Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΕΦΕΤ Εντοπίστηκε βακτήριο σε εμφιαλωμένα νερά

Εντοπίστηκε βακτήριο σε εμφιαλωμένα νερά
Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού «Λουτράκι Προβής» που παρήχθησαν μετά τις 17 Αυγούστου ζήτησε ο ΕΦΕΤ από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί, καθώς από εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε σε μία παρτίδα η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa).
Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής» σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης Λ 17.8.2013.

Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου και συγκεκριμένα τις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας διενεργώντας ανελλιπώς στοχευμένους ελέγχους. Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό και τη συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στόχος μας παραμένει η προστασία των καταναλωτών αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία από τις επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου