Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις απολύσεις

Μετά τη χτεσινή απεργία, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σήμερα σε νέα συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια
Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας του κλάδου (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός, να μπει μπλόκο στις απολύσεις και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Χθες, στην ίδια κατεύθυνση, εργαζόμενοι πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση την οποία οργάνωνε στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Την ίδια μέρα είχαν κηρύξει απεργία και τα επιχειρησιακά σωματεία στους Δήμους Πεύκης, Ελληνικού, Πετρούπολης, Περάματος, Καλλιθέας, Κερατσινίου, Δημοτικών κα Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής. Επίσης, καταλήψεις έγιναν σε Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Νίκαια, Κορυδαλλό, Αθήνα, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Αγιους Ανάργυρους και αλλού.

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μπροστά από το οποίο είχαν παραταχθεί τέσσερις κλούβες ΜΑΤ, με τους απεργούς να καταγγέλλουν την παρουσία τους.
Απεργία χτες και στο νομό Χανίων
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Νομού Χανίων, που πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο Δημαρχείο. Στη ΓΣ που έκαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν μεταξύ άλλων να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ του σωματείου να προχωρήσει σε συνάντηση με τις διοικήσεις όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων και μαζικών φορέων του νομού για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αλλά και για το συντονισμό της δράσης τους αφού τα μέτρα και το μνημόνιο αφορούν όλους τους κλάδους και τους εργαζόμενους.
Κινητοποιήσεις και σε υπουργεία
Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν σήμερα και οι εργαζόμενοι σε όλο το δημόσιο. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο Αττικής του υπουργείου Γεωργίας, στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Μεταφορών. Στο πρώην υπουργείο Βιομηχανίας οι εργαζόμενοι από σήμερα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger