Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτία κοινωνικού τουρισμού για την τρίτη ηλικία

tourismosΑρχίζει σήμερα η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του προγράμματος για την τρίτη ηλικία από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το σχετικό πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του υπουργείου Τουρισμού θα «τρέξει» από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2013.
Δικαιούχοι του προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας. Δεν δικαιούνται δελτία όσοι πήραν δελτία από τα προγράμματα εξαήμερων διακοπών ή τρίτης ηλικίας του ΕΟΤ από 14 Ιουλίου 2011 έως 31 Μαΐου 2012 ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών του Οργανισμού του τρέχοντος έτους. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν το κατάλυμά τους από τον κατάλογο των 103 σελίδων με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τον κατάλογο μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι διαδικτυακά στη διεύθυνση του ΕΟΤ (www.gnto.gov.gr).
Όπως ανέφερε η προϊσταμένη του ΚΕΠ Βόλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου κ. Κοτζαγιώτη, θα διανεμηθούν 5000 δελτία σε όλη την Ελλάδα και καλόν είναι οι δικαιούχοι να σπεύσουν το δυνατόν συντομότερα για να επωφεληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger