Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργία την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή. Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

Τα «ευγενή» Ταμεία θίγονται περισσότερο από τη μείωση των συντάξεων


Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου (42.01%), των ευγενών Ταμείων και των Τραπεζών, εάν τελικά ψηφιστεί -την επόμενη Τρίτη- το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 425 εκατ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και από τις λοιπές περικοπές δαπανών του Δημοσίου.

Οι περικοπές θίγουν το 63% των συνταξιούχων του ΟΤΕ, το 76% της ΔΕΗ, το 41,56% της ΕΤΕ. Αντίστοιχα θίγεται το 4,4% των συνταξιούχων του ΙΚΑ και το 8,98% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στη φαρμακευτική δαπάνη, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων.

Οι μειώσεις κατά 12% στην κύρια ασφάλιση θίγουν συνολικά 380.000 συνταξιούχους, το 13,6% από το σύνολο των περίπου 3 εκατ. συνταξιούχων.

Τα «ευγενή» ταμεία και τα ταμεία του Δημοσίου αντιμετώπιζαν τα σοβαρότερα προβλήματα ,αλλά, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, η περικοπή του 20% στο σύνολο των συντάξεων που ήταν πάνω από τα 1.300 ευρώ κατέστησε ηπιότερα τα αποτελέσματα της μείωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επέκταση των περικοπών και στις κύριες συντάξεις ήταν απαραίτητη, μετά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν για τις μειώσεις στις επικουρικές που ήταν αναγκαίες προκειμένου να καλυφθούν ελλείμματα που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του ΝΑΤ, όπου η μείωση είναι 7%. Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο Υπουργείο Εργασίας, είχε παραχωρήσει αύξηση 6,5% το 2010 ακολουθώντας την αύξηση της κλαδικής σύμβασης και η μείωση αντιστοιχεί σε επανόρθωση αυτής της αύξησης, που δεν έπρεπε να έχει δοθεί, αφού είχε εκδοθεί ήδη η αντίστοιχη οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, η διαπραγμάτευση με την τρόικα απέτρεψε μέτρα που θα οδηγούσαν σε μείωση των μισθών κατά 40% και σε βίαιη ανατροπή μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κόστος εργασίας μειώθηκε από το 2009 στην Ελλάδα κατά 25%, ενώ η αύξηση της ανεργίας κόστισε 4,5 δισ. στα Ταμεία και η κατάσταση θα είχε επιδεινωθεί περισσότερο, αν δεν είχαν γίνει περικοπές κατά 3,8 δισ. στη φαρμακευτική δαπάνη και κατά 500 εκατ. στις δαπάνες υγείας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

 Η Σκόπελος θεωρείται απο πολλούς επισκέπτες πως είναι το ωραιότερο νησί των Σποράδων, ή ακόμη και της Ελλάδας, με παλιά παραδοσιακά ασπροβαμένα σπίτια, με τεράστιες μπουκαμβίλιες και γλάστρες, γεμάτη από εκκλησίες καλυμμένη με δάση. Το τοπίο είναι δραματικό, με ψηλά βουνά και βαθιές κοιλάδες.


Η πρωτεύουσα της Σκοπέλου ειναι η Χώρα, είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πολύ ήσυχη και καθαρή. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι με βότσαλο και είναι μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε ένα όχημα για να γυρίσετε το νησί.

Η Σκόπελος ειναι χαρακτηρισμένη απο διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία ως ένα ήσυχο νησί κατάλληλο για ζευγάρια και οικογένειες. Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, αφού υπάρχουν πολλά μπαρ και αρκετά νυχτερινά κέντρα στο νησί. φυσικά δεν ειναι το νησί για πάρτι όλη μέρα και όλη τη νύχτα όπως η Μύκονος και η Νιός, αλλά υπάρχει μία αρκετά καλή νυχτερινή ζωή με ενα πιο σοφιστικέ στυλ.

Οι ντόπιοι ασχολούνται με τη γεωργία και τον τουρισμό, και υπάρχουν επίσης αρκετοί που ασχολούνται με την αλιεία. Επειδή υπάρχει μία μεγάλη έκθεση φωτογραφίας εδώ κάθε καλοκαίρι, το νησί γίνεται πολύ κοσμοπολίτικο, με τους φωτογράφους και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σκόπελος σημαίνει "βραχώδης" που είναι μια καλή περιγραφή για αυτό το ορεινό νησί. Το όνομα της έχει αλλάξει μέσα στην ιστορία, για παράδειγμα, ονομάζονταν Πεπάρηθος στην αρχαιότητα.
Ιστορία :Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού, αλλά η παράδοση λέει ότι για πρώτη φορά το νησί κατοικήθηκε από τους Κρήτες στην Μινωική εποχή. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο πρίγκιπας Στάφυλος ήταν γιος του Θησέα και της Αριάδνης ή του θεού Διονύσου και υποτίθεται ότι ήρθε και εγκαταστάθηκε στη Σκόπελο με τον λαό του. Το όνομά του σημαίνει "σταφύλι", και το νησί ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ως μια μεγάλη παραγωγός κρασιού. Ένας αρχαίος τάφος στην περιοχή Στάφυλου πιστεύεται από πολλούς ότι ανήκε στον βασιλιά. Ακριβώς όπως και τα γειτονικά νησιά, η Σκόπελος πέρασε κάτω απο την εξουσία των Αθηναίων, Σπαρτιατών, των Μακεδόνων, καθώς και των Ρωμαίων.

Όταν οι Ρωμαίοι πλησίαζαν το 2ο αιώνα π.χ., ο βασιλιάς Φίλιππος ΙΙΙ κατέστρεψε μεγάλο μέρος του νησιού, ώστε οι Ρωμαίοι να μην βρουν τίποτα. Ακόμη και έτσι, εισέβαλαν οι Ρωμαίοι, αλλά άφησαν σε μεγάλο βαθμό τη Σκόπελο ανεξάρτητη όσο διάστημα κατέβαλλε τους φόρους.

Κατά τον 13ο αιώνα η τα νησιά των Σποράδων κατακτήθηκαν από τους Ενετούς και τον 16ο αιώνα τα κατέλαβαν οι Τούρκοι. Υπήρξαν επίσης πολλές πειρατικές επιδρομές και οι άνθρωποι προσπάθησαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε πολλές εκκλησίες που έχτισαν.
Αξιοθέατα: Στη Χώρα μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο ή να περπατήσετε στην παλιά πόλη. Ξεκινώντας από το αριστερό άκρο του λιμανιού στη θάλασσα, υπάρχουν κάποια σκαλιά που οδηγούν μέχρι το παλιό φρούριο. Η αναρρίχηση είναι όμορφη, με πολλές μικρές εκκλησίες και παλιά σπίτια. Από την άλλη πλευρά του κόλπου είναι ένα γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία, που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Το νησί έχει 360 εκκλησίες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι σύμφωνα με τοπικό μύθο, όταν έγινε η καταστροφή της Μικράς Ασίας το 1921, ο ελληνικός πληθυσμός της Τουρκίας έριξε τις εικόνες του στη θάλασσα για να τις σώσει από τους καταπιεστές.
Οι εικόνες ταξίδεψαν όλο το Αιγαίο και έφτασαν στη Σκόπελο, και έτσι για κάθε εικόνα που βρέθηκε χτίστηκε και μια εκκλησία. Μια άλλη θεωρία έχει να κάνει με τις πολλές πειρατικές επιδρομές και τις τουρκικές επιθέσεις που υπέστη το νησί. Οι εχθροί ήταν συνήθως Οθωμανοί, αλλά ακόμα κι αν ήταν σκληροί και βάρβαροι, σεβόντουσταν τους ιερούς χώρους των Χριστιανών. Ως εκ τούτου, πολλές εκκλησίες χτίστηκαν έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν κρησφύγετο όταν το νησί δέχονταν επίθεση.
Ο ποιητής Νιρβάνας προέρχεται από αυτό το νησί και το σπίτι του μπορούμε να το δούμε στη Σκόπελο.
Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στη Γλώσσα, ένα χωριό που φέρνει στο νου τη Σαντορίνη γιατί είναι χτισμένο πάνω σε απόκρημνο λόφο που αντιμετωπίζει τη θάλασσα. Από εδώ μπορείτε να δείτε τη Σκιάθο.
Δραστηριότητες: Υπάρχουν θαλάσσια σπορ σε κάποιες από τις παραλίες και η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου είναι μια καλή ιδέα. Μπορείτε επίσης να κάνετε οργανωμένους περιπάτους στο εσωτερικό του νησιού όπου θα δείτε παλιά αγροτόσπιτα και θα σταματήσετε για λίγο σε εξωκλήσια και πηγάδια. Κάθε καλοκαίρι υπάρχει και μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας που δεν πρέπει να χάσετε.

Υπάρχουν εκδρομές στα γειτονικά νησιά Σκιάθο και την Αλόννησο. Μπορείτε να πάτε ημερήσια κρουαζιέρα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και αν είστε τυχεροί θα δείτε δελφίνια ή φώκιες.
Παραλίες : Όλες οι παραλίες της Σκοπέλου είναι με βότσαλο εκτός απο το Λιμνονάρι. Μπορείτε να πάρετε μια μικρή βάρκα για να την Γλυστερή. Οι γυμνιστές πηγαίνουν στο Βελανιό.
Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Η νυχτερινή ζωή βρίσκεται στην πόλη της Σκοπέλου. Τα περισσότερα μπαράκια είναι πολύ μικρά και βρίσκονται στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους. Το βράδυ η Χώρα ζωντανεύει, με πολλές ταβέρνες και μπαρ. Τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά μέχρι αργά, και η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Υπάρχει επίσης μια ντίσκο στη Γλώσσα.
Φαγητό και Εστιατόρια :Υπάρχει μια τοπική τυρόπιτα στη Σκόπελο που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι αρκετά μεγάλη και πλούσια σε υλικά και απόλυτα φρέσκια. Η τοπική πίτα καρυδιού είναι μια άλλη σπεσιαλιτέ του νησιού και συνήθως σερβίρεται με παγωτό. Στη Σκόπελο θα βρείτε αρκετά εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα.το καλύτερο βέβαια που σας προτείνουμε είναι η ταβέρνα του Ηλία
Ψώνια και αγορές :Τα περισσότερα καταστήματα της Σκοπέλου είναι στη Χώρα και υπάρχουν πολλές μικρές μπουτίκ με ρούχα, κοσμήματα και κεραμικά.
Συγκοινωνίες:  Η Σκόπελος εχει αρκετά καλές συνδέσεις με το λεωφορείο για τις παραλίες και τη Γλώσσα, αλλά επειδή είναι τόσο απότομο νησί και συχνά χρειάζεται να περπατήσετε το τελευταίο κομμάτι. Υπάρχουν επίσης ταξί και γραφεία για ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων.
Προσβαση :Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σκόπελο. Αλλά μπορείτε να πάτε αεροπορικώς στη Σκιάθο, και από εκεί παίρνετε το ιπτάμενο δελφίνι (περίπου 45 λεπτά για τη Χώρα) ή κανονικό πορθμείο ( 1, 5 ώρες για τη Χώρα). Μπορείτε επίσης να πάτε στη Σκόπελο με πλοίο από το Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Πληροφορίες για τη Σκοπελο
Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος:96τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: οχι κωδικός:24240
Τράπεζες ΑΤΜ: ναι Κέντρο Υγείας: 22222
Ιντερνετ καφέ: ναι Αστυνομία: 22235
Ψηλότερο βουνό: ακτοφυλακή: 22180
Πληθυσμός: περίπου 55 00 Ταχυδρομείο: 33555
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Ταξί: 33715

Παύση κάθε δίωξης εναντίον του συνδικαλιστή Π. Χασαπάκη

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Παύση κάθε δίωξης εναντίον του συνδικαλιστή Π. Χασαπάκη
Η έμπρακτη αλληλεγγύη των Εργαζομένων του Ερυθρού,  της ΑΔΕΔΥ, της ΟΕΝΓΕ,  Σωματείων του ιδιωτικού τομέα, Σωματείων υγειονομικών, 5μελών ΕΙΝΑΠ, Γενικών Συνελεύσεων νοσοκομείων και δήμων , τοπικών ΕΛΜΕ, Συλλόγων δασκάλων, της ΠΟΕΔΗΝ που με την παρουσία τους και τα ψηφίσματα καταδίκης της διοίκησης απαίτησαν την ανάκληση κάθε δίωξης εναντίον του αγωνιστή Π.Χασαπάκη ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Η δικαίωση του συναδέλφου αποτελεί δικαίωση όλων των εργαζομένων και ανακόπτει την επίθεση των εργοδοτών, των εργοδοτικών σωματείων και των οργανωμένων μηχανισμών.

Τρίτη 21/2:
9πμ: Ο διοικητής του Ερυθρού Ιωάννης Πετρόχειλος στη διάρκεια της πολλοστής παράστασης των συνδικαλιστών και εργαζομένων προς τη διοίκηση ανακοίνωσε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.
Πρακτική και οριστική επίλυσή του θα είναι η παραπομπή, από τον ίδιο το διοικητή, της απόφασης επιβολής της ποινής στον Π. Χασαπάκη στο υπηρεσιακό συμβούλιο, με το ερώτημα αν η υπόθεση αφορά υπηρεσιακό ή συνδικαλιστικό θέμα.
 Προφορική δήλωση του διοικητή ότι ουδέποτε επιθυμούσε την ανάμειξή του σε θέματα του σωματείου και δεν προτίθεται να το πράξει στο μέλλον.

11πμ : Σε έκτακτη συνεδρίασή του το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι πρόκειται για συνδικαλιστικό θέμα και συνεπώς αρνείται να επικυρώσει την απόφαση του διοικητή που επέβαλε την ποινή.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ,
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 7ήμερη ΑΡΓΙΑ.

Θεωρούμε τη θετική αυτή εξέλιξη απόλυτη οπισθοχώρηση τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους οργανωμένους  μηχανισμούς στο χώρο του Ερυθρού και ταυτόχρονη νίκη των κινήσεων έμπρακτης αλληλεγγύης.
Η δίωξη του Π. Χασαπάκη, ακριβώς  επειδή απετέλεσε υπόθεση κάθε εργαζόμενου και κάθε σωματείου, φορέα, ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, απετέλεσε και ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΎΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Συνεχίζουμε, με αγώνες διαρκείας. Η οργή μας θα είναι δύναμη ανατροπής.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1380882 

Παρατάθηκε έως το τέλος Ιουνίου η τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση 4 μηνών στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων Παράταση 4 μηνών στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων
Τετράμηνη παράταση έως το τέλος Ιουνίου, δόθηκε για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ωστόσο, η εφαρμογή του μέτρου τίθεται σε κίνδυνο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των μηχανικών που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος του μήνα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει προγραμματίσει την αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών του γραφείων, από αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθούνται για το επάγγελμα των μηχανικών και των επιστημόνων γενικότερα, καθώς και την πολιτική του μνημονίου.

Αποκριές: Οι «Φανοί» της Κοζάνης αντιστέκονται

Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, θα ανάψουν ταυτόχρονα όλοι οι «Φανοί». Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, θα ανάψουν ταυτόχρονα όλοι οι «Φανοί».
Στον «αστερισμό» της Αποκριάς μπαίνει από την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, η Κοζάνη, με τους «Φανούς» να ανάβουν σε κάθε γειτονιά της πόλης, όπου ο χορός και το τραγούδι, με κυρίαρχα τα «ξεδιάντροπα» αποκριάτικα τραγούδια, να αλλάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.
kozani 2Για ένα δωδεκαήμερο, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, η πόλη της Κοζάνης αλλάζει τους ρυθμούς ζωής, αντιστεκόμενη ακόμη και στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζει όλη η χώρα. Οι 14 «Φανοί», που στήνονται σε ισάριθμες γειτονιές γίνονται τόπος συνάντησης μόλις νυχτώσει, εναλλάξ κάθε ημέρα, χωρίς οι κοζανίτες να υπολογίζουν ούτε κρύο, ούτε χιόνι, αλλά ούτε και βροχή. Σ' αυτό βοηθά και το κρασί, που «ρέει» άφθονο και συνοδεύει τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως το «κιχί».
Το αποκορύφωμα είναι η Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, της Μεγάλης Αποκριάς, οπότε θα ανάψουν ταυτόχρονα όλοι οι «Φανοί», με τους χιλιάδες επισκέπτες και τους ντόπιους να γίνονται ένα στο γλέντι που κρατά μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.
Σημαντικό «κομμάτι» στην Αποκριά της Κοζάνης αποτελεί και η μεγάλη παρέλαση των «Φανών», των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και των πολυμελών οργανωμένων ομάδων, στις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Απόκριας στην κεντρικότερη οδό της πόλης, την Παύλου Μελά.
kozani 3Οι τρεις θεατρικές παραστάσεις τοπικών σχημάτων, που ανεβαίνουν στο τοπικό κοζανίτικο γλωσσικό ιδίωμα, δίνουν το δικό τους χρώμα τα τελευταία χρόνια, με τους θεατές να κατακλύζουν κάθε ημέρα τις αίθουσες όπου παρουσιάζονται. Η αρχή φέτος γίνεται με τη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, «Λεφτά υπάρχουν», του Γιώργου Παφίλη, από την Παρασκευή 17 μέχρι και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 στην Αίθουσα «Φίλιππος». Ακολουθούν από τη Δευτέρα 20 έως και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 οι θεατρικές παραστάσεις των συλλόγων: «Κασμιρτζίδες», με το έργο «Ιά πως βγαίν' του ψουμί», στην Αίθουσα Τέχνης και «Κόζιανη» με το έργο «Α-Ντάρες» του Μανώλη Μαρκόπουλου στο κινηματοθέατρο Ολύμπιο.
Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος Κοζάνης και αρωγό την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ να είναι χορηγός επικοινωνίας, κλείνει την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, με τα «κούλουμα» και το αποχαιρετιστήριο γλέντι όλων των «Φανών» στο αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου, στην πόλη της Κοζάνης.

«Φτωχοί και Άγιοι», για λίγες ακόμα παραστάσεις

παράσταση «Φτωχοί και Άγιοι» παράσταση «Φτωχοί και Άγιοι» ΕΡΤ
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα παρουσιάζεται στη Β' σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου (Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3), η παράσταση «Φτωχοί και Άγιοι», βασισμένη στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της ηθοποιού και θεατρολόγου, Ανδρομάχης Χρυσομάλη. Πρόκειται για μια σύνθεση – δραματοποίηση των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη «Το Χριστόψωμο», «Η Σταχομαζώχτρα», «Η Ντελησυφέρω», «Ο Αμερικάνος» και «Ο Πολιτισμός είς το χωρίον».

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Διασκευή για το θέατρο: Αντώνης και Κων/νος Κούφαλης
Σκηνικά: Γκάι Στεφάνου
Κοστούμια: Τατιάνα Σουχοκούρωφ
Φωτισμοί: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Μουσική-Sound design: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θοδωρής Ντουρντουρέκας

Ερμηνεύουν οι:

Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Μαρία Τσιμά
Λεωνίδας Χρυσομάλης
Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Ηλίας Γκογιάννος
Εύη Μητσοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Δευτέρα : 21:15
Τρίτη : 21:15

Τιμές εισιτηρίων :

Κανονικό : 17 €
Φοιτητικό : 13 €
Ομαδικό : 10 €
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-34.70.707 - 210- 53.25.563

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει "σκληρή στάση" έναντι της Ελλάδας

Η κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία, η οποία χρειάστηκε να 'πλασάρει' το πρόγραμμα δανεισμού στην Ελλάδα στην κοινή της γνώμη και είναι εξαρτημένη από την στήριξη της ακροδεξιάς στο εθνικό Κοινοβούλιο, δεν έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει μία «σκληρή στάση» απέναντι στην Αθήνα, λένε αναλυτές.
«Υπάρχει διάχυτη στον πληθυσμό μία επιφύλαξη να δοθούν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα, διότι ο κόσμος πιστεύει πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα, στην ίδια την Ολλανδία για παράδειγμα», τονίζει ο πρώην καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ Άρνολντ Χέρτγε.
Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στον ιστότοπο Peil.nl, το 59% των Ολλανδών πιστεύει πως «μεγάλο τμήμα» των δανεικών δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ, ενώ το 57% υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να "πλασάρει" την στήριξη προς την Ελλάδα στο ολλανδικό κοινό. Ο υπουργός Οικονομικών θα το καταφέρει ευκολότερα εάν δείξει πως δεν υποστηρίζει την Ελλάδα ελαφρά τη καρδία και πως το κάνει θέτοντας αυστηρές προϋποθέσεις στα προγράμματα βοήθειας», τονίζει η Ζοζέ Μπλέμερ, καθηγήτρια διαχείρισης επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Νιμέγης (ανατολικά).
«Είναι σημαντικό να ικανοποιηθούν οι ψηφοφόροι», τονίζει από την πλευρά του ο Πάουλ Σέφερ, καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ. Κατά τον ίδιο, οι Ολλανδοί έχουν την αίσθηση πως «η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Η κυβέρνηση καλείται ιδιαίτερα να κατευνάσει τις έντονες αντιθέσεις των ακροδεξιών κυβερνητικών εταίρων της, το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Χέερτ Βίλντερς, που αντιδρά ιδιαίτερα στην παροχή δανείου στην Ελλάδα.
«Είναι εντελώς παράλογο να βοηθούμε μία χώρα όπως η Ελλάδα και να χρειάζεται να μειώνουμε εμείς τις συντάξεις μας», τόνιζε ο Βίλντερς τον Ιανουάριο, καλώντας συνάμα την Ελλάδα να εξέλθει οικειοθελώς από το ευρώ.
Το PVV δεν συμμετέχει μεν στην κυβέρνηση μειοψηφίας του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, αλλά την υποστηρίζει στην Κάτω Βουλή, όπου διαθέτει 24 από τις 150 έδρες.
«Φρονώ πως η κυβέρνηση υιοθετεί μία στάση σκληρή κατά της Ελλάδος προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη του PVV σε μία πλειάδα άλλων θεμάτων», υποστηρίζει ο Μπας Γιάκομπς, καθηγητής Οικονομίας και Δημοσίων Χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ.
«Καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει νέες περικοπές στον προϋπολογισμό, έχει ανάγκη από την στήριξη του PVV», προσθέτει επίσης η Μπλέμερ, τονίζοντας «δεν είναι έξυπνο να κάνεις τον συνεταίρο σου να δυσανασχετεί».
Άλλοι αναλυτές προειδοποιούν εναντίον της «σκληρής στάσης» που τηρεί η κυβέρνηση. «Στην Ολλανδία έχουμε συχνά την εντύπωση πως οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτε, πως είναι οκνηροί. Όμως είναι κι εκείνοι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους, όπως και στην Ολλανδία, και είναι πολλοί εκείνοι που έχασαν πολλά χρήματα εξαιτίας της ελληνικής κρίσης», τονίζει ο οικονομολόγος στον τραπεζικό-ασφαλιστικό όμιλο ING Μάρτιν βαν Βλιτ.
Η Ολλανδία, μαζί με τη Γερμανία και τη Φιλανδία, αποτελούν τον κύριο πυρήνα της «σκληρής στάσης» απέναντι στην Ελλάδα, με τον υπουργό Οικονομικών της Γιαν Κις ντε Γέγκερ να ζητεί αυστηρές εγγυήσεις από την Αθήνα για την αποδέσμευση των εκάστοτε δανειακών δόσεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το τριήμερο της Κ. Δευτέρας

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, θέτει η Αστυνομία από την Παρασκευή.
Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου, την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15.00 έως τις 21.00.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
- Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με το νομοσχέδιο για την Υγεία που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συντελείται άλλο ένα έγκλημα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του εναντίον της υγείας και της ζωής της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Βάζουν ενέχυρο για τη νέα δανειακή σύμβαση τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας και φάρμακα.
Δημιούργησαν συνθήκες κόλασης για τη λαϊκή οικογένεια και ενώ εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης αυξάνονται οι ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και σε υπηρεσίες πρόνοιας, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό προωθεί το δραστικό περιορισμό τους.
· Περικόπτει επιπλέον την κρατική φαρμακευτική δαπάνη. Πρόκειται για συστηματική απάτη της κυβέρνησης ο δήθεν «εξορθολογισμός» των δαπανών και το χτύπημα της «σπατάλης», προκειμένου να κρύψει τον πραγματικό της στόχο που είναι η αύξηση των πληρωμών για φάρμακα από τους ασθενείς. Με τα ίδια επιχειρήματα πριν λίγο καιρό, πέταξε εκτός λίστας πάνω από 1000 φάρμακα που δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πρεμούρα της κυβέρνησης για περικοπές έφθασε μέχρι να κόψει και εμβόλια από τους φαντάρους.
· Μετατρέπει πάνω από 50 δημόσια νοσοκομεία σε παραρτήματα των υπολοίπων, στο όνομα της «καλύτερης» λειτουργίας, ενώ καταργεί και πέντε ψυχιατρικά νοσοκομεία στα πλαίσια της δήθεν αποασυλοποίησης. Ουσιαστικά καταργεί δημόσιες μονάδες υγείας, είτε άμεσα είτε μέσω των συγχωνεύσεων, επιδεινώνοντας τους όρους παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι των κρατικών περικοπών. Εξαναγκάζει τους ασθενείς σε μακροχρόνια ραντεβού ή να πληρώνουν επιπλέον στον ιδιωτικό τομέα, όπως γίνεται ήδη με τη σχεδόν κατάργηση των εργαστηρίων του ΙΚΑ. Είναι τουλάχιστον εμπαιγμός ότι οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις ψυχικά ασθενών θα αντιμετωπιστούν από τα ψυχιατρικά τμήματα των γενικών νοσοκομείων και από τις συνεχώς μειούμενες δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Στην ουσία τους οδηγούν στα υποκατάστατα ψυχικών υπηρεσιών των ΜΚΟ και της «φιλανθρωπίας».
· Επεκτείνει και μονιμοποιεί το καθεστώς του «επικουρικού» προσωπικού σε όλους τους κλάδους και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να «καλύπτουν» ανάγκες από την έλλειψη προσωπικού. Με τους ενιαίους οργανισμούς και την κατάργηση δημόσιων μονάδων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις κατάργησης οργανικών θέσεων και απόλυσης των εργαζομένων.
· Καταργεί ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα των πολυτέκνων βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
· Η κυβέρνηση για τους αστέγους συμπεριφέρεται σαν το δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Με την πολιτική της εξαθλιώνει και πετάει στο δρόμο όλο και περισσότερους από τα λαϊκά στρώματα και αντί να αξιοποιήσει δημόσια και δημοτικά κτήρια για να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, παρουσιάζει ως κατόρθωμα τη «νομική αναγνώρισή» τους.
· Επαναφέρει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, μέτρο που εντάσσεται στη διευκόλυνση του κεφαλαίου να επενδύσει στον τομέα του λιανικού εμπορίου στο φάρμακο, οδηγώντας ένα μέρος των αυτοαπασχολουμένων φαρμακοποιών ακόμα και στην επαγγελματική τους καταστροφή.
Αυτή η αδίστακτη πολιτική δεν είναι προσωρινή. Δεν αξίζει την παραμικρή θυσία των δικαιωμάτων και των αναγκών από τα λαϊκά στρώματα, γιατί οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία προκειμένου να διασωθεί η «εθνική οικονομία» δηλαδή η πλουτοκρατία, εγχώρια και ευρωπαϊκή.
Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τις ανάγκες του λαού σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, είναι απόδειξη της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που δεν επιδέχεται καμιά ρύθμιση και διαχείριση παρά μόνο ανατροπή.
Τώρα με ισχυρό ΚΚΕ για το λαϊκό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας.

ΑΘΗΝΑ 22/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Νέο σχήμα αναμένεται να αντικαταστήσει ΟΕΚ-ΟΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, 20:52
Ένα νέο σχήμα αναμένεται να αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, σύμφωνα με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης.

Θα είναι ένας ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, ενώ θα διατηρηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός.

Το προσωπικό των δύο οργανισμών που δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο νέο σχήμα θα μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εισφορών προς τους οργανισμούς, που σήμερα αντιστοιχεί στο 1,10% της αμοιβής για τους εργαζομένους και στο 1,35% για τους εργοδότες. Πηγές του Υπουργείου Εργασίας δεν αποκλείουν τη μείωση εργοδοτικής εισφοράς στο πλαίσιο της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, επισημαίνουν όμως ότι η μείωση αυτή θα συνοδεύεται από κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.

Ολα στο φως απο το skopelos news

Υπέρ Ελλάδος
Ειρήσθω εν παρόδω, Ιταλοί Δήμαρχοι κατέθεσαν τον μισθό τους υπέρ Ελλάδος.
Για να δούμε. Θα υπάρξει στη Μαγνησία ένας, έστω ένας, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Οργανισμού κ.τ.λ. που θα επιδείξει ανάλογη ευαισθησία;
Φ.Τ.

Πνιγμός στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 67χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή Πολύχρονου Χαλκιδικής.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ν. Μουδανιών.

Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι...

Πέμπτη 23 Φλεβάρη - Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι
Εδώ και 3 χρόνια, η κατάληψη του Αγρού στο πάρκο Τρίτση, εναντιώνεται στην εμπορευματοποίηση του πάρκου και τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα του, εντάσσοντας αυτά στις ευρύτερες αναπτυξιακές πολιτικές της εξουσίας για το ξεπούλημα και τη λεηλασία των ελεύθερων χώρων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Με καρδιά του εγχειρήματος την ανοικτή εβδομαδιαία συνέλευση, οργανώνονται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις αντιπληροφόρησης και κοινωνικής ζύμωσης, προτείνοντας έμπρακτα τη συλλογική, αυτοοργανωμένη και αντιιεραρχική δραστηριοποίηση όλων εμάς των...

Π. Καμμένος: Να τελειώνουν τα «νταβατζιλίκια» Παπαδήμου-τραπεζιτών

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος, μία ημέρα πριν ανακοινώσει τη νέα πολιτική του κίνηση.

Π. Καμμένος: Να τελειώνουν τα «νταβατζιλίκια» Παπαδήμου-τραπεζιτών
«Δεν υπάρχει καμία διάταξη για να μας βγάλουν από το ευρώ» τόνισε ο κ. Καμμένος στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ζητώντας να τελειώσει εδώ «αυτό το νταβατζιλίκι του κ. Παπαδήμου και των τραπεζιτών που πληρώνουν τους αρχηγούς των κομμάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η απειλή για τη δραχμή διατυπώνεται για να τρομάξουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να μην πληρωθεί το νέο δάνειο, το οποίο είναι «επαχθές και απεχθές».
Επίσης, ο βουλευτής υποστήριξε ότι η αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά το μνημόνιο δεν έχει γίνει κατανοητή από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι «εφαρμόζεται ένα περίεργο σχέδιο το οποίο έρχεται, σήμερα, και παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας».
Ούτε στις πιο σκληρές δικτατορίες
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «δοτή» και που δεν έχει εκλεγεί για το λαό, η οποία υπογράφει συμφωνία με την οποία δεσμεύει τη χώρα. «Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις πιο σκληρές δικτατορίες. Πρόκειται περί Συνταγματικής εκτροπής. Περί πλήρους παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Και παρόλα αυτά προχώρησαν. Όλα αυτά που γίνονται φαίνεται ότι είναι μια παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από ένα διευθυντήριο το οποίο έχει αποφασίσει να καταργήσει την έννοια έθνους- κράτος» προσέθεσε.
Για το κίνημα πολιτών
Αναφερόμενος στο κίνημα πολιτών που θα ανακοινώσει εντός των ημερών, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι στόχος του είναι η αντίσταση στο μνημόνιο απ' όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης.
Παρότι πρόθεσή του δεν είναι η δέσμευση κανενός, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με συναδέλφους του από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλους χώρους.
«Ποια ηγετική ομάδα της ΝΔ;»
Εντύπωση προκαλεί και η επίθεση του κ. Καμμένου σε συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλαδή τον Νότη Μηταράκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα.
«Πλάκα κάνουμε; Ποιος είναι ο κ. Μηταράκης; Ο υπάλληλος των hedge funds που ήρθε να κάνει τον πολιτικό στην Ελλάδα; Η ο κ. Σταϊκούρας;», σημείωσε με νόημα, υπογραμμίζοντας ότι «πολιτικοί με τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ή δύο εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, να διαμορφώνουν την άποψη μιας μεγάλης παράταξης, όπως είναι η ΝΔ, δεν είναι αποδεκτοί, ούτε από μένα, ούτε κι από πολλούς άλλους».
Άλλωστε, όπως ανέφερε, κανείς δεν μπορεί να έρχεται ως «μεσσίας στην ηγετική ομάδα» χωρίς να έχει εκλεγεί, αφού κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση του Συντάγματος.
Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι αυτοί που έχουν εμπλακεί στα σκάνδαλα του παρελθόντος είναι σύμβουλοι πολιτικών αρχηγών. «Εάν δείτε ποιοι έχουν κάνει τα σκάνδαλα, ποιοι εμπλέκονται και ποιοί ελέγχονται γι' αυτά οι περισσότεροι είναι αυτοί οι ουρανοκατέβατοι, εγκάθετοι που τους επιβάλλουν οι χρηματοδότες των κομμάτων στους πολιτικούς αρχηγούς», επισήμανε.

Μαύρη πρόβλεψη: 180.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και 240.000 απολύσεις στο εμπόριο .στην Σκόπελο γίνετε πράξη η μαύρη πρόβλεψη


Ανασφάλεια, επενδυτική ανορεξία κι έλλειψη ρευστότητας οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο “λουκέτο”

Σύμφωνα με έρευνα της Marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, 1 στις 4 επιχειρήσεις αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μέσα στη χρονιά. Αυτό μεταφράζεται σε 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ από αυτές θα βάλουν σίγουρα λουκέτο, τουλάχιστον 61.200.

Αναλυτικά οι 12.000 θα κλείσουν το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη των εκπτώσεων που σημαίνει 240.000 χαμένες θέσεις απασχόλησης, εκ των οποίων 106.000 το τρέχον εξάμηνο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι συνολικές απώλειες στις θέσεις απασχόλησης ξεπέρασαν τις 150.000 εκ των οποίων 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας χάθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Επίσης αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επιχειρηματιών που δεν απασχολούν εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος, παρουσιάζοντας την έρευνα, πρότεινε τη δημιουργία ενός συμπληρωματικού Μνημονίου το οποίο θα είναι αναπτυξιακό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ''η οικονομία και οι επιχειρήσεις έχουν κολλήσει στο βάλτο της ύφεσης και θα βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο εάν δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα. Υπάρχει ο κίνδυνος να υπερβούμε τα όρια αντοχής και η ζημιά δεν θα είναι αναστρέψιμη''.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας αλλά και για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ο κ. Ασημακόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή των όρων, να αποσυνδεθεί η αύξηση ή διατήρηση των θέσεων εργασίας, με την επενδυτική δραστηριότητα. Σχετικά με τις τιμές, ο ίδιος σημείωσε ότι έχει γίνει συμπίεσή τους όπου ήταν εφικτό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη σε μεγάλο ποσοστό από εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες που δυσκολεύουν την περαιτέρω μείωση των τιμών, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της κρατικής ακρίβειας και τη μη πάταξη των τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών. Σχετικά με τον ΦΠΑ και ειδικότερα στον κλάδο της εστίασης, προέβλεψε ότι εάν διατηρηθεί στο 23% θα κλείσουν οι μισές επιχειρήσεις της εν λόγω αγοράς.

Δείτε αναλυτικά τι προκύπτει από την έρευνα

Σχετικά με την απασχόληση και συνθήκες εργασίας

- Σε κάθε 1 πρόσληψη αντιστοιχούν περίπου 7 απολύσεις.

- Η καθαρή απώλεια θέσεων εργασίας το β' εξάμηνο του 2011 υπολογίζεται σε 65.000.

- Προβλέπεται απώλεια 106.000 θέσεων μισθωτής εργασίας το πρώτο εξάμηνο του έτους.

- 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών.

- Το 37,4% μείωσε ώρες ή ημέρες εργασίας σε κάποιους υπαλλήλους.

- Το ποσοστό των επιχειρήσεων που αναγκάστηκε να μειώσει αποδοχές εργαζομένων αυξήθηκε κατά 50%, στο 28,6% από 19% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα.

- 4 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν βέβαιο ότι μέσα στο εξάμηνο να μειώσουν μισθούς και ώρες εργασίας.

Σχετικά με τις οφειλές επιχειρήσεων

- Το 27,8% των επιχειρήσεων οφείλει ενοίκια.

- Το 31,4% έχει καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).

- Μια στις 3 έχει καθυστερημένες υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

- Στον ΟΑΕΕ οφείλουν παλιές εισφορές το 38,3% και το 22,3% των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

- Καθυστερημένο ΦΠΑ ή ΦΜΥ δήλωσε ότι οφείλει στην εφορία το 27,3% και σχεδόν το ίδιο ποσοστό έχει οφειλές σε Τράπεζες από δάνεια.

- Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 73,5% των επιχειρήσεων αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει προσωπικές καταθέσεις για να καλύψει τις ανάγκες της επιχειρήσεις.

Σχετικά με τις ακάλυπτες επιταγές

- Στο 39,5% διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο το ποσοστό των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με επιταγές από 45,5% που ήταν τον Ιούλιο του 2011.

- Το μέσο χρονικό διάστημα μεταχρονολόγησης των επιταγών προσεγγίζει τους 4 μήνες ενώ ο μέσος χρόνος εξόφλησης των οφειλών έχει αυξηθεί σύμφωνα με το 47,9% των επιχειρήσεων.

- Το 38,8% των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με επιταγές (αντιστοιχεί στο 14,9% του συνόλου) έχει στα χέρια του ακάλυπτες επιταγές πελατών, και 8,2% έχει επιταγές με μεγάλο κίνδυνο να μην καλυφθούν.

- Το 54,7% των επιχειρηματιών που έχουν στα χέρια τους ακάλυπτες επιταγές, αντιστοιχεί στο 8% του συνόλου, δήλωσαν ότι δεν τις έχουν σφραγίσει.

- Το 77,2% που συναλλάσσονται με επιταγές θεωρούν ότι πρέπει να θεσπιστεί ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο εξόφλησής τους.

Σχετικά με τις απόψεις για την πορεία της οικονομίας

- Το 54,2% πιστεύει ότι δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία (έναντι 45,8% τον Ιούλιο του 2011).

- Το 33,8% θεωρεί ότι θα μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

- Μόνο το 22% θεωρεί ασφαλείς τις καταθέσεις του στις ελληνικές τράπεζες, το 29,2% στο εξωτερικό και το 37,1% απαντά «αλλού».

- 4 στους 10 θεωρεί αποτυχημένη την οικονομική πολιτική.

- 1 στους 3 θεωρούν ότι δεν εφαρμόστηκαν άμεσα και σε βάθος οι πολιτικές του Μνημονίου.

- Το 57,7% σημειώνει ότι προέχει η σταθερότητα της οικονομίας και η παραμονή στο ευρώ.

- Μόνο το 16,3% προκρίνει τη διενέργεια εκλογών.

Θ. Πάγκαλος: «Εγώ είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» (Βίντεο)

«Η αστική τάξη στην χώρα μας γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στη σκιά του ξένου κεφαλαίου και έτσι ο ρόλος της είναι να υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα». Δημήτρης Μπάτσης - «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» _________ Πάντα το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ήταν ξενόδουλο. Τέτοια δήλωση παραδοχής εθελοδουλείας, όμως, όπως αυτή που ακούσαμε σήμερα απ’ τον Θ. Πάγκαλο στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, είχαμε να ακούσουμε από τα «πέτρινα χρόνια» μετά το εμφύλιο πόλεμο. («Εγώ είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν», είπε). Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θυμηθήκαμε την δήλωση που είχε κάνει τότε ο υπουργός Εθνικής...

είναι ο κύριος Καρτάλης ο βουλευτής που «εξήγαγε» τον Μάιο του 2011 περί το ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζες στην Ελβετία.?

Ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης, κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ αυτών που ανέφερε σχετικά με τα 223.982.146 ευρώ που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το 2011 υπέδειξε κι έναν βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολούδης ισχυρίστηκε πως με βάση μια πρώτη έρευνα και όχι διεξοδική, προκύπτει πως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου μετέφερε στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011- μία από τις κρισιμότερες περιόδους για την ελληνική οικονομία- περί το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής δεν κατονομάστηκε, ούτε δόθηκαν συντεταγμένες για το πότε έγινε βουλευτής. Ένας ή μία εκ των 300 «έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αρχής.

Η ώρα του εισαγγελέα για 20.000 «μαϊμού» συντάξεις. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΡΚΕΤΕΣ!

Στα 120 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από περίπου 20.000 συντάξεις μαϊμού που κατέληγαν στις τσέπες μην δικαιούχων.
Ηδή με αφορμή καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν: ο συνολικός αριθμός των μη δικαιούχων συνταξιούχων ανά ασφαλιστικό ταμείο, τα πρόσωπα που εισέπρατταν τα χρήματα καθώς και η ..........
ενδεχόμενη συμμετοχική δραστηριότητα υπαλλήλων των Ταμείων, υπηρεσιακών ή άλλων παραγόντων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα αδικήματα που εξετάζονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και απιστία στην υπηρεσία και ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά εκτός από τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων και υπηρεσιακοί ή μη παράγοντες.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/20000.html 

ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ Αγίου Ρηγίνου, Πολιούχου Σκοπέλου

Picture
Καθολικό μονής αγιου Ρηγινου
Ο Άγιος Ρηγίνος  γεννήθηκε  στην Λεβαδιά της Βοιωτίας στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. από ευσεβείς και  ενάρετους γονείς, οι οποίοι τον βοήθησαν να λάβει την θύραθεν παιδεία αλλά  και  την ορθόδοξη αγωγή. Η αγάπη του για τον Κύριο και η πνευματική του πρόοδος
τον  μεταμόρφωσαν σε σκεύος εκλογής και σε ναό της Αγίας  Τριάδας.
Ο Άγιος έζησε την εποχή   που βασίλευσαν οι δύο υιοί του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο μεν Κωνστάντιος στην   Κωνσταντινούπολη (Ανατολή), ο δε Κώνστας στη Ρώμη (Δύση). Και οι δύο διάδοχοι  του Μεγάλου Κωνσταντίνου είχαν ανατραφεί με τις αρχές της χριστιανικής πίστεως,
αλλά ο μεν Κωνστάντιος συνειδητά είχε αποδεχθεί τις αρχές του Αρειανισμού, ο δε   Κώνστας παρέμεινε πιστός στις δογματικές αποφάσεις της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.
Και οι δύο είχαν ως κοινά χαρακτηριστικά της θρησκευτικής τους πολιτικής, αφ' ενός με την καταπολέμηση της εθνικής θρησκείας, αφ' ετέρου δε την υπεράσπιση της   ενότητας της Εκκλησίας.
Η εκκλησιαστική τους πολιτική είχε ως συνέπεια όχι μόνο την συντήρηση, αλλά και την διεύρυνση της εκκλησιαστικής διασπάσεως μεταξύ των οπαδών και των αντιπάλων της Α΄  Οικουμενικής Συνόδου. Οι συνεχείς παρεμβάσεις, αυθαίρετες ή μη, στα   εκκλησιαστικά πράγματα υπήρξαν πηγή εντάσεως στις αρειανικές έριδες του 4ου   αιώνος μ.Χ.
Έτσι ο Άγιος απεστάλη  στη  νήσο Σκόπελο από τον θείο του Αχίλλειο (15 Μαΐου,  πολιούχο  της πόλεως της Λαρίσης), για να ενισχύσει τους εξορίστους που  βρίσκονταν εκεί  και να τους στερεώσει στην ορθόδοξη πίστη.
Σύμφωνα με κάποιες   πληροφορίες του Συναξαριστή του Αγίου Αχιλλείου, ο Άγιος Ρηγίνος παρακολούθησε  τις εργασίες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ. μαζί με τον Αγιο Αχίλλειο.
Όμως, μολονότι καταδικάστηκε ομόφωνα από τους Αγίους Πατέρες η αίρεση του  Αρειανισμού, οι οπαδοί του Αρείου δεν εξέλιπαν και συνέχιζαν να διαδίδουν τις αιρετικές κακοδοξίες τους. Επικράτησε εκ νέου μεγάλη αναταραχή στους κόλπους  της  Εκκλησίας, κρίση και κατά συνέπεια χωρισμός σε δύο παρατάξεις, κάτι που   ανησύχησε ιδιαίτερα τους δύο αυτοκράτορες Κωνστάντιο και Κώνστα. Τελικά οι δύο αυτοκράτορες συμφώνησαν να συγκληθεί μια νέα Σύνοδος στη Σαρδική (Σόφια).
Πράγματι η Σύνοδος συγκλήθηκε το 343 μ.Χ. Έλαβε μέρος και ο Άγιος Ρηγίνος, ο  οποίος ανασκεύασε όλες τις αιρέσεις με τον λόγο και την τόλμη της γνώμης του.
Μετά την λήξη της  Συνόδου  ο Άγιος Ρηγίνος επέστρεψε στη Σκόπελο. Αλλά και πάλι η Εκκλησία του Χριστού  εκλυδωνίσθηκε και ταράχθηκε από τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως  Ιουλιανό  τον Παραβάτη (361 - 363 μ.Χ.), ο οποίος θέλησε να επαναφέρει την  θρησκεία των  αρχαίων Ελλήνων.
Στη διάρκεια των διωγμών  που διέταξε ο βασιλέας, έφθασε στην Σκόπελο ο Έπαρχος της Ελλάδος και  των  Σποράδων. Αμέσως κάλεσε τον ποιμενάρχη της Σκοπέλου και του υπέδειξε να  αλλάξει  πίστη και να ασπασθεί την ειδωλολατρία. Όμως ο Αγιος περιφρόνησε την  υπόδειξή  του και ενέμεινε με πνευματική ανδρεία και σταθερότητα στην πατρώα
ευσέβεια. Στις 25 Φεβρουαρίου του 362 μ.Χ. οδηγήθηκε για τελευταία φορά ενώπιον  του  Επάρχου. Στις προτροπές του να αρνηθεί τον Χριστό, ο Άγιος δεν έδωσε καμία  απάντηση. Έτσι οδηγήθηκε στο στάδιο της νήσου, όπου υπέστη και άλλα φρικτά  βασανιστήρια, και ακολούθως στη θέση «Παλαιό γεφύρι», όπου αποκόπηκε από τον   δήμιο η τίμια κεφαλή του. Τη νύχτα οι Χριστιανοί παρέλαβαν το τίμιο σκήνωμα του  Αγίου και το ενταφίασαν μέσα στο δάσος του υπερκείμενου λόφου, όπου αργότερα
χτίστηκε ομώνυμο του Αγίου Μοναστήρι και βρίσκεται μέχρι σήμερα ο τάφος του.

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου Ρηγίνου, Πολιούχου Σκοπέλου


Picture

Το  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά τον Άγιο Ιερομάρτυρα  του Χριστού ΡΗΓΙΝΟ,  Επίσκοπο Σκοπέλου  τον  θαυματουργό,
πανηγυρίζει η ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ
τον προστάτη και  Πολιούχο της, σύμφωνα με το πρόγραμμα που  ακολουθεί:


Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου 2012:
ώρα 7.00μ.μ. Μέγας  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012:
 
ώρα  7.00 π.μ.  Όρθρος  και εν συνεχεία  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας, Μητροπολίτου  Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.  Χρυσοστόμου.
Αμέσως  μετά, θα λάβει χώρα η Ιερά Λιτανεία από το Μοναστήρι του Αγίου, έως τον  Μητροπολιτικό  Ι. Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα
Σκοπέλου.

http://skopelos-culture.weebly.com/pialphanu942gammaupsilonrhoiotasigmaf-alphagamma-rhoetagamma943nuomicronupsilon.html

Θετικές εξελίξεις για έργα της Σκιάθου. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΑΠΑΛΑ

alt
Θετική εξέλιξη είχαν δύο κρίσιμα έργα για τη Σκιάθο και ειδικότερα το έργο επέκτασης του αεροδρομίου και το έργο της επισκευής του λιμανιού.
Για το 1ο είχε κατατεθεί προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) στο Συμβούλιο Επικρατείας, από εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή γεγονός που απελευθερώνει το Υπουργείο Υποδομών για την υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία.
Ήδη έχει εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της προσφυγής έγινε σε σύντομο διάστημα καθώς το Υπουργείο Υποδομών είχε καταθέσει αίτηση προτίμησης επικαλούμενο την κρισιμότητα του έργου για τη Σκιάθο αλλά και την ανάγκη ταχείας εκτέλεσης του καθώς χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους η απορρόφηση των οποίων έχει συγκεκριμένη προθεσμία.
Ως προς το 2ο έργο δημοσιεύθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου η προκήρυξη του έργου (π/υ 225.000 ευρώ) που προβλέπει την τοποθέτηση τσιμεντόσακων στην υποσκαφή που έχει δημιουργηθεί στον προβλήτα, στην πραγματοποίηση τσιμεντοενέσεων ώστε να στηριχθεί ο προβλήτας αλλά και ο καθαρισμός του πυθμένα ώστε να τοποθετηθούν πλάκες προστασίας. Η κατάθεση των προσφορών προβλέπεται για τις 10 Απριλίου.
Όπως σημείωσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης «Γίνεται προσπάθεια σε καθημερινή βάση ώστε να ξεπερνιούνται τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία, τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων ή τις δικαστικές εμπλοκές. Πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες και για τα δύο έργα και προφανώς επείγουν αυτές για το λιμάνι που πρέπει να είναι απολύτως έτοιμο για τη θερινή περίοδο.»

«Πλακόστρωση πεζοδρομίων από Ιατρείο μέχρι παραλία Λουτρακίου», προϋπολογισμού 11.811,42 €”.

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ?

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου