Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 3 ΠΑΙΔΑΚΙΑ Οι Ισραηλινοί για πρώτη φορά διστάζουν να εισβάλλουν στη Γάζα...

Ο θάνατος  τριών μικρών παιδιών στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δείχνει να υπονομεύει μια κατάπαυση πυρός που πιθανόν να είχαμε και εντός της ημέρας καθώς στο Τελ Αβίβ έχουν επικρατήσει οι "δεύτερες σκέψεις" που περιγράφαμε χθες ότι "Μια εισβολη στη Γάζα θα είχε περισσότερα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα". Συγκεκριμάνα σκοτώθηκαν απί ισραηλινό αεροπορικό κτύπημα ένα μικρό κορίτσι μόλις ενός έτους, ένα αγοράκι μόλις 1,5 έτους και ένα αγόρι, αδελφός του κοριτσιού, τριών ετών.
Επίσης τραυματίστηκαν τα δύο αδέλφια του αγοριού 1,5 ετών που σκοτώθηκε. Επίσης άλλοι 17 άνρθωποι τραυματίστηκαν, αλλά αυτοί πλέον είναι "αναλώσιμοι" και "προβλεπόμενοι".
Όμως ο θάνατος των μικρών έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ στη Γάζα και έχει ισχυροποιήσει τους "σκληροπυρηνικούς" της Χαμάς, αλλά και την Ισλαμική Τζιχάντ που θέλουν συνέχιση των εκτοξεύσεων ρουκετών.

Λίγο πριν γίνει γνωστός ο θάνατος των μικρών παιδιών υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στην Γάζα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι "Είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του σήμερα ή αύριο. Διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες για τη συμφωνία μιας εκεχειρίας" τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Νωρίτερα, άλλες δύο ροκέτες μακράς ακτίνας δράσης ιρανικής κατασκευής Fajr-5 εκτοξεύτηκαν κατά του Τελ Αβίβ, αλλά αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν καιτα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ταλ Ρούσο, διοικητή των ισραηλινών δυνάμεων στον Nότιο Τομέα που καλύπτει και τη Λωρίδα της Γάζας, οι αεροπορικές επιδρομές κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν το 90% του οπλοστασίου της Χαμάς σε πυραύλους με βεληνεκές που τους επιτρέπει να χτυπούν μεγάλα αστικά κέντρα των Ισραηλινών, όπως για παράδειγμα το Τελ Αβίβ, αλλά αυτή η εκτίμηση είναι μάλλον πολύ αισιόδοξη.
Στον συνολικό αριθμό των πυραύλων που έχουν εκτοξευθεί, η επιτυχία του συστήματος ανέρχεται στο 30-35% (250 στους 800 χονδρικά). Ωστόσο, λόγω του μικρού αριθμού των συστοιχιών Iron Dime, το σύστημα επιλέγει να εμπλέξει τους πυραύλους η τροχιά των οποίων φαίνεται ότι τους οδηγεί στα αστικά κέντρα. Οι Ισραηλινή υποστηρίζουν ότι στους στόχους που επέλεξε για να εμπλέξει, το Iron Dome σημείωσε επιτυχία στο 86% των περιπτώσεων. Από τα νούμερα, όμως που έχουν γίνει γνωστά, δεν προκύπτουν τέτοια αποτελέσματα
Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι πολύ λιγότερο να έχουμε εισβολή των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα, απ'ότι την Παρασκευή το βράδυ που αυτό φαινόταν ως βέβαιο. Οι Ισραηλινοί διστάζουν, για πρώτη φορά. Και αυτό σίγουρα έχει σχέση με την τακτική κατάσταση, αλλά και με τον φόβο ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να ενεργοποιούσε δυνάμεις στην Αίγυπτο που θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση τον μετριοπαθή ισλαμιστή πρόεδρο Μωχάμεντ Μόρσι και θα ενίσχυες του φονταμενταλιστές και του φανατικούς της ισλαμισκής αδελφότητας.
Η Δύση και το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, δείχνουν να φοβούνται τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή. Η Αίγυπτος, χώρα-"κλειδί" έχει άλλο καθεστώς και μπορεί από φίλος, πλέον να γίνει εχθρός με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.. ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger