Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Και για καληνύχτα... Να τι πρέπει να κάνουμε με τα χαράτσια.


Έμεινε εμβρόντητος...

Ούτε λίγο ούτε πολύ 66 (αν είχε και ένα τρίτο έξι θα κινδύνευαν να τους αφορίσει η Ιερά Σύνοδος) σελίδες υπομνήματα για τον «Καλλικράτη 2» έχουν στείλει οι περιφερειάρχες στην τριάδα του υπουργείου Εσωτερικών (Γιαννίτσης, Γεννηματά, Κουκουλόπουλος) αλλά και παλαιότερα στον Χ. Καστανίδη.
Και τι περιέλαβε τελικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ στο πολυνομοσχέδιο; Μία διάταξη για τη μεταφορά των μαθητών.
Τι να πει και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ Απόστολος Παπατόλιας, που όντας νομικός (συνταγματολόγος), κάθισε και αποτύπωσε τις ατέλειες του «Καλλικράτη» για να στείλει εξ ονόματος της Ένωσης τις διορθώσεις στους ομοϊδεάτες του στο ΥΠΕΣ;
Έμεινε εμβρόντητος κι αυτός, όπως και οι υπόλοιποι της ΕΝΠΕ,  με την αντιμετώπιση των προτάσεων τους από το υπουργείο...

προσοχή στην Σκόπελο!


προσοχή στην Σκόπελο περιμένουμε μεγάλη  κακοκαιρία και πολλά χιόνια από τα μεσάνυχτα στην Σκόπελο σας ενημερώνουμε λοιπόν μεγάλη προσοχή

Υπερχείλισε ο Πηνειός στη Φαρκαδόνα

alt
Τελικά δεν αποφεύχθηκαν οι πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας από το «φούσκωμα» των νερών του Πηνειού και του Ενιππέα ποταμού.
Πριν από λίγο λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός στο ύψος της Πηνειάδας, καλύπτοντας -επίσης- εκτάσεις στο Κεραμίδι και τη Φαρκαδόνα.
Ο Ενιππέας ποταμός «έσπασε» στο ύψος του Κλοκωτού, πλημμυρίζοντας ήδη 1.000 στρέμματα, ενώ αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον οδικό άξονα από Κλοκωτό μέχρι τον Μαραθιά Καρδίτσας, σημεία στα οποία παραμένουν για συνεχή έλεγχο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Μεσολογγίου  Ο οδηγός  κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν αυτό αρχίσει να γεμίζει νερά

Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν αυτό αρχίσει να γεμίζει νεράΧθες το βράδυ ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο του Μεσολογγίου ότι αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Στο σημείο έφτασαν αμέσως άνδρες του λιμενικού, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες με δυνατό αέρα και πολύ δυνατή βροχή και αυτό ίσως ήταν και ο λόγος που ο οδηγός έπεσε στην θάλασσα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν αυτό αρχίσει να γεμίζει νερά. Σήμερα γερανός έβγαλε το αυτοκίνητο από το λιμάνι με την βοήθεια δυτών.Νέο χαράτσι από τις εφορίες με στόχο τους ημιυπαίθριους!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος – Δημοκρατία

Φοροεισπρακτικό «μπλόκο» ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους υπάχθηκαν στη ρύθμιση περί τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων. Το νέο χαράτσωμα θα γίνει μέσω του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης Ε1, το οποίο έχει ήδη ετοιμαστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Στο νέο έντυπο, που θα υποβληθεί φέτος και με το οποίο θα δηλωθούν τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2011, έχει προστεθεί ένας ειδικός κωδικός για τους ημιυπαίθριους.
Στο έντυπο της Εφορίας και πιο συγκεκριμένα στον πίνακα 5 έχουν προστεθεί οι κωδικοί με αριθμό 206 – 208 – 210 και εκεί θα πρέπει οι φορολογούμενοι που υπάχθηκαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους να γράψουν την επιφάνεια των χώρων αυτών. Με τον τρόπο αυτό θα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κύθνο

Από τον Αστυνομικό Σταθμό Κύθνου ενεργείται προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού 54χρονου ημεδαπού οικοδόμου, ο οποίος στις 6/2/2012 το απόγευμα στην προσπάθειά του να κατέβει από ξύλινη σκάλα σκαλωσιάς νεοαναγειρόμενης οικοδομής, έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο ιδιόκτητης και ο επιβλέπων μηχανικός της οικοδομής αναζητούνται.

Κάψιμο Γερμανικής σημαίας και αγκυλωτού σταυρού.German flag burning and swastika.ΝΑΖΙ FIRE

Για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν


Για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο
Η Ευρώπη της αλληλεγγύης μετατρέπεται σε Ευρώπη-Φρούριο του Μεσαίωνα
Εχθές, ο κ. Παπουτσής εγκαινίασε στην Νέα Βύσσα Ορεστιάδας την κατασκευή του περίφημου «φράχτη του Εβρου», που αποτελεί κατά την άποψη της Κυβέρνησης μοναδική λύση για την αναχαίτιση των λαθρομεταναστών στη χώρα μας και εγγύηση για την ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα, ο παραποτάμιος πληθυσμός του Εβρου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με τις καθιερωμένες πια πλημμύρες του ποταμού, που κάθε χρόνο καταστρέφουν στο πέρασμά τους τις περιουσίες των κατοίκων και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων. Μοναδική λύση τα αντιπλημμυρικά έργα, που ποτέ δεν εγκαινιάζονται, ίσως γιατί δεν περισσεύουν κονδύλια από τα προαναφερόμενα «αντιμεταναστευτικά» έργα.
Προφανώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό το αυτονόητο: Η ανύψωση ηλεκτροφόρου τείχους δεν θα σταματήσει την έλευση μεταναστών στη χώρα, απλώς θα μετακινήσει τα σημεία εισόδου τους (παρόμοια κατασταλτικά μέτρα εφαρμόστηκαν και απέτυχαν στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου και ΗΠΑ-Μεξικό). Οι άνθρωποι αυτοί θα σταματήσουν να εγκαταλείπουν τις χώρες τους και να καταφεύγουν σε άλλες, όταν εκλείψουν οι αιτίες που προκαλούν τη φυγή τους ( πόλεμοι, οικονομική κατάρρευση, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων). Μέχρι τότε, η υιοθέτηση μίας ανθρωπιστικής μεταναστευτικής πολιτικής από Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πλευράς φαντάζει ως η μόνη πραγματική και αρμόζουσα αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.
Συμφωνούμε με τον κ. Παπουτσή ότι πρέπει να προστατέψουμε τον τόπο μας -και την Ελλάδα ολόκληρη θα συμπληρώσουμε - από εκείνους που απειλούν την ασφάλεια και την ευημερία της. Μόνο που δεν είναι οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που την απειλούν. Είναι όλοι εκείνοι που δημιουργούν και εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία, εντός και εκτός συνόρων. Ενάντια σε αυτούς και μόνο αξίζει να χτίσουμε φράχτες.
Σχολιάζοντας δε, την χθεσινή παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο με αφορμή την έναρξη εργασιών κατασκευής του φράχτη, η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν, όσο υπάρχει καταπίεση και εξαθλίωση στις χώρες τους και δεν έχουν άλλη επιλογή. Η κατασκευή φράχτη στον Έβρο δεν πρόκειται να αποτρέψει την είσοδό τους στην Ελλάδα, παρά μόνο θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με ένα ατελέσφορο έργο που επιπλέον φέρει και τον βαρύ συμβολισμό της μετατροπής της Ευρώπης της Αλληλεγγύης σε Ευρώπη-Φρούριο του Μεσαίωνα. Αντί να χτίζουμε τείχη, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πολιτική για τους πρόσφυγες με γνώμονα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ


Η ελληνική πλουτοκρατία και η τρόικα έχουν βρει πρόθυμους παπάδες - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη - και αξιοποιούν την ευκαιρία για να θάψουν εδώ και τώρα ζωντανούς τους εργαζόμενους, να τους αφαιρέσουν στοιχειώδη δικαιώματα. Όσο πλησιάζει η στιγμή της αποκάλυψης του αποτρόπαιου αντιλαϊκού έργου τους, τόσο πιο αισχρός και άθλιος γίνεται ο εμπαιγμός του λαού με τις δήθεν διαπραγματεύσεις και τόσο πιο κυνικά τα τρομοκρατικά διλήμματα που εκτοξεύουν.
Ο λαός έχει χρέος να τους αποδείξει ότι αρκετά έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη, τη δύναμη και το δίκιο του.

Facebook: Ένας στους τρεις νέους στην Ελλάδα έχει ψεύτικο προφίλ

Facebook: Ένας στους τρεις νέους στην Ελλάδα έχει ψεύτικο προφίλ

Οι παγκόσμιες έρευνες και μελέτες γύρω από την εξάρτησή μας από το Facebook πληθαίνουν.


Ανησυχητικά είναι λοιπόν τα στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε η μονάδα εφηβικής υγείας ''Αγλαΐα Κυριακού'' για την σχέση και την εξάρτηση των νέων με το διαδίκτυο στην χώρα μας, την οποία παρουσίασε το Star.
Διαβάστε περισσότερα στο Mediagate

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΟΚ στον ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Πέθανε λόγω βλάβης της ΔΕΗ (Ηχητικό)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΟΚ στον ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Πέθανε λόγω βλάβης της ΔΕΗ (Ηχητικό)
ΑΚΟΥΣΤΕ την συγκλονιστική καταγγελία του γιού της ηλικιωμένης, η οποία ξεψύχησε τα ξημερώματα στον Δρυμώνα Αλμυρού, λόγω βλάβης της ΔΕΗ και αφού έπαψε να λειτουργεί το μηχάνημα υποστήριξης του αναπνευστικού της - ΑΚΟΥΣΤΕ την καταγγελία για την απίστευτη συμπεριφορά υπαλλήλου της ΔΕΗ Αλμυρού, ο οποίος αν και ενημερώθηκε, άφησε αβοήθητη την οικογένεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η συμπεριφορά και του προϊσταμένου του

Οι συνεχείς διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, στοίχισαν την ζωή σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πέθανε αβοήθητη, αφού λόγω της διακοπής ρεύματος έπαψε να λειτουργεί το μηχάνημα υποστήριξης του αναπευστικού της.

Το απίστευτο, πέραν του γεγονότος ότι οι κάτοικοι πέριξ του Αλμυρού, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να καλέσουν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αφού πότε υπάρχει ασθενοφόρο και πότε όχι, είναι το περιεχόμενο της ίδια της καταγγελίας του γιου της ηλικιωμένης, ο οποίος καταγγέλει ότι ενημέρωσαν άμεσα την ΔΕΗ Αλμυρού, ο υπάλληλος της οποίας επέδειξε την απίστευτη συμπεριφορά που θα ακούσετε και στο παρακάτω ηχητικό. Απίστευτη η συμπεριφορά και του προϊσταμένου της ΔΕΗ Αλμυρού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολόγησε τον υφιστάμενό του. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.e-volos.gr

κατάργηση στης εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια !

 
Η κατάργηση της υπουργικής απόφασης Β438/2003 που ορίζει τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είναι μεταξύ των θεμάτων, που συζητούνται στη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοΐα.
Την κατάργηση και ανάκληση της υπουργικής απόφασης έχουν ζητήσει οι ίδιες ακτοπλοϊκές, τονίζοντας ότι από το 2003 και μετά δεν έχουν εκταμιευθεί από το ελληνικό δημόσιο, τα χρήματα της αποζημίωσης που δικαιούνται οι εταιρείες, για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια.
Για το λόγο αυτό μάλιστα έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωσής της και την καταβολή αποζημιώσεων.
Να σημειωθεί ότι για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, δικαιούνται καταβολή αποζημίωσης εντός δύο μηνών από το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την υποβολή των απαραίτητων παραστατικών, στα οποία αναφέρονται λεπτομερώς, ποσά, αριθμοί προσώπων που ταξίδεψαν με έκπτωση και χρονική περίοδος.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι ακτοπλόοι, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς στην απόφαση του 2003 δεν προσδιοριζόταν ποιος θα είναι ο φορέας που θα κάλυπτε τη σχετική δαπάνη αποζημίωσης για την κάθε κατηγορία προσώπων, προκειμένου να έχει έκπτωση στα εισιτήρια, καθώς αυτό θα προσδιοριζόταν με άλλη διάταξη νόμου η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει από μόνες τους, από το 2004, σε κατάργηση των εκπτώσεων στα εισιτήρια, ωστόσο αν κάποιος επιβάτης που δικαιούται έκπτωση κάνει έγγραφη καταγγελία στο τοπικό λιμεναρχείο, τότε η ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία εξέδωσε το εισιτήριό του χωρίς έκπτωση, απειλείται με μεγάλο πρόστιμο.
Να σημειωθεί ότι στην υπουργική απόφαση υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με νόμο και δεν ορίζεται καμία αποζημίωση από το δημόσιο για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Αυτές οι κατηγορίες είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανάπηροι πολέμου, οι πολύτεκνοι, τα παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών, οι άποροι και οι συνταξιούχοι ΝΑΤ.
Επίσης οι εκπτώσεις σε πολλές κατηγορίες, όπως οι εν ενεργεία και τέως βουλευτές, οι μητροπολίτες, το προσωπικό του λιμενικού σώματος, οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, οι ναυτιλιακοί συντάκτες, φθάνουν και στο 100%.
Για τους φοιτητές ορίζεται συγκεκριμένη περίοδο για 50% έκπτωση στο εισιτήριό τους από 01/09 κάθε έτους έως 30/06 του επόμενου.

Συμβαίνει τώρα στην Σκόπελο Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρή καταιγίδα


μεγάλες κότες η μεγάλα λαμόγια η βολεμένη τη από όλα είναι η απεργοσπάστες?


Πέστε μου ένα λόγο να διαδηλώσω να πονέσω να κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω τους δημοσίους υπαλλήλους από την στιγμή που κανένας δεν συμμετείχε στην απεργία στην Αθήνα η συγκέντρωση της αδεδυ ήταν εξήντα άτομα  στη σκόπελο κανένας γιατί λοιπόν  εμείς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να παινέσουμε να τους πω ότι επιθυμώ  να τους τα κόψουμε όλα διότι όλοι είναι βολεμένοι με την  νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο υποπτεύομαι ότι έχει δίκιο η τρόικα να απολύσει όχι εκατόν πενήντα χιλιάδες άλλα τετρακόσιες χιλιάδες αύριο το πρωί να μπουν στην αγορά όπως όλοι οι υπόλοιποι εμείς
αναγνώστης

ΕΚΤΑΚΤΟ επεισόδια τώρα στην βουλή! 2


ΕΚΤΑΚΤΟ επεισόδια τώρα στην βουλή!


2 άτομα απήργησαν στον δήμο Σκοπέλου ,η υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα ευχόμαστε να τους πάνε στα 150 ευρώ τον μήνα εμείς από το skopelos news στους απεργοσπάστες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου