Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η EasyJet αντικαθιστά 29 αεροσυνοδούς με νέους για να μην πληρώσει αύξηση διετίας

Η Easyjet αντικαθιστά 29 συμβασιούχους αεροσυνοδούς στο Βερολίνο, ώστε να μην αναγκαστεί να πληρώσει την προεβλεπόμενη αύξηση του μισθού τους.
Η αεροπορική εταιρείας Easyjet που εδρεύει στο αεροδρόμιο Βερολίνου-Schönefeld απολύει στο τέλος του μήνα 29 συμβασιούχους αεροσυνοδούς, ώστε να μην αναγκαστεί να πληρώσει την προεβλεπόμενη αύξηση του μισθού τους.
Η κίνηση αυτή δικαιολογείται με «ευέλικτες πολιτικές προσωπικού μεταξύ των χώρων». Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, που δημοσίευσε το δημόσιο ραδιόφωνο του Βερολίνου, ένας διευθυντής της Easyjet γράφει: "το σημερινό μοντέλο απασχόλησης δεν είναι αποδεκτό, δεδομένου ότι ο συλλογικός μισθός αυξάνεται σημαντικά μετά από 21 μήνες εργασίας."
Ο Holger Roessler της συνδικαλιστικής ένωσης Ver.di Βερολίνου-Βραδεμβούργου θεωρεί αυτό το βήμα ως μια πρόκληση. Όπως είπε στο επιχειρηματικό περιοδικό της δημόσιας ραδιοφωνίας Was! : «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους επειδή ανέβηκαν μισθολογική κατηγορία.»
Η Ver.di είχε επιβάλει την αύξηση των μισθών από 88 ευρώ το μήνα το περασμένο έτος μετά από απεργίες στην Easyjet. Τώρα η ένωση ζητά μια νέα διάρθρωση των μισθών.
Η Easyjet αυτή τη στιγμή ψάχνει νέο πλήρωμα θαλάμου επιβατών στο Διαδίκτυο. Η αεροπορική εταιρεία αναμένει το τρέχον οικονομικό έτος κέρδη ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger