Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Κ. ΚΑΠΠΟΣ «ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ !

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ


Η προσφορά και η συμμετοχή του Κώστα Κάππου στην πορεία, τους αγώνες και τις επεξεργασίες της Αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην ελληνική κοινωνία, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη διοργάνωση μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και όπως απεδείχθη πολύ επίκαιρης και χρήσιμης πολιτικής εκδήλωσης υπό τον τίτλο: “Στιγμές από τη ζωή και το έργο του Κώστα Κάππου” την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 στις 6.00 μ.μ. στο κτίριο της Παλιάς Βουλής (Σταδίου 13).

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, η οποία πλημμύρισε και από ορθίους, μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Άγγελος Χάγιος, μέλος Σ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Φοίβος Προύντζος, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύντομη παρέμβαση έγινε από τους Σπύρο Κόικα, συμμαθητή του Κώστα Κάππου από την εποχή του Γυμνασίου, και Στέφανο Πάντο, αρχιτέκτονα, συγκρατούμενο του την εποχή της φυλάκισης στο Μπογιάτι με το “χτύπημα” στο κλιμάκιο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ τον Φλεβάρη του 1974.
Συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.
Η Iskra είναι προφανές ότι θα αναζητήσει τα κείμενα των ομιλητών στην εκδήλωση, προκειμένου με πρώτη ευκαιρία να τα παρουσιάσει στους αναγνώστες της.
Παλαίμαχα στελέχη της Αριστεράς από όλους τους χώρους της, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τόνιζαν στην Iskra ότι ο Κώστας Κάππος, παρ’ ότι μακριά μας, κατόρθωσε με τη μνήμη του, την ανιδιοτέλεια και τη συνέπειά του, να φέρει στο ίδιο τραπέζι όλες τις δυνάμεις της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο μεταξύ τους διάλογος και η μεταξύ τους, πρόσωπο με πρόσωπο, αντιπαράθεση είναι δυνατή και είναι πολύ χρήσιμη, πράγμα που αναγνώρισαν οι πάντες στην εκδήλωση, ανεξαρτήτως ένταξης και προτιμήσεων.
Τα ίδια στελέχη μας εξέφρασαν την ελπίδα η εκδήλωση για τον Κώστα Κάππο να γίνει αφετηρία για να ξεκινήσει, τούτες τις πολύ κρίσιμες ώρες, μια γόνιμη διαδικασία ζωντανής συζήτησης και κατάθεσης των διαφορών με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς παρούσες και δραστήρια συμμετέχουσες.
Επιτέλους, η Αριστερά δεν έχει μόνον παρελθόν και μεγάλες φυσιογνωμίες που μπορούν να γίνουν αφορμή συνάντησής της αλλά κυρίως παρόν και μέλλον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger