Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τσουχτερά πρόστιμα για την αφισορύπανση από το Δήμο

Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου για τον περιορισμό της ρύπανσης από εμπορικές αφίσες, ταμπλό, αεροπανό κ.λ.π., που υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή ενεργοποιεί πλέον τον Κανονισμό Καθαριότητας που προβλέπει πρόστιμα 300 €, για περιπτώσεις αφισοκόλλησης και ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων, στον διαφημιζόμενο και στον διαφημιστή, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αφισορύπανση.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 10 περιπτώσεις αφισορύπανσης από εμπορικές επιχειρήσεις, κυρίως θεατρικούς θιάσους και κέντρα διασκέδασης, αλλά και πολιτικούς φορείς, σε κεντρικά σημεία της πόλης και περιφερειακά. Οι δρόμοι που συνήθως επιλέγουν οι διαφημιζόμενοι είναι οι: Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Παγασών, Αναλήψεως, Πολυμέρη, Γρ. Λαμπράκη, Λαρίσης και Αθηνών. Η αφισοκόλληση γίνεται σε κολώνες του δημοτικού φωτισμού (τύπου σάντουϊτς), σε τοίχους και σε δέντρα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αναρτώνται αεροπανό μεγάλων διαστάσεων, που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης και προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία της.
Για όλες τις περιπτώσεις συντάχθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία εκθέσεις αυτοψίας οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την επιβολή προστίμων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33, παρ. 19, του Κανονισμού Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, προβλέπεται η επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρω για ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φεϊγβολάν, σπρέι, ταμπλό, αεροπανό κλπ. στο διαφημιζόμενο και στο διαφημιστή.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Χ. Τσαμπάζης, «η τήρηση των άρθρων του Κανονισμού Καθαριότητας είναι επιβεβλημένη. Προτεραιότητα παραμένει για τις υπηρεσίες μας η καθαριότητα της πόλης, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και για αυτό επιζητούμε την πλήρη, στενή και αρμονική συνεργασία όλων των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger