Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, έπειτα από αναβολή 13 ημερών λόγω του καιρού, ξεκινά το εγχείρημα «Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου». Τρεις αθλητές κωπηλασίας, οι Άγγελος ΧριστοφίδηςΚώστας Μανατάκης και Στέφανος Βαρβάλας (που θέλησε να στηρίξη με τη συμμετοχή του την ομάδα), ορμώμενοι από τα αισθήματα αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του, τα παιδιά, και έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και της ανθρωπιάς, θα διασχίσουν κωπηλατώντας το βόρειο Αιγαίο, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη  για τη στήριξη της Κιβωτού. Μετά την πρόσφατη κλοπή μάλιστα από την αποθήκη της Κιβωτού (http://topontiki.gr/article/39829) και το δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τα άπορα παιδιά που περιθάλπει, η ενίσχυσή της είναι   κάτι περισότερο από αναγκαία.
Οι τρεις εθελοντές καγιάκερς, ορμώμενοι από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, θα φτάσουν κωπηλατώντας στο ακατοίκητο νησάκι Ψαθούρα και θα διανυκτερεύσουν εκεί, αφήνοντας ομως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν για Κυρα-Παναγιά. Την Κυριακή θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό την Σκόπελο και με πιθανή ενδιάμεση στάση στην Αλόννησο, ενώ απο δευτέρα θα ξεκινήσουν πάλι για Σκιάθο έχωντας πάντα στο μυαλό τους τον τελικό προορισμό, την Ερέτρια Ευβοίας. (Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω καιρού)
    Στην Αλόννησο ήδη βρίσκονται δύο εθελοντές διασώστες και μέλη της ομάδας μας, που θα συνοδεύσουν  τους καγιάκερς για λόγους ασφαλείας από την Ψαθούρα και μετά στο ταξίδι τους. Είναι ο Χρήστος Φλεβοτόμος και ο Καλαφάτης Ορφέας, χειριστές των δύο διασωστικών σκάφων υποστήριξης pwc. 
   Να σας βεβαιώσουμε ότι σ΄αυτή τη δράση της ομάδας μας που είναι απολύτως εθελοντική, δεν υπάρχουν χορηγοί ή σπόνσορες, ούτε το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για κανέναν μας. Όλα τα έξοδα του ταξιδιού, βαρύνουν αποκλειστικά τους πέντε εθελοντές, είναι ουσιαστικά από το υστέρημά τους (οι 4 είναι νέοι εργαζόμενοι, και ο 5ος συνταξιούχος) και είναι η προσφορά τους σ΄αυτόν τον αγώνα επιβίωσης. 
  Θα σας είμασταν ευγνώμονες αν ο Δήμος Σκοπέλου στήριζε την προσπάθεια αυτών των ΄΄αθεράπευτα ουτοπιστών ΄΄ νέων ανθρώπων, παραθέτοντάς τους  ηθική στήριξη και  φιλοξενία. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί η όμορφη Σκόπελος είναι το πρώτο κατοικημένο νησί που θα τους υποδεχθεί και θα τους δώσει κουράγιο να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την ΄΄Ιθάκη΄΄ της ανθρωπιάς, που τόσο σπανίζει στις μέρες μας.
 
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Με  εκτίμηση,
 Μαριάννα Πρωτονοταρίου
 Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
 κιν.  6973 643277  


Παραθέτουμε βίντεο του Ορφέα Καλαφάτη καθώς και την ηλεκτρονική σελίδα του Διάπλου. Επισυνημμένα θα βρείτε και τα λοιπά υλικά επικοινωνίας.

Promo Video για το Διάπλου:

Η σελίδα του Διάπλου στο facebook:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Here is my website :: web site ()

Powered By Blogger