Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Κινητοποίηση για να μην κόβεται το νερό σε άνεργους

Εκοψαν το νερό σε οικογένεια άνεργου οικοδόμου για χρέος 100 ευρώ!
Δυναμική παρέμβαση στον προϊστάμενο της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά έγινε χτες το πρωί από τις Λαϊκές Επιτροπές Περάματος, Κερατσινίου, την Επιτροπή Ανέργων Κερατσινίου και αντιπροσωπείας από το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτώντας να σταματήσει το αίσχος της διακοπής νερού στις άνεργες οικογένειες. Αφορμή για την παρέμβαση έδωσε το προκλητικό περιστατικό της διακοπής νερού σε οικογένεια άνεργου οικοδόμου για 100 ευρώ!
Ο άνεργος έχει κάνει διακανονισμό με την ΕΥΔΑΠ για την πληρωμή του λογαριασμού. Επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό μία δόσης στις ημερομηνίες που του είχαν καθορίσει, του έκοψαν το νερό! Ο ίδιος μπόρεσε και πλήρωσε τα 100 ευρώ και έγινε επανασύνδεση. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται και αναφέρθηκε από τους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ, ότι σε όλη την περιοχή της πειραιώτικης περιφέρειας οι διακοπές νερού δίνουν και παίρνουν.

Η προϊσταμένη του καταστήματος της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, όμως εργαζόμενοι του καταστήματος ανέφεραν ότι «ειδικά το τελευταίο διάστημα, σχηματίζονται πια ουρές κυρίως από άνεργους που ζητάνε να βρεθεί λύση για να επανασυνδεθεί το νερό στα σπίτια τους». Χτες, μέχρι τις 10 το πρωί, από το τμήμα παροχών και επανασυνδέσεων είχαν περάσει 53 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger