Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση Θανάση Νάκου για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου



«Φαίνεται ότι τίποτα δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος», επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις», σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές της αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση των λιμανιών.
 
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Ναυτιλίας Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, ο κ. Νάκος κατέθεσε, όπως είπε, την προσωπική του εμπειρία, λέγοντας: «Το 1986 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Τότε, μία μεγάλη εταιρεία επανήλθε με την ίδια πρόταση, πλήρως τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, να κάνει τα απαραίτητα λιμενικά έργα στο λιμάνι του Βόλου, να γίνει το λιμάνι του Βόλου σύγχρονο λιμάνι και να το εκμεταλλευτεί για 25 χρόνια. Μετά, βεβαίως, θα επανερχόταν στην κυριότητα του Δημοσίου. Τα 25 χρόνια πέρασαν πέρυσι. Όλα αυτά τα χρόνια λίγα πράγματα έγιναν από αυτά τα οποία υπήρχαν στο master plan και με δαπάνη του Δημοσίου. Και σήμερα ακούγονται οι ίδιες φωνές». Τόνισε, δε, ότι «εάν τότε υπήρχε η ιδεοληψία εκείνη, σήμερα που βιώνουμε μία τραγική πραγματικότητα, φαίνεται ότι τίποτα δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος» και παρότρυνε τον αρμόδιο υπουργό: «Προχωρήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, κύριε Υπουργέ!».
Στη συνέχεια, ο κ. Νάκος απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σχολιάζοντας την αναφορά στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου της επιχειρηματολογίας για τις μειώσεις των μισθωμάτων που πληρώνει το Δημόσιο. Ο βουλευτής Μαγνησίας επισήμανε ότι «το Δημόσιο και ο ιδιώτης πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», κάτι που όπως σημείωσε δεν συμβαίνει με τη συγκεκριμένη διάταξη, αφού αυτή «δεν λειτουργεί αντίστροφα» και έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Μάλιστα ο κ. Νάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αποπνέει έναν κρατισμό το άρθρο 2, το οποίο είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλες επιχειρήσεις της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση» και κάλεσε τον υπουργό «άμεσα να επιφέρετε δικαιοσύνη και ισότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger