Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανοί βιομήχανοι: Εποπτεία και εγγυήσεις για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χ. Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής εποπτείας για την επίβλεψη των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το φορολογικό.
Όπως είπε, απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, «αφού λαμβάνετε τη βοήθεια, θα πρέπει σε άλλα θέματα να κινηθείτε προς την κατεύθυνσή μας - όπως μέσω εποπτείας στη χώρα ή μέσω της διασφάλισης εγγυήσεων».
Ο Χ. Κάιτελ πρότεινε ακόμη, «καθώς στην Ελλάδα δεν έχουν, στην παρούσα φάση, υπάρξει αξιοσημείωτα κέρδη από ιδιωτικοποιήσεις», μελλοντικά κέρδη να παραχωρηθούν από σήμερα στην ΕΕ. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας «υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων», η οποία θα συνδράμει το σχετικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), Β. Χόγιερ, εκτίμησε μιλώντας στην «Berliner Zeitung» ότι θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει η οικονομία από την κρίση, κάνοντας σκόνη την προπαγάνδα των ντόπιων αστικών επιτελείων. «Η διαδικασία της ανάκαμψης θα πάρει μία με δύο δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger