Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΕΚ έκανε όλα τα καλά μαζεμένα

Γκερέιρο και Φούντας πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου, ο οποίος το αφιέρωσε στην μπέμπα του
Γκερέιρο και Φούντας πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου, ο οποίος το αφιέρωσε στην μπέμπα του
Η ΑΕΚ έκανε όλα τα καλά μαζεμέναΗ ΑΕΚ έκανε όλα τα καλά μαζεμένα
Mια ΑΕΚ... τεσσάρων αστέρων πέρασε σαν σίφουνας απ' τη Βέροια (4-0) και έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσής της. Στην «Ενωση» λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης και έδειξε ότι με ανάλογες εμφανίσεις και φυσικά αποτελέσματα θα είναι? προσωρινή στον πάτο της βαθμολογίας. Οι υψηλές πτήσεις του «Δικεφάλου» είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρριψη αρνητικών παραμέτρων. Ετσι,
λοιπόν, η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα γκολ, όσα δηλαδή είχε βάλει στις πρώτες 10 αγωνιστικές, σημείωσε το πρώτο της «διπλό» έπειτα από 10 μήνες και 11 ημέρες (2-0 επί του Λεβαδειακού στις 7/1/12), ενώ πέτυχε τη 1.000στή νίκη στην Α΄ Εθνική. Παράλληλα, πιο πρόσφατη εκτός έδρας«τεσσάρα» της με μηδέν παθητικό ήταν στις 17/10/10 στο ντεμπούτο του Χιμένεθ (Αρης - ΑΕΚ 0-4 ).
Κοντολογίς, αφού λοιπόν η ΑΕΚ γλίτωσε απ' την κεφαλιά του Μπαργκάν (5'), στη συνέχεια πήρε... αμπάριζα τη «βασίλισσα» του Βορρά». Δύο γκολ στο εξάλεπτο 19'-24' από Κατίδη (το παρθενικό του στην ΑΕΚ και τη Σούπερ Λίγκα) και Φούντα, της έδωσαν άλλον... αέρα μετατοπίζοντας το άγχος στους γηπεδούχους. Η αποβολή του Καφέ στο 56', έπειτα από ανατροπή-πέναλτι στον Φουρτάδο, που αξιοποίησε ο Γκερέιρο και αφιέρωσε στην κόρη του δείχνοντας τη φανέλα με τη φωτογραφία της (ο Βραζιλιανοπολωνός πριν από τρεις εβδομάδες είχε ζητήσει προκαταβολικά «συγνώμη» απ' τη διοίκηση για την κίτρινη κάρτα που θα δεχόταν) έβαλε ταφόπλακα στην όποια προσπάθειά της για ανατροπή των δεδομένων, σε μια φάση που ο διαιτητής Μ. Βοσκάκης ενήργησε λανθασμένα. Κι αυτό γιατί θα έπρεπε να δείξει «παίζετε» μετρώντας το γκολ και «κιτρινίζοντας» τον Καφέ. Αυτή ήταν η τέταρτη αποβολή της Βέροιας σε 11 ματς και η έκτη σερί αγωνιστική δίχως νίκη.
Απ' την άλλη, τη δική του... απάντηση στον Λίνεν (ο Γερμανός τον είχε υποβιβάσει στην ομάδα Νέων) έδωσε ο Σταματής που πέτυχε το 4-0 (89'), ενώ δοκάρι είχε ο Κορδέρο (31').
Την παραίτησή του υπέβαλε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Βέροιας, Ν. Καρύδας, αποκαλύπτοντας ότι «μετά το ματς με τον ΟΦΗ είχα πει στους παίχτες μου πως αν χάναμε ένα από τα επόμενα τρία ματς θα αποχωρούσα».
Ο ομόλογός του της ΑΕΚ, Ε. Λίνεν, υπογράμμισε πως «αν η ομάδα δεν κέρδιζε θα είχε σημαντικό πρόβλημα, γιατί θα αυξανόταν η διαφορά. Τα δύο γρήγορα γκολ μάς βοήθησαν πολύ. Πάμε βήμα βήμα μέχρι τα Χριστούγεννα για να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς». Για την «τεσσάρα» απ' τους «ερυθρόλευκους» σχολίασε ότι «σήμερα «δεν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και ούτε με δέκα παίχτες. Τότε δεχτήκαμε δύο άδικα τέρματα».
  • Ανοιχτό παράθυρο επιστροφής στην ΑΕΚ άφησε ο Κ. Κατσουράνης με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «flogasport». «Δεν αποκλείω τίποτα. Ξέρω ότι με θέλουν στην ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν μου έχει μιλήσει κανείς. Είτε εμένα είτε στον μάνατζέρ μου. Ολα είναι ανοιχτά, ακόμα και το εξωτερικό», υποστήριξε ο αρχηγός της «γαλανόλευκης». Στο «στόχαστρο» της «Ενωσης» φέρεται να βρίσκεται και ο Βασιλείου (Λεβαδειακός), αλλά ο πρόεδρός του Γ. Κομπότης φέρεται να ζητά «τον ουρανό με τ' άστρα» (περί τις 300.000 ευρώ) για να τον παραχωρήσει.
Τέλος, νέο γύρο επαφών με τους πιστωτές για «κούρεμα» των χρεών ξεκινούν από σήμερα οι συνεργάτες του Δ. Βιντιάδη, παρουσία και του Ανδρ. Δημητρέλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί ΔΣ, στο οποίο θα προκηρυχθεί ΓΣ, ώστε να «τρέξει» νέα Α.Μ.Κ.
TO ΠΡΟΣΩΠΟ
Αρχισε να παίρνει μπρος ο Γιώργος Κατίδης. Κάνοντας ένα μεστό, ουσιαστικό παιχνίδι, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Ηταν εκείνος που άνοιξε το σκορ ξεγελώντας τον Λόπεζ και έδωσε πολλές «μάχες» στη γραμμή κρούσης με τους αντίπαλους αμυντικούς.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΒΕΡΟΙΑ: Με ΚΕΡΚΥΡΑ (εκτός), στις 25/11, με ΠΑΟΚ (εντός), στις 2/12, με ΠΛΑΤΑΝΙΑ (εκτός), στις 9/12
ΑΕΚ: Με ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (εντός), στις 24/11, με ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (εντός), στις 3/12, με ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ (εκτός), στις 10/12
Περιγραφή: Κ. ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
Απόδοση: ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger