Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Ντροπή αυτό που γίνετε σε βάρος της Σκοπέλου , να μεταφερθούν τα ευρήματα του πρίγκιπα Σταφύλου στο δικό μας αρχαιολογικό μουσείο στη Σκόπελο,


Μια από τις μυθολογικές παραδόσεις για τη Σκόπελο, λέει ότι κατοικήθηκε γύρω στον 15ο αιώνα π. Χ. από Κρήτες, οι οποίοι έφτασαν στο νησί από την Κνωσό, με αρχηγό τον αδελφό του Πεπάρηθου, τον Στάφυλο, που ήταν γιος του Θησέα ή του Διονύσου και της Αριάδνης.

Ο Στάφυλος είχε ηρωοποιηθεί και αναφέρεται μεταξύ των πενήντα Αργοναυτών που ταξίδεψαν με τον Ιάσονα στην Κολχίδα για να αποκτήσουν το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Το 1936, ο αρχαιολόγος Ν. Πλάτωνας, μετά από ανασκαφές στη μικρή χερσόνησο στον όρμο του Στάφυλου, έφερε στο φως λακοειδή μινωικό τάφο, ο οποίος αποδόθηκε στον Στάφυλο. Μεταξύ των πλούσιων κτερισμάτων του περιλαμβάνεται ξίφος με λαβή επενδυμένη με φύλλο χρυσού, το οποίο εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. 
ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ 

να απαιτήσετε δυναμικά να κατεβάσουν τα εισιτήρια στης βόρειες Σποράδες και όχι να τους παρακαλείτε,


και ολα αυτα για να σας δίνουν κάνα εισιτήριο τσάμπα ντροπή σας ,έτσι προκαλείτε τον κόσμο ποιος θα σας πιστέψει με αυτά που κάνετε ,είσαστε δήμαρχοι εσείς η υπάλληλοι των εφοπ-λιστόν ?
ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

μεγάλοι γλείφτες η δήμαρχοι Σκοπέλου Σκιάθου και Αλόννησου ντροπή σας ρε, διαβάστε την κατάπτυστη επιστολή που έστειλαν ,εμείς οι κάτοικοι των βόρειων Σποράδων δεν κατεβάζουμε τα παντελόνια εσείς γιατί?


.Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη συντάχθηκε επιστολή, την οποία συνυπέγραψαν οι δήμαρχοι Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης και Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, η οποία απεστάλη προς τον γενικό εμπορικό διευθυντή της Hellenic Seaways Κάτσαρη Βασίλη, για τις τιμές των εισιτηρίων στις Βόρειες Σποράδες.
Στην επιστολή οι 3 δήμαρχοι γράφουν:
«Αξιότιμε κύριε Κάτσαρη,
Πρόσφατα σημειώθηκε αύξηση τιμών των εισιτηρίων από Βόλο προς Bόρειες Σποράδες και αντίστροφα. Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, τον αυξανόμενο δείκτη ανεργίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση τιμών των εισιτηρίων έχει προκαλέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στους...
κατοίκους των Βορείων Σποράδων.
Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εξυπηρέτηση των νησιών από την εταιρεία σας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους (Θερινή- Χειμερινή Περίοδος). Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε το μεγάλο λειτουργικό κόστος της εταιρείας σας.
Παρ’όλ’αυτά, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την τιμολογιακή σας πολιτική στην δυσκολότερη οικονομική κρίση που βιώνουμε καθημερινά στη χώρα μας και ειδικότερα στα νησιά μας, διότι το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι απαγορευτικό για την απαραίτητη και αναγκαία μετακίνησή των μονίμων κατοίκων του Δήμου μας στην έδρα του νομού (γιατροί, νοσοκομείο, δημόσιες υπηρεσίες κλπ).
Ευελπιστούμε στην άμεση θετική ανταπόκριση του αιτήματός μας, όπως έχετε αποδείξει έμπρακτα σε προγενέστερα αιτήματα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.»

“Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές,       μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές”

ΑΧ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΣΚΑΡΑ.

Γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ».

Βολεύτηκες ρε μασκαρά στο δημόσιο από κούνια και ας μην είχες το παραμικρό ψυχικό και πνευματικό ανάστημα για την δοτή θέση που σου έδωσαν οι ντόπιοι κομματάρχες, στέλνοντας ένα απαιτητικό φαξ στο ανάλογο γραφείο εξυπηρέτησης κομματόσκυλων και λοιπών υπανθρώπων αρουραίων, που σαν τρωκτικά ρημάζουν τα εναπομείναντα καλά σανίδια, επάνω στα οποία ακόμα μπορούν να πατάνε του κόσμου οι αφελείς για να.....
σώσουν άραγε ότι από καιρό είναι παραδομένο και δοσμένο στα αφεντικά σας, τα οποία κατατρώγουν εδώ και πολλά χρόνια το σώμα της έρμης πατρίδος, με μόνο αντάλλαγμα να γεμίσετε τα σεντούκια σας με επάργυρα πειρατικά δουβλόνια, τα οποία όταν βγούνε από τα κουφάρια των πλοίων γίνονται άμμος, σκέτη άμμος.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και από μικρός πήρες το μήνυμα, ότι θα πρέπει να είσαι μέσα στα κομματικά, στα δεκαπενταμελές, στις σχολικές επιτροπές και στα πανεπιστημιακά παραμάγαζα και παραπήγματα, διότι έτσι σου έμαθαν από γέννα, αντί να είσαι ο νέος φιλόσοφος, ο αυριανός Λεωνίδας και ο νέος Αριστοτέλης να είσαι ο αυριανός εργατοπατέρας και ο τακτικός αρχισυνδικαλιστής, του αιώνιου και απηρχαιωμένου μπολσεβικισμού, ο οποίος μπολσεβικισμός σε όλο του το μεγαλείο και σε όλη του την εκδικητικότητα κυβερνά αυτόν τον τόπο εδώ και τριάντα χρόνια, με μικρά διαλείμματα δεξιάς, αντίστροφης σοσιαλιστικής κουλτούρας.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και κάνεις ότι γουστάρεις, στην εργασία, στο γήπεδο, στο πάρκο, στο μαγαζί, παντού, ακόμα και στον δρόμο, πατώντας και καρότσι με νεογέννητο μωρό επάνω σε διάβαση πεζών, εάν αυτό σου κόψει την φόρα και ξέρεις γιατί, διότι τόσα χρόνια έστησες μαζί με τους ομοίους σου ένα κράτος μαριονέτα, μέσα στο οποίο εσύ και η σύντροφοί σου οργιάζετε χωρίς να λογαριάζετε κανέναν, διότι, ξέρετε ότι σας προστατεύει το σύστημα που οι ίδιοι πλέξατε σαν καλοφορεμένο επάνω σας πουλόβερ.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά, διότι εάν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις εσένα στο δημόσιο, την γυναίκα σου στο δημόσιο, την κόρη στο δημόσιο και τον γιό στο δημόσιο, θαρρείς και των άλλων οι γυναίκες και των άλλων τα παιδιά τα ευλόγησε άλλος θεός και άλλη απόκοσμη δύναμη.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και για να μην χάσεις την βόλεψη σου ψηφίζεις και ξανά ψηφίζεις τους ίδιους και τους ίδιους, μόνο και μόνο για να μην πάρουν την εξουσία οι άλλοι και χάσεις τις κουτάλες και τον τοπικό τίτλο του κομματάρχη κομματόσκυλου και ας ξέρεις εκ των προτέρων ότι, αυτούς που ψηφίζεις είναι ανίκανοι και προδότες και με τα έργα τους το μόνο που θα κάνουν θα είναι να καταστρέψουν την χώρα, θαρρείς και εσύ με την φάρα σου θα ζείτε σε άλλη χώρα από αυτήν την κατεστραμμένη.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και τα οικονομάς χοντρά, έχοντας συνάμα βασιλικά προνόμια, τα οποία τα πήρες λέγοντας και τάζοντας ψέματα στον ηλίθιο ψηφοφόρο σου, για να του αποδείξεις ότι, εσύ δεν είσαι τσιράκι των λύκων, αλλά στην ουσία δεν είσαι απλό τσιράκι, είσαι ο ίδιος ο λύκος, που ο αφελής και συνάμα κουτοπόνηρος ψηφοφόρος σου σε έβαλε να του προσέχεις τα πρόβατα.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και αγνοείς με σχέδιο ότι συμβαίνει γύρω σου και ότι κακό συμβαίνει στην πατρίδα σου, διότι εσένα τι σε νοιάζει, εσύ απλά υποστηρίζεις αυτούς που φωνάζουν για τουρκική μειονότητα στην χώρα μας, υποστηρίζεις αυτούς που φωνάζουν για μακεδονική μειονότητα στην χώρα μας, υποστηρίζεις αυτούς που καλωσορίζουν τσαμουριές και τσάμηδες και χασκογελάς, απέναντι σε αυτούς που κομματιάζουν την εθνική και ατομική σου ταυτότητα, με καθημερινές απειλές και μεγαλοϊδεατισμούς για την πατρίδα σου, αλλά ξέχασα, εσύ δεν αναγνωρίζεις πατρίδα, δεν αναγνωρίζεις έθνος, δεν αναγνωρίζεις τέτοιου είδους αρχές, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η κατάληψη του θρόνου της εξουσίας, για να μπορέσεις να πάρεις και εσύ την εκδίκηση σου, πουλώντας και καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει όρθιο.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και χαϊδεύεις τα αυτιά των εκατομμυρίων ταλιμπάν, ουτσεκάδων και κομιτατζήδων που εσύ έφερες και έβαλες στην πατρίδα σου και πατρίδα μου, με μόνο σκοπό να ρημάξουν την οικονομία, την τάξη, τους νόμους, το σύνταγμα, τον λαό και ότι απέμεινε όρθιο από την χώρα, προκαλώντας χάος και τίποτε άλλο, αλλά ξέχασα, εσένα σε βολεύει το χάος, αρκεί μέσα από αυτό να γεμίζεις τις κομματικές σου κάλπες από ημιμαθείς και βολεμένους αριστερίσκους, με τους οποίους ονειρεύεσαι να χτίσεις την νέα Βαβυλώνα, με την μόνη διαφορά ότι, την ώρα που η δική σου Βαβυλώνα θα καταρρέει εσύ και οι όμοιοι σου θα την έχετε εγκαταλείψει είδη.

Βολεύτηκες ρε μασκαρά και ξέχασες ότι, αυτό το χώμα που πατάς είναι ιερό και αιματοβαμμένο και σου το παρέδωσαν άξιοι άνθρωποι για να το φυλάξεις, που εσύ δεν είσαι ικανός ούτε καν να προφέρεις το όνομα τους και παρόλα αυτά εσύ σκέπτεσαι μαζί με τα εκατομμύρια ανθελλήνων προδοτών, εχθρών και φονιάδων του έθνους να στήσεις την εξέδρα, επάνω στην οποία θα πατήσει το πόδι του ο νεοταξίτης αφέντης σου και άρχοντας του σκότους, στον οποίο έχεις δώσει την ψυχή σου εδώ και χρόνια, με μοναδικό αντάλλαγμα να σου δώσει την δύναμη να τσαλαπατήσεις τον λαό όταν πάρεις την εξουσία, μήπως και έτσι χορτάσεις την ακόρεστη σου όρεξη για αίμα, πατριωτικό αίμα.

Αχ ρε προδότη μασκαρά.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2133.html 

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ .....ΠΟΠΗΣ !!! ΠΟΙΑΣ ΠΟΠΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????

Κάλεσμα για συμμετοχή Βολιωτών στο κίνημα «Δεν πληρώνω
   Η οργάνωση «Δεν πληρώνω» καλεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση , όλες της επιτροπές –κινήσεις για το χαράτσι , φορείς, πρωτοβάθμια σωματεία- ΕΚΒ –ΑΔΕΔΥ και όλους τους πολίτες , την Κυριακή 5/2/2012 ΩΡΑ 11.00 Π.Μ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΘΟΛΟΣ), με σκοπό το συντονισμό όλων των επιτροπών, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τα συντονισμό της δράση μας στο επόμενο διάστημα καθώς και να επανεξετάσουμε τη δράση μας μετά τις νέες εξελίξεις. Τηλ. επικοινωνίας - συντονισμού: 6972818088, 6973828009, 6976122210, 6972201507

παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητά παραίτηση της κυβέρνησης
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της ζητά παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με σκληρή δήλωσή της.


Όπως αναφέρει «Σήμερα, οι μόνες που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου και της Τρόικας, είναι οι δέσμιες των ιδεολογικών και πολιτικών τους αρχών, πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Είναι το χρηματοπιστωτικό λόμπι και οι βιομήχανοι, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, συγκεντρωτικά στις πλάτες του λαού ώστε να βγάλουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.

Είναι και οι πλούσιοι, που διαπιστώνουν ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένα μαυραγορίτικο περιβάλλον που θα αβγατίσει τον πλούτο τους απομυζώντας τα κοινωνικά ερείπια που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.
Δύο σχεδόν χρόνια τώρα, οι αυτόκλητοι «σωτήρες» επικαλούμενοι τη δήθεν υπεύθυνη εθνική τους στάση μας «σώζουν», στέλνοντας κάθε φορά τους πολίτες πιο βαθιά στα τάρταρα της ανεργίας, της ανέχειας και της φτώχειας, αλλά και τη χώρα στο βάλτο της αναξιοπρέπειας και της υποτέλειας.

Αυτή η κυβέρνηση είναι μια πολιτική εκτροπή.
Οι πολιτικές που εφαρμόζει δεν έχουν καν την ανοχή του λαού. Αποφασίζουν και ψηφίζουν ενάντια στη θέληση του λαού, επιχειρώντας να τον φέρουν σε τετελεσμένες καταστάσεις που δε δίνουν καμιά απολύτως εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του.

Η δεδηλωμένη πλειοψηφία αυτής της κυβέρνησης στηρίζεται στους 250 βουλευτές (εάν είναι και τόσοι…) του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Αυτοί οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν παρά τον εαυτό τους και ίσως ελάχιστους οπαδούς τους και δεν έχουν καν το σθένος να απευθυνθούν δημόσια στους πολίτες.
Δεν έχουν πια καμιά ηθική, πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση για να ενεργούν στο όνομα του λαού.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.
Δύο χρόνια ο λαός μας αντιστέκεται σε πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια, με πορείες, με απεργίες, με άρνηση πληρωμών στα χαράτσια. Συγκρούστηκε, χτυπήθηκε, πνίγηκε στα δακρυγόνα. Δύο χρόνια δοκιμάζουν τις αντοχές του «πειραματόζωου» κι ακόμα νιώθουν σίγουροι και συνεχίζουν τα πειράματά τους ακόμα πιο οδυνηρά.

Εδώ που φτάσαμε δύο επιλογές υπάρχουν για το «πειραματόζωο»: ή θα επιλέξει τον αργό του θάνατο ή θα σπάσει τη γυάλα και θα διεκδικήσει τη ζωή του.


Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το «σωτήριο» έργο της.

Το εργατικό, το εκπαιδευτικό, το λαϊκό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να θέσει ανοιχτά ζήτημα ανατροπής της κυβέρνησης και άμεση προκήρυξη εκλογών.
Να καλέσει τους Έλληνες εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές σε γενική πολιτική απεργία.

Να καλέσει κάθε πολίτη σε μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε κάθε πλατεία της χώρας μέχρι το καίριο αίτημά μας να γίνει αποδεκτό:
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ».

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ SKOPELOS NEWS ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΣΩ Ε.Σ.Π.Α. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Σε Καταλήψεις όλων τον δημοσίων υπηρεσιών στη Σκόπελο καλούμε από την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου


Κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις, διαδηλώσεις 
Άμεσο κλείσιμο-κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών
Να πάρουμε τα μέτρα μας με αποφάσεις-μπλόκο, που δε θα μείνουν στα χαρτιά,
Να συνεχιστεί η δράση των τοπικών επιτροπών αγώνα
Να ορίσουμε τους δικούς μας δρόμους για την αλληλεγγύη και την αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα
Δεν αφήνουμε μόνο του κανένα Σκοπελίτη, κανένα γείτονα που δεν μπορεί να πληρώσει. Καλούμε τους εργαζόμενους στα συνεργεία της ΔΕΗ και στα εργολαβικά συνεργεία να μην προχωρήσουν σε καμιά επιχείρηση διακοπής ρεύματος στην Σκόπελο
απαγορεύουμε στης τράπεζες να προχωρήσουν σε κατάσχεσης και πλειστηριασμούς με δυναμικό τρόπο στην Σκόπελο
Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τον Δήμο Σκοπέλου έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ.σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
Παύση πληρωμών από όλους τους Σκοπελίτες  για τις ΔΕΚΟ τράπεζες δημόσιο και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.
ξεκινάμε με συγκέντρωση όλοι στην παραλία της Σκοπέλου την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου 10 το πρωί
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

τα αεροπλάνα και τα Αερία που μας ρίχνουν φταίνε και δεν ξεσηκώνονται η Έλληνες

Η Ελλάδα προκειμένου να υποκύψει στους εκβιασμούς των ανθέλληνων δηλώνει πανέτοιμη ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ Οι Έλληνες Αγρότες Μπορούν να θρέψουν τον Ελληνικό Λαό σε Περίπτωση Χρεοκοπίας ή επιστροφής στη Δραχμή

Αυτάρκεια σε τρόφιμα για την Ελλάδα από δική της παραγωγή σε ποσοστό 94%. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας. Σημείωση Olympia: Το κατοχικό καθεστώς στη προσπάθειά του να επιβάλει την τελική λύση στην Ελληνική κοινωνία χρησιμοποιεί το φόβο ως εργαλείο. Οι μύθοι καταρρίπτονται πλέον. Ας μη τσιμπάμε τόσο εύκολα από την....
τρομολαγνεία του καθεστώτος.

Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, “δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων”, αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.
Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.
Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεροειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ “ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε”.

defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2722.html 

Τα προ(σ)κοπάκια της αστικής ενημέρωσης

Ο κυρίαρχος λόγος και οι πολλαπλές αφηγήσεις του, μέσα από συγκεκριμένο παράδειγμα. "Λαϊκισμός"-πατριωτισμός και "αντίλαϊκισμός" οι δύο όψεις της καθεστωτικής εξουσίας.Θυμάστε τις ωραίες εποχές; Τις αναφέλωτες;

Καλοκαίρι του 2009.
Θαλασσινή αύρα και ουζάκι στην παραλία.
Λίγο πριν το “λεφτά υπάρχουν”.
Τότε που “αριστοκράτες” σαν τον Προκόπη Δούκα, δήλωναν ενοχλημένοι απ’ την “βουλγκαριτέ” του Έλληνα μικροαστού.
Γνώμες σαν κι αυτή του “αριστοκράτη” έστηναν το υπόβαθρο του ιδιάζοντα εσωτερικού αυτοαναφορικού ρατσισμού που αποκορύφωμά του είχε τη δήλωση του μετέπειτα πρωθυπουργού ΓΑΠ ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Λίγο πριν “αναδειχθεί” ο ογκόλιθος του χρέους, του οποίου τάχα μου η γενεσιουργός αιτία ήταν η “νοοτροπία του έλληνα” που “δουλεύει λίγο”, “λουφάρει μόνιμα”, “ζει με δανεικά λεφτά εις βάρος του καλού ευρωπαίου”, “κλέβει το κράτος”, αφήνοντας να δημιουργηθεί η εντύπωση πως αυτό που συμβαίνει στην Eλλάδα δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.
Και μετά… ήρθαν οι μέλισσες!
‘Ελα μου όμως που δεν ήταν οι μέλισσες… Ήταν το ΔΝΤ, η τρόϊκα, τα ανά δίμηνο – τρίμηνο μνημόνια και οι “επικαιροποιήσεις” τους, τα “νέα μέτρα” που δεν προλάβαιναν να παλιώσουν γιατί στο μεταξύ κρίνονταν ανεπαρκή, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η εργοδοτική ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα, η διάλυση της εκπαίδευσης και της υγείας, οι φόροι, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, η αιματηρή καταστολή και η "δημοκρατική" συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς φασίστες του ΛάΟΣ και εκπρόσωπο έναν... τραπεζικό μεγαλουπάλληλο.
Λίαν συντόμως η “λύση” των 400 ευρώ ως κατώτερος μισθός θα “αναθερμάνει” την ανάπτυξη και ενδεχομένως θα “λύσει” και το “πρόβλημα” της ανεργίας.
Μετά από όλη αυτή την αιματηρή διαδικασία ο Προκόπης Δούκας θα μπορεί πλέον να χαλαρώνει ήσυχος στις ελληνικές παραλίες:
Όπου δεν θα βλέπει “έλληνες” με τα “χοντρά παιδιά” τους τόσο συχνά – επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν μέσα στο “μπουρδέλο” τους και προφανέστατα οι διακοπές και οι παραλίες του δεκαπενταύγουστου θα τους είναι πλέον περιττή πολυτέλεια που, ακόμα και σαν ανάμνηση, θα μοιάζει με αστείο μπροστά στην αγωνία της καθημερινής επιβίωσης.
 
 
Ο,τιδήποτε τσουβαλιάζει με σκοπό να προσάψει γενικευμένα χαρακτηριστικά σε κοινωνικές ομάδες, δημιουργώντας είτε αρνητικές είτε θετικές εντυπώσεις, είναι φασιστικό και ύποπτο. Είναι λαϊκισμός και μάλιστα διπλά γελοίος μια που συνήθως έρχεται είτε στη συσκευασία του “υπεροπτικού”, του “δήθεν”, του αντί-λαϊκισμού είτε αντίστροφα, σ’αυτή του πατριωτισμού.
Οι συγκεκριμένες αλλά και οι συναφείς κλισεδούρες, πέρα από το ότι έχουν πάψει πλέον να χρησιμοποιούνται από τον κυρίαρχο λόγο – μια που το σύνθημα  ”ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”, έχει κριθεί “ληγμένο”, εξαντλώντας την όποια χρησιμότητα του τα δυο τελευταία χρόνια μαζί με την  λήξη της “σοσιαλιστικής” κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρώτου κοινωνικού σοκ που αυτή προκάλεσε – έρχονται να δώσουν την θέση τους στις τάχα μου φιλανθρωπικές και “αλληλέγγυες” δράσεις των “ευγενών”, των ελίτ της μεγαλοαστικής τάξης.  Οι “άστεγοι της Αθήνας και των μεγάλων ελληνικών πόλεων” έρχονται να αντικαταστήσουν τους πληθωρικούς φαφλατάδες της παραλίας και τα χοντρά παιδιά τους.Οι μαϊντανοί και τα παπαγαλάκια της “ενημέρωσης” παραμένουν ίδια, ακόμα και όταν διαφοροποιούνται – φαινομενικά – σε σχέση με το παρελθόν. Οι σκοποί του κυρίαρχου λόγου που αφηγούνται, είτε επίσημα είτε πιο “casual”, παραμένουν πάντα ίδιοι. Μεταξύ των άλλων, να εκμηδενίσουν την αντίδραση.
υγ. Παρεμπιπτόντως το να βλέπω τον Προκόπη Δούκα Dj  προμοτάροντας την πιο “αλέγκρα”  πτυχή του – ως επαγγελματική δραστηριότητα – μου δημιουργεί τα ίδια ανάμικτα συναισθήματα με το να βλέπω τον “Νόρμαν Μπέητς” – ο κεντρικός ήρωας του Ψυχώ - ως υπάλληλο υποδοχής, “ανέμελα” στημένο, σε διαφημιστικό πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καραϊβική.

http://ysteriografon.wordpress.com/

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών

Μια μεγαλη νικη του κινηματος. Κανενας εφησυχασμος. Θα προσπαθησουν να τα παρουν αλλιως. Οπλο μας η ενοτητα. Θα γραφει αργοτερα κειμενο με οτι νεοτερο και εναν συντομο απολογισμο

Image scaled down

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ-Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών

 
Οπως γραφουν και τα καθεστωτικα ΜΜΕ:
Τέλος Ακινήτων: Δεν κόβεται το ρεύμα χωρίς εντολή του υπ. Οικονομικών
Ελαστικοποιείται η εφαρμογή του νόμου με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Τη «σφαγή» 150.000 Δ/Υ ζητά μετ΄ επιτάσεως η Τρόικα

Επιμένει η τρόικα στο πως και που θα γίνουν 150.000 απολύσεις από το δημόσιο τομέα μέχρι το 2015 βάζοντας στο στόχαστρο και δύο από τους πλέον κρίσιμους τομείς για τη χώρα, αλλά και για κάθε χώρα αυτών  της παιδείας και της άμυνας.
Έτσι διευκρινήσεις για το πώς θα μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 ζήτησε και μάλιστα  άμεσα από την κυβέρνηση η τρόικα, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τριμερή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε πέραν των περικοπών προσωπικού από τις υπηρεσίες του δημοσίου να υπάρξουν απομακρύνσεις προσωπικού και μεταξύ ένστολών και εκπαιδευτικών. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που τίθεται το συγκεκριμένο θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά η εμμονή η τρόικα να στοχεύσει ειδικά εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς προκαλεί το λιγότερο ερωτηματικά.
Τέλος, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν καλύτερη αξιολόγηση προσωπικού, ειδικά στις ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Άρχων του χαρατσιού της ΔΕΗ και όχι μόνο...

http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_7560.html


Το σκέφθηκαν, το παζάρεψαν και τελικά το αποφάσισαν. Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στην κοινωνία και της προτείνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον ιδανικό πρωθυπουργό της νέας Ελλάδας, αυτής που θα προκύψει μετά το οριστικό τέλος(;) της Μεταπολίτευσης.

Συγνώμη αλλά δεν θα πάρω γιατί πολύ απλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αντέχεται. Με ενοχλεί αισθητικά, με εξοργίζει πολιτικά, με προκαλεί προσωπικά.

Ακόμα και τις λίγες εκείνες στιγμές που δεν μιλάει, οι κινήσεις και οι μορφασμοί του προδίδουν έναν άπληστο άνθρωπο με τεράστια αυτοπεποίθηση στη δύναμη της γλώσσας του. Η δύναμη του στα λόγια είναι τόσο μεγάλη που τον βοήθησε για χρόνια να υποκρίνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στις πράξεις.

Πολιτικά, υπήρξε πάντοτε λάτρης των διαδρόμων κι εχθρός των ιδεολογιών. Η ρητορική του είναι σχεδόν απολιτίκ, αν και προσιδιάζει περισσότερο σε ένα λόγο εθνικοπατριωτικό που επιχειρεί να γοητεύσει τα "εύκολα" κοινά. Καθόλου τυχαία, σε μια από τις πρώτες του ομιλίες ως υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε τον Θεό της Ελλάδας, εκείνον που θα φροντίσει να πάνε όλα καλά.

Ως υπουργός Οικονομικών, υπήρξε όσο αλαζονικά ανεπαρκής περιμέναμε. Δεν μείωσε τις δαπάνες, σκόρπισε τους δικούς του ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά και κυρίως ξεκαθάρισε ότι...πιέστηκε να αναλάβει κι εφαρμόζει μια Πολιτική που δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Μόλις πρόσφατα, εξασφάλισε τη στήριξη και της ομάδας του Ανδρέα Λοβέρδου και κάπως έτσι αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των υποστηρικτών του. Μέχρι προχθές, μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι μόνοι πελάτες της ακατάσχετης κενολογίας του ήταν πολιτικοί ογκόλιθοι όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης και η Τόνια Αντωνίου.

Συνοψίζοντας, μπορώ να καταλάβω γιατί πρακτικά το ΠΑΣΟΚ επιλέγει απλά να επιβιώσει στρεφόμενο στο γκαφατζή ρήτορα του Βορρά. Αυτό όμως που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν θα πουλήσω την ψυχή μου στο Διάολο γιατί πολύ απλά το αντίτιμο δεν με ικανοποιεί. Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου μου μοιάζει ήδη αποκρουστικό.
parapolitiki.com

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ

Κάτι λίγα περί κρίσης και διεξόδου απ'αυτήν...

Σύμφωνα με διακεκριμένους και "διακεκριμένους" οικονομολόγους και μη , ο καπιταλισμός περνάει φάσεις. Την  ανάκαμψη, την ύφεση, (την απογείωση σύμφωνα με Αμερικάνους οικονομολόγους), την κρίση και την ύφεση.

Όταν σε μια χώρα, παράγονται πολύ περισσότερα προϊόντα απ'όσα μπορεί να καταναλώσει ο λαός της, τότε η οικονομία της περνάει στην φάση της κρίσης.


Δυνατές στρατιωτικά και οικονομικά καπιταλιστικές οικονομίες προκειμένου να διαθέσουν τα προϊόντα που έχουν υπερσυσσωρευθεί, κάνουν "άνοιγμα σε νέες αγορές". Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Παραδείγματος χάριν η επέμβαση  στις Αραβικές χώρες  (οι βόμβες "σωτηρίας" κτλ...) αύξησαν την εξαγωγή μπετόν από την Αμερική προς αυτές τις χώρες προκειμένου να ξαναχτίσει ο κόσμος τα σπίτια του. Επίσης δανείζουν σε χώρες προκειμένου να τις κάνουν ό,τι θέλουν (από εξαγωγές προϊόντων μέχρι και βοήθεια στις επεμβάσεις τους). Γενικά πέρα απ'τη μεταφορά πλούτου απ'τις εξαρτημένες χώρες στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, στόχος τους είναι η αναζήτηση σφαιρών επιρροής (χώρες για να εξαρτούν) και κυρίως το ξαναμοίρασμα του κόσμου.

Η Ελλάδα είναι μια εξαρτημένη χώρα  και μάλιστα διπλά εξαρτημένη από Αμερική κι ΕΕ (Γερμανία-Γαλλία). Απ'την Αμερική  στρατιωτικά και οικονομικά -βάσεις ΝΑΤΟ και ΔΝΤ-  και απ΄την ΕΕ - ευρώ,ΕΚΤ- οικονομικά . Δηλαδή, η Ελλάδα, δεν κινεί μόνη της τα νήματα σε κανέναν πολιτικοοικονομικό και στρατιωτικό τομέα.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που θέλουν και δεν μπορούν να αποφύγουν οι ντόπιοι αστοί αφού απ'τη μια χάνουν κομμάτια απ'την πίτα ενώ απ'την άλλη έχουν "πλάτες" προκειμένου να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν.

 Βέβαια στο μόνο που συμφωνούν οι ιμπεριαλιστές μεταξύ τους είναι στο ξεζούμισμα του λαού και της εργατικής τάξης. Κατά τα άλλα είναι σε πλήρη ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που δεν είναι άλλη απ'τον πλούτο της εργατιάς και του λαού.

Κάθε φορά δε, βαφτίζουν με άλλο όνομα την κρίση. Τώρα λένε έχουμε "κρίση δημοσίου χρέους". Η Ελλάδα μας λένε χρωστάει απ'τα δάνεια και βρήκαν πάτημα για να μας ξεζουμίσουν. Λες και "τα φάγαμε μαζί" ή λες και δεν παράγουμε κι εμείς πλούτο. Και ήρθαν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί-"σωτήρες" (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) να μας.... σώσουν και "μας" δανείζουν για να ξεχρεώσουμε όσα "έχουμε"... ήδη δανειστεί....

Αυτό το σάπιο σύστημα λοιπόν θέλουν να το βγάλουν απ'την κρίση του γι'αυτό και κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν. Αυτό σημαίνει ότι εξαπολύεται μια επίθεση με μεγάλη ένταση και βάθος σε εργατική τάξη και λαό προκειμένου να τους διαλύσουν και να τους  ισοπεδώσουν και πατώντας στα κομμάτια τους να βγουν (αν μπορέσουν) απ'την κρίση. 

Μέτρα, απολύσεις, φοροληστεία, κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας και πολλά πολλά άλλα. 

Αυτή είναι η διέξοδος που βλέπουν  ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και οι εκφραστές τους. Η διέξοδος σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης.

Για την εργατιά και το λαό μια λύση υπάρχει. Ο δρόμος της αντίσταση και του αγώνα. Η οργάνωση και ο συντονισμός τους, η μαζική και παρατεταμένη αντίσταση, ο ανυποχώρητος αγώνας μέχρι την τελική νίκη. Γιατί δεν θα σταματήσουν να μας κλέβουν δικαιώματα και κατακτήσεις αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Όπου ζούμε κι εργαζόμαστε να οργανώσουμε την αντίσταση στην επίθεσή τους. Να μαζικοποιήσουμε τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, να γίνει κάθε εργοστάσιο και κάθε εργασιακός χώρος μια χαλυβουργία! Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό, στην πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, στην ασφάλιση, στη σύνταξη, σ'όλα όσα θέλουν να μας κλέψουν. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη ζωή!

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια της ΑΕΚΑΡΑΣ

ΑΕΚ: Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο, η οποία δίνει την άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η τροπολογία επιτρέπει στην Ένωση τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Την τροπολογία υπέγραψαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και των «Ελεύθερων Πολιτών».
Ο Γιάννης Βούρος, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο πριν γίνει αποδεκτή η τροπολογία, αναφέρθηκε αρχικώς στην ιστορία της ΑΕΚ, ενώ τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Βούρος έκανε λόγο για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και μίας εστίας αθλητισμού για τη νεολαία, ενώ αναφέρθηκε και στην εύκολη προσβασιμότητα μέσω του νέου σταθμού του «Μετρό» στον Περισσό.
Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στην Ένωση να θέσει τα θεμέλια για να επιστρέψει στην φυσική της έδρα, όμως παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η εύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων για να πραγματοποιηθεί η ανέγερση του νέου γηπέδου βάση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ένα τρισ. ο τζίρος του online τουρισμού

image.ashx 2 Ένα τρισ. ο τζίρος του online τουρισμούΤα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τον κλάδο του τουρισμού από τη χρήση του Διαδικτύου ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους εμπειρογνώμονες του τουρισμού, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Google στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, τα έσοδα από τον online τουρισμό ανέρχονται σε 1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που οκτώ στους δέκα ταξιδιώτες<…>
πληροφορούνται μέσω Διαδικτύου, ξεκινώντας από μηχανές αναζήτησης για να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν.
Στην παρέμβαση του ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, αφού στάθηκε στα πεπραγμένα της περυσινής χρονιάς, σημείωσε ότι η ανάπτυξη μιας υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι το Διαδίκτυο ανοίγει νέους δρόμους.
Από την πλευρά του, ο διεθνούς βεληνεκούς brand strategist Πήτερ Οικονομίδης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα από τα πιο εμπορικότερα ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας, αρκεί όμως να γίνει πολύ δουλειά από όλους.
Την ίδια στιγμή σημείωσε πόσο αρνητικό είναι για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αυτή την περίοδο, το γεγονός ότι η χώρα μας ακούγεται διεθνώς με αρνητική χροιά.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι στη μηχανή αναζήτησης του Google η οικονομική κρίση συγκεντρώνει τα περισσότερα αποτελέσματα των χρηστών, όταν οι πολίτες του κόσμου ψάχνουν κάτι για Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της Google Έρικ Σμιτ, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα έκανε λόγο για σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής τουριστικής αγοράς και γνωστοποίησε το έντονο ενδιαφέρον της Google για την εν Ελλάδι αγορά.
Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Διαδικτύου στο χώρο της ξενοδοχείας, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, επεσήμανε ότι οι πωλήσεις του ομίλου μέσω Ίντερνετ έχουν αυξηθεί κατά 25% εφέτος, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το 50% των κρατήσεων της εταιρείας θα γίνεται μέσω του Διαδικτύου.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google σχετικά με τον online τουρισμό ξεχωρίζουν τα εξής:
-Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν έναν πολύτιμο πλοηγό για τη διαδικτυακή ταξιδιωτική έρευνα: 8 από τους 10 ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν διαδικτυακή πληροφόρηση ξεκινούν από μηχανές αναζήτησης για να βρουν σχετική πληροφόρηση.
-Η εντατική χρήση των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης είναι εμφανής: 75% των ταξιδιωτών οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει μηχανές αναζήτησης, έκαναν 6 ή περισσότερες αναζητήσεις.
-Υψηλή ανάκληση για διαδικτυακές διαφημίσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα ενός ταξιδιού: 3 από τους 4 ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο διαδίκτυο, θυμούνται να έχουν δει διαδικτυακές διαφημίσεις, διαφημίσεις display και διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης.
-Η διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης, οι διαφημίσεις display και τα ενημερωτικά e-mails είναι οι πλέον αποτελεσματικές όσον αφορά το κατά πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις που αφορούν σε κρατήσεις.
-Το διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό κανάλι κρατήσεων υπηρεσιών τουρισμού μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου και ιδιαίτερα σημαντικό για αεροπορικές κρατήσεις και για κρατήσεις διαμονής.
-Η τιμή και ο προορισμός είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία αποφάσεων για ένα ταξίδι. Οι καλές τιμές θεωρούνται κινητήριος δύναμη για τις online αγορές.
Πηγή: nooz.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου