Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ναυτικοί και νησιώτες θύματα της Τρόικα !


Σκληρή δήλωση Δρίτσα που κάνει λόγο για ασήμαντη αύξηση της φορολόγησης «για τα μάτια του κόσμου»
 
Στην υπερεργασία ναυτικών, την αποδρομολόγηση πλοίων της ακτοπλοΐας και την ασήμαντη, όπως την χαρακτηρίζει, αύξηση της φορολογίας των με ελληνική σημαία πλοίων αναφέρεται με δήλωση του ο Θ. Δρίτσας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά και υπεύθυνος για θέματα Ναυτιλίας του κόμματος με σκληρή του δήλωση υπογραμμίζει:  «Η τρόικα, η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές σε αγαστή συνεργασία, φαίνεται να δρομολογούν τις συμφωνίες στις οποίες κρυφά έχουν καταλήξει. 
Στην ποντοπόρο ναυτιλία, όλα δείχνουν ότι δρομολογείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και  η ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης.  Για να χρυσωθεί το χάπι, προβλέπεται μία ασήμαντη αύξηση της φορολογίας των με ελληνική σημαία πλοίων.   
Στην ακτοπλοΐα, προβλέπεται επίσης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση της δεκάμηνης ναυτικής υπηρεσίας, αφαίρεση της ναυτικής ιδιότητας από σημαντικό αριθμό ειδικοτήτων στα πλοία, ένταση της υπερεργασίας και δραστική μείωση των αποδοχών. Ταυτόχρονα, προβλέπεται δραστικός περιορισμός των ακτοπλοϊκών γραμμών και των συνδέσεων των νησιών. Το σχέδιο κορυφώνεται με περικοπή του προβλεπόμενου ποσού επιδότησης των γραμμών μειωμένου εμπορικού ενδιαφέροντος, των λεγόμενων άγονων γραμμών, που αφορά κυρίως τα μικρά κάτω των 3100 κατοίκων νησιά. 
Κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (εργαζόμενους ναυτικούς, ναυτεργατικά Σωματεία, κατοίκους των νησιών, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες ενώσεις νησιωτών), δεν ρωτήθηκε. 
Γι’ άλλη μια φορά, δεν επιδιώκεται η ουσιαστική συνεισφορά του εφοπλισμού στην οικονομία. Αντίθετα, τίθενται στο στόχαστρο οι ναυτικοί που έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν από τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως και οι κάτοικοι των νησιών που βλέπουν τον τόπο τους να οδηγείται στην ερήμωση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. θα σταθεί δίπλα τους και θα στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger