Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γεμάτα πελάτες παρά το... "λουκέτο"!

Ο υπουργός το αποφάσισε, η είδηση μεταδόθηκε (προκαλώντας ποικίλα σχόλια, θετικά και αρνητικά), ωστόσο ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Μολονότι ο Γ. Βρούτσης διέταξε το προσωρινό κλείσιμο 2 επιχειρήσεων στην Πάρο, καθώς απασχολούσαν ανασφάλιστους υπαλλήλους, παρέμειναν ανοιχτά, γεμάτα πελάτες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, το Ξενοδοχείο στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το οποίο απασχολούσε τον Πακιστανό που κακοποίησε τη 15χρονη και το εστιατόριο Μπαρμπαρόσα, που απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους, δεν έβαλαν ούτε μία ημέρα λουκέτο και λειτουργούσαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας έθεσε σε εφαρμογή -για πρώτη φορά- το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομους μετανάστες και ανασφάλιστους εργάτες.

Παρά ταύτα, οι δύο επιχειρήσεις παρέμειναν ανοικτές, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου της Πάρου, Χρ. Βλαχογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ έκανε την επίδοση της απόφασης του υπουργού, δεν έγινε όμως καμία εκτέλεση της απόφασης, με αποτέλεσμα και οι δύο επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για αναστολή της απόφασης.

Έτσι το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες...

Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει ότι ο νόμος "είναι καινούργιος και δεν εφαρμόστηκε καλά"

Ζήτησε δε από την πολιτεία και κυρίως από τον υπουργό Εργασίας "να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία στην Πάρο που καταστρέφει επιχειρήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger