Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 
Βόλος 20 Οκτώβρη 2012
Με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Βόλου σχετικά με εκδήλωση που πραγματοποίησε  το ΚΚΕ έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Από τον Αύγουστο του 2010 τουλάχιστον, αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν μπει στο στόχαστρο ορισμένων, που προσπαθούν με διάφορες ενέργειες και παρεμβάσεις τους να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.
Δεν γνωρίζουμε σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι κύριοι αυτοί. Η δράση τους όμως αποδεικνύει  ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, Χρυσής Αυγής, παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑΟΣ.
Η παραγγελία της Εισαγγελίας, που επικαλείται τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης και ζητά μάλιστα και σχετικά έγγραφα, αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στη θέληση ενός πολιτικού Κόμματος, του ΚΚΕ, να διοργανώνει πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.
Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτών των «πολιτών» καθώς και η παρέμβαση της Εισαγγελίας δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Γίνεται σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα, οι συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια είναι δυσβάστακτες ενώ παράλληλα παίρνονται και καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, με αποτέλεσμα να δυναμώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, οι κινητοποιήσεις και η αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές.
              Αυτό που ενοχλεί  τους «κυρίους» αυτούς είναι το ότι οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην αποκάλυψη των πολιτικών τους και την οργάνωση της λαϊκής πάλης. Μπαίνουν μπροστά για την ανάπτυξη ενός κινήματος, που δεν θα αντιστέκεται μόνο αλλά θα βάζει επί τάπητος το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και την προοπτική της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
         Αυτό που φοβίζει όσους τους καθοδηγούν, είναι η απήχηση που μπορεί να έχει η πολιτική του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τη βαρβαρότητα των πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ.
         Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ή άλλες ενέργειες θα μπορέσουν να στριμώξουν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, να περιορίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα. Να πάρουν υπόψη τους όλοι αυτοί που εξυφαίνουν σχέδια επίθεσης στο Κόμμα αλλά και οι διεκπεραιωτές τους τη μακρόχρονη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, στη στάση των κομμουνιστών σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές.
         Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να οργανωθούν και να δυναμώσουν την πάλη τους, να συσπειρωθούν μαζί με τους κομμουνιστές στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, στην απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών αλλά να υπερασπίσουν το Κόμμα απέναντι σε όποια προσπάθεια υπονόμευσης, επίθεσης, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

 Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger