Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μαχαίρι σε συντάξεις ΟΓΑ και πολυτεκνικά επιδόματα

Με νέα μέτρα εμπλουτίζεται το «πακέτο», με στόχο να ολοκληρωθεί ως το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας
Νέα αντιλαϊκά μέτρα, πέρα και πάνω από αυτά που έχουν προδιαγράψει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, δρομολογούν η συγκυβέρνηση από κοινού με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα (στα 330 από τα 360 ευρώ σήμερα) ταυτόχρονα με την κατάργηση της 13ης και 14 σύνταξης, δηλαδή επιπλέον 720 ευρώ το χρόνο. Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, η αντιλαϊκή σούμα μετράει απώλειες από 1.080 ευρώ το χρόνο ή πάνω από 21%!
Κυβερνητικά στελέχη, μετά και τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ομολογούσαν ότι οι εμφανιζόμενες από τους ίδιους «διαφορές» με την τρόικα αρχίζουν να συγκλίνουν, προκειμένου να ταυτιστούν για να παρουσιαστούν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (Συμβούλιο Γιούρογκρουπ) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτώβρη.
Στα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων που χορηγούνται μέσω ΟΓΑ στα τρίτεκνα και πολύτεκνα λαϊκά νοικοκυριά. Για την εξυπηρέτηση της εγκληματικής πολιτικής, βάζουν εισοδηματικά κριτήρια πολύ χαμηλότερα και από τα επίσημα όρια της φτώχειας, προκειμένου να αποκόψουν κάθε στήριξη σε δεκάδες χιλιάδες σημερινούς δικαιούχους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλαφόν μπαίνει σε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση είναι υπεραρκετό για την κάλυψη των αναγκών της πολύτεκνης λαϊκής οικογένειας.
Ταυτόχρονα καρατομούν και την προβλεπόμενη στήριξη για όσα νοικοκυριά θα απομείνουν να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα οικογενειακά επιδόματα. Οι παραπέρα περικοπές κρατικών κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα απογειώνονται στα 9,5 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης 7,5 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που ήδη το θεωρούν ξεπερασμένο.
Συγκυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται στα παζάρια και ως προς το ύψος της εκτιμώμενης βύθισης του παραγόμενου ΑΕΠ για το 2013. Στο 5% την υπολογίζει η τρόικα, στο 3,8% η συγκυβέρνηση στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Η σύγκλιση και ως προς αυτό το σημείο είναι θέμα χρόνου και μεταφράζεται σε πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα για τη συμπλήρωση του πακέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger