Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ




Βόλος, 8 Οκτώβρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της περιοχής δεν πρέπει να παρασυρθούν από την κούφια αντιπαράθεση που τεχνητά στήνεται με αφορμή την παρουσία της φασιστικής Χρυσής Αυγής στο Βόλο.
          Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο ότι η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί μέρος των μέτρων καταστολής απέναντι στο εργατικό κίνημα, τις λαϊκές διεκδικήσεις, ώστε με όλα τα μέσα - και με τάγματα εφόδου - να τσακίσει την όποια αγωνιστική ανάταση του λαού. Κανένας εργάτης, καμία εργάτρια να μην παρασυρθεί από τη δημαγωγία, τις αντισυστημικές κορώνες που ξεστομίζει. Παρά την προσπάθεια να καλλιεργήσει φιλολαϊκό προφίλ είναι τοποτηρητής της εξουσίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των βιομηχάνων και εκπαιδεύεται να αναλάβει και πιο άμεσο κατασταλτικό ρόλο για τη συντήρηση του συστήματός τους.
          Κανένας να μην παρασυρθεί κάτω από την ομπρέλα των θολών αντιφασιστικών μετώπων που καταλήγουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της λογικής των άκρων, να δίνεται πάτημα για την καταδίκης της «βίας από όπου κι αν προέρχεται» για να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τη δράση των παρακρατικών ομάδων. Που στόχο έχουν την αγιοποίηση της αστικής «δημοκρατίας» και «νομιμότητας», η οποία όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φασιστικές ομάδες, αλλά τις γεννά, ακριβώς επειδή αποτελεί καθρέφτη της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Οι βιομήχανοι, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και τα κόμματά της, έχουν κάθε λόγο να τροφοδοτούν τη λογική των «άκρων» με στόχο να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Η εξίσωση των εργατικών αγώνων με την κουκούλα ή τα σπασίματα στους μικροπωλητές είναι μια πλευρά, όπως ακριβώς η εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού που αποτελεί και επίσημη πολιτική γραμμή της Ε.Ε., την έχουν αποδεχτεί οι κοινοβουλευτικές ομάδες στην ευρωβουλή στις οποίες ανήκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερής στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εξίσωση αυτή καταλήγει στο να αθωώνει, να χαϊδεύει τα αυτιά των φασιστικών οργανώσεων και να αντιμετωπίζει με το μαστίγιο ριζοσπαστικά κινήματα, κομμουνιστικά κόμματα, το ίδιο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
          Πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και η λογική της. Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης, της πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα να χρεοκοπήσουν οι θολές αντιφασιστικές λογικές που συμβάλουν στην εξίσωση των «άκρων» και θέλουν τους εργαζόμενους υπερασπιστές της αστικής νομιμότητας. Το εργατικό κίνημα έχει πείρα, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια, για το ρόλο φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων και μπορεί να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά. Η αντιμετώπισή τους θα είναι στα πλαίσια της ανάπτυξης του κινήματος που θα αμφισβητήσει ανοιχτά και θα έρθει σε ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων, θα χαράξει δρόμο για τη ριζική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και θα εδραιώσει την εξουσία της εργατικής τάξης μαζί με τους συμμάχους της. Σε αυτό το δρόμο το εργατικό κίνημα, οργανωμένα και αποφασιστικά μπορεί να τσακίσει τους όποιους μηχανισμούς έχει στη διάθεσή του το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Αυτός είναι ο δρόμος για τον κάθε εργάτη και την κάθε εργάτρια.
Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger