Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επιστολή Μεϊκόπουλου προς τους συλλόγους συνταξιούχων


 Βόλος, 27 Αυγούστου 2012
Προς:
Συλλόγους Συνταξιούχων ΕΟΠΥΥ
(ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, ΝΑΤ}

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συμπαρίσταμαι στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που γίνονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας. Η πολιτική αυτή θέτει καθημερινά εμπόδια στην πρόσβαση των συνταξιούχων στους υγειονομικούς θεσμούς, αλλά και στην προμήθεια των φαρμάκων τους.
Λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μου είναι δυνατόν να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις σας.
Η κατάσταση στην υγεία είναι απαράδεκτη, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Καθημερινά υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται. Η πρόσβαση στους θεσμούς υγείας γίνεται δύσκολη και μεγάλη μερίδα πολιτών παραμένει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και του κλεισίματος των μικρών επιχειρήσεων.
Η μη επιχορήγηση από κρατικούς πόρους του ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια των αποφάσεων της τρόικας, έχει καταστήσει τον Οργανισμό αφερέγγυο και προς τους φαρμακοποιούς και τους ιατρούς.
Η  προμήθεια  των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους μετά  από την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από τα φαρμακεία, επιβαρύνει επιπλέον τον οικονομικό προϋπολογισμό του συνταξιούχου, που ήδη είναι πενιχρός, αλλά και την υγεία του, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί τα φάρμακα του, με αρνητικές συνέπειες για αυτήν.
Το ίδιο ισχύει και με την προβληματική πρόσβαση των συνταξιούχων και των λοιπών ασφαλισμένων στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, την δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένων ιατρών και της μεγάλης έλλειψης ραντεβού για εξέταση.
Τα τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών συμβάντων, όπως το να γίνεται το κλείσιμο ραντεβού με γιατρό συμβεβλημένο του ΕΟΠΥΥ από τηλεφωνικές εταιρείες που διαφημίζονται στα ΜΜΕ, τις οποίες πληρώνει ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί.
Όλη η κοινωνία θα πρέπει να αντιταχθεί στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική και να συμπαρασταθεί στον αγώνα σας.




Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger