Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Κουκούλωμα» ο συμβιβασμός με Siemens

Ο A. Tσίπρας δήλωσε ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημιάς σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» της υπόθεσης.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημιάς σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Παράλληλα ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν το νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία το αίτημα της επιμήκυνσης ενώ εκτίμησε ότι πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κ. Σαμαρά, «κρύβεται η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger