Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τράπεζα αφαίρεσε τη μισθοδοσία λιμενικών από τον λογαριασμό τους!

Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σήμερα, 24-02-2012, κατατέθηκαν έγγραφες καταγγελίες από δημοσίους υπαλλήλους, κατά υποκαταστήματος τράπεζας στα Χανιά, που τους αφαιρέθηκε ολόκληρο το ποσό από λογαριασμό της μισθοδοσίας τους.

Πρόκειται για παρακράτηση της μισθοδοσίας λιμενικών υπαλλήλων Χανίων, που η υπηρεσία τους καταθέτει τη μισθοδοσία τους στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την Ένωση:

Η ανάλγητη Τραπεζική λογική δεν έχει όρια, αφενός αφαιμάσσει τους μισθούς των σκληρά εργαζομένων λιμενικών υπαλλήλων, με όλες τις μειώσεις που έχουν υποστεί από τα διάφορα μέτρα, υπαλλήλους που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, είναι γονείς, αφήνοντάς στους στο έλεος της πείνας και της εξαθλίωσης, αφετέρου δεν σέβεται την υπάρχουσα Νομοθεσία.

Επί του συγκεκριμένου, η εν λόγω τράπεζα γνώριζε ότι η κίνησή της δεν είναι νόμιμη και παρά ταύτα, αυθαίρετα και ετσιθελικά, διέπραξε ανάληψη χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, και παρά ότι παρόμοιες συμπεριφορές πολύ πρόσφατα, έχουν τιμωρηθεί με τσουχτερό πρόστιμο από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέφρασε την αγανάκτησή της, εκδήλωσε τη στήριξή της στα «θύματα» της πρακτικής της Τράπεζας, άμεσα έδρασε, ενημερώνοντας τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή διά της Γραμματέως του, για τα περαιτέρω.


«Τέλος η Ένωση, βιώνοντας την σκληρή πολιτική των Τραπεζών, καλεί όλους τους καταναλωτές της Κρήτης που έχουν υποστεί απροειδοποίητη απόσυρση καταθέσεων από μισθολογικούς ή άλλους λογαριασμούς να έρθουν σε επαφή μαζί της, στα τηλέφωνα 282109266 ή 2821092306 καταγγέλλοντας το γεγονός στο Νομικό Τμήμα της» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ παραιτήσου και εσύ απο την μηνιαία Δημαρχιακή αντιμισθία

Δήλωση -Παραίτησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη από μια μηνιαία Δημαρχιακή αντιμισθία


ImageΩς Δήμαρχος Αμαρουσίου και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους εκατομμύρια συμπολίτες μας εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποφάσισα να παραιτηθώ  από το δικαίωμα καταβολής ενός μηνιαίου μισθού.
Η κίνηση μου αυτή έχει πρακτική αλλά και ισχυρή συμβολική σημασία.
Τη συμβολική σημασία όλοι την αντιλαμβάνονται. Θέλω να στείλω κι εγώ το μήνυμα πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθεια να κάνει η Πατρίδα μας ένα Νέο Ξεκίνημα, πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις.
Η πρακτική σημασία έχει να κάνει με την ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τη μη καταβολή ενός μισθού μου. Η ελάφρυνση αυτή  θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη , εφόσον είχα τη δυνατότητα να παραιτηθώ  από την καταβολή του μισθού μου ως το τέλος της θητείας μου. Και θα είχα αυτή τη  δυνατότητα αν παράλληλα με τα δημαρχιακά μου καθήκοντα, μπορούσα να ασκώ και το επάγγελμα μου.
Δικαίωμα που δυστυχώς μου στερεί  η εκτός λογικής ψήφιση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, θλιβερή επινόηση του τότε Υπουργού Εσωτερικών κου Ραγκούση, ο οποίος για τους δικούς του λόγους ήθελε τους Δημάρχους εξαρτώμενους από το μισθό του Δημοσίου, κι όχι επαγγελματικά και οικονομικά ανεξάρτητους.
Θέλω να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους αλλά και στους αιρετούς εκπροσώπους του θεσμού μας να πράξουν το ίδιο και να διαθέσουν κι αυτοί έναν μισθό τους προς όφελος του Κράτους μας.
Κυρίως όμως ζητώ να πράξουν το ίδιο και να δώσουν τουλάχιστον έναν μισθό τους   κι αυτοί που ψήφισαν Νόμους που μας στερούν τη δυνατότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο, να στηρίξουμε με το υστέρημά μας με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ναι εμείς οι Σκοπελίτες αποφασίζουμε θέλουμε να αγοράσουμε ομαδικά από παραγωγούς πατάτες ρύζι λάδια πορτοκάλια και άλλα πολλά εμείς από το skopelos news ξεκινάμε την κίνηση και είμαστε γνώστες πως θα γίνει

Image
Αύριο, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 9:00 το πρωί θα βρίσκεται στην Κατερίνη ο παραγωγός από το Νευροκόπι για να παραδώσει τους 24 τόνους πατάτες που παρήγγειλαν οι 530 οικογένειες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Η παράδοση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου στην οδό Φλέμινγκ.
Όλοι όσοι έχουν παραγγείλει πατάτες και έχουν επιβεβαιώσει την παραγγελία τους, μέχρι σήμερα το βράδυ, θα λάβουν SMS από την ομάδα, με την ακριβή ώρα προσέλευσης, για τον κάθε ένα από τους παραλήπτες. Παρακαλούνται όλοι να προσέλθουν την ώρα που θα αναφέρεται στο γραπτό μήνυμα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσης παρακαλούνται όλα τα μέλη να έχουν μαζί τους το ακριβές χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προσωπική παραγγελία του καθενός.
  • Οι παραγγελίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί έχουν διαγραφεί.
  • Η διαδικασία υποβολής νέων παραγγελιών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, αφού πραγματοποιηθεί η πρώτη διανομή.
Χωρίς τη δική σας συμβολή, η δράση αυτή δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αποδείξατε τη δύναμη που έχει ο καταναλωτής: Συμμετέχει, αντιδρά, επιλέγει, και τελικά ορίζει τους κανόνες.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. 
  Για τους άπιστους Θωμάδες
δηλώστε συμμετοχές

Πείτε την άποψή σας ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΨΗΦΗΣΤΕ ΔΕΞΙΑ

Φίλες και φίλοι,
Πριν λίγες μέρες, αγρότες από τη Δράμα μοίρασαν 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μπροστά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονταν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.
Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία, για ευνόητους λόγους, έγινε δεκτή από τους πολίτες και προβλήθηκε επαρκώς από τα ΜΜΕ, και ειδικά από την ιδιωτική τηλεόραση, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν χάνει ευκαιρία να κάνει θέμα των οκτώ τον δοκιμαζόμενο πολίτη, που στέκεται στην ουρά, είτε για ένα πιάτο φαγητό ή για ένα σακί δωρεάν πατάτες.
Τώρα, όλοι γνωρίζουμε, πως οι αγρότες στο Νευροκόπι της Δράμας έχουν πρόβλημα με τη σοδειά τους. Ε, και λοιπόν, αυτό ήταν; Ποιος θα βοηθήσει αυτούς τους συμπολίτες μας; Ο υπουργός, ο βουλευτής, ο δήμαρχος, η επιτροπή …ανταγωνισμού; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες;
Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επειδή πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της, δηλαδή από εμάς τους απλούς πολίτες, λάβαμε την παρακάτω πρωτοβουλία και ξεκινώντας από την τοπική κοινωνία της Πιερίας, κάνουμε την αρχή και ζητάμε να την στηρίξετε.
Η πρωτοβουλία μας «2,5 € το δεκάκιλο»
 http://www.otoposmou.gr/

22η ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στην Coca Cola

Συνεχίζουν με νέα απεργία σήμερα
 
Με καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν για 22η μέρα σήμερα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της COCA COLA 3Ε ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και στην απόφασή της να μεταφέρει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία. Καθημερινά μπλοκάρουν και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η πολυεθνική.

Σήμερα, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, με απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια της COCA COLA σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ρόδο. Σε χτεσινή Γενική Συνέλευση στο ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα. Απαιτούν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις εθελούσιες εξόδους και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων.


Χτες η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων εντόπισε οχήματα μεταφοράς της εταιρείας «Κασσιουδάκης», η οποία λειτουργεί ως μέρος του απεργοσπαστικού μηχανισμού της «Coca Cola». Τα οχήματα ελέγχθηκαν από την τροχαία και το ΣΔΟΕ για σωρεία παραβάσεων. Επιβλήθηκε, σύμφωνα με τους αρμόδιους, «τσουχτερό πρόστιμο» για μη ακριβή παραστατικά, παράνομη διακίνηση και το όχημα μεταφοράς υποχρεώθηκε να επιστρέψει χωρίς να ξεφορτώσει στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο της Coca Cola 3E στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
 
Θυμίζουμε πως πριν από 3 μέρες, οι απεργοί εργάτες είχαν εντοπίσει ένα φορτηγό, με συρόμενη καρότσα και βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, να μεταφέρει ... προϊόντα της COCA COLA - 3Ε από την Ιταλία για να τα ξεφορτώσει σε μεγαλοκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και το μπλόκαραν. Οδήγησαν το φορτηγό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και το ξεφόρτωσαν. Εκεί διαπίστωσαν ότι όλα τα προϊόντα είχαν ελληνικά γράμματα, δηλαδή παρασκευάστηκαν στην Ιταλία για να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Γιατί παραδόθηκα

«Ο Σάββας πολύτιμος σύντροφος - δεν ήθελα ανέντιμη ελευθερία»
«Η 17Ν, μια ολιγομελής επαναστατική οργάνωση χωρίς αρχηγούς και στρατιώτες»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ στον «Ιό»

Για πρώτη φορά από την παράδοσή του στις Αρχές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλάει από το κελί του στον Κορυδαλλό αναλυτικά για τη «17 Νοέμβρη», για τους συντρόφους του, για τους στόχους τους.
Επιμένει στον πολιτικό χαρακτήρα της δράσης του και απαντάει στις κατηγορίες περί σχέσεων της οργάνωσης με μυστικές υπηρεσίες.
Περιγράφει το ιστορικό πλαίσιο που γέννησε τις ένοπλες οργανώσεις στην Ελλάδα, αλλά δεν αναφέρεται σε καμιά άλλη οργάνωση. Διαψεύδει τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι η «17 Νοέμβρη» ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα.
Αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένες ενέργειες, με εξαίρεση την υπόθεση της Ριανκούρ, για την οποία ειρωνεύεται τις επίσημες και ανεπίσημες αστυνομικές εκδοχές. Στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος σε όσους από τους συντρόφους του «έσπασαν» και μίλησαν.
Πιστός στην πρώτη του δήλωση, δεν κάνει διάκριση μεταξύ όσων δικαίως έχουν κατηγορηθεί και όσων βρίσκονται αδίκως, κατ' αυτόν, στον Κορυδαλλό ή όσων αποστασιοποιήθηκαν κατά καιρούς από την οργάνωση.
Κατονομάζει μόνον τον Σάββα Ξηρό, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολύτιμο σύντροφο» και «σημαντικό στέλεχος». Επιμένει στην ιδεολογική συνέχεια της οργάνωσης και ερμηνεύει την τελευταία της στροφή προς «εθνικούς στόχους». Σε κανένα σημείο δεν αποστασιοποιείται από τη δράση της, αλλά αφήνει να εννοηθεί το οριστικό της τέλος.


ΙΟΣ: Αναλάβατε πρώτος την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν. Ομως η άρνησή σας να μιλήσετε για συγκεκριμένες ενέργειες και να τις αιτιολογήσετε πολιτικά επιτρέπει στην πλειονότητα των αναλυτών να διαψεύδουν τον πολιτικό χαρακτήρα της οργάνωσης και να σας περιγράφουν ως μια «συμμορία εγκληματιών», μια «μαφία» κ.λπ. Πώς απαντάτε στις απόψεις αυτές; 

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Ο πολιτικός χαρακτήρας της οργάνωσης προκύπτει από τη δράση και τις προκηρύξεις της, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται σήμερα από το κράτος, με ειδικούς νόμους, ειδικές συνθήκες, ειδικούς δικαστές.
Μετά την έκρηξη του Πειραιά καταβλήθηκε μια πρωτοφανούς έντασης προσπάθεια απαξίωσης της 17Ν και των συλληφθέντων, τόσο από το πολιτικό προσωπικό, μέχρι το ανώτερο μάλιστα επίπεδο, όσο και από τα ΜΜΕ, τα οποία, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με στρατηγική που χάραξαν ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Επιδίωξή τους είναι η απαξίωση όχι μόνον της 17Ν, αλλά, σε τελική ανάλυση, κάθε επαναστατικής πρακτικής που αποσκοπεί στη ριζική αλλαγή της κοινωνικής οργάνωσης, μια πρακτική που χρησιμοποιείτο και διεθνώς και σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Στην προσπάθεια αυτή έσπευσε να συνταχθεί και το κομμάτι της καθεστωτικής Αριστεράς, προσεγγίζοντας το φαινόμενο της ένοπλης πάλης, είτε με ανιστόρητες αναφορές, είτε με αστυνομικίστικη λογική, είτε με όρους ψυχανάλυσης ή και ψυχιατρικής. Οσο όμως η Αριστερά, σε όλο της το φάσμα, δεν αντιμετωπίζει την επαναστατική βία σαν πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο, όσο επιμένει σε ξεφτισμένες πλέον εύκολες ετικέτες, όσο δεν αναρωτιέται για τη δική της κοινωνική πρακτική και τις ιστορικές της ευθύνες, καλά θα κάνει να ετοιμάζει από τώρα τις καινούργιες ετικέτες για τις "πρακτόρικες δυνάμεις" του άμεσου μέλλοντος».

ΙΟΣ: Εμφανιστήκατε στην Αστυνομία μόνος σας. Τι οδήγησε στην παράδοσή σας;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Θα μπορούσα αν ήθελα να έχω διαφύγει και να οικοδομήσω μια άλλη ζωή, μακριά από πράγματα που θα μπορούσαν να με προδίδουν. Ομως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την επαναστατική ηθική, τις ιδέες και τη στάση μου ώς σήμερα. Δεν μπορούσα να αφήσω συντρόφους (τον ένα μάλιστα βαριά πληγωμένο) που μαζί αγωνιστήκαμε και μοιραστήκαμε οράματα και διαψεύσεις, ελπίδες και απογοητεύσεις, να είναι όμηροι στα χέρια του εκδικητικού κράτους, ενώ εγώ θα απολάμβανα μια ανέντιμη ελευθερία. Δεν μπορούσα να αφήσω να κατηγορούνται άδικα άνθρωποι που είτε δεν είχαν σχέση, είτε πέρασαν κοντά από την οργάνωση χωρίς να το γνωρίζουν. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τη συντρόφισσά μου να υφίσταται τα όσα υφίστατο εξ αιτίας των δικών μου επιλογών και να χρησιμοποιείται σαν μέσο πίεσης εναντίον μου. Αντί για τη σιγουριά της φυγής και της σιωπής, επέλεξα να εμφανιστώ, να αναλάβω τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών μου, και να τις υπερασπίσω με όποιο κόστος».

ΙΟΣ: Πώς νομιμοποιείται η ένοπλη επαναστατική βία σε συνθήκες αστικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες διέπραξαν χθες το έγκλημα της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες βομβαρδίζουν από χρόνια το Ιράκ και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση και τη διάλυσή του. Υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εφαρμόζονται φασιστικές πρακτικές ελέγχου των πολιτών. Υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εξασθενεί τα τελευταία χρόνια το κράτος πρόνοιας και εξαφανίζονται κατακτήσεις αγώνων πολλών δεκαετιών, αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, βαθαίνοντας την καταπίεση και την εκμετάλλευση, ωθώντας ένα ολοένα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Αυτές οι κοινωνικές συνθήκες βαρβαρότητας νομιμοποιούν κάθε μορφή αντίστασης.
Η νομιμοποίηση της 17Ν συνάγεται (από την κοινωνική αποδοχή που είχε η δραστηριότητά της) ή από τον τρόπο που την αντιμετώπισε ο απλός λαός και από την παραδοχή του κοινωνικού, πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα της από μεγάλο μέρος του, καθώς γίνεται συνείδηση ολοένα και περισσότερο ότι πίσω από τη βιτρίνα του κοινοβουλευτισμού (όπου άλλωστε οι σημαντικές αποφάσεις, όπως εξωτερική πολιτική, εξοπλισμοί, απ' ευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων παίρνονται ερήμην της Βουλής), υπάρχει η ολιγαρχία των ολίγων ισχυρών σε άμεση σχέση με την επικυριαρχία του ιμπεριαλισμού και ο ασφυκτικός έλεγχος από αυτούς της πληροφόρησης και της Δικαιοσύνης, καθώς και η απουσία ανατρεπτικού αριστερού λόγου και πρακτικής».

ΙΟΣ: Υπήρχε η αίσθηση ότι ήδη πριν από το καλοκαίρι και τις συλλήψεις η 17Ν είχε αδρανοποιηθεί. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστήριξε στο MEGA (4/11/2002) ότι η 17Ν ετοίμαζε κάτι μεγάλο, πέρα από ό,τι συνέβη στον Πειραιά. Πού είναι η αλήθεια;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Μπορεί να κατανοήσει εύκολα κανείς γιατί το λέει και έχει την ίδια αξιοπιστία και την ίδια σχέση με την πραγματικότητα, με όσα ισχυρίζονται ο ίδιος και οι περίφημοι σπεσιαλίστες των ξένων μυστικών υπηρεσιών στο παρελθόν, ότι π.χ. στην ενέργεια ενάντια στον Αγγλο στρατιωτικό ακόλουθο είχαν πάρει μέρος 10-15 σύντροφοι με τρία αυτοκίνητα και δύο μηχανές. Εχει δημοσιευτεί ώς τώρα ότι θα κτυπούσαμε το ολυμπιακό χωριό και το αεροδρόμιο των Σπάτων. Φαντάζομαι ότι σύντομα θα αποκαλύψουν τα σχέδια της 17Ν για το γκρέμισμα του φράγματος του Μαραθώνα και την κατεδάφιση του Παρθενώνα».

ΙΟΣ: Στη δράση της 17Ν διαπιστώνεται μια μετεξέλιξη απόψεων και στόχων. Από την πρώτη περίοδο -όπου φαίνεται ότι σας απασχολούσε η χούντα και η αμερικανοκρατία- στη δεύτερη -όπου αναφερόσαστε στον «πραγματικό σοσιαλισμό»- και την τρίτη - όπου το ενδιαφέρον σας κινούν τα εθνικά θέματα. Μπορείτε να περιοδολογήσετε την δράση της 17Ν;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Η 17Ν, γέννημα συγκεκριμένου ιστορικού περιβάλλοντος, ελληνικού και διεθνούς, υπήρξε μια ένοπλη αντικαπιταλιστική αντιϊμπεριαλιστική οργάνωση, με όραμα τον αυτοδιαχειριζόμενο σοσιαλισμό με χαρακτηριστικά άμεσης δημοκρατίας. Η ανάπτυξη της δράσης της -της ένοπλης προπαγάνδας- βασίστηκε στην παραδοχή ότι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας μπορεί να γίνει μόνο με βίαια μέσα και στην ανάγκη που απορρέει από αυτήν τη θεώρηση για την πολύπλευρη προετοιμασία του λαού (πολιτική, ιδεολογική, ψυχολογική, οργανωτική) για την ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος στην προοπτική της δημιουργίας του ένοπλου λαού. Οι απόψεις αυτές αναπτύχθηκαν εξ αρχής με σαφήνεια και καθαρότητα (όπως στο κείμενο του Απρίλη 1977) και παρέμειναν έκτοτε σταθερά σ' αυτήν την κατεύθυνση.
Συνεπώς, οποιαδήποτε περιοδολόγηση μπορεί να γίνει στη βάση άλλων χαρακτηριστικών».

ΙΟΣ: Στην τελευταία ιδιαίτερα περίοδο της δράσης σας οι αναλυτές έχουν επισημάνει τη στροφή σας σε στόχους που συνδέετε με τα «εθνικά θέματα».

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Το έθνος μπορεί να αποτελεί ιστορική κατηγορία, αλλά όπως φαίνεται θα μας ακολουθεί και στην επόμενη ιστορική περίοδο. Ο εθνισμός θα συνυπάρχει αρμονικά με τον διεθνισμό σε μια ποικιλόχρωμη ανθρωπότητα, θα βρίσκεται όμως σε βασική αντίθεση με τον εθνικισμό. Σαν επαναστατική οργάνωση, η 17Ν δεν μπορούσε να έχει σχέση με τον εθνικισμό, βασικό ιδεολογικό όπλο του καθεστώτος. Κατηγορήθηκε έτσι, όταν χτύπησε σημαντικούς εκπρόσωπους του πολιτικο-στρατιωτικού συμπλέγματος της Τουρκίας, υπεύθυνους εγκλημάτων κατά του κυπριακού, του κουρδικού και του τουρκικού λαού. Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το έγκλημα της εισβολής, κατοχής, ξεριζωμού χιλιάδων προσφύγων, που ολοκληρώνεται στις μέρες μας με τη "δίκαιη λύση" (...) και τη μετατροπή της Κύπρου σε αδύναμο προτεκτοράτο, που θα εξυπηρετεί τα σχέδια του ιμπεριαλισμού με τον φόβο να θεωρηθούμε εθνικιστές».

ΙΟΣ: Εχετε κατηγορηθεί ως οργάνωση, αλλά και εσείς προσωπικά, ότι είχατε σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες και ένα μέρος των σχετικών επιχειρημάτων αναφέρεται στην ακριβή ενημέρωση της οργάνωσης για πρόσωπα και πράγματα, όπως φαινόταν από τις προκηρύξεις. Τι θα απαντούσατε σ' αυτές τις κατηγορίες;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Οσοι μας κατηγόρησαν για σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες, δεν μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο επέμεναν αυτές να διατηρούν σχέσεις με μια οργάνωση που με τη δράση της επί 27 χρόνια κατέρριπτε τον μύθο του άτρωτου και παντοδύναμου κράτους και των αλάνθαστων μυστικών υπηρεσιών. Εμείς από την αρχή και συνεχώς διακηρύτταμε ότι είμαστε επαναστατική οργάνωση απλών λαϊκών αγωνιστών, που δείχνουν ότι με απλά μέσα και μια στοιχειώδη οργάνωση μπορούν να γίνουν πράγματα σαν αυτά που έγιναν και ότι με απλές μεθόδους μπορούν να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες. Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών που είχαμε προέρχονταν από προσεκτική ανάγνωση του Τύπου. Σ' ό,τι με αφορά, σ' όσους άθλια και σκόπιμα διαδίδουν τα περί "πράκτορα της ΚΥΠ", έχω να αντιτάξω τη μικρή μου ιστορία 28 χρόνων, πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες που συμμετείχα, καθώς και το προδιαγεγραμμένο μέλλον μου σ' ένα υπόγειο κελί για το υπόλοιπο της ζωής μου».

ΙΟΣ: Και σε όσα λέγονται για το οργανόγραμμα της οργάνωσης και σας παρουσιάζουν σαν επιχειρησιακό αρχηγό της οργάνωσης;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Τους τελευταίους μήνες ακούστηκαν πολύ λίγες αλήθειες και πάρα πολλά ψέματα. Παρουσιάστηκαν και θα παρουσιαστούν ομολογίες και "ομολογίες", καταθέσεις και "καταθέσεις", στοιχεία και "στοιχεία". Ενα είναι σίγουρο: η 17Ν ήταν μια ολιγομελής επαναστατική οργάνωση, βασισμένη στην αλληλεγγύη των συντρόφων, χωρίς αρχηγούς και στρατιώτες, δίχως Πολιτικό Γραφείο και Κεντρική Επιτροπή».

ΙΟΣ: Εχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για τη γνωστή υπόθεση της Ριανκούρ. Υπήρξε τότε, ή άλλοτε, διαρροή πληροφοριών προς την Αστυνομία;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Θα σταθώ λίγο σ' αυτήν την υπόθεση της περίφημης ενέργειας, όπου ο επικεφαλής αστυνόμος πλησίασε με νωχελικά βήματα, κρατώντας ένα πλαστικό κύπελλο καφέ, το άδειο όπως νόμιζε φορτηγάκι και κόλλησε το πρόσωπό του στο πίσω τζάμι για να δει μέσα. Σε απόσταση λιγότερο από έναν πόντο βρισκόταν η κάννη ενός αυτόματου, ενώ ένα δεύτερο ήταν οπλισμένο λίγο πιο πίσω.
Κατορθώσαμε να φύγουμε χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε βίας, έστω κι αν έτσι διακινδυνεύαμε περισσότερο.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν επρόκειτο για καμία ενέδρα της Αστυνομίας μετά από ειδοποίηση πληροφοριοδότη τους. Γιατί τότε θα έστηναν κάτι πολύ πιο σοβαρό από 3-4 αγουροξυπνημένους ασφαλίτες που έπιναν τον καφέ τους, θεωρώντας ότι συμμετέχουν σε μια επιχείρηση ρουτίνας, ενώ όσα εκ των υστέρων επινοήθηκαν περί των 15-20 οχημάτων που ήταν ακροβολισμένα γύρω δεν είναι αληθινά.
Εκ των υστέρων στήθηκε μια αποτυχημένη απόπειρα σκευωρίας και μια επιτυχημένη, όπως φαίνεται, πραγματικότητα καταβρόχθισης μυστικών κονδυλίων».

ΙΟΣ: Πολλοί σύντροφοί σας έχουν μιλήσει και έχουν δώσει στοιχεία και πρόσωπα στις διωκτικές αρχές. Πώς εξηγείτε το γεγονός και πώς στέκεστε απέναντι σ' αυτούς που σας «πρόδωσαν»;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Ο Σάββας είναι ένας πολύτιμος σύντροφος και υπήρξε σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι έγινε τότε μέσα στον Ευαγγελισμό, όμως σίγουρα δεν τιμά τον "πολιτισμό" τους. Ηταν απρόσμενο δώρο για τις αρχές να έχουν στα χέρια τους έναν ετοιμοθάνατο, θα τον έκαναν να πει ό,τι κι αν ήθελαν.
Οχι μόνον εγώ που τον γνωρίζω καλά, αλλά ο οποιαδήποτε άκουσε πώς αντιμετώπιζε τη συντρόφισσα και τους δικούς του, προτιμώντας την παρέα του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες ομολόγησαν ή "ομολόγησαν". Εκφρασα από την αρχή την αλληλεγγύη μου, βασική αρχή και αυτή για κάθε αγωνιστή, για όσους δίκαια ή άδικα είναι κρατούμενοι και για όσους είχαν αποστασιοποιηθεί από την οργάνωση, για όποιους λόγους κι αν το έκαναν. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες εξοντωτικές συνθήκες κράτησης και, όπως φαίνεται, ολοένα και καθαρότερα, μας προορίζουν τελικά το ίδιο μέλλον».

ΙΟΣ: Η αναφορά σας στον σεβασμό της αξίας της ανθρώπινης ζωής προκάλεσε έντονες κριτικές και επιθέσεις. Πώς συμβιβάζεται μια τέτοια δήλωση με την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Είναι πασίγνωστο ότι ζούμε σε ένα καθεστώς που σέβεται το ύψιστο αγαθό! Είναι μαγική εικόνα οι εκατό νεκροί τον χρόνο στα εργατικά ατυχήματα, οι δεκάδες πνιγμένοι στα πλωτά φέρετρα των εφοπλιστών, ο νεκρός της κάθε μιας μέρας από την ηρωίνη.
Στις φυλακές δίπλα μας είναι στοιβαγμένοι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι παραβάτες, αλλά ούτε ένας από αυτούς, που το πλούσιο τραπέζι τους και η αστραφτερή ζωή τους τροφοδοτείται από το χυμένο αίμα των θυμάτων τους.
Οσο για μας, στη δράση μας προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση βίας. Οσο κι αν φαίνεται αντιφατικό, πιστεύουμε στη ζωή. Και είναι σαφές ότι όταν οι επαναστάτες είναι αναγκασμένοι να πυροβολούν, έστω κι αν είναι πεισμένοι για την ορθότητα της απόφασής τους, είναι δυσβάστακτη η αντίφαση ανάμεσα στην πράξη τους αυτή και στη στάση τους απέναντι στη ζωή».

ΙΟΣ: Εχετε κάνει συνολικό απολογισμό της δράσης σας ως οργάνωση, αλλά και ατομικά; Πώς επηρεάζεται η άποψη που είχατε μετά τα γεγονότα του Πειραιά και τις συλλήψεις που ακολούθησαν;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Η 17Ν ήταν γέννημα μιας ιστορικής εποχής, ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος, ελληνικού και διεθνούς Η δράση της προσέφερε πολλά στο επαναστατικό κίνημα, προπαγάνδισε την αναγκαιότητα της επαναστατικής βίας, έδειξε ότι το καθεστώς δεν είναι άτρωτο, ότι ο λαός μπορεί να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, να οργανωθεί και να παλέψει, δημιούργησε, πιστεύω, μιαν αξιόπιστη επαναστατική φωνή με σημαντική κοινωνική απήχηση.
Δεν είναι η ώρα του απολογισμού. Αυτός χρειάζεται και θα γίνει, όχι όμως κάτω από τους όρους του ταξικού αντιπάλου και οπωσδήποτε και πάντα στην προοπτική ανάπτυξης ενός επαναστατικού κινήματος ενάντια στη σημερινή φάση ανάπτυξης του καπιταλισμού, την παγκοσμιοποίηση, με τον συνδυασμό όλων των μορφών πάλης και με το ίδιο όραμα: το βασίλειο της ελευθερίας».

ΙΟΣ: Τι σημαίνει τελικά για σας η λέξη τρομοκρατία;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: «Τρομοκρατία είναι η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν χθες, στο Ιράκ αύριο, στο Ιράν μεθαύριο. Τρομοκρατία είναι η χάραξη των συνόρων σύμφωνα με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού στις χώρες του Τρίτου Κόσμου χθες, στην Κύπρο σήμερα και αύριο αλλού. Η μεγαλύτερη όμως τρομοκρατία είναι αυτή της ανέχειας, της φτώχειας και της ανεργίας».
(Ελευθεροτυπία, 7/12/2002)

"Απολογία" Δ. Κουφοντίνα - "Πατέρες" (Κ. Παλαμάς)


H Jennifer Aniston NOW wanting to experience the island which was filmed in MAMA MIA will be in Skopelos THIS YEAR στην Σκόπελο διακοπές φέτος σύμφωνα με το περιοδικό abproperty

Το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας (Walk of Fame) του Hollywood απέκτησε πρόσφατα η πασίγνωστη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, Jennifer Aniston, κερδίζοντας επάξια μια θέση στην ελίτ των celebrities.
ΤΩΡΑ θέλοντας να γνωριστεί το νησί που γυρίστηκε το ΜΑΜΑ ΜΙΑ έκλεισε διαμέρισμα κοντά στην θάλασσα για να πέραση 10 μέρες στην Σκόπελο

Μνημόνια για τα κότερα και τις πισίνες τους!Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ

Απλώσατε τις αρπάγες σας με σβάστικες και λόγια προσβλητικά φασίστες, για το βούτυρο στο παντεσπάνι το δικό σας
και των πατρώνων σας...

Ξεχάσατε το ψωμί των εργατών στις χώρες σας, που 'ναι το ίδιο με το δικό μας....
τ' αρπάξατε όλα, ώστε τα κότερα και οι πύργοι σας να μείνουν αλώβητοι τσακάλια...
Κόψατε τους δρόμους σωτηρίας μας από την κατηφόρα που μας σπρώχνετε,ώστε τα τσιράκια σας εδώ να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα,

ώστε εσείς να κλέψετε με τους διορισμένους εδώ πιο εύκολα,

με τους κυβερνώντες εδώ ακόμα πιο εύκολα,

με τους τραπεζίτες να γελάνε σαρδόνια,

με τεντωμένες τις σαπιοκοιλιές τους απ' τη λαιμαργία,
ώστε τα κότερα και οι λογαριασμοί, τα παλάτια και οι μετοχές,

οι εξωχώριες και οι ενδοχώριες
να μείνουν αλώβητες, αχόρταγοι...

Με καλά, κατανοητά ελληνικά
μας είπανε τεμπέληδες οι σύμβουλοί σας, τα φερέφωνα,
οι σφογγοκωλάριοί σας, οι άνθρωποί σας εδώ,
οι συνέταιροί σας στο δικό μας τόπο...

πως τα φάγαμε αντάμα είπαν και ξέχασαν εσάς...

Για τα κότερα, τις βίλες, τ' αεροπλάνα σας κηφήνες

Γιατί φθονήσατε το τραγούδι και το χορό μας,
το κέφι και την αγάπη μας για τη ζωή,
φθονήσατε τον ήλιο μας, την αρμύρα και τη θάλασσά μας,
τις μνήμες μας φθονήσατε,

το ΟΧΙ μας φθονήσατε φονιάδες,
γιατί θελήσατε να μας δείτε γονατιστούς, ταπεινωμένους,
γιατί λοιδορούμε στο κέφι μας και στις τραγωδίες μας,
στα ποιήματά μας λοιδορούμε τη λύσσα
και την άγνοιά σας για τη ζωή...

Με τοκογλυφία πίνετε το αίμα μας, τρομοκράτες,
τζογαδόροι του πόνου,
διαχειριστές των δικτατοριών,
των πολύχρωμων «εξεγέρσεων» του κώλου,
ρουφήχτρες του αίματος, δωσίλογοι ....
Πού θα πάει όμως ....


«Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε»

 

Αυτάρκεια: Aποθήκευση τροφίμων ανά έτος

Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας

Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα. 
Γιά τά τρόφιμα σέ κονσέρβεςς, νά ακολουθείτε μονίμως τόν κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε νά τά ανανεώνετε. Πάντα νά τοποθετείτε τίς νεώτερες κονσέρβες στό πίσω μέρος τοϋ ραφιού, καί νά μετακινείτε τίς παλιότερες μπροστά. Νά τρώτε τά παλιότερα τρόφιμα πρώτα. 
Είναι καλή ιδέα νά βάζετε ημερομηνία σέ κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Έγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο μέ μύτη μέσου πάχους. 'Άν έχετε πολλές κονσέρβες νά σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Γιά νά είστε πάντα ενήμεροι, νά χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.

Πέρα άπό τά αντικείμενα πού αναφέρονται στό κεφά­λαιο 2, νά μερικά ακόμα πράγματα πού θά χρειαστείτε στό κελλάρι σας:
     
     Καπάκια κονσερβοποίησης καί δαχτυλίδια σύσφιξης. Αγοράστε πολλά επιπλέον γιά νά τά χρησιμοποιήσε­τε ώς ανταλλάξιμο είδος.
      Αλάτι. Αποθηκεύστε το σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά αν τό καταφύγιο σας βρίσκεται περισσότερο από πε­νήντα χιλιόμετρα μακριά από τίς ακτές. 
      Θειάφι γιά νά αποξηραίνετε φρούτα
      Ξύδι. Αγοράστε ένα - δύο κιβώτια μέ δίλιτρες μπουκάλες.
      Καρυκεύματα
      Μαγειρική σόδα
      Μαγιά
      Σακκούλες αποθήκευσης τροφίμων (γιά ψυγείο καί αεροστεγείς).
      Αλουμινόχαρτο. Νά αγοράσετε πολλά ρολλά. Έχει 101 χρήσεις, καί μία από αυτές είναι οί πρόχειροι ηλιακοί φούρνοι.
      Μεγάλες σακκούλες γιά αποθήκευση κυνηγιού.

Τά Δέκα Βασικά
01) Αλάτι: Πρέπει νά αποθηκεύσετε πολύ αλάτι, τόσο γιά τήν γεύση όσο καί γιά τήν συντήρηση των τροφίμων, αλλά καί ώς έναν πρακτικό τρόπο γιά νά ελκύετε άγρια ζώα στό κυνήγι. Σέ πολλές περιοχές, οί εκτάσεις μέ φυσικό αλάτι είναι απαγορευμένες στους κυνηγούς, άφού τό κυνήγι εκεί είναι υπερβολικά εύκολο καί δεν θεωρείται άθλημα. Αυτό θά πρέπει νά σάς λέει κάτι. Σας συστήνω λοιπόν νά αποθηκεύσετε πολλαπλάσια ποσότητα αλατιού άπό αυτήν πού φαντάζεστε πώς μπορείτε νά χρειαστείτε. Έκτος καί αν ζείτε κοντά σέ αλυκή ή άλλο τόπο μέ φυσικό αλάτι, δεν μπορώ νά σάς περιγράψω πόσο μεγάλη σημασία έχει ή αποθήκευση αλατιού. Τό αλάτι είναι φτηνό καί άφθονο τώρα, αλλά σέ περίπτωση κρίσης, θά είναι ένα σπάνιο καί πολύτιμο αγαθό στις περισσότερες περιοχές μακριά άπό τήν θάλασσα. Επίσης, τό αλάτι έχει μία σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Κάντε μία έρευνα πάνω στά αποθέματα φυσικού αλατιού πού υπάρχουν στήν περιοχή όπου σκοπεύετε νά κάνετε τό καταφύγιο σας. Αυτή μπορεΐ νά αποδειχθεί μία ιδιαίτερα πολύτιμη γνώση σέ πε­ρίπτωση κρίσης.
Αποθηκεύστε περίπου πέντε κιλά αλάτι γιά κάθε μέλος της οικογένεια σας. Μπορεί νά σας φαίνετε πολύ, άλλά πε­ριλαμβάνει καί επιπλέον γιά νά προσελκύσετε άγρια ζώα στό κυνήγι. Όσο θά χρησιμοποιήσετε στό μαγείρεμα καί στό τραπέζι πρέπει νά είναι ιωδιούχο.

02) Ρύζι: Προτιμώ τό καστανό ρύζι γιά τά διατροφικά του πλεονεκτήματα, έστω καί άν ό χρόνος συντήρη­σης του είναι μικρότερος άπό εκείνον τού λευκού. Τό συνδυασμένο βάρος θά πρέπει νά είναι περίπου δε­καπέντε κιλά άνά ενήλικο άτομο άνά έτος. Ό χρόνος πού μπορεί νά διατηρηθεί είναι περίπου οκτώ έτη. 

03) Σιτάρι (ή άλλα δημητριακά): Ή αποθήκευση δημη­τριακών είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της οικογενειακής προετοιμασίας. Τά σιτηρά μπορεί σύντομα νά μήν είναι τόσο φτηνά ή άφθονα, γιά αυτό αποθηκεύστε. Αγοράστε 100 κιλά άνά ενήλικα άνά έτος. (Ένα μέρος άπό αυτά μπορεί νά είναι μέ τήν μορφή ζυμαρικών). Μπορούν νά διατηρηθούν μέχρι καί τριάντα ή καί πα­ραπάνω χρόνια. Συστήνω επίσης τήν αγορά επιπλέον κιλών γιά ανταλλαγές καί αγαθοεργίες.
Δέν σας συστήνω νά αποθηκεύσετε αλεύρι, άφοϋ αυτό διατηρείται μόνο γιά δύο ή τρία χρόνια. Τό σιτάρι πού δέν έχει υποστεί επεξεργασία διατηρεί τό 80% της θρεπτικής του αξίας γιά τριάντα καί πλέον χρόνια. Αγοράστε λοιπόν μή επεξεργασμένο σιτάρι καί έναν χειρόμυλο γιά νά τό αλέθετε.
Μή παραβλέψετε τήν εύκολώτερη μέθοδο προετοιμα­σίας: τούς μουλιασμένους σπόρους. 'Άν μουλιάσετε σέ νερό γιά εικοσιτέσσερις έως τριάντα έξι ώρες τό σιτάρι, αυτό φουσκώνει καί μαλακώνει, ένώ στην συνέχεια, αν τό ζεστά­νετε, φτιάχνετε μέ αυτό ένα θρεπτικό πρωινό. 

04) Καλαμπόκι: Τά ολόκληρα καλαμπόκια διατηρούνται πολύ περισσότερο άπό τά σπυριά τού καλαμποκιού ή τό καλαμποκάλευρο. γι' αυτό νά αποθηκεύετε ολόκληρα καλαμπόκια καί νά αλέθετε μόνοι σας όσα χρειάζεστε. Υπολογίστε 25 κιλά ανά ενήλικα τόν χρόνο. Ό χρόνος αποθήκευσης τού ολόκληρου καλαμποκιού είναι οκτώ έως δώδεκα χρόνια, άλλά τό σπασμένο ή αλεσμένο καλαμπόκι διατηρείται μόνο δεκαοκτώ μέ τριάντα έξι μήνες. 

05) Βρώμη: Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά ανά ενήλικα, ανά έτος. Ό χρόνος αποθήκευσης της βρώμης είναι τρία μέ έπτά χρόνια, ανάλογα μέ τήν ποικιλία καί τήν μέθοδο συσκευασίας. 

06) Λίπη καί έλαια: Σάς συστήνω νά αποθηκεύετε κυ­ρίως ελαιόλαδο (παγωμένο, σέ πλαστικά μπουκάλια), μαγιονέζα, βούτυρο σέ σφραγισμένα δοχεία, καί φυστικοβούτυρο. Τό συνδυασμένο βάρος όλων αυτών πρέπει νά είναι γύρω στά πενήντα κιλά άνά ενήλικα, ανά χρόνο. Τά συσκευασμένα προϊόντα θά πρέπει νά ανανεώνονται συνεχώς, ή διαφορετικά νά δωρίζονται σέ φιλανθρωπικές οργανώσεις άνά δύο χρόνια. Τό παγωμένο λάδι πρέπει επίσης νά ανανεώνεται ή νά δωρίζεται κάθε τέσσερα χρόνια. 

07) Γάλα σέ σκόνη: Αγοράστε τήν ποικιλία χωρίς λίπος. Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά άνά ενήλικα, άνά έτος. Γιά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αγοράστε γάλα σέ σκόνη συσκευασμένο μέ άζωτο, άπό έναν πωλητή τροφίμων μακράς διαρκείας. Αυτό τό είδος μπορεί νά κρατήσει γιά πέντε καί πλέον χρόνια. 

08) Φρούτα καί Λαχανικά σέ Κονσέρβες: Είναι πιό οικο­νομικό (καί μία καλή εξάσκηση) νά κονσερβοποιείτε τά δικά σας. Εφόσον ανανεώνετε συνεχώς τό απόθεμα σας, πρέπει νά ετοιμάζετε αρκετές ώστε νά καλύ­πτουν τίς ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας γιά δύο χρόνια. Οι ποσότητες θά ποικίλλουν ανάλογα μέ τό πόσα φρούτα καί λαχανικά καταναλώνετε στό διαιτολόγιο σας. 

09) Κρέας σέ Κονσέρβες: Καί πάλι, θά πρέπει νά ανα­νεώνετε τό απόθεμα συνεχώς, και δέν θά πρέπει νά αποθηκεύετε περισσότερο άπό όσο θά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα σέ δύο χρόνια. Έγώ προτιμώ τά κονσερβαρισμένα χοιρινά της μάρκας DAK. 

10) Σάκχαρα: Προτιμώ τό μέλι (έκτος, ασφαλώς, γιά τά βρέφη), άλλά ανάλογα μέ τά γούστα σας μπορεί επίσης νά θέλετε νά δημιουργήσετε ένα απόθεμα μέ ζάχαρη, μελάσσα, σόργον, σιρόπι σφένδαμου, καί διά­φορες μαρμελάδες καί ζελέδες. Τό συνδυασμένο βά­ρος όλων αυτών θά πρέπει νά είναι περίπου είκοσι πέντε κιλά άνά ενήλικα, άνά έτος.

Τό πραγματικό κλειδί της αυτάρκειας είναι νά διαθέτετε όχι μόνο αποθηκευμένα τρόφιμα αλλά καί τήν δυνατότητα καλλιέργειας των δικών σας δημητριακών καί λαχανικών. 

'Άν ανησυχείτε γιά τήν διατροφική αξία τών τροφίμων, τότε τίποτα δέν ξεπερνά σε αξία τά φρέσκα καλλιεργημένα τρό­φιμα. Θά πρέπει νά σκεφτείτε πώς ή αποθήκευση σπόρων πού δέν ανήκουν στά υβρίδια έχει ίση, ίσως καί μεγαλύτερη σημασία από τήν αποθήκευση τροφίμων.
Ή καλλιέργεια ενός δικού σας λαχανόκηπου καί ή εκτροφή οικόσιτων ζώων είναι τά σημαντικότερα πράγματα πού θά εξασφαλίσουν τήν διατροφή μας στήν περίπτωση ενός σεναρίου ιδιαίτερα μακρόχρονης κατάρρευσης. Δείτε τό Κεφάλαιο 7 γιά περισ­σότερες λεπτομέρειες. 

Πηγή: «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε»

Ο Σκόπελος της Μνήμης της Πολυξένης Μαρλίτση

Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος   (Αθήνα)

Είδος: ζωγραφική
Περιγραφή:

Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πολυξένης Μαρλίτση την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, στις 19:00 με τίτλο "Ο Σκόπελος της Μνήμης"
Το σύνολο των έργων, από λάδι σε καμβά, κινείται σαφώς στα πλαίσια μιας παραστατικής απόδοσης της μορφής, χωρίς όμως να αρνείται στοιχεία αφαιρετικά, συνδυάζοντας ταυτόχρονα μια χρήση του χρώματος που σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μη νατουραλιστική. 
Ανθρώπινες φιγούρες, παιδικές και ενήλικες, εμπλέκονται σε μια σύνθεση που παραπέμπει άμεσα στην τυπική οικογενειακή φωτογραφία. Χρώματα που αραιώνουν και πυκνώνουν. Περιγράμματα που συνδιαλέγονται άλλοτε αυστηρά, άλλοτε ελεύθερα με το περιβάλλον τους. Χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί, οι οποίοι φιλοξενούν αυτές τις ανθρώπινες μορφές και τις αγκαλιάζουν ούτως ώστε να τις αναδείξουν. 
Εικόνες στο σύνολό τους οικείες, με απώτερη όμως φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια αμφίσημη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, που παραπαίει μεταξύ χαρούμενης ελαφρότητας και μελαγχολίας.
Η Πολυξένη Μαρλίτση γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Παρακολούθησε κατά το διάστημα 1999-2002 τη σχολή αγιογραφίας "Δια Χειρός" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2010. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.


Ώρες λειτουργίας: 
Από 02/09/0014 έως 23/03/2012
Τρίτη - Παρασκευή: 17.30 - 21.00
Σάββατο: 11.00 - 15.30
Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος
Ζάππα 4, 11635 Καλλιμάρμαρο   Τηλ: +30210363690

Ο μπατζανάκης του Σαμαρά μετακομίζει στον Πάνο Καμμένο
Ο γαμπρός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός από την υπόθεση SIEMENS, Ευάγγελος Σέκερης, με προσωπικές του «εξομολογήσεις» στο Facebook στηρίζει το εγχείρημα του επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες», η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σέκερης φέρεται από μέλη της επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση SIEMENS να αποτελεί σοβαρή αν όχι απόλυτα έγκυρη πηγή για ό,τι αφορά τη γερμανική εταιρεία και τις προμήθειες στο Δημόσιο που είχε αναλάβει, υπεύθυνος για τις οποίες ήταν ο κ. Σέκερης.

Υπ' αυτήν την έννοια, είχε προταθεί η επανάκλησή του στην Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο, όπως τεκμαίρεται από τα ίδια τα πρακτικά. Από την ειδησεογραφία της περιόδου εκείνης διαβάζουμε:

«Να επανακληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ο γαμπρός του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης, -αλλά κι ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γκεγκέρογλου, καθώς από τα αρχεία που εστάλησαν στην επιτροπή από τη Siemens υπάρχει ηλεκτρονικό μήνυμα του κυρίου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά.

O κ. Σέκερης τον προέτρεπε να παρέμβει στην υπόθεσή του και να δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά αλλά έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ο κύριος Σέκερης αναφέρει επίσης στον Χριστοφοράκο ότι ήταν βασικός χειριστής των προμηθειών του ΟΤΕ και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν. Όταν είχε κληθεί ο κύριος Σέκερης, είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Αρνείται τα πάντα ο Πάνος Καμμένος

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Πάνο Καμμένο, προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία περί «μετεγγραφής» του κ. Σέκερη. Ο κ. Καμμένος απάντησε πως τον γαμπρό του Αντώνη Σαμαρά τον έχει συναντήσει μία φορά στην Επιτροπή της Βουλής και πως αυτή η πληροφορία περί μετεγγραφής του δεν ευσταθεί. Ωστόσο, όπως είπε, όλα τα ονόματα θα τα ανακοινώσει επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη.

Φίλοι του κ. Καμμένου, πάντως, άφηναν να εννοηθεί πως τέτοιες πληροφορίες και άλλα σχόλια που «ταξιδεύουν μέσω Διαδικτύου» ενδεχομένως να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και την ηγεσία της, προκειμένου να απαξιωθεί το πολιτικό εγχείρημα «Ανεξάρτητοι Πολίτες». Η zougla.gr ρώτησε τον κ. Καμμένο αν ισχύει και η πληροφορία περί μετεγγραφής και του γνωστού αντιμνημονιακού οικονομολόγου κ. Καζάκη στο κόμμα του. Και σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση ήταν κοφτή και λακωνική και πάντως αρνητική.

Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος το πρωί. Το σήμα του νέου κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο και τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Tο mail που έστειλε ο Σέκερης στον Αντώνη Σαμαρά
:Οι αναζητήσεις του κ. Σέκερη


Μόλις προ ολίγων ημερών ο Ευάγγελος Σέκερης αναρτούσε ένα άρθρο σε ιστοσελίδα με τίτλο
«Πραγματικοί και ερτζάτς Φιλικοί».

Το άρθρο αυτό που αναδημοσιεύεται πλήρως αφήνει περιθώρια να κατανοήσει κανείς πως βρίσκεται πολύ κοντά στις πολιτικές, αντιμνημονιακές και εθνοκεντρικές θέσεις του κ. Πάνου Καμμένου.

«Πραγματικοί και ερζάτς Φιλικοί»

Γράφει ο
Ευάγγελος Σέκερης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συχνά πυκνά αναφορές στη Φιλική Εταιρεία.

Ακούμε για τη «Νέα Φιλική Εταιρεία» που ίδρυσαν λέει 8.500 Έλληνες που ζουν σε χώρες της ΕΕ. Πρώτη δράση τους η σύνταξη μιας ιδιαίτερα επιθετικής επιστολής στη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Το ANTINEWS διερωτάται «αν υπάρχει έστω και ένας ευπατρίδης να δώσει τα 40 εκ. για τους πολύτεκνους» που κόβουν οι ανάλγητοι δανειστές για να μειώσουν τα ελλείμματα του κράτους. Προσέξτε τώρα κι αυτό: Τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα επώνυμα τηλέφωνα που έπεσαν στη Συγγρού για να εμψυχώσουν τον Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα που δίνει, δεν έγιναν από άνεργους φουκαράδες και απελπισμένους βιοπαλαιστές της φτωχολογιάς. Από μεσοαστούς έγιναν, με κομπόδεμα και παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία.

Και καταλήγει πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι «Φιλικοί» αυτού του τόπου. Και δεν διστάζουν να θυσιάσουν την βολή τους για να διασώσουν την κουρελιασμένη περηφάνια του έθνους…

Λίγα πράγματα όμως μας έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ιστορία μας στην οποία θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συγκρίνουμε τους Φιλικούς, οι οποίοι διέθεσαν όλη την περιουσία τους στον αγώνα, όλα τους τα υπάρχοντα για να σώσουν το Έθνος, που πέθαναν τελικά πάμπτωχοι, με κάποιους μεσοαστούς, οι οποίοι σήκωσαν το τηλέφωνο και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τον αρχηγό.

Αν είσαι λοιπόν πραγματικός ευπατρίδης, αφήνεις τα πλούτη, την προβολή και αθόρυβα κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή σου.

Παίρνεις ρίσκο… ότι θα τα αφήσεις όλα πίσω, για να βοηθήσεις καταρχήν την πατρίδα σου, τον φτωχό Έλληνα που αυτή τη στιγμή πεινάει.

Για να αλλάξει όμως αυτή η χώρα, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα όλοι εμείς. Και για να γίνει αυτό είναι πολύ δύσκολο και θέλει μαγκιά και ψυχή, κάτι που είχανε οι Φιλικοί και δε διαθέτουμε εμείς.

Μαγκιά να αφήσεις την βολή σου για να ζήσεις όπως ο διπλανός σου.

Οι Φιλικοί λοιπόν πέθαναν φτωχοί, απένταροι, χωρίς Range Rover…

Πέθαναν στην ψάθα, χωρίς να τους θυμάται κανείς…

Και αυτά τα αναθεματισμένα αγάλματα στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) δεν έχουν στηθεί ακόμα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Οι Φιλικοί, δεν είχαν ανάγκη από προβολή και επιβεβαίωση. Τους ένοιαζε η πατρίδα τους και μόνο.

Και τέτοιοι Φιλικοί σήμερα δεν υπάρχουν. Η μάλλον λάθος κάνω… υπάρχουν αλλά δεν παίρνουν τηλέφωνο να εμψυχώσουν κανέναν και δε φαίνονται πουθενά.

Είναι χωμένοι κάτω από τα βιβλία τους σε κάποιο μικρό διαμέρισμα, της άλλοτε καλής Αθήνας και παρατηρούν με θλίψη τα χάλια μας.

Ξέρουν από Ιστορία, έχουν παιδεία, μόρφωση, αρχές και ήθος. Δεν τους συγκινεί το χρήμα, δεν το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις ανασφάλειες τους. Και αυτοί ναι… είναι έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά.

Και αυτοί πρέπει να βγούνε μπροστά, να μας τραβήξουν όλους από την κατάντια μας. Να μας δώσουν κουράγιο και δύναμη.

Αυτοί είναι τα πραγματικά πρότυπα, όχι κάτι καρικατούρες που φιγουράρουν καθημερινά στην τηλεόραση και στα περιοδικά, χωρίς τσαγανό και ψυχή.

Ναι αυτοί… που πάνε ακόμα με το τρόλεϊ, που ανοίγουν την πόρτα στις κυρίες, που δεν πετάνε τα σκουπίδια στον δρόμο, που δε βρίζουν τους αλλοδαπούς, που γνωρίζουν την ιστορία μας με λεπτομέρειες και που τα μάτια τους είναι καθαρά όπως και η ψυχή τους…

Ναι αυτοί που δεν είναι της μόδας… γιατί δε γνωρίζουν τη νέα διάλεκτο και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

Ναι αυτοί που μπορούν ακόμα να κοιμούνται με τη συνείδηση τους καθαρή.

Αφήστε λοιπόν την Ιστορία στη θέση της και ας κοιτάξουμε όλοι εμείς να ανοίξουμε τα στραβά μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο Έλληνας αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα και δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε όλοι εμείς που δεν ξεχυθήκαμε ακόμα στους δρόμους.

Όλοι όμως, σαν μια γροθιά, να τους αποδείξουμε ποιος τελικά κάνει κουμάντο.

Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία, για να έχουμε και εμείς κάτι να λέμε αύριο στα παιδιά μας...

Για πόσο ακόμα θα κρύβουμε τα χάλια μας πίσω από τα θαυμαστά έργα των προγόνων μας;»

ρωτήστε τον Δέσποτα τι βοήθεια έκανε στην Σκόπελο τώρα με της δύσκολες στιγμές ?


ήρθε σήμερα για τον Αγιο Ρηγίνο ας του κάνει και κάποιος την ερώτηση αυτή

ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΝΑ Η ΦΩΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΚΟΥΣΤΕ !

Ποιος δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου έκανε αγορές 8 ακίνητα μαζεμένα την ίδια χρονιά ?


Έρευνα στην Σκόπελο μάθαμε ότι ετοιμάζετε να γίνει από ελεγκτές είναι αλήθεια?


όλα είναι νόμιμα βέβαια όπως λένε άλλα θα μάθουμε τελικά ποιος λέει αλήθεια

Για τον συμψηφισμό χρημάτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Δώστε προσοχή στα παρακάτω: Παρατηρήστε τους λογαριασμούς σας, όσοι δεν πληρώσατε το ΕΕΤΗΔΕ (το κοινώς λεγόμενο χαράτσι στα ακίνητα). Από την παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι: α) Ο τελευταίος λογαριασμός είναι πιθανόν πιστωτικός όσον αφορά την ΕΡΤ (προφανώς λόγω των απεργιών της ΕΡΤ) και β) Όσοι πληρώσατε την κατανάλωση ρεύματος μέσω ΑΤΜ, το ποσό αυτό πιθανόν η ΔΕΗ να το έριξε στο ΕΕΤΗΔΕ, όπως πιθανόν το ίδιο έκανε, σε όσους ο έναντι λογαριασμός ήταν πιστωτικός, το ποσό αυτό η ΔΕΗ το ΣΥΜΨΗΦΙΣΕ με το ΕΕΤΗΔΕ). Ο συμψηφισμός όμως αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ γιατί:
Δώστε προσοχή στα παρακάτω:
Παρατηρήστε τους λογαριασμούς σας, όσοι δεν πληρώσατε το ΕΕΤΗΔΕ (το κοινώς λεγόμενο χαράτσι στα ακίνητα). Από την παρατήρηση θα διαπιστώσετε ότι:
α) Ο τελευταίος λογαριασμός είναι πιθανόν πιστωτικός όσον αφορά την ΕΡΤ (προφανώς  λόγω των απεργιών της ΕΡΤ) και
β) Όσοι πληρώσατε την κατανάλωση ρεύματος μέσω ΑΤΜ, το ποσό αυτό πιθανόν η ΔΕΗ να το έριξε στο ΕΕΤΗΔΕ, όπως πιθανόν το ίδιο έκανε, σε όσους ο έναντι λογαριασμός ήταν πιστωτικός, το ποσό αυτό η ΔΕΗ το ΣΥΜΨΗΦΙΣΕ με το ΕΕΤΗΔΕ).
Ο συμψηφισμός όμως αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ γιατί:
Συμψηφισμός μπορεί να γίνει ΝΟΜΙΜΑ μόνο ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  (νομικά λέγεται αναγκαστικός συμψηφισμός και δεν εξαρτάται από την βούλησή σου). Δηλαδή η ΔΕΗ, μπορεί νόμιμα να προτείνει έναντι του καταναλωτή συμψηφισμό, μόνο για απαιτήσεις που είναι ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ.
Δεν μπορεί να προτείνει συμψηφισμό για ΞΕΝΕΣ απαιτήσεις. Το ΕΕΤΗΔΕ όμως ΔΕΝ είναι απαίτηση της ΔΕΗ αλλά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να συμψηφίσει χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος με ΞΕΝΗ ως προς αυτήν απαίτηση (ΕΕΤΗΔΕ). Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με τον καταναλωτή (αυτό νομικά λέγεται εκούσιος συμψηφισμός).

Το ίδιο ισχύει και με τα χρήματα που σου πιστώνει η ΕΡΤ, για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι τα χρήματα αυτά ΔΕΝ είναι της ΔΕΗ αλλά δικά σου. Με ποιο αλήθεια δικαίωμα η ΔΕΗ παίρνει τα χρήματα που η ΕΡΤ σου επέστρεψε και τα δίνει για το ΕΕΤΗΔΕ (που δεν είναι καν δική της απαίτηση), χωρίς την έγκρισή σου;;;
 Προσέξτε τώρα την συνέχεια:
Σύμφωνα με τον νόμο και την πάγια στάση της νομολογίας, όποιος προχωράει σε αναγκαστικό συμψηφισμό ο οποίος ΔΕΝ είναι νόμιμος, διαπράττει το έγκλημα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
Στο σημείο αυτό, ότι το νομικό κατασκεύασμα του ΕΕΤΗΔΕ καταρρέει στην πράξη, αφού υπάρχουν κατά την άποψή μου ενδείξεις, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ευθύνεται για υπεξαίρεση και για κακουργηματική υπεξαίρεση αν αυτό το κάνει σε μεγάλη έκταση, δηλαδή σε πολλούς καταναλωτές.
Δείτε τη συνέχεια αναλυτικότερα εδώ: http://alampasis.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html
www.denplirono.info

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΜΗΝ .....

Ίχνη εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά!


alt
Μετά την έρευνα των Οικολόγων Πρασίνων κατά την οποία σε εμφιαλωμένα νερά ευρείας κατανάλωσης ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το πρόβλημα είναι βαθιά «ελληνικό».
Αναλύσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε εμφιαλωμένα νερά από Ελλάδα και Κύπρο έδειξαν ότι ενώ κανένα κυπριακό νερό δεν εμφανίζει πρόβλημα, η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύεται σχεδόν στο σύνολο των αναλυθέντων δειγμάτων από Ελλάδα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο «Νερό και Δημόσια Υγεία» του Διεθνούς Κυπριακού Ινστιτούτου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (λειτουργεί από το 2006 σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, διεξάγοντας έρευνα στον τομέα της δημόσιας υγείας). Οπως εξηγεί στην «Καθημερινή» ο υπεύθυνος ερευνητής, επ. καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μακρής, στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε καινοτόμος αναλυτική μέθοδος η οποία ανιχνεύει το εξασθενές χρώμιο ακόμη και σε ιδιαίτερα χαμηλές συγκεντρώσεις (ώς 0,25 μικρογραμμάρια ανά λίτρο). Το διάστημα 10 - 15 Φεβρουαρίου συλλέχθηκαν από σούπερ μάρκετ δείγματα από 13 διαφορετικές μάρκες εμφιαλωμένων νερών που παράγονται και διατίθενται στη χώρα μας, καθώς και δείγματα από 10 κυπριακές εταιρείες που διατίθενται στην κυπριακή αγορά. Οπως προέκυψε, οκτώ από τις 13 μάρκες εμφιαλωμένων νερών της Ελλάδας περιείχαν εξασθενές χρώμιο, σε χαμηλές ποσότητες, από 0,25 μέχρι 1,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Αντίθετα, σε κανένα από τα κυπριακά εμφιαλωμένα νερά δεν ανιχνεύθηκε η ουσία.
Καθώς δεν έχει θεσπιστεί σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο όριο ασφαλείας για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό, η εξαγωγή συμπερασμάτων θεωρείται επισφαλής. Κατά τον κ. Μακρή, ωστόσο, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η λήψη εξασθενούς χρωμίου σχετικά χαμηλής συγκέντρωσης (μερικά μικρογραμμάρια ανά λίτρο) σε βάθος χρόνου αυξάνει ελαφρώς –αλλά όχι σε αμελητέο ποσοστό– το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου. «Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθούν πολλές ακόμα έρευνες και σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να αξιολογηθεί ο σχετικός κίνδυνος υγείας».
Υποβαθμισμένες πηγές
Ποια είναι όμως η εξήγηση που δίνει ένας ερευνητής για την ποιοτική διαφορά των εμφιαλωμένων νερών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου; «Στην Ελλάδα τα υπόγεια ύδατα έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα λόγω διαφόρων παραγόντων. Καθαρότατες υπόγειες πηγές έχουν υποβαθμιστεί διότι βρίσκονται κοντά σε χωματερές ή δέχονται απόβλητα από παρακείμενες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν χρώμιο. Ενδέχεται, επίσης, η ουσία να "περνάει" στο νερό από τα πετρώματα», καταλήγει ο κ. Μακρής.
Η Καθημερινή (Λίνα Γιάνναρου)
 Διαχείριση υδατικών πόρων
Ως προς τα υδρολογικά στοιχεία και τους υδάτινους πόρους το νησί
χαρακτηρίζεται από ένα περιορισμένο δίκτυο μικρών χειμάρρων και εποχιακών
ρεμάτων. Επίσης έχει αρκετές διάσπαρτες πηγαίες αναβλύσεις χωρίς σημαντική
παροχή. Οι σημαντικότεροι χείμαρροι – ρέματα του νησιού είναι οι εξής :
1. Ο χείμαρρος Πάνορμος αναπτύσσεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.
Πηγάζει από το λόφο Κόπρισες σε υψόμετρο 350μ και εκβάλλει στον ομώνυμο με
αυτόν όρμο. Έχει κλίση 8,8% και μήκος πάνω από 5χλμ. Ανήκει στην υδρολογική
λεκάνη του Πανόρμου που είναι η σημαντικότερη στο νησί και έχει έκταση 3χλμ2. Η
λεκάνη καλύπτεται από δάση σε ποσοστό 80-90% και από θάμνους. Στη λεκάνη αυτή
θα κατασκευαστεί λιμνοδεξαμενή για την οποία γίνεται αναφορά παρακάτω.
16
2. Ο χείμαρρος της Μηλιάς αναπτύσσεται βόρεια της περιοχής Πανόρμου και
έχει μήκος πάνω από 2χλμ με μέση κλίση 29%. Η λεκάνη απορροής του έχει έκταση
1χλμ2 και χαρακτηρίζεται από έντονη δασοκάλυψη. Μέρος της λεκάνης αυτής
αξιοποιείται από τη λιμνοδεξαμενή.
3. Το ρέμα ποταμός ή Λιμνονάρι εκβάλλει στον όρμο Λιμνονάρι, είναι αρκετά
αξιόλογο και αναπτύσσεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Αποστραγγίζει τους λόφους
Πευκιά και Αλυκιά αλλά και την περιοχή νότια των Κοπρισίων. Το ρέμα εμφανίζει
μικρή ροή και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η λεκάνη απορροής του συνορεύει με
τη λεκάνη του Πανόρμου.
4. Τα ρέματα Τριπόχτη και Κονάρι αποστραγγίζουν τις κορυφές Καφάσι και
Παλούκι. Ανήκουν στην υπολεκάνη του Σταφύλου που είναι η μεγαλύτερη στο νησί με
έκταση 5,3χλμ2.
5. Το ρέμα Αγίας Τριάδος αποστραγγίζει τη βόρεια πλευρά του
νοτιοανατολικού ακραίου τμήματος του νησιού.
6. Το ρέμα Βαθύρεμα βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού στα βόρεια του
χειμάρρου Μηλιά. Αποστραγγίζει την νοτιοδυτική πλευρά του ορεινού όγκου Δέλφι και
εκβάλλει στην περιοχή του Έλιος.
7. Το ρέμα Βαθειάς βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κεντρικού τμήματος του
νησιού, βορειοδυτικά της Σκοπέλου. Στη λεκάνη απορροής του περιλαμβάνεται ο
λόφος Ρεβίθι, τα Σεντούκια και η δυτική πλευρά του σχηματισμού ¨Παππού¨.
8. Το ρέμα Κεραμωτό βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, αντιδιαμετρικά
ως προς το Λουτράκι και διασχίζει κάθετα το επίμηκες σχήμα του νησιού. Αυτό
τροφοδοτείται από πηγαίες αναβλύσεις στις πλευρές του ρέματος με παροχή 65μ3/ημ.
Το υπόλοιπο υδρογραφικό δίκτυο περιλαμβάνει μικρότερα ανώνυμα ρέματα και
μισγάγγειες και κυρίως το δίκτυο που αποστραγγίζει τη βόρεια πλευρά του
σχηματισμού Δέλφι.
Σε όλη την έκταση της Σκοπέλου έχουν απογραφεί 150 μικροπηγές και 89
φρέατα, δηλαδή 239 σημεία ύδατος.
Τα σημαντικότερα από αυτά αναφέρονται παρακάτω.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΔΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ
Σκόπελος 2 φρέατα Γεφύρι Ύδρευση πόλης
Σκόπελος Πηγή Αλούπι Μικρή παροχή
Σκόπελος – δυτικά του
Σταφύλου
Πηγή
Μυρτιές
Σκόπελος – ανατολικά
του όρμου
Πηγή
Μετόχι
Σκόπελος – βόρεια του
Πανόρμου
Πηγή
Ποτάμι 30μ3/ημ
Κλήμα Πηγή 3 πηγές Μικρή παροχή

Ακαδημία πολιτών και στις Β. Σποράδες

alt
Ο Σύλλογος «ΑΛΚΗ», Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), Ατόμων με Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΑΜΕΜΔ), Γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτών, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 6 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικής πίτας.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δράσεων του απερχόμενου έτους 2011 και τις δράσεις, στόχους που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος «Αλκή» για το 2012.
Στην εκδήλωση θα παραστεί κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου, ο υπεύθυνος και συντονιστής της Ακαδημίας των Πολιτών Θεσσαλίας Νίκος Τζούμας μέλος του Δ.Σ, ο οποίος θα ενημερώσει τους παριστάμενους για την λειτουργία Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στη Σκιάθο.
Ο θεσμός της Ακαδημίας των Πολιτών συμβάλλει στην πολιτιστική - οικονομική ανάπτυξη της πόλης, στην οποία εγκαθίσταται, αλλά και στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και του ημι-αναλφαβητισμού. Επίσης, μια από τις σημαντικότερες συνέπειες του θεσμού είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια της πολιτισμικής ταυτότητας και κληρονομιάς μιας περιοχής. «Με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών μας, πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν ισότιμα μέλη, καλλιεργώντας τις ικανότητες και επιδεξιότητες τους» υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου «Αλκή», που αναπτύσσει συνεργασία με την Ακαδημία των Πολιτών.

ξέφτυλλες θα πληρώσετε τελειώνει ο χρόνος της υπομονής ο κόσμος δεν αντέχει άλλο πάλι βολεψατε τους δημόσιους υπαλλήλους ως πότε ρε θα γίνετε αυτό


Γιακουμάτος: «Δεν ασχολούμαστε με τον Καμμένο»… Στο είπε ο Γκραν Πάπας;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/391204/Default.aspx
ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ εκπροσώπου του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, δημοτικής συμβούλου Δήμου Πειραιά (μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα: «Τις συνέπειες του εφαρμοστικού νόμου στην Τοπική Διοίκηση»)


«Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το Κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καπιταλιστές. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.λπ.
Στη νέα μείωση πόρων προς την Τοπική Διοίκηση που σημαίνει νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και μεγαλύτερες ελλείψεις σε έργα και κοινωνικές υπηρεσίες, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν ζητά να μην υπάρχουν περικοπές (αφού αυτές τις θεωρεί δεδομένες!) αλλά ζητά η μείωση των αναπτυξιακών πόρων (ΣΑΤΑ) «να γίνει με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης», δηλαδή να επιβαρυνθεί και η περιφερειακή διοίκηση (!).
Π.χ. από τη μείωση της ΣΑΤΑ προς τους Δήμους που είναι 140 εκατ. ευρώ ζητά στη Β/βάθμια Τοπική Διοίκηση να υπάρχουν μειώσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ (!), ώστε η μείωση της ΣΑΤΑ να είναι στα 90 εκατ. ευρώ (!!!).
Όσον αφορά για την πρόσκληση της ΚΕΔΕ να επισκεφτούν την Αθήνα οι Ιταλοί Δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν το μισθό τους στην Ελλάδα για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει «τάχα» την κρίση, εντάσσεται σε επικοινωνιακό μπαράζ αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού του λαού που συνθλίβεται στις μυλόπετρες του ευρωενωσιακού ονείρου και των αλλεπάλληλων μνημονίων, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη.
Επιδιώκουν να ταυτίσει στη συνείδησή του ο λαός ότι η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης βρίσκεται στους μισθούς, στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μονοπώλια και την εξουσία τους, που ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα και κλέβουν τους καρπούς του μόχθου τους.
Από αυτή την άποψη το ΔΣ της ΚΕΔΕ με βάση τους δοσμένους συσχετισμούς βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή. Να προωθήσει με «νύχια και με δόντια» την περιβόητη «κοινωνική συνοχή». Δηλαδή προσπαθεί να πείσει το λαό να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του, να υποκλιθεί στην εξουσία των καπιταλιστών και να υιοθετήσει ως αναγκαία επιλογή το μοίρασμα της φτώχιας και της μιζέριας για «να σωθεί τάχα» η χώρα. Δηλαδή για να σωθούν τα μονοπώλια με νέα προνόμια και κίνητρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Επομένως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να την επιβάλλουν. Να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, αυτήν την εξουσία συνολικά, να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν μέτρα που ανακουφίζουν τη ζωή τους».

ΑΘΗΝΑ 24/02/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

άρχισαν τα όργανα ξυπνάτε ρε δημόσιοι υπάλληλη έρχεται και η σειρά σας

Καταργούνται 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού
Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε εκτέλεση του Νόμου 4024/2011, καταργούνται συνολικά 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, επί συνόλου 3.458 θέσεων. Από αυτές, οι 956 είναι οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου επί 1.055 και οι 1.461 είναι οργανικές θέσεις μονίμου πολιτικού προσωπικού, επί 2.403.
Επίσης, ο κ. Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποστολή της είναι η παρακολούθηση θεμάτων σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τη μισθοδοσία, την ασφαλιστική κάλυψη του πολιτικού προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η προτεινόμενη διοικητική μεταρρύθμιση ολοκληρώνει τη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Υπενθυμίζεται, ότι στη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού θα διαρθρώνεται στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Α) Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, η οποία θα είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του παραγόμενου έργου από το πολιτικό προσωπικό, την εισήγηση τρόπων για την αποδοτικότερη αξιοποίηση του καθώς και για την αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπλήρωση της αποστολής του Υπουργείου.

Β) Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, που θα είναι αρμόδια για τη δίκαιη και αξιοκρατική διαδικασία των προσλήψεων καθώς και την επιμόρφωση του προσωπικού, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Γ) Διεύθυνση Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων θα είναι αρμόδια για το χειρισμό οικονομικού χαρακτήρα θεμάτων της Υπηρεσίας καθώς και την υποστήριξη της υπηρεσίας σε θέματα πληροφορικής και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Τέλος, σημειώνεται οτι η Γενική Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού στελεχώνεται από Πολιτικό Προσωπικό των Σωμάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, με αντίστοιχη μείωση των θέσεων των Υπηρεσιών αυτών.

εννέα χιλιάδες ευρώ 9.000,00 € ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου