Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ & ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ



ΚΚΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156
e-mail: mailbox@gt.kke.gr, http://www.kke.gr
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ
& ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

«Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη.
Δεύτερο: Οι αποφάσεις της ΕΕ δείχνουν ότι αυτή αντιδραστικοποιείται ακόμα παραπέρα με την επιλογή να βαθύνει η χρηματοοικονομική ένωση. Βεβαίως όσο βαθαίνει η αντιδραστική ενοποίηση, τόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανισόμετρη ανάπτυξη, ακόμα μεγαλύτερη ανισοτιμία και δυσαναλογία στην ανάπτυξη των χωρών, άρα να καλλιεργείται το έδαφος για διασπαστικές τάσεις.
Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν εξωραΐζεται. Η αποδέσμευση πρέπει να είναι η πολιτική που να υιοθετήσει ο ελληνικός λαός και έχει τη δύναμη να το πετύχει».

Για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

«Ως Κόμμα έχουμε διατυπώσει και έχουμε φέρει μέχρι και σχέδια νόμου στη βουλή που έχουν δυστυχώς απορριφθεί για την αντιμετώπιση των πιο οξυμμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων που αφορούν π.χ. το δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα. Την, στην ουσία, εγκατάλειψη προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα ασφάλιστρα, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρηματιών που κλείνουν, λόγω χρεοκοπίας, και που βεβαίως δεν μπορεί να τιμωρηθούν με κατασχέσεις μια που δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση.
Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξαναεπιχειρήσουμε να φέρουμε νέα σχέδια νόμου στη βουλή, άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τη γενικότερη θέση μας για την κατάργηση του μνημονίου. Αυτό όμως που αποτελεί απάντηση σήμερα είναι η κοινή δράση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργατοϋπαλλήλους και τη φτωχή αγροτιά και η υιοθέτηση μέτρων που στρέφονται κατά των μονοπωλίων. Γιατί σε τελευταία ανάλυση ακόμα κι αν γίνει η ανάκαμψη από την κρίση, τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κερδίσουν σε βάρος της μισθωτής εργασίας και των αυτοαπασχολουμένων».


ΑΘΗΝΑ 19/10/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger