Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Την Ανάβρα Μαγνησίας επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10.08.12 η Πολιτευτής Ν. Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μαρία Πολύζου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της φωτιάς που έπληξε την περιοχή

 Την Ανάβρα Μαγνησίας επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10.08.12 η Πολιτευτής Ν. Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μαρία Πολύζου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας κο Γιώργο Κελάφα και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της φωτιάς που έπληξε την περιοχή, καθώς επίσης και για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα Πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η κα Πολύζου ενημέρωσε τον κο Κελάφα για τον ορισμό της ως μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, με Υπεύθυνο Τομεάρχη τον κο  Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο Βουλευτή Ημαθίας, μετά από κοινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος κ. Μιχάλη Γιαννάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου, με ισχύ από την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.

Η Πολιτευτής Μαγνησίας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας, την επιθυμία της να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο, κυρίως δε αυτών που αφορούν στην κτηνοτροφική δραστηριότητα, που αποτελεί την κύρια απασχόληση και πηγή εσόδων των κατοίκων της Ανάβρας. 

Η ανάπτυξη των Πράσινων Κοινοτήτων, η ολοκλήρωση της μελέτης Τηλεθέρμανσης, η επέκταση του σημερινού Αιολικού Πάρκου μετά τη νέα επένδυση σε ανεμογεννήτριες, η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η δημιουργία ενός έξυπνου αγροτουριστικού μοντέλου προσέλκυσης επισκεπτών με κύριο στόχο την ανάδειξη του μοναδικού Περιβαλλοντικού και Πολιτισμικού Πάρκου Γούρα συνολικής έκτασης 240 στρεμμάτων, αλλά και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Όθρυος, η εθελοντική ομάδα "Ανάβρα Ζω" και η οικονομική επιβίωση των Κοινοτικών Σφαγείων, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Η κα Πολύζου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναγκαία και επιτακτική συμβολή του πρωτογεννούς τομέα (που περιλαμβάνει την κτηνοτροφία όπου κυρίως στηρίζεται η οικονομία της Ανάβρας), για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην ανάγκη αξιοποίησης των προϊόντων που παράγονται από τους κτηνοτρόφους της Ανάβρας με τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων τυποποίησης των γαλακτοκομικών προιόντων αλλά και του κρέατος, με ονομασία προέλευσης, και την προώθησή τους τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού μέσω ανάπτυξης δικτύων εξαγωγών. 

Τονίστηκε δε ιδιαίτερα και από τις δύο πλευρές η ανάγκη να μην χαθεί, με δικαιολογία και αφορμή την οικονομική κρίση, το αποτέλεσμα του 20ετούς σημαντικού έργου ανάπτυξης της πρώην Κοινότητας Ανάβρας και το όραμα που έχουν οι κάτοικοι της σημερινής πλέον Τοπικής Κοινότητας, ειδικά δε μετά από τη συγχώνευση λόγω Καλλικράτη, με το νέο διευρυμένο Δήμο Αλμυρού. 

Η Πολιτευτής Ν. Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε υπόσχεση για την ανάπτυξη άμεσης διαύλου επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας κο Κελάφα, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν στον Τομέα δραστηριοποίησής της και δεσμεύτηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταθούν αποφασιστικά δίπλα σε κάθε πρόβλημα που ζητά άμεσα παρέμβαση και επίλυση.

"Η Ανάβρα είναι μοντέλο μίμησης για όλη την Ελληνική επαρχία. Το αντίδοτο για την κρίση δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη, μέσω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν όσοι έχουν όραμα για τον τόπο τους, όσο απομακρυσμένος και αν είναι από τα μεγάλα αστικά κέντρα", ανέφερε η κα Πολύζου και συνέχισε "Κανένα μνημόνιο δεν πρέπει να ανακόψει τους υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης της Ανάβρας και θα επικεντρωθούμε όλοι στο στόχο αυτό"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger