Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν υποχρεωτικές μεταθέσεις και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών

Το Φλεβάρη του 2012 (Κόντρα, αρ. φύλλου 676), είχαμε αποκαλύψει ότι επί υπουργίας Α. Διαμαντοπούλου είχε ετοιμαστεί λίστα προγραφής 17.599 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα μ’ αυτή τη λίστα οι οργανικές θέσεις είναι 68.612 και ο αριθμός των μονίμων καθηγητών 86.211. Οπως ήταν φυσικό, το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Τώρα, με την παράγραφο Θ.2.2 του νόμου 4093/2012 (πολυνομοσχέδιο-εφιάλτης) ανακινείται ξανά ζήτημα υπεράριθμων εκπαιδευτικών, που οδηγεί σε αναγκαστικές μεταθέσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Το πώς θα γίνουν οι μεταθέσεις και ποιος θα είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετατεθούν υποχρεωτικά θα καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδώσει ο υπουργός Παιδείας. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του νόμου:
 
«Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται: (α) Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας».

Πρέπει να επισημάνουμε ότι με τη διάταξη αυτή λέγονται μισόλογα περί υπεραριθμίας, ενώ με τη «λίστα Διαμαντοπούλου» ανεβάζουν τον αριθμό των υπεράριθμων σε 17.599. Υπεράριθμους προσπαθούν να δημιουργήσουν με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με την αύξηση των μαθητών ανά τάξη και με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Σε πρώτο στάδιο θα χρησιμοποιήσουν την απειλή απόλυσης εκπαιδευτικών, προκειμένου να δεχτούν οι τελευταίοι τις αναγκαστικές μεταθέσεις, ακόμη και σε περιοχές της Ελλάδας που είναι μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και μακριά από τις οικογένειές τους. Επειδή οι τεχνοκράτες του υπουργείου Παιδείας ανεβάζουν τους υπεράριθμους σε 17.599, είναι σίγουρο ότι στους σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ο συνδυασμός των αναγκαστικών μεταθέσεων με τις μαζικές απολύσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

on speak light of that,came back to Lavretsky mind Although her discourse was a mystery to me,I was very well pleased with her assurance and when the coach came to the door,I offered to accompany her to prison,to which proposal,after much entreaty,she consented
[url=http://spacciopiuminisitoufficiale.com/]Piumini Moncler Outlet[/url]

Ανώνυμος είπε...

But my old professor had made a profound decision,one he began to construct the day he came out of the doctors office with a sword hanging over his head I forced her into a chair and held her there until I was nearly exhausted He knows that we can be really happy only when we are good
[url=http://doudounemcoutletstore.com/]Doudoune Moncler Pas Cher[/url]

Powered By Blogger