Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αβραμόπουλος κι η συγκυβέρνηση των δωσίλογων προσπαθούν να πείσουν τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο Δ΄ να υποκύψει στα κελεύσματα των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπαίνει στο “παιχνίδι”;

Ενεργό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και μάλιστα συντονισμένο από τον Αβραμόπουλο. Η τροϊκανή Ελλάδα, ως πειθήνιο όργανο των ΗΠΑ μπήκε για τα καλά στην επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μιας φίλης χώρας όπως η Συρία.
Ο Αβραμόπουλος ανέλαβε να "πείσει" τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο Δ΄, ώστε να προδώσει τους Ορθόδοξους της Συρίας, μετά τη γνωστή διακήρυξη των Χριστιανών της Συρίας: «Με όλη μας της καρδιά καλούμε τους πιστούς Χριστιανούς της Συρίας να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη μας χώρα, παρά τη βία, τη δυστυχία, την εκκένωση που προωθούν»… (Γνωστή σε ορισμένα ανεξάρτητα blogs κι όχι από τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους Υπηρεσίας).
Το διαβάζουμε στο...
paraskhnio, δοσμένο "επικοινωνιακά" και αποτελεί «απάντηση» της επίσημης Ελλάδας στην σθεναρή στάση του Πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος ζει στο πετσί όλων των Χριστιανών την εθνοκάθαρση των ισλαμοφασιστών μισθοφόρων των ΗΠΑ.
Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση κινούνται ο Βαρθολομαίος (με δεδομένη την ενεργή συμμετοχή της Τουρκίας στη σφαγές των ισλαμοφασιστών) και ο Ιερώνυμος που συζητάει με τον Αβραμόπουλο τους τρόπους φιλοξενίας Χριστιανών από τη Συρία, αγνοώντας την ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας.
Το περίεργο είναι πως στην ίδια κατεύθυνση με την συγκυβέρνηση των δωσίλογων και τον Ιερώνυμο βρίσκεται κι ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν έχει εκδόσει μέχρι σήμερα ούτε μια ανακοίνωση εναντίον της εθνοκάθαρσης, της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας), όπως προσωπικά δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την προ ημερών ενημέρωσή του από τον Αβραμόπουλο. Μια περίεργη και ετερόκλητη συμμαχία που στοχεύει την Αντίσταση του Συριακού λαού εναντίον της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά που προσβάλει την ιστορία και την παραδοσιακή φιλία Ελλάδας-Συρίας.
Άραγε σ’ αυτό το Ευαγγελικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει μείνει ένας που να φοράει παντελόνια; Ξεχνάνε στην κρίση του Μάρτη, το 1987, πως ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε τη βοήθεια της Συρίας και του Άσαντ (πατέρα του σημερινού προέδρου της Συρίας) και πως η Συρία παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία διακηρύσσοντας πως επίθεση εναντίον της φίλης Ελλάδας θα σήμαινε επίθεση εναντίον της Συρίας; Ποιο είναι το τίμημα της προδοσίας και της ένοχης σιωπής; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger