Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - KΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕSTELLE


KΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕSTELLE

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Η ανθρωπιστική ειρηνιστική αποστολή του Estelle δεν κατόρθωσε να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας. Δεν απάλυνε με την παρουσία του αυτό το έγκλημα που χρόνια τώρα συντελείται σε βάρος των ανθρώπων που έτυχε να ζουν σε αυτή την βασανισμένη περιοχή της Μεσογείου.

Γιατί σήμερα το πρωί οι πειρατές της Μεσογείου κούρσεψαν και απήγαγαν σε διεθνή ύδατα: N31 E3326 45, αγνοώντας και πάλι τους κανόνες και τους νόμους που διέπουν το δίκαιο της θάλασσας. Για άλλη μια φορά κατά την συνήθη πρακτική το πλοίο και επιβαίνοντες είναι στα χέρια της κατά συρροή παρανομούσας εγκληματικά κυβέρνησης του Ισραήλ.

Οι Οικολογοι Πράσινοι ελπίζουμε να μην υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες» της παράνομης αυτής επιχείρησης. Ζητάμε από το υπουργείο εξωτερικών να μην παριστάνει πλέον τον Πόντιο Πιλάτο αφήνοντας ακάλυπτους έλληνες πολίτες στην αυθαιρεσία και στην παρανομία. Ο υπουργός οφείλει να παρέμβει και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των παράνομα απαχθέντων ακτιβιστών και παράλληλα, έστω και τώρα, να ενεργήσει για την ασφάλεια των ανθρώπων που συνεχίζουν να σώζουν την αξιοπρέπεια μας.

Ζητάμε από την επίσημη διεθνή κοινότητα να σπάσει την σιωπή και να ακούσει το ηχηρό ανθρωπιστικό μήνυμα της αποστολής για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Ζητάμε να πάρει θέση και να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο σε κάθε γωνιά της γης.



Το Γραφείο Τύπου των ΟΠ



Περισσότερες πληροφορίες: 2103306301 (εσωτ 115, 116 γρ. τύπου)

Ιωάννα Κοντούλη: 6972400417

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger