Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Πως θα μας κυνηγούν οι εισπρακτικές εταιρείες

Νέο καθεστώς λειτουργίας αποκτούν πλέον οι εισπρακτικές εταιρείες. Διαβάστε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.
Διευκρινίσεις για τα προβλεπόμενα από τον νέο νόμο περί των εισπρακτικών εταιρειών, έδωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.
Όπως τόνισε «οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές εταιρείες) θεσπίζουν συγκεκριμένους περιορισμούς και καθιερώνουν μηχανισμούς ελέγχου που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης».
Ειδικότερα, οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215» είναι οι ακόλουθες:

1) Οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την ενημέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμη απαίτηση μετά την πάροδο δέκα ημερών από την ημέρα που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.
2) Προσδιορίζεται ένα συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 έως 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες μόνο ημέρες.

3) Η επικοινωνία καταγράφεται και τηρείται για ένα έτος προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη. Ο οφειλέτης ενημερώνεται για την καταγραφή και το σκοπό της.
4) Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, μετά από καταγγελία του οφειλέτη, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατάσταση με τα συναφή δεδομένα κίνησης των τηλεφωνικών συνδέσεων καθώς και τα αναγνωριστικά στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη προκειμένου να ελεγχθεί καταγγελία για παραβίαση του νόμου.

5) Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρικό αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενημέρωσης στις οποίες προβαίνουν προς τον οφειλέτη και να χορηγούν τα στοιχεία αυτά στον οφειλέτη ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όταν τους ζητηθεί.
6) Οι διατάξεις για την προστασία των οφειλετών εφαρμόζονται όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης αλλά και στους ίδιους τους δανειστές (π.χ. πιστωτικά ιδρύματα) όταν προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενη ενημέρωση.

7) Πέραν της εταιρείας ενημέρωσης που έχει εγγραφεί στο σχετικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να προβαίνει σε ενημέρωση οφειλετών.
8) Εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, μεταξύ άλλων και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε όλους όσοι παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου, και όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης.
Επισημαίνεται ότι προς τις υποχρεώσεις 3, 4 και 5 οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί στην τήρησή τους μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι 2.4.2012).

NewsIt.gr

Συγκεντρώσεις ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει τη Δευτέρα στις 18:00 στην Ομόνοια και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απορρίπτει «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας» που, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Ξεσηκωθείτε. Όλοι! Mπορούμε!

tromaktiko: Ξεσηκωθείτε. Όλοι! Mπορούμε!: Από την πρώτη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας, από την πρώτη στιγμή που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας και...

Προς βουλευτές της νέας δημοκρατίας..

Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Προς βουλευτές της νέας δημοκρατίας..: Ο τρελαντώνης κωλοτούμπας ετοιμάζετε να κάνει την πιο θεαματική κωλοτούμπα στην μέχρι τώρα καριέρα του ως αρχηγός της ΝΔ. Μην τον ακολουθήσ...

To ηφαίστειο της Σαντορίνης κοιμάται... με το ένα μάτι ανοιχτό

DefenceNet - To ηφαίστειο της Σαντορίνης κοιμάται... με το ένα μάτι ανοιχτό

Το δίλημμα, ο Κουβέλης και η παντιέρα

Το δίλημμα, ο Κουβέλης και η παντιέρα
Το μοναδικό δίλημμα είναι ένα:
είμαστε υπέρ ή κατά του μνημονίου;
Παρατηρούμε άναυδοι τελευταία το νέο θέατρο που παίζετε μπρος στα μάτια μας.
Το "κόλπο" είναι γνωστό. Αφήνουμε να "διαρρεύσει" το χειρότερο, για να παρουσιάσω σαν επιτυχία το "καλύτερο" (και αυτό που στην ουσία ήθελα).
Έτσι μας παρουσίασαν σαν κακό σενάριο την επιβολή "επιτρόπου" από τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας (με πρόταση, -ποιών άλλων- από τους αιώνια καταπιεστές, δυνάστες και πηγή επίδειξης αυταρχισμού, Γερμανών), η οποία αποσύρθηκε (προσωρινά να είστε σίγουροι, στο μέλλον μπορεί να επανέλθει με άλλη ονομασία, μάνατζερ για παράδειγμα) κάτω από τις "ισχυρές αντιδράσεις" των σωτήρων της πατρίδας μας (εγχώρια τρόικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), για να μας παρουσιαστεί μετά σαν αναγκαίο κακό που δε μπορούμε να αποφύγουμε το "καλό" σενάριο, δηλαδή αυτό των επόμενων παραχωρήσεων μας όπως κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση κατώτερου μισθού, επιβολή νέων φόρων και λοιπές απαιτήσεις τις ξένης τρόικας.
Το γαϊτανάκι αυτό θα συνεχίζετε κάθε φορά που θα πλησιάζει η ώρα να πάρουμε κάτι, όπως ακριβώς συμβαίνει από την εποχή της υπογραφής του πρώτου μνημονίου πριν 2 χρόνια. Εκβιαστικά διλήμματα, εκβιασμοί, εκφοβισμοί από μέρους των δανειστών μας, υπαναχωρήσεις από μέρους της άβουλης, χωρίς πυξίδα και κατεύθυνση(???) και χωρίς νομιμοποίηση από τον λαό, νεοχουντικής κυβέρνησης.
Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για όποιον θέλει να τα δει.
Μας εκβιάζουν με διλήμματα όπως "Ευρώπη ή Κομμουνισμός" (δίλημμα που ο πρώτος εφευρέτης του ήταν ο Γκέμπελς, ο γνωστός υπουργός διαφώτισης και προπαγάνδας των ναζί και που επανέλαβε τόσο ο ΓΑΠ όσο και υψηλόβαθμα στελέχη των Βρυξελλών!!!). Όπως το "ευρώ ή πτώχευση". Όπως το "αποδέχεστε τους όρους της τρόικας ή δεν έχετε μισθούς και συντάξεις".
Ε λοιπόν φίλοι μου τα διλήμματα είναι άλλα. Είναι στα "Έλληνες ή δούλοι των ξένων αφεντάδων - τοκογλύφων;" Είναι στο "ναι στο μνημόνιο - με όσα μας έχει επιφέρει μέχρι τώρα και στα χειρότερα που έρχονται - ή έξω από το μνημόνιο με τους όρους που μας έχουν επιβάλει τόσο βάναυσα;"
Σε αυτά, τα δεύτερα διλήμματα, θα πρέπει να απαντήσουμε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, όπου θα μιλήσουμε -επιτέλους και εμείς, ο λαός. Και αυτή την απάντηση μας φοβούνται και για αυτό το λόγο τρενάρουν όλο και πιο πίσω την ημερομηνία των εκλογών προετοιμάζοντας την "επόμενη" μέρα, την διάδοχη κατάσταση, υπό το βάρος των χαλκευμένων galops τους που δε βγάζουν το αποτέλεσμα (παρά την παραποίηση τους) που θέλουνε τα κέντρα που αποφασίζουν για μας εδώ και χρόνια.
Εσχάτως μας προέκυψε σαν δευτερο-τρίτο κόμμα στα περίφημα galops, η ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη (ναι...εκείνου που ήταν υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη από πλευράς ΚΚΕ, μεταπήδησε στον Συνασπισμό και όταν έχασε τις εκλογές για την προεδρία, έκανε "νέο" Εθνοσωτήριο κόμμα) και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν το 12% (πως έγινε αυτό το.... θαύμα από το 2%, να εκτοξευτεί μέσα σε 2-3 μήνες στο 12%, μόνο αυτοί που κάνουν τα στημένα και κατά παραγγελία galops μπορούν να απαντήσουν), ενώ ταυτόχρονα με τη καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, επήλθε και η αντίστοιχη του ΛΑΟΣ (το δεκανίκι του συστήματος) και η μείωση των ποσοστών της ΝΔ.
Όλα δηλαδή τα "μνημονιακά" κόμματα συρρικνώνονται και είναι αμφίβολο αν ΌΛΑ μαζί θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση "συνασπισμού" μετά τις επόμενες εκλογές.
Οπότε? Τι έπρεπε να κάνει το εγχώριο και ξένο σύστημα προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο της καταστροφής της χώρας μας, της αφαίμαξης του πλούτου της, της υποταγής του λαού της?
Απλά να βρει έναν ακόμη συνεταίρο - συνεργάτη για αυτή τη δουλειά και τον βρήκε στο πρόσωπο του "μετριοπαθούς" Κουβέλη (που 'χει εδώ που τα λέμε και την εμπειρία από "κυβερνήσεις συμμαχίας-σωτηρίας"). Είναι θεωρείτε τυχαίο που τα κανάλια του Μπόμπολα και του Αλαφούζου τον έχουνε τελευταία συνέχεια στα "παράθυρα" τους και στις εκπομπές τους? Όχι βέβαια. Είναι απλά το επόμενο δεκανίκι τους, μιας και πλέον δεν τους φτάνει το δεκανίκι του ΛΑΟΣ, δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά" για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας των εκλογών!
Μία χαρά τους είναι η ΔΗΜΑΡ. Χαμηλών τόνων και προφίλ ο πρόεδρος της, θα υφαρπάξει τις ψήφους των προβάτων που ξέφυγαν από το μαντρί του ΠΑΣΟΚ και κάποιων άλλων μετριοπαθών αριστερών κυρίως και κεντρώων άστεγων - πολιτικά - ψηφοφόρων και θα συγκυβερνήσει με τα άλλα συνεταιράκια για να συνεχιστεί το ίδιο έργο ακόμη πιο σκληρά, ακόμη πιο ανάλγητα, ακόμη πιο χυδαία.
Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίο που ενώ μέχρι τη τελευταία στιγμή ήταν να συμμετάσχει και αυτός στη κυβέρνηση - μαριονέτα - Παπαδήμου, τελικά... αποσύρθηκε, ενώ θεωρούσε "αναγκαίο για τη σωτηρία της πατρίδας το να μπούμε στον μηχανισμό στήριξης και του PSI;".
Απλά δεν τον χρειαζόντουσαν στη συγκεκριμένη φάση (εξ άλλου είχαν ήδη τα 3/4 των βουλευτών για να κάνουν τη δουλεία τους) και θα τον "καίγανε" και αυτόν, όπως έγινε με το άλλο δεκανίκι, το ΛΑΟΣ.
Αυτόν τον κράτησαν από έξω σαν "χρυσή εφεδρεία", για την επόμενη μέρα. Όσο για το ποιοι απαρτίζουν ή στηρίζουν την προσπάθεια του? Διαβάστε ονόματα:
Μαλέλης - Θεοδωράκης (από δημοσιογράφους "έγκριτους" και εκτός . . συστήματος),
Χωμενίδης - Κακουλίδης ("μεγαλοσυγγραφείς"),
Ζουγανέλης, Χατζησάββας, Μπέζος ("διανοούμενοι"),
η "κυρία" Ρεπούση (ναι, αυτή η γνωστή με τα βιβλία ιστορίας που παρουσίαζε τους πρόσφυγες της Σμύρνης σαν ταξιδιώτες στο πλοίο της αγάπης),
Χριστοδουλάκης, Αυγερινός, Μπίστης (από πολιτικά "λουλούδια")! !
Και για να επανέλθουμε στα διλήμματα μας....
Το μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν ψηφίσουμε για το ποιόν θα ψηφίσουμε, είναι ένα..
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΄Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"?

Ανάλογα με την απάντηση που θα δώσουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, αλλά και στους προγόνους μας, σε αυτό το ερώτημα, ψηφίζουμε αυτούς που την πρεσβεύουν. Ανεξάρτητα από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, στεγανά και περιχαρακώσεις, μακρυά από ταμπέλες "δεξιός - αριστερός, προοδευτικός - συντηρητικός" που μας κατέστρεψαν και μας δηλητηρίασαν τόσα χρόνια.
Τώρα προέχει η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας μας και θα ψηφίσουμε για αυτήν. Μετά έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο.
Αλλά επειδή μέχρι την ώρα που θα πάμε στην κάλπη έχουμε χρόνο και οι προκλήσεις, όπως και όσα διακυβεύονται μέχρι τότε είναι πολλά, δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς και παρατηρητές. Πρέπει με κάθε τρόπο, κάθε μέρα που περνάει να δείχνουμε ότι καταλαβαίνουμε τι κάνουνε, τι σχεδιάζουν και ότι είμαστε απέναντι τους!
Δεν έχω μεγάλη φαντασία για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζικά προκειμένου να τους το δείξουμε, να το καταλάβουν, να το νιώσουν στο πετσί τους ότι είμαστε απέναντι τους σθεναρά, μαζικά, αποφασισμένοι όσο ποτέ, αλλά πέρα από τις συγκεντρώσεις, θα πρότεινα παράλληλα να αναρτήσουμε στα μπαλκόνια μας κάτι μαύρο... μια σημαία, ένα πανί, μια μπλούζα, οτιδήποτε μαύρο, ΜΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΜΑΥΡΗ που θα υποδηλώνει το "μαύρο" που θα τους ρίξουμε στην κάλπη, το μαύρο που χει πέσει πάνω στη πατρίδα μας, στις ψυχές μας.
Αν γίνει μαζικά, δηλαδή αν κάποια μέρα όλα τα μπαλκόνια στην Ελλάδα μας είχαν από κάτι μαύρο, φανταστείτε το θέαμα που θα δημιουργούνταν! Δεν θα έφτανε φυσικά μόνο αυτό, αλλά θα ήταν μια αρχή να δούνε ότι είμαστε πολλοί, ότι τους πήραμε χαμπάρι και πως είμαστε αποφασισμένοι να τους αντιπαλέψουμε.
Και θα ήταν μόνο η αρχή. . . . .
Πηγή:

Η αστυνομία φυγάδευσε τον Αστέριο Ροντούλη στα Τρίκαλα

Η αστυνομία φυγάδευσε τον Αστέριο Ροντούλη στα Τρίκαλα

Για να μιλήσει σε κοπή πίτας σε τοπική εκδήλωση στην Κάτω Αχαϊα πήγε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος αλλά τελικά έφυγε άρον άρον.Οι συγκεντρωμένοι αγανακτισμένοι πολίτες κινήθηκαν προς το μέρος του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ και άρχισαν να τον αποκαλούν «καταπατητή του Συντάγματος«, απαιτώντας «να φύγει από το χώρο«.
Ο βουλευτής κάτω από τις αποδοκιμασίες αποχώρησε, καλώντας τους σε δημόσιο διάλογο στην πλατεία της Αχαγιάς.
Στο δεύτερο επεισόδιο χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα εις βάρος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριου Ροντούλη, το πρωί της Κυριακής στο Διάσελλο Τρικάλων.
Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr ο υφυπουργός έφτασε στο χωριό -στο οποίο σχεδιάζεται εδώ και μια εικοσαετία και πλέον να γίνει κτηνοτροφικό πάρκο- προκειμένου να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και των επιδοτήσεων.
Νέοι κτηνοτρόφοι του Διασέλλου, αλλά και από τα γύρω χωριά, τον αποδοκίμασαν έντονα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις ενώ υπήρξαν και ένας-δυο πιο θερμόαιμοι.
Ζητήθηκε αστυνομική ενίσχυση και τα πνεύματα τελικά ηρέμησαν με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Κοινότητας Μιχάλη Τσιόγγα και τηλεφωνήματα που έκανε σε δικούς του ανθρώπους ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΣΥ, καταγόμενος από το χωριό, Σάκης Καλύβας, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν από Αθήνα.

Κολασμένη νύχτα για να γλιτώσει η Ελλάδα την χρεοκοπία - Θα γλιτώσουν τους πολίτες ή ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή διαχείριση τυχόν συμφωνίας;

- Ανακοίνωση Παπαδήμου επιβεβαιώνει το μαχαίρι που έρχεται σε μισθούς και συντάξεις.Διαβάστε την όλη.
- Ύστατο τελεσίγραφο της τρόικας : ''Συμφωνήστε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας αλλιώς....''
- Σε εξέλιξη συνάντηση Παπαδήμου Νταλάρα Βενιζέλου Κουτρουμάνη για το κούρεμα
- Στις 22.00 ξανά στο Μαξίμου η τρόικα
- Σε απόρρητο σημείο συναντάει τη νύχτα ο Παπαδήμος τον ισχυρό άντρα της Deutsche Bank
- Κλείνουν οργανισμοί υπουργείων, -20% οι μισθοί, -35% οι επικουρικές, τέλος για 13ο και 14ο μισθό; 
- Δείτε φωτογραφίες από την κρίσιμη σύσκεψη - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ναυάγιο στη Σύσκεψη - Θρίλερ στη χώρα

Λίγο μετά τις 20.30 τελείωσε η πέντε ωρών σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λ.Παπαδήμο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν και αύριο στο Μαξίμου για να συνεδριάσουν με τον Λ.Παπαδήμο, ο οποίος συναντάται τώρα με τον Τ.Νταλάρα και στις 10.00 ξανά με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις των Σαμαρά και Καρατζαφέρη οι εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας είναι σχεδόν αβάσταχτες για τους πολιτικούς αρχηγούς που πολύ απλά καλούνται να αποφασίσουν στο εξής δίλημμα : Εαν θα χρεοκοπήσει η χώρα ή εαν θα εξαθλιωθούν οι πολίτες.

Και οι τρεις αρχηγοί ενημερώνουν τώρα τα στελέχη των κομμάτων τους για να δώσουν αύριο το μεσημέρι το τελικό ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το εαν, σε περίπτωση συμφωνίας στα μέτρα, θα δεσμευτούν και εγγράφως.

Άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών στην Κρήτη

Πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος άνοιξε άγνωστος άνδρας στην περιοχή του Αλικιανού στην Κρήτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών στην Κρήτη
Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια καραμπίνα προς την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος, τραυματίζοντας ελαφρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικό στην ωμοπλάτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Μυστική συνάντηση σήμερα Παπαδήμου – Άκερμαν;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos
Σύμφωνα με το Mega, σε λίγα λεπτά από τώρα ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να συναντηθεί σε ΜΥΣΤΙΚΟ σημείο με τον Πρόεδρο του ΙΙF και επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν για να συνομιλήσουν για το PSI.
Την πληροφορία μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγο, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.
http://olympia.gr/ 

Σε λίγο το Μακελειό και ο Στεφανος Χίος ξεσκεπάζει το σχέδιο των τοκογλύφων και των υποτακτικών τους.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20120205-213031.jpgΤην ώρα που όλοι μεταδίδουν το θέατρο του παραλόγου του ξεπουλήματος της χώρας, ο Στεφανος Χίος σε λίγη ώρα φέρνει στοιχεία φωτιά που αποδεικνύουν ότι το παραμύθι έχει ήδη σενάριο και τέλος με βασικούς συντελεστές τους Έλληνες πολιτικούς και μαέστρο τον Παπαδήμο.
Αίσθηση όμως θα προκαλέσει και η αποκάλυψη για την Δημοκρατική Αριστερά του κυρίου Κουβέλη που φαίνεται ότι λειτουργεί ως ασκός αποκομιδής και διάσωσης εφιαλτικών προσωπικοτήτων υπό την σκοτεινή παρουσία του Κώστα Σημίτη…
Δείτε το στις 10 το βράδυ και μέσω Διαδικτύου εδώ: http://live24.gr/webtv/kontrachannel/

"Tα έδωσαν όλα" και υποδύονται τους ήρωες! - Ανακοίνωση-κόλαφος από Λ.Παπαδήμο


Τα έδωσαν όλα", στην τρόϊκα σήμερα οι τρεις αρχηγοί και η εικόνα της δήθεν "αντίστασης" που θέλησαν να περάσουν κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό γεγονός της συμφωνίας την οποία αποκάλυψε ο Λ.Παπαδήμος με μία ανακοίνωσή του που πραγματικά τους εξέθεσε. 
Ενωρίτερα κατά την έξοδό τους οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, προέβησαν σε δηλώσεις ... ηρωικές, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο, οι οποίες όμως πολύ σύντομα αποδείχθηκαν και ... πένθιμες!
Η δήλωση του Λ.Παπαδήμου (υπάρχει πληροφορία για συνάντησή του με τον Άκερμαν απόψε, αλλά το βέβαιο είναι ότι η τρόϊκα πάει στο γραφείο του απόψε)  πραγματικά τους εξέθεσε. 
Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι κατθ'όλη την διάρκεια της σύσκεψης το πρόβλημα του Α.Σαμαρά ήταν το πως θα "πλασσάρει" την συμφωνία, δηλαδή τι είδους περιτύλιγμα θα βάλει και από κοντά τον σιγοντάριζε και ο Γ.Καρατζαφέρης. Απόψε καλεί τα στελέχη του σε σύσκεψη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.
Ο Γ.Παπανδρέου στο γνωστό μήκος του "Ναι σε όλα", με εξαίρεση τις τράπεζες που θεωρεί ότι τον έριξαν από την εξουσία και θέλει να πάρει την εκδίκησή σου, ξεχνώντας προφανώς ότι ο Λ.Παπαδήμος τοποθετήθηκε στην θέση του πρωθυπουργού, ακριβώς για να αποτρέψει την κρατικοποίηση των τραπεζών...
Iδού ολόκληρη η δήλωση της ανακοίνωσης της συμφωνίας:
''Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος''.
Καληνύχτα Ελλάδα και καλή λευτεριά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο χειμώνας δεν… έφυγε απο την ΣΚΟΠΕΛΟ!


Όσοι νόμιζαν ότι τα χιόνια πέρασαν από την ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου  και μας άφησαν οριστικά για φέτος κάνουν λάθος.
Χιόνια και αυτήν την εβδομάδα, λοιπόν, από την Τετάρτη και μέσα στην πόλη της  Σκοπέλου περιμένουμε σύμφωνα με της προβλέψεις του ΜΕΤΕΟ

Για την πορεία του Σαββάτου 4 Φλεβάρη


Image scaled down

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι (για κάποιους ίσως και 4000) πορευτήκαμε μαζί το Σάββατο 4/2 από το Μοναστηράκι, την οδό Αθηνάς την Σταδίου, το Σύνταγμα και μπροστά από το κοινοβούλιο, με κατάληξη τα Προπύλαια. Ενάντια στο «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», τα κοινοβουλευτικά «πραξικοπήματα», τα νέα μνημόνια κοινωνικής υποδούλωσης και λεηλασίας που προωθούνται από την εγχώρια και υπερεθνική πολιτική και οικονομική εξουσία, τα ψευδή και εκβιαστικά κυριαρχικά διλήμματα, την διάχυση του φόβου και της ματαιότητας κοινωνικά, τα φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού, τις «εναλλακτικές λύσεις» καλλωπισμού και εξωραϊσμού του συστήματος εκμετάλλευσης και υποταγής, την εκλογική (αυτ)απάτη. Χιλιάδες κείμενα μοιράστηκαν και δεκάδες συζητήσεις έγιναν με διερχόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υπήρξαν από θετικοί έως ένθερμοι, κάποιοι και εμφανώς συγκινημένοι.
Η μεγάλη συμμετοχή και ο παλμός της διαδήλωσης στο δρόμο δεν ήταν προφανώς ένα απλό αποτέλεσμα της καίριας επιλογής για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης πορείας (η οποία διοργανώθηκε από μια κεντρική συνέλευση πλατιάς συμμετοχής, που ξεκίνησε στις 23 Δεκέμβρη μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση, στο οποίο ανταποκρίθηκαν πολλές επιπλέον συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις και μεμονωμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες). Ήταν αποτέλεσμα της συναίσθησης των χιλιάδων διαδηλωτών σχετικά με την κρισιμότητα της περιόδου. Ήταν αποτέλεσμα των ακηδεμόνευτων αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Ήταν αποτέλεσμα της αναζήτησης αγωνιστικής διεξόδου στο πέπλο σιωπής, ανημποριάς και μπλοκαρίσματος των αντιστάσεων, με το οποίο επιχειρεί να σκεπάσει την εξοργισμένη κοινωνία η θεσμική συστράτευση αστικών και εθνικιστικών κομμάτων, ΜΜΕ, εργοδοτικών συνδέσμων, ξεπουλημένων και γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, κάθε καθεστωτικού πυλώνα και εφεδρείας.
Σε τελική ανάλυση η συγκεκριμένη πορεία δεν ήταν απλά μια πορεία μέσα στην καρδιά κρίσιμων αντικοινωνικών μεθοδεύσεων από τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διευθυντήρια. Ήταν ταυτόχρονα και ένα σινιάλο στις γραμμές των «από κάτω», στις γραμμές των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων ανθρώπων, για αυτοπεποίθηση, ανάληψη επιλογών αντίστασης και αλληλεγγύης, αγωνιστική συστράτευση ενάντια στην κυριαρχική επέλαση και την κοινωνική ισοπέδωση.
Απέναντι στον κοινωνικό χειμώνα που επιχειρούν να επιβάλλουν τα ντόπια και διεθνή αφεντικά και οι λακέδες τους είναι βέβαιο ότι οι χειραφετημένοι, ριζοσπαστικοί, αυτοοργανωμένοι και ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, μπορούν να σπάσουν τον πάγο. Ας προχωρήσουμε. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;
http://anarxiko-resalto.blogspot.com/

Επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας όπως εστάλη και στους Δωδεκανήσου…Γιατί πρέπει να πουν ΟΧΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Προς Βουλευτές Δωδεκανήσου,
Αγαπητέ εκπρόσωπέ μου –
Tο Σύνταγμα σε λέει υπηρέτη αλλά στην δημοκρατία δεν χρειαζόμαστε υπηρέτες.Στη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου μου
είπες ότι δεν γνώριζες, ότι δεν είχες ενημερωθεί, ότι δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς.
Στη ψηφοφορία εκείνη εκπρόσωπε ψήφισες, μεταξύ άλλων, το κεφάλαιο Α του Εφαρμοστικού νόμου που αφορά την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.
Σε εκτιμώ εκπρόσωπε και πιστεύω ότι πράγματι δεν ήξερες τι ψήφισες γιατί αλλιώς δεν θα το ψήφιζες ποτέ Λοιπόν αγαπητέ βουλευτή έχεις μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξεις τα πράγματα.
Με τη νέα δανειακή σύμβαση θα ξαναέρθει στην Βουλή η παλαιά δανειακή σύμβαση, την
οποία έχει υπογράψει μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει καμία νομική ισχύ.
Επίσης θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση από 180 βουλευτές, εκείνος ο Εφαρμοστικός νόμος που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις και ειδικά το κεφάλαιο-Α. Ο νόμος αυτός είναι αυτή την στιγμή στον αέρα γιατί δεν έχει ψηφισθεί από τα 2/3 της Βουλής των Ελλήνων.
Αγαπητέ βουλευτή είχες αρκετό χρόνο για να διαβάσεις τι ψήφισες τότε και έτσι εγώ ο εκλογέας, εντολοδόχος και τελικός κριτής σου γνωρίζω ότι γνωρίζεις.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 4 ψηφίζεις την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων).
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ. 2 ψηφίζεις την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 7 και 17 και στο άρθρο 5, παρ. 2-5, ψηφίζεις ότι ο Ελληνικός λαός που έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό <> στοιχείων, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα και τις εγγυήσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 11 ψηφίζεις ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το ταμείο «αξιοποίησης». ‘Oπως, επίσης, γνωρίζεις το δικό μου αφορολόγητο είναι στις 5.000 ευρώ προς το παρόν.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 4, παρ. 1 ψηφίζεις ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους εκπροσώπους των δανειστών (συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ταμείου). Μπορεί ας πούμε το αεροδρόμια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πουληθεί στα Σκόπια και να αλλάξει ονομασία.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 9, παρ. 1 δίνεις την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση. Δηλαδή άνετα μπορούν να αυξήσουν τα τιμολόγια του νερού για παράδειγμα επειδή έτσι γουστάρουν.
Γνωρίζεις ότι στα άρθρα 11-14 ψηφίζεις την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό “κράτος” να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.
Αγαπητέ εκπρόσωπε,
Δεν θέλω να μιλήσουμε για το παρελθόν, δεν θέλω να μιλήσουμε ούτε για το μέλλον θέλω μόνο να μιλήσουμε για εκείνη την στιγμή που η ματιά της ιστορίας θα πέσει πάνω σου. Τη στιγμή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα ακούσεις το όνομά σου και θα πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα ΟΧΙ.
Εκείνη την στιγμή είμαι σίγουρος ότι τα γόνατά σου δεν θα τρέμουν επειδή θα σε κοιτάζουν τα μάτια 10.000.000 Ελλήνων. Δεν θα τρέμουν γιατί γνωρίζεις ότι θα πρέπει να πεις το μεγάλο ΟΧΙ!
Και θα το πεις αγαπητέ εκπρόσωπε γιατί τώρα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!
Θα κλείσω με την αγαπημένη σου ευχή προς εμένα τα τελευταία 30 χρόνια … ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!
energoipolitesrodou@gmail.com
http://olympia.gr 

Αυτό θα το διαβάσετε;

Photo: Brintam


Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
 1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών
 2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
 3. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.
Τότε κάποιοι είχαμε πει ότι αυτό το τρίπτυχο αποτελούσε επικίνδυνη φαντασίωση. Καθώς οι όροι για να πάρουμε το δάνειο εγγυόντουσαν την υφεσιακή δίνη στην οποία θα εισερχόταν η χώρα, τα πλεονάσματα του (3) δεν θα παράγονταν, το σημείο (1) δεν θα το αποφεύγαμε έτσι κι αλλιώς, και, για αυτό τον λόγο, θα επιστρέφαμε θέλοντας και μη στο (2), στην σημερινή κατάσταση που το κράτος, αφού χρεώθηκε με την μερίδα του λέοντος του δανείου-μαμμούθ των €110 δις και πάλι αδυνατεί να καλύπτει τα έσοδά του.
Από αυτές εδώ τις σελίδες, τον Απρίλη του 2010, σε άρθρο με τίτλο «Το πρώτο τάνγκο στην ευρωζώνη» είχα γράψει τα εξής:

«[Ο] φόβος μου είναι ότι οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή του 2002. Κάθε μέρα που περνά τα δάνεια που παίρνουμε… μου θυμίζουν τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή της περιόδου 1998-2002: Δάνεια που μας κρατούν εντός του ευρώ προσωρινά αλλά τα οποία κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε. Και τότε; Το 2002 η χώρα του τάνγκο (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ουρουγουανοί που το διεκδικούν) προέβη και σε στάση πληρωμών αλλά και σε απώλεια ενός (ουσιαστικά) κοινού νομίσματος δολαρίου-πέσος με τέσσερα χρόνια και 50 δις δολάρια μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο έπρεπε. Το 2012 τι επιφυλάσσει σε εμάς; Νομίζω ότι μας επιφυλάσσει ένα εκ των ακόλουθων δύο σεναρίων:
(1) Στάση πληρωμών που όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω ενός απίστευτα αναποτελεσματικού δανεισμού δεκάδων δις ευρώ του οποίου η μόνη λογική εν τέλει είναι η καθυστέρηση της στάσης πληρωμών ώστε να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που εμείς "αγοράζουμε" (δανειζόμενοι) εκ μέρους τους ώστε να προλάβουν να πουλήσουν τα ομόλογά μας.
(2) Την συνειδητοποίηση εκ μέρους της Γερμανίας ότι, αν θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ως έχει, δηλαδή να αποτρέψουν αλυσιδωτές κρίσεις τύπου Αργεντινής εντός της ευρωζώνης, θα πρέπει επί τέλους να κατανοήσουν ότι μία πραγματική οικονομική ενοποίηση, ιδίως μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929 ή 2008, απαιτεί ανακύκλωση των πλεονασμάτων - δηλαδή, πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.
Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές των βορείων εταίρων μας, οδεύουμε ολοταχώς προς το πρώτο σενάριο.»
Κάπως έτσι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η Γερμανία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε στον εαυτό της, επικουρούμενη βέβαια από τους δικούς μας φωστήρες, που δεν μπόρεσαν να διανοηθούν μια στάση πληρωμών (τότε που το ΑΕΠ μας ήταν 15% μεγαλύτερο απ’ ότι σήμερα και τα χρέη μας 20% μικρότερα). Η καλύτερη αφήγηση της οικονομικής αποτυχίας και πολιτικής αστοχίας του πρώτου Μνημονίου της χώρας μας δόθηκε από τον Keynes το… 1920. Τότε ήταν που είχε γράψει τις ακόλουθες αράδες:
"... η ανειλικρινής αποδοχή... όρων που ήταν αδύνατον να τηρηθούν..., και τους οποίους δεν είχε σκοπό να τηρήσει, καθιστά την {Ελλάδα} το ίδιο ένοχη με {τους ευρωπαίους εταίρους } οι οποίοι επέβαλαν όρους που δεν είχαν το δικαίωμα να επιβάλουν." (*)
Προφανώς τα παραπάνω δεν είναι ακριβώς τα λόγια του Keynes. Είναι όμως πολύ κοντά. Το μόνο που άλλαξα ήταν εκεί που εκείνος έγραφε {Γερμανία} εγώ έγραψα {Ελλάδα} και αντί για {τους Συμμάχους} που ανέφερε εκείνος, αντικατέστησα τις λέξεις { τους ευρωπαίους εταίρους }. Η ουσία όμως είναι ακριβώς η ίδια: Οι ισχυροί προσέφεραν μια συμφωνία στους αδύναμους υπό όρους που ούτε οι μεν είχαν δικαίωμα να επιβάλουν ούτε οι δε να αποδεχθούν. Συνένοχοι σε μια τέτοια λογικά ατέρμονη συμφωνία, οι ηγέτες μας, Έλληνες και Γερμανοί, έσπρωξαν και τις δύο χώρες μας βαθύτερα στην Κρίση του Ευρώ. Πρόκειται για μια πρωτοφανή πολιτική αποτυχία στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας (για πληρέστερη παρουσίαση της αποτυχίας αυτής δείτε αυτό το πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN).
Θα μου πείτε, περασμένα-ξεχασμένα. Μακάρι. Να όμως που το ένα λάθος οδηγεί κατ’ ευθείαν στο επόμενο. Σήμερα, αρχές 2012, παρά το γεγονός ότι έχουμε όλα τα στοιχεία, και όλη την εμπειρική γνώση, που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε πως η λογική του Μνημονίου (που περιστρέφεται γύρω από τον άξονα «νέα δάνεια– βαθύτερη λιτότητα») καταποντίστηκε, έχουμε μια κυβέρνηση (εθνικής ενότητας μάλιστα) που έχει στόχο ένα νέο Μνημόνιο.
Μήπως το νέο Μνημόνιο έχει μάθει από τα παθήματα του προηγούμενου; Σε καμία περίπτωση. Η συνταγή είναι η ίδια: Άλλες δεκάδες δις με στόχο την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, υπό τον όρο ακόμα μεγαλύτερης αφαίμαξης της ενεργούς ζήτησης της ελληνικής οικονομίας, και με την κούφια «υπόσχεση» για ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών και ενός στρεβλού, διεφθαρμένου και αναποτελεσματικού ΕΣΠΑ.
Μήπως υπάρχουν νέα επιχειρήματα για να αποδεχθούμε την νέα Μνημονιακή συμφωνία; Ας δούμε ποια επιχειρήματα ακούγονται υπέρ της υπογραφής της: Χωρίς αυτήν, μας λένε,
1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών τον Μάρτιο η οποία θα μας θέσει εκτός του ευρώ
Αυτό είναι! Το εξής ένα επιχείρημα! Δεν υπάρχει άλλο. Προσέξτε πως τα (2) και (3) που είχαμε στην περίπτωση του πρώτου Μνημονίου δεν υπάρχουν πια. Μας τελείωσαν. Κανείς δεν τολμά πλέον να μιλά για μισθούς και για συντάξεις καθώς η γερμανική πλευρά το έχει ξεκαθαρίσει: ό,τι πάρει το ελληνικό κράτος από τούδε και στο εξής θα πρέπει να το χρησιμοποιεί για να αποπληρώνει τους τραπεζίτες, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Τελεία και παύλα. Άρα, η νέα δανειακή συμφωνία προβλέπει δάνεια για την αποπληρωμή δανείων. Μήπως όμως έτσι δοθεί η ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αρχίσει κάποια στιγμή να αποπληρώνει να χρέη του και να ξαναγίνει αξιόπιστο;
Μήπως ισχύει το μέρος (3), βλ. στη αρχή του άρθρου, της λογικής του αρχικού Μνημονίου; Σε καμία των περιπτώσεων! Επ’ ουδενί! Γιατί είμαι τόσο κάθετος; Επειδή αυτό μας λέει ακόμα και το ΔΝΤ. Τι λέει δηλαδή; Ότι για να τιθασευτεί το ελληνικό χρέος, και να μπει η Ελλάδα στην τροχιά της αποπληρωμής των χρεών της, θα πρέπει να ισχύσουν ταυτόχρονα οι εξής προϋποθέσεις: (α) Η οικονομία μας να μπει σε ρυθμούς μεγέθυνσης της τάξης του 2% από το πρώτο εξάμηνο του 2012, (β) ο πληθωρισμός να μην ξεπερνά το 2%, (γ) να πετύχει 100% το κούρεμα (το κατ’ ευφημισμόν γνωστό και ως PSI) και (δ) να εισπράξει το δημόσιο €50 δις από ιδιωτικοποιήσεις. Σε μια οικονομία που αντί να μεγεθύνεται φθίνει με ρυθμό -7%, με το κούρεμα να αποδίδει πολύ λιγότερα στην πράξη από αυτά που θα ανακοινωθούν, με τις ιδιωτικοποιήσεις να αδυνατούν να αποδώσουν όταν οι αξίες όλων των περιουσιακών στοιχείων καταρρέουν, κλπ., τα παραπάνω αποτελούν σενάριο νοσηρής και κακόβουλης φαντασίας.
Οπότε, λοιπόν, μένουμε με το εξής ένα επιχείρημα: Να υπογράψουμε την συμφωνία γιατί αλλιώς θα βρεθούμε εκτός ευρώ. Πόσο όμως στέκει αυτή η απειλή; Έστω ότι έρχεται η 20η Μαρτίου, η μέρα που το δημόσιο πρέπει να καταβάλει €14 δις στους δανειστές του, και η κυβέρνηση ανακοινώνει πως η πληρωμή αυτή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση μας παρουσιάσει ένα Σχέδιο Λύσης το οποίο, αντίθετα με τον τραγέλαφο της 27ης Οκτωβρίου, να έχει έστω και μια μικρή ελπίδα να βάλει την χώρα (αλλά και την υπόλοιπη ευρωζώνη, ιδίως την περιφέρεια) σε τροχιά επιστροφής από την κόλαση. Τι θα γίνει τότε; Θα μας διώξουν από το ευρώ;
Κατ’ αρχάς, δεν μπορούν να το κάνουν μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες. Π.χ. ακόμα και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι 17 του eurogroup υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας, η απόφαση αυτή δεν έχει καμία νομική ή ουσιαστική σημασία. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η ΕΚΤ να δηλώσει πως δεν δέχεται πλέον ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, και του ελληνικού δικαίου, ως εχέγγυα για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες, με σημαντική πιθανότητα να αναγκαστούν να θέτουν όριο αναλήψεων στους αποταμιευτές τους. Μια τέτοια εξέλιξη, λένε πολλοί, θα ανάγκαζε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ, τυπώνοντας ξανά δραχμές ώστε να τροφοδοτούνται οι τράπεζες. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι πρόκειται και άλλο ένα κενό περιεχομένου επιχείρημα. Τέσσερεις είναι οι λόγοι που δεν στέκει:
Πρώτον, μια τέτοια επιθετική κίνηση της ΕΚΤ θα είχε μεγαλύτερο κόστος για εκείνη, και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, από ότι για την (ήδη ρημαγμένη) ελληνική οικονομία. Από τότε που ξεκίνησε η Κρίση, η φυγή κεφαλαίων από την περιφέρεια προς την Γερμανία και την Ολλανδία έχουν δημιουργήσει (εντός του συστήματος της ΕΚΤ) χρέη των Κεντρικών Τραπεζών της Περιφέρειας προς τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών του πυρήνα της τάξης των €600 δις. Από αυτά, €250 δις έχει λαμβάνειν μόνο η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας από τις Κεντρικές Τράπεζες της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας. Μια κίνηση αποκλεισμού των ελληνικών τραπεζών από το σύστημα αυτό απειλεί με άμεση κατάρρευση ολόκληρο το σύστημα εσωτερικού δανεισμού της ευρωζώνης.
Δεύτερον, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη καταθέσει ό,τι ομόλογα είχαν στην ΕΚΤ και έχουν ήδη λάβει ρευστότητα στην βάση αυτών των χάρτινων τίτλων. Το πουλί, με άλλα λόγια., έχει πετάξει. Τώρα πια, καταθέτουν στην ΕΚΤ ως εχέγγυο ότι «πατσαβούρι» βρουν. Αν πει η ΕΚΤ ότι δεν τα δέχεται αυτά τα «πατσαβούρια», τότε πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο και για τα «πατσαβούρια» των ιταλικών, των ισπανικών, των πορτογαλικών τραπεζών. Τότε, όμως ευρώ γιοκ.
Τρίτον, η ΕΚΤ γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή, σε περίπτωση που η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μειωθεί απότομα, οι τράπεζές μας θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα (καθώς τα δάνεια που έχουν λάβει είναι σε ευρώ, ενώ η νέα δραχμή που θα λαμβάνουν από την Τράπεζα της Ελλάδας θα χάνει αξία με το δευτερόλεπτο), όπως άλλωστε και οι έλληνες καταθέτες (των οποίων οι καταθέσεις θα απολέσουν εν μία νυκτί τουλάχιστον την μισή τους αξία). Άρα, η ΕΚΤ γνωρίζει ότι, ακόμα κι αν κινηθεί επιθετικά δημιουργώντας ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να επιστρέψει στην δραχμή.
Τέταρτον, ό,τι και να λένε, δεν έχει δημιουργηθεί κανένας μηχανισμός που θα σταματήσει την αποδιάρθρωση του ευρώ μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από αυτό. Κανένας. Σε μερικές μέρες, μετά από μια τέτοια κίνηση της ΕΚΤ, η ίδια η Γερμανία θα βάλει μπροστά το σχέδιο του Νέου Μάρκου, καθώς το κόστος στήριξης της εναπομείνασας ευρωζώνης θα ανέλθει στα πολλά τρις.
Καταλήγουμε λοιπόν στο απλούστατο συμπέρασμα ότι η υπογραφή από την Ελλάδα του νέου πακέτου Μνημονίου 2 –  PSI στερείται οποιασδήποτε λογικής. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα στους πολιτικούς μας, και ιδίως στον κ. Σαμαρά ο οποίος, υποτίθεται, απέρριψε την λογική του πρώτου Μνημονίου: Πώς θα το υπογράψετε; Πάλι θα αποφύγετε να το διαβάσετε σε μια ύστατη προσπάθεια να προσποιηθείτε ότι, δεν μπορεί, κάποια λογική θα έχει;
Και για να μην νομίζετε ότι την πιο πάνω ανάλυση την ενστερνιζόμαστε μόνο κάποιοι περίεργοι «εγχώριοι», επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του ανταποκριτή των Financial Times στην Washington, Alan Beattie:
«Μια φτωχή χώρα της περιφέρειας ενθαρρύνθηκε να γίνει μέλος μιας κακοσχεδιασμένης νομισματικής ένωσης των πλούσιων χωρών οι οποίες κυριαρχούσαν σε αυτήν. Αυτές οι χώρες, αφού επέβαλαν κανόνες δανεισμού για τους συμμετέχοντες στην νομισματική τους ένωση, ήταν οι πρώτες που τους παραβίασαν. Και το έκαναν χωρίς να υποστούν καμία συνέπεια. Λόγω εφησυχασμού και αναποτελεσματικών κανόνων στις χρηματαγορές, και δεδομένης της έλλειψης επενδυτικών ευκαιριών στις αργοκίνητες οικονομίες τους, ενθάρρυναν τις τράπεζές τους να δανείζουν χωρίς μέτρο στην χώρα αυτή. Κι όταν αυτά τα δάνεια «έσκασαν», οι κυβερνήσεις των πλούσιων κρατών έτρεξαν να διασώσουν τις τράπεζές τους φορτώνοντας με νέα δάνεια την ελλειμματική κυβέρνηση της περιφέρειας. Αργότερα απαίτησαν και την τοποθέτηση τοποτηρητή στην χώρα αυτή με νομική ισχύ να προβαίνει σε κατασχέσεις φόρων από τους πολίτες της.»
Το ερώτημα, επαναλαμβάνω, είναι: Οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν αυτή την νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, με τι ψυχολογικό τέχνασμα θα πείσουν τον εαυτό τους ότι υπερψηφίζοντάς την κάνουν καλό στον τόπο; Πάλι θα αποφύγουν να την διαβάσουν;

(*) “Dr. Melchior: A Defeated Enemy” στα Two Memoirs του John Maynard Keynes (1949), όπως αυτά ανατυπώθηκαν στο Collected Writings, Vol. X: Essays in Biography, σελ. 428. Την παραπομπή αυτή την είχα χρησιμοποιήσει στις 20 Μαΐου του 2010 σε άρθρο με τίτλο «Ο Θυμός της Γερμανίας».


Πηγή:http://www.protagon.gr/

Σε εξέλιξη η κρισιμότερη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη η κρισιμότερη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλος και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη με τους εκπροσώπους της Τρόικα. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η κρισιμότερη για τις αποφάσεις που θα λάβει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στη σύσκεψη μετέχουν και κκ Βενιζέλος και Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες σώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ωστόσο αναμένεται να μπει πλαφόν στους μισθούς μέχρι 1.500 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα σενάρια για τις μετοχές. Αν και όπως φαίνεται υπάρχει μία αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίες στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει οι επικουρικές συντάξεις αλλά και οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
Κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος τη ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν έκαναν κάποια δήλωση σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρη. Ο κ.Καρατζαφέρης δήλωσε με νόημα: «Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Σμιτ».
Σημειώνεται ότι ο πρώην καγκελάριος είχε εξαπολύσει πυρά κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει στην Ευρώπη η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να τους πάρει ο διάολος αν δε σώσουν την Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται πως τα σενάρια που ήθελαν τους εκπροσώπους της Τρόικα να συμμετέχουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πέντε μήνες απλήρωτοι στην «Θεσσαλία»!


http://zoornalistas.blogspot.com/
αναδημοσίευση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Θεσσαλία» που έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας κήρυξε 24ωρη απεργία μετά από απόφαση των εργαζομένων για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (από τις 6 το πρωί) με στόχο να μην εκδοθεί το φύλλο της Δευτέρας.

Η Ενωση καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να προχωρήσει στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων πέντε μηνών των εργαζομένων και στην οριστική αποκατάσταση της ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας

Χαμένος στη μετάφραση

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η 484554η των
τελευταίων 2 ετών που χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» από τα ΜΜΕ και τον πολιτικό
κόσμο. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ακροβατεί ανάμεσα στις πιέσεις
της Τρόικας για μεγάλες περικοπές (13ο και 14ο μισθό,
κατώτατο κτλ) και σ’αυτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης που προεξοφλούν… χάος
αν τηρηθούν οι επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει παρθεί
ακόμα κάποια απόφαση, πάντως σίγουρο είναι πως όποια και αν επιλεχθεί, κάποιοι
θα πονέσουν πολύ
. Ο πρωθυπουργός μας σίγουρα έχει μετανιώσει που άφησε την
ησυχία της Νέας Υόρκης και της Ζυρίχης για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς κάποιων
στην Αθήνα.

Και τώρα αναγκάζεται να βγάλει μια άκρη ανάμεσα σε
Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Παπανδρέου, Αριστερά, κόσμο, τράπεζες κτλ. Με αφορμή όλα
αυτά, η ιστορία του μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με σοβαρές πιθανότητες για
επιτυχία και ακολούθως για Όσκαρ:

Ο Λουκάς και οι άλλοιhttp://mediasoup.gr/node/53446

Συλλήψεις αλλοδαπών για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στο Βόλο


Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, ένας 38χρονος αλλοδαπός και μία 35χρονη αλλοδαπή για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, βενζινάδικα, περίπτερα και παντοπωλεία στο Βόλο.
Συγκεκριμένα, μετά από τρεις (03) ελεγχόμενες συναντήσεις στη χερσαία ζώνη του λιμένα και εντός της πόλης πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου αγορά τραπεζογραμματίων (χαρτονομίσματα) αμφιβόλου γνησιότητας αντί του χρηματικού ποσού των εκατόν είκοσι (120,00) ευρώ από τον 38χρονο αλλοδαπό.
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα με παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διατηρεί η 35χρονη στην πόλη του Βόλου, όπου η 35χρονη παρέδωσε  για έλεγχο ένα (01) τραπεζογραμμάτιο αμφιβόλου γνησιότητας με αναγραφόμενη αξία πενήντα (50) ευρώ.
Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) φυσιγγιοθήκη με οκτώ (08) φυσίγγια αγνώστων στοιχείων, ένας (01) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία (01) ψηφιακή βιντεοκάμερα, μία (01) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 38χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και αναγραφόμενης αξίας έκαστο πενήντα (50) ευρώ, καθώς επίσης ένα (01) αλβανικό LEKEτων διακοσίων (200) και ένα (01) ελληνικό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) δραχμών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι για τον 38χρονο αλλοδαπό εκκρεμούσαν δύο (02) ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις του Μονομελο

«Στήνουν σκηνικό δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης»


«Στήνουν σκηνικό δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και επικίνδυνου αδιεξόδου με την τρόικα, για να χρυσώσουν το «χάπι» των άγριων μέτρων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι επί της ουσίας έχουν συμφωνήσει και απομένει, όπως είπε, μόνο η «συσκευασία».

Να δεις που το πανελλήνιο σήμερα αντί να αγωνιά για τις αποφάσεις σχετικά με τους μισθούς μας, θα αγωνιά για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!θα είμαστε και πολύ μαλάκες εάν συμβεί αυτό

θα απαντήσουμε στης ερώτησις σας φίλοι σε λίγο παρακολουθούμε της πολίτικες εξέλιξης και το ξεπούλημα της πατρίδας μαςκαι πρώτο μέλημα σίγουρα είναι η Σκόπελος

Ενα «κανονικό» γκάλοπ! Στο +50% ο δικομματισμός, 3ο με ...17% το ΚΚΕ!

Γράφημα1 (χωρίς αναγωγή-κλικ για μεγέθυνση)
Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν γκάλοπ καταγραφής, και γκάλοπ διαμόρφωσης της κοινής γνώμης (η πιθηκίσια καταγωγή μας, μας κάνει ιδιαίτερα μιμητικά πλάσματα).

Βλέποντας τον τελευταίο καιρό διάφορες δημοσκοπήσεις, θα ομολογήσω πως είχα εκπλαγεί από τα εξωπραγματικά που έβλεπα:

-Κάτω από 10% το ...ΠΑΣΟΚ;!
-2ο κόμμα ο ...Κουβέλης;!
-Πάνω από 10% ο ...Τσίπρας;!
-Το ΚΚΕ ... σχεδόν στάσιμο (από τις τελευταίες δημοτικές);!
Καρατζαφύρερ σχεδόν στα ...ίδια;!
Χρυσή Αυγή στην βουλή;!

Για να πω την αλήθεια, κάπως εξωφρενικά μου ακούγονταν όλα αυτά. Έλεγα θα είμαι εγώ μάλλον, ο μαλάκας που δεν μπορώ να... δικαιολογήσω τέτοιες μεταβολές, με τα όσα βλέπω και ακούω γύρω μου.
Ευτυχώς για την λογική και τα νεύρα μου, έπεσε στην αντίληψη μου και μία «κανονική» δημοσκόπηση. Από αυτές δηλαδή που παραγγέλνουν τα κόμματα για εσωτερική τους χρήση και πληροφόρηση και όχι για προπαγάνδα.

Και ω! ...του θαύματος!
Ξαφνικά όλα έγιναν λογικά και εύκολα εξηγήσιμα.
ΝΔ με μικρές απώλειες είναι πρώτη, αλλά κυβέρνηση δεν κάνει που να χτυπιέται κάτω (ούτε με τον Καρατζαφύρερ βγαίνουν τα «κουκιά»)
-Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη (και αναμενόμενη) πτώση, αλλά κάτω από το 20%, δεν πέφτει η ΠΑΣΟΚάρα με τίποτα. Είναι πολύ βαθιές οι ρίζες της ξεφτίλας στην Ελληνική κοινωνία. Οι μισοί περίπου ΠΑΣΟΚοι εξακολουθούν να ελπίζουν. Ένα ρουσφετάκι, έναν διορισμό, μια καλύτερη μετάθεση για το παιδί στον στρατό, ...κάτι βρε αδερφέ.
-Το ΚΚΕ δείχνει να κεφαλαιοποιεί και εκλογικά την αγωνιστική του στάση, καθώς πλησιάζει στο 17%! Που είσαι ρε Χαρίλαε να το δεις το σύνθημα του ’81 να παίρνει σάρκα και οστά....
ΣΥΝ δείχνει να διπλασιάζει σχεδόν (8%), και αυτός τα ποσοστά του, και βγαίνει αρκετά ωφελημένος από τις ανακατατάξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Το παιχνίδι του Τσίπρα με το «λαϊκό ΠΑΣΟΚ» δείχνει να πιάνει.
Κουβέλης σε αντίθεση με τον Τσίπρα, έκανε από την αρχή την επιλογή να απευθυνθεί στην «καθαρόαιμη» μεσαία τάξη που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ (αντίθετα από τον Τσίπρα που παίζει κυρίως με τους «πούρους» μικροαστούς και τους «μικρομεσαίους»), και δείχνει να τσιμπάει ποσοστά, ανέλπιστα μεν για όταν επιχειρούσε να φτιάξει το κομματίδιο, αλλά καμία σχέση με αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα. Το 7%+  μια χαρά του κάνει. Αλωστε πριν δύο χρόνια, ούτε στον ύπνο του δεν θα το έβλεπε.

Καρατζαφέρης πληρώνει την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση της ντροπής, καθώς και τις συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες του, χάνοντας περίπου το 30% της εκλογικής του δύναμης. Λογικό και αναμενόμενο, χωρίς παραπέρα ανάλυση. Ακόμη και από τους ηλίθιους που τον ψήφιζαν, ο ένας στους τρεις την σακουλεύτηκε την δουλειά. Του ευχόμαστε και εξωκοινοβουλευτική (ακροδεξιά) στις επόμενες εκλογές...

-Από το γενικό αλαλούμ της ΠΑΣΟΚικής αποσύνθεσης, ωφελημένοι δείχνουν και οι Οικολόγοι που μάλλον τσιμπάνε αρκετά ψηφαλάκια, για να μπουν οριακά στην βουλή.

-Χρυσή Αυγή, Βάφεν ες-ες, μελανοχίτωνες,δωσίλογοι, και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις», δεν πλησιάζουν (επί του παρόντος- ας μην εφησυχάζουμε) καν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, παρά το χοντρό σπρώξιμο που τρώνε από τα αστικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Γράφημα2(με αναγωγή-κλικ για μεγέθυνση)
 1. ΝΔ 28,9%
 2. ΠΑΣΟΚ 20,1%
 3. ΚΚΕ 15,7%
 4. ΣΥΡΙΖΑ 8,1%
 5. ΔΗΜΑΡ6,5%
 6. ΛΑΟΣ3,4%
 7. ΟΙΚΟ 2,8%
(Γράφημα 1)
Με την αναγωγή του δείγματος
 1. ΝΔ 33,8%
 2. ΠΑΣΟΚ 22,3%
 3. ΚΚΕ 16,8%
 4. ΣΥΡΙΖΑ 8,78%
 5. ΔΗΜΑΡ 7,28%
 6. ΛΑΟΣ 3,8%
 7. ΟΙΚΟ 3,08%
(Γράφημα 2)
Το δείγμα είναι πανελλαδικό με 3500 ερωτηθέντες από 13-27/1/2012
Ευχαριστούμε το radiocollectiva που έθεσε υπόψιν μας την παρούσα δημοσκόπηση.
Υ.Γ.1
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό ενός εκ των δύο κομμάτων του ...δικομματισμού.
Υ.Γ.2
Για τις διαφορές με τα δημοσιευμένα γκάλοπ, τα συμπεράσματα των αναγνωστών.
Υ.Γ.3
Μέχρι τις εκλογές (όποτε και ΕΑΝ γίνουν), μπορεί να αλλάξουν πολλά....

ΠΕΡΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και ΤΙΜΩΡΙΑΣ.....

Ανυπακοη δειχνουν καμια φορα οι υπηρετες και οι δουλοι στα αφεντικα τους.....
Ο Ελληνικος λαος οφειλει να ανατρεψει τους δοσιλογους και την την τριπλη κατοχη και να επιβαλλει την κυριαρχια του, την εθνικη ανεξαρτησια - πραγματικη δημοκρατια και ισονομια , μη αναγνωριση του παρανομου τοκογλυφικου χρεους , παραγωγικη ανασυγκροτηση της χωρας ανεξαρτητη νομισματικη πολιτικη με.....
εθνικοποιημενη την τραπεζα ελλαδας και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ [ΚΚΕ κλπ] ?
ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ωστε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ διαρκεσει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ-ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ [ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ , ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΥ -ΡΑΛΛΗ -ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ κλπ ΔΙΗΡΚΕΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ...]
ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2833.html 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!

συγκέντρωση αλληλεγγύης 06/02 στις 9:00 δικαστήρια Θεσ/νικης

Με το βλέμμα στο Μαξίμου-σε εξέλιξη η σύσκεψη


Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται ανυποχώρητη όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η Ε.Ε. διαμηνύει δια στόματος Γιούνκερ ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν συμφωνήσει στο πακέτο του νέου οικονομικού προγράμματος. Η ελληνική πλευρά ανθίσταται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι λίγο μετά τις 15:15 αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου.Οι εκπρόσωποι της τρόικα παραμένουν ανυποχώρητοι στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις- μετενέργεια), ενώ απαιτεί και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά και περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Άμυνα.

Στις 15:30 ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς έφτασαν στο Μαξίμου οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο συνάντησης του Λουκά Παπαδήμου με τους κυρίους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

Ο Λ.Παπαδήμος είχε από το πρωί συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι συνεχείς αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι χαρακτηριστικές του αδιεξόδου. Οι κ.κ. Σαμαράς, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης επιμένουν στις «κόκκινες γραμμές» τονίζοντας ότι η αποδοχή του πακέτου μέτρων οδηγεί, έτσι κι αλλιώς, τη χώρα σε πτώχευση, χωρίς καμιά δυνατότητα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

Skopelos Town Skopelos ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Skopelos island street
Skopelos island port
 • VISITORS WILL FIND
 • Skopelos busBuses
 • Skopelos boat hireBoats
 • Skopelos car hireCar hire
 • Skopelos ferriesFerry port
 • Skopelos laundryLaundry
 • Skopelos tavernaTavernas
 • Skopelos tourist infoTourist office


Skopelos port


Skopelos street

Holidays 2012 in Skopelos Town

SKOPELOS TOWN is picture postcard stuff with roofs of blue slate and red tile pitching down the slopes of the steep amphitheatre around the harbour. The focus of activity is on the long, tree-lined waterfront promenade lined with expensive restaurants, cocktail bars and tourist shops - all sheltered by plane and mulberry trees.
The northern end of Skopelos Town ends abruptly at a cliff wall where a row of chapels perch precariously above. Behind is a cobblestoned maze of streets that lead to the 13th century Venetian Kastro.
Now designated a preservation area, the streets claim to have more than 130 churches hidden among them. There are few shoddy concrete bunkers in Skopelos Town as the town escaped earthquake damage and wartime attacks by Nazis. Buildings are embellished with balconies, wrought iron trellises, brightly painted shutters and flowering plants.
Many of the Skopelos Town shops are stuffed with the usual tourist tat but there is a higher than average shelf space given to locally produced crafts including extremely beautiful ceramics and some nice wood carvings. There is also an small Museum of Folk Art, recently renovated.
The town's long, sand and shingle town beach may look inviting from a distance but closer inspection reveals it to be little more than a squalid, litter-strewn dump. Facing north against the prevailing summer wind, it attracts more than its fair share of flotsam. Rubbish regularly creeps round from the harbour, swept in by the current.
The water is very murky and not recommended for swimming unless you are both desperate to cool down and have all your inoculations are up to date. Sewage pipes that once ran straight into the harbour now extend out to sea but it is hardly a solution to the problem.
Fresh water from a covered culvert trickles into the sea. In the spring, many wading birds can be observed pecking their way through the debris and plastic. Nevertheless, in the high season, the beach is packed with holidaymakers - mainly Greeks.
The back of the beach at Skopelos Town, once a nice area for walks, has now been built up with several small hotels and apartments. There is another beach that is somewhat cleaner but it is very small and made up of stone and pebbles.
There is another small beach in the bay of Skopelos Town to the west at GLYFONERI. It is not much to look at though, just a narrow string of stone and shingle though it does have a very nice fish taverna above it.
 
 

Glysteri beachSkopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Skopelos island tavernaCantina
Glysteri Skopelos island
Glysteri beach Skopelos

Holidays 2012 near Glysteri

Daily boat trips to GLYSTERI beach are widely advertised in Skopelos Town. The beach lies about 2km north of the port and can also be reached by road.
There is a small, stone and shingle beach set in a deep and secluded bay with a large taverna set back from the beach and sometimes a waterside cantina in the summer months.
There is also a campsite at Glysteri in the nearby olive groves for those who prefer roughing it. The only drawback for those trying to escape the crowds are the fairly regular visits from caiques which drop off day trippers en route to the sea caves at nearby TRIPITI.
The more adventurous can head a little further north to the small bay at VATHIAS, wild and unkempt with a steep winding road down to a scrap of rock and shingle.
 
 

Sares beach Skopelos

Sares beach Skopelos island
Sares beach Skopelos
The narrow beach of stone and shingle at SARES has the distinction of being the first and the last beach everyone sees as they arrive at or leave Skopelos on the ferry.
Sares is located on the east side of the island around the headland from Skopelos Town, Sares means steep and it is certainly is with great grey cliffs looming over it.
A recent rock fall has made Sares beach virtually inaccessible unless you have a boat and there is not much to enjoy when you get there, just steep cliffs, stone and shingle. There are no facilities
 
 

Velanio beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Skopelos island busBuses
 • Skopelos island tavernaCantina
 • Skopelos naturismNaturists
Velanio Skopelos island
Velanio beach Skopelos
The lovely beach at VELANIO is still a favourite with nudists though they now tend to stay at the far eastern end beyond a rocky outcrop that splits the beach in the middle. More public than pubic, Velanio is found at the end of the south road out of Skopelos town and about 5km away.
Velanio beach is approached a short climb over the headland at the end of Stafylos beach. Velanio beach is bigger, steeper and deeper than its more popular neighbour. It is a mixture of stone and shingle and the further along the south-facing beach you go, the stonier Velanio it gets. The waters here are very clean and clear, ideal for swimming.
Velanio often takes the overspill from the family beach at Stafylos but it takes around 15 minutes to walk down from the bus stop on the main road, along Stafylos beach and over the headland. It has only a small cantina that opens in high summer. Lines of sunbeds occupy the more popular end of the beach; naturists make do with laying their straw mats on the smooth white stones.
Velanio resort is said to take its name from old Roman baths 'valaneia' that were once reputedly sited here but locals say 'venanio' simply means acorn and dismiss the Roman link. There is a spring near the end of the beach. Pick your way through the naturists to get to it.
 
 

Stafylos beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Stafylos Skopelos island beachBlue Flag
 • Stafilos Skopelos islandBuses
 • Skopelos tisland avernaTavernas
Stafilos Skopelos island
Stafylos beach Skopelos

Holidays 2012 in Stafylos

The island's main beach at STAFYLOS or STAFILOS is popular with families, but only because it is the nearest to Skopelos town - about 5km directly south out of the harbour.
Access to Stafylos is off the main road and 500m down a steep tarmac road to some ever steeper stone steps. Tavernas at the top and bottom of the hill are most welcome for those on foot. For those using cars and bikes there are good car parks.
The narrow strip of sand and shingle at Stafylos, mostly shingle, is attractive enough - basking beneath steep and high scrub-covered cliffs. Its popularity has grown recently and the sandy bits get snapped up early.
The steep cliffs behind can seem a little oppressive and the narrow Stafylos beach only allows for one or two rows of sunbeds that are put out in high summer. The water is shallow with stone underfoot so beach shoes are needed.
On the road above, near the bus stop, there are a couple of tavernas and parking for cars. Small hotels and apartments are dotted about the Stafylos hillsides.
A rocky limb that juts out to sea is home to the tomb of the former Cretan general Stafylos, who gives his name to Stafylos beach. Among the treasures unearthed at the tomb were a 15th century gold-plated sword which is now housed in the National Archaeological Museum in Athens.
 
 

Agnondas beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Agnondas Skopelos island busesBuses
 • Skopelos island tavernaTavernas
Agnontas Skopelos island
Agnondas beach Skopelos

Amarandos Skopelos island
Amarandos Skopelos
The pleasant fishing harbour at AGNONDAS or AGNONTAS is enclosed by hills of lush pine forest. It's about 3km west of Stafylos and 8km south of Skopelos Town on the main south coast road.
Several shoreline tavernas back onto the beach at Agnondas providing good food, especially fresh fish, and they make the place a pleasant spot for that seashore meal - at rather lower prices than you can find in Skopelos Town.
There is a very narrow strip of sand and shingle in front to the tavernas. Agnondas beach shelves gently into the sea protected by the steep hills on either side of the bay so it is safe for children, although sea urchins are a nuisance.
Agnondas beach turns to stone and shingle as you head around the bay and there is plenty of shade from trees that come right down to the shoreline. There are no sunbeds.
There is a mini market and a small tourist kiosk opens in the summer. Several small hotels and apartments have appeared in recent years and there is a regular bus service.
On the main road between Agnondas and Stafylos is a new dirt track which branches though the forest leading to several secluded small coves at AMARANDOS or AMARANTOS where pines sweep right down to the water's edge offering privacy and shade.
 
 

Limnonari beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Limnonari beach Skopelos islandBlue Flag
 • Skopelos island tavernaTavernas
 • VISITORS SAY
 • Best eating:
 • Limnonari
Limnonari Skopelos island
Limnonari beach

Holidays near Limonari 2012

This large crescent of white sand at LIMNONARI is considered one of the best beaches on the island. As a result, caiques used to drop in here regularly with their cargoes of sunbathers and, though the service has recently finished, it may well start up again.
Limnonari can be reached down a steep tarmac road, well signposted off the main road and about 9km from Skopelos Town with a small car park at the end of the beach. Walkers can be dropped off by bus at Alikias but it's a long and steep walk down to the beach.
Two waterside tavernas offer the basics There are studios and apartments now backing Limnonari beach and sunbeds are on offer outside the tavernas. The long, wide beach at Limnonari is of sharp white sand and it can shelve steeply into the water in places.
Bathers must beware though. There is a sloping slab of slippy rock that runs the length of Limnonari beach. It keeps the water crystal clear but forces bathers to slide in and out of the water on their backsides. Not elegant but it works.
The stones are so white it can be almost blinding at midday and the underwater reflections can turn the sea at Limnonari a dazzling turquoise.
 
 

Panormos Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Panormos Skopelos island Blue Flag
 • Parnormos Skopelos island busesBuses
 • Skopelos island tavernaTavernas
Panormos beach Skopelos island
Panormos beach Skopelos

Holidays 2012 in Panormos

As the name suggests, PANORMOS is a beach with a view. The road threads through pine trees to a magnificent wide, sheltered bay riddled with small and secluded inlets reached by paths over the rocks, or by wading or swimming through the water along the shoreline.
The beach at Panormos is ideal for swimming; no sand anywhere but plenty of pebbles and they shelve pretty sharply into the sea. The sea also tends to be colder in this area than other Skopelos beaches.
Access is directly off the main road and there is plenty of parking space. Buses and taxis also call in from Skopelos Town - about 12km away.
There are several lively tavernas along the Panormos shore offering ranks of sunbeds. There are also a few shops and a couple of mini markets to serve the growing numbers of hotels and apartments that have sprung up in the area. Panormos was once the site of an ancient city and sections of old wall can still be seen.
Walks through the woods west of Panormos and towards Milia will take you the area known as ADRINA or ADRINES where there are many small and isolated coves of shingle, often deserted and enclosed by pines.
Land beside a hotel has been sold off and is now fenced, preventing access from the road. The only access now is a footpath from the northern end of Panormos beach or by boat.
 
 

Milia beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Milia Skopelos island beachBlue Flag
 • Milia Skopelos island busesBuses
 • Skopelos tavernasTavernas
 • Skopelos watersportsWatersports
Milia beach Skopelos island
Milia beach Skopelos
MILIA is considered by many to be the most beautiful beach on Skopelos. The holiday visitor is greeted by a three silver swathes of tree-lined pebble and sand with crystal clear waters and a large taverna sited behind the main central beach.
To the south of Milia is a long, deep swathe of white stone and pebble, backed by groves of bamboo. A beach bar opens in the summer offering sunbeds and watersports. Large slabs of rock lie underwater along the Mila shoreline. Mila beach is far too big to get crowded but those seeking more solitude can find small coves even further south.
In the centre of Mila beach is an attractive rocky outcrop, great for snorkeling, with sunbeds dotted around the tiny inlets and a shady summer cantina on the headland rock above. To the north is another swathe of stone.
Milia lies north of Panormos, over the headland, about 14km south-west of Skopelos Town and a similar distance east from Glossa, the island's second largest village. Access ito Milia is down a tarmac road off the main road and there is a small car park with more parking in the roadside taverna.
Out to sea there is the small, pine clad island of Dasia which can easily be reached by boat.
 
 

Kastani 'Mamma Mia' beach Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Skopelos island tavernaCantina
Kastani 'Mamma Mia' beach Skopelos island
Kastani beach Skopelos

Hovolo beach Skopelos island
Hovolo beach Skopelos
A kilometre or so north of Milia brings you to the splendid beach of KASTANI. One of the island's sandiest beaches, Kastani was used for beach scenes in the hit musical movie of Mamma Mia.
The approach is down a steep, pine cloaked and heavily rutted dirt track and there is not much room to turn at the bottom so take car with the car. A beach cantina sometimes springs up in the summer but there are no other facilities.
Kastani is a pretty bay of fine, sharp sand with rocks at either end. The pines roll right down to the shore so there is some natural shade.
A small jetty appeared briefly but it was only a mock-up, built for the movie set of Mamma Mia and has since, like the film crews and movie stars, vanished leaving no trace of their activities except a war of words with neighbouring Skiathos over which island features most in the movie - it is Skopelos and this beach in particular.
Further along the coast north of Milia are several more coves, all quite difficult to get to, being away from the main road and usually visited by those who have hired a boat. All are stone and shingle and their main attraction lies is in their peace and seclusion.
The best are just north of Kastani at NERAKI and FTELIA, each side of a small and attractive bay, and further north EKATOPENINDARI and eventually HOVOLO which is on the outskirts of Elios.
 
 

Elios Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Elios Skopelos island busesBuses
 • Elios Skopelos island car hireCar hire
 • Skopelos island tavernaTavernas
 • Elios Skopelos island tourist infoTourist office
Skopelos island holidays
Elios beach Skopelos
Eleos means mercy and ELIOS is where the island's patron saint Reginus is believed to have delivered his flock from a fearsome dragon. The beach is a scruffy, unkempt straggle of stone and scrub and this part of the island is intermittently affected by deep, earthy rumblings.
The rather unsightly village was slapped up after the 1965 earthquake dislodged the hillside village of old Klima further up the coast. No matter what people say about the ugliness of the village (and when it will ever be finished), it has to be said that the large beach is pretty poor, with little to recommend it.
You can drive right up to the beach and there are sunbeds and showers in high summer. The village above and behind has a few tavernas and mini markets.
There are also several shingle coves along this part of the coast, most notably to the south at Hovolo, though access is not very easy. To the north dirt tracks run down off the main road for several kilometres to small, peaceful shingle coves at KARKADZOUNA, KALYVES, AMENOPETRA and DAFNI with Kalyves and Amenopetra, separated by a small headland, considered to be the best. The approaches however are down steep and difficult dirt tracks and are unlikely to attract any but the most adventurous.
 
 

Klima Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Klima Skopelos island busesBuses
 • Klima Skopelos island car hireCar hire
 • Skopelos island tavernaTavernas
Klima Skopelos island holidays
Klima view Skopelos
Before climbing the hillside to the mountain village of Glossa, the main road passes through the village of KLIMA. Klima is actually two villages PALIO KLIMA and NEO KLIMA although the whole area is now usually referred to, somewhat confusingly, as Elios/Klima.
The 1965 earthquake on Skopelos forced most villagers out of their homes on the hillside and into shelters that were built at Elios to the south. Many of the once derelict houses have since been snapped up by mainland Greeks and foreigners. They were sold at knockdown prices and rebuilt as holiday homes.
This means that many of the houses in the area are left untended and untenanted for most of the year. As a result the village fails to live up to expectations. It is either absent, or far too full, of foreigners.
Both circumstances make for a dormitory village without much heart. Nevertheless, since the homes have been restored or rebuilt it is now a pretty enough place to visit and there are some spectacular views over the bay. There is a small shingle cove at KOSTA.
 
 

Loutraki Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Loutraki Skopelos island busesBuses
 • Loutraki Skopelos island boat hireBoat hire
 • Skopelos island car hireCar hire
 • Skopelos ferriesFerry port
 • Skopelos island tavernaTavernas
Loutraki Skopelos island holidays
Loutraki Skopelos

Holidays 2012 in Loutraki

LOUTRAKI is the small and pretty port for the village of Glossa and the second harbour on Skopelos, but the first port of call for ferries from Skiathos and the mainland.
It is a quiet fishing village which has kept to its traditional ways and does not have the commercialism you find in the main port of Skopelos Town.
Loutraki gets the late morning sun and has beautiful sunsets. There are many cafes and restaurants in the village and two fish tavernas. Hotels and rooms for rent are numerous in Loutraki as there is little accommodation in Glossa aside from vacation villas.
There are beaches nearby, the largest is located right behind the pier. If you prefer there are quiet coves within walking distance. Loutraki was known as Selinounda in ancient times and there are ruins all around the area, such as Roman baths, remains of Athena’s temple and a market place. The church is also built on the remains of an old temple.
Report by Karen Wenzek
When I visited I found an unkempt pebble beach at a dull, fishing port that mainly serves a ferry stop for visitors to the much prettier village of Glossa perched high on the hill above.
There is a long, drab cement quay, a scruffy collection of houses and some imposing cliffs behind. Not many people stay here, preferring the more attractive village of Glossa on the hillside above.
Those that do can find secluded coves along the coastline. The most notable one is along a coastal path south to a small shingle and rock beach at KATALAKOU and at GLYSTRA to the north.
 
 

Glossa Skopelos

 • VISITORS WILL FIND
 • Glossa Skopelos island busesBuses
 • Skopelos island tavernaTavernas
Glossa Skopelos island
Glossa Skopelos

Agios Ioannis Skopelos islandSpilia church

Holidays 2012 in Glossa

The other main tourist town of Skopelos is a picturesque hillside village of 1,200 people and views to die for. There are ruins in GLOSSA dating from 400 BC as well as Byzantine walls to poke about in.
The traditional village way of life has so far managed to stand fast against the annual and ever growing influx of visitors and the place oozes charm, unlike the drab port of Loutraki below.
The houses in Glossa are mostly two storey with wooden balconies and the fields are full of plum and almond trees. Several dirt roads lead out of the port village to provide lovely walks to nearby sights of interest.
There is the ugly monastery of Agios Ioannis which perches high on rocks overlooking a small cove, the monastery of the Agion Taxiarchon, built on the remains of a 7th century Byzantine church and the Gourouni Cape which has a lighthouse.
Other roads and tracks lead down to deserted beaches. On the northwest coast are MYRTIA and KOUTRIA, while to the east there are pebble coves to be found at PERIVOLI, PETHAMENI, HONDROGIORGI, KERAMOTO, MAVRAKI and SPILIA.
Like all remote north coast beaches they are prone to collect debris and rubbish. Many are difficult to find and only Spilia and Perivoli have roads leading to them.
Pethameni is at the bottom of a steep and precipitous path but has small beach and some good snorkeling. Hondrogiorgi has easier access and so is popular with locals at weekends.
At Spilia there is a cave and a chapel built on a spectacular headland above a double coved beach. The headland was created when the cliffs collapsed into the sea and the chapel featured strongly in the hit movie musical Mamma Mia.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου