Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσ. για τα γεγονότα της Χαλκιδικής


Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στη Χαλκιδική στις 21/10

Την Κυριακή 21/10 βρεθήκαμε μαζί με χιλιάδες κόσμου για μία ακόμη φορά στον Κάκκαβο προκειμένου να διαδηλώσουμε ενάντια στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στην Χαλκιδική. Μετά την έγκριση του Σ.Τ.Ε για υλοτόμηση 35.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης και την υπαγωγή μιας ευρύτερης περιοχής της Β.Α Χαλκιδικής στο νέο ρυθμιστικό που αφορά τις μεταλλευτικές περιοχές, διαδηλωτές από όλη την Χαλκιδική καθώς και αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Ξάνθη και την Κομοτηνή συμμετείχαν στην μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει δει η περιοχή τους τελευταίους μήνες.
Η πορεία ξεκίνησε την ανάβασή της από την περιοχή Χοντρό Δέντρο και μετά από μια πεζοπορία περίπου 8 χλμ. – κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομική δύναμη ήταν άφαντη -  βρέθηκε στις Σκουριές όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της εταιρίας. Εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις διμοιρίες οι οποίες απαγόρευσαν την περαιτέρω συνέχιση της πορείας. Απέναντι από τα τις δυνάμεις καταστολής παρατάχθηκαν μια χούφτα γυναίκες της περιοχής φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του δάσους και κατά των μεταλλείων ενώ την ίδια στιγμή, μπροστά στα μάτια όλων μας, προβοκάτορες ασφαλίτες προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά στο δάσος. Ήταν απόφαση της ηγεσίας της αστυνομίας να μη μείνει διαδηλωτής στο δάσος μετά τη δύση του ηλίου. Με αυτό το στόχο ξεκίνησε η “ηρωική” επίθεση της ελληνικής αστυνομίας. Το μένος με το οποίο απωθούσαν τους συγκεντρωμένους ήταν πέρα για πέρα αδικαιολόγητο αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή η συγκέντρωση ήταν ειρηνική. Χημικά διασποράς σε ευθεία βολή τραυμάτισαν για άλλη μια φόρα διαδηλωτές οι οποίοι προσπαθούσαν να υποχωρήσουν εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε προκαλέσει η ευρεία χρήση χημικών. Και ενώ μια μερίδα του κόσμου προσπαθούσε με ότι μέσα διέθετε να καθυστερήσει την επέλαση των ΜΑΤ προς τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων, κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν με αυτοκίνητα και αγροτικά τους διαδηλωτές προς το Χοντρό Δέντρο. Το δεύτερο κύμα της αστυνομικής βίας δεν άργησε να έρθει. Χαρακτηριστικό δείγμα της βαρβαρότητας ήταν η ρίψη χημικών μέσα σε αυτοκίνητα καθώς και ότι άνοιγαν της πόρτες από οχήματα εν κίνηση και πετούσαν στο οδόστρωμα τους επιβάτες τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών από τους τελευταίους. Το κυνηγητό δεν σταμάτησε πάρα μόνο όταν και οι εναπομείναντες διαδηλωτές έφτασαν λίγο έξω από τη Μεγάλη Παναγιά. Αποτέλεσμα της όλης αστυνομικής επιχείρησης ήταν 16 συλληφθέντες και αρκετοί τραυματίες. Ακολούθησε συγκέντρωση μπροστά από το A.T. Πολύγυρου και στη συνέχεια πορεία από περίπου 300 άτομα στις γειτονιές του χωριού.
Τα όσα βιώσαμε την Κυριακή αποτελούν ένα ξεκάθαρο δείγμα της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί σήμερα, στην οποία το κράτος του Μπόμπολα χρησιμοποιώντας το ανεξέλεγκτο πλέον “μακρύ χέρι του νόμου”-τα MAT είναι ικανό να δολοφονήσει οποιονδήποτε ζητά το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή. Δεν ξέρουν όμως ότι το πάθος για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία ξεπερνάει το ξύλο, τα χημικά και τις σφαίρες.
Ο Κάκκαβος ήταν, είναι και θα παραμείνει βουνό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 21/10

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

            Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger