Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ ΖΙΑΖΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΜΝΕΙ ΧΟΥΝΤΑ-ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τελικά, έληξε η ομηρεία τόσων οικογενειών στρατιωτικών εξαιτίας των αφηνιασμένων παζαριών των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Απόστρατων κομματικών στρατιών σχετικά με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μια διαφθαρμένη και διαπλεκόμενη, έντονα κομματικοποιημένη διαδικασία που είχε την εντυπωσιακά βρώμικη ολοκλήρωση που της ταίριαζε. Με την συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπήθηκε επάξια από τον υφυπουργό Δ.Ελευσινιώτη, απόστρατο επίσης αξιωματικό που τοποθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτική στήριξη της ΔΗΜΑΡ οριστικοποιήθηκαν οι αποστρατείες και προαγωγές ανώτατων αξιωματικών, με την επιβολή των επιλογών του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και κυρίως των χειρισμών του επίσης απόστρατου αξιωματικού, υφυπουργού Άμυνας Π.Καράμπελα, που σφραγίστηκαν με την αντιπαράθεση με τον πρώην πλέον Ζιαζιά και την παραίτηση αυτού.
Το πρώτο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι την αποτυχία των προτάσεων του Π.Καμμένου για την είσοδο ειδικών στα υπουργεία, καθώς αποδεικνύεται ότι όλα είναι ζήτημα αστικής πολιτικής και όχι προσώπων, καθώς οι χειρισμοί του Π.Καράμπελα, ενός έμπειρου πρώην αξιωματικού, καθοδηγήθηκαν από ταπεινά ελατήρια, διαψεύδοντας την επιχειρηματολογία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί εθνικών αναγκών-Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων που χρησιμοποιούνται από τους αστούς πολιτικούς και τους στρατοκράτες απέδειξαν όλη την κενότητα τους. Ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς, άνθρωπος αυτού του μηχανισμού, όταν αδειάστηκε από τη διαδικασία που τον ανέδειξε, συγκλονισμένος από την αναλωσιμότητα του ίδιου και των ομοίων του, μπερδεμένος από τη βαναυσότητα των αχρείων κυβερνητικών μεθόδων, αναρωτιόταν: «αντί να συζητήσουμε για τις περικοπές, για την εξοικονόμηση χρημάτων, για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα καύσιμα, άρχισαν να κάνουν κρίσεις και να ασχολούνται νυχτιάτικα με τα ρουσφέτια».
Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει,όταν αυτό που προέχει είναι η διαμόρφωση μιας κάστας ανώτερων αξιωματικών«έτοιμων για όλα». Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απαιτεί πίστη στην ακραία αντεργατική-αντικοινωνική-φιλοπόλεμη πολιτική. Στο Πεντάγωνο έχουν θέση οι αξιωματικοί που θα υλοποιήσουν χωρίς αντίρρηση όλες τις απαιτήσεις συμβολής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών Προθύμων και θα αναλάβουν την Καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων. Ο Π.Παναγιωτόπουλος βαδίζει στο δρόμο του Π.Μπεγλίτη, βάζοντας την σφραγίδα της ΝΔ. Σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των Απόστρατων του κόμματος, διαμορφώνεται ένα Σώμα Αξιωματικών με ρόλο και συνείδηση Πραιτοριανού, που όσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες τόσο θα απαιτούνται αποδείξεις της συμμόρφωσης τους! Η σταδιοδρομία των στρατιωτικών δεν εξαρτάται μόνο και κυρίως από την επαγγελματική τους επάρκεια, από την εκπλήρωση σημαντικών επιθυμιών της άρχουσας τάξης (όπως τη δρομολόγηση της απόκτησης των αμερικανικών τεθωρακισμένωνABRAMS), αλλά από τις ευρύτερες επιλογές του συστήματος εξουσίας (όπως αυτή που σηματοδότησε η ίδια η αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας από το Π.Μπεγλίτη που έφερε το Ζιαζιά στο Πεντάγωνο, μετά την σφαγή δεκάδων ανώτερων του αξιωματικών), σε συνδυασμό με τις ανάγκες λειτουργίας του πελατειακού κράτους που έστησαν και εκμεταλλεύονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει τι σημαίνουν «οι εθνικές ανάγκες» που επικαλούνται τα κόμματα εξουσίας για να επιβάλλουν περικοπές-φόρους-ιδιωτικοποιήσεις. Το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτοί οι άνθρωποι που ηγούνται σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων τα προβλήματα των φαντάρων, των λαϊκών οικογενειών που υποβάλλονται στην έμμεση φορολογία έχοντας αναλάβει το κόστος της στρατιωτικής θητείας των παιδιών τους.
Αλήθεια, με ποια νομιμοποίηση η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα θέσει ζήτημα αύξηση της στρατιωτικής θητείας και περικοπών στους μισθούς του μόνιμου προσωπικού;
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αντιστράτηγου Ζιαζιά, όπως δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο: «Το σύστημα δεν καθαρίζεται πια, επειδή αυτοί που έχουν το σύστημα δεν θέλουν να το καθαρίσουν. Τους αρέσει, τους βολεύει αυτό. Για αυτό έφτασε η χώρα μας ως εδώ»!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς επισημαίνει: «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του στρατεύματος».
Αξίζει όμως να επισημάνουμε τα εξής:αφενός, τέτοιου είδους συμπεριφορά στελέχους και τέτοια ανακοίνωση με την σφραγίδα του ΓΕΣ, έπειτα από την παραίτηση του Α/ΓΕΣ, είναι εντελώς ασυνήθιστη για τα ήθη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου κυριαρχεί η υποταγή και ο καριερισμός.Αφετέρου, οι απόψεις του Ζιαζιά, με όλη την αντιφατικότητα τους, βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την τεράστια πλειοψηφία όσων απαρτίζουν σήμερα τον Ελληνικό Στρατό που όχι μόνο ασφυκτιούν από τις αντιλαϊκές επιλογές της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, αλλά και δεν αντέχουν άλλο το κατεστημένο της Συνδιαλλαγής-Διαφθοράς-Διαπλοκής-Αναξιοκρατίας που έθρεψαν και τρέφουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Πλέον, απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και τις πολιτικές επιλογές επιχειρεί να σταθεί ο Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ καθημερινά ενισχύεται η αμφισβήτηση των φαντάρων,κινηματική και συνδικαλιστική δράση που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Γεγονότα που προβληματίζουν και ανησυχούν το στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο. Δεν είναι τυχαία επομένως η τοποθέτηση της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή μέσα από την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, που σε πρωτοσέλιδο του (Πέμπτη 26 Ιουλίου) κάνει λόγο «Ε ρε ΦΡΑΓΚΟΣ που σας χρειάζεται», χωρίς να μπορεί να κρύψει τον πολιτικό έρωτα της για τον στρατιωτικό των ακραίων αντιλήψεων που στήριξε και υπερασπίστηκε παράνομες πράξεις στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, που ιδεολογικά βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.
Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα που ΞΑΝΑ φάνηκε στο Πεντάγωνο ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου του 1974.» και «Τσίρκο έκαναν το Πεντάγωνο. Απίστευτη σπέκουλα από τον Καράμπελα στην Πέμπτη φάλαγγα των ΣΥΣΜΕΔιτών». Ακολούθως «η παραίτηση του Α/ΓΕΣ Ζιαζιά, η εκδίκηση από τα Μπεγλιτάκια, η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας, το μειωμένο αίσθημα καθήκοντος, η προσήλωση στην ματαιοδοξία, ο φθόνος για τους επιτυχημένους και ο καρκίνος της αντιπολίτευσης. είναι όλα αυτά που συνθέτουν το τραγικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις..».
Είναι σαφή η επίθεση στο Ζιαζιά«έκαναν μάγκα τον Ζιαζιά, οι μπαλαρίνες της Συγγρού», που καταλήγει στην υπεράσπιση του Χουντικού κεκτημένου! Αξίζει όμως να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά το ενδιαφέρον της ναζιστικής οργάνωσης τελικά δεν εστιάζεται στο προσωπικό και στα προβλήματα του, ούτε όμως και στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως θα ανέμενε κανείς από τους φασίστες μιλιταριστές. Γιατί πως είναι δυνατόν να υπερασπίζεις το έργο της Χούντας των Συνταγματαρχών όταν είναι κοινώς γνωστό ότι είχε ανατρέψει την ιεραρχία, όταν οι Στρατηγοί βαρούσαν προσοχή στο Πραξικοπηματία Λοχαγό και όργανο της CIA,όταν οι πολίτικες επιλογές των πραξικοπηματιών αιματοκύλησαν και οδήγησαν στην καταστροφή, στην προσφυγιά και την κατοχή τον Κυπριακό λαό, όταν όλοι θυμούνται την ιλαροτραγωδία της Επιστράτευσης του 1974 και τους φοβισμένους αρχηγούς των Χουντικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η λαϊκίστικη επομένως ρητορεία της Χρυσής Αυγής θέλει να αμαυρώσει τον ριζοσπαστισμό της Μεταπολίτευσης, που καταπλακώθηκε από το αστικό κατεστημένο και οδήγησε στην Ελλάδα της Ε.Ε., του ΕΥΡΩ και των Μνημονίων. Επιχειρεί να αμαυρώσει κάθε αμφισβήτηση εντός του Στρατού και κάθε συνδικαλιστική διεργασία. Τέλος, επιθυμεί να προβληθεί ως μια εναλλακτική κυβερνητική διαχείριση του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι προέκταση του άθλιου αστικού συστήματος εξουσίας και εχθρός κάθε διαφορετικής κοινωνικής και πολιτικής αναζήτησης του κόσμου της εργασίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger