Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Επίτροποι παντού!

* Στους σιωνιστές ναζί που προχωρούν στην εθνοκάθαρση της Γάζας και στους σφαγείς του Συριακού λαού "δίνουν δικαίωμα αυτοάμυνας" οι ΗΠΑ & Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον Ελληνικό Λαό δίνει το Σύνταγμα (άρθρο 120... το παλιό 114), το έχουν λάβει υπόψη τους οι δωσίλογοι τροϊκανοί Μερκελιστές;
 
Μέσω "Το Γρέκι"
Σε επιτήρηση από τους δανειστές Υπουργεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΔΕΚΟ δεν θα έχουν, πλέον, καμία δυνατότητα υπερβάσεων δαπανών, καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφενός επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του ελέγχου που προβλέπεται για τα υπουργεία αφετέρου πολλαπλασιάζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες, αφού η Τρόικα έκρινε ότι το πλαίσιο εποπτείας που ψηφίστηκε με το...
Μεσοπρόθεσμο, ανοίγει διάπλατα «παράθυρα» διαφυγής και αποκλίσεων.
Ειδικότερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκτά τον απόλυτο έλεγχο έτσι ώστε να είναι άμεση η παρέμβαση στη περίπτωση αποκλίσεων. Σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ τίθενται τριμηνιαίοι στόχοι αλλά η παρακολούθηση θα γίνεται σε μηνιαία βάση.
Στη περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10% τότε αυτομάτως θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις, ενώ εάν διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις επί 2 συνεχή τρίμηνα τότε θα τοποθετείται Επόπτης.
Ειδικά για τους ΟΤΑ, προβλέπεται ότι οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα καλύπτονται και με αύξηση φόρων και τελών, ενώ για τις ΔΕΚΟ προβλέπεται ότι στη περίπτωση αποκλίσεων θα υπάρχει και προσωπική ευθύνη των Διοικητών, που θα υφίστανται αυτομάτως περικοπή των αποδοχών τους, ενώ εάν με το «κλείσιμο» του έτους διαπιστώνεται ότι οι αποκλίσεις παραμένουν, τότε η θητεία τους θα λήγει αυτοδικαίως!
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι εάν και το νέο πλαίσιο έχει ως στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο των δαπανών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη... νύφη θα τη πληρώνουν οι πολίτες, τουλάχιστον σε εκείνους τους Δήμους που δεν θα τηρούν τους στόχους τους, καθώς ένας από τους φόρους που θα μπορεί να αυξάνεται είναι το ΤΑΠ.
Πρόκειται για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και κυμαίνεται από 0,25%ο έως 0,35%ο και που σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, θα μπορεί να αυξηθεί έως το 3%! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ που σήμερα επιβαρύνεται με ΤΑΠ 35 ευρώ ετησίως, θα επιβαρύνεται με 300 ευρώ!
Από iefimerida 
Ολη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει τους επιτρόπους στην Ελλάδα 
Το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με το οποίο ικανοποιούνται οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικα, προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες επιφυλάξεις των δανειστών μας ενόψει του αυριανού Eurogroup, δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Μετά την υπογραφή της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η Πράξη με τίτλο Δημοσιονομικοί Κανόνες και άλλες διατάξεις τίθεται σε ισχύ από χθες και θα πρέπει απλώς να κυρωθεί στο προσεχές διάστημα από τη Βουλή. 
Ετσι, είναι πλέον γεγονός οι επίτροποι σε υπουργεία, δήμους και τράπεζες

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομενου. 

Από iefimerida 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger