του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να τσακίζει κόκαλα, είμαστε μάρτυρες της έντασης των λαϊκών αντιστάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένες. Ταυτόχρονα αρχίζει να γίνεται σαφές ότι αυτές οι αντιστάσεις βρίσκονται κάτω από τις απαιτήσεις. Αναγνωρίζεται η ανάγκη ότι πρέπει να συγκροτηθούν λαϊκές μορφές οργάνωσης ανεξάρτητες από το κράτος που να ευνοήσουν την αντίσταση στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής συστήματος.
Από τα πράγματα, κι όχι σαν πραγματική πολιτική επιλογή δυνάμεων της Αριστεράς, προκύπτει η αναγκαιότητα που αναδεικνύει η εξέλιξη της ταξικής πάλης. Της δημιουργίας μετώπου που θα συνενώσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, δυνάμεις και συλλογικότητες, αγωνιστές και θα δώσει πραγματική διέξοδο στις λαϊκές αντιστάσεις.
Αυτή η θετική εξέλιξη, αναμφίβολα, αποτελεί έκφραση της όξυνσης της ταξικής πάλης και των μεγάλων πιέσεων που αυτή δημιουργεί σε αγωνιστές και συλλογικές προσπάθειες. Είναι, όμως, και προϊόν της ήττας του κομμουνιστικού κινήματος και της πολιτικοιδεολογικής ανασυγκρότησης των μαζών που ακολούθησε. Είναι σημάδι της ουσιαστικής ανυπαρξίας συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος και βέβαια, για όποιον θέλει να το βλέπει, είναι παράγωγο της αδυναμίας κάλυψης του τεράστιου κενού από τα διάφορα «ενωτικά» εγχειρήματα που σχεδιάστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και χωρίς έπαρση για την επιβεβαίωση της βασικής μας κατεύθυνσης εδώ και μια δεκαετία, το φθινόπωρο του 2011 διατυπώσαμε -προσαρμοσμένη στην τωρινή φάση της ταξικής πάλης- στην κοινωνία, στις δυνάμεις της Αριστεράς και τους αγωνιστές την πρόταση «Μετωπικού συντονισμού, διαλόγου, κοινής δράσης και αγώνα».
Η πρότασή μας είναι καθαρή και σαφής και αφορά στη συγκρότηση ενός μόνιμου μετώπου συντονισμού κοινής δράσης και μαζικού αγώνα που έχει σα βάση αναφοράς της την ανάγκη και τη δυνατότητα του λαού μας να παλέψει μαζικά ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση της χώρας στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις.
Η βάση της πρότασής μας είναι η συγκρότηση από την αρχή της πολιτικής κατεύθυνσης ότι είναι αγεφύρωτες οι αντιθέσεις του λαού με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, με το κράτος και τα κόμματα του συστήματος.
Εκτιμούμε πως πρέπει να ενισχυθεί η αντιϊμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και η διεθνιστική αλληλεγγύη μέσα στο λαό και το λαϊκό κίνημα, να ενισχυθεί και να κάνει βήματα η θέση για τη συγκρότηση του μετώπου πάλης με όλους τους λαούς και κυρίως της περιοχής μας.
Η πρότασή μας θεωρεί άμεση αναγκαιότητα την ανάδειξη ενός πλαισίου στόχων πάλης για την ανατροπή της επίθεσης και για τη συνολική αντιπαράθεση στον ιμπεριαλισμό και σε όλους τους μηχανισμούς που επιβάλλουν και διευρύνουν την εξάρτηση και την υποδούλωση της χώρας (ΝΑΤΟ,ΕΕ, βάσεις) και στα ντόπια στηρίγματά του.
Η πρότασή μας στηρίζεται στην πεποίθηση ότι το δυνάμωμα αυτής της κατεύθυνσης στην εργατική τάξη της χώρας, τους έλληνες και μετανάστες εργάτες και συνολικά στο λαό και τη νεολαία υπηρετεί την ανασύνθεση και την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος. Ανασύνθεση και ανασυγκρότηση σε ιδεολογική και πολιτική βάση συνολικής αντιπαράθεσης με το σύστημα, έτσι που να συγκροτηθούν σε μια πορεία οι όροι της επαναστατικής προοπτικής.
Στην πρότασή μας ανταποκρίθηκε θετικά το ΜΛ-ΚΚΕ, συλλογικότητες και ανέντακτοι αγωνιστές.
Μια πρώτη μορφοποίηση της πρωτοβουλίας είναι το κοινό κείμενο όπως διαμορφώθηκε από το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜΛ-ΚΚΕ. Το κείμενο έχει δημοσιευθεί όπως η κοινή ανακοίνωση τύπου των δύο οργανώσεων.
Στις 2 του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση-παρουσίαση της Πρωτοβουλίας στην Αθήνα. Θεωρούμε πως αυτό το βήμα είναι θετικό. Καθοριστικός παράγοντας για να προχωρήσει και να διευρυνθεί η πρότασή μας είναι η δική μας αποφασιστική στάση και πάλη.
Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την Πρωτοβουλία στις πόλεις, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τη νεολαία και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία των θετικών δεδομένων ώστε η Πρωτοβουλία να συνδεθεί και να σχετιστεί με σχήματα και συλλογικότητες και λαϊκούς αγωνιστές. Είναι αναγκαιότητα να σχεδιαστούν τα βήματα που μπορούν κατά περίπτωση να γίνουν ώστε να διαμορφωθεί ένα πρώτο σύνολο δεδομένων δικτύωσης και υπόσταση της Πρωτοβουλίας. Χωρίς μια τέτοια δράση δεν μπορεί να γίνουν βήματα στην εξέλιξη της Πρωτοβουλίας.
Στις προθέσεις μας είναι να συνδεθούμε με τις αυξημένες πολιτικές και κινηματικές ανάγκες της περιόδου. Θέλουμε οι διαδικασίες συζήτησης και συνδιαμόρφωσης να γίνονται ανοικτά και δημοσίως.
Η πρωτοβουλία μας δεν υποκαθιστά αλλά ευνοεί τις από τα «κάτω» πρωτοβουλίες και θα επιδιώξει να βρίσκεται σε διαδραστική σχέση με αυτές.
Συνεπώς, η κατ’ αρχήν μορφοποίηση της πρότασης πρέπει να είναι διαρκώς ανοικτή στη δυναμική που θα διαμορφώνει το κίνημα και η ταξική πάλη και σε κάθε περίπτωση το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της, το οξυγόνο της θα είναι η συμβολή της στα πραγματικά βήματα του κινήματος και της λαϊκής πάλης.
Είμαστε στο ξεκίνημα ενός δύσκολου αλλά κι ελπιδοφόρου δρόμου τον οποίο καλούμαστε να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν είναι δρόμος χωρίς εμπόδια.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιφρουρήσουμε την πρωτοβουλία από τους καλοθελητές που θα σπεύσουν να δηλώσουν ότι είναι εκλογικού χαρακτήρα με όριο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται όσοι ανέχονται τα σχήματα τους να είναι κατακερματισμένα στις περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και των αντιστάσεων του λαού και να τα ρετουσάρουν με μπόλικη ενωτική πούδρα πριν την εκλογική διαδικασία.
Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με απόψεις που θα χρεώσουν στην πρωτοβουλία μας την αναπαραγωγή του ιστορικού μ-λ ρεύματος. Δεν είναι στις προθέσεις μας και το πρώτο γραπτό ντοκουμέντο της Πρωτοβουλίας συνηγορεί σε αυτό. Στον αντίποδα, θα λέγαμε ότι η μετωπική πρόταση συνεργασίας που διατυπώνουμε θέλουμε να αντιπαρατεθεί στην πολιτική όσμωση των σημερινών ρευμάτων που είναι γέννημα της περιόδου στην οποία νίκησε η αντίληψη του ειρηνικού και κοινοβουλευτικού δρόμου. Αντίληψη που αναπαράγει την λογική της πολιτικής και συνδικαλιστικής ανάθεσης με τις μάζες σε ρόλο παρακολουθητή. Των ρευμάτων που αποπροσανατολίζουν επιχειρώντας να κάνουν πολιτική που στο κέντρο της έχει το ζήτημα του χρέους και της ονείρωξης για άλλη ανάπτυξη στα πλαίσια του καπιταλισμού. Αλλού πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν τα ρεύματα και οι οσμώσεις και όχι στην αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση που θέλει να θέσει στο κίνημα η Πρωτοβουλία μας.
Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αντιλήψεις και απόψεις παράγωγα της «βεβαιότητάς» τους ότι ο καπιταλισμός είναι μονόδρομος. Με την αντίληψη, δηλαδή, που έχει φαρμακώσει την αριστερή σκέψη εδώ και δεκαετίες και καθορίζει την πολιτική της. Με απόψεις που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πως η διέξοδος και οι όποιες λύσεις πρέπει να αναζητηθούν εντός του πλαισίου αυτού του μονόδρομου.
Θα συγκρουστούμε με τις αντιλήψεις που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο λαό και στη δυνατότητά του να αγωνιστεί, να έχει νίκες και πολύ περισσότερο να μπορεί να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία.
Δε θα αποθαρρυνθούμε κοιτώντας την μια όψη των πλακάτ όπου γράφονται οι πιο βροντερές ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές διακηρύξεις και στην άλλη τους όψη οι πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας για κυβερνητικές, εδώ και τώρα, λύσεις διεξόδου από την κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.
Θα συγκρουστούμε με αντιλήψεις που αναζητούν απαντήσεις όχι στη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων αλλά στην αξιοποίηση ευκαιριών που δημιουργούν οι αντιφάσεις του συστήματος και ειδικά αυτή την περίοδο που το πολιτικό του προσωπικό έχει απαξιωθεί στις λαϊκές μάζες.
Θα συμβάλλουμε ώστε στη σκέψη των πολλών που παράγουν τον πλούτο να γίνεται πιο καθαρό ότι: άλλο είναι ο ιμπεριαλισμός και άλλο οι λαοί, άλλο είναι το κεφάλαιο και άλλο ο κόσμος της δουλειάς, άλλο είναι η διαχείριση του συστήματος κι άλλο η αντίσταση και η ανατροπή του.
Δε θα υποκλιθούμε στους συσχετισμούς. Υπάρχει άλλος δρόμος……
πηγή: Προλεταριακή Σημαία

Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη

Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη
"Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη, και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά με άλλα κόμματα", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα το πρωί της Κυριακής στη ΝΕΤ. Όπως διευκρίνησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, "το κομμουνιστικό κόμμα λέει ότι η κρίση βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα και αυτή η κρίση γέννησε το μνημόνιο". Τα επόμενα χρόνια, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, θα είναι πολύ χειρότερα καθώς η οικονομική κρίση θα βαθαίνει. Κι εάν ακόμη η Ελλάδα μπεί σε ρυθμό ανάκαμψης αυτή θα είναι πολύ μικρή αφού θα δημιουργηθεί νέα κρίση. "Αρα, τόνισε η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, απαιτείται ριζική αλλαγή και δεν οφελεί μόνον η αλλαγή των κυβερνητικών σχημάτων. Για να έρθει ο λαός στην εξουσία θα πρέπει να έχει τα κλειδιά της οικονομίας. Δεν υπάρχει κόμμα που να μηνέχει σχέση με την εξουσία αλλά και με την διακυβέρνηση. Η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει αντιφάσεις: εμείς μιλάμε για κοινωνικοποίηση του πλούτου όλης της χώρας και αποδέσμευση απο το ευρώ. Ο λαός υθα κατακτήσει της εξουσία και η χώρα θα έχει το δικότης νόμισμα, άν θα λέγεται δραχμή ή αλλοιώς δεν έχει σημασία".

Ο Περισσός δεν έχει πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε οτι το ΚΚΕ είναι εναντίον του χαρατσιού για τα ακίνητα. "Στον Περισσό ,είπε, δεν έχουμε πληρώσει το χαράτσι. Ούτε εγώ το πλήρωσα στο σπίτι μου. Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το χαράτσι, αυτό είναι ο μέγιστος εκβιασμός."

Κρατική επιχορήγηση

Για την κρατική επιχορήγηση και τον έλεγχο των εσόδων και εξόδων των κομμάτων η κ. Παπαρήγα τόνισε οτι η διαφάνεια ενος κόμματος κρίνεται απο την πολιτική του.
"Αν είχαμε δοσοληψίες με το κεφάλαιο, θα είχαμε αυτή την στάση στην κοινωνία με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις;" αναρωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: "Η κομματική επιχορήγηση μας δινεται και την παίρνουμε. Εάν την σταματήσουν δεν μας ενδιαφέρει. Οι βουλευτικοί μισθοί δεν ανήκουν στους βουλευτές του ΚΚΕ. Πάνε κατ΄ ευθείαν στο κόμμα και γίνονται φυλλάδια και αφίσες".
"Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι με τις κινητοποιήσεις πλήττει τον τουρισμό. Μας κατηγορούν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και βύθισαν τη χώρα στο χάος της ανεργίας και της φτώχιας. Δεν υπάρχει ανάπτυξη στον τουρισμό με τον ξενοδοχοϋπάλληλο να παίρνει 150 ευρώ. Ο τουρισμός, που θέλουν, είναι να κερδίζουν τα μεγάλα συγκροτήματα και όχι οι μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρομάγαζα", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Κίνημα πατάτας και λαϊκά κινήματα

Για το κίνημα της πατάτας και τα λαϊκά κινήματα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:
"Ελεγχόμενο πολιτκό κίνημα απο το ΚΚΕ θα είναι αδύνατο να είναι μαζικό. Θα ήταν πολιτική ηλιθιότητα άν το πιστεύαμε αυτό. Εμείς δεν φοβόμαστε την λαϊκή πρωτοβουλία. Το Κίνημα της πατάτας, όμως, δεν ήταν Κίνημα. Ήταν μια προσπάθεια να πουληθούν οι απούλητες πατάτες των παραγωγών και μια ευκαιρία ο κόσμος ν΄ αγοράσει φθηνές πατάτες και καλά έκαναν. Η πρωτοβουλία αυτή δεν λύνει το αγροτικό πρόβλημα, δεν εξοντώνει τους μεσάζοντες, δεν προωθεί μία συνολική φιλοαγροτική πρόταση για την ελληνική γεωργία" τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ.
Για την ανανέωση στο κόμμα η Αλέκα Παπαρήγα είπε οτι η ανανέωση πρέπει να γίνει. "Εγώ τόνισε χαρακτηριστικά δεν κρύβω τα χρόνια μου. Το ΚΚΕ δεν είναι ούτε αρχηγικό ούτε προσωποπαγές κόμμα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είναι απλά μια ομάδα δουλειάς, ανάμεσα στους άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το κόμμα. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το ΚΚΕ προτείνει τους βουλευτές του με βάση το πόσο ικανοί είναι στην επεξεργασία θεμάτων, στην παρουσία τους στους τόπους δουλειάς, με άλλα κριτήρια".
Τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως, θα βάλουν σκληρά διλήμματα, ωμά, εκβιαστικά. Διλήμματα του στυλ «κυβέρνηση ή ακυβερνησία», «Ευρώπη ή εθνική μοναξιά», «ευρώ ή δραχμή», «καθόλου φαγητό ή μισό πιάτο φαγητό», τέτοια σκληρά διλήμματα, πως θα τα ανταπεξέλθετε; ερωτήθηκε η γγ του ΚΚΕ.
«Νομίζω, είπε, ότι ο λαός έχει τώρα μια πείρα. Και θα έλεγα ότι η πείρα των τελευταίων 20 χρόνων είναι πολύ σημαντική. Είναι πείρα που διαμορφώνεται στα χρόνια που η Ελλάδα είχε ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, τότε που έλεγαν ότι η Ελλάδα πάει για τον σκληρό πυρήνα, όταν μίλαγαν για τη σύγκλιση μισθών και ότι με το ευρώ θα μπορούμε να συγκρίνουμε. Και τώρα την περίοδο της κρίσης.
Το χάος είναι όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις, όταν μεγαλώνει η ανεργία, όταν δουλεύεις μία μέρα τη βδομάδα, όταν δεν ξέρεις πως θα είναι ο επόμενος μήνας, όχι τα επόμενα χρόνια. Το χάος το ζει σήμερα ο λαός. Τί έχει να φοβηθεί δηλαδή παραπάνω, ποιο είναι το χειρότερο; Το χειρότερο θα υπάρξει αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ριζική αλλαγή.
Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα γιατί στην Ευρώπη η κρίση θα βαθύνει, αυτές είναι οι εκτιμήσεις των αρμόδιων οικονομικών κύκλων, δεν είναι πρωτότυπες δικές μας. Σημάδια κρίσης υπάρχουν στην μακρινή, αλλά πολύ κοντινή από μια άλλη άποψη, Κίνα. Στην Ολλανδία πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, έτσι γίνεται η κρίση. Πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, ύφεση κτλ. Επομένως κι αν ακόμα η Ελλάδα μπει σε ρυθμό ανάκαμψης θα είναι πάρα πολύ χαμηλός και δεν θα προλάβει να εξελιχθεί αυτή η πορεία ανάκαμψης, θα επέλθει νέο κύμα κρίσης. Αυτό πρέπει να ξέρει ο λαός, άρα αυτό που πρέπει να βάλει στο νου του είναι ότι στην Ελλάδα απαιτείται ουσιαστική ριζική αλλαγή και όχι εναλλαγή κυβερνήσεων και κυβερνητικών σχημάτων».
Λέτε για αλλαγή και ο κόσμος σκέφτεται την αλλαγή αυτή, τη ριζοσπαστική που λέτε εσείς, το ΚΚΕ επιδιώκει να κυβερνήσει; Θέλει να κυβερνήσει; Αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς δώστε μου αυτοδυναμία για να κυβερνήσω, εσείς θέλετε;
«Πρώτα απ' όλα δεν είμαστε μαζοχιστές, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω... Δεν υπάρχει κόμμα μικρό ή μεγάλο που ο πυρήνας της πολιτικής του πρότασης να μην έχει σχέση με την εξουσία. Άρα και με τη διακυβέρνηση. Αυτή αν θέλετε είναι και η διαφορά του κόμματος, του κάθε πολιτικού κόμματος, από μία απλή μαζική οργάνωση, από ένα σωματείο, από ένα συνδικάτο, από μια οποιαδήποτε αγωνιστική κοινωνική οργάνωση. Το κίνημα είναι κάτι διαφορετικό, συγκεντρώνει μέσα του όλο τον κόσμο, δεν μπορεί να έχει δική του πρόταση. Μπορεί να διεκδικήσει εξουσία, αλλά δεν μπορεί να έχει τη δική του πρόταση. Επομένως έχουμε πρόταση εξουσίας.
Ξέρετε όμως ποια είναι η διαφορά με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Βενιζέλο και με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης; Ότι μιλάνε για την εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού της εξουσίας που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς μιλάμε για αλλαγή εξουσίας. Και γι' αυτό δεν λέμε κυβέρνηση ΚΚΕ, λέμε εργατική – λαϊκή εξουσία, που βεβαίως στη διακυβέρνηση, στην άσκηση εξουσίας βεβαίως θα συμμετέχει το ΚΚΕ.
Ας πούμε ότι στις εκλογές τώρα παίρνει την πλειοψηφία το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα έχει απλώς τη διακυβέρνηση. Η εξουσία δεν θα είναι ακόμα ούτε του ΚΚΕ και κυρίως δεν θα είναι του λαού. Για να υπάρχει εξουσία του λαού, ο λαός πρέπει να έχει τα κλειδιά της οικονομίας. Πρέπει να έχει δική του την οικονομία, δηλαδή τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, τις παραγωγικές της δυνατότητες και να μπορεί να καθορίζει τι και πως θα αναπτυχθεί και ποιος θα κερδίζει από αυτή την ανάπτυξη».

Καταγγελία για το δημοτικό καφενείο Σκοπέλου για ληγμένα προϊόντα άραγε θα επέμβει κανείς .ΕΦΕΤ ακούς?


δεκάδες κιβώτια με λυγμένες μπύρες Αμστελ στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου ,ο αναγνώστης μας το κατάγγειλε στους υπευθύνους άλλα μέχρι σήμερα εξακολουθούν να της έχουν και να της σερβίρουν στον κόσμο ,

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

  • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
  •  

    Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Σκόπελο απόψε


σύμφωνα με της προβλέψεις της ΕΜΥ και βλέποντας πριν από λίγο έβαλε δυνατό άνεμο ας είμαστε προσεχτικοί

Σε λίγες μέρες θα έχουμε μια μπόμπα για την Ροδούλας Ζήση και το μεγάλο ρουσφέτι που έκανε στην Σκόπελοαύριο θα μάθουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε

Δικαστική "σκούπα" στις πολεοδομίες, για παραβάσεις και διαπλοκή

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων, με τις απώλειες του Δημοσίου να ανέρχονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είκοσι εκ των εμπλεκομένων υπαλλήλων είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Η έρευνα, για το χρονικό διάστημα 1-4-2004 έως 31-3-2009, έγινε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και η σχετική δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μα πως τα κατάφεραν να κάνουν διάκριση στην διαπλοκή και να μείνουν εκτός υποθέσεις 2009 έως και σήμερα; Κυρίως όμως αναρωτάται κανείς αν όλα αυτά φθάνουν μέχρι τους πραγματικά υπαίτιους πολτικά υπεύθυνους που πάντα τη γλιτώνουν. Που είναι τα  πραγματικά "μεγάλα ψάρια"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

επεισόδια σήμερα στην Σκόπελο


στο γήπεδο θα μάθουμε λεπτομέρειες και επανερχόμαστε

Πρόβα ανωμαλίας: Ομάδα μουσουλμάνων κατέλ αβε τζαμί στην Ρόδο!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».
Γεννάται η απορία, ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας, αφού υπάρχει άλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το οποίο λειτουργεί κανονικά.
Οι Ροδίτες πιστεύουν ότι αυτή η προβοκάτσια συνδέεται με την επίσκεψη του ανθέλληνα A. Gross του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μεγάλο όφελος να υποστηρίζει στο Συμβούλιο, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω. Σίγουρα θα επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες.
Η είδηση στην Ροδιακή είναι ΕΔΩ.
Σύνδεσμος
Από το Παράπονα Ρόδου:Σύνδεσμος
Στις 20-22.02.2012 ο Ελβετός βουλευτής Andrea Gross βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει ξανά με τους μουσουλμάνους της Ρόδου και έπειτα της Κω… (βλ. σχετικό άρθρο dimokratiki.gr).
Στις 22.02.2012, μετά την αναχώρηση του, το τοπικό κανάλι KOSMOS TV μίλησε με τον πρόεδρο της μουσουλμανικής κοινότητας, Μεχμέτ Ζαμαντάκη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (βλ. σχετικό άρθρο-βίντεο εδώ newskosmos.com).
Πέρσι το καλοκαίρι την Ρόδο επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν μαζί με την σύζυγό του και προσκύνησε στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκη.
Το γεγονός ότι Τούρκοι υψηλόβαθμοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Μουσουλμάνους και τα μνημεία της Ρόδου φανερώνει την προσπάθεια της γείτονος χώρας να εκμεταλλευθεί την μουσουλμανική κοινότητα την οποία θέλει να μετατρέψει σε μειονότητα για να την χρησιμοποιήσει προκειμένου να εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να έχει αναλάβει δράση “φανατισμού” των φιλήσυχων Μουσουλμάνων κατοίκων της Ρόδου, κήρυκας ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος Χότζας, μετά την συνταξιοδότηση του σημερινού φιλειρηνικού που χαίρει πλήρης εκτίμησης και αγάπης από τη Ροδιακή κοινωνία.
Σχ. ΚΟ: Η είδηση είναι σοβαρή. Έχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας… Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο Τι θα γίνει με τα (ανακαινισμένα) τζαμιά της Ελλάδας;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μ-Λ ΚΚΕ: ΔHMAP - O «αριστερός ρεαλισμός» της υπόκλισης στο μνημόνιο!H δημοσκοπική εκτόξευση της Δημοκρατικής Aριστεράς (ΔHMAP) σε ύψη που ορισμένα γκάλοπ να την φέρουν ότι προηγείται του ΠAΣOK, θυμίζει σε υπερμεγένθυνση ένα ανάλογο φαινόμενο που βίωσε ο ΣYPIZA πριν λίγα χρόνια με τα φουσκωμένα δημοσκοπικά ποσοστά του, όταν το ΠAΣOK ξαναπερνούσε κρίση. Tο πόσο πραγματική ή τεχνητή είναι θα φανεί στη συνέχεια, όταν θα ανοίξει η προεκλογική περίοδος και τα μεγάλα αστικά κόμματα θα ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς διλημμάτων και εκβιασμών των ψηφοφόρων. Ωστόσο, καταδείχνει την τάση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠAΣOK που διαρρέουν απ’ αυτό για να στραφούν σε μια πολιτική δύναμη που καταγράφεται σαν η πλησιέστερη στο ΠAΣOK, αλλά και σαν ανοιχτή και πρόθυμη να συνεργαστεί με το ΠAΣOK.

H δημοσκοπική ενίσχυση της ΔHMAP που με μεγάλη ανεκτικότητα αλλά και σκοπιμότητα την αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα γιατί διαβλέπει σ’ αυτή μια μετατόπιση ψηφοφόρων που δεν ξεφεύγει από ένα φιλοσοσιαλδημοκρατικο-φιλοEE πλαίσιο πολιτικής, μια επιλογή τους που, από τη μια, τους συγκρατεί να μετακινηθούν αριστερότερα και, από την άλλη, είναι ανώδυνη, συμβατή και εύκολα διαχειρίσιμη από τις κυρίαρχες αστικές πολιτικές δυνάμεις, έχει ενθαρρύνει την ηγεσία της ΔHMAP με πιο ανοιχτό τρόπο να ξεδιπλώνει τις προθέσεις της και τα πραγματικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της.

Oι διαφοροποιήσεις της και οι κριτικές της σε σχέση με την πολιτική του ΠAΣOK, ακόμα και την πολιτική των μνημονίων, αν και διατηρούνται στον πολιτικό λόγο της γίνονται όλο πιο χλιαρές και εξασθενημένες και φαίνεται περισσότερο να εξυπηρετούν μια εκλογική τακτική προσέλκυσης ψηφοφόρων παρά μια πλήρη απόρριψη αυτής της πολιτικής.

Στο επίκεντρο της προσοχής της ΔHMAP βρίσκεται πάνω απ’ όλα αυτό που επανειλημμένα και όλο και πιο έντονα στις τελευταίες συνεντεύξεις του δηλώνει ο Φ.Kουβέλης, ότι η ΔHMAP «ενδιαφέρεται για το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας και θέλει να την επηρεάσει θετικά» και ότι «στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα δηλώσει αδιάφορη για την ακυβερνησία της χώρας» (συνέντευξη στην Kαθημερινή, 11.3.2012).

Eίναι προφανές ότι η ΔHMAP, με πρόσχημα την ανησυχία για την «ακυβερνησία» και με βαριά ρεφορμιστική αποσκευή το «θετικό επηρεασμό» της αστικής κυβερνητικής εξουσίας, δηλώνει πρόθυμη να γίνει δεκανίκι σε μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία. Έχοντας αυτή την επιδίωξη, και όσο περισσότερο δέχεται πιέσεις για δημόσιες τοποθετήσεις συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική, η ΔHMAP δίνει τώρα και εχέγγυα που φτάνουν μέχρι το σημείο της μη διατάραξης και αμφισβήτησης της πολιτικής των μνημονίων. H τοποθέτηση του Φ.Kουβέλη ότι « τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση διαμορφώνουν ούτως ή άλλως δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα», η επεξήγησή του ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» που ζητά η ΔHMAP για το μνημόνιο έχει την «έννοια αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης, διότι στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες», η πρόσθετη τοποθέτηση του γραμματέα της ΔHMAP, Σπ.Λυκούδη, ότι «οι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφει η χώρα είναι δεσμευτικές», αποτελούν μια κανονική πολιτική δήλωση νομιμοφροσύνης στην αντιδραστική πολιτική των μνημονίων.

H ΔHMAP αρέσκεται να δίνει το πολιτικό στίγμα της λέγοντας ότι εκφράζει τον «αριστερό ρεαλισμό». Mε αυτό τον όρο θέλει να δηλώνει το διαχωρισμό της από την υπόλοιπη Aριστερά και να υπογραμμίζει ότι είναι μια δύναμη με «ρεαλιστικές προτάσεις» που δείχνει «ευθύνη» και «δεν είναι αδιάφορη» για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Aν οι δηλώσεις και διακηρύξεις της ακούγονται εύηχα και είναι καλοδεχούμενες από το αστικό πολιτικό σύστημα που δεν κρύβει ότι αναγνωρίζει στη ΔHMAP μια «υπεύθυνη» και «συνεργάσιμη» πολιτική δύναμη,  αυτό δεν οφείλεται παρά στο ότι ο «αριστερός ρεαλισμός» της είναι ο «ρεαλισμός» που θέλει το αστικό πολιτικό σύστημα: ο «ρεαλισμός» της υποταγής στην πολιτική του που φτάνει μέχρι το επαίσχυντο σημείο να δηλώνει «θεσμικό σεβασμό» στα μνημόνια, στην πολιτική της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και της νεοαποικιακής υποδούλωσης της χώρας, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο από τα μεγάλα αστικά κόμματα και τους ξένους κηδεμόνες τους για μια θεσούλα σε μια αυριανή κυβέρνηση συνεργασίας.
 

Aντιφασιστική εκδήλωση Τρίκαλα

Φωτο απο την χθεσινη εκδηλωση στα τρικαλα
      30 συντροφοι\ες μαζευτηκαμε  απο τρικαλα καρδιτσα στις 9 το βραδυ στηνοντας μικροφωνικη στο κεντρο της πολης. Διαβασαμε κειμενο για την χιτλερικη συμορια της χ.α αλλα και για τους "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ" φασιστες του λαος. Οι περαστικοι εδειξαν μεγαλη   ανταποκριση καθως πολλοι δεν ξεραν τις "δρασεις" αυτων των μοιασματων.                    Ακουλουθησε ρεμπετικη βραδια στο αυτοδιαχειριζομενο στεκι "ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ".              ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.

Εκλέγει πέντε μέλη στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι η ΔΑΣ παίρνει πέντε έδρες στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η Συσπείρωση (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ) τρεις, η Ανεξάρτητη Κίνηση δύο και η Δημοτική Συνεργασία μία έδρα.
Στις εκλογές ψήφισαν 971 εργαζόμενοι. Έγκυρα ψηφοδέλτια 932. Άκυρα - λευκά 39. Έλαβαν ΔΑΣ 431, Συσπείρωση 209, Ανεξάρτητη Κίνηση 176, Δημοτική Συνεργασία 105 και ο ανεξάρτητος Ξηρομερίτης 11. Λίγο πριν τις 3 μ.μ. συνεχίζονταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΟΕ /ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συνέχεια θα γίνονταν η καταμέτρηση για τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων.
Η καταμέτρηση για την εκλογική δύναμη των παρατάξεων που κατέβηκαν στις εκλογές ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί. Είχε προηγηθεί μία επεισοδιακή νύκτα για τη διαδικασία που θα ακολουθούνταν, καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα και του Δημάρχου προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση.
Οι εντάσεις και τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν και έκλεισαν στο Δημαρχείο του Βόλου οι κάλπες της ψηφοφορίας για τους εργαζόμενους στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, όταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ διαφώνησαν με την πρόθεση του δικαστικού αντιπροσώπου , λόγω της σωματικής καταπόνησης του ίδιου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, να κλειδωθούν οι κάλπες και η καταμέτρηση να ξεκινήσει μεθαύριο το πρωί.
Για τη 48ωρη αναβολή της διαδικασίας ο δικαστικός αντιπρόσωπος επικαλέστηκε επιπλέον ανειλημμένες υποχρεώσεις του σήμερα και αύριο. Η ΔΑΣ διαφώνησε και για το σκοπό αυτό έκανε παρέμβαση στον Εισαγγελέα. Με εντολή του τελευταίου ο δικαστικός και η εφορευτική επιτροπή υποχρεώθηκαν να ξεκινήσει χθες το πρωί η καταμέτρηση, πράγμα το οποίο και έγινε τελικά.
Οι τρεις κάλπες (για το Δ.Σ του Συλλόγου, την ΠΟΕ/ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ) γύρω στα μεσάνυκτα σφραγίστηκαν και υπογράφηκαν από τις πέντε παρατάξεις και κλειδώθηκαν στο γραφείο του κλητήρα, ενώ τα κλειδιά τα πήρε μαζί του ο δικαστικός.
Αν και αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ζήτησε να μείνει μόνο ένας υπάλληλος στο Δημαρχείο για να φυλάει τις κάλπες, εντούτοις μετά από διαβούλευση παρέμειναν όλο το βράδυ μέλη της ΔΑΣ, καθώς και τρία μέλη της Συσπείρωσης Δημοτικών Υπαλλήλων «Απ. Πλαγεράς».

Διπλωματικό επεισόδιο αγνώστων συνεπειών Συνελήφθησαν σαν «λαθρομετανάστες» μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου «Enterprise»


Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρωί σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη την Παρασκευή το βράδυ, μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Enterprise» κατά τη διάρκεια επιχείρησης «σκούπα» της αστυνομίας για «εκκαθάριση» περιοχών της πρωτεύουσας που συχνάζουν μετανάστες. Ηδη απο χθες το πρωί υπήρχε έντονη τηλεφωνικό διάβημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης λέγεται πως έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινήθηκε στα ανοιχτά του Σαρωνικού πιθανόν ενεργοποιώντας κάποια απο τα συστήματά του ηλεκτρονικού πολέμου αφού παρατηρήθηκαν παρεμβολές και στις τηλεπικοινωνίες στην Αθήνα.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Ολα ξεκίνησαν με τις 12 προσαγωγές στη διάρκεια επιχείρησης «σκούπα» στο σταθμό του μετρό «Κεραμεικός» και στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Μάλιστα, τρεις από τις προσαγωγές εξελίχθηκαν σε συλλήψεις! Σε δηλώσεις που έκανε χτες τα ξημερώματα ο αρχηγός της Αστυνομίας Ν. Παπαγιαννόπουλος, αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη από τις ΗΠΑ για τη γκάφα των αστυνομικών οργάνων, δικαιολόγησε τις συλλήψεις των μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου λόγω του... «μελαμψού τους χρώματος».
Το πιο ακραίο όμως έγινε αργότερα γνωστό. Εναν εκ των συλληφθέντων Αμερικανών, οι ελληνικές αρχές τον απέλασαν αμέσως στο Πακιστάν με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και την παράδοση του στις αμερικανικές δυνάμεις, με ειδική πτήση που αναχώρησε στις 06.32 χθες το πρωί από τα Σπάτα. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του «εθελοντικού» επαναπατρισμού Πακιστανών μεταναστών που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος συνελήφθη στα διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου εισιτηρίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εισιτήριο -τα μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου είχαν «ελευθέρας» στα μέσα μεταφοράς- αλλά και δεν επέδειξε κανένα έγγραφο με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, οπότε και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση.
Εκεί έγινε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που χειρίζεται Αμερικανός «τεχνικός σύμβουλος», ταυτοποίηση των βιομετρικών χαρακτηριστικών του, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Πακιστανό που καταζητείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.
Η όλη υπόθεση εξελίσσεται με άγνωστες προεκτάσεις και συνέπειες.

Ο δήμαρχος της Σκοπέλου κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ απειλεί και εκβιάζει σε όσους δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στης ερχόμενες εκλογές !


Λάβαμε επιστολή από  αναγνώστη μας που μας αναφέρει ότι ο δήμαρχος Σκοπέλου του είπε ότι εάν δεν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να τον προσλάβει στον Δήμο, ένας άλλος αναγνώστης από την γλώσσα Σκοπέλου μας έστειλε επιστολή και μας λέει ότι ο δήμαρχος του είπε ότι για να του φτιάξει τον δρόμο μπροστά από το σπίτι του θα πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ,και ένας άλλος μας είπε ότι για να τον βοηθήσουν θα πρέπει να ψηφιστεί από όλη την  οικογένεια του το ΠΑΣΟΚ, τι γίνεται τέλος πάντων, Μια άλλη καταγγελία που μας ήρθε από επιχειρηματία εργολάβο που είναι στη Σκόπελο  του είπε ότι για να πάρει έργο θα πρέπει να βοηθήσουν να βγει το ΠΑΣΟΚ πάλι στην κυβέρνηση ...

ΣΗΜ.SKOPELOS NEWS
Αυτή είναι η τακτική του ΠΑΣΟΚ αυτό  ήξεραν αυτό  έκαναν χρόνια  τώρα στην Ελλάδα με προσλήψεις με  υποσχέσεις και αν δεν  Έπιαναν όλα αυτά συνέχιζαν  με απειλές και του  κόσμου,   θα πρέπει να τελειώνουν Όλα αυτά κι αυτές οι Πρακτικές ...

Γ. Σούρλας: «Δεν είμαι δεμένος με καρέκλα, δεν είμαι μπερδεμένος με συμφέροντα»

«Δεν είμαι δεμένος με καρέκλα, δεν είμαι μπερδεμένος με συμφέροντα», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας. «Δεν είμαι δεμένος με καρέκλα, δεν είμαι μπερδεμένος με συμφέροντα», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.
Δεν έχω μάθει να απουσιάζω από προσκλητήρια, από αγώνες. Έχω μάθει να συγκρούομαι με συμφέροντα μεγάλα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, ενώ γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του προτείνει επίμονα να μην απέχει από τις επικείμενες εκλογές. Αναφερόμενος στη διαφθορά, τόνισε χαρακτηριστικά «εγώ, όταν ξεκίνησα, είπα ότι όχι μόνο δε δικαιούμαι και δεν πρέπει να αγγίξω μια δραχμή / ένα ευρώ, αλλά πρέπει να είμαι και απέναντι σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες μου, τους πατριώτες, τους ανθρώπους του μόχθου». Επισήμανε ότι στην πολιτική χρειάζεται εντιμότητα και εμπειρία και ανέφερε ότι είναι ιδεολόγος και όχι επαγγελματίας πολιτικός. Εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν συστήματα, αλλά συγκεκριμένοι πολιτικοί, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «τα φορτώνουμε στο σύστημα;» και προσθέτοντας «Υπάρχουν και οι προσωπικές ευθύνες». Ο κ. Σούρλας είπε ότι η πολιτική έπαψε να είναι ελκυστική, καθώς όπως εξήγησε, σοβαροί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν είναι δεμένος με καρέκλα, ούτε μπερδεμένος με συμφέροντα. «Εγώ πιστεύω στην πατρίδα μου, θέλω η Ελλάδα να πάει καλύτερα» κατέληξε.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Τράπεζα απόψεων» με τον Βασίλη Βασιλόπουλο.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Αυτή τη στιγμή έχω την επίμονη πρόταση του προέδρου της ΝΔ ότι δεν πρέπει να απέχω. Αυτή τη στιγμή έχω ένα μεγάλο προβληματισμό. Είμαι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, που πιστεύει στην ανανέωση, αλλά πιστεύει ακόμα ότι πρέπει να υπάρχουν μερικά στελέχη, τα οποία πρέπει να στελεχώσουν ή το Προεδρείο της Βουλής ή κάποιες θέσεις που χρειάζονται μια εμπειρία.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Δεν έχω μάθει να απουσιάζω από προσκλητήρια, από αγώνες. Έχω μάθει να συγκρούομαι με συμφέροντα μεγάλα.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Σε εποχές που λίγοι μιλούσαν για θέματα διαφθοράς, εγώ, όταν ξεκίνησα, είπα ότι όχι μόνο δε δικαιούμαι και δεν πρέπει να αγγίξω μια δραχμή / ένα ευρώ, αλλά πρέπει να είμαι και απέναντι σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες μου, τους πατριώτες, τους ανθρώπους του μόχθου. Δε μπορεί, δε δικαιούνται να τους εκμεταλλεύονται, κι εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους εκπροσωπήσω.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Σήμερα στην πολιτική χρειάζονται δύο πράγματα, μπορεί να τα έχω εγώ, μπορεί να μην τα έχω, δεν έχει σημασία. Το ένα είναι ότι χρειάζεται η εντιμότητα, ότι δεν έχεις το δικαίωμα να καρπούσαι από τα οικονομικά οφέλη, να πλουτίζεις μέσα από την πολιτική και να καλοπερνάς. Χρειάζεται η εντιμότητα, αυτό που έχει πλήξει την πολιτική ζωή του τόπου είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Εντιμότητα δε σημαίνει ότι εσύ ο ίδιος δεν είσαι στο κύκλωμα, αλλά είσαι απέναντι στο κύκλωμα. Δε φτάνει μόνο να λέει ο άλλος «εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή, δεν έκλεψα». Θα πρέπει να έχεις δοκιμάσει τις αντοχές σου, να έχεις αυτογνωσία, να μπορείς να είσαι έντιμος, και να δοκιμάσεις και τις αντοχές σου απέναντι στα κυκλώματα. Και το δεύτερο είναι οι εμπειρίες που διαθέτεις.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Έχουμε πάρει λίγο φόρα τώρα και λέμε ότι ή οι νέοι δεν πρέπει να μπουν μέσα ή οι παλιοί πρέπει να φύγουν. Αυτό είναι σχετικό. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, εγώ είμαι ιδεολόγος πολιτικός. 100% ιδεολόγος. Εγώ θέτω αυτό το ερώτημα. η Ελλάδα βούλιαξε τα τελευταία 10 χρόνια. Η ανανέωση (στη Βουλή) είναι 80%. Ποιος φταίει; Τι έκαναν οι νέοι βουλευτές που μπήκαν μέσα; Δεν είχαν υποχρέωση να αντισταθούν;»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Δεν υπάρχουν συστήματα, υπάρχουν πολιτικοί συγκεκριμένοι. Τα φορτώνουμε στο σύστημα; Υπάρχουν και οι προσωπικές ευθύνες.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Εγώ αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να είμαι στον πολιτικό στίβο. Στη Μαγνησία, από τους 7 υποψήφιους, οι 4 είναι καινούριοι. Να βγάλουν τους καινούριους.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα βάζατε το παιδί σας στη Βουλή στη θέση σας;»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Όχι. Έχω ένα μονάκριβο γιο, ευτυχώς ο ίδιος δε θέλει να ασχοληθεί με τα πολιτικά. Είναι λίγο αντιφατικά αυτά που θα πω, αλλά από τη μια θέλω να πάει κάποιος μπροστά, από την άλλη μεριά λέω ο γιος μου δε θέλω να είναι πολιτικός. Έτσι είναι, όμως, τι να κάνω; Τώρα μιλάμε για εταιρείες, κόμματα, συμφέροντα, πράγματα. Τι δουλειά έχει ο γιος μου να πάει εκεί μέσα; Δε θέλει ο ίδιος, βασικά.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Έπαψε να είναι ελκυστική η πολιτική. Να μη θεωρηθεί υποτιμητικό προσωπικά για τον καθένα, αλλά γενικότερα, σοβαροί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.»
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Δεν είμαι δεμένος με καρέκλα, δεν είμαι μπερδεμένος με συμφέροντα. Εγώ πιστεύω στην πατρίδα μου, θέλω η Ελλάδα να πάει καλύτερα.»

ΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ ΚΑΙ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΏΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΙΧΕΛΗ ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!


Όσο είναι νωρίς μετά θα είναι πολύ αργά ,ο τραπεζίτης που από σπόντα έγινε δήμαρχος που στην ουσία 266 Σκοπελίτες των θέλουν για δήμαρχο Σκοπέλου ούτε το 10% δηλαδή και δεν το έχει καταλάβει τώρα με αυτήν την κρίση που έχει σακατέψει όλοι την Ελλάδα και πάνω από όλα την Σκόπελο αφού έχουμε τεραστία πτώση των εισοδημάτων από την πτώση του τουρισμού και η φετινή χρονιά θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα .τι κάνουν λοιπόν αφού κόβουν τα νερά από ανέργους και συνταξιούχους αφού ετοιμάζετε να βάλει τεραστία πρόστιμα σε κάποιες νοικοκυρές αν της πέσουν κάνα σκουπίδι τώρα θα κλήση και επιχείρησης λέγω οφειλών στον δήμο .σας παρακαλούμε κάντε όλοι κάποια κίνηση να των διώξουμε από την Σκόπελο ,σας πληροφορούμε ότι ο κόσμος είναι έτοιμος !

ρε μεγάλε δήμαρχε της Σκοπέλου θα διαμαρτυρηθείς για τα αυξημένα ναύλα?άλλα με καφεδάκι και γελάκια στο Πασαλιμάνι με τους εφοπλιστές τι να λέμε τώρα

Βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ «ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ»Μηχανική βλάβη στη δεξιά μηχανή παρουσίασε , πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9344, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σάμη για Πισαετό - Αστακό.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 08:30 από την Σάμη, όπου επέστρεψε στις 11:10 αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 43 επιβάτες.
Από την Λιμενική Αρχή Σάμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Ακριβότερα ναύλα λίγο πριν την έξοδο του Πάσχα οι πραγματικοί απατεώνες και ληστές του κόσμου της εργασίας είναι η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η Τρόικα.


Μπορεί ο γκεσταπίτης Χρυσοχοίδης μαζί με τις ΜΑΤατζήδικες υπάνθρωπες ορδές των πραιτοριανών του αστικού κατεστημένου να ψάχνουν ανάμεσα στους μετανάστες για εγκληματίες, αλλά οι πραγματικοί απατεώνες και ληστές του κόσμου της εργασίας είναι η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η Τρόικα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από το κείμενο της Ισμήνη Λέντζου κυβέρνηση και εφοπλιστές επιτίθενται από κοινού στους ταξιδιώτες και τους νησιώτες αυξάνοντας κατά 6% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια!
Το σύνθημα των εφοπλιστών πλέον είναι: ακριβότερα εισιτήρια, με λιγότερα πλοία που στοιβάζονται περισσότεροι επιβάτες, με πιο αργά δρομολόγια, αφού πολλές εταιρείες μειώνουν την ταχύτητα για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Συνολικά τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης από 25 πέρυσι μειώνονται φέτος σε 17, σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.
Δείτε για παράδειγμα πόσο κοστίζουν σήμερα τα εισιτήρια σε δημοφιλείς Πασχαλινούς προορισμούς. Τα παραδείγματα είναι για ταξίδι μετ΄ επιστροφής στην οικονομική θέση δίχως καμπίνα με συμβατικό ΙΧ, τετραμελούς οικογένειας όπου τα 2 παιδιά πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο.
ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ
      οικονομική θέση
     
      2 ενήλικες
2 Παιδιά
ΙΧ
Σύνολο
Πειραιάς
Πάρος
Πειραιάς
122 ?
62 ?
154 ?
338 ?
             
Πειραιάς
Μύκονος
Πειραιάς
128 ?
64 ?
158 ?
350 ?
             
Πειραιάς
Χίος
Πειραιάς
132.6 ?
66.3 ?
144.5 ?
343.4 ?
             
Πειραιάς
Πάτμος
Πειραιάς
141 ?
70 ?
180 ?
391 ?
             
Πειραιάς
Ηράκλειο
Πειραιάς
130 ?
72 ?
153 ?
355 ?
             
Πειραιάς
Ρόδος
Πειραιάς
224 ?
112 ?
181 ?
517 ?

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 6%
Το ταξίδι για Πάρο από 338 ευρώ θα κοστίζει 358,28 ευρώ
Το ταξίδι για Μύκονο από 350 ευρώ θα κοστίζει 371 ευρώ
Το ταξίδι για Χίο από 343,4 ευρώ θα κοστίζει 364,004 ευρώ
Το ταξίδι για Πάτμο από 391 ευρώ θα κοστίζει 414,46 ευρώ
Το ταξίδι για Ηράκλειο Κρήτης από 355 ευρώ θα κοστίζει 376,3 ευρώ
Το ταξίδι για Ρόδο από 517 ευρώ θα κοστίζει 548,02 ευρώ.
Με τις αυξήσεις των ναύλων οι εφοπλιστές επιχειρούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία τους καλύπτοντας τις απώλειες από την μειωμένη προσέλευση των ταξιδιωτών που αδυνατούν λόγω των απωλειών στο εισόδημα τους να ανταπεξέλθουν.
Η επίσημη δικαιολογία για την αύξηση των ναύλων είναι όπως πάντα οι αυξήσεις στα καύσιμα διεθνώς.
Ας δούμε όμως ορισμένες λεπτομέρειες που φέρνουν στο φως δημοσιεύματα που αναφέρονται στις συνεχείς και ξεκάθαρες παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και ειδικά χθες Παρασκευή, και εκτιμάται ότι πέτυχαν την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.
Έτσι το μεν αμερικανικό αργό πετρέλαιο light crude είδε την τιμή του να μειώνεται απότομα κάτω από τα 103 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρωπαϊκό brent έπεσε κάτω από τα 123 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές ήρθαν κάτω έως και 6 δολάρια το βαρέλι μέσα σε τρεις ημέρες μετά τη γνωστοποίηση ότι μπορεί να ανοίξουν τα στρατηγικά αποθέματα και των Ευρωπαίων, ειδικά της Βρετανίας και Γαλλίας, μετά τις ΗΠΑ. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τη βενζίνη να είναι παντού ακριβή για διάφορους άλλους λόγους, πέραν του γεγονότος ότι αυτές οι αλλαγές στις τιμές αργούν να περάσουν στην κατανάλωση.
Στην Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι οι άγριοι φόροι που επιβάλουν τρόικα και κυβερνητική πολιτική κρατούν την τιμή των καυσίμων σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, κατακλέβοντας το λαϊκό εισόδημα.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση-τρόικα-εφοπλιστές στέκουν απέναντι στο λαό μας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/

<< EΓΩ ΔEN MΠOPΩ NA ANTAΠEΞEΛΘΩ ΨYXIKA KAI OIKONOMIKA. EYXAPIΣTΩ ΓIA OΛA.>>.

Λαμία: τι είπε στο τελευταίο sms που έστειλε ο γυμναστής πριν τη βουτιά θανάτου

-Το μυστικό που πήρε μαζί του και το οποίο, πιθανώς, τον οδήγησε στη βουτιά θανάτου
-Αύριο στις 12:00΄ το μεσημέρι η κηδεία στο Αμούρι
Σοκαρισμένοι είναι οι μαθητές του στο 1ο ΕΠΑΛ, οι συνάδελφοί του και όλη η τοπική κοινωνία. Ο Σάββας Σταθόπουλος πατέρας δύο αγοριών 8 και 9 ετών, στις 10:15΄ το πρωί έκανε βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στον ακάλυπτο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, το οποίο τον είχε καταβάλλει ψυχολογικά και όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, πιθανώς αυτό τον οδήγησε στο απονενοημένο.
Μόλις 5΄(λεπτά) πριν είχε στείλει το τελευταίο sms σε πολύ δικό του άνθρωπο. Το LamiaReport έχει στη διάθεσή του το περιεχόμενο του μηνύματος, ωστόσο αυτό δεν μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί αφορά στα προσωπικά δεδομένα του 47χρονου γυμναστή, καθώς και άλλων ατόμων. Θα ενημερωθεί όμως ο Εισαγγελέας, εάν και εφόσον μας ζητηθεί.
Στο μήνυμα αυτό έγραφε για μια αποκαλυπτική συνάντηση, που προηγήθηκε και αφορούσε στο προσωπικό του πρόβλημα. Το sms έκλεινε ως εξής:<< EΓΩ ΔEN MΠOPΩ NA ANTAΠEΞEΛΘΩ ΨYXIKA KAI OIKONOMIKA. EYXAPIΣTΩ ΓIA OΛA.>>.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, οι αστυνομικοί βρήκαν και σημειώματα, που είχε αφήσει ο γυμναστής, στη γυναίκα του και προς άλλους. Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο 47χρονος στις 10 Ιανουαρίου πήγε και έφτιαξε την διαθήκη του, πράγμα που δείχνει ότι είχε βάλει το "κακό" στο μυαλό του εδώ και καιρό και η συνάντηση
για την οποία μιλούσε στο SMS, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι αστυνομικοί ωστόσο εξετάζουν και το ενδεχόμενο του ατυχήματος, αφού υπάρχουν μαρτυρίες, που αναφέρουν ότι ο 47χρονος καθηγητής, ήταν στην βεράντα του τρίτου ορόφου και μαστόρευε ανεβασμένος στη σκάλα.
Ο Σάββας Σταθόπουλος ήταν χρόνια αθλητής και γυμναστής στο στίβο, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και γι΄αυτό το σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας είναι πάρα πολύ μεγάλο.
Η κηδεία του θα γίνει στις 12:00΄το μεσημέρι της Κυριακής στον Άγιο Δημήτριο στο Αμούρι και η οικογένειά του ζητά αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ του ορφανοτροφείου Αρρένων Λαμίας.

Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ή αλλιώς ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Την Παρασκευή 30/3 το μεσημέρι κάναμε παρέμβαση έξω από τα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας EOS, στο μετρό Αγίου Δημητρίου (στάσεις λεωφορείων στο ρεύμα για Γλυφάδα). Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν θετικές, ενώ μιλήσαμε και με αρκετούς από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Οι περισσότεροι ήταν ουδέτεροι, εκτός από 2-3 και την προϊσταμένη που θιχτήκαν με το περιεχόμενο. Ίσως αν ταυτίζονται με τις τακτικές της εταιρείας και των ιδιοκτητών της, τότε καλώς έκαναν. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.
Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ή αλλιώς
ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πλέον την κρισιμότητα της περιόδου. Μέσα στην δίνη της κρίσης, η επίθεση είναι τέτοια που κατακερματίζει ένα μέρος εργαζομένων και απειλεί ακόμη και την φυσική τους ύπαρξη (άστεγοι, μετανάστευση , απουσία πρόνοιας). Η πτώση της αναπαραγωγής του κεφαλαίου στις διάφορες μορφές του θα οδηγήσει στην πραγματική πολιτική της μορφή δηλαδή την δικτατορία πάνω στις κατώτερες τάξεις.

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους δίπλα μας που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στους κρατικούς τοκογλύφους. Άτομα τα οποία υπερεκτίμησαν την ταξική τους θέση ή την πραγματική τους οικονομική δυνατότητα, επηρεασμένα από την φούσκα μιας ψεύτικης ζωής, άτομα τα οποία οδηγούνται σε απόγνωση διότι αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους λόγο ανεργίας , επισφαλούς εργασίας. Το βέβαιο είναι ότι το σύνολο αυτό διευρύνεται καθημερινά και είναι ευάλωτο απέναντι στην λυσσαλέα επίθεση του καπιταλισμού όπου στην προκείμενη περίπτωση εμφανίζεται με την βοήθεια των διαφόρων τυχοδιωκτών επιχειρηματιών που ελέγχουν της εισπρακτικές εταιρίες.

Η πολιτική των εισπρακτικών εταιριών και των τραπεζών εργοδοτών τους δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν της μαφίας. Αρχικά ο δανειστής-τοκογλύφος (τράπεζα) εκμεταλλευόμενος την άγνοια, την επιπολαιότητα ή τη ματαιοδοξία του καθενός δανείζει ένα ποσό για μια πραγματική η επίπλαστη ανάγκη και στην συνεχεία καλυπτόμενος πίσω από νομιμοφανείς διαδικασίες, στέλνει τις εταιρείες-μπράβους προκειμένου να κάνουν την ζωή του δανεισμένου αφόρητη με σκοπό να αποσπάσει υπέρογκα πανωτόκια και χρωστούμενα. Ο μοναδικός ρόλος των εισπρακτικών εταιρειών-μπράβων είναι κατ' εντολή της τράπεζας που είναι και ο αποκλειστικός εργοδότης τους , να σπάσουν τα νεύρα , να εκθέσουν, να ρεζιλέψουν τον οφειλέτη τόσο στο οικογενειακό όσο και στον επαγγελματικό του χώρο, με σκοπό να τον αναγκάσουν να καταβάλει χρήματα. Υπάρχει φυσικά και η προσωπική ευθύνη του κάθε μεμονωμένου εργαζόμενου που δέχεται αβίαστα τις οποιεσδήποτε εντολές των αφεντικών του.

Παράνομες και εκβιαστικές πρακτικές και τεχνάσματα όπως:
- Μη δήλωση της ιδιότητας και του αριθμού μητρώου τους,
- διαφορετικός υπάλληλος να τηλεφωνεί κάθε φορά,
- Επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις ακόμη και την ίδια μέρα για να αυξάνουν την πίεση,
- Παραβίαση ωραρίων κοινής ησυχίας
- Ενόχληση συγγενικών προσώπων
- Κοινοποίηση προσωπικών οικονομικών στοιχείων σε εργοδότες, συνάδελφους, συγγενείς, ακόμη και παιδιά.
- Τρομοκράτηση του καταναλωτή προσποιούμενοι ή αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι δικηγόροι ή εκπρόσωποι δικηγόρων και ότι η «υπόθεση» θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
- Εκμετάλλευση, σε συνεργασία με τις τράπεζες, ακόμη και του γεγονότος πως τα επιδόματα ανεργίας καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, παρακρατώντας αυθαίρετα ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων με αποτέλεσμα άνεργοι να μένουν χωρίς επίδομα.
-Παρ' όλο που δηλώνουν εκπρόσωποι της τράπεζας, ποτέ δεν λογαριάζουν αυτό που απαντά ο ενοχλούμενος. Η ροή της πίεσης είναι μόνο προς την πλευρά του δανεισμένου, απόδειξη ότι τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι: «να πάρουμε τα λεφτά και κανένα πρόβλημα υγείας, ανεργίας, δυσκολίας δεν μας συγκινεί».

Όλες αυτές οι κινήσεις πραγματοποιούνται κάτω από τον μανδύα της αστικής νομιμότητας και ο οφειλέτης βρίσκεται μέσα σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο ψυχολογικής βίας. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η επιφανειακή βοήθεια από την πολιτεία, η οποία παρουσιάζεται με τους διάφορους κοινωνικούς συνδέσμους όπως ο συνήγορος του καταναλωτή ή η ένωση καταναλωτών ποιότητας ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Το αποτέλεσμα είναι ο δανειολήπτης να είναι εγκλωβισμένος και να μην μπορεί να προτάξει έναν ουσιαστικό αντίλογο για την οικονομική αδυναμία στην οποία βρίσκεται.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των τραπεζιτών εξαπολύει την πιο βίαιη επίθεσή του. Διανύουμε τις στιγμές που είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να επιτεθούμε έμπρακτα απέναντι σε όλες τις μορφές εκβιασμού .Να μην έχουμε την ελπίδα της βοήθειας από οργανώσεις του ιδίου του συστήματος, αντιθέτως να οδηγηθούμε σε μια οργάνωση από τα κάτω. Να επιλέξουμε ένα χειραφετημένο κοινωνικό-ταξικό αγώνα γα την ανατροπή. Οι μπράβοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν θα μας βρουν στο τηλέφωνο, θα μας βρουν μπροστά τους. Έξω οι εισπρακτικές από τη γειτονιά μας.

Τώρα αν κάποιες στιγμές αισθανθεί κανείς ένοχα απέναντι στην τράπεζα που της “στερεί” τα λεφτά που “δανείστηκε”, άρα τη “ληστεύει” μη καταβάλλοντας το ποσό, παραθέτουμε τη ρήση του Μπ. Μπρεχτ: “τί είναι η ληστεία μίας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της”

30/3/2012, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, http://katadimadim.blogspot.com/
http://katadimadim.blogspot.com/2012/03/blog-post_4143.html

Τι συµβαίνει εδώ και 5 ώρες στη Σκόπελο ;
τα νερά στην θάλασσα έχουν ξαφνικά κατέβει υπερβολικά και κόσμος είναι στην παραλία και παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινόμενου άλλοι μιλούν για απερχόμενο σεισμό άλλη για περίεργο φαινόμενο άλλοι για εξωγήινη παρουσία στα ανοιχτά είμαστε όλοι ξάγρυπνοι και βλέπουμε να συνεχίζετε το κατέβασμα του νερού σε λίγο όπως παει θα χαθεί η θάλασσα
βεβαία θα έχουμε και τα τυχερά μας αφού από σήμερα ανεβαίνουν τα εισιτήρια των πλοίων αν χαθεί η θάλασσα δεν τα χρειαζόμαστε μετά

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στη βουλή

Ο πρωθυπουργός με τις σημερινές του παρεμβάσεις στη Βουλή στην ουσία ομολόγησε τη νέα άγρια αντιλαϊκή θύελλα που έχουν συναποφασίσει να φέρουν μετά τις εκλογές συγκυβέρνηση και ΕΕ.
Θα φέρουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τσεκούρι στις συντάξεις και τις παροχές από τα άγρια κουρεμένα και λεηλατημένα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία το κράτος δεν θα στηρίζει, νέα άγρια σφαγή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, απολύσεις, ακόμα πιο δραστικές περικοπές για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ. Αυτή την καταστροφή θα φέρουν στο λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, γι' αυτό εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν. Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι: Τέλος στις θυσίες για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Με ισχυρό ΚΚΕ, στην αντεπίθεση.

Ομιλά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"


PDF
«Σας διαβεβαιώ ότι το ΚΚΕ μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να συνδυάσει την προεκλογική πολιτική συζήτηση, που λογικά πρέπει να γίνει, αλλά και την ανάπτυξη των αγώνων. Συνήθως σε προεκλογική περίοδο δε γίνονταν αγώνες τον τελευταίο μήνα, συγκεντρώναμε όλοι την προσοχή - όλα τα κόμματα - στην προεκλογική συζήτηση.
Αλλά εμείς, δε θα κάνουμε το λάθος να εγκαταλείψουμε τους αγώνες και ξέρουμε πολύ καλά ότι μέχρι να κλείσει η βουλή θα παίρνονται αποφάσεις δραματικές, αλλά και στη διάρκεια που η βουλή θα είναι κλειστή, τα υπουργεία μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα δουλεύουν όλο το πλαίσιο δράσης, το οποίο θα πρέπει να το λειτουργήσει η επόμενη κυβέρνηση. Συνήθως αναστέλλονται αποφάσεις, αλλά τώρα δεν πρόκειται να ανασταλεί καμία. Και μάλιστα και με κλειστή τη βουλή, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος να παίρνονται αποφάσεις, να προετοιμάζονται νέα μέτρα και να μην μπορεί κανείς να τα πληροφορηθεί.
Σήμερα π.χ. το πρωί, προφανώς στην Ωρα του Πρωθυπουργού - το άκουσα στο ραδιόφωνο τώρα που ερχόμουν - ο κύριος Παπαδήμος δήλωσε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην αντίληψη ότι θα υπάρχει κρατική επιχορήγηση στα ασφαλιστικά Ταμεία. Καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά ότι αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες και στις συντάξεις και στις παροχές Υγείας. Γιατί αν δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά Ταμεία ή στον ΕΟΠΥΥ, πώς θα γίνει; Φυσικά, ποτέ δεν εκπληρώθηκε η κρατική επιχορήγηση και στον τομέα της Υγείας και της σύνταξης και που αποφασίζονταν στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Πάντα έδιναν λιγότερα. Αλλο προϋπολογίζω και άλλο ολοκληρώνω τον προϋπολογισμό.
 
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει τώρα. Με τα αποθεματικά των νοσοκομείων που κουρεύτηκαν στις τράπεζες, με τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν μείον στην ουσία, είναι στο "κόκκινο". Με τη μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω ανεργίας, λόγω φοβερής μείωσης μισθών. Με εργοδότες που χρωστάνε πολλά στα ασφαλιστικά ταμεία. Καταλαβαίνετε, δηλαδή, πού πάμε.
 
Κριτήριο η κατάσταση στην Υγεία
 
Εμείς θεωρούμε ότι ακόμη και αν δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας - που βέβαια δεν είναι δυνατόν να μην υπήρχαν, όλα είναι αλληλένδετα - αλλά και μόνο οι εμπειρίες στον τομέα της Υγείας είναι αρκετές, για να οδηγήσουν το λαό σε μια πολιτική συνειδητοποίηση, θα έλεγα, του απαιτούμενου υψηλού επιπέδου, και σε μια πολιτική καταδίκη των κομμάτων που κυβέρνησαν, του ίδιου του συστήματος του καπιταλιστικού το οποίο ζούμε, να μην οδηγήσουν σε μια καταδίκη των μνημονίων, δανειακής σύμβασης και να μην οδηγήσουν σε μια ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης και της δράσης.
Μόνο στον τομέα της Υγείας, γιατί δεν είναι ένας οποιοσδήποτε τομέας. Εδώ όλα δοκιμάζονται. Αυτό που λένε κοινωνικό κράτος, αυτό που λένε εργοδοσία, αυτό που λένε δημόσια Υγεία, αυτό που λένε επιχειρηματικός χαρακτήρας της Υγείας κλπ. Τα πάντα δοκιμάζονται και θα αρκούσε μόνο αυτό. Ξέρετε, καμιά φορά, αναρωτιόμαστε. Γιατί, είναι αλήθεια, οι αγώνες που έχουν αναπτυχθεί όσον αφορά στο ζήτημα της Υγείας, υπολείπονται. Δεν μιλάω για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και εδώ είναι αναντίστοιχοι με τις απαιτήσεις, αλλά μιλάω γενικότερα για τους αγώνες των εργαζομένων, δεν θέλω να κάνω λεπτομερή αναφορά, τι έκαναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Αλλά υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος. Μπροστά στην αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, την έλλειψη εισοδήματος, να συρρικνωθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων, οι απαιτήσεις του λαού, και να παλεύει μόνο για μια θέση εργασίας, έστω κι αν αυτή είναι 300 - 400 ευρώ το μήνα και 200 ευρώ το μήνα, για μια δουλειά χωρίς Ασφάλιση. Και ιδιαίτερα οι νέες ηλικίες, να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να μην έχω ένσημα για σύνταξη και να μην ίσως συνειδητοποιούν, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν έχουν φτιάξει ακόμα οικογένεια με παιδιά μικρά, τι σημαίνει η Υγεία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Και είναι ενδεικτικό. Οταν ο λαός πτωχεύει και όταν εξαθλιώνεται - και αυτό ισχύει για όλα τα μήκη και πλάτη της γης - εάν δεν υπάρχει ένα πανίσχυρο πολιτικοποιημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, και αν δεν υπάρχει ένας πολιτικός συσχετισμός υπέρ - θα το πω καθαρά - του ΚΚΕ και γενικότερα ένα ριζοσπαστικό κίνημα, ο κίνδυνος των μειωμένων απαιτήσεων σε μια εποχή που ξέρουμε ότι αυξάνονται ιλιγγιωδώς οι απαιτήσεις στη ζωή μας, αυτά να μειώνονται. Πόσα χρόνια υπάρχουν οικογένειες - και πριν από την κρίση - που δεν έχουν κάνει διακοπές το καλοκαίρι; `Η κάνουν μια βδομάδα. Είναι μικρό πράγμα αυτό; Είναι πολυτέλεια;
Γιατί μας λένε ότι πρέπει να βγάλουμε από πάνω μας ταμπού και συνήθειες. Οχι. Ταμπού και συνήθειες που σημαίνει να ζω αντίστοιχα με τις δυνατότητες της εποχής που περνάμε, με τις δυνατότητες της Ελλάδας, με τις σύγχρονες δυνατότητες, εμείς δεν τα θεωρούμε αυτά ταμπού. Είναι δικαιώματα αναφαίρετα, που ποτέ δεν κατακτήθηκαν πλήρως και δε δεχόμαστε να τα χάσουμε και να ζήσουμε με τις συνθήκες πριν από 50 - 60 χρόνια, τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.
 
Εκλεψαν «νόμιμα» και τα νοσοκομεία
 
Πρέπει να σας πω ότι αυτές τις μέρες συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σε προβλήματα που έχουν σχέση με τα νοσοκομεία και όχι μόνο. Γιατί, για μας Υγεία είναι η δημόσια Υγεία, είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, είναι τα νοσοκομεία, είναι η πρόληψη, δε μιλάμε μόνο για παροχή Υγείας στους ασθενείς, μιλάμε για παροχή υπηρεσιών Υγείας σε αυτούς που δεν έχουν ασθενήσει. Ποια είναι τα ζητήματα που προβάλλουμε; Πρώτα πρώτα, "κουρεύτηκαν" τα αποθεματικά των νοσοκομείων. Είτε είχαν τη μορφή κατάθεσης, αποθεματικών, είτε κυρίως ομολόγων.
Ξέρετε ότι από την κυβέρνηση Σημίτη, από το 1998, αντί να δίνεται ρευστό στα νοσοκομεία, η κρατική επιχορήγηση δινόταν σε ομόλογα. Μάλιστα, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία τον Αύγουστο του '98. Είχε προετοιμαστεί, βέβαια, νομικά από το '97. Τα ομόλογα αυτά "κουρεύτηκαν" όλα. Θα δω, βέβαια τον πρόεδρο του νοσοκομείου και θα τον ρωτήσω. Δεν "κουρεύτηκαν" αυτοί που δεν είχαν ομόλογα. Η Τράπεζα της Ελλάδας τα πήρε, τα έδωσε στις τράπεζες.
Μάλιστα, δίνονταν τα ομόλογα των νοσοκομείων και των ΑΕΙ - δεν ξέρω αν ισχύει και συγκεκριμένα για τον "Ευαγγελισμό", ξέρουμε όμως ότι ισχύει γενικά - δίνονταν, κατατίθεντο στις τράπεζες που έμπαιναν στο "κούρεμα" λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία του "κουρέματος". Δηλαδή, κατατέθηκαν συνειδητά για να μπουν στο "κούρεμα" 50%. Συνειδητά. Δεν έγινε προ κρίσης, έγινε και προ κρίσης, αλλά κατατέθηκαν - καταγγέλθηκε αυτό - μέχρι την τελευταία στιγμή. Δηλαδή, που είχε κλειστεί η συμφωνία στις Βρυξέλλες και παραμονές για να ξεκινήσει η διαδικασία του PSI, κατατέθηκαν. Δηλαδή, έγινε συνειδητά να μπουν στο "κούρεμα" και τα νοσοκομεία κ.λπ. για να γλιτώσουν, δεν ξέρουμε τι άλλο.
Εμείς, λοιπόν, ζητάμε να καλυφθούν όλα τα "κουρέματα", ό,τι έχασαν από το "κούρεμα" τα νοσοκομεία, να δοθούν. Δεν φτάνουν αυτά για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Αλλά καταλαβαίνετε ότι το "κούρεμα" στα νοσοκομεία φθάνει στο 70%. Κι εμείς έχουμε δώσει κατάλογο συγκεκριμένων νοσοκομείων που ξέρουμε. Δυστυχώς, οι διοικήσεις δεν αποκαλύπτουν τι έχει γίνει κι άμα δεν αποκαλύπτουν δεν μπορείς να μάθεις, εκεί όμως που μπορέσαμε και βρήκαμε τα κείμενα της Τράπεζας της Ελλάδας που ενημερώνουν τα νοσοκομεία τι "κουρεύτηκε" - γιατί όταν πάει το νοσοκομείο και ζητάει να πάρει τις καταθέσεις, τότε η ΤτΕ ενημερώνει για το υπόλοιπο - και εκεί είδαμε ότι φτάνει το 70%.
"Κουρεύτηκαν" και τα αποθεματικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσα είχαν ομόλογα. Οσα δεν είχαν, δεν "κουρεύτηκαν". Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα καινούργιο ξαφνικό γεγονός, το οποίο δεν είχε τοποθετηθεί καθόλου. Την ημέρα, μάλιστα, που πληροφορηθήκαμε για το "κούρεμα" του νοσοκομείου Αγιοι Ανάργυροι, την άλλη μέρα, - και στην Αγία Ολγα - έτυχε να έχω συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τον κύριο Παπαδήμο. Με κάλεσε σε συνάντηση για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και για τις εκλογές. Και τον ρώτησα, λοιπόν, και μου είπε ναι, κουρεύτηκαν όλα τα ομόλογα των νοσοκομείων, δεν μπορέσαμε στη διαπραγμάτευση να τα εξαιρέσουμε.
Τότε ακόμα, εκείνη την ημέρα δεν ήξερα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά μου απάντησε σε αυτό που τον ρώτησα. Και μου είπε όλα κουρεύτηκαν, δεν μπορέσαμε να τα εξαιρέσουμε γιατί δεν εξαιρείται κανείς. Εδώ μπήκαν οι ιδιώτες, δεν θα μπουν τα νοσοκομεία;
 
Ετοιμάζουν τα χειρότερα για Ασφάλιση - Υγεία
 
Λοιπόν, ζητάμε την επιστροφή. Ζητάμε την καταβολή άμεσα όλων των δεδουλευμένων. Π.χ. χρωστάνε σε όλους τους ειδικευόμενους, ξέρω ότι κάνετε επίσχεση εργασίας. Εμείς υποστηρίζουμε κάθε αγώνα, όλες τις μορφές πάλης και δεν μπορεί κανείς να διώκει τους εργαζόμενους για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν, τυπικά το Σύνταγμα τις κατοχυρώνει όλες, άλλο τι γίνεται στην πράξη, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.
Και τώρα ακριβώς επειδή υπάρχει η κρίση, έχουμε προσαρμοσμένη πρόταση στην κρίση, ότι πρέπει να κοπούν ό,τι δίνουμε για Υγεία, φάρμακα κ.λπ., που ξέρετε ανέβηκε η συμμετοχή, άλλα εξαιρέθηκαν κ.λπ., δωρεάν φάρμακα, δωρεάν παροχές Υγείας και φυσικά να μπορούν να έχουν παροχές Υγείας και αυτοί που είναι ανασφάλιστοι σήμερα, λόγω αύξησης της ανεργίας Ελληνες και ξένοι, μετανάστες. Γιατί με την άνοδο της ανεργίας ξέρετε ότι υπάρχουν και άνθρωποι ανασφάλιστοι.
Και πρέπει να σας πω ότι τυπικά - για να μη με προλάβει κανείς - κατοχυρώνεται ο άνεργος και αυτός που είναι ανασφάλιστος για να μπορέσει π.χ. να πάει το παιδί του στο γιατρό, πρέπει να έχει ορισμένες προϋποθέσεις. Πρέπει να έχει κάνει 2.000 μεροκάματα πριν και κάθε τρεις μήνες να έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει το χαρτί από τον ΟΑΕΔ. Καταλαβαίνετε ότι περνώντας τα χρόνια, με την αύξηση της ανεργίας και κυρίως με την απασχόληση δυο μέρες τη βδομάδα κ.λπ., τα λεγόμενα "mini jobs" - τα οποία εμφανίστηκαν στη Γερμανία και τώρα γενικεύονται παντού - να κάνεις 2.000 ένσημα το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι εύκολο. Θέλει πολλά χρόνια.
Αλλά το κυριότερο είναι τα άδεια ταμεία. Γιατί μπορεί να πηγαίνει ο ανασφάλιστος τυπικά να ζητήσει βοήθεια για την Υγεία του, αλλά άμα δεν υπάρχουν φάρμακα, άμα δεν υπάρχουν παροχές... Χώρια που θα καλλιεργηθεί και το κλίμα - γιατί ήδη προετοιμάζεται - ο καθένας θα έχει παροχές ανάλογα με αυτά που καταβάλλει, με τις εισφορές. Θα έχουμε άνοδο των εισφορών των εργαζομένων και για τη σύνταξη και για την Υγεία. Εχει γίνει τέτοια άνοδος και θα γίνει ακόμα περισσότερο.
Αυτά που λέμε, θα έλεγα, δεν έχουν καν το στοιχείο της υπερβολής. Ενδεχομένως ετοιμάζουν κι άλλα πράγματα που και το δικό μας πονηρό μυαλό - γιατί είμαστε πονηρεμένοι σε αυτά τα πράγματα - δεν μπορεί συγκεκριμένα να το συλλάβει. Εδώ, πραγματικά, παίρνονται μέτρα που ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη.
Εμείς, μέσα στις συνθήκες του καπιταλισμού, και ξέρουμε καπιταλισμός σημαίνει καπιταλιστική ιδιοκτησία, επιχειρηματικοί όμιλοι κ.λπ., θεωρούμε ότι μέσα στις συνθήκες του καπιταλισμού, οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας πρέπει να εξαιρεθούν. Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας επιχειρηματίας. Πρέπει να είναι μόνο δημόσια, με εργαζόμενους με καλές αμοιβές, ανάλογα πόσα χρόνια ξόδεψαν στα πανεπιστήμια, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι μόνο οι γιατροί, είναι και οι νοσοκόμες, είναι και οι μαγείρισσες και τα πλυντήρια κι οι φύλακες κ.λπ.
 
Στόχος η υποτίμηση της εργατικής δύναμης
 
Επιτρέψτε μου να σταθώ λίγο στα θέματα των εκλογών. Εμείς την εκλογική μάχη τη βλέπουμε σαν μια αγωνιστική, μαχητική μορφή πάλης, έτσι τη βλέπουμε, η οποία ως τέτοια, αυτή την Κυριακή που έρχεται - θα είναι 29 Απρίλη, μάλλον 6 Μάη - θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επόμενες εξελίξεις. Την άλλη μέρα, βεβαίως, αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι αυτό που εμείς λέμε ταξική πάλη, αυτό που λέμε ταξικός αγώνας, ριζοσπαστικός, πολιτικός αγώνας. Ομως η Κυριακή θα παίξει και αυτή το ρόλο της.
Τι το καινούριο έχει αυτή η εκλογική μάχη; Πρώτα πρώτα υπάρχει η πείρα των εργαζομένων. Προ κρίσης και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και εμείς σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα δεν ξεκινάμε από το μνημόνιο και μετά, παρότι το μνημόνιο είναι ένας σταθμός. Ξεκινάμε από πριν, όταν η Ελλάδα είχε 5%-6% ρυθμούς ανάπτυξης και θεωρούνταν μάλιστα μια από τις δυνατές χώρες της Ευρώπης σε ρυθμούς ανάπτυξης. Μάλιστα τότε μιλούσαν για την Ελλάδα στον "σκληρό πυρήνα" της ΕΕ. Η κρίση ξεκίνησε ακριβώς μέσα σε αυτούς τους ρυθμούς.
Το μνημόνιο για μας ήταν η πρώτη απόπειρα που έγινε, η οποία και πέτυχε. Και εδώ διαφωνούμε με τα άλλα κόμματα που λένε ότι απέτυχε, πέτυχε τους ταξικούς, αντιλαϊκούς τους στόχους. Απόλυτα πετυχημένο. Οχι βέβαια για το λαό. Γιατί εδώ εμφανίζεται ότι γενικά απέτυχε για όλους το μνημόνιο, γιατί δεν έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση. Μα δεν έγινε γι' αυτό το μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν καθαρό. Ηταν το πρώτο πακέτο αρπαγής κατακτήσεων που είχαν μείνει. Από το '92 μέχρι το 2009 τις έπαιρναν σταδιακά, έπρεπε, λοιπόν, να τις πάρουν "φαστ τρακ", που είναι και σύγχρονος όρος της ΕΕ, να τις πάρουν γρήγορα. Και ήταν το πρώτο πακέτο αρπαγής των κατακτήσεων.
Βεβαίως, ενταγμένο και μέσα στο στόχο της ευρωπαϊκής κρίσης, γιατί στον καπιταλισμό διέξοδο από την κρίση σημαίνει: Ξεκινάω με αυτό που λέμε εμείς επιστημονικά υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης. Δηλαδή ρίχνω μισθούς, συντάξεις, ανεβάζω όρια συνταξιοδότησης κλπ. Ηταν το πρώτο πακέτο. Αυτό πέτυχε απόλυτα. Παρά τους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Δεν τους έφτανε όμως, έπρεπε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη υποτίμηση. Και μάλιστα ξεκίνησε πρώτα με την υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης. Της δικής σας αξίας και της αξίας όλων των άλλων.
Βεβαίως, τα χρέη δεν καλύπτονται, το ξέρανε αυτό, ότι δεν καλύπτονται τα χρέη. Αλλά προετοιμάζουν την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης στην περίοδο της ανάκαμψης. Γιατί είναι το πρώτο πράγμα. Πρέπει να υποτιμηθεί αυτό το πράγμα. Και ενώ μεν λίγα πράγματα φέρνει ως προς την κάλυψη του χρέους, στην πραγματικότητα προετοιμάζει την κερδοφορία όταν θα μπούμε στην περίοδο της ανάκαμψης. Και ακολούθησαν όλα τα άλλα μέχρι τη δανειακή συνθήκη, να μην τα επαναλάβω.
Βέβαια, δεν μπορεί και ο καπιταλισμός δεν αντιμετωπίζει την κρίση του μόνο υποτιμώντας την αξία της εργατικής δύναμης. Πρέπει και ένα μέρος του κεφαλαίου, το οποίο έχει υπεραυξηθεί και πάνω σε αυτή την υπεραύξηση έχει υπερπολλαπλασιαστεί, πρέπει να καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου, ούτως ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις το πραγματικό κεφάλαιο να ξαναμπεί στη δράση για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς κερδοφορίας. Κι αυτό έγινε με τη δανειακή συνθήκη, με το 50-50.
 
Τρομοκρατία και αυταπάτες
 
Ξεκαθαρίζουμε το εξής πράγμα. Και είμαστε το μοναδικό κόμμα που το λέει, γιατί όλη η κριτική που γίνεται κι από τα άλλα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν το κούρεμα, δηλαδή η αναδιαπραγμάτευση, γινότανε από την αρχή, τότε θα είχε καλυφθεί το χρέος, θα είχε μπει μια τάξη και δεν θα χρειάζονταν όλα τα υπόλοιπα. Κι απαντάει η ΕΕ - και να μην απαντούσε, εμείς ξέρουμε πώς σκέφτονται, αλλά απαντάει: Οχι, λέει, κύριοι, το κούρεμα το κάναμε μετά από δυο χρόνια, αφού εξασφαλίσαμε το κεφάλαιο να χάσει λιγότερα. Αν το κάναμε πριν δυο χρόνια, θα έχανε πολύ περισσότερα.
Γιατί τι κάνανε; Πολλοί επιχειρηματίες ξεφορτώθηκαν τα λεγόμενα δομημένα ομόλογα. Και ιδιαίτερα οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που είχαν τα περισσότερα. Δηλαδή το κούρεμα το έκαναν την κατάλληλη στιγμή για να περιοριστούν οι απώλειες του κεφαλαίου και αφού είχε προετοιμαστεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Και αν στέκομαι σε αυτά είναι γιατί στην εκλογική μάχη ακούμε δυο πράγματα να ρίχνονται στο τραπέζι. Ενα είναι ο τρόμος. Δεν μπορεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να δώσουν υποσχέσεις. Είναι αδύνατον. Καταρχήν προετοιμάζουν τη μετεκλογική κυβέρνηση και τη μετεκλογική τους σύμπραξη. Τώρα δεν τους αφήνει η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ - αυτοί είναι η τρόικα, για να θυμόμαστε ποιοι είναι η τρόικα, είναι αυτές οι τρεις ενώσεις - και δεν τους αφήνουν και οι κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα να υποσχεθούν αυξήσεις. Δεν τους αφήνουν με τίποτα, τέρμα.
Από τη στιγμή που δεν έχουν παροχές, πρέπει να τρομοκρατήσουν. Αν δεν γίνει ό,τι γίνει, θα έχουμε χάος. Το χάος είναι αυτό που ετοιμάζουν για το λαό. Εμείς θέλουμε να χάσουν οι κεφαλαιοκράτες, δεν μας νοιάζει αν αυτοί τη χασούρα τους τη θεωρούν χάος. Αλλά το χάος που μας τρομοκρατούν είναι πραγματικό στο βαθμό που ο λαός υποκύψει στο δικό τους επιχείρημα του χάους.
Ταυτόχρονα με αυτή την τρομοκρατία υπάρχουν πολλά κόμματα σήμερα παλιά και καινούρια στη βουλή - τώρα κανένα δεν είναι εντελώς καινούριο, όλα είναι με παλιά υλικά - που λένε ότι υπάρχει και άλλη λύση μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και μάλιστα με μια καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση - απαγορεύεται η επαναδιαπραγμάτευση, αυτά ισχύουν μέχρι το 2032, καμία αναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει. Και ταυτόχρονα - γιατί αυτοί λένε αναδιαπραγμάτευση εντός ΕΕ - υπάρχει η πρόταση αν θελήσει ο λαός μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την κυβέρνηση και να μην έχουμε πια μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά να έχουμε αντιμνημονιακών δυνάμεων. Αλλοι τη λένε "αντιμνημονιακών", άλλοι τη λένε κυβέρνηση αριστερών, αντιμνημονιακών δυνάμεων κλπ. Και αυτή η κυβέρνηση θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, τα μνημόνια και όλα.
Ούτε σε αυτή την πρόταση πρέπει να πιστέψει ο λαός. Δεν θα κάνω τώρα σχόλιο αν αυτή η πρόταση γίνεται με συνειδητό τρόπο να κοροϊδέψει το λαό ή είναι αφελείς αυτοί που τη λένε και κοροϊδεύουν το λαό από αφέλεια. Γνώμη έχουμε, αλλά αφήστε τη, γιατί στο κάτω - κάτω εμείς θέλουμε να αποδείξουμε την ουσία της πρότασης. Κοιτάξτε να δείτε. Μπορείς να έχεις μια κυβέρνηση αντιμνηνονιακών δυνάμεων. Αυτή η κυβέρνηση θα έχει καμιά εξουσία στα χέρια της; Τίποτα. Μια απόφαση του κοινοβουλίου. Και θα καταγγείλει και τη δανειακή σύμβαση. Εάν την καταγγείλει και τα καταγγείλει όλα αυτά, πρέπει στη θέση τους να βάλει άλλα μέτρα. Να καταγγείλω μια συνθήκη. Και άμα δεν τα αλλάξω στην πράξη; Φραστική καταγγελία θα κάνει;
Π.χ. αυτή η κυβέρνηση θα δώσει χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία; Θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα που ήταν πριν τα κοψίματα και τα χαράτσια; Πώς θα τα κάνει όλα αυτά; Στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας κυριαρχούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Π.χ. η ΔΕΗ είναι ιδιωτικοποιημένη και μάλιστα είναι σε πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης. Θα την ανακηρύξει δημόσια. Μάλιστα. Θα κάνει κάποιες τράπεζες δημόσιες.
Ποια θα είναι η απάντηση; Η απάντηση θα είναι, οι καπιταλιστές στην Ελλάδα και η ΕΕ, συνασπισμένοι, θα πούνε έξω από την ΕΕ και έχουν όλα εκείνα τα όπλα, ιδιαίτερα μέσα στην Ελλάδα. Παίρνουμε τα κεφάλαιά μας και πάμε στο εξωτερικό, δεν κάνουμε επενδύσεις και έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να εμποδίσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, αλλά έχουν τη δυνατότητα στην πορεία να χρησιμοποιήσουν και το λαό εναντίον της.
Για κοιτάξτε, ποια ήταν η εξέλιξη της Επανάστασης των Γαρύφαλλων στην Πορτογαλία, στη Χιλή του Αλιέντε ή και τώρα στη Βενεζουέλα; Ο πρόεδρος Τσάβες - εγώ σας λέω είναι πολύ καλοπροαίρετος - διακηρύσσει το σοσιαλισμό, αλλά τα κλειδιά στην οικονομία τα έχουν τα μονοπώλια. Με εξαίρεση την ενέργεια που έχει κρατικοποιηθεί. Και πάλι με φθηνό πετρέλαιο, άμα δεν έχεις να φας, τι να το κάνεις το φθηνό πετρέλαιο, θα το κάνεις πορτοκαλάδα; Κι εκεί υπάρχουν προβλήματα. Και η αντιπολίτευση, όπως ξέρετε, δεν είναι μόνο πολιτική αντιπολίτευση, γίνονται σαμποτάζ στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο κλπ. Ενώ έδωσε τη γη στους αγρότες την ξαναπαίρνουν πίσω, πάνε στους αγρότες και ξαναγοράζουν οι καπιταλιστές τη γη.
Αρα αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Διότι λέει θα διαπραγματευτώ - προσέξτε. Θα τα λύσω με διαπραγμάτευση. Πώς θα διαπραγματευτείς; Στο λάκκο των λεόντων; Τι θα διαπραγματευτείς; Με τους καπιταλιστές στην Ελλάδα, με τον ΣΕΒ; Να δώσει αυξήσεις;
 
Διέξοδος με ισχυρό ΚΚΕ
 
Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ: Η λύση των προβλημάτων συνδέεται με ριζική ανατροπή. Μια κυβέρνηση, τι είναι; Το πολιτικό προσωπικό μιας εξουσίας. Είναι το πολιτικό προσωπικό του κράτους, μιας εξουσίας. Το πολιτικό προσωπικό σήμερα της εξουσίας της αστικής τάξης. Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι εδώ χρειάζεται αλλαγή όχι στη διακυβέρνηση μόνο, αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Και φυσικά εφόσον είναι στο επίπεδο της εξουσίας, είναι κυβέρνηση.
Εμείς ακριβώς θέτουμε στο λαό το ζήτημα της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, η οποία δεν είναι μόνο ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ. Δεύτερο. Θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Ναι, δεν θα μείνει όμως εκεί, γιατί δεν θα κάνει κι αυτή τίποτα αν μείνει εκεί. Το κυριότερο που θα κάνει είναι ότι θα κοινωνικοποιήσει ό,τι υπάρχει. Επιχειρήσεις μεγάλες, νοσοκομεία, Παιδεία, Υγεία, τα πάντα, τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα. Είτε είναι φυσικός, στο υπέδαφος, στη θάλασσα, είτε έχει δημιουργηθεί από τον ανθρώπινο μόχθο, θα τον κοινωνικοποιήσει.
Δεύτερο, δίπλα σε αυτό τον κοινωνικοποιημένο τομέα, εκεί που δεν μπορεί να γίνει γενική κοινωνικοποίηση, θα διαμορφώσει την παραγωγική συνεταιριστική ιδιοκτησία, η οποία θα είναι σύμμαχος, θα δρα από κοινού με την κοινωνική και σε ενιαίο προγραμματισμό. Και θα αναπτύξει όχι δυο - τρεις κλάδους που υπόσχονται σήμερα, αλλά θα αναπτύξει ό,τι πετάει, ό,τι κινείται σήμερα στην Ελλάδα, ό,τι μπορεί να αναπτυχθεί καταργώντας τις εισαγωγές σε προϊόντα που εμείς μπορούμε να τα παράγουμε».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου