Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης σε Λάρισα και Βόλο

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης σε Λάρισα και Βόλο.

Σήμερα το πρωί (14/10) αναχώρησε το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης από το Βόλο για την Αθήνα, δεύτερος σταθμός του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που μετά από 17 μήνες, απαιτούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου τους κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση.
Λάρισα
Το μεσημέρι του Σαββάτου (13/10) έφτασε το Καραβάνι στην πόλη της Λάρισας και αλληλέγγυοι συναγωνιστές τους υποδέχτηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Το Καραβάνι μαζί με τις αλληλέγγυες δυνάμεις είχαν οργανώσει πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ μικροφωνική εγκατάσταση είχε στηθεί στην πλ. Ταχυδρομείου όπου αναγνώστηκε η διακήρυξη του καραβανιού αλλά και μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Οικονομική ενίσχυση δόθηκε για την κάλυψη των αναγκών του αγώνα των εργατών.
Βόλος
Σύντροφοι, συναγωνιστές και αλληλέγγυοι υποδέχτηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου το Καραβάνι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (13/10). Συνοδεία συντρόφων, όλοι οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης στην. Πλ. Ελευθερίας.
Εκεί είχε στηθεί μικροφωνική όπου ήταν προγραμματισμένο το πανεργατικό συλλαλητήριο αγώνα και αλληλεγγύης.
Στην πλ. Ελευθερίας διαβάστηκε στη μικροφωνική η προκήρυξη του Καραβανιού, το κείμενο που είχε βγει από την τοπική ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση του καραβανιού και τα αιτήματα των ίδιων των εργατών. Λόγω έλλειψης χρόνου (το καραβάνι έφτασε σχεδόν την ώρα του καλέσματος της πορείας), δεν μπόρεσαν να διαβαστούν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τα κείμενα των υποστηρικτών και αλληλέγγυων κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων καθώς έπρεπε να τηρηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα καθώς η πορεία που ακολούθησε έπρεπε να καταλήξει συγκεκριμένη ώρα στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ του Βόλου που διέτρεχε τη 2η μέρα εκδηλώσεων προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δικό της χρονοδιάγραμμα όσων εκδηλώσεων είχαν προγραμματιστεί.
Περίπου 500 διαδηλωτές αφού κατέβηκαν τη Ιωλκού, Δημητριάδου κατευθύνθηκαν μέσω της Αργοναυτών στην παραλία του Βόλου στο κτίριο Παπαστράτου όπου διεξαγόταν το Αντιρατσιστικού Βόλου με θέμα «Κρίση & Φασισμός», όπου η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Μ. Αναγνώστου εργάτη της ΒΙΟ.ΜΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Η άφιξη της πορείας, είχε παλμό και μαχητικότητα, με κύριο σύνθημα «Από τη ΒΙΟ.ΜΕ ως το Σκαραμαγκά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ πολλά αντιφασιστικά συνθήματα ακούστηκαν, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία που έγινε στο Βόλο.
Μετά την πολιτική εκδήλωση του Αντιρατσιστικού ακολούθησε συναυλία, ενώ το Καραβάνι παρέμεινε στο χώρο των εκδηλώσεων μέχρι αργά το βράδυ.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είχαν φροντίσει τόσο για τη παροχή γεύματος σε όλους του συντρόφους και συναγωνιστές που ταξιδεύουν με το Καραβάνι όσο και για όλα τα ζητήματα διανυκτέρευσης του Καραβανιού στη πόλης μας που αντιμετωπίζει, όπως και όλες οι περιοχές με βιομηχανικές ζώνες τις δραματικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Επίσης, δόθηκε οικονομική ενίσχυση για τη κάλυψη των εξόδων του Καραβανιού.
http://biom-metal.blogspot.gr/
(Θα ακολουθήσουν κι΄άλλες  φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger