Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ακριβότεροι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ


Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, από την αύξηση κατά 47% του Τέλους υπέρ ΑΠΕ
Ακόμα πιο τσουχτεροί γίνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από την αύξηση του τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά 47%. Όπως αναφέρει το Έθνος, φωτιά στη τσέπη των καταναλωτών από την νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της αύξησης του τέλους υπέρ ΑΠΕ.
Από τα 5,43 ευρώ/ Mwh που είναι η μεσοσταθμική τιμή σήμερα, διαμορφώνεται στα 8 ευρώ/ Mwh μεσοσταθμικά και μάλιστα ισχύει αναδρομικά από 1 Αυγούστου.
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών. Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/ Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh. Κύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου