Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Nigel Farage για Ελλάδα : «Σε ότι αφορά το χάος δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»

ImageΛάβρος για άλλη μια φορά ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage κατά της τρόικα και της Ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Farage είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει πια Δημοκρατία, αλλά ένα διορισμένο πρωθυπουργό από την τρόικα, ότι αν βρισκόταν στην Αθήνα θα είχε με τους διαδηλωτές, ενώ κάνοντας μια πρόβλεψη για το προσεχές μέλλον της Ελλάδας δήλωσε πως ο κόσμος δεν δει τίποτα ακόμη.

«Τα μέτρα αυτά σύρουν την Ελλάδα σε μια επανάσταση. Εάν δεν τα πάρετε πίσω και ελευθερώσετε την Ελλάδα στέλνοντάς την στην δραχμή τότε θα δείτε κάτι πολύ μα πάρα πολύ άσχημο», κατέληξε ο Βρετανός ευρωβουλευτής.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34438&Itemid=131

Αυτοκτόνησαν τρεις υπάλληλοι των ΟΤΑ μέσα σε δεκαπέντε μέρες

Αυτοκτόνησαν τρεις υπάλληλοι των ΟΤΑ μέσα σε δεκαπέντε μέρες

Τρεις υπάλληλοι στους ΟΤΑ αυτοκτόνησαν μέσα σε διάστημα 15 ημερών,  ενώ ένας ακόμα έκανε  απόπειρα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος.


Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε  δύο εργαζομένους στο Δήμο της Αθήνας, σε  έναν εργαζόμενο στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης και σε  έναν υπάλληλο στο Δήμο Χαϊδαρίου.
Οι περικοπές στους μισθούς, η κατάργηση της υγειονομικής και φαρμακευτικής τους περίθαλψης τους  οδήγησαν στις ακραίες αυτές  πράξεις.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών.

Σχέδιο ανάτασης της χώρας ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Τη δέσμευση του πρωθυπουργού να παρουσιάσει από σήμερα κιόλας, το εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης της χώρας με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ζητούν με επιστολή τους προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές ζητούν μάλιστα η εφαρμογή του σχεδίου να αξιολογείται σε 15ήμερη βάση και να παρουσιάζεται ανοικτά στους βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Όπως επισημαίνουν, οι μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει θα αλλάξουν άρδην την παραγωγική ταυτότητα της χώρας, θα άρουν όλες τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή μηχανή να λειτουργήσει, θα καταργήσουν την παθογένεια, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος πολυνομίας, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, θα αυξήσουν το ΑΕΠ με τη σταδιακή και αποφασιστική ένταξη της πραγματικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι βουλευτές τονίζουν στην επιστολή τους ότι μετά από δύο χρόνια διαρκούς προσπάθειας, χωρίς, ωστόσο, επαρκή αποτελέσματα, η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται ακόμα στο χείλος του γκρεμού. «Ο αγώνας φαίνεται ότι έχει τελειώσει, και είμαστε ήδη στην παράταση. Η Βουλή ψήφισε. Ο χρόνος κερδήθηκε. Περιμένουμε τώρα όλοι να δούμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για την ανασύνταξη της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις που εδώ και 30 χρόνια έχουν καθυστερήσει, πρέπει να υλοποιηθούν τώρα! Οι Έλληνες πολίτες δε μας δίνουν άλλη πίστωση χρόνου. Κάθε ώρα που περνάει πρέπει να ενισχύει το θετικό ισοδύναμο για τον Ελληνικό λαό» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αφού εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς τον πρωθυπουργό καταλήγουν με την σημείωση ότι ο συνεπής και συστηματικός απολογισμός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών μας είναι ο μόνος τρόπος ανάκτησης της εμπιστοσύνης και συστράτευσης των πολιτών.

Την επιστολή υπογράφουν οι Έλενα Παναρίτη, Σ. Εμινίδης, Γ. Αρβανιτίδης, Θ. Γικόνογλου, Β. Κεγκέρογλου, Σπ. Μοσχόπουλος, Β. Γιουματζίδης, Σπ. Μαργέλης, Μαρία Σκραφνάκη, 'Α. Μανωλάκης, Γ. Βούρος, Χρ. Αράπογλου, Αγγ. Τόλκας, Φρ. Παρασύρης

Ορκίστηκαν χθες οι Μουράβας Ηρακλής, Μπακαλοπούλου Αικατερίνη-Μαρία, Παπατόλια Ανθούλα, Περγάντου Νικολέττα, Σκαλιάπα Σωτηρία, Στεφανή Χαρίκλεια, Τσιούτσιας Νικόλαος.νέοι δικηγόροι Βόλου


Τους καλωσόρισε ο πρόεδρος και η διοίκηση του Δ.Σ.Β.
Τους νέους δικηγόρους που πέτυχαν στο διαγωνισμό των ασκούμενων δικηγόρων της δεύτερης περιόδου του 2011 καλωσόρισαν σήμερα ο πρόεδρος και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο δικηγόρος στην απονομή Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης αγοράς που θέλει να λειτουργεί χωρίς κανόνες.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. Αναστάσιος Βολιώτης τόνισε ότι η απονομή Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο έργο των Δικαστών. Συν-λειτουργοί σ’ αυτό το έργο είναι και οι δικηγόροι, οι νομικοί συμπαραστάτες του πολίτη, που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.
«Σήμερα –είπε- γίνεται μια πρωτοφανής επίθεση από τις «δυνάμεις της αγοράς» κατά του κλάδου μας, που δυστυχώς βρίσκει άφωνους όλους σχεδόν τους βουλευτές του Κοινοβουλίου» και ενημέρωσε ότι η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου έχει ήδη εκσυγχρονισθεί, εγκατέλειψε προ πολλού τις πρακτικές του προηγούμενου αιώνα και άνοιξε τον διάλογο σε όλα τα θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους δικηγόρους, τους οποίους κάλεσε να συνδράμουν στην προσπάθεια για να σωθεί το κύρος των δικηγόρων.
Τα νέα μέλη του Δ.Σ.Β. που ορκίστηκαν χθες είναι: Μουράβας Ηρακλής, Μπακαλοπούλου Αικατερίνη-Μαρία, Παπατόλια Ανθούλα, Περγάντου Νικολέττα, Σκαλιάπα Σωτηρία, Στεφανή Χαρίκλεια, Τσιούτσιας Νικόλαος.

Παρασκευή 4.03.2012 9 μμ διαβάστε λίγο αυτό


Ο ΥΠΟΙΚ λεέι στον Ελληνικό Λαό οτι η Ελλάδα περνάει σε διπλό νόμισμα χωρίς έξοδο από την Ευρώζώνη. Οι καταθέσεις σε Ευρώ ειναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.
Η Νέα Δραχμή που με κωδικό (NGD) θα ξεκινήσει με ισοτιμία 1:1, για 3-6 μήνες θα έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το ευρώ και μετά θα διαπραγματευεται μέσα σε κάποια όρια με την υποστήριξη της ΕΚΤ σε περίπτωση νομισματικής επίθεσης. Η ορισμένη υποτίμηση θα ειναι 10% το χρόνο, δηλαδή 0.8% το μήνα. Κανένας λόγος για πανικό.
Οι Δημόσιοι υπάλληλοι και οι συντάξεις θα πληρόνται σε Δραχμές, ενώ οι φόροι θα είσπρακτέοι σε οποιαδήποτε αναλογία ευρώ/δραχμών. Οι ιδιωτικές εταιρίες ειναι ελευθερες να πληρώνουν σε οποιοδήποτε μίγμα.
Την Δευτέρα δεν υπάρχει κανένας πανικός. Τα μαγαζία δέχονται και τις δραχμές(σφραγισμένα ευρώ) και τα ασφράγιστα ευρώ αφού εχουν κλειδωμένη ισοτιμία αλλα και ύστερα η υποτίμηση ειναι πολύ μικρή για να υπάρχει πανικός.
Μέσα σε 2 χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει επίπροσθετη υποτίμηση 20%, η ανεργία έχει πέσει. Πολλοί ΔΥ παραιτήθηκαν και πήγαν σε εξαγωγικές εταιρίες που τους πληρώνουν σε ευρώ. Ο Στόχος για μείωση 150.000 ΔΥ πιάστηκε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, η ανταγωνιστηκότητα επανήλθε, οι Ελληνικές εταιρίες μεγάλωσαν το μερίδιο αγοράς τους και οι ιδιωτικοποιήσεις έφέραν νέες επενδύσεις.
Τον τρίτο χρόνο αρχίσει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασια με την ΕΚΤ να αποσύρει τις δραχμές και οι ΔΥ/Συνταξιούχοι να πληρόνται σε μίγμα ευρω/δραχμών μέχρι της τελικής ολικής επαναφοράς στο Ευρώ.
απο τον  Twins

PRESS-GR.blogspot.com: Nνα πώς σκορπίζει τα λεφτά ο κ. Χρυσοχοΐδης...

PRESS-GR.blogspot.com: Nνα πώς σκορπίζει τα λεφτά ο κ. Χρυσοχοΐδης...

ΕΛΕΟΣ πια με τη θεοποίηση της "Ελευθεροτυπίας" από την "αριστερά"

Είναι κρίμα που μετά από τόσο καιρό που έχω σταματήσει να γράφω στο blog θα γράψω για αυτό το θέμα, μιας και υπάρχουν πολύ σοβαρότερες εξελίξεις.

Έλα όμως που την ίδια ώρα που ο αντίπαλος επιτίθεται όλο και πιο μανιασμένα, η αριστερά φαίνεται ολοένα και πιο αδύναμη...

Σήμερα λοιπόν μπήκα λίγο στο facebook, και "έπαθα πλάκα", καθώς πάνω από το 50% των αναρτήσεων που είδα από τους φίλους μου εκεί ήταν...για την "Ελευθεροτυπία των Συντακτών" που κυκλοφόρησε σήμερα.

Προσωπικά, όταν βγήκα και είπα ότι για να συνεχίσω να γράφω στο "Βαθύ Κόκκινο" θα ήθελα πχ μια οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ/μήνα, γιατί αλλιώς δεν έχω πλέον το χρόνο να γράφω, άκουσα πολλά και διάφορα από διάφορους αριστερούς. Δεν τα δημοσιοποίησα.

Ε τώρα κάποιοι από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους που με κατηγορούσαν ως..."πουλημένο" επειδή ζητούσα να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια του "Βαθύ Κόκκινο" (που παραδέχονταν από μόνοι τους ότι ήταν πολύ ανώτερη από τη γραμμή της 'Ελευθεροτυπίας' η οποία εδώ και χρόνια ήταν ΠΟΛΥ κατώτερη των περιστάσεων), βγαίνουν να στηρίζουν οικονομικά...την Ελευθεροτυπία!!!

Ρώτησα έναν από αυτούς μάλιστα, και μου απάντησε ότι 'η Ελευθεροτυπία είναι θεσμός και γράφουν σε αυτή επαγγελματίες, άρα...πρέπει να τη στηρίξουμε (?!), ενώ το "Βαθύ Κόκκινο" είναι μια κομμουνιστική προσπάθεια, άρα...δεν πρέπει να τη στηρίξουμε οικονομικά (?!), για να μη γίνει επαγγελματική προσπάθεια σαν την Ελευθεροτυπία'.

Με κάτι τέτοια εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή ελπίδα για το κίνημα - Αν είναι να αφήνεις τους συντρόφους που έχουν να προσφέρουν χωρίς πόρους (λες και αυτοί δεν χρειάζονται να τρώνε ένα πιάτο φαί), και δίνεις πόρους στην (κεντροαριστερή και αν) Ελευθεροτυπία, τότε ζήτω που καήκαμε.

Για να μην παρεξηγηθώ, η "Ελευθεροτυπία" έχει και πολλά θετικά σημεία - έχει κάνει και καλό ρεπορτάζ, αποκαλύψεις, αναλύσεις, φιλοξενεί και μερικές καλές αναλύσεις, ακόμα και βιβλιοαφιερώματα έδινε για την ιστορία, κτλ, κτλ, κτλ.

Και είναι βέβαια και (πολύ) θετικό το ότι οι συντάκτες της αποφάσισαν να "πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους", με το φύλλο αυτό που κυκλοφόρησαν.

Το πρόβλημα είναι ότι οι συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας" αυτοπαρουσιάζονται λες και είναι οι #1 πολέμιοι του "τέρατος του μνημονίου" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (δες το σκίτσο που κυκλοφόρησαν). Έλα όμως που δεν είναι. Και αυτό έχει φανεί εδώ και καιρό. Και φαίνεται και στο σημερινό φύλλο, όπου φιγουράρει στην  πρώτη σελίδα...ο Σαββόπουλος, που τον επέλεξαν για να του πάρουν "αποκλειστική συνέντευξη" στο πρώτο τους φύλλο, προκειμένου να μας δώσουν το "μάχιμο" (?) ιδεολογικό στίγμα τους.


Πριν λίγο καιρό, όταν η "Ελευθεροτυπία" είχε βάλει λουκέτο, ο "Πιτσιρίκος" είχε πει, έστω και με άσχημο τρόπο, ότι δεν είναι όλοι οι συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας" τόσο καλοί όσο παρουσιάζονται. Έχει δίκιο - κάποιοι από αυτούς είναι υπερτιμημένοι. Δεν έχω κάτι εναντίον των ανθρώπων - και θεωρώ πολύ καλή την πρωτοβουλία τους να κυκλοφορήσουν μόνοι τους μια εφημερίδα. Δε μου αρέσει όμως να προβάλλεται η εφημερίδα αυτή ως..."ο Μέσι ή ο Ρονάλντο της ενημέρωσης", όταν είναι ξεκάθαρο ότι...δεν είναι και τόοοοσο καλή. 

Αν δεν λεγόταν "Ελευθεροτυπία", θα γινόταν άραγε τόσος ντόρος για μια εφημερίδα που ξεκινά την κυκλοφορία της με συνέντευξη...του Σαββόπουλου; Μάλλον όχι. Αλλά αφού είναι η "Ελευθεροτυπία", οι αριστεροί τη στηρίζουν χωρίς το παραμικρό μάλιστα παράπονο/κριτική. Μου θυμίζει ένα φίλο που είχα μικρός, και δεν του άρεσαν κάτι αθλητικά παπούτσια που του είχε πάρει ο πατέρας του γιατί του πήγαιναν μεγάλα, αλλά μόλις διαπίστωσε ότι ήταν Nike, "του άρεσαν" και δήλωνε κατενθουσιασμένος (διότι η Nike ήταν φίρμα). Κάπως έτσι και εδώ - η "φίρμα" φαίνεται να είναι πιο σημαντική από το περιεχόμενο.


Το ότι οι δημοσιογράφοι κυκλοφορούν μια εφημερίδα μόνοι τους, χωρίς αφεντικό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι το περιεχόμενο της εφημερίδας είναι "καλό" ή "κακό". Η κίνηση να προχωρήσουν μόνοι τους είναι θετική, αλλά αν το περιεχόμενο δεν είναι και τόσο καλό, εκτίθονται και οι ίδιοι (διότι προβάλλονται ως φοβεροί και τρομεροί), αλλά και όσοι αναγνώστες που τους στηρίζουν τυφλά. Και καλά οι δημοσιογράφοι, αυτοί "λογικό" είναι να αυτοπροβάλλονται. Αλλά αυτοί οι αναγνώστες που έχουν γεμίσει το facebook με ενθουσιώδη μηνύματα για την "καταπληκτική εφημερίδα των συντακτών" δείχνουν τη γύμνια τους, διότι απλούστατα μια εφημερίδα με περιεχόμενο του στιλ "διαβάστε μια συνέντευξη του Σαββόπουλου" απλά δεν είναι και τόσο καλή όσο ισχυρίζονται.


Διάβασα στο facebook και πολλά "συναισθηματικά" σχόλια από τον "μέσο αριστερό", που είχε μεγαλώσει με Ελευθεροτυπία, και νοσταλγεί τις "παλιές καλές μέρες", και γι' αυτό κάνει και τα στραβά μάτια πχ στο διωγμό της στήλης του "Ιού", αλλά και στη διαρκή "πτώση του επιπέδου" εδώ και χρόνια. Η "Ελευθεροτυπία" είχε καταντήσει σκιά του εαυτού της, και ειδικά σε μια συγκυρία όπως αυτή, είναι πολύ πίσω.

Προσωπικά, έχω πάρει εδώ και καιρό την απόφαση να φύγω για Αυστραλία μέχρι το φθινόπωρο, όπως έχω ξαναπεί, και μόνο αν γίνει κάτι σοβαρό μέχρι τότε θα μείνω. Οπότε αφήστε με εμένα, έχω πάρει τις αποφάσεις μου, τις έχω δημοσιοποιήσει, κτλ. Άσε που είμαι και..."πουλημένος". Αλλά τι θα γίνει με τον επόμενο που έχει κάποιες στοιχειώδης έστω γνώσεις/ικανότητες/ταλέντο και όρεξη για να γράψει 2-3 σοβαρά πράγματα για το κομμουνιστικό κίνημα (όχι για την κεντροαριστερά), αλλά δεν έχει κονέ με κομματικούς μηχανισμούς ή δημοσιογράφους-"θεσμούς"; Ούτε αυτόν θα τον στηρίξετε;

Διαβάστε λοιπόν την "Ελευθεροτυπία" με τη συνέντευξη του Σαββόπουλου και άλλων τέτοιων 'προσωπικοτήτων-θεσμών'. Αυτούς στηρίζετε, αυτούς θα έχετε.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_6472.html 

Πτώση της ΝΔ, σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11% σε νέα δημοσκόπηση

Πτώση της ΝΔ, σταθερά πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11% σε νέα δημοσκόπηση

Πτώση των ποσοστών της ΝΔ και σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται στην δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα. Συμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, και δεύτερο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 16%. Αναλυτικά από την έρευνα προκύπτει ότι:
 • Η ΝΔ προηγείται σταθερά με μεγάλη διαφορά, αλλά παρουσιάζει πτώση κατά 3%, αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την στάση της στη Δανειακή Συμβαση.
 • Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 11%.
 • Μεγάλη πτώση του ΛΑΟΣ που φτάνει το 4,5%
 • Σταθερη άνοδο της Αριστεράς.
Πιο αναλυτικά:
Στα πρώτα συμπεράσματα είναι πως η Νέα Δημοκρατία, προηγείται μεν με μεγάλη διαφορά, ωστόσο παρουσιάζει και αυτή μία πτώση της τάξεως τιυ 3%, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, αποτέλεσμα της λαϊκής δυσαρέσκειας σχετικά με την στάση του κόμματος στην νέα Δανειακή Σύμβαση.
Η πτώση του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι γεγονός, ωστόσο έχει σταθεροποιηθεί στο 11%.
Η Δημοκρατική Αριστερά, με τη σειρά της, απορροφά το μετριοπαθές εκσυγχρονιστικό κεντροαριστερό κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ κι όσο δεν προκύπτει αλλαγή της κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ τόσο σταθεροποιεί ένα εκλογικό ακροατήριο όχι συνεκτικό ιδεολογικά και κοινωνικά, ικανό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή να τη φέρει ακόμα και στη δεύτερη θέση των εκλογικών προτιμήσεων.
Μεγάλη πτώση βλέπει και ο ΛΑΟΣ στα ποσοστά του, τα οποία έχουν φτάσει στο 3,5%, ενώ στις αρχές του μήνα βρισκόταν στο 4,5%, χωρίς να απέχει και πολύ από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που είναι το 3%.
Μεγάλα ποσοστά έχει στο σύνολο η Αριστερά, με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ,και  το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, να ξεπερνά το 30%, ενώ δημοσκοπική ανάκαμψη βλέπουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, που έχουν 3,5%.
Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ένα ποσοστό του 2%, βρίσκεται εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Σταθερά είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που πλέον φλερτάρει στις περισσότερες δημοσκοπήσεις με το όριο του 3%.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας για τον Ιανουάριο ήταν:
NΔ 30,5%,
ΔΗΜ.ΑΡ 13%,
ΚΚΕ 12,5%,
ΣΥΡΙΖΑ 12,5%,
ΠΑΣΟΚ 12%,
ΛΑΟΣ 6%,
Οικολόγοι Πράσινοι 3%

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ

Καμία έκπληξη. Κάνουν το αντιλαϊκό τους καθήκον απέναντι στην αστική τάξη που υπηρετούν και τη συμμαχία τους την ΕΕ. Οι διάφοροι πρώην συνεργάτες τους, που τώρα σκίζουν τα κουστούμια τους κατά των "δηλωσιών", υποκρίνονται ότι διαφωνούν, κρύβουν την ουσία και αποπροσανατολίζουν. Ο λαός πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεμπερδεύει με το σάπιο πολιτικό σύστημα, για να ανατρέψει και το σάπιο οικονομικό σύστημα που το γεννά και το χρειάζεται.ΑΘΗΝΑ 15/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΡΧΕΤΑΙ «κούρεμα» σε 300.000 υπαλλήλους

Νωρίτερα από όσο προβλεπόταν στο μνημόνιο, που εγκρίθηκε την Κυριακή από τη Βουλή, φέρνει η κυβέρνηση το «κούρεμα» των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου, λόγω των πιεστικών απαιτήσεων του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) για άμεσο κλείσιμο του «πακέτου» πρόσθετων περικοπών 325 εκατ. ευρώ εντός του 2012.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα εξετασθεί αν η Ελλάδα έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν το ΡSΙ («κούρεμα» του χρέους) και η νέα δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε, σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας που παραμένουν στην Αθήνα, να θέσει σε ισχύ από τον Ιούλιο το «κούρεμα» των ειδικών μισθολογίων, ενώ στο μνημόνιο προβλεπόταν να εγκριθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο και να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική νομοθετική ρύθμιση να έλθει στη Βουλή πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, καθώς στο Eurogroup αρκετές κυβερνήσεις του Βορρά εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εκτιμούν ότι, αν οι εκλογές διεξαχθούν τον Απρίλιο, η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματισθεί ίσως θελήσει να μεταθέσει αργότερα ορισμένα μέτρα υψηλού πολιτικού κόστους, όπως είναι και η μείωση μισθών σε ένστολους, δικαστικούς λειτουργούς και άλλους υπαλλήλους και λειτουργούς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής υπαναχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό, που έγινε μόλις στα τέλη του προηγούμενου έτους, για μεγάλες μειώσεις μισθών και κατάργηση ειδικών επιδομάτων στους περίπου 300.000 υπαλλήλους και λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων, οι οποίοι έχουν αποφύγει το «κούρεμα» μισθών που επιβλήθηκε στους υπόλοιπους υπαλλήλους, με το ενιαίο μισθολόγιο.

Αρχικά προβλεπόταν ότι η καθαρή εξοικονόμηση δαπάνης για το Δημόσιο, αφού αφαιρεθούν οι επιπτώσεις του «κουρέματος» στα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ στο μνημόνιο τελικά έχει εγγραφεί ετήσια «καθαρή» εξοικονόμηση μόνο 226 εκατ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση φοβήθηκε τις αντιδράσεις. Η μείωση αποδοχών θα είναι της τάξεως του 10% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το μνημόνιο.

Στα ειδικά μισθολόγια εντάσσονται πολλές κατηγορίες υπαλλήλων και λειτουργών, μεταξύ των οποίων είναι οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, το επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό του ΚΕΠΕ, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές της Εθνικής Σχολής Υγείας.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, στο στόχαστρο των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια θα βρεθούν ειδικά επιδόματα, όπως το επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων, και βιβλιοθήκης, που λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε συνέδρια (πανεπιστημιακοί), η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης (γιατροί ΕΣΥ), το κίνητρο απόδοσης (διπλωματικοί υπάλληλοι) και το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις). Μέρος των απωλειών από την κατάργηση αυτών των επιδομάτων θα αναπληρωθεί με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των συντάξιμων αποδοχών.

Ψαλίδισμα αναμένεται και στο λεγόμενο «χρονοεπίδομα» των ειδικών μισθολογίων (4% ανά διετία). Επιπλέον, αναμένεται να καταργηθεί το επίδομα γάμου, όπως ήδη έγινε με το ενιαίο μισθολόγιο για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ εξετάζονται περικοπές στα επιδόματα θέσης ευθύνης και κατάργηση του επιδόματος στους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

(ESPRESSO 15/02/2012 – ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ)

Ελλείμματα σε τέσσερα παραρτήματα του Οίκου Ναύτου


H «τρύπα» κυμαίνεται Στα 755.000 ευρώ
H «τρύπα» κυμαίνεται Στα 755.000 ευρώ  


Πειραιάς
Οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες καθώς και έλλειμμα ύψους περίπου 775.000 ευρώ διαπίστωσε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε τέσσερα παραρτήματα του Οίκου Ναύτου.

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ζήτησε από την κεντρική υπηρεσία του Οίκου Ναύτου τη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων για να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό των ελλειμμάτων.

Με αποφάσεις του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι με τη διαχείριση των τεσσάρων Παραρτημάτων του Οίκου Ναύτου, ενώ παράλληλα διενεργούνται Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τα εν λόγω παραρτήματα βρίσκονται σε Κατερίνη, Σπέτσες, Κόρινθο και Λαύριο.
Newsroom ΔΟΛ

Διαλύεται η ΝΔ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μετά την ψήφιση από τον Αντωνάκη την παράδοση της Ελλάδας

Δεν αντέχω το βάρος…δηλωσε

O Δημ. Κολυνδρίνης, Γραμματέας ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT, αναφερόμενος στο ψηφισθέν και από το κόμμα του δεύτερο μνημόνιο: «Αδιέξοδη πολιτική… Προσπαθούμε να γιατρέψουμε τον καρκινοπαθή με αντιβίωση… Δεν αντέχω το βάρος… Δεν ξέρω… αν παραιτηθώ…».
Να αναγνωρίσουμε την ανθρώπινη στιγμή. Να πούμε όμως ότι ο Δημ. Κολυνδρίνης, ως γραμματέας της τοπικής ΝΟΔΕ, συνήργησε στο να περάσει η μνημονιακή πολιτική. Είναι ορθό το λάθος να τον ακολουθεί εφεξής; Όχι. Ιδού, ο δρόμος της παραίτησης, η αυστηρή δημόσια αυτοκριτική κι η παρουσία του στο πλάι του βολιώτικου λαού στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους ξένους και για κοινωνική δικαιοσύνη.
Φ.Τ.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Καρατζαφέρη-Κάνουν λόγο για “εργασιακό μεσαίωνα”!

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν καταβάλει ούτε τις νόμιμες αποδοχές στούς εργαζόμενους του και την ίδια ώρα ως πολιτικός διεκδικεί σε τηλεοπτικά παράθυρα τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.

Όπως μάλιστα καταγγέλει, εργαζόμενος δημοσιογράφος επί 15 συναπτά έτη στην εφημερίδα «ΑΛΦΑ 1».......
ιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη, παραμένει ο ίδιος και άλλοι συναδελφοί του απλήρωτοι εδώ και μήνες, ενώ απαιτεί την πτώχευση της επιχειρήσης καθώς σήμερα εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η επικείμενη υπόθεση μη καταβολής δεδουλευμένων από την ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Η υπόθεση αφορά σε προσφυγή εναντίον της «Α1», για δεδουλευμένες αποδοχές του εργαζομένου, οι οποίες δεν του έχουν καταβληθεί παρά την δικαίωσή του απο το Πρωτοδικείο και στη συνέχεια απο το Εφετείο Αθηνών με την υπ’αριθ.4320/2011 απόφαση. Η εφημερίδα του κ. Καρατζαφέρη αρνείται, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ απο τον Αύγουστο του 2011!

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, έκανε αίτηση αναστολής της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο το Νοέμβριο του 2011, για να μην πληρώσει τα χρωστούμενα. Ο Άρειος Πάγος όμως απέρριψε την αίτησή του δικαιώνοντας τον πρώην εργαζόμενο διατάσσοντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Μέχρι σήμερα (εδώ και 7 μήνες) σύμφωνα με το politikosafari, αρνείται πεισματικά να πληρώσει .

Συν τοις άλλοις, από τον ίδιο εργαζόμενο εις βάρος του καναλιού του Καρατζαφέρη «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ», πρόκειται να γίνει τον προσεχή μήνα (21/3/2012) διότι ο κ. Καρατζαφέρης αρνείται να καταβάλει το ποσό των 59.000 ευρώ με την υπ’αριθ.4320/2011 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Όπως και να έχει, οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. για μη καταβολή μισθών εν μέσω κρίσης και ενώ σύμφωνα με το πρόσφατο πόθεν έσχες των πολιτικών ο ίδιος ανήκει στην τριάδα των πλουσιοτέρων του Κοινοβουλίου και την ίδια ώρα αρνήθηκε να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο για να «στηρίξει» τα εργασιακά δικαιώματα των ελλήνων, μόνον προσβλητικές για το ήθος και το πολιτικό του έργο είναι… Είτε πρόκειται για ισχυρισμούς του εν λόγω εργαζομένου, είτε είναι βάσιμες κατηγορίες.
www.newpost.gr

Ο Παπαδήμος κάλεσε τον Ν.Γκρουέφσκι για… συνομιλίες! – Με ποιο δικαίωμα;

Ο Παπαδήμος κάλεσε τον Ν.Γκρουέφσκι για… συνομιλίες! – Με ποιο δικαίωμα;Mε μια κίνηση που προβληματίζει βαθιά γιατί δεν έχει ούτε τη νομιμοπoίηση του ελληνικού λαού, ούτε καμία εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα, ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, φαίνεται ότι έχει εντολές να κλείσει όπως-όπως και το … Σκοπιανό! Πριν λίγο, κάλεσε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε συνάντηση … κορυφής για να συζητήσουν το θέμα και να βρούν «αμοιβαία αποδεκτή λύση»!
Η κίνηση αυτή είναι εκτός πάσης εθνικής λογικής, την στιγμή που ο Γκρουέφκσι διεθνώς βάλλεται πανταχόθεν για την αλυτρωτική του πολιτική (έχει γεμίσει τα Σκόπια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παλιές σημαίες των Σκοπίων πριν την ενδιάμεση συμφωνία, όπως φαίνεται και στης φωτό της α’ σελίδας).
Όπως σημείωνε συνεργάτης του Λ.Παπαδήμου: «Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα»! Δηλαδή πρόκειται να επανεξεταστεί η ελληνική πολιτική άρνησης εισόδου στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. των Σκοπίων πριν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας;
Τι λέει για όλα αυτά ο Α.Σαμαράς που στήριξε την πολιτική του καριέρα στι σκοπιανό ζήτημα; Πως μπορεί μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που έρχονται και σε ευθείας αντίθεση με την πολιτική της Ν.Δ.; Εκτός αν ισχύει ελαφρά παραφρασμένη η παροιμία «Τώρα που βρήκαμε παπα(δήμο) ας θάψουμε πεντ’έξι (εθνικά θέματα)«…
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Το ΙΚΑ είναι ένα ακόμα "κομματικο​ποιημένο" Ασφαλιστικ​ό Ταμείο-Παρ​άρτημα του ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΜΑΓΑΖΊ, ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΛΑΧΑΝΙΔΑΣ" ! -- όπως λέει κι' ο Μπαρμπανίκος ο Αρβανίτης.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ -ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ "ΛΑΧΑΝΑΔΕΣ" - "ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ.....
ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΎΡΥΘΜΗ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΟΔΉΓΗΣΑΝ -ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ- ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΚΙ' ΑΛΈΣΤΕ...." !

Χθες, (14.2.12) ο Γιώργος Παπαδάκης φιλοξένησε και μας έδειξε, για άλλη μια φορά στο γυαλί του ΑΝΤ1, τον Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Αλήθεια Γιώργο Παπαδάκη, τι ειδήσεις έβγαλες ή καλύτερα, τι ειδήσεις περίμενες ότι θα έβγαζες σήμερα -και τις άλλες φορές- από τον κύριο αυτό (;) γιατί εγώ και οι άλλοι εδώ στο καφενείο, μας συγχωρείς, αλλά δεν καταλάβαμε απολύτως τίποτε από το "μπλα-μπλα" σας. ("Ούρει -και συ ρε Γιώργο- , κατά του δέρματος ουρείς.) (Αρχαία Ελληνική γραμματεία)

Η τοποθέτηση ως Διοικητή στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο, του Γενικού Διευθυντή του κυβερνώντος(;) κόμματος, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά, ούτε στην Ευρώπη αλλά ούτε και στην Αφρική. Είμαστε για βραβείο Γκίνες!

Με συγχωρείτε "λάθος"..., έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, τα ίδια έκαναν και οι άλλοι της ΝΔ όταν είχαν βάλει Διοικητή στο ΙΚΑ τον συχωρεμένο τον ταμία της.

Γιαυτό τώρα δεν μιλάει κανείς ....

Όπως και να χει, η "κομματικοποίηση-συνδικαλιστοποίηση" των ταμείων, είναι ένα ακόμα "κομμάτι" στο σκανδαλώδες παζλ, της εσωτερικής υποτέλειας των Ελλήνων.

Αυτό δεν λέγεται και δεν είναι Δημοκρατία, αλλά κομματοκρατία της αρπαχτής.

[Αλήθεια πως θα πάμε σε ανάπτυξη ρε παιδιά, όταν στα δυο μεγάλα κόμματα έχουν πιάσει στασίδι.... και πρωτοστατούν "Λαχανάδες" και μπλε "γαϊδουράγκαθα";

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις δίνουν στο ΠΑΣΟΚ, μονοψήφιο αριθμό.

Αλλά και έτσι να μην ήταν, πάλι πρόκληση αποτελεί, να είναι η διοίκηση του ΙΚΑ στα χέρια του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και συνδαιτυμόνα του Σημίτη, στο chickens party -για όσους θυμούνται- στο οινοποιείο του κτήματος της οικογένειας.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει περάσει απ' όλα τα όργανα και τα "εργαλεία" του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του κόμματος και είναι φύσει αδύνατον, με όση καλή προαίρεση κι' αν υπάρχει, να μην προκύπτουν ενδοτικότητες και μεροληψίες, στις πιέσεις υπέρ των οπαδών και ψηφοφόρων του κόμματός του και στις παρεμβάσεις των υπουργών και βουλευτών.

Που είναι οι υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις. .Δεν γίνεται, δεν παει άλλο, να θεωρούν οι κύριοι αυτοί, τον Ελληνικό λαό μονίμως μαλάκα.

=Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επιπλέον:

-Δεν έχει τα τυπικά προσόντα και δεν μπορεί να προΐσταται στον πιο μεγάλο Ασφαλιστικό Οργανισμό της Χώρας, ιδίως τώρα στα δύσκολα οικονομικά περιβάλλοντα και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που έχει η χώρα.

{Από το βιογραφικό του προκύπτει ότι έχει σπουδάσει στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ, μόνο που οι άνθρωποι στα ταμεία, δεν είναι βίδες και κατσαβίδια}

-Έχοντας οικονομικά συμφέροντα σε οικογενειακές επιχειρήσεις, δεν μπορεί επίσης να προΐσταται στο μεγαλύτερο Ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων, αποτελεί δε φύσει και θέσει -πως να το πούμε- "ανώμαλη" πολιτικά κατάσταση.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αλλά και οι υπάλληλοι του ταμείου, να "μανατζάρονται" από διευθυντή κυβερνώντος κόμματος και "εκπρόσωπο" της εργοδοσίας, είναι "λογικά ασυμβίβαστο" και πολιτικά ανέντιμο.

Μιλήστε ρε τα υπόλοιπα κόμματα, τι καταπίνεται τη γλώσσα σας, τι βγαίνετε στο δρόμο μια φορά στους δυο μήνες και σκούζετε....;

Μιλήστε οι εναπομείναντες έντιμοι πολιτικοί, γιατί σιωπάτε;

Ρε σεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης, λέτε ότι πάμε σ' εκλογές κι' έχετε "ξεχάσει" τους κομματικούς εγκάθετους στα ταμεία ν' αλωνίζουν;

Αν φοβάστε κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης ν' αντιδράσετε -γενικώς- στις κουτοπονηριές του ΠΑΣΟΚ, πάτε από τώρα στα σπίτια σας, εκεί που θα σας στείλει σε λίγο ο Ελληνικός λαός, αν συνεχίσετε έτσι για τις εκλογές!

Με την ευκαιρία -και παρένθετα- απευθύνομαι στα λεγόμενα αριστερά κόμματα. Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετήσει το 2009, 2010, "κόκκινους" συνδικαλιστές, διευθυντές σε ασφαλιστικά ταμεία. Διαψεύστε το!

=ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΌΠΗΣΗ, ΣΤΙΣ "ΠΟΛΛΑΠΛΈΣ" ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΜΑΣ.

1] Σπυρόπουλος-Συνδικαλιστής από το 1974.

Ότι λέγεται για όσους έχουν "κουμπάρα την δουλειά" :

"Οι μονίμως απαλλαγμένοι συνδικαλιστές, όλων των παρατάξεων ανήκουν, από πλευράς εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους, στο ανώτερο επίπεδο του Homo Rachatious !

2] Σπυρόπουλος-Διοικητής ΙΚΑ

Ιστοσελίδα.
http://www.ika.gr/gr/infopages/contact/addresses/1001.cfm
ΠΆΠΑΛΑ !

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΤΟΥ ΙΚΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ , - ΤΗΛ., ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΣ, ΚΛΠ,- ΛΕΊΠΕΙ ΜΟΝΟΝ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ "ΤΙΜΟΝΙ" ΤΟΥ!

ΠΑΡΑΛΗΨΗ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ....

Τηλεφώνησα λοιπόν στο γραφείο -του Διοικητή- και εκεί μου είπαν, ότι "....Διοικητής στο ΙΚΑ κύριε, είναι εδώ και πολύ καιρό ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και είναι παράλειψή μας που δεν το γράφουμε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος...."

"Βλαστήμησα" στον αέρα και είπα, "γιατί Θεέ μου" , εγώ δηλαδή δούλευα και κόλλαγα ένσημα τόσα χρόνια -και τα παιδιά μου τώρα- στο ΙΚΑ, για να "πίνει εκεί τον καφέ του" ο gendirector@pasok.gr και να του τον πληρώνω εγώ ο αναρχικός, ο αριστερός, ο δεξιός, ο οποιοσδήποτε τέλος πάντων εργαζόμενος πολίτης είμαι;

Δεν γίνεται ρε παιδιά, να "ΜΑΝΑΤΖΆΡΕΙ" , τις εισφορές των εργαζόμενων, τις συντάξεις , την περίθαλψη, κλπ, ο Διευθυντής του κόμματος της "Πράσινης Λαχανίδας, που κατέστρεψε -και συνεχίζει- την χώρα" , του κόμματος που "φτύνουν" εκατομμύρια πολίτες.

Τι νομίζετε ρε πατριώτες όλων των κομμάτων; Ο Ροβέρτος ο Σπυρόπουλος στο γραφείο του στο ΙΚΑ ασχολείται, ιδίως τώρα που έχουμε μπει άτυπα και σε προεκλογική περίοδο, περισσότερο με τα προβλήματα του ΤΑΜΕΊΟΥ ή του ΠΑΣΟΚ;

Ακόμα και τα κομματικά τηλεφωνήματα από εκεί, εμείς οι ασφαλισμένοι τα πληρώνουμε, για την Δημοκρατία της "Πράσινης Λαχανίδας", ρε γαμώτο !


ΝΑΙ κ wolfgang Schaeuble,

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΠ' ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΑΡΑ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!....

3] Ροβέρτος Σπυρόπουλος-Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, λόγω της υψηλόβαθμης κομματικής του ιδιότητας, είναι το απόλυτο "κομματικό-εργαλείο" του ΠΑΣΟΚ, χώνει την μύτη του παντού κι ανοίγει τα πάντα. Τα "σφάζει όλα και τα μαχαιρώνει".


Κατά τ' άλλα κοιμηθείτε ήσυχοι, οι "υπόλοιποι".... εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.


http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4561860d-12dd-43dc-923f-8d0819765ddf


Γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη.
Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_1424.html 

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

Καταγγέλουμε την προσπάθεια εξαγοράς της νεολαίας! Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να πουληθεί για ένα πιστοποιητικό από τα ιμπεριαλιστικά κοράκια. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, η νεολαία στο πλευρό του λαού να υψώσει τοίχο αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Την Πέμπτη 16/12 το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Θέλοντας να στρατολογήσουν νεολαίους και να εκσυγχρονίσουν τα νέα "παπαγαλάκια" τους από την εκδήλωσή τους, αναφέρουν ότι στο τέλος θα δωθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε φοιτητές, εφόσον έχει συμπληρωθεί απαραίτητη φόρμα συμμετοχής (κανονικό φακέλωμα δηλαδή).
 
Αυτή η ημερίδα διοργανώνεται σε μία περίοδο όπου γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η  ανατολική μεσόγειος είναι μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Με φόντο την κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που στόχο έχουν τη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή γεμάτη προτεκτοράτα. Η 60χρονη ιστορία αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού έχει δείξει ότι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους σκοτώνουν λαούς, διαμελίζουν και ερημοποιούν χώρες, σπέρνουν το μίσος και το σωβινισμό ανάμεσα στους λαούς. Είναι νωπές οι μνήμες από τις πρόσφατες επμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.
 
Κύριοι ομιλητές είναι ο υπουργός εξωτερικών και ο χασάπης των λαών -γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
 
Το σεμινάριο θα γίνει ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ, που θα έχει θέμα την «αντιπυραυλική ασπίδα», την «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Μακεδονικό ζήτημα, την υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν. Δηλαδή μας ζητούν να στηρίξουμε και να νομιμοποιήσουμε τα νέα δολοφονικά τους σχέδια! Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός βογγά κάτω από από το ξεζούμισμα των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους και που εκσυγχρονίζονται οι βάσεις θανάτου μέσα στη χώρα μας, κάνοντας έντονη τη δυσοσμία ενός μελλοντικού πολέμου στη γειτονιά μας.
 
Καταγγέλουμε την προσπάθεια εξαγοράς της νεολαίας! Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να πουληθεί για ένα πιστοποιητικό από τα ιμπεριαλιστικά κοράκια.
 
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, η νεολαία στο πλευρό του λαού να υψώσει τοίχο αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
 
«  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»
«  Έξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ
«  Αγώνας για ανεξαρτησία με το λαό μόνο αφέντη στον τόπο του
«  Να ακυρωθεί η ημερίδα των ιμπεριαλιστών
«  Καμία νομιμοποίηση-καμιά συμμετοχή

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ


http://resistenciaelotta.blogspot.com/

ένα χτύπημα στη λογικη της αξιολόγησης

Η λογική της αξιολόγησης δεν μας χτυπά μόνο στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.Αυτή είναι η ολοφάνερη,η ήπια πλευρά της.Η αξιολόγηση μας πλήττει στην καθημερινότητά μας,στο δρόμο,στην οικογένεια,στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους,στην κοινωνία.Η κοινωνία με τα πλασματικά πρότυπα επιτυχίας της,προβάλλει μέσω αυτών μια επίφαση επιδίωξης ευτυχίας την οποία δήθεν θα επιτύχουμε μέσω της κοινωνικής συμβατικότητας αλλά και της βέλτιστης αναπαραγωγής των στερεοτύπων της που η συνήθεια,το χρήμα και οι μηχανιστικοί πάράγοντες ορίζουν.
Η αξιολόγηση μέσω αυτής της διαδικασίας βομβαρδίζει καθημερινά τον παράγοντα άνθρωπο.Εκεί πρέπει να εστιάσουμε εμείς και να πλήξουμε με τη σειρά μας τα πρότυπα που μας προβάλλουν.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με διάφορους τρόπους και ο καθένας είναι ικανός να το πράξει στην καθημερινότητά του ακόμα και μέσω της ίδιας της αξιολόγησης,μηδενίζοντάς την και υποτιμώντας την αξία της,φανερώνοντας τις υπέρτερες δυνατότητές του τις οποίες αυτή αδυνατεί ν'αναγνωρίσει.Η κάθε μορφή αξιολόγησης σπέρνει έριδες και καλλιεργεί το εγωϊστικό αίσθημα των ατόμων καταρρακώνοντας κάθε έννοια αλληλεγγύης στην κοινωνία αποτελώντας μέσα σ'αυτήν άλλη μια φυλακή.

Ας χτυπήσουμε λοιπόν την κάθε μορφή αξιολόγησης με τη μανία της αλληλεγγύης αντιπαραβάλλοντας τον παράγοντα άνθρωπο,το όνειρο και τον έρωτα σε μια πλάνη ουτοπίκη,τείνοντας προς στο άπειρο των καρδιών μας.

Η αξιολόγηση ήδη ξεψυχά.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1378877 

Αυτοκτόνησε άντρας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη! λόγο τύψεις?

Τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του περίστροφο έδωσε αστυνομικός που υπηρετούσε στις δυνάμεις...
των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ, στην οδό Κατσιμίδη. Μέχρι στιγμής τα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα παραμένουν άγνωστα. Το άψυχο σώμα του 30χρονου αστυνομικού βρήκαν συνάδελφοί του.

ε άντε αφήστε μας ήσυχους λοιπόν με της απόκριες σας στην ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΕΙΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ.......
Απόκρια Αλλά ποιος νοιάζεται ποιος μπορεί να νοιάζεται ρε με όλα αυτά που γίνονται αφού γέμισε η βουλή καρνάβαλους άντε Σταματίστε όλοι με της εκδήλωσης σε κάθε χωρίο σε κάθε γειτονία όλο εκδήλωσης στον αγώνα για την ανατροπή της πουλημένοι κυβέρνησις ποιος από όλους αυτούς θα κάνει εκδήλωση μα ένας και μόνο έχουμε στην Σκόπελο ακούστε 17 εκδήλωσης στην γλώσσα ατέλειωτες 25 φίλοι από την γλώσσα ποιες εκδήλωσης κάνατε στης 12  Φλεβάρη Σκιάθος 32 εκδήλωσης για της απόκριες και καμία στης 12 Φλεβάρη Αλόννησος 16 εκδήλωσις αποκριάς και καμία για της 12 Φλεβάρη ε άντε αφήστε μας ήσυχους λοιπόν με της απόκριες σας
Η.Π 

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εργαζόμενης στον ΟΕΚ

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εργαζόμενης στον ΟΕΚ : Ένα ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε τις τελευταίες πέντε ώρες στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Μία εργαζόμενη παρέμενε σκαρφαλωμένη στο περβάζι του κτηρίου,
Ένα ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε τις τελευταίες πέντε ώρες στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Μία εργαζόμενη παρέμενε σκαρφαλωμένη στο περβάζι του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, απειλώντας να πέσει στο κενό, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει τον οργανισμό, αφήνοντας μετέωρους 1.400 υπαλλήλους.

Στις 16:30 η γυναίκα πείστηκε να κατέβει και τώρα βρίσκεται ασφαλής στα χέρια ειδικών.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ: ΄Δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΄΄

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΑΥΤΟ ΟΡΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΡΕ “ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”;;

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΠΑΡΟΝ της Κυριακής’’ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών, που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρεία Hochtief που αποτελεί τον κύριο μέτοχο του αεροδρομίου, προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ως μέτρο συμψηφισμού για οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι της, ύψους 325.000.000 €. Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί παραβατική συμπεριφορά και φοροδιαφυγή, καθώς το δικαίωμα συμψηφισμού αναγνωρίστηκε με σχετική εγκύκλιο τον Ιανουάριο του 2012 και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κατά συνέπεια, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η ασυλία που τυγχάνουν τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και μάλιστα από ξένα κεφάλαια, την στιγμή που ο Ελληνικός λαός και οι Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο λαός, το (παρα)κράτος και οι αυλοκόλακες των ΜΜΕ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Όταν ζεις τα ιστορικά γεγονότα δεν διαισθάνεσαι πάντα την σημασία τους. Πρέπει να χωνευτούν λίγο οι εικόνες, τα νοήματα, τα μηνύματα.
Η Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012, πολύ γρήγορα θα κατανοηθεί, ως μια μεγάλη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, με τρείς  πρωταγωνιστές.
Ας δούμε τα πράγματα με  καθαρό μυαλό.
 
Υπάρχει λαός!
 
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο λαός. Οργισμένος, αποφασισμένος, ασυγκράτητος, δυναμικός, πανίσχυρος. Οι κουβεντούλες και οι αναλύσεις για τους ‘’ανθρώπους του καναπέ’’, δεν αντανακλούν  την ανησυχία για την καθυστέρηση στη λαϊκή αντίδραση, αλλά αντίθετα την προσπάθεια για εμπέδωση αυτής της ταυτότητας: Τα τρία τέταρτα του κόσμου να κάτσουν στον καναπέ και μια μικρή αγωνιζόμενη μειοψηφία, αντι να δρα με αυτοπεποίθηση, να σιχτιρίζει απελπισμένα αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Ο μύθος και ευχή για ‘’λαό του καναπέ και του φραπέ’’, κάηκε στη λαϊκή φλόγα του Συντάγματος και των άλλων πλατειών και δρόμων.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στην Αθήνα,  κατάφεραν να βρεθούν και να διαδηλώσουν  στο κέντρο της πόλης, διεκδικώντας να ορίσουν τη ζωή τους, κόντρα στην οικονομική και πολιτική χούντα.  Η δυναμική ήταν σαφής: Μισό ή/και ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μπορούσαν να συγκεντρωθούν μέσα σε 3 ώρες και να πνίξουν στην χλεύη και  την περιφρόνηση τον καταγέλαστο θίασο της ‘’συμμορίας των τεσσάρων’’ (τράπεζες δια του Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ).
 
Αν σκεφτούμε την εικόνα από όλη την Ελλάδα, συνειδητοποιούμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι άγγιξαν τη δυνατότητα της μεγάλης ανατροπής, μέσα από το συλλογικό δρόμο του ‘’δρόμου και της πλατείας’’.
 
Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που στέλνουν τα μηνύματα.
 
Η λαοθάλασσα  εκείνης της Μεγάλης Κυριακής, ανέτρεψε τον δεύτερο μεγάλο μύθο, την επίσης σκόπιμη και κατασκευασμένη ταυτότητα των ‘’αγαναχτισμένων πολιτών, που πρωτίστως μισούν τα κόμματα και τα συνδικάτα’’.  Υπήρχαν φυσικά και αυτές οι τάσεις το καλοκαίρι στις πλατείες. Την Κυριακό όμως, οι αγωνιζόμενοι, περιφρόνησαν το παραπλανητικό δίλημμα ‘’ναι ή όχι στα συνδικάτα και τα κόμματα της παρακμής και της παλιάς εποχής;’’. Το αντικατέστησαν με το περήφανο ‘’ναι ή όχι στην λαϊκή οργάνωση  για επιβίωση, δημοκρατία, απελευθέρωση, με ανατροπή της επίθεσης;’’. Πράγματι , μπροστά στη Βουλή δε βρέθηκε να συγκρούεται καμία ΓΣΕΕ ή ΑΔΕΔΥ, ούτε οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής αριστεράς, βρέθηκαν όμως συνδικάτα βάσης και μια ευρύτατη αγωνιστική αποφασισμένη πρωτοπορία (εν δυνάμει αντικαπιταλιστική) , να πάλλεται μαζί με τα λαϊκά κύματα. Με συνθήματα εργατικά, προοδευτικά, ανατρεπτικά, ενάντια στην ΕΕ και τον αντιδραστική στροφή του πολιτικού συστήματος. Βιάστηκαν όλοι όσοι είχαν πάρει τη μεζούρα για να κρίνουν αλαζονικά και γεροντοκορίστικα,  τα πρώτα βήματα της λαϊκής αφύπνισης του καλοκαιριού.
 
Το Σύνταγμα γέμισε με εργάτες, πλημμύρισε με ανέργους, φούσκωσε με δεκάδες χιλιάδες νεολαίους. Η 12η του Φλεβάρη, ήταν μια πρωτίστως εργατική λαϊκή συγκέντρωση, που ακύρωσε δημιουργικά τις ειρωνείες από καθέδρας και τους μύχιους πόθους για ένα ακίνδυνο κίνημα χωρίς ταξικό πολιτικό πρόσημο.
 
‘’Είσαι σκέτο (παρα)κράτος…’’
 
Ο κρατικός μηχανισμός  είναι αλήθεια πως δεν αιφνιδιάστηκε. Ο Παπουτσής το είχε οργανώσει από μέρες. Η ΕΛΑΣ, οι υπηρεσίες, είχαν συγκεκριμένο  επιχειρησιακό σχέδιο. Είναι τουλάχιστον αφελής, όποιος πιστεύει ότι οι δυνάμεις καταστολής κινήθηκαν με αποτρεπτική λογική ή ‘’βλέποντας και κάνοντας’’.
 
Η επίθεση της αστυνομίας κατά του λαού, ξεκίνησε από τις  5.15 σχεδόν ταυτόχρονα και σε πολλά σημεία, πέριξ  της Πλατείας Συντάγματος. Ο στόχος ήταν βαθμιδωτός. Πρώτος και βασικός, να μην φτάσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες στην Πλατεία. Να μην προλάβουν να δουν ο ένας  τον άλλο. Να μην αισθανθούν τη δύναμή τους. Να μη νοιώσουν τη δυνατότητα να τα σαρώσουν όλα. Σε αυτή την περίπτωση, καμία αστυνομία δεν θα μπορούσε να επιβληθεί. Πάνω από τους μισούς από αυτούς που ξεκίνησαν, δεν έφτασαν ποτέ στο Σύνταγμα. Η προσπάθεια ήταν, σε ένα δεύτερο επίπεδο, τουλάχιστον να περιοριστεί η έκταση της οργής, στην συμμετοχή μόνο μιας αποφασισμένης πρωτοπορίας, χωρίς την ασπίδα και τη νομιμοποίηση του παλλαϊκού ξεσηκωμού.
 
Το ‘’Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι’’ φωνάχτηκε μαζικά. Ας δούμε όλη την εικόνα όμως:
 
Έχουμε τη Βουλή, να αποφασίζει πειθήνια ότι ήδη είχε αποφασιστεί στο επίπεδο  των δανειστών, της ΕΕ και της τρόικας. Τα αστικά κόμματα, να υποτάσσονται στον ταξικό τους ρόλο, δια πυρός και σιδήρου, με μεγάλες απώλειες,  ακόμη και σε βάρος του τρέχοντος ιδιοτελούς συμφέροντος κομματικής αναπαραγωγής.  Ένα ανέκφραστο Παπαδήμο, να μιλάει σαν ΑΤΜ. Ένα καταγέλαστο Βενιζέλο, να κινδυνολογεί σαν παπαγαλάκι. Ένα Σαμαρά ΠΑΣΟΚότερο των ΠΑΣΟΚων. Ένα Καρατζαφέρη  με το ΛΑΟΣ ‘’φύλο και φτερό’’ και τα μπουμπούκια του, (Βορίδης, Γεωργιάδης), να μην θέλουν να αφήσουν την ‘’κουτάλα με τα ζουμιά’’. Αλλά αυτή η Βουλή ψήφισε ΥΠΕΡ, αποδεικνύοντας αυτό που είναι: Μια όλο και πιο υποβαθμισμένη επικυρωτική μηχανή, εφαρμοστική των αποφάσεων της πραγματικής εξουσίας του ελληνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου, των υπερεθνικών πολιτικών και οικονομικών ενώσεων του, όπως η ΕΕ ή το ΔΝΤ.
 
Έξω από τη Βουλή, ο αντιδραστικός μηχανισμός εξουσίας και επιβολής των μνημονίων και της κοινωνικής καταβύθισης, άσκησε το παράλογο (αλλά εύλογο για τα συμφέροντα του) δικαίωμα στην βία. Έχοντας και ποντάροντας στο μονοπώλιο της βίας. Με σχέδιο ενάντια στον εχθρό λαό και την πορεία του προς τη δημοκρατία, δηλαδή την επιβολή της θέλησης του, του δίκιου του, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό.
 
Έδρασε όμως και το βαθύ χέρι του κράτους. Το παράνομο κράτος, Το παρακράτος. Αναβαθμισμένα, διότι η σημερινή υπερ-αντιδραστική στροφή του καπιταλισμού, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο μέσω της θεσμικής ‘’νόμιμης΄΄ καταστολής. Γράφηκαν πολλά για τους εμπρησμούς και τις καταστροφές της Αθήνας. Φρύαξαν οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας, που ουδόλως ανησύχησαν που καίγεται μια κοινωνία ολόκληρη. Προδόθηκε, ένας αστείος Ψαριανός (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΔΗΜΑΡ), που βιάστηκε να λοιδορήσει  και να μιλήσει για έργο ‘’ηλιθίων αριστερών’’ και να αναρωτηθεί βλακωδώς: ‘’Μεγαλούργησε το κίνημα της επανάστασης, πάλι, με το κάψιμο ιστορικών, μοναδικών κτιρίων απ’ όσα λίγα έχουν απομείνει; ''Δικαιώθηκαν οι αγώνες του λαού'', με τους βανδαλισμούς και την αλητεία, που έγιναν μάλιστα με σχέδιο και προμελέτη;’’
 
Δεν θα επισημανθεί εδώ το προφανές: Η φτώχεια, η ταπείνωση, η ανεργία, η σιδερόφραχτρη αλαζονεία της εξουσίας, μοιραία θα γεννήσουν μίσος και καταστροφή μέσα στην κοινωνία. Θα προσφέρουν το ψυχολογικό υπόβαθρο και τη δικαιολογητική βάση να γκρεμίζουν οι εξόριστοι της κοινωνίας και τα θύματα της κρίσης, ότι θυμίζει τη μισητή εξουσία ή ότι απλά λάμπει και είναι όμορφο δίπλα τους, αφού δεν μπορούν να το αγγίξουν.
 
Θα τονιστεί το μη προφανές, διότι τα πράγματα είναι σοβαρά: Η εξουσία, με το (παρα)κράτος, δρα και προς  την κατεύθυνση της προβοκάτσιας, αναπαράγοντας τις δοκιμασμένες πρακτικές του Ράιχσταγκ από τους Χιτλερικούς. ‘’Δείχνει’’ και σπρώχνει την λαϊκή οργή προς τα εκεί. Ο τυφλός σε σέρνει τη σπηλιά του για να παλέψεις μαζί του. Η άρνηση αυτού του δρόμου είναι απολύτως αναγκαία και δε σχετίζεται με καμία αποφυγή ‘’ταύτισης με ακρότητες’’. Η δύναμη του λαού, οι ανατρεπτικοί στόχοι, θέλουν φώς, ήλιο, λαϊκή συμμετοχή, πολιτικό πρόγραμμα, θετικό πρόταγμα και στόχο για συντριβή του πραγματικού εχθρού.
 
Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου:  κατάληψη της τηλεόρασης!
 
Το γνωρίζουμε από την  ιστορία. Κάθε εξουσία ήθελε πάντα και είχε ανάγκη να ελέγχει την ‘’τηλεόραση’’. Ήταν συμβολική και ουσιαστική έκφραση, εμπέδωση της κυριαρχίας της. Αν έβλεπες τον καραβανά στο γυαλί, σήμαινε πως το πραξικόπημα είχε πετύχει  ή η λαϊκή επανάσταση είχε αποτύχει, συνεπώς έπρεπε να κάτσεις σπίτι σου.
 
Σήμερα δεν έχουμε μία κρατική τηλεόραση. Σε αντίθεση όμως με τις αφέλειες περί διάχυσης της εξουσίας και της δημοκρατίας, μέσω της ‘’απελευθέρωσης’’ από τις ‘’κρατικές κοκκινοσκουφίτσες’’ που στοιχειώνουν τον Ψαριανό και κάθε γελοίο απομεινάρι της αυλοκόλακης παλιάς αριστεράς, το οικοδόμημα των ΜΜΕ ελέγχεται απόλυτα και ασφυκτικά από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.
 
Όλα τα κανάλια, μετά και τη φασιστική σιγή στο alter, ήταν απόλυτα ευθυγραμμισμένα με το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας. Η διαδήλωση έπρεπε να χτυπηθεί, να εμφανιστεί η πλατεία έστω και για πέντε λεπτά άδεια, ειδικά πριν τα δελτία ειδήσεων.
 
Η  χούντα του τριγώνου κοινοβουλευτική μνημονιακή συγκυβέρνηση-κράτος καταστολής-ΜΜΕ , εκφράστηκε πολύ παραστατικά στην τηλεοπτική οθόνη: ένα τρίτο της οθόνης να ξερνά κάποιος τρομολάγνος υπουργός ή βουλευτής από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ένα τρίτο να δείχνει μια άδεια πλατεία Συντάγματος και ένα τρίτο να δείχνει φωτιά, στάχτη  και μπούρμπερη.
Μόνοι τους μπήκαν στο κάδρο, μαζί με τα αφεντικά τους…
 
Το ηθικό, το νόμιμο, το αναγκαίο
 
Ας συνθέσουμε τις εικόνες.
 
Τα μνημόνια, ο μισθός των  450 ευρώ, το επίδομα των 360 ευρώ για  ένα μόνο μέρος του 1 εκατομμυρίου καταγεγραμμένων ανέργων, για να επιβληθούν, χρειάζονται:
 • Πολιτικό σύστημα δούλο της τρόικας και του κεφαλαίου,
 • οικονομική βία μέσω της συνεχούς πτώχευσης του λαού, απειλή της πείνας (και πείνα) μέσω της ατομικής ιδιοποίησης του πλούτου,
 • εργασιακό πειθαναγκασμό μέσω του διευθυντικού δικαιώματος και την απειλή της ανεργίας,  
 • στρατηγική εκστρατεία εκβιασμών και φόβου για το αύριο από αυτούς που καταστρέφουν σήμερα,
 • ανοιχτή καταστολή,
 • σκοτεινή δράση μηχανισμών του κράτους,
 • γκαιμπελική προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
‘’Λογικό’’ με την παράλογη λογική ενός σάπιου συστήματος σε κρίση.
 
‘’Νόμιμο’’, με βάση τους νόμους που έχουν κόψει, και  ράψει στα μέτρα τους, αλλά  και τροποποιούν  κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον τους.
 
Ανήθικο και βάρβαρο, με βάση το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτών που παράγουν κοινωνικό πλούτο και πολιτισμό. Αξίες και οράματα. Αυτών που δεν έχουν όπλα για να ασκήσουν  βία. Δυστυχώς δεν έχουν και συνδικάτα, κόμματα και άλλες μορφές οργάνωσης του λαού, που απαιτεί ο σημερινός κοινωνικός πόλεμος.
 
Αναγκαίο, ζωτικό και επείγον, είναι η ανατροπή αυτού του τριγώνου. Πρέπει και μπορούμε να τους ρίξουμε.
 
Στους  πολέμους που γνώρισαν οι προηγούμενες γενιές,  η αστική κυβέρνηση φώναζε:  ‘’η πατρίς εν κινδύνω’’. Επιστράτευε το μουλάρι του αγρότη, αλλά και τον ίδιο τον αγρότη, μαζί και το γιό του, με δικαίωμα ζωής και θανάτου και στην ‘’περιουσία΄΄ του και στους ίδιους.  
 
Η κοινωνική πλειοψηφία, θύμα των τεράτων του κεφαλαίου και του κοινωνικού πολέμου που αυτοί έχουν κηρύξει, έχει δικαίωμα να φωνάξει: ‘’η κοινωνία εν κινδύνω’’. Να  απαλλοτριώσει άμεσα τόσο την περιουσία, όσο και την πολιτική εξουσία των γεννητόρων της κρίσης και της καταστροφής.  Αυτός είναι ο δρόμος για να κοπεί και το νήμα  που στην άλλη άκρη του έχει την  ευρωπαϊκή και διεθνή κεφαλαιοκρατία, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
Η ανατροπή με αντικαπιταλιστικό και δημοκρατικό πρόσημο είναι στόχος αναγκαίος και ζωτικός για την εργατική τάξη, τους ανέργους, τα στρώματα που βυθίζονται. Είναι όρος και για την επιβίωση και για τη δημοκρατία. Είναι δρόμος για την κοινωνική επανάσταση, τον μεγάλο μετασχηματισμό των κοινωνικών δομών, την χειραφέτηση.
 
Εύκολοι δρόμοι δε υπάρχουν. Ο κόσμος της δουλειάς το ξέρει αυτό. Όποιος ζει από τη δουλειά του, με τα χέρια του ή τη σκέψη του, ξέρει ότι πρέπει να κοπιάσει. Όποιος κοκορεύεται ότι έγινε, άκοπα  και εύκολα, μεγάλος και τρανός, το ξέρουμε καλά, πως κάτι μας κρύβει. Ή εκμεταλλεύτηκε την δουλειά άλλων, ή έκλεψε ή σκότωσε ή εξαπάτησε. Οι εργαζόμενοι λοιπόν δεν φοβούνται τις δυσκολίες, δεν τρομοκρατούνται. Τρομοκρατούνται οι αστοί που είναι τα παράσιτα. Δειλιάζουν τα  ενδιάμεσα  μικροαστικά στρώματα και το τμήμα της πολιτικής υπαλληλίας που δεν μπορούν εύκολα να αποφασίσουν να μπουν σε ένα ρόλο δημιουργικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς. Διστάζουμε όλοι μας, κομμουνιστές και αριστεροί,  στο βαθμό που αδυνατούμε ή δεν θέλουμε να δούμε τις πρωτοπόρες αναγεννητικές τάσεις μέσα στον κόσμο της εργασίας και την ταξική πάλη, αλλά ψαχουλεύουμε στους παλιούς συσχετισμούς και στο ανακάτεμα της τράπουλας. Ήρθε όμως η στιγμή της αλήθειας για όλους. Μη φοβόμαστε να το πούμε: Ο πλούτος και η πραγματική εξουσία, πρέπει να περάσουν στα χέρια αυτών που ζουν από τη δουλειά τους. Και μαζί να κυριαρχήσουν οι απελευθερωτικές αξίες, η πραγματική εργατική και λαϊκή δημοκρατία.
 
Tο ζήτημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής πρέπει να τεθεί  με  πολιτικούς όρους από την αριστερά. Με πρώτο βήμα την αποχώρηση από τη βουλή-δούλο της τρόικας και την συμβολή στη συγκρότηση ανταγωνιστικών κοινωνικών και πολιτικών μορφών οργάνωσης του λαού, με συμμετοχή των συνδικάτων βάσης, εκλεγμένων εκπροσώπων των λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών ανέργων ή/και απολυμένων, τοπικά, αλλά και κεντρικά. Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλη δυναμική στον αγώνα. Η εκλογική στρατηγική  της κοινοβουλευτικής αριστεράς, ακυρώνει την φιλολαϊκή ρητορική της. Η 12η Φλεβάρη πρέπει να μας διδάξει: Η δύναμη είναι στο λαό και στην οργάνωση του.
 
Μόνο η ανατροπή της χούντας με εξέγερση,  σπάσιμο του δεσμού αίματος και συμφέροντος της ελληνικής πλουτοκρατίας με την ευρωζώνη και την ΕΕ,  διώξιμο των δανειστών και  άρνηση του χρέους,  θα δώσουν μεταξύ των άλλων και τη δυνατότητα για ελεύθερη έκφραση της λαϊκής θέλησης με εκλογές και όχι το αντίστροφο.

Υπέγραψε την δήλωση συμμόρφωσης στη Γερμανία ο Α. Σαμαράς

Απεστάλη στους επικεφαλής του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με στην οποία αναφέρεται η δέσμευση του ιδίου και του κόμματος του σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση για τη στήριξη των πολιτικών του νέου μνημονίου και μετά από ενδεχόμενη εκλογή του στην ηγεσία της χώρας

Το πλήρες κείμενο της δεσμευτικής επιστολής του προέδρου της ΝΔ προς τις Βρυξέλλες έχει ως εξής:

«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.

* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί.

Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Ιράν σταματά την προμήθεια πετρελαίου στην Ελλάδα

ImageΕΚΤΑΚΤΟ: Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το κρατικό δίκτυο PressTV το Ιράν και σε απάντηση των τελευταίων κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ αναφορικά με το ιρανικό πετρέλαιο αποφάσισε τη διακοπή προμήθειας πετρελαίου σε έξι χώρες μέλη της ΕΕ.

Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία

Περισσότερα σε λίγο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: Χαριστική βολή στην Ελληνική Οικονομία η μείωση μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα.

Από τον Τομέα Απασχόλησης του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Κυβέρνηση μειοψηφίας που κυβερνά τον Ελληνικό λαό και τον υποχρεώνει να ζει στη φτώχεια και την ανέχεια, την Κυριακή 12, Φεβρουαρίου 2012 έδωσε τη χαριστική βολή στην καταρρέουσα Ελληνική οικονομία μειώνοντας και τους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα. Η ανάκαμψη και η πρόοδος στις καλένδες.
Χρόνια τώρα η παρέα των συγκυβερνώντων "δοσίλογων" κατέστρεψαν την Γεωργία, την Κτηνοτροφία, τον Τουρισμό. Τώρα καταστρέφουν και όλον τον Ιδιωτικό τομέα, χωρίς να ντρέπονται.
Η Προδοσία και η παράδοση άνευ όρων στο μεγαλείο της.
Αφού "έσπρωξαν" συνταξιούχους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια, προσπαθούν νύχτα να ανακτήσουν τις ψήφους των Δημοσίων υπαλλήλων:
Ο νόμος 4024/11 με τον οποίο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεσμοθέτησε το νέο Βαθμολόγιο Μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, προέβλεπε το πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο για 2 χρόνια τουλάχιστον.
Ωστόσο, τέσσερις μήνες μετά, στον νόμο 4038/12 και συγκεκριμένα στο άρθρο 32, παράγραφο 3, ψηφίστηκε η κατάργηση του "δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του ν.4024.2011", δηλαδή θεσμοθετήθηκε η αναγνώριση του πλεονάζοντος χρόνου για την απόδοση των "ωριμάνσεων".
Ντροπή!

Για τον Τομέα Απασχόλησης
Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ έως τώρα με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να κρύψουν από το λαό τα μεγάλα αδιέξοδα και τις οξυμμένες αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Τώρα που αυτά δεν κρύβονται, επιχειρούν, ακόμα πιο κινδυνολογικά, να εμφανίσουν τα δικά τους αδιέξοδα ως διλήμματα του λαού. Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πιο αποφασιστικά πρέπει να απορρίψουν την τρομοκρατία και να τους απαντήσουν: Αρνούμαστε την εξαθλίωση με ή χωρίς ευρώ. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και το κεφάλι ψηλά, πριν αυτοί διώξουν τη χώρα για τους δικούς τους λόγους ή μαζί με την ελληνική πλουτοκρατία και τα κόμματά της αλυσοδέσουν και καταδικάσουν το λαό στη δυστυχία. Δεν υπάρχει άλλη λύση προς όφελος του λαού από την πρόταση του ΚΚΕ.


Τώρα: Απειλεί να πέσει από το κτήριο του ΟΕΚΣυντονιστείτε στο zougla radio

Μία γυναίκα βρίσκεται σε παράθυρο του τρίτου ορόφου στο κτήριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων από τις 11.30 το πρωί και απειλεί να πέσει στο κενό.Μαζί της είναι και ο σύζυγός της. Το ζευγάρι είναι από την Πρέβεζα, έχει δύο παιδιά και διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του Οργανισμού, καθώς όπως δηλώνουν δεν έχουν χρήματα για την φροντίδα του ενός παιδιού τους που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας (ΑμΕΑ). Ο άνδρας εργάζεται ως εργοδηγός, ενώ η γυναίκα είναι πολιτικός μηχανικός.Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Υπηρεσίας, με τέσσερα οχήματα για την παροχή βοήθειας και έχουν ήδη τοποθετήσει το προστατευτικό στρώμα.Ο σύζυγός της πείστηκε από τους συναδέλφους του και βρίσκεται μέσα στο κτήριο, προσπαθώντας να μεταπείσει την γυναίκα του να μην πέσει στο κενό. Εκείνη του απάντησε «Ή εσύ ή εγώ».Η ίδια παρόλα αυτά παραμένει κρεμασμένη στο παραθύρο και ζητά να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Χαρακτηριστικά φώναξε πως αν δεν έρθει σε δέκα λεπτά θα πέσει από το παράθυρο.Τραγική φιγούρα η μητέρα της γυναίκας, η οποία έχει σπεύσει στο σημείο και παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν. Ο ψυχολόγος της αστυνομίας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ζητεί από τον κόσμο να αποχωρήσει από το σημείο.Η γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει αφήσει ένα δισέλιδο σημείωμα στο οποίο ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. Στο σημείωμα αναφέρεται σε πολιτικούς που την οδήγησαν στην απόγνωση.

Η πρόεδρος του ΟΕΚ, κα Κοτίδου, σε επικοινωνία με τη zougla.gr ανέφερε πως θα περιμένει να τελειώσει πρώτα το συμβάν και μετά θα προχωρήσει σε δηλώσεις.

Εργαζόμενοι του ΟΕΚ το τελευταίο διάστημα είχαν προχωρήσει σε μία κίνηση ανθρωπιάς και συγκέντρωναν χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν το ζευγάρι να παράσχει στο παιδί του την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Στα 1000 μέτρα πάνω από τις στέγες των σπιτιών στο Αγαθονήσι πέταξαν τουρκικά F-16!

Nέα επιθετική κίνηση από Άγκυρα: Σχηματισμός τεσσάρων (4) τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Ν.Α. Ρόδου στις 11:13 και στις 11:46 και δύο (2) εξ αυτών πέταξαν πάνω από τα σπίτια του Αγαθονησίου σε ύψος μόλις 1000 μέτρων! Εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:47.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Περισσότερα σε λίγο

Τμήμα ειδήσεςων defencenet.gr

πάλι Βουλγάρους και Σέρβους τουρίστες θα μας φέρει ο Δήμος Σκοπέλου!

Στις διεθνείς εκθέσεις Σόφιας και Βελιγραδίου η Σκόπελος
Δίαυλος επικοινωνίας με τα Βαλκάνια
Η ενδυνάμωση των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί με τα Βαλκάνια και η δημιουργία νέων διαύλων επικοινωνίας με διάφορες χώρες του εξωτερικού, εντάσσονται μεταξύ των προτεραιοτήτων που αναπτύσσονται για την τουριστική ανάπτυξη της Σκοπέλου. Στην παρούσα φάση, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της φετινής χρονιάς, ο Δήμος Σκοπέλου δίνει το «παρών» στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις «BIT» του Μιλάνου, που διοργανώνεται από 16 έως 19 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο της Ιταλίας, «HOLLIDAY & SPA» που διοργανώνεται από 16 έως 18 Φεβρουαρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας και «IFT BEOGRAD» που διοργανώνεται από 23 έως 26 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας. Ο αρχικός στόχος που τέθηκε από την Δημοτική Αρχή ήταν η Βαλκανική αγορά, με δεδομένο το γεγονός ότι η Σκόπελος και οι Βόρειες Σποράδες γενικότερα, ήταν πάντα και παραμένει προσφιλής προορισμός για τους Βαλκάνιους. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή θαλάσσια επικοινωνία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «φέτος επιχειρούμε μεγαλύτερο άνοιγμα σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά, υλοποιώντας προγράμματα προβολής που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας». Η τουριστική ανάπτυξη εγγράφεται, εξάλλου, στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του νησιού, προκειμένου η Σκόπελος να καταστεί προσφιλής προορισμός, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Συγκεκριμένα, ένας από τους στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί, αφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Σκοπέλου, την δημιουργία νέων βιώσιμων επενδύσεων, και ιδιαίτερα των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών εστίασης, διανυκτέρευσης και παροχής υπηρεσιών και την ενίσχυση μονάδων μεταποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόταση προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, ανάδειξης της θρησκευτικής φυσιογνωμίας του νησιού, ενίσχυσης των επενδύσεων αγροτουρισμού και των τοπικών προϊόντων, της αναβάθμισης των τεχνικών υποδομών του νησιού, όπως λιμάνια, μαρίνες κ.λ.π.ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

ΚΕΠ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΤΣΙ !

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΠΑΡΤΕ 1500 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΝ ΚΕΠ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΗΚΟΣΟΥΝ ΧΕΣΤΕ ΜΑΣ

Ε ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ @@@@@@@ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ?

ΚΕΠ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανακάλυψαν το "Δωδεκάνησος"! - Ναυάγησε το 1958 κοντά στις τουρκικές ακτές


Image

Στην αρχή πίστεψαν ότι επρόκειτο για το ναυάγιο κάποιου γερμανικού πλοίου. Το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναυτίλος» που μετέφερε την επιστημονική ομάδα του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Rhode Island Ρόμπερτ Μπάλαρντ, είχε ελαττώσει ταχύτητα ευρισκόμενο βορείως της Σύμης, κοντά στην τουρκική χερσόνησο της αρχαίας Κνίδου.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Τα Νέα", σύστημα ακουστικής διασκόπησης που αποτύπωνε το ανάγλυφο του πυθμένα, έστειλε στις οθόνες του πλοίου το ξεκάθαρο περίγραμμα ενός ναυαγίου. Τα δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ στο ωκεανογραφικό σκάφος, «Ηρακλής» και «Αργώ», καταδύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά φθάνοντας σε βάθος 486 μέτρων.

Οι προβολείς τους φώτισαν το βυθισμένο πλοίο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιο ήταν αυτό το καράβι. Δεν ήταν πολεμικό πλοίο αλλά ούτε αρχαίο ναυάγιο. Ο ωκεανογράφος Ρόμπερτ Μπάλαρντ, περισσότερο γνωστός από την ανακάλυψη του «Τιτανικού» και του γερμανικού θωρηκτού «Βίσμαρκ« στον Ατλαντικό Ωκεανό, είχε μεριμνήσει ώστε η εξερευνητική αποστολή να μεταδίδεται απευθείας στο Διαδίκτυο μέσα από ειδική ιστοσελίδα (www.nautiluslive.org).

Η αποστολή γινόταν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος New Frontiers in Ocean Exploration 2011, με τη συνεργασία του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Ηταν Αύγουστος της περασμένης χρονιάς.

Μερικές ημέρες αργότερα, ο συνεργάτης του Ρ. Μπάλαρντ Μάικλ Μπρέναν θα εκμυστηρευτεί ότι «ένας ηλικιωμένος από την Κέρκυρα μας διαφώτισε, λέγοντάς μας για ένα μικρό επιβατηγό πλοίο που είχε βουλιάξει στην περιοχή στα τέλη της δεκαετίας του 1950 όταν έπεσε σε τυφώνα και πως είχαν χαθεί πάνω από 20 άνθρωποι. Επρόκειτο για ναυτική τραγωδία».

Ηταν το μότορσιπ «Δωδεκάνησος», που στις 22 Μαρτίου 1958 βούλιαξε κοντά στις τουρκικές ακτές. Κατευθυνόταν από τη Ρόδο προς την Κω. Συνάντησε σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους. Ορισμένοι από τους επιβάτες που διεσώθησαν μετά τη βύθιση του πλοίου αφού κολύμπησαν επί ώρες προς τις ακτές, είχαν πει ότι τα κύματα ήταν θεόρατα λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Οι επιβάτες του πλοίου είχαν βγει στο κατάστρωμα, ορατότητα δεν υπήρχε και ένα μεγάλο κύμα χτύπησε με δύναμη την πλώρη αναγκάζοντας το καράβι να γείρει. Οι άνθρωποι που χάθηκαν ήταν 25, ανάμεσά τους και μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της.


Image

Η ερευνητική αποστολή υπό τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ κινήθηκε κοντά στα τουρκικά παράλια αναζητώντας, μεταξύ των άλλων, αρχαία ναυάγια ή ενδείξεις καταποντισμένων πόλεων. Στη συνέχεια έκανε γεωλογικές έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης.

Το θέμα της ανακάλυψης του «Δωδεκάνησος» θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Oceanography». Τη φωτογραφία παραχώρησε στα «ΝΕΑ» η δρ γεωλόγος ωκεανογράφος Παρασκευή Νομικού (λέκτορας, ΕΚΠΑ), υπεύθυνη αποστολής της ερευνητικής ομάδας του Ρόμπερτ Μπάλαρντ στον ελληνικό χώρο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕ!

Concrete Mixer Carousel Μπετονιέρα Carousel

Fun in the water.Διασκέδαση στο νερό. ΑΠΟ ΔΥΟ .Μ.......ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΠΑΣΟΚ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΚΙΑ !


ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ

 
Ο Άγιος Ρηγίνος γεννήθηκε στην Λειβαδιά τον 4ο αιώνα μ.Χ.  από ευσεβείς χριστιανούς γονείς, Κύπριους στην καταγωγή. Από πολύ μικρός αγαπούσε τα γράμματα και οι γονείς του φρόντισαν να του δώσουν όσο περισσότερη μόρφωση μπορούσαν. Η μόρφωσή του δεν περιορίστηκε στη γνώση των επιστημών και της Ελληνικής φιλοσοφίας, αλλά διδάχτηκε τα ζωογόνα νάματα της χριστιανικής θρησκείας και ευρύτατη εκκλησιαστική μόρφωση.  
Μετά τον θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου, ο Ρηγίνος καταξιώθηκε να γίνει επίσκοπος Σκοπέλου. Η χρηστομάθειά  του, η ευσέβειά του, η ψυχική του λαμπρότητα και ο πόθος του για την σωτηρία των ψυχών, εκτιμήθηκαν πολύ και τον έκαναν γνωστό όχι μόνο στη Σκόπελο και στις Βόρειες Σποράδες, όπου με πάθος υπηρετούσε τον Χριστό, αλλά και σ’ όλη την επικράτεια του τότε χριστιανικού και μη Ελληνισμού. Άνθρωποι κάθε μόρφωσης, ηλικίας και κοινωνικής τάξης τον αγαπούσαν, τον θαύμαζαν και έτρεχαν να ακούσουν τα κηρύγματα του.
Όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, το 347 μ.Χ. με αφορμή την αίρεση του Αρείου, συγκάλεσε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, μεταξύ των τριακοσίων Πατέρων - Ιεραρχών της συνόδου εκείνης, ήταν και ο ιεράρχης Σκοπέλου Ρηγίνος. Εκεί με την βαθιά θεολογική αλλά και φιλοσοφική του μόρφωση κατατρόπωσε τους Αρειανούς ρήτορες, τους απόδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα και αποδείξεις από τις Γραφές ότι ο Χριστός είναι ομοούσιος του Πατέρα και τους ανάγκασε να φύγουν ντροπιασμένοι από την Σύνοδο. Γύρισε στη Σκόπελο νικητής και τροπαιούχος και επιδόθηκε και πάλι στο θεάρεστο έργο του.
Όταν ανέβηκε στο θρόνο ο Ιουλιανός, προσπάθησε με νόμους και διατάγματα αυτοκρατορικά, να επαναφέρει την αρχαία Ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία. Τότε άρχισαν οι διωγμοί και τα βασανιστήρια των χριστιανών. Ο Έπαρχος τότε έφτασε και στη Σκόπελο, αποφασισμένος με κάθε τρόπο να καταφέρει τον επίσκοπο και Άγιο ποιμένα Ρηγίνο να απαρνηθεί τον Χριστό και να προσφέρει θυσία στους θεούς. Αφού δεν τα κατάφερε έδωσε εντολή για τον αποκεφαλισμό του.
Ήταν 25 Φεβρουαρίου του 362, που ο ιεράρχης σύρθηκε βασανιζόμενος στο πέτρινο γεφύρι, στο μικρό ποτάμι, αποκεφαλίστηκε και η άγια ψυχή του φτερούγισε στα πόδια του Θεού. Από εκεί ψηλά ευλογεί και προστατεύει όλους τους χριστιανούς, τους δίνει κουράγιο και τους βοηθάει με αναρίθμητα θαύματα.
Σε εκείνο το σημείο που μαρτύρησε ο Άγιος οι πιστοί έφτιαξαν ένα εικονοστάσι και έχτισαν το μοναστήρι του 2 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Σκοπέλου. Η Μονή χτίστηκε πάνω στα ερείπια βυζαντινού ναού σύμφωνα με επιγραφή, το 1728. Στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει ο τάφος του Αγίου Ρηγίνου. Είναι μια μικρή σαρκοφάγος που χρονολογείται τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Ο Bruce Willis (Μπρους Γουίλις) με τη θαλαμηγό του σε "μίνι" διακοπές στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Bruce Willis

Στα νερά των Β. Σποράδων βρέθηκε για τρεις ημέρες η θαλαμηγός του διεθνούς φήμης ηθοποιού Bruce Willis το καλοκαίρι του 2008. Ο “σκληρός” του Χόλιγουντ έκανε διακοπές παρέα με τη φίλη του και φιλικό τους ζευγάρι.
Ο Bruce Willis έχει ενημερωθεί για τις φυσικές καλλονές των Σποράδων από την πρωταγωνίστρια του «Μάμμα Μία!» Meryl Streep (Μέριλ Στρηπ) και κατέπλευσε με το σκάφος του από το Κουσάντασι της Τουρκίας.
“Φαν” του ηθοποιού δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου, που σε τέτοιες περιπτώσεις προσφέρει παραδοσιακά αναμνηστικά στους “αστέρες” του σινεμά που επισκέπτονται το νησί.
 

«Η Μέρκελ καταβροχθίζει την Ελλάδα»

«Η Μέρκελ καταβροχθίζει την Ελλάδα»

Την Άνγκελα Μέρκελ να καταβροχθίζει την Ελλάδα δείχνει το σημερινό σκίτσο της εφημερίδας Independent.

Το συγκεκριμένο σκίτσο είναι μια παραλλαγή του γνωστού πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει το γιο του», που βρίσκεται στο Μουσείο ντελ Πράδο στη Μαδρίτη και δείχνει τον Τιτάνα Κρόνο να τρώει τα παιδιά του αμέσως μετά τη γέννησή τους, λόγω του φόβου του ότι θα τον ανέτρεπαν, παίρνοντας την εξουσία.
gkogia_o_kronos

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου