Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βόλος 2/8/2012
Μετά από δυο απεργιακές κινητοποιήσεις και την αποφασιστική - αγωνιστική στάση των εργαζομένων της βιομηχανίας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, με την οποία απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, η εργοδοσία αναγκάστηκε να καταβάλει όλες τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία όμως, ταυτόχρονα με την καταβολή των δεδουλευμένων, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους και την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου έως τις 10 Σεπτέμβρη, απαγορεύοντάς τους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας.
Η παράνομη αυτή ενέργεια καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία προσήλθε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας και διαπίστωσε ότι απαγορεύονταν στους εργάτες να προσέλθουν στο εργοστάσιο. Το γεγονός καταγγέλθηκε επίσης και στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία, αφού επισήμανε στον εργοδότη ότι η ενέργειά του είναι παράνομη, καθόρισε τριμερή εργατική διαφορά.
Γίνεται πλέον κατανοητό, το ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους βιομήχανους, που όταν δεν εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους «βάζουν λουκέτο», αδιαφορώντας και πετώντας στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τους εργάτες. Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να συσπειρωθούν στο ταξικό τους συνδικάτο, έτσι ώστε ενιαία να αντιμετωπίσουμε τη συντονισμένη επίθεση από κυβέρνηση – βιομήχανους – Ε.Ε.
Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger