Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Λύθηκε το μυστήριο εξαφάνισης Ο Ισπανός τουρίστας, ο οποίος αναζητούνταν στη Σκιάθο, εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Ο Ισπανός τουρίστας, ο οποίος αναζητούνταν στη Σκιάθο, εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Το μυστήριο γύρω από τον Ισπανό τουρίστα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά από οικογενειακές διακοπές στο νησί της Σκιάθου, λύθηκε από την Interpol Βελγίου.
Ο 56χρονος Ισπανός Jose Benito Sanchez εντοπίστηκε να περιπλανείται στο Βέλγιο, όπου διέμενε και εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρίας αυτοκινήτων και σύμφωνα με τις αρχές είναι καλά στην υγεία του.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Το σήμα της Interpol για τον εντοπισμό του, την περασμένη Παρασκευή, σήμανε λήξη συναγερμού και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η οποία είχε προχωρήσει σε εξονυχιστικές έρευνες γύρω από την περίεργη υπόθεση εξαφάνισης.
Η εξαφάνιση του Ισπανού είχε κάνει άνω-κάτω το νησί της Σκιάθου, όταν στις 22 Αυγούστου έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ από βίλα στην περιοχή Πλατάνια, όπου φιλοξενούνταν για τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με την οικογένειά του.
Η εκτεταμένη επί ημέρες επιχείρηση αναζήτησής του δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, κλιμάκια της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο σηκώθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης «χτένιζαν» επί τρεις ημέρες το νησί.
Σε όλα τα σημεία της Σκιάθου είχαν τοιχοκολληθεί φωτογραφίες του αγνοούμενο και τηλέφωνα επικοινωνίας για όποιον μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες. Τις ημέρες των ερευνών υπήρξαν μαρτυρίες ότι εθεάθη να περπατά στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε εκείνη την περιοχή, αλλά και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Ο 56χρονος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσαν οι οικείοι του στους επικεφαλής των ερευνών, λάμβανε ημερησίως πολλά δισκία φαρμάκων για καρδιοπάθειες, αλλά και για μανιοκατάθλιψη.
Στις 22 Αυγούστου, στις 2 μετά το μεσημέρι ακολούθησε την έξοδο της βίλας, όπου φιλοξενούνταν. Ώρες μετά και καθώς δεν είχε επιστρέψει ενημερώθηκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Πολλά ήταν τα σενάρια που πλέχτηκαν γύρω από την εξαφάνισή του, αλλά τίποτε δεν μπορούσε να ειπωθεί με βεβαιότητα.
Ένα μήνα αργότερα, η οικογένειά του μέσω του facebook οργάνωσε κινητοποίηση εθελοντών και οι έρευνες στη Σκιάθο επανάρχισαν για τον Jose Benito Sanchez. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και αυτή τη φορά με απογοήτευση, καθώς δεν βρέθηκε ούτε ένα στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει απάντηση στον αγωνιώδη γρίφο.
Τελικά, μετά από τρεις μήνες ο 56χρονος Ισπανός εντοπίστηκε να περιπλανείται στο Βέλγιο.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger