Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πωλείται το σκάφος "Ερμής 2" του Γ. Αλαφούζου στην Σκόπελο ! TO KOTEΡΟ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!Αυτό είναι το κότερο του... οικολόγου ...




Ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει αγγελία πώλησης του ταχύπλοου σκάφους του «Ερμής 2».

Σύμφωνα με ιστοσελίδα πώλησης πολυτελών yacht το με σημαία Αγγλίας σκάφος, που τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε στη Μύκονο πωλείται αντί 16 εκατομμυρίων ευρώ!.

Η είδηση της πώλησης του σκάφους έγινε γνωστή από δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και τις τελευταίες ώρες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου με σχόλια, όπως «ο Αλαφούζος πουλάει το σκάφος για να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους που απέλυσε;» ή «με σκάφος αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ θα ήμουν και εγώ υπέρ του μνημονίου».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί αγοραστής για το κατασκευής 2008 σκάφος, που αναπτύσσοντας ταχύτητα 57 κόμβων θεωρείται ως η πιο γρήγορη θαλαμηγός του κόσμου.



Το high speed motor yacht, που σχεδιάστηκε από τον Rob Humphreys και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία McMullen & Wing, μπορεί να φιλοξενήσει σε 4 καμπίνες μέχρι 8 άτομα ενώ έχει και 2 άτομα ως πλήρωμα. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται ότι έφτασε κοντά στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ικανοποίησε στο έπακρο τον Γιάννη Αλαφούζο, που όπως λέγεται ήθελε ένα σκάφος, το οποίο να ικανοποιεί την αγάπη του για την ταχύτητα και έτσι σχεδιάστηκε το «Ermis 2», το οποίο έχει μήκος 38 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάρος μόλις 97 τόνους αναπτύσσει ταχύτητα 57 κόμβων.

Συνδυάζοντας το σχεδιασμό και το styling της Humphreys Yacht Design με την μηχανική της High Modulus ήταν σίγουρα ένα δύσκολο τεχνικά έργο.

Μια "βόλτα" μέσα στο σκάφος

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο, λιτό και λειτουργικό, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους σκάφη, (στα οποία η υπερβολή είναι συνήθως απαραίτητη). Ωστόσο στην εν λόγω θαλαμηγό δεν θα δει κανείς μαρμάρινα πατώματα, ξύλινες βαριές σκάλες και γυάλινα ασανσέρ, αλλά μια λιτή διακόσμηση που θυμίζει περισσότερο ένα απλό παραθαλάσσιο σπίτι της Καραϊβικής παρά ένα πολυτελές σκάφος.



Εντυπωσιακό είναι το πιλοτήριο του «Ερμής 2», όπου εκτός των υπερσύγχρονων οργάνων πλοήγησης, διαθέτει και ειδικά σχεδιασμένες θέσεις που μειώνουν τους κραδασμούς που δέχεται το σώμα από την πρόσκρουση στα κύματα.

Οι επισκέπτες εισέρχονται συνήθως από την πλαϊνή πόρτα, που οδηγεί κατευθείαν στο σαλόνι, το οποίο ακολουθεί επίσης τη διακόσμηση του υπόλοιπου σκάφους. Οι αποχρώσεις του σαλονιού είναι στο κρεμ και οι καναπέδες είναι δερμάτινοι, ενώ στο πάτωμα βρίσκεται ένα πολύχρωμο χαλί με κύριο χρώμα το μπλε.

Η τραπεζαρία 10 ατόμων σε ορθογώνιο σχήμα είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βλέπουν τη θέα έξω από το σκάφος.

Ακριβώς μπροστά από την τραπεζαρία βρίσκεται μια σπειροειδής σκάλα, η οποία οδηγεί κάτω, στις δύο καμπίνες που υπάρχουν για τους φιλοξενουμένους, που μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν έως και οκτώ άτομα, ενώ ακόμα και το πάτωμα είναι σχεδιασμένο ώστε να μη φθείρεται από την άμμο, το αλάτι και το νερό. Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται και η καμπίνα του ιδιοκτήτη. Μπροστά από την καμπίνα του βρίσκονται αυτές του πληρώματος.
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Αυτό είναι το κότερο του... οικολόγου Γιάννη Αλαφούζου στο οποίο κρυβόταν  βράδυ για να μην συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. Την προηγούμενου εβδομάδα ήταν στην Ψαρού της Μυκόνου. Η φωτογραφία, απλά προς ενημέρωση των...
αναγνωστών του Fimotro...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger