Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δημιουργία ειδικού πλαισίου για τα νησιά των Β. Σποράδων

Σε πρόσφατη συνάντηση των μελών της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη, συζητήθηκε, εκτός των άλλων, το γεγονός του αποκλεισμού των Βορείων Σποράδων από την περιοχή ευθύνης του Υπουργείου.

Σε απάντηση του ο Γενικός Γραμματέας, πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού πλαισίου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, από το οποίο θα επωφελούνται από την πολιτική του Υπουργείου, παραμένοντας παράλληλα στο νομό που ήδη ανήκουν.

Για να προχωρήσει η διαδικασία η Τοπική Επιτροπή απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους των νησιών, προτείνοντας να προβούν από κοινού με σχετικό αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα.

Μετά από πρόταση των μελών της Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να προσκαλέσει τους Δημάρχους των Βορείων Σποράδων, σε συνάντηση των Δημάρχων του Αιγαίου, που θα διοργανώσει το Υπουργείο.

Είναι προφανές πως αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρουσιάζεται να ενταχθούν τα νησιά μας στην περιοχή ευθύνης του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα υπάρχει όφελος για τα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger