Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΜΕ


Γραμματεία Μαγνησίας

Βόλος 28 /2 / 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην υγεία και στην πρόνοια! Γίνονται βορά στην αδηφαγία των καπιταλιστών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και την πρόνοια που άρον - άρον  κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
  1. Στ΄ όνομα του «εξορθολογισμού» και του χτυπήματος της «σπατάλης» περικόπτονται οι κρατικές φαρμακευτικές δαπάνες. Ήδη πάνω από 1.000 φαρμακευτικά σκευάσματα τα πληρώνουμε εξολοκλήρου από την τσέπη μας. Μας δίνουν μάλιστα και «κίνητρο» να πληρώνουμε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής αν συμφωνήσουμε να μας δώσει ο φαρμακοποιός φθηνότερο φάρμακο. Μας λέει δηλαδή η κυβέρνηση να γίνουμε εμείς οι γιατροί του εαυτού μας. Υποχρεώνει τους γιατρούς – νοσοκομεία – φαρμακεία να διαλέγουνε φθηνά φάρμακα, ανεξάρτητα αν είναι τα κατάλληλα για τον άρρωστο.
  2. Καταργεί 5 δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, στ΄ όνομα της αποασυλοποίησης, παραπέμποντας ουσιαστικά τους ασθενείς στα υποκατάστατα υπηρεσιών των διαφόρων ΜΚΟ της «φιλανθρωπίας», στον ιδιωτικό τομέα και κάποιους απ´ αυτούς στο δρόμο. 50 δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε παραρτήματα των υπολοίπων. Καταργούνται ουσιαστικά δημόσιες μονάδες, είτε άμεσα, είτε μέσω των συγχωνεύσεων. Πρακτικά θα εξαναγκάζονται οι ασθενείς να περιμένουν για μια εξέταση, θεραπεία ή εγχείρηση στις μακροχρόνιες λίστες αναμονής και να πληρώνουν ακόμα περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα.
    • Καταργούνται τα πενιχρά επιδόματα των πολυτέκνων, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
    • Η κυβέρνηση «αναγνωρίζει νομικά» την έννοια του άστεγου, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να τους εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, φάρμακα, υπηρεσίες υγείας.
    • Απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, λες και είναι αυτό που έλειπε για να έχουμε φάρμακα, οδηγώντας ένα μέρος των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών στην καταστροφή.
    • Επεκτείνει το καθεστώς των «επικουρικών» εργαζομένων σε όλους τους κλάδους στα δημόσια νοσοκομεία και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να καλύπτει τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού. Με τους ενιαίους οργανισμούς και την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας δημιουργούνται προϋποθέσεις να γίνουν απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αναγκαίο σήμερα τα ζητήματα της υγείας να αποτελέσουν υπόθεση πάλης όλων των εργαζομένων και όχι μόνο αυτών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.
Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να βάλουμε εμπόδιο στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, ώστε κανένας εργαζόμενος –κανένας άνεργος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην μείνει χωρίς ασφάλιση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για να μην κλείσει καμιά δημόσια υπηρεσία και μονάδα.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Να μην γίνει καμία απόλυση! Να έχουν όλοι σταθερή και μόνιμη δουλειά.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να μην υπάρχουν μετακινήσεις του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger